Alle berichten | Baarn | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/baarn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Baarn nl Wed, 18 Oct 2017 13:00:04 GMT 2017-10-18T13:00:04Z nl Den Dolder / Zeewolde - Gezocht - Onderzoek Anne Faber https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/03-utrecht-vermissing-anne-faber/vermissing-anne-faber.html [UPDATE: Gerelateerde pagina: nieuwsbericht 'Lichaam van Anne Faber aangetroffen'] Onderzoek Anne Faber dossier Thu, 12 Oct 2017 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/03-utrecht-vermissing-anne-faber/vermissing-anne-faber.html 2017-10-12T16:00:00Z Anne Faber 52.1390592 5.242827900000066 Soest / Utrecht - Voortgang onderzoek vermissing Anne Faber woensdag 11 oktober https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/11/voortgang-onderzoek-vermissing-anne-faber-woensdag-11-oktober.html Er wordt vandaag, woensdag 11 oktober, verder gezocht in Soest naar de vermiste Anne Faber. ME, Defensie, politie en vrijwilligers zoeken in de bossen bij Landgoed Pijnenburg in het gebied tussen de Wieksloterweg Oostzijde en de Dolderseweg. We zoeken op deze locatie omdat Anne Faber hier mogelijk heeft gefietst. nieuwsbericht Wed, 11 Oct 2017 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/11/voortgang-onderzoek-vermissing-anne-faber-woensdag-11-oktober.html 2017-10-11T11:13:00Z Er zijn nog altijd veel mensen die hun hulp aanbieden bij de zoektochten. De politie beschikt op dit moment over voldoende mensen en dankt iedereen voor het aanbod. Wie toch het voornemen heeft een zoektocht te organiseren, wordt verzocht eerst contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Het is van belang dat de politie weet waar er wordt gezocht, en ook dat er afspraken worden gemaakt over hoe te handelen bij het vinden van opvallende voorwerpen en/of sporen.

De politie is nog bezig met het onderzoek op het terrein van de forensische kliniek waar de 27-jarige verdachte verbleef. Het onderzoek heeft tot nu toe geen sporen opgeleverd die mogelijk kunnen leiden naar Anne Faber.

De uitzending van Opsporing Verzocht gisteravond heeft 150 nieuwe tips opgeleverd.

]]>
​Wij realiseren ons dat er veel vragen zijn over deze zaak. De 27-jarige verdachte die maandag 9 oktober is aangehouden, zit in beperking. Hierdoor is de politie gebonden aan een grote terughoudendheid in het geven van informatie over het onderzoek. Daarom kunnen veel vragen niet beantwoord worden. 

 

In het dossier van Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.

]]>
52.1763515 5.299197000000049
Utrecht/ Zeist/ Soest/ Baarn - Defensie zoekt mee naar Anne Faber https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/03-defensie-zoekt-mee-naar-anne-faber.html De zoektocht naar de vermiste 25-jarige Anne Faber uit Utrecht gaat vandaag verder. Bij deze zoektocht sluit ook defensie aan. Het zoekgebied ligt rondom de locaties waar eerder gezocht is. De Mobiele Eenheid en agenten worden naast familie en vrienden van Anne, het Rode Kruis en Veteranen ook geholpen door ongeveer 65 medewerkers van Defensie. nieuwsbericht Mon, 09 Oct 2017 06:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/03-defensie-zoekt-mee-naar-anne-faber.html 2017-10-09T06:28:00Z Tot nu toe is gezocht in de omgeving waar haar laatste telefoonsignaal is ontvangen én de locatie waar sporen, zoals de jas en fiets van Anne Faber is gevonden. Deze locaties zijn door de Mobiele Eenheid (ME) samen met een groot aantal vrijwilligers, waaronder familie en vrienden van Anne en het Rode Kruis minutieus onderzocht. Deze manier van zoeken heeft de afgelopen dagen nog een aantal spullen opgeleverd die vermoedelijk van Anne zijn, zoals haar fiets en rugzak. Deze manier van zoeken is gebaseerd op de ervaring dat daar waar sporen gevonden worden, vaak meer sporen te vinden zijn. Tot nu toe ontbreekt echter nog elk spoor van Anne zelf. Daarom is gekozen om het gebied nog verder uit te breiden.

