Alle berichten | Harderwijk | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/harderwijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Harderwijk nl Mon, 23 Oct 2017 22:15:42 GMT 2017-10-23T22:15:42Z nl Harderwijk - Gezocht - Man met schotwonden bij ziekenhuis afgezet https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/02-harderwijk-man-met-schotwonden.html Op dinsdagavond 8 augustus, rond 20.15 uur, is een 37-jarige inwoner van Utrecht door een onbekende man bij de Eerste Hulp van het St. Jansdal ziekenhuis in Harderwijk afgezet. De man uit Utrecht bleek ernstig gewond en had diverse schotwonden. Het slachtoffer is na enige tijd uit het ziekenhuis ontslagen, maar wil niet verklaren wat hem overkomen is en wie hem beschoten heeft. Dat is voor de politie zeker geen reden om dit ernstige delict niet te onderzoeken. En dus is de vraag, wie meet er meer? verdachte Wed, 20 Sep 2017 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/02-harderwijk-man-met-schotwonden.html 2017-09-20T09:05:00Z De politie wil er alles aan doen om erachter te komen wie de schutter was die avond. Want kennelijk is er iemand die toen in het bezit was van een vuurwapen en ook niet aarzelde deze te gebruiken. Dat kan en wil de politie niet negeren. Om deze reden onderzoekt de recherche deze zaak, waarin helaas nog steeds veel onduidelijk is.

Op camerabeelden is de aankomst van de gewonde man vastgelegd en is de Mercedes te zien waarmee de man naar het ziekenhuis is gebracht. Ook is op de beelden te zien dat diverse andere mensen rond hetzelfde tijdstip bij de in/uitgang van het ziekenhuis liepen of stonden. De politie wil graag met deze mensen in contact komen. Omdat het getuigen zijn, zijn zij onherkenbaar gemaakt, maar wij hopen dat zij zichzelf en de situatie wel herkennen, en de politie bellen. De camerabeelden worden 19 september getoond in Opsporing Verzocht en op 20 september in Bureau GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. Vanaf 20 september staan de beelden ook op deze pagina.

]]>
 • Wie weet er meer over waar en door wie de 37-jarige inwoner van Utrecht op 8 augustus beschoten is?
 • Wie weet er meer over de aanleiding van het schietincident?
 • Wie was er die achtste augustus 's avonds bij het ziekenhuis in Harderwijk en heeft gezien dat de gewonde man werd binnen gebracht? 
 • ]]>
  ]]>
  1 52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Agent verwijdert accounts na ophef over hennepplanten https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/02-harderwijk-agent-verwijdert-accounts-na-ophef-over-hennepplanten.html Het is duidelijk: veel mensen konden het bericht van wijkagent Alex Braakenburg over het vernietigen van vijf hennepplanten niet waarderen, en spraken er schande van. Het bericht werd vorige week geplaatst en zorgde voor ophef, en de nadere uitleg op Facebook hielp weinig. De post over de hennepplanten in Harderwijk raakte duidelijk een verkeerde snaar en maakte onbedoeld een heleboel mensen boos. Dat is uiteraard nooit zijn intentie geweest, en dat dit gebeurd is betreuren wij. nieuwsbericht Tue, 29 Aug 2017 14:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/02-harderwijk-agent-verwijdert-accounts-na-ophef-over-hennepplanten.html 2017-08-29T14:07:00Z De wijkagent werkt in het team Veluwe-West, onder teamchef Bob Joop van der Woude. Hij stimuleert zijn team om actief te zijn op social media. ‘Een wijkagent hoort wat mij betreft ook digitaal contact te leggen, ons werk speelt zich niet alleen meer op straat af. Daarbij hoort ook dat je werk soms heel zichtbaar is voor iedereen, dat blijkt maar weer. Deze wijkagent laat al lange tijd veel van zijn werk zien en is erg betrokken bij zijn wijk, tot nu toe leverde dat veel positieve reacties op.’

