Alle berichten | Blaricum | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/noord-holland/blaricum.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Blaricum nl Sat, 24 Jun 2017 01:48:48 GMT 2017-06-24T01:48:48Z nl Blaricum - Gezocht - Update: jongens thuis overvallen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/december/03-blaricum1412overval.html In een woning aan de Hengeleer zijn twee minderjarige jongens overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips. verdachte Mon, 08 May 2017 06:46:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/december/03-blaricum1412overval.html 2017-05-08T06:46:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 14 december 2016 van RTV NH tv-programma Bureau NH.

Het gebeurt vrijdagavond 9 december 2016. Als twee minderjarige jongens rond 21.10 uur in huis op zolder zijn, horen ze plotseling een geluid. Uit het niets belagen twee onbekende jongemannen hen. Met vermoedelijk een steek- en een stroomstootwapen brengen de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen willen weten waar de kluis is en onder bedreiging opent één van de slachtoffers die. Vervolgens gaan de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken jongens bellen de politie, maar de verdachten zijn tot nu toe spoorloos.

Signalementen

Verdachte 1: 

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • droeg een zwarte spijkerbroek
 • had een zwarte trui aan
 • droeg een capuchon over zijn hoofd
 • een deel van zijn gezicht was bedekt
 • had zwarte sportschoenen aan
 • droeg zwarte handschoenen.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • volledig in het zwart gekleed
 • had een deel van zijn gezicht bedekt
 • droeg een capuchon over zijn hoofd
 • had zwarte handschoenen aan.

Onderzoek

De recherche is een onderzoek gestart. Naast sporen- en buurtonderzoek, vraagt de politie hulp van getuigen. In Bureau NH zijn camerabeelden getoond van de twee verdachten toen ze via de achtertuin de woning binnen gingen. Daarnaast vond de politie op de Kogge een bivakmuts en op een parallelweg langs de A27 de telefoon van één van de slachtoffers. Mogelijk dat dit de vluchtroute van de verdachten is. Hoe en waar zij na de plek waar de telefoon gevonden werd zijn weggegaan en waarheen, is onbekend.

]]>
 • Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn?
 • Heeft u de twee verdachten gezien die vrijdagavond 9 december tussen de Hengeleer en de A27?
 • Weet u op wat voor manier ze gevlucht zijn? Zijn ze bijvoorbeeld in een auto gestapt?
 • Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  Op zaterdag 6 mei 2017 is een 17-jarige jongen afkomstig uit Huizen in zijn woonplaats gearresteerd. De politie verdenkt hem van betrokkenheid bij de woningoveral die vrijdagavond 9 december 2016 op de Hengeleer in Blaricum plaatsvond. De verdachte  zit vast en de recherche verhoor hem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten Opname van de verdachten Opnamen van de verdachten 52.27158219999999 5.256240299999945
  Blaricum/ Huizen - Aanhouding in onderzoek woningoverval Hengeleer https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/6/03-aanhouding-in-onderzoek-woningoverval-hengeleer.html Op zaterdag 6 mei is een 17-jarige jongen afkomstig uit Huizen in zijn woonplaats aangehouden. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid bij een woningoveral die vrijdagavond 9 december vorig jaar op de Hengeleer in Blaricum plaatsvond. nieuwsbericht Sat, 06 May 2017 19:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/6/03-aanhouding-in-onderzoek-woningoverval-hengeleer.html 2017-05-06T19:40:00Z Na de woningoverval startte de recherche een onderzoek. Op 14 december werd ook beeldmateriaal van de verdachten getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau NH. Vandaag resulteerde dit in de aanhouding van deze verdachte. De jongen zit vast en zal worden verhoord.

   

  ]]>
  52.27158219999999 5.256240299999945
  Blaricum - Gezocht - Tuinman gewond bij overval op villa https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-blaricum2103overval.html Twee mannen hebben geprobeerd mode-ondernemer Oger Lusink aan de Verloren Engh te overvallen. Dat is mislukt, maar de politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips. verdachte Tue, 21 Mar 2017 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-blaricum2103overval.html 2017-03-21T11:29:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 21 maart 2017. Het tv-programma Bureau NH van RTV NH besteedde op 22 maart 2017 aandacht aan de zaak.

