Alle berichten | Haaksbergen | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/overijssel/haaksbergen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Haaksbergen nl Mon, 21 Aug 2017 23:39:45 GMT 2017-08-21T23:39:45Z nl Haaksbergen - De meest gestelde vragen over de vermissing in Haaksbergen https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/2/02-de-meest-gestelde-vragen-over-de-vermissing-in-haaksbergen.html De afgelopen dagen is het veel in het nieuws geweest, de vermissing van drie mensen uit Haaksbergen. Gisteren konden we melden dat twee van de vermiste personen niet langer vermist zijn. De 21-jarige Joey is nog wel vermist. Hij vertrok naar Turkije en is niet meer teruggekomen. nieuwsbericht Wed, 02 Aug 2017 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/2/02-de-meest-gestelde-vragen-over-de-vermissing-in-haaksbergen.html 2017-08-02T14:26:00Z Ons oorspronkelijke bericht over de vermissing is hier te vinden. Er leven nog steeds veel vragen. Wij kunnen lang niet overal antwoord op geven, omdat het onderzoek in Turkije door de Turkse politie gedaan wordt. Toch willen we proberen zo goed mogelijk op alle vragen in te gaan. 

 

]]>
 • In hoeverre en waarom is het een strafrechtelijk onderzoek?
  Vanuit Nederland is het drietal gezamenlijk in een voertuig vertrokken naar Turkije. Naar aanleiding van de aangiften van vermissing is een strafrechtelijk onderzoek gestart.
  Het feit dat ze in Turkije vermist raakten, maakt dat ook de Turkse politie een onderzoek is gestart. De Nederlandse politie heeft niet de bevoegdheid om onderzoeken te leiden die in het buitenland zijn gepleegd. Op dit moment probeert de politie uit te sluiten dat er een misdrijf is gepleegd op Nederlands grondgebied. Verder heeft de politie contacten met de familie van Joey om hen zo goed mogelijk te informeren. Ook zijn er liaisons van de Nederlandse politie actief in Turkije. Zij zorgen voor een snelle informatie-uitwisseling. 

 • In hoeverre is de Nederlandse politie betrokken bij het onderzoek in Turkije?
  Er is een rechercheteam onder leiding van een officier van justitie actief dat onderzoek doet naar zaken die zich in Nederland hebben afgespeeld. Daarnaast analyseert dit team informatie die door de Turkse politie wordt gedeeld. De liaisons van de politie die gestationeerd zijn in Ankara hebben persoonlijk contact gehad met het stel.
   
 • Wat gebeurt er in Turkije?
  Het onderzoek naar gebeurtenissen in Turkije  wordt gedraaid door de Turkse politie.
   
 • Hoe verloopt de samenwerking tussen Nederlandse en Turkse politie?
  De samenwerking verloopt  goed. Om goed samen te werken zijn er in Turkije liaisons van de Nederlandse politie actief, die in Turkije kunnen samenwerken met de lokale politie. Zo kan er over en weer snel informatie gedeeld worden. 
   
 • Welke opsporingsmethoden worden ingezet? Hier en in Turkije?
  We kunnen geen details geven over de manier waarop we dit onderzoek uitvoeren. Men mag er echter vanuit dat we geen enkel opsporingsmiddel onbenut laten. 
 • ]]>
 • Hoe  is het contact met het echtpaar tot stand gekomen?
  Op dinsdag 1 augustus is er eerst telefonisch contact geweest op initiatief van de Nederlandse politie. Vervolgens is er een afspraak geweest met het stel en de liaison van de Nederlandse politie.
   
 • Is er meer te vertellen over de verklaring van het stel?
  Over de inhoud van het gesprek kunnen we verder geen details geven. Aan de ene kant hebben we de plicht om de privacy van het stel te beschermen, en is er nog steeds sprake van een lopend politieonderzoek.
   
 • Waar is het echtpaar nu? Wanneer komen zij naar Nederland? Hoe?
  Daar kunnen we in het kader van de bescherming van de privacy van het echtpaar geen uitspraken over doen. Ze zijn geen verdachte in het Nederlandse politieonderzoek. 
   
  • In hoeverre zijn zij betrokken bij de verdwijning/vermissing van Joey? Is het stel verdachte? Wanneer is her duidelijkheid over de mogelijke betrokkenheid van beide bij de verdwijning?
   Het stel is geen verdachte. Het onderzoek naar de vermissing van Joey loopt nog. De Turkse politie is leidend in dit onderzoek. Verder kunnen we geen uitspraken doen/details geven over het lopende onderzoek. Over het onderzoek in Turkije doet de Turkse politie voorlichting. 
    
