Alle berichten | Eindhoven | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/eindhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Eindhoven nl Mon, 18 Dec 2017 05:13:28 GMT 2017-12-18T05:13:28Z nl Weert/Eindhoven - Verdachte steekincident AZC aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/17/10-verdachte-steekincident-azc-aangehouden.html De politie heeft een 15-jarige jongen aangehouden op het station in Eindhoven. Hij wordt ervan verdacht zondag rond 17.00 uur en eveneens minderjarige medebewoner op het AZC in Weert te hebben gestoken. Het slachtoffer is door de ambulance ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. nieuwsbericht Sun, 17 Dec 2017 17:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/17/10-verdachte-steekincident-azc-aangehouden.html 2017-12-17T17:20:00Z De verdachte wist na het steekincident te vluchten. Hij nam de trein naar Eindhoven waar hij werd aangehouden. Hij is voor verder onderzoek naar het politiebureau overgebracht. 

De politie had een Burgernetbericht verstuurd voor het opsporen van de verdachte. Mede door een oplettende burger kon de verdachte worden aangehouden.

]]>
51.24561 5.6852910000000065
Eindhoven - Inbreker op heterdaad betrapt in ijssalon https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/17/09-inbreker-op-heterdaad-betrapt-in-ijssalon.html Zaterdagavond heeft de politie een man betrapt die in een ijssalon aan de Bredalaan had ingebroken. nieuwsbericht Sun, 17 Dec 2017 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/17/09-inbreker-op-heterdaad-betrapt-in-ijssalon.html 2017-12-17T10:10:00Z Na de melding van de inbraak ging de politie direct ter plaatse. Er was een ruit van de ijssalon vernield. Vervolgens hoorden de agenten iemand in het pand hoesten. Toen de agenten naar binnen gingen, samen met de eigenaar, troffen ze de inbreker in het toilet aan. Hij had een laptop onder de arm. De inbreker is een 30-jarige man. Hij is aangehouden en ingesloten.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4393447 5.439629700000069
Eindhoven, Tilburg, Roosendaal, Terheijden - Uitzending Bureau Brabant maandag 18 december https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/13/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-18-december.html Bureau Brabant vraagt in de uitzending van maandag 18 december weer uw hulp bij het oplossen van enkele ernstige misdrijven, zoals de beroving van een 14-jarige jongen in Eindhoven en de overval op een zonnestudio in Roosendaal nieuwsbericht Wed, 13 Dec 2017 09:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/13/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-18-december.html 2017-12-13T09:13:00Z Eindhoven – Beroving jongen na Instagram afspraak
We tonen beelden van de daders van een beroving en bedreiging van een 14-jarige jongen op 8 oktober. Hij wil een cadeau kopen voor zijn moeder; een merktas, en heeft op een Instagramaccount een mooi exemplaar gevonden, een tas voor weinig geld. Hij legt contact met de verkoper via het telefoonnummer op het account. Achter het account blijken twee jongens te zitten. Er wordt afgesproken dat hij naar hun ‘winkel’ moet komen in winkelcentrum Woensel. Er blijkt geen winkel te zijn, hij wordt door de twee jongens meegenomen naar een stil straatje in de buurt. Daar wordt hij bedreigd en beroofd van zijn pinpas en telefoon. Tijdens de beroving en bedreiging komen er nog enkele jongens bij, wat de bedreigende situatie en de angst bij de 14-jarige jongen alleen maar groter maakt.

Tilburg - Diefstal bankpas en frauduleus pinnen op twee locaties
We laten beelden zien van twee mannen en een vrouw. We zoeken ze omdat ze namelijk minimaal twee keer hebben toegeslagen in een pinfraudezaak. Op 3 oktober in de ochtend komen ze met een smoes binnen bij een 80-jarige vrouw en stelen haar pinpas. Bij een bank wordt er later mee gepind. Nog dezelfde dag halen ze weer een truc uit, dit keer in een Kruidvat in het centrum van Tilburg. Weet u wie de daders zijn? Laat het ons weten.

Terheijden - Brandstichting auto
Beelden van een brandstichting aan een auto in Terheijden. Op 19 juli om kwart voor vijf ’s ochtends, zo blijkt uit de beelden die we gaan laten zien, gooien ze een jerrycan leeg over de auto. Er volgt een steekvlam en de auto staat in lichterlaaie. En weg zijn de daders. De brandweer heeft uiteindelijk de brand geblust. Van de auto was weinig meer over, gelukkig is de brand niet overgeslagen naar een van de huizen in de buurt.