  ]]>
  Met die digitale aanwezigheid kan een bericht snel een groot publiek bereiken. En daarbij hoort ook dat er soms kritiek is, politiemensen zijn niet onfeilbaar. Die kritiek hoort erbij en we leven gelukkig in een democratisch land waar iedereen het recht heeft om zijn of haar mening te uiten. Maar Van der Woude is wel geschrokken: ‘Ik heb veel reacties online gezien die heel grof of beledigend zijn. En dat vinden we niet oké, zo wil niemand aangesproken worden. We laten ons werk zien om met elkaar in gesprek te raken, niet om zo uitgescholden te worden.’

  ]]>
  Naast de vele beledigende reacties kantelden de reacties maandag helaas nog verder de verkeerde kant op. Er werden enkele ronduit bedreigende reacties geplaatst in de richting van de betrokken wijkagent. Ook bleek er een nepaccount te zijn aangemaakt onder dezelfde naam en met dezelfde foto. Via dit account zijn allerlei onzinnige reacties gestuurd naar mensen. Een deel daarvan zal wellicht denken dat zij echt een zeer misplaatste reactie kregen van de wijkagent, wat wij natuurlijk heel kwalijk vinden.

  ]]>
  Deze laatste ontwikkelingen hebben ertoe geleid dat het Facebook- en Twitteraccount van de wijkagent maandagavond offline gehaald zijn. De politie zal samen met deze collega en het OM nog nader bekijken wat te doen met de bedreigende reacties. Van der Woude: ‘Op zijn eigen pagina is de wijkagent nu even niet meer actief. Maar als team blijven we het contact met alle inwoners van Harderwijk zoeken via de Facebookpagina Politie Harderwijk.’

  ]]>
  Stockfoto Hennep met watermerk 52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Vier aanhoudingen bij drugsdeal; waarschuwingsschoten gelost https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/23/02-harderwijk-waarschuwingschoten.html De politie heeft op woensdag 23 augustus rond 13.50 uur twee waarschuwingsschoten gelost op de Emdenmeen in Harderwijk, nadat een verdachte met zijn auto een politie-agent op een scooter aanreed. Niemand is gewond geraakt. nieuwsbericht Wed, 23 Aug 2017 12:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/23/02-harderwijk-waarschuwingschoten.html 2017-08-23T12:19:00Z De politie was op de Emdenmeen aanwezig en sprak twee personen aan in een auto, die mogelijk betrokken waren bij een drugsdeal. Een andere politie-ambtenaar stond met zijn scooter achter de auto; op een gegeven moment reed een verdachte met zijn auto naar achteren en reed daarbij de collega aan. Toen de verdachte wilde wegrijden, losten twee politiemensen elk een waarschuwingsschot. 
  De twee verdachten konden daarop worden aangehouden. Ook twee andere personen die mogelijk betrokken waren bij de drugsdeal zijn aangehouden.
  Op dit moment zijn er geen gegevens bekend van de betrokkenen.
  De politie heeft de zaak in onderzoek.

  ]]>
  In de boeien, aangehouden 52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Automobilist aangehouden na dodelijke aanrijding met fietser (update) https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/8/02-harderwijk-automobilist-vast-na-dodelijke-aanrijding-met-fietser35.html Maandagavond, rond 18.30 uur, is bij een aanrijding een 35-jarige inwoner van Harderwijk om het leven gekomen toen hij op zijn fiets werd geschept door een auto, bestuurd door een 19-jarige automobilist uit diezelfde plaats. Het ongeval vond plaats op de Hoofdweg te Harderwijk, ter hoogte van het kruispunt met de Van Maerlantlaan op de fietsoversteekplaats. De automobilist werd aangehouden op verdenking van gevaarlijk rijgedrag. Zijn rijbewijs is ingevorderd. nieuwsbericht Wed, 09 Aug 2017 15:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/8/02-harderwijk-automobilist-vast-na-dodelijke-aanrijding-met-fietser35.html 2017-08-09T15:49:00Z Ondanks de inzet van diverse hulpdiensten, waaronder een traumateam dat met een traumahelikopter ter plaatse kwam, kon niet worden voorkomen dat het slachtoffer maandagavond in het ziekenhuis aan zijn verwondingen is overleden. De politie doet samen met de afdeling Verkeersongevallenanalyse onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Diverse mensen waren getuige en kregen slachtofferhulp aangeboden. De weg werd enkele uren afgesloten. 

  ]]>
  Van de 19-jarige bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Naast de bestuurder zaten er nog twee jonge dames in de auto. De inzittenden van de auto liepen geen lichamelijk letsel op. 