  • Klopt het dat de man van het stel kort geleden gewond is geraakt? 
   Ook dit is iets dat zich in Turkije heeft afgespeeld en waar de Nederlandse politie dus geen mededelingen over doet. 
    
  • Wat hebben zij in Turkije gedaan? Op welke locaties zijn ze geweest? Waarom was het stel vermist?
   Daar kunnen we in het kader van de bescherming van de privacy van het echtpaar geen uitspraken over doen. 
    
  • Hebben deze personen een strafblad?
   Dit zijn privacy gevoelige gegevens en daar kan en mag de politie geen uitspraken over doen.
    
  • Is het busje waarmee het stel reisde aangetroffen in Turkije?
   Dit een kwestie voor de Turkse politie. 

  ]]>
 • Wanneer is er voor het laatst contact geweest met Joey?
  De politie heeft geen contact gehad met Joey. Hij is op 17 juli als vermist opgegeven.  Joey is voor het laatst rond 8 juli gezien in Turkije.
   
 • Had Joey een strafblad? Betrokken bij misdrijven (heden en verleden)?
  In het kader van zijn privacy kunnen daar geen mededelingen over gedaan worden. 
 • ]]>
  Agenten volop bezig met administratie 52.1581512 6.747339900000043
  Haaksbergen - Ontwikkeling in onderzoek vermiste Haaksbergenaren https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/02-haaksbergen-ontwikkeling-in-onderzoek-vermiste-haaksbergenaren.html In het onderzoek naar de vermissing naar drie mensen uit Haaksbergen zijn ontwikkelingen. De Nederlandse en Turkse politie doen onderzoek naar de vermissingen, de drie vertrokken begin juli naar Turkije. Twee van de vermiste personen zijn inmiddels terecht, de politie heeft hen gesproken. nieuwsbericht Tue, 01 Aug 2017 17:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/02-haaksbergen-ontwikkeling-in-onderzoek-vermiste-haaksbergenaren.html 2017-08-01T17:23:00Z Op 17 juli werd de 21-jarige Joey als vermist opgegeven. De Nederlandse politie vroeg onder andere via social media in het Nederlands en in het Turks om informatie over zijn vermissingen. Later raakten ook een 26-jarige vrouw en 34-jarige man vermist vanuit de Turkse plaats Silifke.

  Om goed samen te werken zijn er in Turkije liaisons van de Nederlandse politie actief, die in Turkije kunnen samenwerken met de lokale politie. Zo kan er over en weer snel informatie gedeeld worden. Naast het onderzoek in Nederland zorgt de politie ook dat de achterblijvers van de vermiste drie goed ge√Įnformeerd worden.

  ]]>
  Vanmiddag heeft de Nederlandse politie in Turkije met de 26-jarige vrouw en 34-jarige man gesproken. Zij zijn dus niet langer vermist, en in goede gezondheid aangetroffen.

  Het onderzoek naar de 21-jarige Joey gaat verder. Van hem ontbreekt op dit moment nog ieder spoor. De politie heeft ook met teruggevonden stel over de vermissing van Joey gesproken, over de inhoud van dat gesprek worden geen mededelingen gedaan. Zowel de Turkse als de Nederlandse politie zetten het onderzoek voort.

  ]]>
  Gele jas motoragent 52.1581512 6.747339900000043
  Haaksbergen, Silifke - Update: Politie onderzoekt vermissingen in Turkije https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/29/02-haaksbergen-silifke-politie-onderzoekt-vermissingen-in-turkije.html De politie is op zoek naar drie inwoners van Haaksbergen. Joey Hoffman, Bjorn en Derya waren samen in Silifke, Turkije. Tot zaterdag 29 juli was er geen contact meer met deze drie personen. Hun familie en de politie maken zich zorgen. Zaterdagmiddag 29 juli is er een teken van leven gekomen van Derya. nieuwsbericht Sat, 29 Jul 2017 22:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/29/02-haaksbergen-silifke-politie-onderzoekt-vermissingen-in-turkije.html 2017-07-29T22:04:00Z Update: 
  Er is via social media bij familie een teken van leven binnengekomen van Derya. De politie wil echter nog steeds graag zelf met Bjorn of Derya spreken om er zeker van te zijn dat het goed met ze gaat. Ondertussen gaat de politie door met het onderzoek. 
   

  Joey is samen met Bjorn en Derya naar Silifke gereisd om te helpen met de bouw van hun huis. Tussen 8 en 10 juli zou Joey naar Nederland vertrokken zijn. Toen hij daar echter niet aankwam is bij de politie gemeld dat Joey vermist was. Agenten hebben gesproken met mensen uit de directe omgeving van Joey. Op 21 juli heeft de politie voor het laatst telefonisch contact gehad met Bjorn en Derya. 27 juli heeft familie bij de politie gemeld dat ze worden vermist. 

