Alle berichten | Woudrichem | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-brabant/woudrichem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Woudrichem nl Mon, 21 Aug 2017 23:35:06 GMT 2017-08-21T23:35:06Z nl Andel / Werkendam - Twee mensen slachtoffer van diefstal door ‘babbeltruc https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/08-twee-mensen-slachtoffer-van-diefstal-door-%E2%80%98babbeltruc%E2%80%99-leonie.html Een 77-jarige man uit Andel en een 70-jarige inwoner van Werkendam zijn zaterdag 15 juli 2017 het slachtoffer geworden van diefstal door een ‘babbeltruc’. In beide gevallen wisten twee, maar vermoedelijk drie daders, zich bij de slachtoffers naar binnen te babbelen en hen te bestelen. In Andel sloegen ze zaterdag rond 17.00 uur toe, in Werkendam rond 18.45 uur. Ze maakten onder andere geld, sieraden en bankpassen buit. nieuwsbericht Wed, 19 Jul 2017 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/19/08-twee-mensen-slachtoffer-van-diefstal-door-%E2%80%98babbeltruc%E2%80%99-leonie.html 2017-07-19T08:35:00Z In beide gevallen begon de diefstal met de vraag van de dievegge om pen en papier te mogen lenen om een briefje te kunnen schrijven voor een ‘buurvrouw’. Zowel de 77-jarige man uit Andel als de 70-jarige man uit Werkendam liet de briefschrijfster binnen waarna zich korte tijd later een tweede vrouw bij het gezelschap voegde. Beide vrouwen wisten hun slachtoffers richting de achtertuin te babbelen, zogenaamd om de tuin te bewonderen. Vermoedelijk kon een derde dader toen toeslaan. In Werkendam vertrokken de twee onbekende vrouwen te voet richting de supermarkt, gevestigd in de Sigmondstraat. In Andel vertrokken de vrouwen te voet in de richting van de Hoofdgraaf.

Dringend getuigen gezocht!
Beide slachtoffers spreken over twee vrouwen van ongeveer 30 jaar oud en tussen de 1.60m en 1.70m lang. Ze hadden beiden een stevig postuur en droegen donkerkleurige kleding. De vrouw die als eerste contact maakte, had kort zwart haar, de vrouw die later aansloot, sprak Engels. De politie is op zoek naar getuigen die aanslaan op dit signalement en op de combinatie van de twee vrouwen. Wie heeft deze vrouwen gezien in het gezelschap van anderen? Ook wil de politie graag in contact komen met mensen die hebben gezien of de vrouwen gebruik maakten van een vervoermiddel en daar meer over kunnen vertellen. Bent u zelf benaderd door deze vrouwen? Neem dan ook contact op met de politie, via 0900-8844.

 

]]>
Hebt u oudere buren, buurtgenoten of familieleden, praat dan eens met hen over babbeltrucs en waarschuw hen voor de praktijken van dit soort dieven. Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag of vragen, zoals om pen en papier, een glaasje water et cetera.

De politie heeft vier korte preventiefilms ontwikkeld die u bijvoorbeeld samen kunt bekijken om uw buur, kennis, vriend of familielid alerter te maken op de risico’s die kunnen leiden tot diefstal via babbeltrucs. U vindt ze op onze website: www.politie.nl/themas/babbeltrucs.html

Ziet u iets vreemds, bijvoorbeeld iemand die niet in uw woonomgeving thuishoort, vertrouw dan op uw onderbuikgevoel en waarschuw direct via 112 de politie. Lukt dat niet meteen, probeer dan zoveel mogelijk details te onthouden, denk bijvoorbeeld aan het kenteken van een auto en een signalement en bel op een later tijdstip 0900-8844.