  Het gebeurt vrijdag 3 maart 2017 iets na 09.00 uur.

  Oger Lusink

  Oger Lusink (69) is een mode-ondernemer. Hij bouwde eigenhandig een keten met herenmode-zaken met zijn naam op in het hogere segment. Ook nu hij richting de 70 jaar gaat werkt hij nog altijd mee in het bedrijf. 

  Tuinman

  Op vrijdagochtend zijn de heer Lusink en zijn partner thuis en is hun tuinman in de voortuin aan het werk. Omstreeks 09.00 uur komen er opeens twee gemaskerde mannen, gekleed in regenpak, in de richting van de tuinman gelopen. In eerste instantie merkt de tuinman de gewapende mannen niet op, tot hij door hen van zijn ladder wordt getrokken. Hij raakt lichtgewond. Binnen in huis horen de bewoners het geschreeuw van de tuinman en ze denken dat hij is gevallen.

  Op slot

  Als de partner van de heer Lusink naar de tuin wil lopen, ziet ze de gewapende mannen en reageert ze razendsnel door de deur op slot te draaien. Een van de overvallers lijkt dan recht het huis in te schieten. De tijd dringt, de daders proberen nog een ruit in te slaan. Wanneer ook dat niet lukt, besluiten ze weg te rennen voor de politie er is.

  Signalementen

  De twee mannen droegen regenpakken en hadden hun gezicht bedekt: de een met een bivakmuts, de ander met een soort latexmasker. Zeker die man leek vrij tenger gebouwd. Ze spraken gewoon Nederlands. 

  A-typisch

  Deze poging woningoverval is volgens de politie a-typisch in de zin dat woningovervallen zelden ’s morgens vroeg worden gepleegd, er meestal gewoon wordt aangebeld en slachtoffers daarna bij de voordeur worden overmeesterd. Het is dus vreemd dat de overvallers op de tuinman zijn afgegaan.

  Heg

  Voor de tuin van het huis staat een hoge heg. Op de camerabeelden is te zien dat de daders vanuit de tuin op de tuinman af komen. Ze zaten dus al in de tuin. Mogelijk hebben ze zich al eerder die ochtend in of rond die tuin verstopt, misschien zelfs in de grote struik aan het eind van de heg, daar leken ook takken van afgebroken.

  Vlucht daders

  Op bewakingsbeelden is ook een deel van de vlucht van de daders te zien. Ze verdwijnen richting een bos tegenover de woning, dat grenst aan een soort akker. Een paar minuten na de overval ziet een inwoonster van Blaricum bij de Noolseweg, langs de bosrand, twee mannen lopen. Het zijn twee blanke of lichtgetinte mannen in donkere kleding. De vrouw denkt nog dat ze het zo’n rare plek vindt om te wandelen, omdat er geen pad is. Die twee mannen kunnen de overvallers zijn geweest.

  Bellende vrouw met scooter

  Een inwoner van Blaricum heeft net nadat de overval was afgelopen, dus iets na 09.00 uur die vrijdagochtend, op de Verbeeklaan een jonge vrouw op een scooter zien staan bellen. Die vrouw stond daar stil, met haar scooter, zonder helm op. Misschien heeft deze vrouw iets belangrijks gezien, want zij stond vlak bij de Noolseweg waar de daders mogelijk gevlucht zijn. De politie wil graag met haar in contact komen of van andere mensen meer over haar weten.

  Motief

  Het motief voor deze poging woningoverval is nog niet duidelijk. Het huis staat bijna pal aan de straat, Oger Lusink bewaart geen waardevolle spullen in huis en er is ook geen bedrijfsgeld.

