Alle berichten | Oss | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/oss.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Oss nl Tue, 27 Jun 2017 06:57:49 GMT 2017-06-27T06:57:49Z nl Brabant/Limburg - Gezamenlijke actiedag bestrijding georganiseerde hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html De politie, het Openbaar Ministerie en het lokaal bestuur in Zuid-Nederland hebben een gezamenlijke actie gehouden in het kader van de bestrijding van de georganiseerde hennepteelt. Zeven growshops zijn "bezocht", waarbij 11 aanhoudingen zijn verricht. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html 2017-06-26T14:51:00Z Vanmiddag werden verspreid over heel Zuid-Nederland door de gezamenlijke partners zeven growshops bezocht. Daarbij zijn 11 aanhoudingen verricht en is beslag gelegd op diverse goederen en administratie. Er wordt niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. 

]]>
Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol. 

]]>
De invallen vonden allemaal tegelijkertijd om 13.00 uur plaats in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties. 

]]>
Op vrijwel alle locaties werden kweekmaterialen en/of administratie in beslag genomen. De administratie wordt gebruikt voor verder onderzoek. De kweekmaterialen worden deels vernietigd of opgeslagen in afwachting van een uitspraak van de rechter. Enkele bijzonderheden:

In Oud-Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten. Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

Growshops

In Susteren is een growshop doorzocht en daar werd een aanhouding verricht. Hier werd een geldbedrag van enkele tienduizenden  euro’s in beslag genomen.  In Hoensbroek werd een bedrijf doorzocht. Hier werden twee mensen aangehouden en kweekmaterialen in beslag genomen, waaronder een koelkast vol hennepzaad en een zogenoemde zadenteller.

In Oss werd in een woning een pallet vol kweekmateriaal aangetroffen. Hier werd niemand aangehouden, maar er werd wel administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
Bepaalde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters, voedingscomputers en strijkzakken om geknipte hennep geurvrij te verpakken worden vrijwel in iedere professionele of grootschalige hennepkwekerij door de politie aangetroffen. De verkoop van dit soort voorwerpen gebeurt vrijwel altijd vanuit growshops, groothandels of via het internet en is sinds 1 maart 2015 strafbaar gesteld. De wet beperkt zich daarbij niet alleen tot growshops, ook de elektricien die illegaal de stroom aanlegt of de hokkenbouwer is strafbaar. 

]]>
Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, openbaar ministerie, belastingdienst en gemeente op deze facilitators werkt verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.

In recente opsporingsonderzoeken en tijdens de actie van vandaag naar growshops en groothandels is onder meer administratie in beslag genomen of opgevraagd. Het onderzoek aan de administratie van growshops en groothandels wordt gedaan om beter zicht te krijgen op het netwerk van afnemers, leveranciers en faciliterende derden. 

]]>
De actie van vandaag maakt deel uit van de geïntensiveerde aanpak van de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland. Er is sprake van een complex probleem dat ernstiger en dieper in de samenleving geworteld is dan bij aanvang van de geïntensiveerde aanpak werd vermoed. De eerder vrij gemaakte capaciteit bij de politie en Openbaar Ministerie  blijft daarom gehandhaafd en er zal nog nauwer en slimmer worden samengewerkt met andere overheidspartners. 

]]>
51.48265370000001 5.232168699999988
Oss - Gezocht - Spullen gevonden bij politie-actie https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-spullen-gevonden-bij-politie-actie.html Bij een politieactie in 2016 werden in een woning in Oss diverse spullen in beslag genomen. verdachte Mon, 26 Jun 2017 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-spullen-gevonden-bij-politie-actie.html 2017-06-26T08:04:00Z Ze vonden twee vuurwapens met munitie, maskers en jammers (stoorzenders die door criminelen gebruikt worden). Tevens werd een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Herkent u een van de sieraden? Of de maskers? 

]]>
]]>
51.7611801 5.514048199999934
Tilburg, Oss, Schijndel - Aankondiging Bureau Brabant 26 juni 2017 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-aankondiging-bureau-brabant-26-juni-2017.html In de uitzending 26 juni 2017 nieuwsbericht Thu, 22 Jun 2017 13:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/22/09-aankondiging-bureau-brabant-26-juni-2017.html 2017-06-22T13:08:00Z Tilburg: zware mishandeling
In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei 2017 werd op de Heuvel een 27-jarige man slachtoffer van mishandeling. Hij was met wat vrienden op stap als hij ineens door de verdachte van een hoge trap wordt geduwd. Het slachtoffer was er vrij slecht aan toe. De politie weet dat er veel mensen hebben gezien wat er is gebeurd en roept deze mensen op om zich te melden. In deze uitzending zal de slachtoffer een interview geven.