Wordt u of uw familielid toch het slachtoffer van diefstal door een babbeltruc? Schaamt u zich dan niet en waarschuw de politie. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw wijkagent of kijk op onze website: www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html

 

 

 

]]>
51.7851101 5.054890900000032
Kaatsheuvel, Waalwijk, Rijen, Almkerk, Aalst - Witwasactie succesvol verlopen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/08-witwasactie-succesvol-verlopen.html De integrale actie van politie en FIOD afgelopen dinsdag is succesvol verlopen. Drieëntwintig auto’s en enkele tonnen aan geld zijn in beslag genomen. De rechercheurs hebben veel data gevondenen er zijn ook computers en andere datadragers meegenomen. Ook stuitten de speurders op chemicaliën vermoedelijk gebruikt om drugs te produceren. nieuwsbericht Wed, 12 Jul 2017 10:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/08-witwasactie-succesvol-verlopen.html 2017-07-12T10:03:00Z MilitairenOp dinsdag 11 juli 2017 in alle vroegte gingen meer dan 100 rechercheurs van politie en FIOD, samen met geüniformeerde agenten en enkele militairen, specialisten op het zoeken en vinden van verborgen ruimtes, op pad in een actie tegen witwassen. Het doel was het verzamelen van bewijs tegen vier verdachten die onderwerp van onderzoek zijn. Verder moest er zoveel mogelijk kostbaarheden in beslag genomen worden omdat dit mogelijk verkregen kon zijn met crimineel geld.

]]>
Vooraf was bepaald welke woningen en bedrijven binnen gevallen zou worden. Negen locaties, waarvan er drie bedrijfspanden waren werden tegelijkertijd bezocht. Zes woningen werden onder leiding van een Rechter-Commissaris doorzocht en de bedrijfspanden onder leiding van de Officier van Justitie. De invallen verliepen rustig. Op een van de locaties werd een veertien jarige persoon aangehouden in verband met verboden wapenbezit, boksbeugel en valmes.

]]>
Bij de bedrijven werden in totaal 23 auto’s meegenomen die een waarde vertegenwoordigen van ongeveer € 180.000,00. Bij één van de bedrijven lag tussen autobanden en motorblokken een groot bedrag aan geld, meer dan € 250.000,00 euro, verstopt. Er werd door de digitale experts veel data aangetroffen dat als bewijs kan dienen voor het witwassen van grote sommen geld. Het onderzoeksteam kan hiermee verder in het onderzoek. Verder werd er nog sieraden, vuurwerk, boksbeugels, knipmes en verdovende middelen in beslag genomen. Tijdens de zoekingen kwam bewijs boven dat de verdachten toegang hadden tot meer locaties. Ook die percelen werden, onder leiding van de Officier van Justitie, doorzocht. In één van de panden, aan de Westeind in Waalwijk werden enkele vaten met in totaal ongeveer 650 liter aan chemicaliën aangetroffen. Specialisten van de politie hebben de vaten veilig afgevoerd. De teamleiders van dit onderzoek zijn uiterst tevreden over het resultaat: “We hebben laten zien dat we als overheid samen staan in de strijd tegen ondermijning. Een duidelijk signaal is niet alleen afgegeven naar deze vier verdachten en hun omgeving maar aan iedereen die ook maar denkt dat ondermijnende criminaliteit ongezien blijft. Soms duurt het even maar we komen er achter en pakken het als overheid hard aan.”Verstopplaats geldGeldChemicaliën

]]>
Geld - Biljetten 20 euro 51.6571154 5.030593599999975
Kaatsheuvel, Waalwijk, Rijen. Almkerk, Aalst - Integrale actie tegen witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/10/08-integrale-actie-tegen-witwassen.html De Fiod en de politie zijn dinsdagmorgen begonnen aan een witwasactie. In 2016 is er een onderzoek gestart tegen vier verdachten. Om bewijsvoering in dit onderzoek te vergaren is er in alle vroegte onder leiding van een Rechter-Commissaris binnen gevallen op negen locaties. nieuwsbericht Mon, 10 Jul 2017 12:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/10/08-integrale-actie-tegen-witwassen.html 2017-07-10T12:58:00Z Kaatsheuvel: verschillende woningen en bedrijven
Waalwijk: woning
Rijen: bedrijf
Almkerk: woning en bedrijf
Aalst: recreatiewoning

]]>
Alle panden zullen onderzocht worden door tactische rechercheurs van de Fiod en de politie. Er zal gebruik gemaakt worden van speurhonden en ook zal er militaire bijstand zijn. Gezocht zal worden naar bewijs ten behoeve van het onderzoek. Verder zal beslag gelegd worden op waardevolle goederen. Er zal een groot gedeelte van de dag onderzoek verricht worden.