  ]]>
  De politie maakt zich zorgen en heeft het onderzoek uitgebreid. Er is contact met de politie in Turkije. Familie van Joey Hoffman is naar het land gereisd en gaat daar ook melding doen van de vermissing. Dit zal ook leiden tot een uitbreiding van de zoektocht in Turkije. Hopelijk worden Joey, Bjorn en Derya snel in goede gezondheid teruggevonden. 

  ]]>
  Via de link bij hun naam vindt u een omschrijving van Joey, Bjorn en Derya met een foto. Hebt u hen onlangs nog gezien of gesproken? Hebt u andere informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000. U kunt digitaal een tip doorgeven via het tipformulier op de pagina met hun informatie of de website www.meldmisdaadanoniem.nl.  

  (2017331507) NV

  ]]>
  Detailopname van uniformen motoragenten 52.1581512 6.747339900000043
  Haaksbergen - Aanhoudingen na drugsvondst in woning https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/25/02-haaksbergen-drugsvondst.html Agenten in Haaksbergen hielden op dinsdag 25 juli een man van een vrouw uit Haaksbergen aan. De twee worden verdacht van drugsbezit. nieuwsbericht Tue, 25 Jul 2017 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/25/02-haaksbergen-drugsvondst.html 2017-07-25T14:51:00Z Nadat bij de politie informatie was binnengekomen dat in een woning aan de Julianastraat drugs werd gedeald werd een onderzoek gestart. Op dinsdag 25 juli omstreeks 10.00 uur werd de woning door de politie doorzocht. Daarbij werd een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. De bewoonster werd daarop aangehouden. De bewoner melde zich later op het politiebureau. Ook hij werd aangehouden. De twee zijn ingesloten voor onderzoek. 

  2017345454

  ]]>
  52.15527549999999 6.747328000000039
  Haaksbergen - Man rijdt met hoge snelheid en raakt gewond https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/2/02-haaksbergen-man-rijdt-met-hoge-snelheid-en-raakt-gewond.html In de nacht van maandag 1 op dinsdag 2 mei reed een auto, bestuurd door een 38-jarige man uit Neede, met hoge snelheid over de N347 in de richting van de Sint Isidorushoeve. nieuwsbericht Tue, 02 May 2017 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/2/02-haaksbergen-man-rijdt-met-hoge-snelheid-en-raakt-gewond.html 2017-05-02T09:19:00Z De bestuurder reed aanzienlijk harder dan was toegestaan. De politie zette de achtervolging in maar moest de snelheid beperken ivm de veiligheid en gaf een stopteken aan de bestuurder. De bestuurder reageerde daar niet op en probeerde de politie af te schudden en er vandoor te gaan met hoge snelheid. Op de Rietmolenweg ter hoogte van de Diepenheimseweg raakte de bestuurder vermoedelijk de macht over het stuur kwijt in een bocht van de weg en crashte. De politie zag door de bocht de auto pas op het laatste moment en kon de auto ontwijken door links om de auto heen te rijden en vervolgens een weiland in te sturen. De bestuurder van de auto was gewond en werd voor controle door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis. Daar weigerde hij de bloedproef. De man moest in het ziekenhuis blijven voor behandeling en zal later door de politie worden gehoord. 
  (2017197604)

   

  ]]>
  52.1581512 6.747339900000043
  Haaksbergen - Man aangehouden voor vernielen geldautomaat https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/17/02-haaksbergen-man-aangehouden-voor-vernielen-geldautomaat.html Een 56-jarige man uit Haaksbergen is in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 maart aangehouden op verdenking van vernieling van een geldautomaat op de Hibbertsstraat. De geldautomaat liep daarbij de nodige schade op. De man is voor nader onderzoek ingesloten. nieuwsbericht Fri, 17 Mar 2017 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/17/02-haaksbergen-man-aangehouden-voor-vernielen-geldautomaat.html 2017-03-17T10:40:00Z De politie kreeg omstreeks 00.45 uur een melding dat een man bezig was de geldautomaat aan de Hibbertsstraat te vernielen. Toen de politie ter plaatse kwam was er niemand meer bij de automaat aanwezig, maar op basis van het signalement werd de man even later in de omgeving aangetroffen. Hij kon daar worden aangehouden.
  (2017121280) 

  ]]>
  52.1542433 6.740354600000046
  Haaksbergen - Onderzoek naar ernstig vuurwerkongeval https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/2/02-haaksbergen-onderzoek-naar-ernstig-vuurwerkongeval.html De politie doet onderzoek naar een ernstig vuurwerkongeval in Haaksbergen. Op zondagavond raakte een 25-jarige jongen ernstig gewond. nieuwsbericht Mon, 02 Jan 2017 15:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/januari/2/02-haaksbergen-onderzoek-naar-ernstig-vuurwerkongeval.html 2017-01-02T15:49:00Z Omstanders belden rond 21.30 de politie met de melding dat de jongen gewond was geraakt bij het ongeval aan de Höfterveldweg. Vermoedelijk is het vuurwerk vlakbij het hoofd van het slachtoffer ontploft, waardoor het slachtoffer ten val kwam.

