Alle berichten | Heusden | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/heusden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heusden nl Tue, 12 Dec 2017 23:29:21 GMT 2017-12-12T23:29:21Z nl Eindhoven - Onderzoek naar steekincident op Boschdijk https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/26/09-onderzoek-naar-steekincident-op-boschdijk.html De recherche onderzoekt een steekincident waarbij zondagochtend een 33-jarige man uit Drunen ernstig gewond raakte. Hij werd even na 2.00 uur gevonden op de Boschdijk in Eindhoven. nieuwsbericht Sun, 26 Nov 2017 10:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/26/09-onderzoek-naar-steekincident-op-boschdijk.html 2017-11-26T10:50:00Z Het slachtoffer bleek een diepe steekwond te hebben en was niet aanspreekbaar. Hij werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij wordt behandeld. De man is nog altijd niet aanspreekbaar en zijn toestand is zorgwekkend.

]]>
De recherche startte zondagochtend een uitgebreid onderzoek en bezocht daarbij onder meer een café aan de Boschdijk, vlakbij de plek waar de man werd gevonden. Het is niet uitgesloten dat het slachtoffer daar kort voor het steekincident aanwezig was. In de zaak werd kort met mogelijke getuigen gesproken. Op de Boschdijk gingen forensisch rechercheurs intussen op zoek naar sporen. Ook werd in de omgeving onderzoek gedaan naar mogelijke camerabeelden die de recherche kan gebruiken in het onderzoek.

]]>
Op het moment dat hulpverleners bezig waren met het slachtoffer werd in de directe omgeving een man gezien. Hij wekte een verdachte indruk en zijn betrokkenheid bij het steekincident kon niet worden uitgesloten. Hij werd daarop aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen of deze 30-jarige man uit Eindhoven inderdaad betrokken is geweest.

]]>
De recherche komt graag in contact met mensen die rond 2.00 uur in of buiten het café waren en iets hebben meegekregen. Ook mensen die in de directe omgeving opvallende zaken hebben gezien of gehoord zijn welkom. Iedereen die meer weet wordt opgeroepen contact op te nemen met de recherche. Het team is bereikbaar via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem informatie delen kan op 0800-7000.

]]>
Jas met opdruk technische recherche 51.466621 5.449802200000022
Heusden - Spullen voor hennepkwekerij in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-spullen-voor-hennepkwekerij-in-beslag-genomen.html De politie en het Heusden Interventieteam (HIT) hebben dinsdag 31 oktober op twee plekken in de gemeente Heusden een flinke hoeveelheid spullen aangetroffen die gebruikt worden bij het opzetten van hennepkwekerijen. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 14:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-spullen-voor-hennepkwekerij-in-beslag-genomen.html 2017-11-02T14:13:00Z Eerder kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat er in de omgeving van een growshop aan de Kasteeldreef een henneplucht hing. In het magazijn achter de winkel troffen agenten geen hennepkwekerij aan, maar wel een flinke hoeveelheid spullen (zie foto) die worden gebruikt om hennepkwekerijen op te zetten. Het gaat onder meer om pallets potgrond, kweektenten, groeimiddelen, lampen, uitschuifbare luchtbuizen en isolatiemateriaal voor stekjes.

Sinds 1 maart 2015 is het volgens artikel 11a van de Opiumwet verboden om spullen te hebben waarmee wiet gekweekt kan worden. Kort daarna werden er in dit pand in Drunen ook al spullen gevonden die in verband kunnen worden gebracht met het inrichten van hennepkwekerijen.

]]>
Ook op een locatie in Vlijmen werden spullen gevonden die gebruikt worden bij het opzetten van hennepkwekerijen. Het Heusden Interventieteam (HIT) hield daar dinsdag een controle. Naar een aantal zaken vindt nader onderzoek plaats en worden indien nodig passende maatregelen genomen. Het Heusden Interventieteam betreft een klein multidisciplinair kernteam dat slagvaardig wil optreden tegen diverse vormen van overlast en criminaliteit. Het team richt zich op situaties waarbij er meer dan één soort overtreding te verwachten is. Voorbeelden zijn situaties waarbij drugshandel en uitkeringsfraude samenkomen, of bewoning in strijd met het bestemmingsplan waarbij tevens de brandveiligheid in het geding is. Deelnemers in het HIT zijn de politie Oost-Brabant, woningcorporatie Woonveste, Baanbrekers en de gemeente Heusden.