Roosendaal - Overval op zonnestudio
Op maandagavond 9 oktober wordt een zonnestudio in het Dijkcentrum (winkelcentrum) in Roosendaal overvallen. Een jongeman loopt tegen acht uur de zaak in met een groot kapmes. Hiermee bedreigt hij de medewerkster en eist geld. Zij geeft af wat er is en daarmee gaat de overvaller er weer vandoor. In Bureau Brabant een reconstructie van deze zaak en we laten een compositietekening van de dader zien.

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Oost-Brabant - Update 12/12/2017: Politie eenheid Oost-Brabant test ook met bodycams https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/09-politie-eenheid-oost-brabant-test-ook-met-bodycams.html Landelijk starten dit najaar diverse proeven binnen de nationale politie met betrekking tot het gebruik van bodycams. Binnen de eenheid Oost-Brabant zijn ook twee proeftuinen gestart. Hierin wordt onder andere gekeken naar wat de bijdrage van de bodycams betekent voor het politiewerk en of het bijdraagt aan een grotere veiligheid voor de politiemedewerker en burgers. nieuwsbericht Tue, 12 Dec 2017 13:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/09-politie-eenheid-oost-brabant-test-ook-met-bodycams.html 2017-12-12T13:45:00Z Update 12 december 2017: Basisteam Peelland is sinds deze week ook aan de slag met het testen van de bodycams. Alle proeftuinen in onze eenheid zijn nu actief. 

“Er zit een hele wereld achter de inzet van de bodycams. Dat vraagt gedegen onderzoek op het gebied van techniek, het juridische kader en de meerwaarde voor onze operatie”, legt Dianne van Gammeren (portefeuillehouder van het project) uit. In Oost-Brabant gaan naast het horecateam in Eindhoven nog vier basisteams de bodycams testen. Binnen de werkgebieden van de basisteams Maasland, ’s-Hertogenbosch, Dommelstroom en Peelland en tijdens uitgaansavonden in Eindhoven kun je politiemensen tegenkomen die de bodycams vrijwillig dragen. De proeftuin van het horecateam test sinds half november bodycams met een livestream mogelijkheid. Onderzocht wordt of de livestream bodycambeelden, naast de huidige beelden van de vaste camera's in de horeca, een meerwaarde hebben voor onder meer de aansturing van het politiewerk op straat. De camera's van de basisteams beschikken niet over de livestream optie. De proeftuin in de basisteams richt zich naast de bijdrage die de bodycam kan hebben op het werk, ook op de voorwaarden waaraan het backoffice proces moet voldoen. Denk bijvoorbeeld aan de benodigde computerapparatuur, internetverbindingen, autorisaties, het opslaan, bewaren en het verstrekken van beelden etc. Basisteam Maasland, Dommelstroom en ’s-Hertogenbosch zijn reeds van start met de bodycams en Peelland zijn we nu aan het opstarten.

]]>
“De collega’s die met de bodycams aan de slag zijn gegaan in de proeftuinen reageren enthousiast en kijken kritisch naar het proces. In het contact met het publiek hebben we tot nu toe alleen maar positieve reacties gehad en er ontstaan soms ook gesprekken over het hoe en waarom”, laten de coördinatoren Eelco Kanters (horecateam Eindhoven) en John Jacobs (basisteam Maasland) weten. 

]]>
De agenten bepalen zelf wanneer ze de camera aanzetten en moeten het zolang dit mogelijk is, kenbaar maken aan omstanders. Met een audiosignaal bij het opstarten en visueel signaal tijdens het gebruik van de bodycam worden omstanders er op geattendeerd dat een bodycam opnames maakt.

]]>
De bodycams worden gebruikt op de openbare weg en in openbare gebouwen. Er wordt niet in woningen of op besloten erven gefilmd, tenzij er sprake is van een noodsituatie, of een aanhouding op heterdaad. Alle bodycambeelden en audio-opnamen vallen onder de Wet politiegegevens (Wpg). Deze beschrijft wat met politiegegevens mag worden gedaan, hoe lang opnames bewaard mogen worden en wanneer deze moeten worden vernietigd. De beelden worden dus nooit zomaar met derden gedeeld, gepubliceerd of op social media geplaatst. De proef in Oost-Brabant loopt tot maart 2018, waarna er een landelijk evaluatie plaatsvindt. Daarop volgend zal besluitvorming plaatsvinden over toekomstig gebruik van de bodycam binnen de nationale politie. Op onze themapagina op politie.nl lees je meer over de bodycams. 

