Alle berichten | Aalburg | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/aalburg.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Aalburg nl Sun, 22 Oct 2017 08:15:04 GMT 2017-10-22T08:15:04Z nl Wijk en Aalburg - Wapens, drugs en een jammer gevonden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/19/08-wapens-drugs-en-een-jammer-gevonden.html Gisteren heeft de politie een drugsonderzoek gedaan in een woning op de Bosseweg. In verband hiermee zijn drie verdachten aangehouden. nieuwsbericht Thu, 19 Oct 2017 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/19/08-wapens-drugs-en-een-jammer-gevonden.html 2017-10-19T11:10:00Z Door een anonieme tip is de politie geattendeerd op de woning. Er zou onder andere een anijsachtige geur hangen. Op basis van de tip is de politie woensdag 18 oktober 2017 in de ochtend het huis binnengegaan, vergezeld met een speciaal onderzoeksteam en een drugshond. Zij zijn op zoek gegaan naar de aanwezigheid van drugs. Bij het binnen treden zijn er drie verdachten aangehouden. De woning bleek voor een paar duizend euro per maand verhuurd te worden. De hele dag is er onderzoek gedaan. Uiteindelijk zijn er twee vuurwapens, tientallen MDMA-pillen, LSD-stickers en twee jammers aangetroffen. Verder werd er een bedrag aan contant geld en grondstoffen voor amfetamine gevonden. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn.

]]>
Veel boeren en particulieren worden benaderd door criminelen om hun schuren, stallen of andere ruimtes beschikbaar te stellen. Dat gebeurd vaak onder valse voorwendselen, bijvoorbeeld een plaats om de auto te stallen. Soms zijn de criminelen recht door zee en beloven de boeren gouden bergen om bijvoorbeeld hennep te mogen telen in hun schuren. Ons dringende advies is, om hier niet op in te gaan. Het in zee gaan met criminelen neemt gigantische risico’s met zich mee.
Bent u op wat voor manier dan ook benaderd door criminelen of hebt u het vermoeden dat uw huurder niet helemaal doet wat afgesproken is? Neem dan contact op met de politie. Dit kan via de wijkagent of via 0900-8844. Het is ook mogelijk om via dit nummer een vertrouwelijk gesprek te krijgen met iemand van de Criminele Inlichten Dienst. Anoniem melden is ook mogelijk bij “meld misdaad anoniem” 0800-7000.

]]>
Drugslabs of hennepkwekerijen kunnen zich overal bevinden. De meest voorkomende plekken zijn: industrieterreinen, bedrijfsverzamelgebouwen, boerderijen of afgelegen gebouwen. Binnen de bebouwde kom van een stad of een dorp kunt u ook drugslabs en hennepkwekerijen aantreffen. In verlate schuurtjes, in vrachtauto’s of containers.
Als u het vermoeden hebt van een drugslab, dan kunt u letten op: aanwezigheid van diverse materialen, duidelijke aanwezigheid van een aan- en afvoer mogelijkheid, chemische geuren en geblindeerde ruimtes.
Hier kunt u meer informatie vinden over drugslabs herkennen.

Als u het vermoeden hebt van een hennepkwekerij, let dan op de volgende punten: hennepgeur, constant zoemend of ronkend geluid en beslagen of afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.
Hier kunt u meer informatie vinden over hennepkwekerijen

]]>
Wapens, drugs en een jammer gevonden 51.7559318 5.1001931000000695
Wijk en Aalburg - Drie mannen aangehouden tijdens drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/08-drie-mannen-aangehouden-tijdens-drugsonderzoek.html Vandaag heeft de politie een drugsonderzoek gedaan in een woning aan de Bosseweg. In verband hiermee zijn er drie verdachten aangehouden. nieuwsbericht Wed, 18 Oct 2017 17:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/08-drie-mannen-aangehouden-tijdens-drugsonderzoek.html 2017-10-18T17:37:00Z Onlangs heeft een anonieme tipgever de politie geattendeerd op de woning. Er zou in het pand op bedrijfsmatige wijze drugs geproduceerd worden. Om die reden is een speciaal onderzoeksteam, vergezeld door een drugshond, vanmorgen vroeg de woning binnengegaan om te zoeken naar de aanwezigheid van drugs. 