]]>
Georganiseerde illegale hennepteelt is ondermijnende criminaliteit. Het leidt tot onveiligheid, bedreigingen en liquidaties. Samen met gemeenten en het Openbaar Ministerie werken we ook in Heusden hard aan de bestrijding hiervan. De gemeente Heusden treedt bestuursrechtelijk op wanneer drugs worden aangetroffen. Bij de beide growshops was dit niet het geval, daarom worden deze panden niet gesloten.

]]>
51.7285836 5.160875000000033
Vlijmen, Tilburg, Bergen op Zoom, Geldrop - Uitzending Bureau Brabant maandag 6 november https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html Het opsporingsprogramma Bureau Brabant vraagt maandag 06 november 2017 weer uw aandacht voor enkele ernstige misdrijven zoals de poging doodslag op een vrachtwagenchauffeur en een gewapende straatroof . nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 07:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/09-uitzending-bureau-brabant-maandag-6-november.html 2017-11-02T07:58:00Z Poging doodslag op vrachtwagenchauffeur
Op donderdagavond 29 augustus, rond 18.30 uur, wordt een vrachtwagenchauffeur bij een tankstation op industrieterrein De Katsbogten in Tilburg aangereden door een boze automobilist. Hij wordt geschept, komt via de motorkap van de auto, hard op de grond terecht. Kort daarvoor liep de chauffeur over het terrein en gebaarde naar een voorbij racende automobilist dat die wat rustiger aan mocht rijden. Hierop liep het uit de hand, zodanig dat de boze automobilist de man schepte. In de auto zaten naast de bestuurder ook een vrouw en een peuter. De politie is natuurlijk op zoek naar de dader, maar we roepen ook specifieke getuigen op zich te melden. We hebben bewakingsbeelden van het voorval die we u laten zien.

Diefstal en pinfraude
93 jaar en dan slachtoffer worden van diefstal en pinfraude. Klein leed, dat groter is dan je denkt. Twee mannen staan te pinnen met een gestolen pas. De pas is dus eind mei gestolen van een 93-jarige vrouw uit Geldrop, slechthorend en slechtziend. Duizenden euro’s zijn er van haar rekening gehaald. De politie zoekt de mannen op de beelden die we u tonen. Hopelijk is er iemand die deze, of een van de twee mannen herkent. Help mee ze te stoppen, voordat ze nog meer weerloze slachtoffers maken. 0800 6070.

Oplichting Marktplaats
Er wordt van alles verkocht en te koop aangeboden via Marktplaats. Ook auto’s verwisselen nog al eens van eigenaar. Vaak gaat het goed, soms gaat het fout. Wij zijn op zoek naar een man die gezocht wordt in verband met oplichting via Marktplaats. Hij zou op 12 juli jl. in Bergen op Zoom een auto verkopen aan een nieuw eigenaar, alleen helaas: de auto bleek gestolen. En dat terwijl er al duizenden euro’s contant voor de auto waren neergeteld. Oplichting dus. Wie is deze man die we op de beelden zien?  Wie herkent hem en weet waar de politie hem van vinden?

Beroving met vuurwapen
Donderdagnacht 13 juli was een 17-jarige jongen op de fiets onderweg van Den Bosch naar Vlijmen, ‘s-nachts tegen half drie. Hij fietst binnendoor via de Moerputtenweg en de Heidijk. Vlak voordat hij de Heidijk op kan fietsen krijgt hij een trap tegen zijn fiets en staan er ineens drie donkere jongens bij hem. Een van de jongens heeft een pistool. Hij moet zijn portemonnee afgeven, waarna de daders via de Heidijk over de A59 wegrennen richting Vlijmen.  Wie kan ons helpen dit drietal op te sporen voordat ze misschien nog een keer toeslaan en een nieuw slachtoffer maken!?

