Alle berichten | Helmond | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/helmond.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Helmond nl Thu, 29 Jun 2017 10:42:33 GMT 2017-06-29T10:42:33Z nl 's-Hertogenbosch, Eindhoven - “We gaan onverminderd door met acties tegen criminelen” https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/29/09-%E2%80%9Cwe-gaan-onverminderd-door-met-acties-tegen-criminelen%E2%80%9D.html De overheid heeft in 2016 hard gewerkt aan het bestrijden van de criminaliteit en daarmee aan de verbetering van de leefbaarheid in Oost-Brabant. Hoewel in de cijfers uit het jaarverslag een positief resultaat naar voren komt, is het voor politiechef Frans Heeres geen reden om tevreden achterover te leunen. Hij waarschuwt samen met regioburgemeester John Jorritsma van Eindhoven voor de gevaren van ondermijnende criminaliteit en kondigt nieuwe acties tegen criminelen aan. nieuwsbericht Thu, 29 Jun 2017 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/29/09-%E2%80%9Cwe-gaan-onverminderd-door-met-acties-tegen-criminelen%E2%80%9D.html 2017-06-29T09:30:00Z Uit de cijfers over 2016 komt een positief resultaat naar voren. Zo was er sprake van een daling van het aantal misdrijven met 6,4%. Ook steeg het ophelderingspercentage. Het jaarverslag van 2016 werd deze week vastgesteld.

]]>
Heeres is blij om te zien dat het aantal overvallen, straatroven en woninginbraken is gedaald. “Dit zijn stuk voor stuk misdrijven die enorm veel impact hebben op slachtoffers. Onze gezamenlijke aanpak is voornamelijk gericht op voorlichting, preventie en het terugdringen en dat werpt z’n vruchten af. Mooi, want bij overvallen en straatroven wordt regelmatig zwaar geweld gebruikt”, zegt de politiechef.

]]>
Zoals altijd laten de cijfers maar een deel van de werkelijkheid zien. “De omvang van de georganiseerde ondermijnende criminaliteit in onze regio geeft reden tot grote zorgen. Aan de buitenkant lijken veel criminaliteitscijfers te dalen, maar tegelijkertijd maken we ons ernstige zorgen over de parallelle samenleving die is ontstaan. Zogenaamd onaantastbare personen of criminele families denken hier de dienst uit te maken. Ondermijnende criminaliteit vraagt om een intensieve aanpak”, zo vertelt de politiechef.

]]>
Hoe ziet die aanpak eruit? Rode draad is de integrale samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie. Met partners als de Belastingdienst, de FIOD, de Taskforce Zeeland-Brabant en het RIEC werd in 2016 al fors en vaak met succes ingezet op de aanpak van de ondermijnende criminaliteit. Heeres: “Het is mooi dat we regelmatig flinke klappen uitdelen, maar de overheid moet blijven investeren in mensen en middelen om deze sluipende vorm van criminaliteit aan te pakken. Het is niet voor niets dat burgemeesters vragen om extra middelen en de introductie van een speciale Ondermijningswet.”

]]>
Regioburgemeester John Jorritsma van Eindhoven sluit zich aan bij de woorden van de politiechef en wil zich in 2017 en 2018 vol inzetten om de doelstellingen uit het Regionaal Veiligheidsplan te behalen. “Wij gaan ons steeds meer richten op de virtuele wereld zoals het dark web. In onze stad is heel veel technologische kennis aanwezig, dus we gaan kijken wat we kunnen bundelen. Ook maken we gebruik van big data om het criminelen ook in de digitale wereld lastig te maken. Data-mining tegen ondermijning!”

Burgemeester Jorritsma

]]>
De aanpak van cybercrime en horizontale fraude zal de komende jaren steeds meer expertise en aandacht vragen van de politie. Frans Heeres geeft verder aan dat burgers de komende periode grote acties kunnen verwachten: “Veel kan ik er nog niet over zeggen, maar duidelijk is dat wij criminelen gaan pakken op hun vermogen. We leggen zoveel als mogelijk beslag op geld en goederen en richten ons niet alleen op witwassen, maar ook op zwartwassen.”