  De bestuurder is dinsdagavond na verhoor heengezonden, in opdracht van de officier van justitie. Hij blijft verdachte in het onderzoek.

  Bij het onderzoek zal o.a. gekeken worden wat de snelheid van de auto is geweest ten tijde van de aanrijding. Daarnaast zal onderzocht worden of er sprake is geweest van het rijden onder invloed. Na de aanrijding kon via een blaastest al wel worden vastgesteld dat geen sprake was van rijden onder invloed van alcohol. Er is bloed afgenomen bij de verdachte om te onderzoeken of hij mogelijk onder invloed was van andere middelen. Verder zullen alle zaken die relevant zijn worden onderzocht, om een zo volledig mogelijk beeld van de toedracht van het ongeval te krijgen. Dit onderzoek zal de nodige tijd vergen. Als het onderzoek is afgerond gaat het dossier ter beoordeling naar het Openbaar Ministerie.

   

  2017367849 (fdv - en)

  ]]>
  52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Man meldt zich met schotwonden op Eerste Hulp https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/9/02-man-meldt-zich-met-schotwonden-op-eerste-hulp.html Dinsdagavond omstreeks 20.15 uur is een 37-jarige man uit Utrecht bij de Eerste Hulp van het Ziekenhuis St. Jansdal in Harderwijk afgezet. De man was zwaargewond en bleek diverse schotwonden te hebben opgelopen. Hij is buiten levensgevaar. nieuwsbericht Wed, 09 Aug 2017 14:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/9/02-man-meldt-zich-met-schotwonden-op-eerste-hulp.html 2017-08-09T14:23:00Z De politie tast nog volledig in het duister hoe en onder welke omstandigheden het slachtoffer de verwondingen heeft opgelopen. Ook is niet bekend op welke locatie de man is beschoten. Wél is inmiddels komen vast te staan dat hij met een personenauto bij het Ziekenhuis St. Jansdal is afgezet. De bestuurder is vervolgens weggereden. 

  ]]>
  De politie wil graag in contact komen met mensen die getuige zijn geweest van het schietincident  of informatie bezitten, die kan bijdragen tot het oplossen van deze zaak. Neemt u dan contact met ons op? De politie is te bereiken via het nummer 0900-8844. Of als u uw informatie liever anoniem meldt, kunt u deze doorgeven aan de politie via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

  2017369831  (fdv)

  ]]>
  Portofoon 52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Mannen met inbrekersspullen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/02-harderwijk-mannen-met-inbrekersspullen-aangehouden.html Afgelopen nacht heeft de politie twee mannen aangehouden die inbrekersspullen bij zich hadden. Dat gebeurde in Harderwijk. Het duo was al bij de politie bekend. nieuwsbericht Tue, 01 Aug 2017 11:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/02-harderwijk-mannen-met-inbrekersspullen-aangehouden.html 2017-08-01T11:52:00Z Rond half 3 zagen agenten een auto rijden op de Vitringasingel. Ze besloten de auto te controleren. De bestuurder bleek een bekende van de politie te zijn. Toen de agenten de auto doorzochten kwamen ze verschillende inbrekersspullen tegen, zoals schroevendraaiers en handschoenen.

  De twee mannen in de auto, ze zijn 35 en 39 jaar, zijn aangehouden. In veel gemeenten is het verboden om inbrekersspullen mee te nemen. Dit geeft de politie de gelegenheid om bij verdachte situaties mensen te controleren en zo mogelijk inbraken te voorkomen.

   

  (2017357237 SK)

