Alle berichten | Sittard-Geleen | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/limburg/sittard-geleen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Sittard-Geleen nl Thu, 14 Dec 2017 17:05:05 GMT 2017-12-14T17:05:05Z nl Sittard - Twee arrestaties voor overval op cafetaria https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/10-twee-arrestaties-voor-overval-op-cafetaria.html De politie heeft twee personen aangehouden, omdat zij verdacht worden van een overval op een cafetaria aan de Tudderenderweg. Bij de overval, die afgelopen vrijdagavond werd gepleegd, raakte niemand gewond. nieuwsbericht Tue, 12 Dec 2017 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/10-twee-arrestaties-voor-overval-op-cafetaria.html 2017-12-12T15:17:00Z Uit het eerste onderzoek kwam een 18-jarige jongeman uit Sittard al snel in beeld. Hij werd afgelopen zondag gearresteerd in een woning in Sittard. Uit het vervolgonderzoek bleek vervolgens wie de tweede verdachte in deze overval moest zijn. Het gaat om een 16-jarige jongen die maandag is aangehouden.

]]>
In de woning van de eerste verdachte ontdekte de politie een aantal airsoftwapens en daarnaast pakjes sigaretten die waarschijnlijk van de overval afkomstig zijn. Ook in de woning waarin de tweede verdachte verbleef, vonden agenten pakjes sigaretten die vermoedelijk tijdens de overval zijn buitgemaakt. 

]]>
51.0006238 5.8864787999999635
Geleen / Kerkrade - Wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen bij actie Satudarah https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/10-wapens-drugs-motoren-en-geld-in-beslag-genomen-bij-actie-satudarah.html Bij de doorzoekingen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen - waar OMG (Outlaw Motorcycle Gang) Satudarah haar clubavonden houdt - en verschillende woningen in Geleen en Kerkrade zijn woensdagavond- en donderdagnacht onder andere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen. nieuwsbericht Thu, 07 Dec 2017 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/10-wapens-drugs-motoren-en-geld-in-beslag-genomen-bij-actie-satudarah.html 2017-12-07T14:10:00Z In totaal zijn zeven personen aangehouden. De vijf verdachten in het kader van het strafrechtelijk lopende onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Daarnaast nog eens twee personen die aanwezig waren in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen.

Resultaten
De politie trof in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen een hoeveelheid, vermoedelijk, verdovende middelen aan, alsmede een wapen dat nog onderzocht wordt op echtheid. Deze spullen zijn in beslag genomen.
In vier andere woningen in Geleen alsmede in een woning in Kerkrade zijn eveneens doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

Aangehouden verdachten
In het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen hield de politie vier verdachten aan. Het gaat om drie mannen van 41, 36 en 33 jaar uit Geleen en een man van 43 jaar uit Kerkrade.
Daarnaast werd in een woning in de nabijheid van het pand aan de Borrekuilstraat een man van 35 jaar aangehouden. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging, witwassen en het vormen van een criminele organisatie.

Bij de controle van de aanwezigen in het pand waar de clubavonden gehouden worden, heeft de politie nog eens twee personen gearresteerd. Eén persoon terzake de wet ID (identificatieplicht). Hij is woensdagavond in vrijheid gesteld. Daarnaast hield de politie een man van 24 jaar uit Venlo aan. In zijn auto werd zwaar (verboden) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Venlonaar werd donderdagochtend weer in vrijheid gesteld.

Bestuurlijke rapportages
Van de acties in Geleen wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de burgemeester van deze gemeente.

Onderzoek
Het onderzoek in de woningen en de pand aan de Borrekuilstraat in Geleen duurde tot donderdagochtend rond 04.00 uur. Bij de actie zijn zo’n 200 politieagenten ingezet.