]]>
51.69781620000001 5.303674799999953
Helmond - Internationale samenwerking leidt tot grote drugsvangst https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-internationale-samenwerking-leidt-tot-grote-drugsvangst.html Twee aanhoudingen, tientallen kilo’s verdovende middelen, grondstoffen voor synthetische drugs en een vuurwapen zijn de opbrengst van een recherche-actie op woensdagavond in een pand aan de Vlierdensedijk. Nauwe samenwerking met Europol en de Poolse politie leidde tot dit onderzoek. nieuwsbericht Thu, 22 Jun 2017 13:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-internationale-samenwerking-leidt-tot-grote-drugsvangst.html 2017-06-22T13:01:00Z De recherche van het district Helmond werd recent door informatie uit internationale bronnen op het spoor gezet van de loods, waar mogelijk drugs en wapens gevonden zouden kunnen worden. Een nader onderzoek samen met Europol gaf voldoende gronden om een inval te doen. Bij de actie werden twee inwoners van Maastricht (36 en 37 jaar oud) aangetroffen, die zijn aangehouden. Daarna gingen rechercheurs aan de slag in de loods, waar rechercheurs een groot aantal gesealde pakketjes verdovende middelen aantroffen, alles bij elkaar goed voor enkele tientallen kilo’s.

]]>
De actie in het Helmondse pand duurde tot diep in de nacht. Een speciale beveiligingseenheid van de politie hield de omgeving van de loods, inmiddels afgezet met geblindeerde bouwhekken, ondertussen scherp in de gaten. Alle aangetroffen spullen zijn in beslag genomen en afgevoerd naar een veilige plaats. Het onderzoek bij de loods is afgerond, maar het rechercheonderzoek naar de herkomst en eventuele bestemming van de aangetroffen drugs is nog maar net begonnen. De aangehouden mannen zitten nog vast en worden gehoord, mogelijke getuigen uit de omgeving worden bevraagd en aangetroffen sporen moeten nader op hun bruikbaarheid worden geanalyseerd.

]]>
Alle informatie over activiteiten in of rondom de loods of over personen en voertuigen die er kwamen is natuurlijk van harte welkom. Maar ook kunnen beelden van bewakingscamera’s voor ons interessant zijn. Via de website van de politie kunt u zich sowieso aanmelden voor het project ‘Camera in Beeld’ als u bewakingscamera’s in gebruik heeft. Klik hier voor meer informatie.

]]>
Als u informatie of tips voor ons heeft kunt u de recherche in Helmond bellen via 0900-8844 of u kunt het tipformulier gebruiken. Gegarandeerd anoniem informatie delen kan via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

]]>
Drugshandel door georganiseerde groeperingen is een voorbeeld van ondermijnende criminaliteit. Maar wat is dat nou eigenlijk? De exacte definitie is moeilijk in een zin samen te vatten, maar grofweg betekent het de vermenging van de onderwereld en de bovenwereld. Ondermijnende criminaliteit raakt ons daarom allemaal, al is het vaak misschien moeilijk te herkennen. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht op de speciale themapagina op www.politie.nl.

]]>
51.46810420000001 5.684465300000056
Helmond - Helmonder opgepakt na slaan verslaggever Powned https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-helmonder-opgepakt-na-slaan-verslaggever-powned.html Aan het eind van de woensdagmiddag hielden we een 31-jarige man uit Helmond aan die we ervan verdenken een verslaggever van de omroep Powned te hebben geslagen. De man, die wist dat de politie naar hem op zoek was, meldde zich aan het politiebureau. nieuwsbericht Thu, 22 Jun 2017 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-helmonder-opgepakt-na-slaan-verslaggever-powned.html 2017-06-22T11:45:00Z Een verslaggever en een cameraman van de omroep Powned waren op de Haaglaan een reportage aan het maken over de vermeende onrust die daar heerst door de overlast van een groep jongemannen die daar rondhangen. Toen zij enkele buurtbewoners naar hun mening vroegen,  lieten die duidelijk merken niet blij te zijn met de aanwezigheid van de cameraploeg. Een van de mannen, de later aangehouden verdachte, zou daarbij de verslaggever hebben geslagen. Die deed daarvan aangifte op het politiebureau.  Op basis van videobeelden wisten lokaal goed bekende collega’s de vermoedelijke verdachte te identificeren en zij gingen naar hem op zoek. Hij werd na zijn aanhouding ingesloten en zit lopende het onderzoek nog vast.