]]>
Het nieuwe zoekgebied, waar maandag 9 oktober wordt gezocht, ligt verder van de gevonden sporen vandaan. Dit houdt ook in dat er op een andere manier wordt gezocht. Omdat het gebied groter is, wordt ook met meer mensen gezocht en zal er met een bredere blik naar sporen worden gekeken. Op die manier kan het gebied sneller doorzocht worden.

]]>
Vanaf het begin van het onderzoek is Defensie betrokken. Zij gaven vanuit hun expertise advies hoe en waar te zoeken naar Anne. Tijdens deze eerdere zoekacties was het fysiek aanwezig zijn in het bosgebied van medewerkers van Defensie niet nodig. Nu er op een andere manier, en in een groter gebied, gezocht wordt, is het advies van Defensie ook om fysiek aanwezig te zijn. Vanuit hun ervaring en expertise helpen zij maandag mee met het zoeken naar Anne. Dit doen zij in de omgeving van vliegbasis Soesterberg.

]]>
De zoekactie is tot nu toe steeds uitgevoerd door de Mobiele Eenheid (M.E.), ondersteund door familie en bekenden van Anne. De laatste dagen zijn ook zoekers van het Rode Kruis aangesloten. Vandaag, maandag 9 oktober, helpen ook Veteranen en Defensie mee. Op dit moment bestaat de zoekploeg uit circa 220 mensen. Daarmee zijn, voor dit moment, voldoende mensen betrokken om de zoektocht planmatig en secuur uit te voeren. De politie waardeert de betrokkenheid van iedereen die zich aanbiedt om te zoeken. Te veel hulp zou de snelheid wellicht ten goede komen, maar kan ten koste gaan van de zorgvuldigheid.

]]>
Agent doorzoekt met hond bosgebied 52.21318249999999 5.28640960000007
Huis ter Heide - Zoekactie naar Anne gestaakt voor vandaag Huis ter Heide https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/03-zoekactie-naar-anne-gestaakt-voor-vandaag-huis-ter-heide.html Voor vandaag is de zoekactie naar de vermiste Anne Faber in de omgeving van het Blookerpark gestaakt. Bij de zoektocht, waarvoor de politie verschillende specialismen heeft ingezet, zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Morgen wordt de zoekactie voortgezet. nieuwsbericht Sat, 07 Oct 2017 17:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/03-zoekactie-naar-anne-gestaakt-voor-vandaag-huis-ter-heide.html 2017-10-07T17:46:00Z In het onderzoek naar de vermissing van Anne werken veel verschillende politiespecialismen mee. Ook krijgt de politie advies van experts van onder meer Defensie.

Vermissingsonderzoek

Een rechercheteam met verschillende soorten rechercheurs en analisten coördineert het vermissingsonderzoek. Familierechercheurs vormen het vaste contact tussen de familie en de recherche.

Telecomgegevens

Het rechercheteam zorgt onder andere dat getuigen worden gehoord, buurtonderzoek wordt gedaan onderzoekt de vele tips die binnenkomen. Digitaal experts van de politie doen onderzoek naar de telecomgegevens van Annes telefoon. Daarvoor vraagt de politie ook medewerking van providers. Forensische onderzoekers stellen sporen veilig, doen sporenonderzoek en hebben het contact met het Nederlands Forensisch Instituut, waar sporen verder onderzocht worden.

Specialistische ondersteuning

Het rechercheteam heeft contact met het politieteam dat de zoekacties coördineert. Daarin krijgt het team advies van onder andere Defensie waar en hoe te zoeken. Politieagenten in ME-dienst en verschillende soorten politiespeurhonden worden opgeroepen voor zoekacties. Voor verschillende soorten sporen zijn verschillende politiespeurhonden opgeleid. Zo vullen ze elkaar aan.

