Alle berichten | Veldhoven | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/veldhoven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Veldhoven nl Tue, 22 Aug 2017 11:10:06 GMT 2017-08-22T11:10:06Z nl Eindhoven, Veldhoven, Sint Oedenrode - Opnieuw drie arrestaties in onderzoek rookpotten PSV-stadion https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/8/09-opnieuw-drie-arrestaties-in-onderzoek-rookpotten-psv-stadion.html De recherche in Eindhoven heeft dinsdagochtend in alle vroegte opnieuw drie mannen gearresteerd in het onderzoek naar het afsteken van rookpotten in het PSV-stadion tijdens de wedstrijd tegen Ajax op zondag 23 april 2017. nieuwsbericht Tue, 08 Aug 2017 12:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/8/09-opnieuw-drie-arrestaties-in-onderzoek-rookpotten-psv-stadion.html 2017-08-08T12:46:00Z De politie startte die middag al een uitgebreid onderzoek nadat in het stadion zes rookpotten werden afgestoken en een flink deel van het stadion zich vulde met zwarte rook. Tientallen bezoekers, waaronder kinderen, kregen door die rook last van ademhalingsproblemen, prikkende ogen en hoofdpijn. Ook was er sprake van angst en paniek. In totaal deden twaalf personen aangifte, maar het aantal supporters met klachten lag vele malen hoger.

]]>
Onder meer aan de hand van duidelijke videobeelden kon de politie dinsdagmorgen 8 augustus rond 7.00 uur drie aanhoudingen verrichten. Het gaat om mannen van 21, 28 en 29 jaar oud uit Sint Oedenrode, Eindhoven en Veldhoven. Van dat gezelschap wordt de 21-jarige man uit Sint Oedenrode ervan verdacht een coördinerende rol te hebben gespeeld bij de actie. 

]]>
De politie en het Openbaar Ministerie nemen de zaak hoog op en wijzen op de enorme risico’s die zijn genomen door te potten af te steken in het volle stadion. Onder een deel van de supporters op de tribune ontstond er paniek, met alle risico’s van dien. Door de brandende rookpotten ging in het station verder automatisch op meerdere plekken het brandalarm af. Hulpdiensten gingen daarop massaal op weg naar het PSV-stadion, waardoor ze niet konden worden ingezet op andere plekken.

]]>
De recherche heeft in het onderzoek tientallen uren besteed aan het bestuderen en analyseren van camerabeelden die op verschillende plekken in het stadion werden gemaakt. Daarbij werd nauw samengewerkt met PSV. Het belang van goede camerabeelden werd in dit onderzoek nog eens bewezen. Onder meer aan de hand van deze camerabeelden kwam namelijk het nu aangehouden zevental naar voren.

]]>
Op de beelden zijn echter nog andere personen te zien die mogelijk een rol hebben gehad in de verspreiding van de rookpotten. De politie houdt dan ook rekening met nieuwe aanhoudingen. Overwogen wordt om beelden van deze vooralsnog onbekende verdachten naar buiten te brengen en daarom roept de recherche betrokkenen op om zich zelf te melden bij de politie.

]]>
De politie werkte in het onderzoek goed samen met PSV. De voetbalclub werd dinsdagochtend geïnformeerd over de aanhoudingen: "Het is heel mooi dat het onderzoek van de politie heeft geleid tot deze arrestaties. Wij vinden dat er in april echt grenzen zijn overschreden en zijn blij dat wij met onder meer onze camerabeelden een bijdrage hebben kunnen leveren aan het politieonderzoek", zo liet algemeen directeur Toon Gerbrands van PSV al weten naar aanleiding van eerdere aanhoudingen. 

]]>
Rookpotten in stadion 51.4429087 5.46175310000001
Eindhoven/Veldhoven - Twee aanhoudingen na inval in growshop https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/18/09-twee-aanhoudingen-na-inval-in-growshop.html Bij een recherche-actie in een onderzoek naar de activiteiten van een online growshop, hielden we dinsdagochtend twee mensen aan. Tijdens de doorzoeking van een bedrijfspand aan de Bellinistraat in Eindhoven namen we een groot aantal goederen in beslag. nieuwsbericht Tue, 18 Jul 2017 14:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/18/09-twee-aanhoudingen-na-inval-in-growshop.html 2017-07-18T14:08:00Z Uit een onderzoek naar de activiteiten van deze growshop kwamen aanwijzingen naar voren waaruit we konden afleiden dat er gehandeld werd in spullen die kennelijk bestemd zijn voor de teelt van hennep. Dat leidde tot de actie van vandaag. De eigenaren van de growshop werden in hun Veldhovense woning aangehouden

]]>
Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol.