]]>
51.4435176 5.478700600000025
Eindhoven - Inbrekers op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/09-inbrekers-op-heterdaad-aangehouden.html Drie jongemannen die dinsdagmorgen rond 3.00 uur inbraken in een bedrijf aan de Moreelselaan zijn door de politie op heterdaad aangehouden. nieuwsbericht Tue, 12 Dec 2017 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/09-inbrekers-op-heterdaad-aangehouden.html 2017-12-12T09:40:00Z Wat eerder kreeg de politie een melding dat het drietal zich verdacht ophield bij het pand. Toen de collega’s onderweg waren, kwam al snel het bericht dat ze een raam hadden in gegooid en twee van hen naar binnen waren gegaan. Toen de collega’s in de Moreelselaan arriveerden zagen ze twee verdachten op straat staan. Deze werden direct aangehouden. Bij hen werden tassen met inbrekersmateriaal aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen. 

]]>
Eén verdachte zette het bij het zien van de politie op een lopen. Daarop ontstond een korte achtervolging te voet, waarbij de collega’s de verdachte op een gegeven moment uit het oog verloren. Inmiddels was er echter ook een speurhond ter plaatse en deze wist het spoor van de verdachte weer op te pikken. Hij leidde de collega’s naar een brandgang, waar de verdachte vermoedelijk over een muurtje was geklommen en zich in een achtertuin had verstopt. Nu hielp de sneeuw de collega’s een handje: op slechts één muurtje lag namelijk geen sneeuw meer. Toen de collega’s in het tuinhuisje van de bewuste achtertuin keken, bleek de verdachte zich daar verstopt te hebben.
De verdachten bleken jongens van 16, 17 en 18 jaar uit Eindhoven te zijn. Zij zijn aangehouden en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau.

]]>
51.4284256 5.5048007000000325
Dommelstroom - Succesvolle actiedag tegen drugsdealer; zeven aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/09-succesvolle-actiedag-tegen-drugsdealer-zeven-aanhoudingen.html De politie van het basisteam Dommelstroom hield woensdagavond totaal zeven verdachten aan voor de handel in en het bezit van harddrugs. Onder deze zeven zat ook de dealer, die al langere tijd in het vizier was. nieuwsbericht Thu, 30 Nov 2017 12:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/30/09-succesvolle-actiedag-tegen-drugsdealer-zeven-aanhoudingen.html 2017-11-30T12:07:00Z Nadat via meerdere kanalen info was verkregen dat een 35-jarige man uit Son en Breugel zich bezig zou houden met het dealen van cocaïne, werd een onderzoek gestart. Tijdens dit onderzoek werd het vermoeden gestaafd dat de man vermoedelijk in de drugshandel zat, waarna een actiedag werd ingepland.

]]>
In de loop van de woensdagavond zagen politiemensen op verschillende locaties in Eindhoven, Waalre en Helmond dat door de verdachte drugs werd overgedragen aan afnemers. Na zo’n deal werden kopers tijdens een zgn. afvangactie buiten het zicht van de dealer aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. Bij alle aangehouden kopers werd ook inderdaad drugs gevonden. Drie verdachten, waaronder de vermoedelijke dealer, zitten nog vast voor verder onderzoek. De hoofdverdachte  is voor ons geen onbekende. Enkele jaren geleden heeft ook al een drugsonderzoek  tegen hem gedraaid en vanuit dit onderzoek heeft hij nog een jaar voorwaardelijke gevangenisstraf open staan.

]]>
Later op de avond doorzochten we drie woningen, waaronder de woning van de hoofdverdachte in Son en Breugel. Daarbij werden enkele tienduizenden euro’s en een flinke hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Dit namen we in beslag genomen en nader onderzoek volgt. Ook werd de auto die de vermoedelijke dealer gebruikte, in beslag genomen.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Man door het lint tegen agenten in stationshal https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/25/09-man-door-het-lint-tegen-agenten-in-stationshal.html Een 35-jarige man uit Aarle-Rixtel is vrijdag aan het einde van de middag compleet door het lint gegaan in de stationshal in Eindhoven. Hij richtte zijn pijlen daarbij vooral op agenten, die de man onder hevig verzet konden aanhouden. nieuwsbericht Sat, 25 Nov 2017 09:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/25/09-man-door-het-lint-tegen-agenten-in-stationshal.html 2017-11-25T09:56:00Z De agenten werden kort daarvoor getipt door medewerkers van Stadstoezicht. Ze wezen de politie op een man die voor overlast zorgde op het 18 Septemberplein. Toen ze hem op zijn gedrag wilden aanspreken ging de man ervandoor in de richting van het station, waar het op dat moment spitsuur was.