  Agenten hebben al getuigen gehoord. Verder onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd, en om wat  voor vuurwerk het gaat. Het slachtoffer ligt nog in kritieke toestand in het ziekenhuis.

  (2017002275)

  ]]>
  Ambulance 52.1436472 6.799246499999981
  Haaksbergen - Zeven jongens aangehouden voor drugsbezit https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/02-haaksbergen-zeven-jongens-aangehouden-voor-drugsbezit.html Politie kreeg melding van overlast en trof de groep jongens aan met onder ander grote hoeveelheid pillen. nieuwsbericht Fri, 23 Dec 2016 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/december/23/02-haaksbergen-zeven-jongens-aangehouden-voor-drugsbezit.html 2016-12-23T10:29:00Z Bij de politie kwam op donderdag 22 december omstreeks 20.50 uur een melding binnen van overlast aan de Wiedenbroeksingel in Haaksbergen. Daar zouden jongeren in het park de aanwezige dieren pesten. De gealarmeerde politieagenten hebben hun dienstvoertuig in de omgeving geparkeerd en zijn naar de groep jongeren die in het park zat gelopen.

  Toen ze de zeven jongens aanspraken zagen ze dat deze bezig waren met het roken van een joint en ze troffen een plastic bakje staan met ongeveer 70 pillen erin en zakjes wiet. Tevens troffen ze twee messen in het bakje aan. De jongens, allemaal afkomstig uit Haaksbergen (14, 3 x 16, 2 x17 en 19 jaar), zijn daarop aangehouden en overgebracht naar het arrestantencomplex in Borne. Hun ouders zijn in kennis gesteld. De aangetroffen pillen worden nader onderzocht.

  2016622927 cw

  ]]>
  52.16398700000001 6.739483999999948
  Haaksbergen - Man aangehouden bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2016/oktober/2/02-haaksbergen-man-aangehouden-bedreiging.html Agenten hebben zaterdagavond 1 oktober een 21-jarige man uit Almelo aangehouden. Hij wordt er van verdacht dat hij een 24-jarige man uit Haaksbergen heeft bedreigd. nieuwsbericht Sun, 02 Oct 2016 11:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/oktober/2/02-haaksbergen-man-aangehouden-bedreiging.html 2016-10-02T11:01:00Z De twee mannen hadden een discussie op de Spoorstraat. Daarbij liet de 21-jarige man een vuurwapen zien en bedreigde de man uit Haaksbergen. Agenten hebben later die avond de 21-jarige man aangehouden. Vermoedelijk heeft de verdachte een balletjespistool laten zien die op een echt wapen lijkt. Het balletjespistool is in beslag genomen en er is een onderzoek ingesteld.

  (2016486139) NV

   

  ]]>
  52.15651620000001 6.739611200000013
  Haaksbergen - Oplettende burgers zorgen voor aanhouding verdachte door politie https://www.politie.nl/nieuws/2016/juli/25/02-haaksbergen-oplettende-burgers.html Oplettendheid van burgers leidt tot aanhouding door politie van man, die vermoedelijk goederen heeft gestolen uit een camper. nieuwsbericht Mon, 25 Jul 2016 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/juli/25/02-haaksbergen-oplettende-burgers.html 2016-07-25T10:02:00Z Op zondag 24 juli omstreeks 08.00 uur zagen twee oplettende burgers dat een man zich verdacht gedroeg op een parkeerplaats aan de Sterrebosstraat in Haaksbergen. De getuigen hadden gezien dat een man wat had weggenomen uit een camper die daar geparkeerd stond en daarna vertrok met de fiets. Een van de oplettende burgers heeft de fietser met de auto gevolgd en ondertussen de politie gealarmeerd. De politie kreeg door waar de man fietste en op de Heetpasweg kon de politie de verdachte aanhouden. De verdachte, een 57-jarige man uit Enschede is overgebracht naar het arrestantencentrum van de politie in Borne, waar hij is ingesloten. De oplettende burgers worden bedankt door de politie en ontvangen een attentie voor hun oplettendheid en goed handelen.
  (2016365915)

  ]]>
  52.1717678 6.715349500000002