]]>
Bij de woning van de verdachten werd hun personenauto in het kader van ‘afpakken’ in beslag genomen omdat deze mogelijk met crimineel verdiend geld is betaald. In het doorzochte bedrijfspand werden alle materialen aangetroffen die nodig zijn om een hennepkwekerij op te zetten, zoals assimilatielampen en filters. Het onderzoeksteam nam de aangetroffen goederen en een paar duizend euro aan contant geld in beslag. De aangehouden eigenaren zijn ingesloten en worden nader verhoord.

]]>
Bepaalde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters, voedingscomputers en strijkzakken om geknipte hennep geurvrij te verpakken worden vrijwel in iedere professionele of grootschalige hennepkwekerij door de politie aangetroffen. De verkoop van dit soort voorwerpen gebeurt vrijwel altijd vanuit growshops, groothandels of via het internet en is sinds 1 maart 2015 strafbaar gesteld. De wet beperkt zich daarbij niet alleen tot growshops, ook de elektricien die illegaal de stroom aanlegt of de hokkenbouwer is strafbaar.

]]>
51.4266547 5.455083599999966
Kerkrade - Heerlen - Veldhoven - Vermiste Christel en Mikey terecht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/10-vermiste-christel-en-mikey-terecht.html De twee vermiste tieners, Christel van den Berg uit Velhoven en Mikey Rademaker uit Heerlen zijn terecht. Ze zijn donderdagavond in goede gezondheid in Kerkrade aangetroffen. nieuwsbericht Thu, 06 Jul 2017 20:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/10-vermiste-christel-en-mikey-terecht.html 2017-07-06T20:24:00Z Een oplettende buurtbewoner zag omstreeks 20.50 uur twee tieners op een bankje aan de Meuserstraat in Kerkrade zitten, vermoedde dat het om het vermiste tweetal ging en belde de politie.
Het waren inderdaad Christel en Mikey. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau.

Waar het tweetal afgelopen dagen is geweest, is nog onbekend.
Jeugdhulpverlening is met deze zaak bezig.
Meer informatie kan op dit moment niet gegeven worden. 

 

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Veldhoven - Motorrijder overlijdt na aanrijding met bromfietser https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html Een 33-jarige motorrijder uit Veldhoven is zondagavond om het leven gekomen na een ongeluk op de Meerhovendreef in zijn woonplaats. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html 2017-06-26T08:32:00Z De man kwam even daarvoor in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Eindhoven. De motorrijder kwam daarbij ten val, gleed door tegen een paal en raakte daarbij ernstig gewond. De man werd in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overleed. De jonge bromfietser raakte niet gewond.

Verkeersspecialisten onderzoeken de exacte toedracht van het ongeluk.

]]>
51.43349509999999 5.4057374999999865
Oost-Brabant - Arrestaties tijdens actiedag tegen internetoplichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-tijdens-actiedag-tegen-internetoplichting.html In onderzoeken naar 59 meldingen van internetoplichting ging de politie woensdagochtend over tot actie. Op verschillende locaties over heel Oost-Brabant werden zes mannen opgepakt. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het oplichten van een groot aantal slachtoffers. nieuwsbericht Wed, 07 Jun 2017 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-tijdens-actiedag-tegen-internetoplichting.html 2017-06-07T13:26:00Z Financieel experts van de politie hebben de actie zorgvuldig voorbereid. Daarbij werd nauw samengewerkt met het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Dankzij meldingen, aangiftes en analyses kreeg de politie zicht op een groep verdachten. Door meldingen en aangiftes te analyseren heeft de politie zicht gekregen op de aangehouden verdachten. Zij zijn vanochtend vroeg opgepakt in onder meer Oss, Lith, Eindhoven en Veldhoven. In veel gevallen maakten slachtoffers geld over nadat ze onder meer via Marktplaats reageerden op advertenties waarin elektronica en kleding werd aangeboden. De betaalde spullen werden echter nooit geleverd.