]]>
In de stationshal werd de man op een bankje aangetroffen. Daar bleek hij totaal niet gediend van het bezoek van de agenten. Hij gaf een vrouw die naast hem zat te wachten zomaar een tik en schold de agenten uit. Toen die de man wilden aanhouden ging hij compleet door het lint. Een worsteling ontaarde in veel geweld. Zo schopte de verdachte richting de politie en sloeg hij met gebalde vuist op het gezicht van een agent. Ook de politie deelde rake klappen uit om de man onder controle te krijgen.

]]>
De stationshal stroomde intussen vol met tientallen reizigers. Een enkeling vond het kennelijk nodig om zich met de situatie te bemoeien en werd daarom weggeduwd. Enkele omstanders maakten in de stationshal opmerkingen over het geweld dat door de politie werd gebruikt. Voor die mensen is het goed om te weten dat agenten nooit zomaar geweld mogen gebruiken. Er zijn bepaalde regels en voorwaarden aan verbonden. Zo moet een agent zijn geweld altijd melden en daarover verantwoording afleggen. Op onze speciale themapagina wordt precies uitgelegd hoe dat zit.

]]>
Met dank aan agenten die assistentie verleenden kon de man uiteindelijk onder veel verzet worden meegenomen naar de politiebus, die buiten het station stond geparkeerd. Voor alle zekerheid kwam daar ook een ambulance naar toe om de verdachte na te kijken. De man had een wondje bij zijn oog en een blessure aan zijn hand. Ook in de bus en onderweg naar zijn cel bleef hij zich verzetten.

]]>
De verdachte zit intussen vast en mag uitleggen waarom hij geweld tegen de politie gebruikte. Wij vinden het onacceptabel dat onze agenten vrijdag werden geschopt en geslagen. Ze hebben aangifte gedaan. Het Openbaar Ministerie brengt verdachten in dit soort zaken zo snel mogelijk voor de rechter en eist driemaal zo hoge straffen.

De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4435176 5.478700600000025
Eindhoven - Verdachte laffe diefstal sigarenzaak snel gearresteerd https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/09-verdachte-laffe-diefstal-snel-gearresteerd.html Donderdagavond laat is op de Vestdijk een man gearresteerd die wordt verdacht van de diefstal van de kassa-inhoud uit een sigarenzaak aan de Leenderweg op woensdagmiddag. De bejaarde winkelierster raakte niet gewond. nieuwsbericht Fri, 24 Nov 2017 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/09-verdachte-laffe-diefstal-snel-gearresteerd.html 2017-11-24T13:47:00Z Die woensdagmiddag 22 november tegen 17.30 uur kwam een man de zaak binnen die direct naar de toonbank liep en aan de kassa begon te trekken. Daarna gooide hij deze op de grond en griste geld uit de kassalade mee en ging er vandoor. De 80-jarige winkelierster die dit overkwam raakte gelukkig niet gewond. De politie was snel ter plaatse en zocht in de buurt naar de dief. Twee dagen later herkenden politieagenten aan de hand van camerabeelden de verdachte man die op de Vestdijk liep. De 30-jarige Roemeen zonder vaste woon- of verblijfplaats is aangehouden en direct ingesloten.

]]>
51.4172993 5.496730999999954
Eindhoven - Vuurwapens aangetroffen in woning; verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/09-vuurwapens-aangetroffen-in-woning-verdachte-aangehouden.html Bij een doorzoeking van een woning aan de Floresstraat trof de politie donderdagavond twee vuurwapens met bijbehorende munitie aan. De 34-jarige verdachte werd later op de avond op de Aalsterweg aangehouden. nieuwsbericht Fri, 24 Nov 2017 12:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/09-vuurwapens-aangetroffen-in-woning-verdachte-aangehouden.html 2017-11-24T12:30:00Z De politie had informatie dat de 34-jarige man in de woning vuurwapens zou hebben liggen. De verdachte, zonder vaste woon- of verblijfplaats, verbleef tijdelijk in het huis. Tijdens de instap rond 22.00 uur bleek de man niet thuis. Wel werden twee vuurwapens met bijbehorende munitie en een kogelwerend vest gevonden. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De man had ook nog een straf open staan van 100 dagen voor een eerdere veroordeling. Hij is in verzekering gesteld. 

]]>
De verdachte staat bekend bij de politie als een zogenoemde ‘windhapper’: iemand met een luxe levensstijl, maar zonder officieel inkomen. Hij was eerder verdachte in een witwasonderzoek. Hij woonde destijds in ’s-Hertogenbosch. In de woning werden dure sieraden aangetroffen en een contant geldbedrag. Dit is, samen met een personenauto in beslag genomen. De politie onderzoekt of deze met crimineel vermogen zijn verkregen. 