]]>
51.47472270000001 5.646918700000015
Helmond - Opnieuw aanhouding voor geweld tegen agenten https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/21/09-opnieuw-aanhouding-voor-geweld-tegen-agenten.html In het onderzoek naar ongeregeldheden waarbij politiemensen op zondag 4 juni werden bekogeld met stenen en glas hielden wij woensdagmiddag weer een verdachte aan. Het gaat om een 22-jarige man uit Helmond. Het totaal aantal aangehouden personen komt daarmee op vijf. nieuwsbericht Wed, 21 Jun 2017 12:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/21/09-opnieuw-aanhouding-voor-geweld-tegen-agenten.html 2017-06-21T12:29:00Z Aanleiding van de problemen was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. Bij de aanhouding van een scooterrijder liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd geholpen door zijn vrienden die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.

]]>
Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Beelden die door enkele omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. Dankzij de beelden kon op maandag 12 juni een 23-jarige Helmonder worden aangehouden die een agent zou hebben geslagen. De vandaag aangehouden man werd ook herkent. Hij zou stenen naar agenten hebben gegooid. De man wordt op dit moment verhoord over zijn aandeel bij het geweld.

]]>
De recherche weet dat er personen zijn die met hun smartphone opnames hebben gemaakt die zondagavond, maar die zelf niet bij het geweld betrokken waren. Zij worden nog altijd opgeroepen om video’s of foto’s te delen met het onderzoeksteam. Beeldmateriaal kan via politie.nl/upload worden toegestuurd.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.4792547 5.657009600000038
Helmond - Ontwikkelingen in onderzoek naar geweld tegen agenten https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/20/09-ontwikkelingen-in-onderzoek-naar-geweld-tegen-agenten.html De recherche is nog volop bezig met het onderzoek naar ongeregeldheden waarbij politiemensen in Helmond werden bekogeld met stenen en glas. De politie is op zoek naar beelden van het geweld, dat op zondag 4 juni plaatsvond op de Willem Prinzenstraat. nieuwsbericht Tue, 20 Jun 2017 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/20/09-ontwikkelingen-in-onderzoek-naar-geweld-tegen-agenten.html 2017-06-20T09:31:00Z Aanleiding van de problemen was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. Bij de aanhouding van een scooterrijder liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd geholpen door zijn vrienden die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.

 

]]>
Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Beelden die door enkele omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. Dankzij de beelden kon op maandag 12 juni een 23-jarige Helmonder worden aangehouden die een agent zou hebben geslagen. Het gaat om een bekende van de politie. De politie verwacht de komende tijd nieuwe aanhoudingen te verrichten.

]]>
De recherche weet dat er personen zijn die met hun smartphone opnames hebben gemaakt die zondagavond, maar die zelf niet bij het geweld betrokken waren. Zij worden opgeroepen om video’s of foto’s te delen met het onderzoeksteam. Beeldmateriaal kan via politie.nl/upload worden toegestuurd.

]]>
Geweld en agressie tegen onze agenten is onacceptabel. Zij moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. De politie kreeg na het incident op de Willem Prinzenstraat veel steunbetuigingen en dat doet de betrokken agenten goed.

]]>
51.48478660000001 5.668063599999982
Gemert, Helmond - Drie verdachten opgepakt voor overval uit 2015 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/16/09-drie-verdachten-opgepakt-voor-overval-uit-2015.html De recherche heeft afgelopen week twee verdachten (51 en 56 jaar) uit Helmond en Gemert opgepakt voor een woningoverval die in oktober 2015 werd gepleegd in Gemert. Eerder werd in de zaak al een man van 34 aangehouden. nieuwsbericht Fri, 16 Jun 2017 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/16/09-drie-verdachten-opgepakt-voor-overval-uit-2015.html 2017-06-16T14:10:00Z Op de avond van de overval werd een alleenstaande man rond 19.50 in zijn woning aan De Ark aangevallen door twee mannen. Er werd een mes op zijn keel gezet en het slachtoffer werd met een hamer tegen zijn hoofd geslagen. Met de portemonnee van het slachtoffer gingen de daders ervandoor.