Oss: opmerkelijke vondst bij zoeking in woning
Bij een politieactie in 2016 werden in een woning in Oss diverse spullen in beslag genomen. Ze vonden twee vuurwapens met munitie, maskers en jammers (stoorzenders die door criminelen gebruikt worden). Tevens werd een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Herkent u een van de sieraden? Of de maskers?

Schijndel: mishandeling en brandstichting
Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt een 67-jarige man, een bekende ondernemer in Schijndel, slachtoffer van mishandeling. De man was aan het werk op zijn kantoor op bedrijventerrein ‘Duin’. De verdachte loopt het gebouw binnen met een houten stok met daarin iets scherps. Hij loopt recht op zijn slachtoffer af en begint op hem in te slaan. Kort daarna vindt er nog een aantal voorvallen plaats waardoor het er op lijkt dat iemand het op deze man heeft voorzien. In deze uitzending een reconstructie.

 

]]>
Logo Bureau Brabant 51.61966249999999 5.433497299999999
Oost-Brabant - Arrestaties tijdens actiedag tegen internetoplichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-tijdens-actiedag-tegen-internetoplichting.html In onderzoeken naar 59 meldingen van internetoplichting ging de politie woensdagochtend over tot actie. Op verschillende locaties over heel Oost-Brabant werden zes mannen opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het oplichten van een groot aantal slachtoffers. nieuwsbericht Wed, 07 Jun 2017 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-tijdens-actiedag-tegen-internetoplichting.html 2017-06-07T13:26:00Z Financieel experts van de politie hebben de actie zorgvuldig voorbereid. Daarbij werd nauw samengewerkt met het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Dankzij meldingen, aangiftes en analyses kreeg de politie zicht op een groep verdachten. Door meldingen en aangiftes te analyseren heeft de politie zicht gekregen op de aangehouden verdachten. Zij zijn vanochtend vroeg opgepakt in onder meer Oss, Lith, Eindhoven en Veldhoven. In veel gevallen maakten slachtoffers geld over nadat ze onder meer via Marktplaats reageerden op advertenties waarin elektronica en kleding werd aangeboden. De betaalde spullen werden echter nooit geleverd.

]]>
De politie vermoedt dat de aangehouden verdachten al langere tijd bezig waren met internetoplichting. De mannen kunnen vermoedelijk in verband worden gebracht met 268 zaken, waarbij slachtoffers voor duizenden euro’s werden gedupeerd. In veel gevallen maakten slachtoffers geld over nadat ze onder meer via Marktplaats reageerden op advertenties waarin elektronica en kleding werd aangeboden. De betaalde spullen werden echter nooit geleverd. Omdat misdaad niet mag lonen heeft de politie ook beslag gelegd op waardevolle goederen, auto’s en contant geld. Waar mogelijk kan op deze manier de schade aan slachtoffers worden vergoed of wordt de illegale opbrengst afgepakt.

]]>
De politie en het Openbaar Ministerie zijn vooralsnog tevreden met de eerste resultaten van de actiedag. Het gaat hier om zeer ergerlijke praktijken waar onschuldige burgers het slachtoffer van worden. De Officier van Justitie is blij met de goede voorbereiding van de actie: “De manier waarop rekeningnummers en geldstromen in kaart worden gebracht, draagt bij aan de kwaliteit van dossiers en de strafzaak tegen deze verdachten”, zo vertelt hij in een reactie. 

]]>
De afgelopen tijd is er vaker aandacht geweest voor internetoplichting en de politie is van plan dit soort acties vaker te organiseren. Het LMIO wees vorige maand nog op de mogelijkheid om via de website van de politie te checken of een verkoper dan wel rekeningnummer bekend is bij de politie. Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting daarover: “Kopers dragen nu eenmaal ook zelf de verantwoordelijkheid om na te gaan of een verkoper betrouwbaar is. Het is eenvoudigweg ondoenlijk om voor elke aangifte een onderzoek in te stellen. Dat doet de politie pas na meerdere aangiftes van een strafbaar feit tegen een persoon of bedrijf. Als wij voldoende aanknopingspunten zien, proberen we met speciale computerprogramma’s de hele oplichtingsketen in beeld te brengen.”