Maandagavond om 18.00 uur is de eerste uitzending van Bureau Brabant bij Omroep Brabant. Daarna wordt de uitzending ieder uur herhaald tot dinsdagmiddag 17.00 uur.

]]>
51.560596 5.091914299999985
Oudheusden - Auto's kwijt na aantreffen hennepkwekerij https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/24/09-autos-kwijt-na-aantreffen-hennepkwekerij.html Nadat de politie maandagavond een hennepkwekerij op de zolder van een woning aan de Suitbertusstraat had ontruimd, werden ook twee auto’s van de bewoners weggetakeld. Los daarvan bekijkt de gemeente Heusden de mogelijkheid om de woning voor een aantal maanden bestuurlijk te sluiten. nieuwsbericht Tue, 24 Oct 2017 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/24/09-autos-kwijt-na-aantreffen-hennepkwekerij.html 2017-10-24T14:26:00Z In de kwekerij stonden 215 planten. Er waren echter sporen dat dit niet de eerste keer was dat er plantjes stonden te groeien. Door deze bevindingen besloot de officier van justitie dat twee auto’s van de bewoner konden worden afgenomen omdat deze zeer wel mogelijk met crimineel verdient geld zijn betaald. De burgemeester van de gemeente Heusden gaat bekijken of bestuurlijk sluiting van de woning voor een aantal maanden mogelijk is. De bewoner wordt binnenkort door de politie verhoord.

]]>
“Deze zaak in Oudheusden is een voorbeeld van de succesvolle aanpak, die we in Heusden hebben. Gemeente, politie, Woonveste en het OM werken nauw samen in het Heusdens Interventie Team bij de aanpak van (drugs)criminaliteit. Want criminelen zijn georganiseerd, dus moeten wij ons als overheid beter organiseren.”

]]>
Het telen van hennep te illegaal. Dat is niets nieuws. Vaak zitten er criminele organisaties achter deze teelt die enorme winsten maken en geweld niet schuwen. Een hennepkwekerij in uw buurt betekent gevaar; gevaar voor kortsluiting of lekkage, maar ook gevaar voor geweld tussen criminelen. Meld het daarom als u een vermoeden heeft dat ergens in de omgeving een kwekerij zit. Dat kan via 0900-8844 of eventueel anoniem via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Meer info vindt u via de onderstaande link op de speciale themapagina op de website van de politie: https://www.politie.nl/themas/illegale-hennepteelt.html

]]>
51.7242129 5.137776400000007
Heusden - Dronken vrouw te water https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-dronken-vrouw-te-water.html Een 43-jarige vrouw is in het water geraakt bij de Bakkersdam. Zij is naar het ziekenhuis gebracht. nieuwsbericht Sun, 24 Sep 2017 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/08-dronken-vrouw-te-water.html 2017-09-24T12:45:00Z Zaterdagavond 23 september rond 22.00 uur werd de meldkamer gebeld dat een vrouw bewusteloos in een boot zou liggen. Ambulancepersoneel, brandweer en politie waren snel ter plaatse. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp. Er hing een sterke benzinelucht bij de boot. Volgens getuigen was de boot eerder die avond naar de haven gesleept omdat de benzine op was. De twee inzittenden in de boot waren beschonken en waren met benzine in de weer gegaan. Volgens een betrokkene zou de vrouw in het water zijn geraakt. Zij is vervolgens terug in de boot getrokken. Daar lag zij met natte kleding en bewusteloos. Omstanders hebben 112 gebeld. De vrouw is naar het ziekenhuis gebracht. De brandweer heeft de boot onder schuim gezet vanwege brandgevaar vanwege de benzinedampen. De politie is een onderzoek gestart naar de toedracht van het ongeval.