]]>
De politie vermoedt dat de aangehouden verdachten al langere tijd bezig waren met internetoplichting. De mannen kunnen vermoedelijk in verband worden gebracht met 268 zaken, waarbij slachtoffers voor duizenden euro’s werden gedupeerd. In veel gevallen maakten slachtoffers geld over nadat ze onder meer via Marktplaats reageerden op advertenties waarin elektronica en kleding werd aangeboden. De betaalde spullen werden echter nooit geleverd. Omdat misdaad niet mag lonen heeft de politie ook beslag gelegd op waardevolle goederen, auto’s en contant geld. Waar mogelijk kan op deze manier de schade aan slachtoffers worden vergoed of wordt de illegale opbrengst afgepakt.

]]>
De politie en het Openbaar Ministerie zijn vooralsnog tevreden met de eerste resultaten van de actiedag. Het gaat hier om zeer ergerlijke praktijken waar onschuldige burgers het slachtoffer van worden. De Officier van Justitie is blij met de goede voorbereiding van de actie: “De manier waarop rekeningnummers en geldstromen in kaart worden gebracht, draagt bij aan de kwaliteit van dossiers en de strafzaak tegen deze verdachten”, zo vertelt hij in een reactie. 

]]>
De afgelopen tijd is er vaker aandacht geweest voor internetoplichting en de politie is van plan dit soort acties vaker te organiseren. Het LMIO wees vorige maand nog op de mogelijkheid om via de website van de politie te checken of een verkoper dan wel rekeningnummer bekend is bij de politie. Gijs van der Linden van het Landelijk Meldpunt Internetoplichting daarover: “Kopers dragen nu eenmaal ook zelf de verantwoordelijkheid om na te gaan of een verkoper betrouwbaar is. Het is eenvoudigweg ondoenlijk om voor elke aangifte een onderzoek in te stellen. Dat doet de politie pas na meerdere aangiftes van een strafbaar feit tegen een persoon of bedrijf. Als wij voldoende aanknopingspunten zien, proberen we met speciale computerprogramma’s de hele oplichtingsketen in beeld te brengen.”

De politie verwacht op korte termijn nieuwe aanhoudingen te verrichten.

]]>
Digitaal onderzoek door agent 51.7611801 5.514048199999934
Eindhoven - Arrestaties voor vechtpartij voetbalsupporters https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-voor-vechtpartij-voetbalsupporters.html In het onderzoek naar een massale vechtpartij tussen aanhangers van voetbalclubs PSV en Vitesse pakte de recherche dinsdagochtend twee mannen van 28 jaar uit Veldhoven en Eindhoven op. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij het treffen. nieuwsbericht Wed, 07 Jun 2017 11:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/09-arrestaties-voor-vechtpartij-voetbalsupporters.html 2017-06-07T11:07:00Z De recherche begon een uitgebreid onderzoek naar de vechtpartij toen begin april beelden opdoken op internet. Op de beelden waren in het wit en zwart geklede mannen te zien die elkaar te lijf gingen.

Uit onderzoek bleek dat de confrontatie plaatsvond bij Park Forum in het westen van Eindhoven. Aan de hand van de beelden en eigen onderzoek kon de politie dinsdag de twee mannen aanhouden. Ze zitten vast en worden verhoord. De verwachting is dat er nog meer arrestaties volgen.

]]>
51.4432044 5.388840699999946
Veldhoven - Arrestatie na mishandeling medewerker gemeente https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/09-arrestatie-na-mishandeling-medewerker-gemeente.html We hielden woensdagmiddag 19 april in Veldhoven een man uit die plaats aan. Hij wordt verdacht van het mishandelen van een medewerker van de gemeente Veldhoven eerder die middag. nieuwsbericht Wed, 19 Apr 2017 15:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/09-arrestatie-na-mishandeling-medewerker-gemeente.html 2017-04-19T15:31:00Z Na een melding van een mishandeling in het gemeentehuis in Veldhoven werd woensdagmiddag uitgekeken naar de verdachte van dit incident. Aan de hand van het doorgeven signalement zagen wij rond 13.30 uur op de Lover in Veldhoven een man lopen die hieraan voldeed. De 47-jarige verdachte werd hierop aangehouden. Hij zou kort voor zijn arrestatie in het gemeentehuis een medewerker een kopstoot hebben gegeven. De man zit vast voor verder onderzoek.

]]>
De politie en medewerkers met een publieke taak bieden hulp of service aan mensen die daar behoefte aan hebben. Zij zetten zich in om u zo goed mogelijk te helpen, maar vragen daarbij wel wederzijds respect. Wij begrijpen emoties, maar hebben geen begrip voor agressie en geweld. Incidenten waarbij politiemedewerkers en andere medewerkers met een publieke taak agressief of gewelddadig worden behandeld, hebben hoge prioriteit: aangiftes worden altijd opgenomen, daders worden met prioriteit door het Openbaar Ministerie voor de rechter gebracht, en tegen de daders wordt een driemaal zo hoge straf geëist.