De politie verwacht op korte termijn nieuwe aanhoudingen te verrichten.

]]>
Digitaal onderzoek door agent 51.7611801 5.514048199999934
Oss - Man gewond bij steekincident; twee aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/9/09-man-gewond-bij-steekincident-twee-aanhoudingen.html Bij een steekincident voor een woning in een flatgebouw aan de Hertog Antonstraat raakte maandagavond rond 23.00 uur een 42-jarige gewond. Een 28-jarige man en zijn 47-jarige moeder uit Oss zijn aangehouden. nieuwsbericht Tue, 09 May 2017 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/9/09-man-gewond-bij-steekincident-twee-aanhoudingen.html 2017-05-09T12:59:00Z De vrouw en haar zoon waren naar de woning van het slachtoffer gekomen om verhaal te halen in een reeds langer lopend conflict. Op de galerij van het flatgebouw liep het conflict tussen beide partijen uit de hand. Daarbij werd de 42-jarige man enkele malen met een scherp voorwerp gestoken. De gealarmeerde collega’s konden ter plaatse de vrouw en haar zoon aanhouden. Zij zijn meegenomen naar het bureau voor verder onderzoek en zitten nog vast. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling aan zijn verwondingen. 

]]>
Gele ambulance 51.7710972 5.5115714999999454
Oss - Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/6/09-verdachten-bedrijfsinbraak-aangehouden.html Afgelopen nacht heeft de politie, na een tip van een getuige, twee mannen als verdachten van een inbraak in een bedrijf gearresteerd. Een van hen is op heterdaad betrapt. nieuwsbericht Sat, 06 May 2017 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/6/09-verdachten-bedrijfsinbraak-aangehouden.html 2017-05-06T09:19:00Z Omstreeks 2 uur kreeg de politie de melding dat er twee mannen op het bedrijfsterrein aan de Merwedestraat liepen. Een aantal eenheden ging ter plaatse, ook is een speurhond ingezet. Bij het hek stond tassen met koperen koppelstukken klaar. Even later trof de politie in het gebouw een van de mannen aan. De 36-jarige man uit Nuland is ter plaatse aangehouden en ingesloten. De andere verdachte is later vlakbij, op de Kanaalstraat aangehouden. Ook hij is ingesloten. Het betreft een 39-jarige man uit Oss.

]]>
51.7885098 5.549071199999958
Oss - Verdachte steekincident aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/1/09-verdachte-steekincident-aangehouden.html De politie heeft maandagavond 1 mei een verdachte aangehouden in een woning in Oss. De 25-jarige man uit Rusland wordt verdacht van betrokkenheid bij een dodelijk steekincident op zaterdagavond in een woning aan de Molenweg in Oss. Daarbij kwam een man om het leven. nieuwsbericht Mon, 01 May 2017 19:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/1/09-verdachte-steekincident-aangehouden.html 2017-05-01T19:18:00Z De politie startte zaterdag direct met onderzoek om het verhaal achter het steekincident in kaart te brengen. Gaandeweg bleek dat er mogelijk eerder iets was voorgevallen in een huis op het Titus Brandsmaplein en dat dit zich verplaatst heeft naar de Molenweg waar het slachtoffer overleed. Uit verder onderzoek kwam de 25-jarige verdachte in beeld. Hij kon maandagavond dus in een woning in Oss worden aangehouden. De identiteit van het slachtoffer is nog niet voor 100% vast gesteld. Dinsdag zal een confrontatie met familieleden plaats vinden.

]]>
Bij het technisch onderzoek werd maandagmiddag een drone ingezet door de politie. Deze heeft enige tijd boven de plaats delict gevlogen om deze vanuit de lucht nauwkeurig in beeld te brengen. 

]]>
Het onderzoeksteam is in gesprek met getuigen die zich gemeld hebben. Is u ook iets opgevallen bij het Titus Brandsmaplein, de Molenweg of het tussenliggende gebied en heeft u zich nog niet gemeld? Doe het alsnog! Dit kan door te bellen naar 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000. Ook kunt u tips kwijt via het tipformulier op deze pagina.