]]>
In het pand zijn vuurwapens, drugs en twee jammers aangetroffen. Een jammer is een stoorzender die mobiel telefoon- (waaronder de portofoons van de politie) en internetverkeer plaatselijk onmogelijk maakt. Sommige jammers verstoren GPS-signalen, zodat mensen en goederen niet te traceren zijn. Het is bij de politie bekend dat deze apparaten door de zware criminaliteit gebruikt worden om criminele activiteiten voor te bereiden, uit te voeren of te verhullen. 

]]>
Tijdens het onderzoek zijn drie mannen in de woning aangehouden als verdachten in deze zaak. Het gaat om een 29-jarige man uit Someren, een 39-jarige man uit Goirle en een 33-jarige man uit Waalwijk. Zij zijn voor verhoor en verder onderzoek overgebracht naar het politiecellencomplex in Breda. Het onderzoek is nog in volle gang en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.7559318 5.1001931000000695
Wijk en Aalburg - Twee aanhoudingen na oprollen hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/28/08-twee-aanhoudingen-na-oprollen-hennepkwekerij.html De politie trof woensdag 27 september een hennepkwekerij aan bij een woning op de Perzikstraat. Een 49-jarige huurder van het pand en een 47-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. nieuwsbericht Thu, 28 Sep 2017 07:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/28/08-twee-aanhoudingen-na-oprollen-hennepkwekerij.html 2017-09-28T07:25:00Z De agenten ontdekten de kwekerij nadat er een anonieme melding was gedaan. Toen zij woensdagochtend op het terrein van de woning onderzoek verrichtten, troffen zij in een bedrijfsruimte een werkende hennepkwekerij aan. Deze kwekerij bestond uit twee kweekruimtes, met in totaal 454 planten. De planten zijn in beslag genomen en vernietigd. Ook stonden er op het terrein meerdere auto’s. Drie wagens zijn er in beslag genomen. De twee mannen die op dat moment op het terrein aanwezig waren zijn aangehouden en zitten vast voor verder onderzoek. 

Kwekerij

]]>
In een afgedichte ruimte, waar het zwembad was gevestigd, troffen de agenten een kwekerij in aanbouw aan. Het leegstaande zwembad was met platen bedekt. Door middel van een luik kreeg de politie toegang tot de ruimte.

Zwembad 

]]>
Gedurende het onderzoek werd duidelijk dat er sprake was van stroomdiefstal. Omdat de situatie in de meterkast zodanig gevaarlijk bleek, werd door de medewerker van Enexis besloten om de hoofdkabel buiten het pand op te graven. Op deze wijze kon de stroomvoorziening zonder gevaar afgesloten worden.

Meterkast

]]>
In de woning op het terrein is door de agenten gezocht naar mogelijk bewijslast. Hierbij is papierwerk in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
Met name het brandgevaar en het hoge risico op lekkages maakt dat de politie snel ingrijpt bij vermoeden van aanwezigheid van een hennepplantage. Kijk voor meer informatie omtrent feiten, cijfers en risico’s van illegale hennepteelt op: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

]]>
51.7642085 5.1216024999999945
Veen - Hulpbehoevende man wordt agressief https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-hulpbehoevende-man-wordt-agressief.html Een 40-jarige man lag op straat. Omstanders belden om hulp. De man kwam bij en werd agressief. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Sun, 24 Sep 2017 14:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-hulpbehoevende-man-wordt-agressief.html 2017-09-24T14:12:00Z Agenten kregen in de nacht van zaterdag op zondag 24 september een melding van een onwel geworden man op de Grotestraat. Hij lag op de grond en reageerde niet. Een ambulance werd gebeld. Terwijl de hulpdiensten onderweg waren kwam de man weer bij. Hij is door een ambulancemedewerker bekeken en kon daarna naar huis. De man werd vervelend tegen de ambulancemedewerkers en werd nogmaals verzocht naar huis te gaan. De ambulance vertrok, maar de man viel ook de agenten lastig die een getuige spraken. De man leek beschonken, gedroeg zich vervelend en werd nog drie maal gesommeerd te vertrekken. Omdat hij daar geen gehoor aan gaf werd hij aangehouden. Tijdens deze aanhouding beet hij een agent, die daardoor gewond raakte. De man is door zijn verzet met geweld aangehouden, er werd peperspray gebruikt om hem onder controle te krijgen. Hij is ingesloten in het cellencomplex. De agent is naar de spoedeisende hulp geweest voor controle aan zijn verwonding. Er is aangifte gedaan door de agent van het bijtincident.