]]>
Op de plaats delict werd uitgebreid sporenonderzoek gedaan en er werd met meerdere getuigen gesproken. Ook werd in Bureau Brabant en Opsporing Verzocht aandacht gevraagd voor de zaak. In februari 2017 kwam het team met een nieuwe informatie naar buiten over de mogelijke achtergrond van de daders.

]]>
Op 16 mei werd in het onderzoek al een eerste verdachte aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Helmond. De man zit nog altijd vast. Een tweede verdachte werd afgelopen maandag in Gemert opgepakt. Het gaat om de 51-jarige neef van het slachtoffer. De voorlopig laatste verdachte werd woensdag opgepakt en betreft de vader van de jongste verdachte, een 56-jarige man uit Helmond.

]]>
51.55844939999999 5.676268499999992
Nederland - Ontvoering lid No Surrender in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/00-opsporing-verzocht-13-juni.html Op 21 september 2016 werd een toen 36-jarige man in Breda ontvoerd vanaf de parkeerplaats van IKEA, nadat hij daar al door 4 mannen was mishandeld. De man wil aan de politie erg weinig kwijt over die dag. Het slachtoffer was kaderlid van motorclub No Surrender. In Opsporing Verzocht vraagt de politie iedereen mee te helpen deze zaak op te lossen. nieuwsbericht Tue, 13 Jun 2017 18:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/13/00-opsporing-verzocht-13-juni.html 2017-06-13T18:15:00Z Alle zaken die in de uitzending aan bod komen op een rijtje:

Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.

]]>
Opsporing Verzocht is dinsdag 13 juni van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 14 juni rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken via live.politie.nl . Wilt u de zaken nog eens terugkijken? Kijk dan op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht.

]]>
Opsporing Verzocht belpanel nieuw uniform 51.5719149 4.768323000000009
Helmond - Gezocht - Onbekende man steekt fietster (22) neer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/09-onbekende-man-steekt-fietster-22-neer.html De politie onderzoekt een steekincident dat in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei plaatsvond tussen Helmond en Stiphout. verdachte Mon, 12 Jun 2017 09:50:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/09-onbekende-man-steekt-fietster-22-neer.html 2017-06-12T09:50:00Z Een vrouw die daar fietste werd plotseling door een onbekende jongeman belaagd en met een mes mishandeld. Zij is met letsel aan onder meer haar gezicht naar het ziekenhuis overgebracht. De recherche heeft een uitgebreid onderzoek ingesteld en zoekt getuigen.

Omstreeks 03.00 uur  fietste de 22-jarige vrouw, afkomstig uit Helmond, over de President Rooseveltlaan. Vlak voor Stiphout zag zij een man langs het fietspad staan die vervolgens geheel onverwacht op haar afsprong en haar met een mes toetakelde en haar sloeg.

De man vlucht  te voet weg over het fietspad richting het centrum van Helmond. De vrouw is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht en daar opgenomen. De politie heeft direct de vermoedelijke vluchtroute van de dader nagelopen, technisch rechercheurs hebben ter plaatse sporenonderzoek verricht.

]]>
Deze aanval was op zondagochtend vroeg op de President Rooseveltlaan. Dit is een veelgebruikte weg.

  • Heeft u de man gezien?
  • Heeft u een vermoeden wie hij is of misschien zelfs beelden van hem? 
  • Zie update: Heeft u beelden van een bewakingscamera in de omgeving of een dashcam in uw auto? 
]]>
12 juni 2017:

Onderzoeksteam toont compisitietekening dader en foto's aangetroffen messen

Het onderzoeksteam deed al eerder oproepen via TV en Social Media en voerde zondagnacht 4 juni 2017 We verspreiden nu een  compositietekening van de verdachte en foto’s van de messen die gevonden zijn op de plek waar het gebeurde. 

 

1 juni 2017:

Onderzoeksteam poging doodslag 22-jarige vrouw uit Helmond doet specifieke oproep 

Het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de poging doodslag op een 22-jarige vrouw uit Helmond schakelt uw hulp in. In de nacht van 27 op 28 mei jl. werd het slachtoffer op de President Rooseveltlaan door een onbekende man en in haar gezicht gestoken Het onderzoeksteam heeft  al heel wat videobeelden verzameld maar zijn nog steeds op zoek naar de dader. 