Prioriteit
De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn vaak op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

 

 

]]>
50.9798323 5.825208699999962
Geleen / Kerkrade - Vijf aanhoudingen bij actie OMG https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-vijf-aanhoudingen-bij-actie-omg.html Bij de gezamenlijke actie van politie en Openbaar Ministerie, die woensdagavond in Geleen en Kerkrade van start ging, zijn tot nu toe vijf leden van OMG Satudarah, door een arrestatieteam aangehouden. nieuwsbericht Wed, 06 Dec 2017 22:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-vijf-aanhoudingen-bij-actie-omg.html 2017-12-06T22:31:00Z De politie startte rond 22.00 uur een onderzoek in een pand aan de Borrekuilstraat in de Geleense wijk Lindenheuvel waar OMG Satudarah haar clubavonden houdt. Daarnaast werd ook een onderzoek gestart in een tweetal woningen in de directe omgeving van het betreffende pand, twee panden in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade.

]]>
In het pand in Geleen werden vier mannen gearresteerd. Daarnaast is nog een persoon in de woningen in Geleen aangehouden.

]]>
De politie is momenteel bezig met de controle van de aanwezigen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen en het vaststellen van hun identiteit. Ze worden gecontroleerd op strafbare feiten, zoals bijv. verboden wapenbezit of het in bezit hebben van verdovende middelen.
Nadat de controle is afgerond, kunnen de aanwezigen die geen strafbaar feit hebben gepleegd vertrekken. Op het moment dat iedereen is vertrokken, zal een doorzoeking in het pand starten. Dit zal geruime tijd in beslag nemen.

]]>
Wat de politie bij de doorzoekingen aantreft in zowel het pand aan de Borrekuilstraat als in de woningen, zal in de loop van donderdagochtend bekend gemaakt worden. Dit geldt ook voor eventuele aanhoudingen tijdens de controle bij het pand aan de Borrekuilstraat.

]]>
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

]]>
50.8659457 6.070548599999938
Geleen - Onderzoek in woningen en locatie clubavonden Satudarah https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-onderzoek-in-woningen-en-locatie-clubavonden-satudarah.html In het kader van een lopend onderzoek naar leden van een Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) zijn het Openbaar Ministerie en de politie in Limburg in een gezamenlijke actie woensdagavond een onderzoek gestart in het pand waar OMG Satudarah haar clubavonden houdt. Het pand ligt aan de Borrekuilstraat in Geleen. Daarnaast zijn doorzoekingen gestart in vijf woningen in Limburg. nieuwsbericht Wed, 06 Dec 2017 21:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-onderzoek-in-woningen-en-locatie-clubavonden-satudarah.html 2017-12-06T21:16:00Z De actie ging rond 22.00 uur van start en er zijn zo’n 200 politieagenten bij betrokken.

Onderzoek
Aanleiding voor de actie is een onderzoek gericht op betrokkenheid van leden van de OMG bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging maar ook bij witwassen.

Geleen en Kerkrade
In het betreffende pand aan de Borrekuilstraat in Geleen is inmiddels een aantal personen aangehouden. Op dit moment worden alle personen die aanwezig zijn in het pand gecontroleerd. Nadat alle personen gecontroleerd zijn en het pand hebben verlaten, zal een doorzoeking starten.

De toegangs- en een aantal andere wegen naar en in de omgeving van het pand zijn afgezet.

Er werd in Geleen niet alleen een onderzoek in het betreffende pand aan de Borrekuilstraat gestart. Ook op twee andere locaties in de nabijheid van het pand in Geleen, twee locaties in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade heeft de politie een doorzoeking gestart.

Resultaten
De actie is nog in volle gang en op dit moment zijn de doorzoekingen nog bezig. Er kan nog geen informatie gegeven worden over de resultaten en over het precieze aantal aanhoudingen.

Prioriteit
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

 

]]>
50.9798323 5.825208699999962
Sittard - Nog vijf personen vast voor hennepkwekerij in bedrijfspand https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/10-nog-vijf-personen-vast-voor-hennepkwekerij-in-bedrijfspand.html Donderdagochtend heeft de politie aanvankelijk in totaal acht personen aangehouden in verband met een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Nusterweg. Daarbij werden leden van een arrestatieteam beschoten op het moment dat zij bij het pand waren. Inmiddels heeft de politie drie mensen in vrijheid gesteld. nieuwsbericht Thu, 23 Nov 2017 11:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/10-nog-vijf-personen-vast-voor-hennepkwekerij-in-bedrijfspand.html 2017-11-23T11:25:00Z De aanhoudingen werden in twee naast elkaar liggende panden verricht. Drie personen die in een van deze beide panden zaten, zijn donderdagochtend echter weer snel in vrijheid gesteld. Zij blijken niets met de hennepkwekerij te maken te hebben en hebben hiervoor inmiddels excuses van de politie ontvangen.