  ]]>
 • Heeft u iets van deze mislukte overval gezien?
 • Is u vrijdagochtend 3 maart of de periode daarvoor iets afwijkends opgevallen aan de Verloren Engh dat misschien iets met deze zaak te maken heeft?
 • Bent u of kent u de jonge vrouw op een scooter en zonder helm die iets na 09.00 uur op de Noolsweg aan het bellen was?
 • Weet u misschien wie de twee mannen in donkere kleding zijn die vrijdag 3 maart rond 09.10 uur op de akker liepen achter het bos?
 • Heeft u de overvallers ergens op de vlucht gezien?
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Weet u misschien waarom de overvallers op deze manier en bij deze woning toesloegen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de woning waar het gebeurde Foto van de voordeur met daarnaast de beschadigde ruit Opnamen van de verdachten bij het pand Opname van de verdachten bij de heg Foto van het begin van de vluchtweg van de overvallers 52.2710026 5.233826599999929
  Blaricum - Poging woningoverval in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/20/03-poging-woningoverval-in-opsporing-verzocht.html Dinsdag 21 maart besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een poging woningoverval op de Verloren Engh. De daders bedreigden de tuinman en vertrokken toen ze de woning niet binnen konden komen. De recherche heeft specifieke onderzoeksvragen en roept getuigen op hun informatie te delen. nieuwsbericht Mon, 20 Mar 2017 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/20/03-poging-woningoverval-in-opsporing-verzocht.html 2017-03-20T12:41:00Z Overval

  Vrijdag 3 maart rond 09.00 uur kwamen twee onbekende mannen het terrein oplopen van een woning aan de Verloren Engh. Het tweetal was gewapend en droeg gezichtsbedekking. Ze bedreigden de tuinman, die hierbij lichtgewond raakte. De daders zijn niet in de woning geweest. Ze vluchtten weg in de richting van een nabijgelegen park. Ondanks een zoekactie zijn de daders niet aangetroffen. De tuinman is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen. In de uitzending van Opsporing Verzocht vertelt hij wat hem die dag is overkomen.

  Uw tip!

  Heeft u naar aanleiding van de uitzending informatie over deze woningoverval, geef het dan door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. Ook kunt u gebruik maken van onderstaand tipformulier.

  Opsporing Verzocht wordt dinsdag 21 maart uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 22 maart om 12.05 uur op NPO 2. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau NH zal woensdag 22 maart deze overval behandelen in de uitzending.

   

  ]]>
  52.2710026 5.233826599999929
  Blaricum - Getuigen gezocht na poging woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/03-getuigen-gezocht-na-poging-woningoverval.html Vrijdagochtend 3 maart probeerden twee mannen een woning te overvallen op de Verloren Engh. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Fri, 03 Mar 2017 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/3/03-getuigen-gezocht-na-poging-woningoverval.html 2017-03-03T11:29:00Z Die ochtend rond 09.00 uur kwamen twee onbekende mannen het terrein oplopen van een woning aan de Verloren Engh. Het tweetal was gewapend en droeg gezichtsbedekking. Ze bedreigden de tuinman, die hierbij lichtgewond raakte. De daders zijn niet in de woning geweest. Ze vluchtten weg in de richting van een nabijgelegen park. Ondanks een zoekactie zijn de daders niet aangetroffen. De tuinman is door ambulancepersoneel behandeld aan zijn verwondingen.

  Uw tip!

  Heeft u informatie over deze poging woningoverval of weet u meer over de daders en hun vluchtroute? Geef uw informatie dan door via onderstaand tipformulier of bel 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan via 0800-7000.

  ]]>
  52.2710026 5.233826599999929
  Gooi en Vechtstreek - Wees alert tijdens de voorjaarsvakantie! https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/23/03-wees-alert-tijdens-de-voorjaarsvakantie.html Gaat u nog op vakantie? Neem de preventietips nog eens door. En voor de thuisblijvers….Houd een extra oogje in het zeil. nieuwsbericht Thu, 23 Feb 2017 15:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/23/03-wees-alert-tijdens-de-voorjaarsvakantie.html 2017-02-23T15:26:00Z Gaat u tijdens de voorjaarsvakantie van huis? Laat een bewoonde indruk achter! Maak afspraken met uw buren. Inbrekers houden niet van een sociale buurt. Een oogje houden op elkaars woning is een perfect preventiemiddel. Voorkom dat het voor inbrekers wel heel gemakkelijk is om te zien dat er niemand thuis is. Lees hier de tips http://www.maakhetzeniettemakkelijk.nl/ hoe u het beste een inbraak kunt voorkomen.

  ]]>
  U weet zelf het beste als er iets niet pluis is in uw buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Bel dan 112! De politie kan dan een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden!

  Het bellen van 112 is niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook voor verdachte situaties waarbij we een misdrijf kunnen voorkomen. Twijfel niet en bel!