]]>
51.7627312 5.538417100000061
Oss - Politie onderzoekt dodelijk steekincident Molenweg https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/30/09-politie-onderzoekt-dodelijk-steekincident-molenweg.html De politie startte zaterdagavond rond middernacht een onderzoek naar aanleiding van het steekincident op de Molenweg. Hierbij kwam een man om het leven. Zijn identiteit is nog niet met zekerheid vastgesteld. nieuwsbericht Sun, 30 Apr 2017 11:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/30/09-politie-onderzoekt-dodelijk-steekincident-molenweg.html 2017-04-30T11:44:00Z De meldkamer kreeg rond 23.40 uur de melding van het steekincident binnen. Hulpdiensten waren er snel en zagen voor een woning een man liggen. Ze reanimeerden het slachtoffer, maar deze hulp mocht niet meer baten. De man overleed ter plekke aan zijn verwondingen.


Onderzoek
De politie startte direct met het onderzoek om het verhaal achter het steekincident in kaart te brengen. In de omgeving rond het slachtoffer werd sporenonderzoek gedaan. Ook sprak de politie met verschillende getuigen. Gaandeweg de nacht bleek dat er mogelijk eerder iets is voorgevallen in een huis op het Titus Brandsmaplein en dat dit zich verplaatst heeft naar de Molenweg waar het slachtoffer overleed. Verder onderzoek moet hier meer duidelijkheid over geven.


Iets gezien of gehoord?
Heeft u zaterdagavond iets opvallends gezien op het Titus Brandsmaplein, de Molenweg of het tussenliggende gebied? Of heeft u meer informatie over de achtergrond van dit incident? Meld dit bij de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan 0800-7000. Ook kunt u tips kwijt via het tipformulier op deze pagina.

 

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 51.7627312 5.538417100000061
Oss - *Update: Arrestaties in onderzoek naar witwassen en drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/09-witwassen-en-drugshandel.html In een gezamenlijk onderzoek naar witwassen en de handel in harddrugs pakte de politie donderdagochtend rond 6.00 uur een 32-jarige man uit Oss en zijn 33-jarige vriendin op. Ook de 38-jarige broer van de man werd aangehouden in zijn woning in Lith. nieuwsbericht Thu, 20 Apr 2017 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/09-witwassen-en-drugshandel.html 2017-04-20T14:29:00Z Bij de gezamenlijke actie van vanochtend is onder meer een vuurwapen, harddrugs en contant geld (5000 euro) aangetroffen en in beslag genomen. Ook is illegaal vuurwerk in beslag genomen. De drugs bestaan uit 1kg amfetamine en tientallen sealzakjes met cocaïne. In een winkel aan de Lijsterlaan te Oss is een grote hoeveelheid namaakmerkkleding in beslag genomen. De dierenpolitie is geïnformeerd over een bij de woning te Lith aangetroffen verwaarloosde hond. De drie vanochtend vroeg aangehouden verdachten zijn ingesloten en in verzekering gesteld. De gemeente heeft direct het woonhuis aan de Kuipers Rietbergstraat te Oss op basis van de Opiumwet gesloten.

Bij de politie was eerder informatie binnengekomen dat de broers betrokken zouden zijn bij de handel in harddrugs. Dat zou onder meer gebeuren vanuit een winkel in Oss. Op basis van deze informatie deed de politie uitgebreid onderzoek. Daaruit kwam naar voren dat man uit Oss zich samen met zijn vriendin schuldig zou maken aan witwassen. Om die reden is ook de Belastingdienst betrokken bij de zaak

Arrestaties
Vanochtend leidde het onderzoek tot de aanhoudingen van de drie verdachten, waarbij in Lith het arrestatieteam werd ingezet. Na de arrestaties is de politie begonnen met doorzoekingen van de woningen van de verdachten. Er wordt onder meer gezocht naar spullen die in verband kunnen worden gebracht met de handel in harddrugs. Ook wordt gekeken naar administratie die daarmee in verband kan staan.

Gezamenlijke aanpak
Instanties als politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en gemeenten werken steeds meer samen bij de aanpak van verdachte zaken en personen. Door deze integrale aanpak wordt de slagkracht van deze organisaties vergroot. Het doel is om misstanden aan te pakken en ervoor te zorgen dat de georganiseerde- en ondermijnende criminaliteit een halt wordt toegebracht.