Samen met de familie

Deze opsomming is niet compleet, maar geeft een globaal beeld van de specialismen in dit onderzoek. Ook werkt de politie bij de zoekacties nauw samen met de familie en vrienden van Anne, en met het Rode Kruis. Wanneer het nodig is, vraagt de politie nog meer experts of inzet van andere organisaties, zoals de brandweer.

]]>
Agent doorzoekt met hond bosgebied 52.1119467 5.253937199999996
Baarn - Gezocht - Gewapende overval op cafetaria https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-baarn-4-overval.html Twee overvallers bedreigen de eigenaresse van de cafetaria aan de Pompstraat en doen een greep in de kassa. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 06 Oct 2017 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-baarn-4-overval.html 2017-10-06T08:57:00Z Bekijk het filmpje onderaan de pagina. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 4 oktober 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt vlak voor 22.00 uur. Het is bijna sluitingstijd en de eigenaresse is de zaak aan het schoonmaken. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de overvallers binnenkomen en de vrouw bedreigen. Eén van de mannen haalt de kassa leeg. De ander gaat de keuken in, waar hij de portemonnees van de bezorgers vindt. 

Kinderen zijn getuige

De eigenaresse woont met haar gezin in de woning boven de cafetaria. De kinderen (8 en 13 jaar) komen op het tumult af en zien wat er gaande is. De moeder roept dat ze afstand moeten houden. De oudste van de twee wil zijn moeder helpen en loopt een stukje haar kant op. De overvallers schreeuwen en gebaren dat ze weg moeten blijven. Dan houden de overvallers het voor gezien en rennen de zaak uit. 

Ze rennen de Verbindingsweg in. Ondertussen belt de eigenaresse 112. De politie zoekt, onder meer met een politiehond, in de omgeving naar de mannen. Maar de mannen zijn spoorloos verdwenen.

Signalementen

Op de bewakingsbeelden zijn de overvallers niet heel goed te zien. Het kan zijn dat ze bivakmutsen dragen of dat ze hun capuchon helemaal hebben dichtgetrokken. 
De ene verdachte lijkt langer en dunner dan de andere verdachte.

Andere getuigen

De politie is behalve naar de verdachten ook op zoek naar getuigen. Op het moment van de overval was er aan de overkant van de weg in een van de woningen een feest gaande. Mogelijk hebben de bezoekers van dat feest iets gezien. Ook hopen we dat er mensen zijn die de overvallers aan de hand van de bewakingsbeelden herkennen.

]]>
 • Heeft u voor, tijdens of na de overval iets gezien of gehoord dat misschien iets met de zaak te maken heeft?
 • Herkent u de verdachten of weet u misschien om wie het gaat?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten Foto van de cafetaria 52.2049318 5.293938600000047
  Baarn/Utrecht - Politie ondersteunt familie Anne Faber in zoekactie https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/2/03politie-ondersteunt-familie-anne-faber-in-zoekactie.html Op dit moment zijn er twee zoekacties gaande die op initiatief van de familie zijn opgezet. De politie ondersteunt en zet politieagenten in om structuur aan te brengen gedurende de acties, maar ook om er te zijn als er sporen worden gevonden. De zoekacties vinden plaats in de omgeving van Paleis Soestdijk en in de omgeving van de Hilversumsestraatweg in Baarn. nieuwsbericht Mon, 02 Oct 2017 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/2/03politie-ondersteunt-familie-anne-faber-in-zoekactie.html 2017-10-02T10:53:00Z Sinds vrijdag 29 september wordt de 25-jarige Anne Faber vermist. Rond 18.50 uur maakte zij nog een selfie in de regen die ze verstuurde via WhatsApp. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn.

  Gisteravond 1 oktober heeft de politie ook gezocht in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg. Dat heeft geen resultaat opgeleverd.

  De recherche heeft het afgelopen weekend veel tips binnengekregen. Ook nu stromen de tips binnen. Er komen vooral veel tips binnen over de getoonde Opoe fiets van Anne. Het verzoek van de recherche is om goed te kijken naar de specifieke kenmerken van deze fiets. Opvallend aan de zwarte Opoefiets zijn de handremmen en de rode sticker op het achterspatbord.