  Maak het ze niet makkelijk

   

  ]]>
  52.2994652 5.243392500000027
  Blaricum - Woningoverval Blaricum in bureau NH https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/14/03-woningoverval-blaricum-in-bureau-nh.html Woensdag 14 december besteedt het regionale opsporingsprogramma bureau NH aandacht aan een gewelddadige overval gepleegd in een woning aan de Hengelaar van vrijdag 9 december. Er worden onder andere beelden van de verdachten getoond. nieuwsbericht Wed, 14 Dec 2016 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/14/03-woningoverval-blaricum-in-bureau-nh.html 2016-12-14T14:02:00Z Die vrijdagavond 9 december waren twee minderjarige jongens rond 21.10 uur in huis op zolder toen zij een geluid hoorden en uit het niets belaagd werden door twee onbekende mannen. Met behulp van vermoedelijk een steekwapen en een taser brachten de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen wilden weten waar de kluis was en onder bedreiging werd deze door één van de slachtoffers geopend. Vervolgens gingen de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken slachtoffers belden de politie.

  ]]>
  De eerste verdachte is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een zwarte trui. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd en een deel van zijn gezicht was bedekt. Verder droeg hij zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen. De tweede verdachte is een jonge man, volledig in het zwart gekleed. Ook hij had een deel van zijn gezicht bedekt en een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg zwarte handschoenen. De ene verdachte is erg lang, rond 1.90 m. De andere is een stuk kleiner en heeft een zeer opvallend loopje, waar hij mogelijk aan te herkennen is.

  ]]>
  De recherche is een onderzoek gestart. Naast sporen- en buurtonderzoek, wordt de hulp van getuigen gevraagd. In bureau NH worden woensdag 14 december beelden getoond van de twee verdachten als ze via de achtertuin de woning ingaan. Daarnaast werd op de Kogge een bivakmuts gevonden en op een parallelweg langs de A27 de telefoon van één van de slachtoffers. Mogelijk dat dit de vluchtroute van de verdachten is. Hoe en waar zij na de plek waar de telefoon gevonden werd zijn weggegaan en waarheen, is onbekend.

  Heeft u de twee gezien die vrijdagavond 9 december tussen de Hengeleer en de A27? Weet u op wat voor manier ze gevlucht zijn? Zijn de twee mannen bijvoorbeeld in een auto gestapt? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Belt u dan met de opsporingstiplijn via 0800-6070 of meld via dit tipformulier. Anoniem reageren kan door te bellen met 0800-7000 of via M-online.

  Bureau NH wordt woensdag 14 december om 17.45 en 18.45 uur uitgezonden op RTVNH. Op vrijdagavond 16 december is de aflevering om 23.45 uur te zien. Het programma wordt regelmatig herhaald.

  ]]>
  52.27158219999999 5.256240299999945
  Blaricum - Woningoverval Blaricum; de politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/10/03-woningoverval-blaricum-de-politie-zoekt-getuigen.html Op vrijdagavond 9 december werd een woning overvallen aan de Hengeleer. De twee slachtoffers, die aanwezig waren, zijn met een schrik vrijgekomen. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Sat, 10 Dec 2016 10:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/10/03-woningoverval-blaricum-de-politie-zoekt-getuigen.html 2016-12-10T10:16:00Z Rond 21.10 uur waren twee personen in huis op zolder toen zij een geluid hoorden en uit het niets belaagd werden door twee onbekende mannen. Met behulp van vermoedelijk een steekwapen en een taser brachten de daders de twee slachtoffers naar de grond. De mannen wilden weten waar de kluis was en onder bedreiging werd deze door een van de slachtoffers geopend. Vervolgens gingen de daders ervandoor met de inhoud van de kluis en de telefoons van de slachtoffers. De hevig geschrokken slachtoffers belden de politie.

  ]]>
  De eerste dader is een jonge man met een lichtgetinte huidskleur, gekleed in een zwarte spijkerbroek en een zwarte trui. Hij droeg een capuchon over zijn hoofd en een deel van zijn gezicht was bedekt. Verder droeg hij zwarte sportschoenen en zwarte handschoenen.