]]>
51.7374008 5.148214199999984
Drunen - Mannen gepakt na poging woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/14/09-mannen-gepakt-na-poging-woninginbraak.html Een 20-jarige en een 30-jarige man uit Den Haag werden in de nacht van woensdag op donderdag in het centrum van Drunen aangehouden omdat ze verdacht worden van een poging inbraak. De jongste verdachte bleek zich eind mei te hebben onttrokken tijdens onbegeleid verlof. nieuwsbericht Thu, 14 Sep 2017 07:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/14/09-mannen-gepakt-na-poging-woninginbraak.html 2017-09-14T07:22:00Z Een bewoonster van de Afrikalaan zag het tweetal aan haar voordeur rommelen, klaarblijkelijk met de bedoeling in te breken. Toen ze het licht in haar woning aandeed, gingen de mannen er vandoor. Ze stapten in een auto en reden weg. De vrouw belde meteen de politie en surveilleerden agenten zagen hen kort daarna rijden. Op het moment dat ze de auto in de Schoolstraat een stopteken gaven, sprong de bijrijder uit de auto en ging er vandoor. Eén van de politiemensen wist hem echter na een korte achtervolging te voet alsnog in de kraag te vatten. De bestuurder voldeed uiteindelijk wel aan het stopteken en werd zonder problemen ingerekend. De gevluchte bijrijder bleek bij controle van zijn persoonsgegevens niet te zijn teruggekomen van verlof. Beide mannen staan veelvuldig te boek voor zgn. vermogensdelicten zoals diefstal en inbraak. De zitten vast voor nader onderzoek

]]>
51.6845729 5.126104700000042
Drunen - Filmpje leidt tot aanhoudingen voor mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/6/09-filmpje-leidt-tot-aanhoudingen-voor-mishandeling.html Een filmpje van een getuige leidde woensdagochtend 6 september tot de aanhouding van drie broers uit Drunen. Wij verdenken het drietal van betrokkenheid bij een openlijke geweldpleging in augustus van dit jaar in hun woonplaats. Hierbij werd een automobilist na een ruzie in het verkeer geschopt en geslagen. nieuwsbericht Wed, 06 Sep 2017 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/6/09-filmpje-leidt-tot-aanhoudingen-voor-mishandeling.html 2017-09-06T13:19:00Z Wij kregen op zondag 13 augustus rond 20.30 uur een melding van een mishandeling op de Kastanjelaan-West in Drunen. Agenten troffen op de doorgegeven straat geen vechtende personen aan en geen slachtoffer. Wel kregen we uiteindelijk een belangrijk filmpje van een getuige. Hierop was te zien dat een bestuurder van een auto door een groep jongeren geslagen en geschopt werd terwijl hij op de grond lag.

]]>
Het conflict startte na een onenigheid in het verkeer waarna het slachtoffer door een andere automobilist in zijn gezicht werd geslagen terwijl hij nog in de auto zat. Vervolgens ontstond een worsteling op straat tussen het tweetal. Binnen korte tijd kwam een groep jonge mannen naar de locatie en werd het slachtoffer geslagen en geschopt. De man zag uiteindelijk kans om in zijn auto te stappen en weg te rijden. Hij liep enkele rake klappen op en raakte onder andere gewond aan zijn hoofd.

]]>
Al snel werd ons duidelijk wie het slachtoffer was en zijn wij met hem in gesprek gegaan. Hij wilde echter geen aangifte doen. Desondanks besloten wij, gezien de ernst van het feit dat het filmpje liet zien, in overleg met het Openbaar Ministerie toch een onderzoek op te starten. Dit resulteerde woensdagochtend in de aanhouding van de drie broers uit Drunen van 17, 19 en 20 jaar. Zij werden in de vroege ochtend in hun woning opgepakt en zitten vast voor verder onderzoek. Wij sluiten meer aanhoudingen niet uit.

]]>
Deze zaak laat zien hoe belangrijk het is dat u uw informatie met ons deelt. Het filmpje was voor ons van cruciaal belang om deze verdachten te kunnen pakken. Kijk op www.politie.nl hoe u contact met ons op kunt nemen.

]]>
Cellencomplex politiebureau 51.6905333 5.121527300000025
Nieuwkuijk - Man aangehouden voor beroving https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/09-man-aangehouden-voor-beroving.html Een 17-jarig meisje uit Haarsteeg is zondagmiddag 3 september beroofd van haar tasje. De politie hield even later een 23-jarige man met onbekende woonplaats aan. nieuwsbericht Sun, 03 Sep 2017 14:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/09-man-aangehouden-voor-beroving.html 2017-09-03T14:49:00Z Het slachtoffer zat rond 12.00 uur op het bankje naast de bushalte aan de Spoorlaan en de rotonde met de Jonkheer de la Courtstraat. Even later kwam een jongeman naast haar zitten. Die heeft daar enkele minuten gezeten, stond vervolgens op en bedreigde het slachtoffer met een mes. Hij nam haar handtasje af en ging er daarna vandoor. Het slachtoffer raakte niet gewond.