]]>
Het afpakken van crimineel vermogen is een speerpunt van politie en Openbaar Ministerie. ‘Het is belangrijk dat we zoveel mogelijk geld terughalen dat verdiend is met criminele activiteiten’, zegt Frans Heeres, politiechef van de Eenheid Oost-Brabant, daarover. ‘Als overheid, en zeker als politie, staan wij voor een veilige en rechtvaardige samenleving. Criminelen die hun status ontlenen aan snel verdiend geld en daarmee een aanzuigende werking hebben op bijvoorbeeld jongeren in hun omgeving, moeten hard worden aangepakt in hun portemonnee. Misdaad mag niet lonen.’

]]>
Ook burgemeester Jorritsma van Eindhoven is tevreden met de actie en de resultaten: ‘Deze arrestatie is een bewijs van de nauwe samenwerking die we hier in het Zuiden hebben opgebouwd, tussen verschillende overheidsinstanties zoals gemeentes, OM, politie en belastingdienst. We weten elkaar als overheid hier snel en makkelijk te vinden, dat bewijst deze aanhouding maar weer!’

]]>
51.4504154 5.507292099999972
Eindhoven - Dode man aangetroffen in woning https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/09-dode-man-aangetroffen-in-woning.html In een woning aan de Van der Meystraat in Eindhoven is donderdagmiddag 23 november een dode man aangetroffen. De politie onderzoekt of er sprake is van een misdrijf. nieuwsbericht Thu, 23 Nov 2017 17:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/23/09-dode-man-aangetroffen-in-woning.html 2017-11-23T17:34:00Z Bij de politie kwam rond het middaguur een melding binnen van iemand uit de omgeving van de man. Deze maakte zich zorgen omdat men al enige tijd niets van hem had gehoord. Toen de agenten in de woning kwamen, troffen ze daar het stoffelijk overschot van de 64-jarige bewoner aan. Uit de omstandigheden in de woning kon niet worden afgeleid wat er precies gebeurd was en ook technisch onderzoek in het huis gaf daarover geen uitsluitsel. De politie kan dan ook niet uitsluiten dat er sprake is van een misdrijf. De komende dagen zal er verder onderzoek worden gedaan op het stoffelijk overschot om een doodsoorzaak vast te kunnen stellen. 

]]>
51.4649939 5.4636696999999685
Eindhoven/Son en Breugel - Verdachte inbraak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-inbraak-aangehouden.html Wij hielden dinsdagochtend rond 8.00 uur een 36-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij 2 bedrijfsinbraken in Son en Breugel op zaterdag 9 september. We kwamen de man op het spoor aan de hand van DNA-materiaal dat was achtergebleven bij de bedrijven. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-inbraak-aangehouden.html 2017-11-21T13:26:00Z DNA

Forensisch onderzoek biedt steeds meer mogelijkheden om de herkomst van biologische sporen te achterhalen. Deze sporen kunnen een belangrijke rol spelen bij de opheldering van diverse soorten misdrijven. Zo kunnen er sporen zitten op kledingstukken van slachtoffers van zedenmisdrijven of bloedsporen op steekwapens van verdachten van mishandeling of doodslag.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Politie zoekt getuigen van mishandeling met glas https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/19/09-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-met-glas.html De politie is op zoek naar getuigen van een mishandeling in een café aan het Stratumseind op zaterdagmorgen 18 november rond 3.15 uur. Daarbij raakte een 27-jarige man uit Lierop zwaar gewond aan een oog nadat hij met een glas was geslagen. nieuwsbericht Sun, 19 Nov 2017 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/19/09-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-met-glas.html 2017-11-19T13:54:00Z Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Kort na het incident meldde zich een 20-jarige man uit Mierlo bij de politie. Hij verklaarde dat hij degene was die had geslagen. Hij is daarop aangehouden en zit nog in verzekering voor verder onderzoek.

]]>
Omdat er nog veel onduidelijk is over de details en de exacte toedracht van het incident, is de politie nog dringend op zoek naar getuigen. Het incident speelde zich af in café ’t Lempke aan het Stratumseind en het was daar rond 3.15 uur nog zeer druk. Er moeten dus zeker mensen zijn die iets hebben gezien. Zij kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier.  