]]>
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteren wij niet. Al jaren voert de politie samen met het Openbaar Ministerie stevig (communicatie)beleid op het gebied van geweld tegen politiemensen en andere hulpverleners. 

]]>
51.7787714 5.105637099999967
Wijk en Aalburg - Drugs gebruikende jongeren betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/22/08-drugs-gebruikende-jongeren-betrapt.html Op een zolder van een garage in de Veldstraat zijn meerdere drugs- en alcohol gebruikende jongeren betrapt. Een van hen, een 18-jarige jongen, is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 22 Sep 2017 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/22/08-drugs-gebruikende-jongeren-betrapt.html 2017-09-22T10:36:00Z Naar aanleiding van tips gingen agenten naar een garage waar op zolder jongeren drugs en drank zouden gebruiken. Agenten hoorden harde muziek toen zij op donderdag 21 september rond 23.00 uur aankwamen bij het pand. Op de zolder waren zes jongens en twee meisjes aanwezig. Op tafel stond bier en sterke drank. De agenten vroegen of er drugs aanwezig was waarop ontkennend werd geantwoord. Bij fouillering van een 18-jarige jongen werden twee zakjes aangetroffen met harddrugs. Hij is aangehouden. Bij insluiting in het cellencomplex werden nog drie zakjes met drugs gevonden in zijn ondergoed en een geldbedrag. Dit is in beslag genomen. Verder is een gestolen kentekenplaat die aan de muur van de zolder hing in beslag genomen. Deze wordt vernietigd.

]]>
51.76065190000001 5.101544999999987
Veen - Grondstof voor synthetische drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/25/08-grondstof-voor-synthetische-drugs.html De politie nam dinsdagmiddag rond 14.30 uur ongeveer 1000 kg PMK-glycidaat in beslag en arresteerde drie verdachten op grond van de opiumwetgeving. nieuwsbericht Tue, 25 Jul 2017 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/25/08-grondstof-voor-synthetische-drugs.html 2017-07-25T13:18:00Z De politie beschikte over informatie dat in een loods grondstof lag waarmee synthetische drugs werd gemaakt. Agenten doorzochten de loods in Veen en vonden ongeveer 1000 kilo. Drie verdachten die in het pand aanwezig waren, werden gearresteerd. Het gaat om drie Brabanders, twee mannen (57 en 58 jaar) en een vrouw (49). Zij werden ingesloten voor verhoor.

]]>
51.7793516 5.107795500000066
Wijk en Aalburg - Politie inval geslaagd https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/22/08-politie-inval-geslaagd.html De inval bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat afgelopen vrijdag en aanvullende huiszoekingen is goed verlopen. Er werden in totaal acht mensen aangehouden. De zoekingen leverden drugs, hennepattributen op en een flink geldbedrag. nieuwsbericht Sat, 22 Jul 2017 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/22/08-politie-inval-geslaagd.html 2017-07-22T10:47:00Z Op vrijdag 21 juli 2017 is een team van de politie bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat binnen gevallen. Het team van 50 mensen bestond uit agenten in uniform waaronder specialisten op het gebied van invallen, rechercheurs waaronder mensen van het afpakteam en milieuspecialisten. Ook zijn er medewerkers van de omgevingsdienst van de gemeente opgeroepen. Later is er nog een hondengeleider met een drugshond aan toegevoegd. De leiding bij de inval lag bij een Officier van Justitie. 

]]>
Bij de politie kwam al geruime tijd, al dan niet anoniem, informatie binnen dat er bij dat bedrijf, en door enkele mensen die gelinkt werden aan het bedrijf, criminele ondermijnende activiteiten plaats vonden in relatie met drugs. De politie is een onderzoek gestart wat resulteerde in de inval.