]]>
De overige vijf aangehouden personen bevonden zich in het andere pand en blijven voorlopig vastzitten. Vanuit dit pand werd er op leden van het arrestatieteam (DSI) geschoten, waarop zij hebben teruggeschoten. Ook werd een vluchtauto onder vuur genomen toen die het pand verliet. Deze auto werd korte tijd later met twee lekke achterbanden in de Sint Rosastraat in Sittard aangetroffen. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt.

]]>
Momenteel onderzoekt de politie het pand waarin de hennepplantage is ontdekt. Uit een eerste schatting blijkt dat het om een plantage van circa 4000 hennepplanten gaat. Daarnaast is een grote hoeveelheid groeilampen en ander materiaal in beslag genomen. Ook werd in het pand een vuurwapen gevonden dat voor nader onderzoek is meegenomen. De vijf verdachten worden gehoord. Vanwege het onderzoeksbelang wordt er nog geen informatie over de identiteit van deze personen bekend gemaakt.

]]>
51.0185262 5.865293500000007
Sittard - Politie schiet bij aanhouding verdachten https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/10-politie-schiet-bij-aanhouding-verdachten.html Een arrestatieteam van de politie heeft donderdagmorgen geschoten nadat er op de politie werd geschoten bij een actie in een pand aan de Nusterweg. Voor zover bekend raakte niemand gewond. De politie heeft diverse personen aangehouden. nieuwsbericht Thu, 23 Nov 2017 06:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/10-politie-schiet-bij-aanhouding-verdachten.html 2017-11-23T06:09:00Z Het ging om een actie waarbij informatie was dat er in het pand drugs aanwezig was. Bij de actie is een auto gevlucht die later is teruggevonden op de Sint Rosastraat. De politie is nog op zoek naar de inzittende(n) van die auto. 

]]>
51.0185262 5.865293500000007
Sittard - Verdachte aangehouden voor cybercrime https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/20/10-verdachte-aangehouden-voor-cybercrime.html Vanmorgen heeft de politie een 31-jarige man uit Vaals aangehouden in verband met cybercrime. nieuwsbericht Mon, 20 Nov 2017 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/20/10-verdachte-aangehouden-voor-cybercrime.html 2017-11-20T11:26:00Z De man werd verdacht van het hacken van een bedrijf in Landgraaf. Het bedrijf heeft aanzienlijke schade en overlast ondervonden door de activiteiten van deze verdachte. Deze vorm van hacken en het aantasten van computergegevens is computercriminaliteit en is strafbaar. Het Cybercrimeteam Limburg en het Team Digitale Opsporing/Ondersteuning hebben na de aanhouding van de verdachte - samen met de rechter-commissaris en de officier van justitie – de verblijfplaats van de verdachte doorzocht in Sittard. De verdachte is ingesloten in Maastricht voor verder onderzoek.

Cybercrimeteam politie actief in Limburg
Half september is binnen de politie-eenheid Limburg een nieuw tactisch team opgericht. Dit Cybercrimeteam Limburg doet tactisch onderzoek naar misdrijven in Cybercrime en bestaat uit ongeveer 13 collega’s – welke afkomstig zijn uit heel de politie-eenheid Limburg.
Het team werkt nauw samen met de Districten en de Basisteams in Limburg en ondersteunen - daar waar nodig - met capaciteit, expertise en operationele acties. En om de ondernemers en bewoners in Limburg nog meer weerbaarder te maken voor Cybercrime zal het Cybercrimeteam Limburg – samen met de veiligheidspartners – zich in 2018 ook gaan bezig houden met de preventie rondom Cybercrime, ook verstoring en publiek-privaatrechtelijke samenwerking krijgt alle aandacht.