]]>
51.6571154 5.030593599999975
Woudrichem Werkendam Aalburg - Senioren zorgeloos de zomer door https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/4/08-senioren-zorgeloos-de-zomer-door.html De zomervakantie staat weer voor de deur, hopelijk heeft u een mooie vakantie in het verschiet. Blijft u thuis, let dan in de zomerperiode extra op uw bejaarde buren, buurtgenoten of familieleden. Mensen die zich schuldig maken aan babbeltrucs vieren namelijk niet persé vakantie en slaan het liefst zo onzichtbaar mogelijk en dus ook in rustige tijden toe. nieuwsbericht Tue, 04 Jul 2017 14:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/4/08-senioren-zorgeloos-de-zomer-door.html 2017-07-04T14:40:00Z Ziet u iets vreemds in de buurt van een seniorenwoning of –complex, bijvoorbeeld iemand die niet in uw woonomgeving thuishoort, vertrouw dan op uw onderbuikgevoel en waarschuw direct de politie. Lukt dat niet meteen, probeer dan zoveel mogelijk details te onthouden, denk bijvoorbeeld aan het kenteken van een auto en een signalement. 
Recent sloegen ‘babbelaars’ toe in Meeuwen, Wijk en Aalburg en Woudrichem. 
Op zaterdagavond 17 juni 2017 belde een nog onbekende jonge vrouw met een smoes aan bij een 86-jarige vrouw uit Meeuwen. Ze zou op zoek zijn naar een dorpsgenoot en wilde later pen en papier om iets op te schrijven. Gelukkig was mevrouw alert en kwam het niet tot een geslaagde babbeltruc. 
Op zondagavond 4 juni 2017 is een 87-jarige inwoonster van Wijk en Aalburg bestolen door twee vrouwen die zich met een smoes bij haar binnen hadden weten te praten. 
Op zaterdagavond 3 juni 2017 wisten twee nog onbekende oudere vrouwen zich bij een 89-jarige inwoonster van Woudrichem naar binnen te ‘babbelen’ met vragen over een maaltijdbezorgservice voor oudere mensen. 

]]>
De politie merkt dat er in veel gevallen sprake is van ‘goed fatsoen’, dus dat het netjes is om iemand te woord te staan en zelfs binnen te laten. Toch wil de politie er senioren nadrukkelijk op wijzen dit niet meer te doen. 
Hebt u ouders die op leeftijd zijn? Bespreek de methoden die babbelaars gebruiken dan eens. Op onze website www.politie.nl/themas/babbeltruc.html hebben wij filmpjes staan die daarbij kunnen helpen. Ook is het verstandig om met elkaar te bespreken of sieraden en andere kostbare spullen in de woning moeten blijven of op een andere manier bewaard kunnen worden. En hebt u wel eens gesproken over de dagopnamelimiet van de bankrekening? Door die zo laag mogelijk te houden, voorkomt u dat er grote geldbedragen kunnen worden buitgemaakt na diefstal van de pinpas. Uw bank kan u informeren over het verlagen van de dagopnamelimiet. 

]]>
Wordt u of uw familielid toch het slachtoffer van een babbeltruc? Schaamt u zich dan niet en waarschuw de politie. 
Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met uw wijkagent of kijk op onze website: www.politie.nl/themas/senioren-en-veiligheid.html

 

]]>
51.7783939 4.987125800000058
Giessen/Oudheusden - Verdachte diefstal aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/30/09-verdachte-diefstal-aangehouden.html Maandag 29 mei hielden wij rond 12.25 uur een 38-jarige man uit Roemenië aan op de Elshoutseweg in Oudheusden. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij een diefstal in Giessen eerder die dag. nieuwsbericht Tue, 30 May 2017 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/30/09-verdachte-diefstal-aangehouden.html 2017-05-30T11:45:00Z Een auto met daarin een aantal mannen uit Oekraïne werd ingehaald door een andere personenauto en overgehaald om te stoppen. De twee mannen in de andere auto deden zich voor als politieagenten en wisten de mannen uit Oekraïne geld afhandig te maken. In Oudheusden kwam de auto met daarin de verdachten tot stilstand vanwege een mankement en de twee gingen er te voet vandoor. Met behulp van een politiehond en de politiehelikopter werd een van hen aangehouden. De tweede verdachte wist te ontkomen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. 