]]>
51.4366638 5.482178400000066
Eindhoven - Treffer vanuit auto, politie zoekt dader(s) https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/18/09-treffer-vanuit-auto-politie-zoekt-daders.html Al lopend op de Fransebaan werden twee jongens zaterdagochtend 18 november rond 03.00 uur achtervolgd door een auto. Vanuit de auto werd er – zo vermoeden we – geschoten met een gasdrukpistool/luchtdrukwapen. Eén van de jongens liep hierbij een hoofdwond op. De politie is op zoek naar de auto en de inzittenden. nieuwsbericht Sat, 18 Nov 2017 13:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/18/09-treffer-vanuit-auto-politie-zoekt-daders.html 2017-11-18T13:39:00Z Na een avondje weg liepen twee jongens met de fiets in hun hand over de Fransebaan. Een auto volgde hun een korte tijd met gematigde snelheid. Na een tijdje haalde de auto de jongens in waarbij één van de jongens plots geraakt werd. Een 19-jarige Eindhovenaar liep hierbij een hoofdwond op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De auto is vervolgens hard weggereden de Montpellierlaan op. 

]]>
Ter plaatse blijkt dat het slachtoffer waarschijnlijk door de persoon achter in de auto ‘beschoten’ is met een gasdrukpistool of /luchtdrukwapen. De politie onderzoekt de zaak nu verder om vast te stellen dat het daadwerkelijk om een dergelijk pistool gaat en wat de toedracht is van het incident.

]]>
Het gaat om een donkere auto, mogelijk een sportmodel/coupé-achtige auto. In de auto zaten vermoedelijk 3 personen. Er is door de snelheid van het gebeuren, geen signalement te geven van de inzittenden.
Heeft u iets verdachts gezien of informatie hierover, neem dan contact op met de politie via 0900 88 44, via het meldformulier op politie.nl/melden of anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M.

]]>
51.4823093 5.440703299999996
Eindhoven - Drie aanhoudingen vernield object Glow https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/18/09-drie-aanhoudingen-vernield-object-glow.html Drie minderjarige jongens uit Eindhoven werden op vrijdag 17 november 2017 op heterdaad aangehouden voor vernieling van een van de objecten van Glow. nieuwsbericht Sat, 18 Nov 2017 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/18/09-drie-aanhoudingen-vernield-object-glow.html 2017-11-18T10:17:00Z Op camerabeelden hadden de medewerkers van Glow gezien dat drie jongens op de Bleekstraat over een hek klommen en een kunstwerk vernielden. Op het Molenveld hebben zij de drie jongens staande gehouden en de politie gealarmeerd. De drie jongens werden ter plaatse aangehouden. Na verhoor zijn ze heengezonden met een proces-verbaal op zak.

]]>
51.4367378 5.485242900000003
Eindhoven - Onderzoek naar overval op McDonald’s https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/17/09-onderzoek-naar-overval-op-mcdonald%E2%80%99s.html De recherche in Eindhoven is een onderzoek begonnen naar een gewapende overval die donderdagavond werd gepleegd op de McDonald’s in Winkelcentrum Woensel. nieuwsbericht Fri, 17 Nov 2017 11:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/17/09-onderzoek-naar-overval-op-mcdonald%E2%80%99s.html 2017-11-17T11:09:00Z Rond 22.45 uur stapten twee gemaskerde mannen met iets dat op een vuurwapen leek de zaak binnen. Ze bedreigden personeel en eisten geld. Het tweetal nam vervolgens twee kassalades mee en ging ervandoor op een donkere scooter, die bij de ingang van de zaak stond geparkeerd. Personeel van de McDonald’s wist zichzelf tijdens de overval in veiligheid te brengen en ook de aanwezige klanten bleven ongedeerd. Met deze getuigen wordt nog uitgebreid gesproken.

]]>
De technische recherche heeft in de McDonald’s sporenonderzoek verricht en bewakingsbeelden bekeken. Ook worden camerabeelden uit de omgeving geanalyseerd. Kort na de overval werden de vermoedelijke daders door enkele getuigen opnieuw gezien in de buurt van de McDonald’s. Ze reden op dat moment op een scooter. De politie wil graag weten of dit meer personen is opgevallen.

]]>
De politie is verder op zoek naar de kassalades die zijn meegenomen. Het is goed mogelijk dat de daders deze lades ergens hebben achtergelaten. Mensen die deze spullen aantreffen worden opgeroepen om direct de politie te waarschuwen en de lades niet aan te raken in verband met eventuele sporen die dan verloren kunnen gaan.

Iedereen met informatie wordt opgeroepen die te delen via onderstaand tipformulier of te bellen met 0900-8844. Anoniem informatie delen kan op 0800-7000.