  De tweede verdachte is een jonge man, volledig in het zwart gekleed. Ook hij had een deel van zijn gezicht bedekt en een capuchon over zijn hoofd. Hij droeg zwarte handschoenen.

  ]]>
  De politie verzoekt mensen die iets hebben gezien of meer weten over de verdachten zich te melden via 0900-8844. Ook als u in de dagen voorafgaand aan de overval iets opvallends heeft gezien of als u over mogelijk relevante camerabeelden beschikt komt de politie graag in contact met u. Als u zich liever anoniem meldt dat kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

  ]]>
  52.27158219999999 5.256240299999945
  Gooi en Vechtstreek - Gooi Vecht tegen woninginbraken; preventiebericht november https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/1/03-gooi-vecht-tegen-woninginbraken.html 112 daar vang je boeven mee! Het werkt! Inbrekers komen binnen door openstaande ramen en deuren. En is uw camera al aangesloten bij camera in beeld? nieuwsbericht Thu, 01 Dec 2016 15:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/1/03-gooi-vecht-tegen-woninginbraken.html 2016-12-01T15:19:00Z Inbraken per gemeente in de maand november

  Blaricum:                  4 inbraken en 2 pogingen
  Gooise Meren:         Bussum: 7 inbraken en 2 pogingen

                                      Naarden: 4 inbraken en 3 pogingen

                                      Muiden/Muiderberg: 4 inbraken en 4 pogingen

  Hilversum:                34 inbraken en 6 pogingen
  Huizen:                      16 inbraken en 7 pogingen
  Laren:                        2 inbraken en 5 pogingen
  Weesp:                      9 inbraken en 4 pogingen
  Wijdemeren:             Kortenhoef: 3 inbraken en geen pogingen
                                      Loosdrecht: 3 inbraken en geen pogingen
                                      ‘s- Graveland: geen inbraken en 1 poging

  ]]>
  De afgelopen weken zijn er meerdere verdachten aangehouden voor een woninginbraak of omdat ze mogelijk van plan waren om een woninginbraak te plegen. Al deze verdachten zijn aangehouden omdat oplettende buurtbewoners 112 hadden gebeld!

  In Blaricum werd op 20 november twee verdachten aangehouden na een woninginbraak op de Middenweg. Een getuige hoorde iets en belde de politie. Door goed speurwerk van de agenten, konden de twee mannen worden aangehouden.

  Een dag eerder op 19 november werd in de Blaricummermeent een verdachte aangehouden met inbrekerswerktuig. Er kwam een melding binnen van een buurtbewoner en via de Whatsapp buurtpreventie over een persoon die zich verdacht gedroeg. Onderzoek moet nu uitwijzen of de man daadwerkelijk wilde inbreken. Hij wordt niet alleen verdacht van het bezit van inbrekerswerktuigen (overtreding waar een klein boetebedrag op staat) maar ook van voorbereidingshandelingen voor het plegen van een woninginbraak. Op dit laatste feit staat een maximale gevangenisstraf van 4 1/2 jaar.

  In Kortenhoef kwam op 28 november een melding van een verdachte situatie, waarbij een omschrijving van een voertuig werd doorgegeven. De agenten die ter plaatse gaan treffen het voertuig aan met twee personen erin. Na controle werd er in het voertuig een alarmpistool aangetroffen en bij fouillering een sieradendoosje bij een van de verdachten. Beide verdachten komen uit Amersfoort en zijn aangehouden. Het sieradendoosje bleek eerder die avond te zijn weggenomen uit een woning in Kortenhoef.

  112 daar vang je boeven mee!! Echt!

  http://www.rtlnieuws.nl/editienl/quiz-weet-jij-wanneer-je-112-moet-bellen

  ]]>
  Bij 12 inbraken werd de woning betreden door een openstaand raam of deur. Insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief’. Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

  Tref maatregelen tegen insluiping

  Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

  ]]>
  In de nacht van 4 op 5 augustus werd ingebroken in een woning aan de Ceintuurbaan in Bussum. Op camerabeelden zijn twee inbrekers te zien.

  Kent of herkent u deze verdachte(n)? Of heeft u meer informatie over deze inbraak? Bel dan de opsporingstiplijn: 0800-6070. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaad.nl.