 

 

 

]]>
51.04330859950243 5.832023620605469
Born - Inbreker betrapt door 96-jarige bewoonster https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/inbreker-betrapt-door-96-jarige-bewoonster.html In de Putstraat in Born heeft de 96-jarige bewoonster van een appartement afgelopen nacht een inbreker betrapt. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 08:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/inbreker-betrapt-door-96-jarige-bewoonster.html 2017-11-02T08:50:00Z De vrouw ging omstreeks 04.15 uur naar het toilet en kwam in de gang oog-in-oog te staan met de onbekende indringer. Beiden schrokken ze en de inbreker kennelijk nog het meest, want hij pakte de bewoonster bij de keel en duwde haar met kracht achteruit om vervolgens de woning in onbekende richting te verlaten.

De woning is grotendeels doorzocht. Er kon nog niet worden vastgesteld of en wat er is ontvreemd.

De dader zou een man zijn met een blanke huidskleur, ongeveer 1.70 meter groot en kort geknipte donkere haren. De politie heeft de zaak in onderzoek.

 

]]>
51.02929899999999 5.807855600000039
Sittard - Verdachte zware mishandeling aangehouden bij EHBO-post https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/verdachte-zware-mishandeling-aangehouden-bij-ehbo-post.html De politie heeft afgelopen nacht bij de EHBO-post op het terrein van de Oktoberfeesten een 19-jarige man uit Stein aangehouden voor zware mishandeling. De man werd herkend door vrienden van het slachtoffer, een 17-jarig meisje uit Stein. nieuwsbericht Wed, 18 Oct 2017 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/verdachte-zware-mishandeling-aangehouden-bij-ehbo-post.html 2017-10-18T08:00:00Z Beiden hadden ze –afzonderlijk van elkaar- met vrienden de oktoberfeesten in Sittard bezocht. Onderweg naar huis werd het slachtoffer op de Ligne in Sittard door de verdachte hard tegen de grond geduwd en tegen het hoofd getrapt. Daarbij liep het slachtoffer een vleeswond op. Ze werd naar de EHBO-unit gebracht door haar vriendinnen.

Toen het meisje behandeld werd verscheen de verdachte eveneens bij de EHBO-post. Hij had pijn aan een hand en wilde dit laten nakijken. De vriendinnen herkenden hem en gaven dit door aan de politie. Hij werd vervolgens aangehouden voor zware mishandeling. 

]]>
50.9999334 5.866747199999963
Sittard - Politieauto botst tegen personenauto, 1 licht gewonde https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/15/10-politieauto-botst-tegen-personenauto-1-licht-gewonde.html Op hoek van de Vouerweg – Rijksweg Noord is vanmiddag rond 16.00 uur een politieauto op een personenauto gereden. Daarbij is een van de inzittenden van de personenauto licht gewond geraakt. Hij is naar het ziekenhuis gebracht ter controle. nieuwsbericht Sun, 15 Oct 2017 14:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/15/10-politieauto-botst-tegen-personenauto-1-licht-gewonde.html 2017-10-15T14:41:00Z Het ongeval gebeurde toen de politieauto een andere auto wilde volgen. Bij een inhaalmanoeuvre ging het mis, de politieauto raakte de personenauto, die net wilde afslaan, in de flank. De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht.

]]>
51.01303040000001 5.860524899999973
Sittard - Dodelijk slachtoffer bij verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/10-dodelijk-slachtoffer-bij-verkeersongeval.html Bij een verkeersongeval op de Doctor Nolenslaan/Gasthuisgraaf in Sittard is vrijdagmiddag een vrouw om het leven gekomen. nieuwsbericht Fri, 06 Oct 2017 15:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/10-dodelijk-slachtoffer-bij-verkeersongeval.html 2017-10-06T15:05:00Z Het ongeval gebeurde rond 15.45 uur. Het slachtoffer kwam onder een vrachtauto terecht. Ze overleed ter plekke aan haar verwondingen.
De politie onderzoekt hoe het ongeval is kunnen gebeuren.