De politie hield de jongen al snel na de beroving aan. Aan de hand van het via burgernet verspreide signalement zag een burger de verdachte lopen en meldde dat bij de politie. Agenten hielden hem vervolgens aan op de Abt van Engelenlaan. Het gaat om een 23-jarige man met onbekende woon- of verblijfplaats. De politie doet nog verder onderzoek. 

]]>
51.6965554 5.178581500000064
Vlijmen - Automobilist vlucht voor politie en belandt in greppel https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/09-automobilist-vlucht-voor-politie-en-belandt-in-greppel.html Een 41-jarige automobilist uit Vlijmen is woensdagochtend rond 3.00 uur gewond geraakt bij een ongeluk op de Nieuwkuijkseweg in zijn woonplaats. nieuwsbericht Wed, 19 Jul 2017 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/09-automobilist-vlucht-voor-politie-en-belandt-in-greppel.html 2017-07-19T08:33:00Z Even daarvoor kwamen surveillerende agenten de man tegemoet gereden op de Gementweg. Een koplamp van de auto was kapot en dat was voor de politie reden om het voertuig te controleren. Toen de agenten omkeerden ging de auto er echter met hoge snelheid vandoor. Op de Nieuwkuikseweg zagen ze dat de auto op de kop in de greppel liggen. De bestuurder kwam zelf uit de auto en werd naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd vastgesteld dat hij enkele breuken in zijn nek had opgelopen.

]]>
De man uit Vlijmen bleek een goede bekende te zijn van de politie. Uitgezocht wordt wat de man daar op dat tijdstip deed. In de auto vond de politie een zakje met wit poeder. Ook daar wordt verder onderzoek naar gedaan.

]]>
51.67665239999999 5.191571299999964
Drunen - Zoektocht naar touringcar leidt tot vondst splinternieuwe wagens https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-zoektocht-naar-touringcar-leidt-tot-vondst-splinternieuwe-wagens.html In de zoektocht naar een in Duitsland gestolen touringcar stuitte de politie woensdagochtend op een flink aantal, vermoedelijk gestolen, voertuigen. Stuk voor stuk ging het om splinternieuwe wagens. In totaal nam de politie voor tonnen aan auto’s in beslag. nieuwsbericht Thu, 22 Jun 2017 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-zoektocht-naar-touringcar-leidt-tot-vondst-splinternieuwe-wagens.html 2017-06-22T13:42:00Z De touringcar was op 10 juni weggenomen vanaf een locatie in Duitsland en stond internationaal gesignaleerd. Bij de politie was informatie binnengekomen dat het voertuig mogelijk in de buurt van Drunen gestald was. Voor de politie reden om een onderzoek in te stellen en een kijkje te nemen op het industrieterrein in het uiterste oosten van Drunen. Daar staan immers veel grote loodsen.

]]>
Het oog van agenten viel op de Kasteeldreef al gauw op een loods waarvan de ramen zwart gespoten waren. Met behulp van een ladder kon alsnog door een van de ramen gekeken worden en het was direct raak. In de loods stond de gestolen touringcar met een geschatte waarde van zo’n 400.000 euro.

De touringcar

]]>
De deur werd daarop opengebroken en naast de touringcar bleek in de loods nog een gestolen Mini Cooper te staan. Ook vond de politie gestolen kentekenplaten. Alle reden voor verder onderzoek op het terrein. In een andere loods werden nog eens zeven splinternieuwe auto’s aangetroffen met een totale waarde van enkele tonnen. De wagens zijn vermoedelijk van diefstal afkomstig, net als diverse kentekenplaten die ook daar werden gevonden.

]]>
De politie onderzoekt de herkomst van de auto’s en is een onderzoek begonnen. Er wordt onder meer met de verhuurder van de loodsen gesproken. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.

]]>
51.6869459 5.13775099999998