]]>
51.46917990000001 5.475433599999974
Eindhoven - Auto en luxe goederen in beslag genomen wegens onverklaarbaar vermogen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/14/09-auto-en-luxe-goederen-in-beslag-genomen-wegens-onverklaarbaar-vermogen.html Vandaag is een 31-jarige vrouw uit Eindhoven aangehouden op verdenking van witwassen. In de woning van de vrouw en haar partner in de buurt Prinsejagt werd rond 9.00 uur een doorzoeking uitgevoerd. Daarbij zijn een auto, een grote hoeveelheid administratie, gegevensdragers, een sieraad en contant geld in beslag genomen. De politie zoekt nog naar de 32-jarige man met wie de aangehouden vrouw samenwoont. Ook hij is verdachte in het onderzoek. nieuwsbericht Tue, 14 Nov 2017 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/14/09-auto-en-luxe-goederen-in-beslag-genomen-wegens-onverklaarbaar-vermogen.html 2017-11-14T15:09:00Z Dit onderzoek van politie en justitie richt zich op witwassen, in dit specifieke geval op zogenoemde ‘luchthappers’. Het stel heeft voor zover bekend geen enkel officieel inkomen, maar leidt wel een luxe levensstijl. Bij de actie van dinsdagmorgen sloten naast de politie ook de gemeente en de Belastingdienst aan. Ook werd een geldhond, getraind in het zoeken naar contant geld, ingezet. De vrouw is meegenomen naar het politiebureau voor verder onderzoek.

]]>
Politie, OM, Belastingdienst en gemeenten werken samen in de aanpak van ondermijnende criminaliteit. Hieronder valt ook de aanpak van onverklaarbaar vermogen. Het gaat hierbij personen met een levensstijl die niet aansluit bij hun officieel geregistreerde inkomen door bijvoorbeeld het bezit of huren van voertuigen of luxe goederen. Doordat de samenwerkende overheidsdiensten informatie samenbrengen kunnen deze adequaat worden aangepakt, zowel via de strafrechtelijke, fiscale en bestuurlijk weg.

Burgemeester John Jorritsma van Eindhoven daarover: 'De inmiddels jarenlange samenwerking tussen de partners, politie, OM, gemeenten, Belastingdienst en FIOD in de strijd tegen ondermijnende criminaliteit wordt steeds effectiever. Dat wordt gevoeld door de criminelen. Maar ook gezien door het nieuwe kabinet: zowel de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) als die van Justitie en Veiligheid bezoeken in hun eerste maand Brabant om te kijken hoe wij hier dingen aanpakken. De actie van vandaag is hier weer een mooi voorbeeld van.'

]]>
51.4683747 5.4586888000000044
Eindhoven - Arrestaties in onderzoek ontvoering Eindhoven https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/09-arrestaties-in-onderzoek-ontvoering-eindhoven.html In het onderzoek naar een ontvoering in Eindhoven hield de politie donderdagavond 26 oktober rond 21.30 uur in Alkmaar een 31-jarige man uit die plaats aan. Eerder werd in de zaak al een 45-jarige man uit Eindhoven aangehouden. nieuwsbericht Fri, 10 Nov 2017 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/09-arrestaties-in-onderzoek-ontvoering-eindhoven.html 2017-11-10T09:58:00Z De twee zouden betrokken zijn geweest bij de ontvoering van een jonge vrouw vanaf het station in Eindhoven. In de vroege ochtend van zaterdag 27 mei werd zij daar door twee mannen meegenomen in een auto. In een woning in Son werd de vrouw uren vastgehouden. Na haar vrijlating waarschuwt ze de politie bij een tankstation in Son en Breugel.

]]>
De verdachten werden onder meer in de omgeving van het station vastgelegd op beeld. De politie deelde in het onderzoek naar de zaak beelden, onder meer in de opsporingsprogramma’s Bureau Brabant en Opsporing Verzocht. De eerste verdachte werd al op 10 oktober laat op de avond aangehouden op het politiebureau in Eindhoven, waar hij zich naar aanleiding van de uitgezonden beelden zelf kwam melden. Hij is de bewoner van het huis waar de vrouw werd vastgehouden. De politie maakte zijn aanhouding niet eerder bekend om de zoektocht naar de tweede verdachte niet te verstoren. Deze man zit nog altijd vast.

]]>
De tweede verdachte werd uiteindelijk op donderdag 26 oktober opgepakt. Hij wordt niet alleen verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering. De man uit Alkmaar zou de vrouw ook hebben verkracht in de woning, zo kwam uit het onderzoek naar voren. De raadkamer van de rechtbank Oost-Brabant heeft op 8 november de voorlopige hechtenis met drie maanden verlengd.