  Camera in beeld

  Camerabeelden helpen de politie bij het oplossen van onder andere inbraken. Heeft u een of meerdere camera’s waar dan ook ter beschikking? Laat het ons weten! Hoe beter de politie in kaart heeft waar er in uw buurt camera’s hangen, hoe sneller wij misdrijven kunnen oplossen. Stel er wordt ingebroken.. De politie kijkt dan in een databank wie bij u in de buurt een camera heeft hangen en kan vervolgens snel de beelden ophalen om te kijken of de dader er misschien op staat. De politie kijkt dus niet live mee met de camera’s maar inventariseert alleen waar deze hangen. Zo beschermt uw camera niet alleen uw eigen bezit maar ook die van een ander en helpt het uw buurt veiliger te maken. U kunt uw camera(’s) digitaal aanmelden via www.politie.nl/cib.

  ]]>
  52.2291696 5.166897400000039
  Gooi en Vechtstreek - Gooi Vecht tegen woninginbraken; preventiebericht oktober https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/1/03-ddo-gooi-en-vechtstreek.html Veel hoekwoningen doelwit, inbrekers komen binnen door het openbreken van een raam en de buit bestond voor merendeel uit sieraden en laptops . nieuwsbericht Tue, 01 Nov 2016 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/1/03-ddo-gooi-en-vechtstreek.html 2016-11-01T15:28:00Z Inbraken per gemeente in de maand oktober
  Blaricum:                   4 inbraken en 4 pogingen
  Gooise Meren:          Bussum: 5 inbraken en 4 pogingen
                                       Naarden: 6 inbraken en geen pogingen
                                       Muiden: 2 inbraken en geen pogingen
  Hilversum:                 13 inbraken en 2 pogingen
  Huizen:                       12 inbraken en 6 pogingen
  Laren:                         4 inbraken en 2 pogingen
  Weesp:                       6 inbraken en 1 poging
  Wijdemeren:              Kortenhoef: 2 inbraken en geen pogingen
                                       Loosdrecht: 3 inbraken en geen pogingen

  ]]>
  Opvallend veel hoekwoningen waren het doelwit bij de woninginbrekers. Gebruik daarom in donkere uren de verlichting bij uw toegangsdeuren en zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken in met name voor- en zijtuinen. De combinatie van zicht, verlichting en inbraak werend hang- en sluitwerk maakt dat de kans op een inbraak kleiner en de kans op ontdekking groter.

  ]]>
  De meeste woningen werden betreden door het openbreken of forceren van een raam aan de achterzijde van de woning. Met inbraak werend hang- en sluitwerk volgens de PKVW-norm wordt het de inbreker al een stuk moeilijker gemaakt en heeft hij langer werk om binnen te komen. Dat vindt hij vervelend, want het vergroot de kans dat hij op heterdaad wordt betrapt. Als extra maatregel (bovenop het genoemde hang- en sluitwerk) kunt u het plaatsen van een anti-inbraakstrip overwegen.

  ]]>
  Afgelopen maand vormden sieraden merendeel de buit bij de woninginbraken. Met de juiste benaming, aangevuld met beschrijvingen van het materiaal, de sluiting, versiering, bijzonderheden als een ingegraveerde tekst én natuurlijk een foto, maakt u een uniek ‘DNA-profiel’ van uw sieraad. Geef dit profiel bij de aangifte door. De politie kan dan gericht zoeken en uw sieraden bij aantreffen herkennen en terugbezorgen.

  ]]>
  Donderdagavond 27 oktober trok wijkagent Bart Weijermans, samen met een bewoner, zijn wijk in om bewoners attent te maken op het risico dat zij lopen op woninginbraak. Veel bewoners waren thuis. Maar degene die niet thuis waren hadden de woning volledig donker achterlaten, waardoor het voor een inbreker wel heel makkelijk gemaakt wordt. Houdt hier rekening mee bij vertrek en denk bijvoorbeeld aan het instellen van tijdklokken op lampen.

  Nog een advies van de wijkagent: Let op! Geen buit achter de ruit! Zorg ervoor dat er geen laptops, tablets en mobiele telefoons zichtbaar zijn achter het raam. De gelegenheidsinbreker gaat altijd voor de snelle buit.

   

  ]]>
  52.2291696 5.166897400000039