]]>
In het pand waren op dat moment tien mensen aanwezig. Alle tien werden gecontroleerd en eventueel gefouilleerd. Bij twee aanwezigen werd harddrugs aangetroffen. Een 28-jarige inwoner van Gorinchem en een 28-jarige man uit Giessen werden aangehouden voor het bezit van meer dan een gebruikershoeveelheid drugs.
Een van de mensen die in het onderzoek naar boven kwam was een 20-jarige inwoner uit Wijk en Aalburg. Tijdens de zoeking in het bedrijf werd deze man gezien op de Markt in Wijk en Aalburg. Bij controle van zijn auto bleek dat ook hij drugs bij zich had. Ook hij is aangehouden. Later is in zijn kamer in zijn ouderlijk huis, waar onder leiding van een rechter-commissaris een huiszoeking is gedaan, harddrugs, een geldbedrag van ruim  6000 euro en een verboden gasdrukwapen gevonden.
Een medewerker van het bedrijf, die tijdens de zoeking de bedrijfsauto kwam terug brengen bleek nog 1.500 euro aan boetes open te hebben staan. Hij is meegenomen naar het bureau. Dit incident kreeg nog een staartje, zie https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/22/08-man-aangehouden-voor-ambtsdwang.html
Bij een van de huiszoekingen is een omstander aangehouden die de agenten daar beledigde. Deze 18-jarige Wijk en Aalburger is ingesloten aan het bureau.

]]>
In het pand lagen bedrijfsmatig chemische middelen opgeslagen. Deze chemicaliën zijn onderzocht door de milieuspecialisten en medewerkers van de omgevingsdienst van de gemeente. Er werden diverse misstanden geconstateerd die bestuursrechtelijk aangepakt gaan worden. Achter het pand stond een open vat met 350 liter zware zuren. Er is een gespecialiseerd bedrijf gekomen om deze levensgevaarlijke situatie op te lossen. De kosten hiervan zullen op het bedrijf verhaald worden.

]]>
Tussen twee vloeren werd een verborgen een ruimte ontdekt. Daarin lagen attributen die gebruikt worden om hennepkwekerijen mee op te bouwen zoals onderdelen van afzuiginstallaties. Hierna zijn de eigenaar van het bedrijf, een 34-jarige man uit Wijk en Aalburg en zijn vader, een 65-jarige man uit Veen, aangehouden. Bij de eigenaar werd in zijn woning nog eens ruim 5.500 euro aan contant geld gevonden.

]]>
Het team kijkt terug op een geslaagde actie. De informatie die bij de politie binnen kwam bleek van waarde. Het team kan aan het werk met de zaken die aangetroffen zijn en de aangehouden verdachten. Ook kan de gemeente eventueel bestuursrechtelijk stappen nemen tegen het bedrijf. Het bedrijf en haar werknemers zal de komende tijd onder de aandacht van politie en gemeente blijven.

]]>
51.762305 5.1205294000000094
Wijk en Aalburg, Biezenmortel - Man aangehouden voor ambtsdwang https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/22/08-man-aangehouden-voor-ambtsdwang.html Een inwoner van Biezenmortel is vrijdagavond aangehouden in zijn woning. Hij had via 112 gedreigd om de hele digitale infrastructuur van de politie plat te leggen als we zijn zoon niet in vrijheid stelden. Hij is aangehouden voor ambtsdwang. nieuwsbericht Sat, 22 Jul 2017 10:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/22/08-man-aangehouden-voor-ambtsdwang.html 2017-07-22T10:43:00Z Op vrijdag 21 juli 2017 heeft een team van politie een inval gedaan bij een bedrijf aan de Nijverheidsstraat in Wijk en Aalburg. Eén van de medewerkers van het bedrijf kwam tijdens dat onderzoek aan bij het bedrijf. Bij controle bleek hij nog een boete open te hebben staan van 1.500 euro. Hij is meegenomen naar het bureau. 

]]>
Later op de avond werd het Operationeel Centrum via 112 gebeld door een man. Deze man gaf aan dat we zijn zoon vast hadden. Als we zijn zoon niet direct in vrijheid zouden stellen dan zou hij de hele (interne) digitale infrastructuur van de politie plat leggen. De genoemde zoon beek de man te zijn die bij de politie vast zat voor de openstaande boete. Het was niet moeilijk om achter de identiteit van de beller te komen. De 55-jarige man ui Biezenmortel is in zijn woning aangehouden voor ambtsdwang. 

]]>
Artikel 179 van het Wetboek van Strafrecht: Hij die door geweld of enige andere feitelijkheid of bedreiging met geweld of enige andere feitelijkheid een ambtenaar dwingt tot het volvoeren van een ambtsverrichting of het nalaten van een rechtmatige ambtsverrichting, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste vier jaren of geldboete van de vierde categorie.