]]>
De vrouw die het slachtoffer werd van deze vrijheidsbeneming en verkrachting is sinds kort na het incident voor politie en Openbaar Ministerie onbereikbaar. Twee maal kwam zij niet opdagen bij een afspraak voor het doen van de officiële aangifte. Het Openbaar Ministerie vindt echter het feit van een dusdanige ernstige aard dat is besloten de verdachten ambtshalve te gaan vervolgen. Dat betekent dat een aangifte niet per se noodzakelijk is.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.4435176 5.478700600000025
Wassenaar - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/06-wassenaar-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html Politieagenten hielden vrijdag 10 november om 08.55 uur op Landgoed Backershagen een verwarde man aan. Tijdens de aanhouding loste een van de agenten een waarschuwingsschot. nieuwsbericht Fri, 10 Nov 2017 09:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/10/06-wassenaar-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html 2017-11-10T09:15:00Z Agenten kregen een melding dat een inzittende van een auto in het bezit was van een mes en daarmee liep te ‘zwaaien’. Politieagenten die een onderzoek instelden zagen dat de man agressief gedrag vertoonde en inderdaad een mes in zijn handen had. De man dreigde zichzelf mogelijk iets aan te doen. Agenten die ingrepen zagen dat de man stekende bewegingen met het mes in de richting van de agenten maakten. Een van de agenten loste een waarschuwingsschot waarna zij de verdachte, een 53-jarige Eindhovenaar, aanhielden.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Arrestaties in onderzoek verkrachting station https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-arrestaties-in-onderzoek-verkrachting-station.html De politie hield dinsdag en donderdag twee jongens van 16 uit Eindhoven aan in het onderzoek naar een zedenmisdrijf dat op zaterdag 23 september werd gepleegd in Eindhoven. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 16:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-arrestaties-in-onderzoek-verkrachting-station.html 2017-11-02T16:11:00Z Die ochtend werd bij busstation Neckerspoel in Eindhoven een vrouw van 19 jaar het slachtoffer van een verkrachting door twee jongens. De vrouw liep tussen 6.00 en 6.30 uur vanuit het centrum van Eindhoven naar het station. Onderweg werd ze aangesproken door twee jongens die haar lastig begonnen te vallen. Ter hoogte van de calamiteitentrap bij de fietsenstalling zou de vrouw vervolgens slachtoffer zijn geworden van de verkrachting. De daders gingen er kort daarna vandoor.

]]>
Specialisten van de zedenpolitie maakten in het onderzoek onder meer gebruik van camerabeelden uit de omgeving van het station. Daarop waren de vermoedelijke daders te zien. De beelden werden gedeeld binnen de politie en één van de jongens werd daarop herkend door een agent. De verdachte werd dinsdag aan het einde van de middag opgepakt. Verder onderzoek leidde de politie naar de tweede verdachte. Hij werd donderdagmiddag aangehouden. Beiden jongens zitten vast en worden verhoord.

Het slachtoffer is in kennis gesteld van de aanhoudingen.

]]>
Bord met politielogo 51.44164199999999 5.469722499999989
Eindhoven - Straatroof Eindhoven opgelost dankzij 2 anonieme tips https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/31/09-straatroof-opgelost-dankzij-2-anonieme-tips.html Op 2 juli 2017 werd een jonge vrouw slachtoffer van een straatroof op de Noord Brabantlaan in Eindhoven. nieuwsbericht Tue, 31 Oct 2017 16:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/31/09-straatroof-opgelost-dankzij-2-anonieme-tips.html 2017-10-31T16:06:00Z Ze wordt al fietsend door een groepje jongens aangesproken en vervolgens tegengehouden en naar de grond geschopt en geslagen. Ze pakken haar tas af en gaan er vandoor. Niet veel later pinnen ze contactloos met de pinpas van de vrouw bij een cafetaria aan de Kloosterdreef. Dankzij de haarscherpe beelden van de beveiligingscamera's in de cafetaria kon de politie in augustus de foto's van de nog 2 onbekende verdachten tonen. En met succes. Het team kreeg twee anonieme tips binnen en mede daardoor konden de twee jongens vorige week worden aangehouden.  Het gaat om een 16-jarige en 17-jongen uit Eindhoven. Eerder hield de politie al twee 17-jarige jongens aan voor de ze zaak. 

Alle verdachten zijn verhoord en er wordt dossier tegen hen opgemaakt. 

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989