Legitimatie

Agenten hebben altijd hun speciale politielegitimatiebewijs bij zich. Daarmee kunnen zij aantonen dat zij daadwerkelijk werkzaam zijn bij de politie. Om deze legitimatie mag altijd worden gevraagd. Bij twijfel kan men bellen met 0900-8844.

]]>
51.7906305 5.030890999999997
Woudrichem - Harddrugsdealer gepakt https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/27/08-harddrugsdealer-gepakt.html De politie heeft vrijdagavond 26 mei tijdens een onderzoek naar de handel in harddrugs twee arrestaties verricht. Een 28-jarige man werd aangehouden voor het bezit van cocaïne. Een 32-jarige man uit Woudrichem werd gearresteerd op verdenking van de handel in harddrugs. nieuwsbericht Sat, 27 May 2017 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/27/08-harddrugsdealer-gepakt.html 2017-05-27T10:29:00Z Agenten waren een onderzoek gestart vanwege het vermoeden dat er vanuit een auto in drugs was gehandeld. Nadat de 28-jarige was uitgestapt werd hij door agenten op de Wilhelminalaan in Dussen gecontroleerd. De man bleek cocaïne bij zich te hebben. Daarop werd hij aangehouden. Na verhoor mocht hij naar huis. Even later werd de bestuurder van de auto aangehouden op de Burgemeester Verhagenstraat.

]]>
Met toestemming van de officier van justitie is de woning van de 32-jarige man doorzocht. In de woning vonden agenten xtc pillen, een hoeveelheid cocaïne en wapens waaronder een stroomstootwapen, peperspray, boksbeugels. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.  

]]>
51.8136672 4.997137100000032
Wijk en Aalburg / Woudrichem / Sleeuwijk / Oosterhout - Politie houdt verkeerscontroles https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/1/08-politie-houdt-verkeerscontroles.html Politiemensen hebben van vrijdag 31 maart 2017 18.00 uur tot zaterdag 1 april 2017 03.00 uur op diverse locaties alcohol- en verkeerscontroles gehouden. nieuwsbericht Sat, 01 Apr 2017 08:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/1/08-politie-houdt-verkeerscontroles.html 2017-04-01T08:54:00Z Eerst stonden de politieambtenaren van de Vrijwillige Politie en van team Verkeer op de Kromme Nol en de Polsstraat in Wijk en Aalburg. Op de Kromme Nol controleerden ze 101 voertuigen, in de Polsstraat 203. Ze deelden er vier bekeuringen uit, onder andere voor het niet kunnen tonen van een rijbewijs. Tegen één persoon is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

Vanaf 20.30 uur stond de controleploeg in het centrum van Woudrichem en op de Rijksstraatweg in Sleeuwijk. Op de Rijksstraatweg controleerden ze 206 voertuigen, in het centrum van Woudrichem 272 stuks. Ze schreven drie bekeuringen uit, twee voor het niet dragen van de helm en één voor het overschrijden van de maximumsnelheid (31 km/uur te hard). Tegen twee mensen, onder wie een beginnende bestuurder, is proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed. 
Een 57-jarige man uit Sleeuwijk is aangehouden. Hij negeerde het stopteken en probeerde zich te onttrekken aan de verkeerscontrole. Hij bleek geen rijbewijs bij zich te hebben. Toen hij zich ook nog beledigend opstelde, is hij aangehouden. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor het negeren van het stokteken, belediging en niet voldoen aan de Wet ID.

Na middernacht ging de controle verder in de Abdis van Thornstraat en Strijenstraat in Oosterhout. In de Abdis van Thornstraat controleerden ze 81 passanten, in de Strijenstraat 39. Twee mensen kregen een bekeuring omdat ze hun rijbewijs niet konden tonen en er werd één proces-verbaal opgemaakt voor rijden onder invloed.