]]>
51.762305 5.1205294000000094
Meeuwen - Man krijgt klappen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/9/08-man-krijgt-klappen-politie-zoekt-getuigen.html Een 60-jarige man deed vrijdag 7 juli aangifte omdat hij zou zijn mishandeld. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen. nieuwsbericht Sun, 09 Jul 2017 11:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/9/08-man-krijgt-klappen-politie-zoekt-getuigen.html 2017-07-09T11:33:00Z Het slachtoffer gaf aan dat hij vrijdagmiddag rond 15.45 uur op een bankje zat aan het Moleneind. Er kwam een witte bestelauto met gierende banden aangereden en de man keek hiervan op. De bestuurder van het busje stapte uit en sloeg dreigende taal uit naar de man. De aangever kreeg klappen tegen zijn gezicht en er ontstond een schermutseling. De bestuurder en bijrijder gingen er vandoor. 

]]>
De politie doet verder onderzoek naar het incident en zoekt getuigen. Het slachtoffer is nog aangesproken door een mevrouw die in een zwarte Mercedes reed. Graag komen we in contact met deze mevrouw. Heeft u iets gezien? Bel dan met ons via 0900 8844 of via het politie WhatsApp nummer 06-1220 7006.  

]]>
51.7280603 5.021189800000002
Woudrichem Werkendam Aalburg - Senioren zorgeloos de zomer door https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/4/08-senioren-zorgeloos-de-zomer-door.html De zomervakantie staat weer voor de deur, hopelijk heeft u een mooie vakantie in het verschiet. Blijft u thuis, let dan in de zomerperiode extra op uw bejaarde buren, buurtgenoten of familieleden. Mensen die zich schuldig maken aan babbeltrucs vieren namelijk niet persé vakantie en slaan het liefst zo onzichtbaar mogelijk en dus ook in rustige tijden toe. nieuwsbericht Tue, 04 Jul 2017 14:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/4/08-senioren-zorgeloos-de-zomer-door.html 2017-07-04T14:40:00Z Ziet u iets vreemds in de buurt van een seniorenwoning of –complex, bijvoorbeeld iemand die niet in uw woonomgeving thuishoort, vertrouw dan op uw onderbuikgevoel en waarschuw direct de politie. Lukt dat niet meteen, probeer dan zoveel mogelijk details te onthouden, denk bijvoorbeeld aan het kenteken van een auto en een signalement. 
Recent sloegen ‘babbelaars’ toe in Meeuwen, Wijk en Aalburg en Woudrichem. 
Op zaterdagavond 17 juni 2017 belde een nog onbekende jonge vrouw met een smoes aan bij een 86-jarige vrouw uit Meeuwen. Ze zou op zoek zijn naar een dorpsgenoot en wilde later pen en papier om iets op te schrijven. Gelukkig was mevrouw alert en kwam het niet tot een geslaagde babbeltruc. 
Op zondagavond 4 juni 2017 is een 87-jarige inwoonster van Wijk en Aalburg bestolen door twee vrouwen die zich met een smoes bij haar binnen hadden weten te praten. 
Op zaterdagavond 3 juni 2017 wisten twee nog onbekende oudere vrouwen zich bij een 89-jarige inwoonster van Woudrichem naar binnen te ‘babbelen’ met vragen over een maaltijdbezorgservice voor oudere mensen. 

]]>
De politie merkt dat er in veel gevallen sprake is van ‘goed fatsoen’, dus dat het netjes is om iemand te woord te staan en zelfs binnen te laten. Toch wil de politie er senioren nadrukkelijk op wijzen dit niet meer te doen. 
Hebt u ouders die op leeftijd zijn? Bespreek de methoden die babbelaars gebruiken dan eens. Op onze website www.politie.nl/themas/babbeltruc.html hebben wij filmpjes staan die daarbij kunnen helpen. Ook is het verstandig om met elkaar te bespreken of sieraden en andere kostbare spullen in de woning moeten blijven of op een andere manier bewaard kunnen worden. En hebt u wel eens gesproken over de dagopnamelimiet van de bankrekening? Door die zo laag mogelijk te houden, voorkomt u dat er grote geldbedragen kunnen worden buitgemaakt na diefstal van de pinpas. Uw bank kan u informeren over het verlagen van de dagopnamelimiet. 

]]>
Wordt u of uw familielid toch het slachtoffer van een babbeltruc? Schaamt u zich dan niet en waarschuw de politie. 
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw wijkagent of kijk op onze website: www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html

 

]]>
51.7783939 4.987125800000058