Dit is een oproep voor iedereen die binnen de straal woont of werkt op onderstaande afbeelding en die in het bezit is van een bewakingscamera. Hebt u opnames gemaakt op 28 mei 2017 tussen 01:00 uur en 04: 00 uur die (deels) zicht hebben op de openbare weg of op andere plaatsen?
Of hebt u wellicht in een dashcam in uw auto en heeft u door het gebied gereden? Ook dan kan u mogelijk interessante beelden hebben voor het team.

Neem dan direct contact met ons op. Het team kan u dan een link geven om eenvoudig uw beeldmateriaal met hen te delen. U mag bellen met 0800-6070 of onderstaand tipformulier invullen. Onder vermelding van referentienummer: 2017110098

Voor personen of bedrijven waarmee de politie reeds contact mee heeft gehad in dit gebied is dit verzoek niet van toepassing. 

]]>
titelDaderAlgemeenBlanke manTaalsprak accentloos NederlandsLeeftijdcirca 25 jaarLengtecirca 1.75-1.80 mtrPostuursmal, normaalGelaatsmal gezichtOgendikke donkere wenkbrauwen en donkere ogenKledingdonkere kleding; donkere trui met capuchon, spijkerbroek en donkere schoenen]]> ]]>
51.4792547 5.657009600000038
Helmond - Onderzoek naar brief in zaak Bart Hillen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/9/09-onderzoek-naar-brief-in-zaak-bart-hillen.html Bij het Eindhovens Dagblad is onlangs een anonieme brief bezorgd waarin uitgebreid wordt ingegaan op de dood van Bart Hillen, die op 19 mei 2016 werd gevonden in de Zuid-Willemsvaart in Helmond. De politie onderzoekt de achtergronden van de brief en komt graag in contact met de afzender. nieuwsbericht Fri, 09 Jun 2017 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/9/09-onderzoek-naar-brief-in-zaak-bart-hillen.html 2017-06-09T14:49:00Z In het onderzoek naar de dood van Bart Hillen werd op 25 mei 2016 de 40-jarige zoon van het slachtoffer aangehouden. De man zit nog altijd vast.

Het onderzoeksteam en het Openbaar Ministerie vinden het belangrijk om de anonieme brief zorgvuldig te onderzoeken. De recherche komt graag in contact met de afzender. Daarom vraagt de politie schrijver of schijfster van de brief met klem om contact op te nemen met het onderzoeksteam. Het is heel goed mogelijk dat ook anderen op de hoogte zijn van deze brief en bijvoorbeeld weten wie de afzender is. Ook met die mensen komt de politie graag in contact.

Het rechercheteam is bereikbaar op 0900-8844.

]]>
51.4792547 5.657009600000038
Breda, Helmond, Bergen op Zoom, Steenbergen - Aankondiging Bureau Brabant 12 juni 2017 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/9/09-aankondiging-bureau-brabant.html In de uitzending van maandag 12 juni 2017: nieuwsbericht Fri, 09 Jun 2017 07:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/9/09-aankondiging-bureau-brabant.html 2017-06-09T07:19:00Z Breda: Zware mishandeling en ontvoering van No-Surrender lid bij Ikea
Op 21 september 2016 wordt een 36-jarige man uit Breda op de parkeerplaats bij de Ikea mishandeld en vervolgens ontvoerd in zijn eigen auto. Het blijkt te gaan om een (toenmalig) lid van de motorclub No Surrender. Hij wordt door vier mannen geschopt en geslagen terwijl hij op de grond ligt. De vechtpartij is vastgelegd met bewakingscamera’s. Die beelden zullen we in deze uitzending tonen.

Helmond: Politie toont compositietekening van verdachte steekincidentIn de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 mei jl. werd een 22-jarige fietsster door een onbekende man in haar gezicht gestoken op de President Rooseveltlaan. Het onderzoeksteam deed al eerder oproepen via TV en Social Media en voerde zondagnacht 4 juni 2017 een passantenonderzoek uit. In deze uitzending zullen we een compositietekening van de verdachte tonen en foto’s van de messen die gevonden zijn op de plek waar het gebeurde. Help ons mee deze zaak op te lossen.