  ]]>
  In de boeien aangehouden 52.347585 5.618707900000004
  Harderwijk - Trio opgepakt na inbraak Dolfinarium https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/15/02-harderwijk-trio-opgepakt-na-inbraak-dolfinarium.html Na een inbraak in de nacht van vrijdag op zaterdag in het Dolfinarium in Harderwijk heeft de politie drie verdachten opgepakt. De mannen, twee van 23 en een van 27 jaar en allen afkomstig uit Tilburg, konden na een zoektocht worden ingerekend. Daarbij was ook de politiehelikopter ingezet. nieuwsbericht Sat, 15 Jul 2017 07:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/15/02-harderwijk-trio-opgepakt-na-inbraak-dolfinarium.html 2017-07-15T07:46:00Z Omstreeks 02.00 uur werd door beveiligers op het terrein bij de politie gemeld dat er drie personen onbevoegd op het terrein van het Dolfinarium liepen. Daarop werd door meerdere agenten een zoektocht ingezet. De indringers zouden via het terrein van een naastgelegen roeivereniging zijn gevlucht. Op aanwijzen van de bemanning van de politiehelikopter kon al vrij snel een van de twee 23-jarigen worden opgepakt. De twee anderen werden later die nacht op aanwijzen van getuigen ingerekend. Getuigen was het opgevallen dat twee mannen met drijfnatte kleding in de omgeving van het station liepen. Omstreeks 05.20 kregen agenten hen in het vizier en werden ze aangehouden. Nabij het terrein van het Dolfinarium is ook een kluis aangetroffen die men kennelijk mee wilde nemen. De Tilburgers zitten voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

  (2017328072) ^PK

  ]]>
  Piloot in helikopter 51.560596 5.091914299999985
  Nunspeet - Man overvallen, verdachten snel aangehouden door politie https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/02-nunspeet---overval.html In de nacht van maandag op dinsdag is een 66-jarige inwoner van Nunspeet in zijn woning aan de Ribesweg overvallen door twee onbekende mannen. Direct na de melding ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse, en werd er ook gezocht in de wijde omgeving. Dit had gelukkig meteen resultaat! Binnen tien minuten na de melding van het slachtoffer hield de politie ter controle een auto met daarin twee mannen staande in Harderwijk. De mannen, afkomstig uit Bergen op Zoom, bleken hun aanwezigheid in het gebied niet goed te kunnen verklaren en na een zoeking in de auto werden goederen aangetroffen die zeer waarschijnlijk net bij de overval gestolen waren. Hierop zijn beide mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. nieuwsbericht Tue, 06 Jun 2017 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/02-nunspeet---overval.html 2017-06-06T10:54:00Z De overval werd om 00.05 gemeld bij de politie, door het slachtoffer. Hij verklaarde rond 23.50 uur in zijn achtertuin te zijn overmeesterd door twee voor hem onbekende mannen, die hem meteen schopten en sloegen. Daarna is de man de woning in gesleurd en ook in de woning mishandeld. De daders eisten geld en zijn er met onder andere geld en sieraden vandoor gegaan. Het slachtoffer kon alleen aangeven dat het om twee mannen ging, verder was er geen signalement of omschrijving van de auto bekend. Het is ook niet helemaal duidelijk of de mannen gewapend waren.

  ]]>
  Na een melding van een overval stuurt de meldkamer natuurlijk meteen agenten naar de locatie van de overval, maar er gaan ook altijd direct meerdere politie-eenheden uitkijken naar de daders in de omgeving.

  Toen agenten kort na de melding in Harderwijk een auto met twee mannen erin de N302 op zagen rijden, werd de auto ter controle aan de kant gezet, aan de Thorbeckelaan in Harderwijk. Bij het natrekken van het kenteken bleek de eigenaar van de auto ook antecedenten te hebben op het gebied van vermogensdelicten en inbraken. Om deze reden besloot de politie de auto op grond van de APV* te doorzoeken op de aanwezigheid van inbrekerswerktuigen. De mannen in de auto, 20 en 21 jaar oud en afkomstig uit Bergen op Zoom, werkten aan de controle mee, maar maakten wel een nerveuze indruk.

  Toen in de auto geld en sieraden werden aangetroffen, buit die overeen leek te komen met dat wat er bij de overval weggenomen was, zijn de mannen aangehouden op verdenking van het plegen van de overval. De twee verdachten zijn ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Ook hun auto en kleding, waar ook bloedsporen op leken te zitten, is in beslag genomen voor sporenonderzoek.

  ]]>
  Het slachtoffer liep meerdere verwondingen op door de mishandeling, waaronder een gebroken neus, gebroken rib en diverse kneuzingen en blauwe plekken. Hij is naar het ziekenhuis vervoerd en daar ter observatie opgenomen.