  De recherche verzoekt degene die informatie stuurt over een fiets om er ook een foto/ film van te maken en daarbij een precieze plaatsaanduiding te geven. Zo kan de recherche de informatie sneller analyseren en verwerken.

  Om een foto of filmpje te uploaden, maak gebruik van onderstaand tipformulier.

  ]]>
  Fiets van Anne Faber 52.21318249999999 5.28640960000007
  Utrecht / Baarn - Politie onderzoekt vermissing van Anne Faber https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/03-politie-onderzoekt-vermissing-van-anne-faber.html Sinds vrijdagavond 29 september is de 25-jarige Anne Faber vermist. De politie is een opsporingsonderzoek gestart en zoekt getuigen. nieuwsbericht Sun, 01 Oct 2017 17:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/03-politie-onderzoekt-vermissing-van-anne-faber.html 2017-10-01T17:49:00Z Anne is op 29 september weggegaan op een zwarte opoefiets van het merk en type Batavus Old Dutch met voorop een rekje. Een opvallend detail is dat de fiets handremmen heeft. Het was noodweer die avond; rond 18.40 uur begonnen de eerste buien en het heeft daarna ook geonweerd. Volgens het KNMI was het die avond zelfs gevaarlijk weer.

  Selfie

  Rond 18.50 uur maakte Anne nog een selfie in de regen die ze verstuurde via WhatsApp. Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn.

  Een groot rechercheteam werkt aan de zaak. Zowel de tactische recherche als de forensische opsporing zet alles op alles om Anne te vinden. Zo is er een politiehelikopter ingezet om te kijken of er door middel van warmtebeelden haar verblijfplaats te achterhalen is, wordt er gesproken met getuigen en bekenden van Anne en worden telefoongegevens bekeken. Ook worden tips nagelopen die onder andere binnenkomen via de opsporingstiplijn. Vooralsnog is er nog geen duidelijkheid over wat Anne is overkomen en waar zij nu is.

  zoekactie

  Op zondagavond 1 oktober werd een zoekactie gestart in een zoekgebied rondom haar laatst bekende locatie (de plek waar de selfie is gemaakt). Deze zoekactie is bewust nog voor het donker van start gegaan. Helaas is nog niets van Anne vernomen en alle scenario’s worden opengehouden.

  Signalement

  Anne heeft op haar kin een moedervlekje. In één oor twee oorbellen, één goudkleurig knopje en één ringvormige, In haar rechteroor een zelfde ringvormige. Zij droeg vrijdag een donkergroene driekwart regenjas met capuchon.

  selfieannefaberfietsannefaber

   

   

  ]]>
  Wie heeft Anne nog gezien of gesproken die dag? Wie heeft haar die avond door het slechte weer zien fietsen in de omgeving van de Amsterdamsestraatweg / Hilversumsestraatweg in Baarn? Heeft iemand misschien gezien dat Anne op die locatie de selfie maakte? Heeft iemand haar fiets, een Batavus Old Dutch, gezien?

  Heeft u antwoord op de bovenstaande vragen of heeft u andere relevante informatie die kan helpen Anne te vinden. Deel dit dat zo snel mogelijk met de recherche. Dit kan via de opsporingstiplijn op 0800-6070 of via het tipformulier op de speciale vermissingspagina van Anne. Als u zich liever anoniem meldt dan kunt u dat doen via 0800-7000 of via M-online.

  ]]>
  52.09073739999999 5.121420100000023
  Baarn - Getuigen van straatroof gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/29/03-getuigen-van-straatroof-gezocht.html Een man werd een gebroken oogkas en neus geslagen tijdens een straatroof. Dit gebeurde in de nacht van 15 op 16 september. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen. nieuwsbericht Fri, 29 Sep 2017 15:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/29/03-getuigen-van-straatroof-gezocht.html 2017-09-29T15:31:00Z Zaterdag 16 september rond 00.45 uur werd een 25-jarige man uit Baarn door twee mannen aangesproken op het parkeerterrein achter de supermarkt aan de Nieuwstraat. Eén van hen vraagt hem of er een club of een koffieshop in de buurt is. De man wijst hen de route naar Hilversum en krijgt vanuit het niets een vuistslag in zijn gezicht en valt. De mannen pakken zijn tas en steken één van de banden van zijn auto lek. Vervolgens rennen ze weg richting Eemnesserweg.