* Aanvulling 18.30 uur:

De fietsster die om het leven kwam betreft een 44-jarige vrouw uit Sittard.

 

]]>
51.0110772 5.874264700000026
Sittard - Politie lost waarschuwingsschot https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/3/politie-lost-waarschuwingsschot.html De politie heeft dinsdagmiddag een waarschuwingsschot gelost ter aanhouding van een vluchtende verdachte. Dit gebeurde op de Dr. Nolenslaan. nieuwsbericht Tue, 03 Oct 2017 14:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/3/politie-lost-waarschuwingsschot.html 2017-10-03T14:24:00Z De melding was dat een man vermoedelijk  eerder bedreigingen tegen een persoon  uitte en mogelijk een vuurwapen bij zich had. De verdachte is gevlucht en daarop zette de politie de achtervolging in. De auto van de verdachte werd geraakt door de politieauto en vloog over de kop. Ter aanhouding is een waarschuwingsschot gelost. Verdachte is aangehouden en de straat is momenteel afgezet voor onderzoek. Ambulancepersoneel is   aanwezig voor behandeling van de verdachte.

]]>
51.01357740510578 5.8741021156311035
Sittard - Aanhouding verdachte dodelijk schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/21/10-aanhouding-verdachte-dodelijk-schietincident.html De politie heeft vandaag een man aangehouden die ervan wordt verdacht betrokken te zijn geweest bij een schietincident in Sittard. Daarbij kwam dit jaar op 15 april een 26-jarige man om het leven. nieuwsbericht Thu, 21 Sep 2017 16:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/21/10-aanhouding-verdachte-dodelijk-schietincident.html 2017-09-21T16:12:00Z De man die vandaag is aangehouden, wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris. Meer informatie kan op dit moment niet bekend worden gemaakt.

]]>
51.00532219999999 5.884906499999943
Sittard-Geleen - Aanstaande verhuizing van de politie in de Westelijke Mijnstreek https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/10-aanstaande-verhuizing-van-de-politie-in-de-westelijke-mijnstreek.html Het politiebureau in Geleen en ook in Stein sluiten binnenkort haar deuren voor het publiek. Burgers kunnen in de nabije toekomst terecht bij een nieuw klein steunpunt in zowel Geleen als in Stein. Tot de opening blijven de huidige locaties geopend voor burgers. nieuwsbericht Wed, 13 Sep 2017 14:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/10-aanstaande-verhuizing-van-de-politie-in-de-westelijke-mijnstreek.html 2017-09-13T14:53:00Z Uiteraard is de politie ook via telefonie en het internet bereikbaar. De dienstverlening van de politie wordt in de toekomst nog verder vergroot en geoptimaliseerd. Het basisteam Westelijke Mijnstreek is ook online te volgen via de lokale Facebookpagina. En van de mogelijkheid om via internet aangifte te doen van eenvoudige feiten maken jaarlijks al ruim 400.000 mensen gebruik.

Burgers kunnen dus in toenemende mate zelf kiezen wanneer en op welke manier zij in contact komen met de politie. Welk middel zij ook kiezen; de politie is er altijd. Voor een veiliger Nederland.

]]>
De politie is momenteel in overleg met de gemeente Sittard-Geleen om een geschikte locatie te vinden voor het nieuw te openen klein steunpunt voor burgers. Als er duidelijkheid is over de locatie en opening van het nieuwe klein steunpunt in Geleen zal er door het basisteam en de wijkagenten breed over worden gecommuniceerd richting de inwoners van Geleen. Belangrijk om te weten voor u als burger is dat het huidige politiebureau aan de Mauritslaan in Geleen tot de opening van het nieuwe steunpunt open blijft.

]]>
Ook het huidige politiebureau in Stein aan de Drossaert J. van Kesselstraat blijft voorlopig beschikbaar tot het moment dat ook in deze plaats een nieuw klein steunpunt de deuren opent. Samen met de gemeente Stein wordt er momenteel gezocht naar een geschikte locatie voor de burgers.