  ]]>
  De recherche heeft de woningoverval in onderzoek en gaat de verdachten verhoren. Ook als er snel aanhoudingen zijn verricht blijft informatie van getuigen heel waardevol voor de politie. Heeft u afgelopen nacht iets gezien of gehoord van deze overval en nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met het overvallenteam via 0900-8844.

   

  2017257083

   

  *Algemene Plaatselijke Verordening

  ]]>
  Twee agenten houden man in gebouw aan 52.3829783 5.798871100000042
  Amersfoort/Hooglanderveen/Bunschoten/Ermelo/Harderwijk - Negen verdachten voor heling en reeks inbraken https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/2/03-amersfoort-negen-verdachten-voor-heling-en-reeks-inbraken.html Het inbrakenteam van de recherche in Oost-Utrecht verdenkt na onderzoek negen jongens en mannen in de leeftijd van 15 tot en met 20 jaar voor het plegen van inbraken in woningen in Amersfoort, Hooglanderveen, Bunschoten, Ermelo en Harderwijk en in een school in Bunschoten en twee stacaravans in Ermelo. nieuwsbericht Fri, 02 Jun 2017 06:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/2/03-amersfoort-negen-verdachten-voor-heling-en-reeks-inbraken.html 2017-06-02T06:42:00Z De politie verdenkt de verdachten uit Amsterdam, Bunschoten, Den Haag, Dronten, Hooglanderveen, Oldebroek, Scherpenzeel en Soest van meerdere inbraken die zij in wisselende samenstelling pleegden. De zaak kwam aan het licht toen een aantal verdachten van diefstal afkomstige goederen hadden ingeleverd bij een opkoper in Amersfoort. Dankzij het opkoopregister – waar de politie inzage in heeft – bleek al snel dat sprake was van heling.

  Na vooronderzoek werden van maart tot met mei 2017 de verdachten aangehouden en gehoord over hun betrokkenheid bij de diverse inbraken. De meeste verdachten gaven een bekennende verklaring over de inbraken. De inbraken vonden vanaf september 2016 tot begin 2017 plaats. Al deze inbraken werden gepleegd door het ingooien van ramen. De buit was divers: van geld, sieraden, computer- en fotoapparatuur tot en met muziekinstrumenten.

  De recherche zal na afronding van het onderzoek, het dossier overdragen aan het Openbaar Ministerie.

  ]]>
  Politielogo op motorkap politieauto 52.1561113 5.387826600000039
  Harderwijk, Putten - Gezocht - Tanken met gestolen tankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/02-oon/tanken-met-gestolen-tankpas.html Tussen 26 september en 18 oktober 2016 is er meerdere keren getankt met de pinpas van een 29-jarige man uit Markelo. Omdat de eigenaar in het buitenland zat, merkte hij pas later dat er met zijn tankpas was getankt. Van twee tankbeurten in Putten en Harderwijk zijn bewakingsbeelden van de mannen die met de pas tanken. verdachte Wed, 31 May 2017 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/02-oon/tanken-met-gestolen-tankpas.html 2017-05-31T16:00:00Z Wie kent of herkent dit onbekende duo van de beelden?

  ]]>
  ]]>
  52.3422025 5.636742300000037
  Oosterbeek, Arnhem, Harderwijk, Putten - Zaken in Bureau GLD van 31 mei https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/30/02-zaken-in-bureau-gld-van-31-mei.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald. <HR> Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht' of 'Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen. nieuwsbericht Tue, 30 May 2017 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/30/02-zaken-in-bureau-gld-van-31-mei.html 2017-05-30T11:00:00Z Oosterbeek, diefstallen babyvoeding
  Op zaterdagmiddag 18 maart steelt een onbekende vrouw meerdere pakken babyvoeding bij een winkel aan de Prins Hendrikstraat. Dezelfde vrouw is op woensdagochtend 12 april wederom in de winkel en steelt dan nogmaals meerdere pakken babyvoeding. Van de vrouw en de diefstal zijn duidelijke beelden. Deze worden in de uitzending getoond.
  2017130197/2017158624

  Arnhem, diefstal mobiele telefoon bij winkel
  Op dinsdagmiddag 25 april stelen twee onbekende mannen een mobiele telefoon bij een winkel aan de  IR.J.P. van Muijlwijkstraat. De twee werken daarbij duidelijk samen. Terwijl de ene man het personeel het zicht ontneemt, pakt de andere de telefoon weg vanachter de balie. Een en ander staat duidelijk op bewakingsbeelden.
  2017190324