]]>
51.7611801 5.514048199999934
Oss - Vrouw gewond bij steekincident; zoon aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/09-vrouw-gewond-bij-steekincident-zoon-aangehouden.html In een woning in Oss raakte woensdagmiddag 19 april 2017 een vrouw gewond bij een steekincident. We hielden haar zoon als verdachte aan. nieuwsbericht Wed, 19 Apr 2017 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/09-vrouw-gewond-bij-steekincident-zoon-aangehouden.html 2017-04-19T13:30:00Z We kregen woensdag rond 11.45 uur een melding van een steekincident aan de Van der Nootstraat in Oss. In een woning werd een gewonde vrouw aangetroffen. De bewoonster werd door de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. De zoon van het slachtoffer werd als verdachte in de zaak aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek. Wat zich precies afspeelde in de woning is op dit moment nog niet helder, we zijn volop bezig met het onderzoek.

]]>
Het is van belang om zorgvuldig te onderzoeken wat precies in de woning is gebeurd. We doen daarom onder meer uitgebreid forensisch onderzoek naar sporen die ons kunnen helpen om het verhaal duidelijk te krijgen. Uiteraard zoeken we ook contact met buurtbewoners en eventuele andere getuigen om te achterhalen of zij iets gezien of gehoord hebben. Mocht u ons nog niet gesproken hebben en over informatie beschikken die ons kan helpen? Bel dan 0900-8844. Blijft u liever anoniem, neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
51.75142570000001 5.509848599999941
Berghem - Arrestatie in onderzoek naar treinincidenten https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-treinincidenten.html De politie hield donderdagochtend 23 maart rond 6.30 uur een 16-jarige jongen uit Berghem aan voor vernieling van een trein. Hij zou op 14 februari een stoeptegel naar een rijdende trein hebben gegooid. nieuwsbericht Thu, 23 Mar 2017 09:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-treinincidenten.html 2017-03-23T09:26:00Z Ook op 19 januari en 21 februari 2017 werd een rijdende trein bekogeld met een steen. In het onderzoek naar de zaak kwam de nu aangehouden jongen als verdachte naar voren voor het incident van 14 februari. Hij werd vanmorgen in zijn woning in Berghem van zijn bed gelicht en zit vast voor verhoor.

De politie onderzoekt onder meer of de jongen ook in verband kan worden gebracht met de andere levensgevaarlijke incidenten. Nieuwe arrestaties worden niet uitgesloten.

]]>
Trein op het spoor 51.7709329 5.568434499999967
Oss - Man aangehouden voor bedreiging en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/11/09-man-aangehouden-voor-bedreiging-en-vernieling.html De politie heeft zaterdagmorgen rond 8.00 uur een 42-jarige man aangehouden in zijn woning aan de Tubantenweg. nieuwsbericht Sat, 11 Mar 2017 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/11/09-man-aangehouden-voor-bedreiging-en-vernieling.html 2017-03-11T11:59:00Z Bij de politie kwam rond 6.30 uur een melding binnen dat de man in de woning vernielingen zou hebben gepleegd en dat hij zijn vrouw en twee kinderen zou bedreigen. Omdat de man een bekende van de politie is en als vuurwapengevaarlijk bekend staat, werd het Arrestatieteam ingeschakeld. Deze vielen rond 8.00 uur de woning binnen. Daar hebben ze de man aangehouden en deze is ingesloten voor verder onderzoek. In de woning was het een ravage. De vrouw en de kinderen bleken fysiek ongedeerd. De omgeving van de woning is gedurende het incident enige tijd afgezet geweest.

 

]]>
51.76130310000001 5.5596402999999555
Ravenstein - Nieuwe arrestatie in zaak brandstichting café https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/7/09-nieuwe-arrestatie-in-zaak-brandstichting-cafe.html De politie hield dinsdagochtend rond 9.15 uur een 34-jarige man uit Oss aan op verdenking van brandstichting bij een café aan de Maasdijk in Ravenstein. In de nacht van 23 op 24 juni werd het café door brand verwoest. Al gauw ging de politie uit van brandstichting. nieuwsbericht Tue, 07 Mar 2017 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/7/09-nieuwe-arrestatie-in-zaak-brandstichting-cafe.html 2017-03-07T15:23:00Z In het maandenlange onderzoek dat volgde kwamen vier verdachten naar voren. De nu aangehouden man werd op 2 november ook al aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de brand. Enige tijd later volgden de arrestaties van een 32-jarige man uit Oss, een 49-jarige vrouw uit Schijndel en een 60-jarige inwoner van Heesch. Het viertal werd na verhoor in vrijheid gesteld.