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Veldhoven - Vernielen voorruit lijnbus zorgt voor levensgevaarlijke situatie https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/10/09-vernielen-voorruit-lijnbus-zorgt-voor-levensgevaarlijke-situatie.html De politie is op zoek naar getuigen van een incident op de Heerbaan in Veldhoven op donderdagavond 9 maart tussen 20.35 en 20.45 uur. Daarbij werd de voorruit van de rijdende bus vernield en de chauffeur kon ternauwernood een aanrijding voorkomen. nieuwsbericht Fri, 10 Mar 2017 14:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/10/09-vernielen-voorruit-lijnbus-zorgt-voor-levensgevaarlijke-situatie.html 2017-03-10T14:59:00Z De bus reed rond dit tijdstip op de Heerbaan in de buurt van de halte Platanenlaan. Plots zag de chauffeur dat er vanuit een tegemoetkomend voertuig iets tegen de voorruit van de bus werd gegooid. De ruit verbrijzelde daarbij volkomen. Zonder zicht wist de chauffeur de bus nog veilig aan de kant van de weg te krijgen. In de bus zaten twee passagiers. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

De politie is dringend op zoek naar getuigen die dit incident zagen gebeuren of iets weten dat er mogelijk mee te maken heeft. Er is geen signalement van de auto van waaruit het voorwerp werd gegooid of de inzittenden van deze wagen. Ook zij kunnen zichzelf natuurlijk melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Wel vermoedt de politie dat iets later op de avond rond 21.40 uur op de Bossebaan / Heemweg ook een voorwerp vanuit een auto richting een lijnbus werd gegooid. Dit projectiel miste echter doel en daarom werd hier in eerste instantie geen melding van gemaakt. In combinatie met het eerdere incident is het voor de politie natuurlijk wel erg belangrijk dat eventuele getuigen van het tweede incident zich ook melden. Dat kan via dezelfde kanalen.

 

]]>
51.4235437 5.400806500000044
Ooij - Vier mannen aangehouden na overval op supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/02-ooij-vier-mannen-aangehouden-na-overval-op-supermarkt.html Donderdagavond 2 maart heeft de politie vier mannen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij een overval op een supermarkt in Ooij eerder die avond. nieuwsbericht Fri, 03 Mar 2017 11:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/02-ooij-vier-mannen-aangehouden-na-overval-op-supermarkt.html 2017-03-03T11:03:00Z Rond zeven uur werd de politie gealarmeerd dat er een gewapende overval was gepleegd op een supermarkt aan het Reinier van Ooijplein in Ooij. Daar waren net voor sluitingstijd drie mannen de winkel binnengelopen. Een medewerker moest onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat daarop leek, de kassalade afgeven. Een tweede medewerker kwam te hulp, maar werd door de mannen geslagen en geschopt. Vervolgens zijn de mannen de winkel uitgerend. 

]]>
Op basis van een waardevolle tip van een getuige heeft de politie rond half acht op de Rijksweg in Malden vier inzittenden van een auto aangehouden. Het gaat om vier mannen in de leeftijd van 15 tot 22 jaar, afkomstig uit Malden, Veldhoven en Eindhoven. In de auto trof de politie goederen aan die mogelijk een link hebben met de overval. Dit wordt verder onderzocht. De vier zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor en verder onderzoek. 

]]>
De politie is nog op zoek naar getuigen die vlak voor of na de overval verdachte personen rond de supermarkt hebben gezien of iets gezien of gehoord hebben dat met deze overval te maken kan hebben. Hebt u informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

 

 

 

2017097642

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Veldhoven - Verdachten bedrijfsinbraak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/5/09-verdachten-bedrijfsinbraak-aangehouden.html Zaterdagavond 4 februari rond 20.00 uur hield de politie een 19-jarige man uit Veldhoven en een 20-jarige man uit Eindhoven aan. De twee worden er van verdacht ingebroken te hebben bij een bedrijf aan De Reijenburg. nieuwsbericht Sun, 05 Feb 2017 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/5/09-verdachten-bedrijfsinbraak-aangehouden.html 2017-02-05T08:51:00Z Bij de politie kwam een melding binnen dat er zou worden ingebroken bij het bedrijf. Toen de agenten op De Reijenburg waren zagen ze twee mannen in het pand. De twee gingen er vandoor toen ze de politie zagen, maar konden in de omgeving van het bedrijf worden aangehouden. De twee zijn de cel ingegaan voor verder onderzoek. Het is nog onduidelijk of er iets is weggenomen.