  Arnhem, pinnen met gestolen pinpas
  Op donderdagmiddag 19 maart  werd de pinpas van een 73-jarige man gestolen bij de parkeergarage van het Rijnstate ziekenhuis. Vermoedelijk hebben de dieven  zijn pincode afgekeken op het moment dat de man zijn kaartje betaalde met pinpas. Daarna werd hij door een man en twee vrouwen aangesproken. Vermoedelijk is toen de pinpas gestolen. Korte tijd later is er met de pinpas een aanzienlijk bedrag gepind op het Willemsplein. Van de pinnende vrouw en man zijn duidelijke bewakingsbeelden.
  2017109982

  Harderwijk/Putten, tanken met gestolen tankpas
  Tussen 26 september en 18 oktober 2016 is er meerdere keren getankt met de pinpas van een 29-jarige man uit Markelo. Omdat de eigenaar in het buitenland zat, merkte hij pas later dat er met zijn tankpas was getankt. Van twee tankbeurten in Putten en Harderwijk zijn bewakingsbeelden van de mannen die met de pas tanken. Deze beelden worden in de uitzending getoond.
  2017029655

  ]]>
  Bureau GLD 51.98579519999999 5.846213199999966
  Den Haag - Drie aanhoudingen na vondst drugs en chemicaliën https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/27/06-den-haag-drie-aanhoudingen-na-vondst-drugs-en-chemicalien.html Een arrestatieteam van politie viel vrijdag 26 mei om 18.00 uur een woning binnen aan de Ernest Staasstraat. Agenten namen er drugs en chemicaliën in beslag. In totaal hielden agenten drie mannen, een 37-jarige Hagenaar, een 29-jarige Harderwijker en een 44-jarige zonder vaste woonplaats, aan voor hun betrokkenheid bij het fabriceren van en handelen in verdovende middelen. De recherche onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Sat, 27 May 2017 12:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/27/06-den-haag-drie-aanhoudingen-na-vondst-drugs-en-chemicalien.html 2017-05-27T12:25:00Z Nadat de politie vorige week een melding ontving, startte de recherche een onderzoek naar een handel in verdovende middelen. Dit onderzoek leidde uiteindelijk tot een inval in de woning, waar agenten de 44-jarige aanhielden, en twee aanhoudingen in Harderwijk. In de woning namen agenten 50 vaten en tonnen met hierin honderden liters chemicaliën aan en een aantal kilo drugs in beslag.

  De Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) onderzocht de middelen en voerde deze gecontroleerd af met behulp van de brandweer. De inzet van een grote kraan was hierbij noodzakelijk. De politie doet nog nader onderzoek naar de middelen. De drie verdachten zitten vast en worden gehoord door rechercheurs. 

  ]]>
  52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Auto-inbreker op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/26/02-auto-inbreker-op-heterdaad-betrapt.html De politie heeft donderdag 25 mei een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd opgemerkt door oplettende getuigen en kon op heterdaad worden betrapt bij het openbreken van een auto aan het Engelserf in Harderwijk. Hij is ingesloten voor nader verhoor. nieuwsbericht Fri, 26 May 2017 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/26/02-auto-inbreker-op-heterdaad-betrapt.html 2017-05-26T07:58:00Z Getuigen zagen dat de man een autoruit intikte aan het Engelserf. Zij twijfelden geen moment en belden direct 112. Dankzij deze snelle melding werd de man door de politie op heterdaad betrapt bij de auto. Hij werd meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij ingesloten voor nader verhoor. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

   

   