]]>
De recherche liet niet los en ging door met de zaak. Op basis van uitgebreid onderzoek kwam de 34-jarige man uit Oss als verdachte van brandstichting naar voren. Hij meldde zich vanmorgen op verzoek van de recherche op het politiebureau in ’s-Hertogenbosch. Hij zit vast en wordt opnieuw verhoord.

Het onderzoek gaat verder. Het eerder aangehouden drietal blijft verdachte in de zaak.

]]>
51.7967784 5.651500800000008
Berghem, Oss - Mogelijk verband tussen moordpogingen Oss en Berghem https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/6/09-mogelijk-verband-tussen-moordpogingen-oss-en-berghem.html De politie gaat uit van een verband tussen twee moordpogingen in Oss en Berghem, waarvan twee vrouwen het slachtoffer werden. nieuwsbericht Mon, 06 Mar 2017 17:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/6/09-mogelijk-verband-tussen-moordpogingen-oss-en-berghem.html 2017-03-06T17:20:00Z Op woensdag 1 april 2015 rond 20.15 uur werd in een woning aan de Narcishof in Oss de bewoonster beschoten. De vrouw raakte lichtgewond. De schutter verliet hierna de woning. Maandagochtend werd hiervoor een 45-jarige man aangehouden in een TBS-instelling in Venray, waar hij vastzat voor een gewapende overval.

]]>
In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 juli 2016 werd na een verjaardagsfeestje in Berghem een 28-jarige vrouw uit Oss van dichtbij in haar hoofd geschoten op de parkeerplaats achter zalencentrum De Merx aan de Burgemeester van Erpstraat. De vrouw overleeft de moordaanslag. De politie heeft in die zaak nog niemand aangehouden.

]]>
Al gauw na de liquidatiepoging in Berghem waren er geruchten dat er sprake was van een persoonsverwisseling. De recherche heeft meerdere scenario’s uitgebreid onderzocht en gaat er op basis van het onderzoek vanuit dat de aanslag in Berghem inderdaad niet gericht was op de 28-jarige vrouw uit Oss, maar voor de vrouw die in 2015 werd beschoten in haar woning.

]]>
In de zaken heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht en belangrijke sporen veiliggesteld, waar de politie in deze fase van het onderzoek niet verder op ingaat. Het onderzoek naar de schietincidenten gaat daarom onverminderd verder en nieuwe aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
Om meer helderheid te krijgen in beide zaken is nieuwe informatie voor het rechercheteam essentieel. De politie is ervan overtuigd dat er mensen zijn die meer weten over de achtergronden, maar daarover hun mond houden. Daarom doet het team een nieuwe oproep aan iedereen die meer weet om zich te melden bij de politie, desnoods anoniem.

]]>
Luchtfoto 51.7755655 5.579846699999962
Oss - Arrestatie in onderzoek naar schietincident Oss https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/6/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-schietincident-oss.html De politie hield maandagochtend rond 7.30 uur in een TBS-instelling in Venray een 45-jarige man aan. Hij wordt ervan verdacht op woensdag 1 april 2015 in een woning in Oss op de bewoonster te hebben geschoten. Het onderzoek gaat onverminderd verder. In Bureau Brabant worden vanavond nieuwe feiten gepresenteerd. nieuwsbericht Mon, 06 Mar 2017 07:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/6/09-arrestatie-in-onderzoek-naar-schietincident-oss.html 2017-03-06T07:44:00Z Op woensdag 1 april 2015 rond 20.15 uur werd in een woning aan de Narcishof in Oss een 34-jarige rijschoolhoudster beschoten door een man. De vrouw raakte lichtgewond. De schutter verliet hierna de woning.

]]>
De politie gaat er niet vanuit dat het onderzoek met deze aanhouding rond is. In deze belangrijke fase is het rechercheteam afhankelijk van meer informatie. Daarom presenteert het team vanavond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant op Omroep Brabant nieuwe feiten rond het onderzoek.

De nu aangehouden verdachte zit op dit moment vast in verband met een gewapende overval, die op vrijdag 27 maart 2015 werd gepleegd op een winkel in het Overijsselse Holten. Hij werd daarvoor in april 2015 aangehouden in Duitsland.

]]>
De uitzending begint om 18.10 uur en wordt ieder uur herhaald op Omroep Brabant. Alle informatie is na Bureau Brabant ook terug te lezen op de speciale onderzoekspagina en op Facebook.

]]>
In de boeien, aangehouden 51.7611801 5.514048199999934