 

]]>
51.74043312062192 5.119521617889404
Aalburg, Woudrichem, Werkendam - Politie in actie voor veilige scholen https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/11/08-politie-in-actie-voor-veilige-scholen.html In een samenwerkingsverband tussen de middelbare scholen in het Land van Altena en het politieteam Dongemond is vrijdag een actie gehouden. De politie is op drie scholen tegelijk ‘binnengevallen’ en heeft daar een kluisjescontrole gehouden. Messen, vuurwerk en een joint werden gevonden. nieuwsbericht Sat, 11 Feb 2017 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/11/08-politie-in-actie-voor-veilige-scholen.html 2017-02-11T08:04:00Z Een veilige school is in eerst instantie een verantwoordelijkheid voor de leerlingen zelf. Daarnaast moet de school zelf een veilige omgeving voor leerlingen creëren, vrij van wapens en drugs. En daar draagt de politie graag een steentje bij. Met nagenoeg alle middelbare scholen in het Land van Altena is een samenwerking ontstaan om die belangrijke veilige omgeving te handhaven. Om die reden is het team op vrijdag 10 februari 2017 om 13.00 uur op drie scholen tegelijk binnengevallen en hebben daar 17 klassen en kluisjes onderzocht. Er werden 5 messen gevonden, niet strafbaar maar vanuit de school zeer onwenselijk. Deze vijf leerlingen worden een dag geschorst. Eén leerling had een joint bij zich en een andere leerling vijf stuks vuurwerk. Deze twee laatste kunnen een strafblad voorkomen door zich bij Halt te melden.

]]>
De scholen en de agenten van het team Dongemond waren zeer tevreden over de actie. Jeugdagent: “Het is stoer van de scholen om zich zo open op te stellen. Om de scholen ook veilig te houden zullen er vaker acties ondernomen worden.” 

]]>
51.752595 5.131877000000031
Breda, Almkerk en Made - Hennepdag De Baronie https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/15/08-hennepdag-de-baronie.html Bij een hennepruimdag in het District de Baronie zijn vijf kwekerijen gevonden. Meer dan 1100 planten en 2500 stekken worden vernietigd. nieuwsbericht Thu, 15 Dec 2016 12:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/15/08-hennepdag-de-baronie.html 2016-12-15T12:38:00Z Op dinsdag 14 december 2016 heeft het districtelijke hennepteam van De Baronie een ruimdag gehouden. Op basis van meldingen, al dan niet anoniem en rechtstreekse tips, was er een lijst gemaakt van panden waar mogelijk een kwekerij zou zitten.

]]>
Een hennepkwekerij verhoogd het risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers. Dus niemand wil dat er een kwekerij bij hem of haar in de buurt zit.

]]>
Er werd in drie woningen binnen gevallen. In een woning aan de  Kwakkelhutstraat waar 420 planten stonden. Vier mensen werden daar aangehouden. De stroom werd afgetapt. Aan de Clemensberg werden 170 planten en 425 stekken in beslag genomen en een persoon aangehouden. In een woning aan de Hobokenstraat werd één persoon aangehouden omdat er 85 planten en 2533 stekken in de woning stonden.

]]>
In een woning aan de Prunuslaan in Almkerk werden 400 planten gekweekt. De stroom werd illegaal afgetapt. In een loods aan de Kerkdijk in Made werd iemand aangehouden omdat er 32 planten gekweekt werden.

]]>
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
-       Aanwezigheid van hennepgeur;
-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
-       Constant zoemend of ronkend geluid;
-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

]]>
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
-       via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

]]>
51.59079229999999 4.75367110000002
Almkerk - Buurman steelt uit bestelbus https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/2/08-buurman-steelt-uit-bestelbus.html Een inwoner van Almkerk is aangehouden voor de diefstal uit de bestelbus van zijn buurman. Het onderzoek was snel afgerond. nieuwsbericht Fri, 02 Dec 2016 10:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/2/08-buurman-steelt-uit-bestelbus.html 2016-12-02T10:38:00Z Op vrijdag 2 december 2016 om 1.10 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum vanuit Almkerk. De melder gaf aan dat zijn buurman spullen uit zijn bestelbus haalde en daar mee weg liep. De wijkagent stelde direct een onderzoek in. Hij kenden de straat en wie daar woonden. Hij liep direct achter de woning naar een schuur en trof daar de verdachte. Die bleek inderdaad iets uit de bus gehaald te hebben. De verdachte is aangehouden. De aangever gaf aan dat zijn bus enkele dagen geleden opengebroken was door zijn ruit te vernielen. Sindsdien miste hij elke dag spullen uit de bus. Die spullen lagen bij zijn buurman in de schuur. De wijkagent vond daar ook enkele verkeersborden. De verdachte is aan het bureau voor de nacht ingesloten. Er wordt een onderzoek gestart.

]]>
51.7719653 4.960998600000039