]]>
51.42298 5.405592500000012
Veldhoven - Aanhoudingen na aantreffen hennepkwekerij in woning https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/31/09-aanhoudingen-na-aantreffen-hennepkwekerij-in-woning.html Agenten troffen dinsdag 31 januari 2017 in een woning in Veldhoven een hennepkwekerij aan. Twee bewoners werden aangehouden. nieuwsbericht Tue, 31 Jan 2017 15:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/31/09-aanhoudingen-na-aantreffen-hennepkwekerij-in-woning.html 2017-01-31T15:36:00Z Naar aanleiding van informatie waaruit bleek dat in een woning aan het Oude Kerkhof in Veldhoven mogelijk een hennepkwekerij aanwezig zou zijn, bracht de politie dinsdagochtend een bezoek aan het pand. Op de zolder van de woning troffen agenten een hennepkwekerij met 157 planten aan. De hennep en bijbehorende apparatuur werden geruimd. De stroom bleek illegaal afgetapt te worden. Twee bewoners zijn als verdachte aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

]]>
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

]]>
Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen

]]>
De hulp van burgers is echter eveneens van groot belang. Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees meer over illegale hennepteelt op politie.nl

]]>
51.4110005 5.40392989999998
De Kempen - Wijziging openingstijden politiebureaus en steunpunten De Kempen https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/09-wijziging-openingstijden-politiebureaus-en-steunpunten-de-kempen.html De drie politiebureaus en de vier politiesteunpunten in het politie-gebied De Kempen hebben vanaf maandag 2 januari 2017 gewijzigde openingstijden. nieuwsbericht Sat, 24 Dec 2016 15:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/09-wijziging-openingstijden-politiebureaus-en-steunpunten-de-kempen.html 2016-12-24T15:18:00Z De politiebureaus staan in Veldhoven (Geer 10), Best (Raadhuisstraat 20) en Eersel (Postelseweg 31). Vanaf 2 januari aanstaande zijn ze voor het publiek geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 17.00 uur. Daarmee vervalt de openstelling op zaterdag.

Als u bij één van de bureaus aangifte wilt doen van een misdrijf, dan moet u van te voren een afspraak maken. Dat kan via het algemene servicenummer van de politie: 0900-8844. Daarmee wordt voorkomen dat u voor niets naar het politiebureau komt en ontstaan er ook geen wachtrijen.

]]>
De vier politiesteunpunten in De Kempen hebben vanaf maandag 2 januari geen vaste openingstijden meer. U kunt er dan alleen nog terecht op afspraak. De steunpunten zitten in de gemeentehuizen van Reusel-De Mierden, Bladel, Bergeijk en Oirschot.

]]>
Er zijn verschillende manieren om bij de politie aangifte te doen. Van bepaalde strafbare feiten kan dat ook via internet. En in sommige gevallen komt de politie bij u thuis. Kijk voor de mogelijkheden op www.politie.nl/aangifte of bel voor meer informatie of voor het maken van een afspraak naar 0900-8844.

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Veldhoven - Politie treft 70 kilo illegaal vuurwerk aan in woning https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/09-politie-treft-70-kilo-illegaal-vuurwerk-aan-in-woning.html De politie heeft donderdag in een woning in Veldhoven ongeveer 70 kilo illegaal vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen en de 34-jarige bewoner is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 23 Dec 2016 13:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/09-politie-treft-70-kilo-illegaal-vuurwerk-aan-in-woning.html 2016-12-23T13:33:00Z De politie had informatie dat vanuit de woning illegaal vuurwerk te koop werd aangeboden. Daarop werd donderdagmiddag rond 16.30 uur een doorzoeking gedaan. In het schuurtje achter de woning troffen agenten ongeveer 70 kilo illegaal vuurwerk aan. Het ging daarbij onder andere om zwaar vuurwerk zoals zogenoemde shells en cobra’s. Het vuurwerk is op een veilige manier afgevoerd en zal worden vernietigd. De bewoner is aangehouden en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

]]>
Eerder onderzoek heeft aangetoond dat illegaal vuurwerk in grote hoeveelheden opgeslagen wordt in woningen en garageboxen midden in woonwijken zonder de nodige veiligheidsvoorzieningen. Net als in dit geval in Veldhoven. Dit alles brengt zeer grote risico’s met zich mee bij calamiteiten. Vaak is illegaal vuurwerk ook te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden. 