   

  Het slachtoffer ging naar huis en belde de politie. Agenten kwamen en lieten ook een ambulance komen voor de verwondingen van de man. In het ziekenhuis bleek hij een gebroken oogkas en neus te hebben.

   

  De politie heeft deze gewelddadige straatroof in onderzoek en vraagt getuigen, of mensen die meer weten over deze zaak, om contact op te nemen via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

  ]]>
  52.2150875 5.280521399999998
  Baarn - Aanhoudingen zaak mensenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/aanhoudingen-zaak-mensenhandel.html De politie heeft maandag 28 augustus drie mannen aangehouden omdat zij verdacht worden van onder meer mensenhandel . nieuwsbericht Fri, 15 Sep 2017 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/aanhoudingen-zaak-mensenhandel.html 2017-09-15T08:00:00Z Naar aanleiding van een melding over illegale prostitutie, heeft de politie samen met toezicht en handhaving van de gemeente Baarn eind vorig jaar een woning bezocht in Baarn. In deze woning bevonden zich een man en twee buitenlandse vrouwen die zich niet konden legitimeren. Alle drie zijn meegenomen naar het bureau voor verhoor. Beide vrouwen waren illegaal  in Nederland, werkten in de prostitutie en hebben aangifte gedaan van mensenhandel. De vrouwen vertelden dat zij naar Nederland zijn gehaald, de taal niet spraken, niemand kenden en afhankelijk waren van mannen die hen in de prostitutie lieten werken. Voor de slachtoffers is opvang en slachtofferhulp geregeld.
   

  ]]>
  Uit verder onderzoek kwamen drie personen in beeld die betrokken zouden zijn bij het uitbuiten van de twee vrouwen die aangifte gedaan hebben. Op maandag 28 augustus zijn de drie verdachten aangehouden. De politie heeft in drie woningen een doorzoeking gedaan. Hierbij zijn onder andere telefoons, laptops, een auto en geld inbeslaggenomen.

   

  ]]>
  De raadkamer heeft op 7 september de voorlopige hechtenis van de twee hoofdverdachten met 90 dagen verlengd.  De eerste weken hebben zij beperkingen opgelegd gekregen wat betekent dat zij alleen contact mochten hebben met hun advocaat. De derde verdachte is in vrijheid gesteld en blijft beschikbaar voor het onderzoek. De politie sluit meer aanhoudingen in het onderzoek niet uit.

   

  ]]>
  52.21318249999999 5.28640960000007
  Baarn - Gewapende overval; politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/03-gewapende-overval-politie-zoekt-getuigen.html Op vrijdagavond 8 september werd een horecazaak overvallen. Een medewerkster werd tijdens het misdrijf bedreigd met een steekwapen. nieuwsbericht Mon, 11 Sep 2017 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/03-gewapende-overval-politie-zoekt-getuigen.html 2017-09-11T09:18:00Z Rond 22.20 uur was een medewerkster aan het werk in de zaak aan de Pompstraat, toen er twee onbekende mannen, in het donker gekleed, binnen kwamen rennen. De mannen hadden een steekwapen in hun hand. Eén van hen sloeg op de balie en schreeuwde om geld. Hierna gingen beide overvallers richting de kassa en bedreigden de medewerkster. De mannen deden een greep uit de kassa en een lade waar portemonnees in lagen. Hierna gingen zij er met onbekende buit vandoor.

  ]]>
  Op het moment van de overval was er aan de overkant een feest gaande. Wellicht zijn er nog mensen die op het feest zijn geweest en iets hebben gezien van de overval, maar nog niet hebben gesproken met de politie. Heeft u meer informatie, bel dan met 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Ook kunt u gebruik maken van onderstaand tipformulier.

  ]]>
  52.2049318 5.293938600000047