  ]]>
  Alarmnummer 112 bellen 52.33109529999999 5.622277499999996
  Harderwijk - Viertal vast na openlijk geweld https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/21/02-harderwijk-viertal-vast-na-openlijk-geweld.html Zaterdagnacht rond 02.30 uur zijn in een horecagelegenheid in Harderwijk 4 mannen gearresteerd voor openlijke geweldpleging. De verdachten zijn tussen de 30 en 35 jaar oud en afkomstig uit Hengelo. nieuwsbericht Sun, 21 May 2017 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/21/02-harderwijk-viertal-vast-na-openlijk-geweld.html 2017-05-21T09:56:00Z Een vrouw werd lastig gevallen in de horecagelegenheid aan de Flevoweg, waarop een vriendin van de vrouw en een andere mannelijke bezoeker reageerden naar de overlastgevers. Deze man en vrouw kregen een duw en klap van de latere verdachten. De man liep daarbij gezichtsletsel op. Hierop is de politie gebeld door de beveiligingsmedewerker. Het viertal is na hun aanhouding ingesloten voor verhoor.
  (2017229546)

  ]]>
  52.3422025 5.636742300000037
  Harderwijk - Gezocht - Beloning voor tip over gewelddadige woningoverval https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/02-oon/beloning-voor-tip-over-gewelddadige-woningoverval.html In de nacht van 8 op 9 oktober vorig jaar is een 84-jarige man aan de Mecklenburglaan in Harderwijk in zijn woning op zeer gewelddadige wijze door twee mannen overvallen en mishandeld. Het slachtoffer werd opgenomen in het ziekenhuis en aansluitend in een revalidatiecentrum om te herstellen. Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 10.000 euro uitgeloofd voor de tip die lijdt tot het oplossen van deze ernstige zaak. verdachte Tue, 16 May 2017 18:20:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/02-oon/beloning-voor-tip-over-gewelddadige-woningoverval.html 2017-05-16T18:20:00Z De overvallers drongen die nacht rond 03.00 uur de woning van de man binnen. Het slachtoffer hoorde geluiden en gaat poolshoogte nemen, en werd geconfronteerd met de twee mannen die hem direct belaagden.

  Er is extreem veel geweld gebruikt door de overvallers, die hun slachtoffer onder meer herhaaldelijk bewerken met een stroomstootwapen. Ondertussen wordt de hele woning doorzocht en overhoop gehaald, waarbij de daders ook veel schade aanrichten. Er wordt relatief weinig buit gemaakt; onder meer enkele sieraden, wat geld en persoonlijke voorwerpen.

  Mogelijk vergeldingsactie
  Het overvallenteam van de recherche stelde na de overval direct een zeer uitgebreid onderzoek in, maar tot op heden helaas zonder resultaat. Ook zijn er nog altijd vraagtekens over wat exact het motief van de overvallers was. Door het excessieve geweld en de aangerichte schade houdt de politie er rekening mee dat de overval eerder een soort vergeldingsactie was, dan dat het hen om waardevolle spullen te doen was. Maar waarom de bejaarde man dan het doelwit was is niet duidelijk.

  Signalement
  De man is steeds met een zaklamp in zijn gezicht geschenen en heeft helaas niet veel gezien van zijn belagers. Wel viel op dat beide mannen vrij groot waren en grote schoenen droegen. Ze droegen die nacht donkere kleding en handschoenen. En het viel op dat ze met een buitenlands, vermoedelijk Oost-Europees accent spraken.

  Buit
  Er zijn een aantal opvallende spullen buit gemaakt bij de overval die ergens te koop kunnen zijn aangeboden. Het gaat om:

  • Brandwerend kistje met bloemachtig slot
  • Horloge van merk Movado, type VizioLeren tas met Exakta camera uit 1962 en bijbehorende lenzen
  • Twee ringen
  • Sieraad uit Peru / doosje met goudkleurig plaatje


  Horloge

  ]]>
 • Heeft u informatie over deze zaak en weet u mogelijk wie erachter zaten?
 • Weet u meer over het mogelijke motief voor deze overval?
 • Heeft u in de periode voorafgaand aan de overval iets gezien aan de Mecklenburglaan wat u verdacht vond, en heeft u nog niet met de politie gesproken?
 • Zijn u goederen aangeboden die bij deze overval buit gemaakt zijn?
 • Alle informatie kan doorgegeven worden aan het overvallenteam via 0900-8844 of via het tipformulier op deze pagina. Anoniem een melding doorgeven kan ook, via 0800-7000 of via TCI (Team Criminele Inlichtingen). TCI is te bereiken via 079-3458 999.

  ]]>
  ]]>
  Mecklenburglaan 52.3422025 5.636742300000037