]]>
De politie treedt hard op tegen verkopers en gebruikers van illegaal en professioneel vuurwerk, omdat dit vuurwerk zowel overlast als forse schade veroorzaakt. De politie reageert snel op meldingen van burgers over transport, handel, opslag en gebruik van illegaal vuurwerk en op meldingen over misbruik van legaal vuurwerk. Melden heeft altijd zin. Via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Bezoek ook onze themapagina over vuurwerk.

]]>
51.4176337 5.40602089999993
Best-Veldhoven - Man van zijn vrijheid beroofd en mishandeld https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/7/09-man-van-zijn-vrijheid-beroofd-en-mishandeld.html Een man uit Veldhoven werd dinsdagmiddag enige tijd van zijn vrijheid beroofd en hij werd in het buitengebied van Best door enkele mannen mishandeld. In de loop van de avond hield de politie twee verdachten aan. nieuwsbericht Wed, 07 Dec 2016 07:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/7/09-man-van-zijn-vrijheid-beroofd-en-mishandeld.html 2016-12-07T07:25:00Z De politie werd aan het eind van de middag gealarmeerd door een passant, die meldde dat in het bos aan de Lieringsedijk iemand in elkaar geslagen werd. Agenten gingen met spoed naar aangegeven locatie en werden daar aangesproken door het slachtoffer. Hij vertelde aan het begin van de middag vanuit Veldhoven door meerdere mannen te zijn meegenomen naar het bosperceel en daar te zijn mishandeld. De man liep enkele verwondingen op, waaraan hij ter plaatse door ambulancepersoneel werd behandeld.

]]>
De politie startte direct een onderzoek naar de daders  van de vrijheidsberoving en mishandeling.  Op en rond de plek in het bos waar de man mishandeld was en de locatie van zijn vrijheidsberoving in Veldhoven werd forensisch onderzoek gedaan. Dit onderzoek leidde samen met verklaringen van slachtoffer en getuigen in de richting van twee mannen uit  Valkenswaard van 24 en 25 jaar, die later die avond werden aangehouden. Zij zitten vast voor nader onderzoek en verhoor.

Het onderzoek naar de achtergronden en het motief van dit  misdrijf is nog in volle gang, maar vooralsnog lijkt een conflict binnen het criminele milieu daarvoor aanleiding te zijn geweest. Meerdere aanhoudingen worden in de komende tijd niet uitgesloten.

]]>
51.5261609 5.353639599999951
Eindhoven - Arrestaties voor vernielen van elektriciteitskast https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/30/09-arrestaties-voor-vernielen-van-elektriciteitskast.html De politie heeft de afgelopen dagen in totaal zes jongeren in de leeftijd van 16 tot 20 jaar uit Eindhoven en Veldhoven opgepakt voor de vernieling van een elektriciteitskast op de Buitendreef in Eindhoven. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro’s. nieuwsbericht Wed, 30 Nov 2016 14:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/30/09-arrestaties-voor-vernielen-van-elektriciteitskast.html 2016-11-30T14:29:00Z Zondagavond werden daarbij werden onder meer glasvezelkabels ernstig beschadigd. Als gevolg daarvan ontstond een grote storing in de wijk Blixembosch in Eindhoven en zaten bewoners uren zonder internet en televisie. De schade loopt vermoedelijk in de tienduizenden euro’s.

]]>
De politie kwam in de loop van het onderzoek negen verdachten op het spoor. Maandag werden drie verdachten aangehouden en dinsdag werden opnieuw drie verdachten opgepakt. Drie anderen werden niet aangehouden, maar wel als verdachte verhoord over hun aandeel in de vernieling.

De wijk heeft de laatste maanden vaker overlast van jeugd in de wijk. Zo worden vernielingen gepleegd, brandjes gesticht en vuurwerk afgestoken. Ook klagen bewoners over het feit dat jongeren op hun brommer door de wijk scheuren. De politie, gemeente en het Openbaar Ministerie werken in de aanpak van dit soort overlast nauw samen. De aanhoudingen voor deze vernieling laten zien dat deze vormen van overlast niet worden getolereerd door de overheid en dat er wordt opgetreden.

Alle verdachten zijn verhoord en krijgen van het Openbaar Ministerie een dagvaarding om op zitting te verschijnen.

]]>
51.49013610000001 5.485543399999983