]]>
Naast de twee nieuwe steunpunten die straks worden gehuisvest in Geleen en Stein, kunt u als burger ook terecht voor het wijkagentenspreekuur in Beek en Schinnen. Daarnaast kunt u ook terecht bij het politiebureau van het basisteam Westelijke Mijnstreek in Sittard aan het Stationsplein.

]]>
De politie is steeds vaker aan het werk in de wijk dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie. Burgers en bedrijven kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om met de politie in contact te komen: persoonlijk, telefonisch of via internet. In haar communicatie richting de burger maakt de politie zelf ook volop gebruik van moderne media. Denk aan actief gebruik van sociale media, maar ook politie.nl, Opsporing Verzocht en via de wijkagenten.

Met al deze ontwikkelingen verandert de maatschappelijke rol van ‘het politiebureau’. Aangiften kunnen niet alleen op het politiebureau, maar ook telefonisch, via internet of zelfs bij de burger thuis worden opgenomen. Meldingen kunnen niet alleen telefonisch, maar ook via internet worden doorgegeven. Voor spoed blijft het altijd noodzakelijk om 112 te bellen. Vragen aan de wijkagent kunnen ook gesteld via Twitter, en tips over rechercheonderzoeken bij Opsporing Verzocht worden tegenwoordig eenvoudig via een second screen doorgegeven aan de politie.

]]>
Hieronder de mogelijkheden voor het doen van aangifte of melding bij de politie in Sittard-Geleen nog even op een rij:

  • Bij spoed                                                            Bel 112
  • U wilt de politie spreken                                 Bel 0900-88 44
  • U wilt digitaal aangifte doen                           Kijk op www.politie.nl voor de mogelijkheden
  • U wilt aangifte doen                                         Bel voor een afspraak 0900-88 44
  • U wilt telefonisch aangifte doen                    Bel voor een afspraak 0900-88 44
  • U wilt aangifte doen van ernstige feiten       De politie komt naar u thuis om aangifte op nemen, bel 0900-88 44
  • U zoekt contact met uw wijkagent                 Bel voor een afspraak 0900-88 44 of kijk op www.politie.nl
  • Wie is mijn wijkagent?                                    Overzicht de wijkagenten in Geleen en de wijkagenten in Stein.

 

]]>
51.0031681 5.823670600000014
Geleen - Lid OMG ‘Satudarah’ aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/30/10-lid-omg-%E2%80%98satudarah%E2%80%99-aangehouden.html De politie heeft woensdagochtend een man van 31 jaar uit Geleen aangehouden op verdenking van afpersing en zware mishandeling. De verdachte, lid van OMG ‘Satudarah’ chapter Geleen, mishandelde in 2015 een vrouw. Zij woonde toen in Geleen en liep in haar woning zware verwondingen op. nieuwsbericht Wed, 30 Aug 2017 07:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/30/10-lid-omg-%E2%80%98satudarah%E2%80%99-aangehouden.html 2017-08-30T07:29:00Z Het vermoeden bestaat dat het slachtoffer en haar man, voordat de mishandeling plaatsvond, reeds enige tijd afgeperst werden door OMG ‘Satudarah’.
In deze zaak worden meerdere aanhoudingen niet uitgesloten.

]]>
Leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) zijn regelmatig in verband te brengen met zware criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met normoverschrijdend gedrag. Zij maken zich schuldig aan ernstige (gewelds)misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG’s. Daarbij wordt grof geweld niet geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan.

Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en KMar hebben hier extra aandacht voor. Iedereen dient zich namelijk aan wet- en regelgeving te houden. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor een civielrechtelijk verbod, wordt verborgen criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s doorbroken. De strategie behelst onder meer een strafrechtelijke aanpak bij misdrijven en delicten, zoals witwassen, handhaving in de publieke ruimte en het vergroten van de weerbaarheid van bestuur.

]]>
Ingesloten in cel op politiebureau 50.9672139 5.827724699999976