Bergen op Zoom / Steenbergen: Terugblikken overvallen
In januari 2017 stonden we stil bij een tweetal overvallen uit december 2016. Op 1 december 2016 wordt er gewelddadige diefstal gepleegd bij een Big Bazar winkel in Bergen op Zoom. Een paar dagen later, op 6 december, wordt een cafetaria in Steenbergen overvallen. In deze uitzending zullen we opnieuw  aandacht aan deze zaken besteden.

 

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
Logo Bureau Brabant 51.5719149 4.768323000000009
Gezocht - Wie herkent deze sieraden? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juni/eigenaar-gezocht.html Op woensdag 31 mei 2017 meldde zich een persoon aan de balie op het hoofdbureau in Eindhoven. Hij had een schoudertas gevonden met inhoud. In de tas zaten schillende goederen inclusief waardepapieren. gezochteeigenaar Wed, 07 Jun 2017 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juni/eigenaar-gezocht.html 2017-06-07T10:57:00Z In de schoudertas zaten verschillende goederen, waaronder een roze portemonee met sieraden en certificaten van sieraden. Ook zat er een paspoort in. Uit ons politiesysteem kwam naar voren dat de eigenaar van het paspoort veelvuldig voor kwam terzake inbraak woningen en dergelijke. Het vermoeden bestaat dus dat de sieraden die in de schoudertas zaten van diefstal afkomstig zijn en de schoudertas van de mogelijke verdachte. 

]]>
Wie herkent de sieraden of portemonnee. 

 

]]>
De certificaten zijn inmiddels herkend door de eigenaar. Van de overige sieraden en portemonnee zoeken we nog de eigenaar. 

]]>
]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Helmond - Verdachten inbraak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/09-verdachten-inbraak-aangehouden.html Maandag rond 23.15 uur hielden wij een 27-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aan op de Azalealaan. Hij werd op heterdaad betrapt bij een inbraak in een supermarkt. Rond 1.50 uur werd langs het kanaal een 44-jarige man uit ’s-Hertogenbosch aangehouden. Hij wordt er van verdacht ook betrokken te zijn bij de inbraak. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek. nieuwsbericht Tue, 06 Jun 2017 12:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/09-verdachten-inbraak-aangehouden.html 2017-06-06T12:16:00Z Een getuige belde ons dat twee personen zich verdacht ophielden bij de supermarkt. Bij de supermarkt zagen wij een van de verdachten naar buiten komen een tweede verdachte ging er te voet vandoor. Dankzij de alerte reactie van de getuige konden wij twee verdachten aanhouden.

Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die naar binnen loert bijvoorbeeld. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. 

 

]]>
51.476709 5.675011899999959
Oosterhout - Politie onderzoekt doorrijden na aanrijding met gewonden https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/08-politie-onderzoekt-doorrijden-na-aanrijding-met-gewonden.html De politie doet onderzoek naar de oorzaak van een aanrijding die maandagmiddag 5 juni 2017 plaatsvond in de Anjelierstraat. Daarbij raakten twee mannen gewond. De bestuurder van de betrokken personenauto, een 25-jarige Oosterhouter, reed na de aanrijding weg, maar meldde zich later die middag op het politiebureau. nieuwsbericht Tue, 06 Jun 2017 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/08-politie-onderzoekt-doorrijden-na-aanrijding-met-gewonden.html 2017-06-06T11:10:00Z Bij de politie kwam op Pinkstermaandag rond 15.30 uur een melding binnen van een aanrijding in de Anjelierstraat waarbij een voetganger of voetgangers gewond zouden zijn geraakt en waarbij een zwarte auto zou zijn weggereden. Ter plekke troffen agenten drie mannen aan. Twee van hen, een 20-jarige inwoner van Oosterhout en een 23-jarige inwoner van Helmond, waren gewond geraakt en zijn per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis. De derde betrokkene, een 24-jarige inwoner van Helmond, bleef ongedeerd.

De automobilist die bij de aanrijding betrokken was, was niet meer aanwezig. Hij meldde zich ongeveer drie kwartier later alsnog op het politiebureau en is aangehouden. Het gaat om een 25-jarige Oosterhouter.

]]>
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de aanrijding en onderzoekt of er voorafgaand aan de aanrijding een incident is geweest tussen de mannen. De politie komt graag in contact met mensen die maandag in de loop van de middag een bezoek hebben gebracht aan een van de supermarkten in winkelcentrum Zuiderhout en gezien hebben dat zich daar een incident heeft voorgedaan waarbij diverse mensen betrokken waren. Ook komt de politie graag in contact met getuigen die de aanrijding hebben zien gebeuren.

Alle getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

]]>
51.62679699999999 4.859106099999963
Helmond - Agenten bekogeld met stenen en glas https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/4/09-agenten-bekogeld-met-stenen-en-glas.html Op de Willem Prinzenstraat in Helmond heeft de politie zondagavond de handen vol gehad aan een grote groep jongeren. Aanleiding was een melding van scooteroverlast, die rond 18.30 uur bij de politie binnenkwam. nieuwsbericht Sun, 04 Jun 2017 20:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/4/09-agenten-bekogeld-met-stenen-en-glas.html 2017-06-04T20:52:00Z Onder meer op het Willem Beringsplein zouden jongeren met scooters door de buurt crossen. Dit tot grote ergernis van buurtbewoners. Agenten waren snel ter plaatse en zagen op de Willem Prinzenstraat een jongen op een scooter rijden. Het voertuig was niet voorzien van een kentekenplaat. De politie maande de bestuurder te stoppen, maar die had daar geen boodschap aan. Toen agenten hem klemreden gooide de jongen zijn voertuig tegen de politieauto en ging er te voet vandoor. Hij was echter niet snel genoeg voor de agent die te voet de achtervolging had ingezet.

]]>
Bij de aanhouding van de jongen liep het helemaal uit de hand. De verdachte werd namelijk geholpen door toegesnelde vriendjes die zich tegen de politie keerden. Binnen de kortste keren stond er daarnaast een grote groep buurtbewoners die zich ook tegen de agenten richtte. De politie werd bekogeld met glas en stenen, terwijl één agent met volle kracht in zijn bovenarm werd gebeten.

]]>
Door het enorme geweld en de dreigende situatie kwam er gauw assistentie. Uiteindelijk werden drie jongeren uit Helmond opgepakt. Ze zitten allemaal vast. Agenten zagen zich genoodzaakt om ook geweld te gebruiken en deelden flinke klappen uit. De rust keerde na de aanhoudingen weer terug in de straat.

]]>
De politie vindt het onaanvaardbaar wat er vanavond in Helmond is gebeurd. Beelden die door omstanders werden gemaakt verschenen al gauw na het incident op internet. De politie is daar blij mee want kan de beelden prima gebruiken in het onderzoek naar de betrokken jongeren. Nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.48478660000001 5.668063599999982
Helmond - Man aangehouden na dreiging met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/1/09-man-aangehouden-na-dreiging-met-vuurwapen.html De politie hield donderdagmorgen rond 1.00 uur een 32-jarige man uit Helmond aan in zijn flat aan de Mierloseweg. Eerder die avond, rond 21.45 uur, kwam bij de politie een melding binnen dat op het balkon van de flat een man met een vuurwapen stond. Daarop gingen direct verschillende politie-eenheden naar de Mierloseweg. nieuwsbericht Thu, 01 Jun 2017 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/1/09-man-aangehouden-na-dreiging-met-vuurwapen.html 2017-06-01T12:49:00Z Om veiligheid te creëren voor zichzelf en eventuele omstanders werd door de collega’s een ruim gebied rond de woning aan de Mierloseweg afgezet. Ook droegen de collega’s de zogenoemde schietvesten. Er werd een onderhandelaar ingeschakeld en het Arrestatieteam werd in kennis gesteld en kwam ter plaatse.

]]>
Omdat de onderhandelaar geen contact kreeg met de man in de woning werd uiteindelijk besloten om het Arrestatieteam in te zetten. Deze viel rond 1.00 uur de woning binnen en wist de verdachte onder hevig verzet aan te houden. Bij de aanhouding raakte niemand gewond. Omdat de man zeer verward gedrag vertoonde werd hij onderzocht door een specialist. Hij is in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

]]>
Na de aanhouding werd de woning doorzocht. Daarbij werd een nauwelijks van echt te onderscheiden imitatievuurwapen aangetroffen. Dit is in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
51.4756613 5.639627799999971