Alle berichten | De Bilt | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/de-bilt.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente De Bilt nl Tue, 12 Dec 2017 23:24:31 GMT 2017-12-12T23:24:31Z nl De Bilt - Gezocht - Inbraak op klaarlichte dag in De Bilt https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-de-bilt-1-inbraak.html Bij een woning aan de Soestdijkseweg Zuid is ingebroken. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Mon, 06 Nov 2017 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-de-bilt-1-inbraak.html 2017-11-06T10:15:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 1 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De bewoonster gaat op zaterdag 17 juni rond 14.00 uur weg van huis. Ze zet het alarm aan en sluit het huis goed af. Alleen het badkamerraam laat ze op een kier staan om te luchten. Om 15.15 uur komt bij het beveiligingsbedrijf een melding binnen van een inbraak. Het is goed mogelijk dat de inbreker via het openstaande badkamerraam de woning is binnengekomen. Het beveiligingsbedrijf kan de beelden van de bewakingscamera's in huis live meekijken. Daarop is te zien dat de inbreker de trap oploopt. 

Alarm

De man doorzoekt een aantal kamers, maar schrikt waarschijnlijk van het harde geluid van de alarminstallatie en vertrekt zonder buit.

Signalement

  • lichtgetinte huidskleur
  • lang, slank postuur
  • donker haar
  • baard
  • donkere kleding
  • sportschoenen.
]]>
Herkent u de man of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opname van de verdachte Foto van de straat waar het gebeurde 52.10765840000001 5.187990600000035
Huis ter Heide - Zoektocht naar Anne Faber hervat https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/8/03-zoektocht-naar-anne-faber-hervat.html De politie heeft zondag 8 oktober om 09.30 uur het onderzoek hervat naar de vermiste Anne Faber. Daarbij richt het zoekteam zich op een nieuw gebied ten westen van het Blookerpark: het gebied tussen de Amersfoortseweg, Duinweg en Dennenweg. nieuwsbericht Sun, 08 Oct 2017 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/8/03-zoektocht-naar-anne-faber-hervat.html 2017-10-08T10:13:00Z De zoekactie wordt wederom uitgevoerd door de Mobiele Eenheid (M.E.), ondersteund door familie en bekenden van Anne en zoekers van het Rode Kruis. In totaal bestaat de zoekploeg uit circa 150 mensen. Daarmee zijn voor dit moment voldoende mensen betrokken om de zoektocht planmatig en secuur uit te voeren.  De politie waardeert de betrokkenheid van iedereen die zich aanbiedt om te zoeken. De hulp zou de snelheid wellicht ten goede komen, maar kan ten koste gaan van de zorgvuldigheid.

]]>
De Forensische Opsporing  is deze dag nog bezig met het onderzoek van het slib van de vijverbodem in het Blookerpark. Dit zal nog de hele dag duren. Donderdag 5 oktober werd een fiets in de vijver gevonden die vrijwel zeker van Anne Faber is.

In het dossier Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.

]]>
Agent loopt met diensthond in bosgebied 52.1119467 5.253937199999996
Huis ter Heide - Zoekactie naar Anne gestaakt voor vandaag Huis ter Heide https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/03-zoekactie-naar-anne-gestaakt-voor-vandaag-huis-ter-heide.html Voor vandaag is de zoekactie naar de vermiste Anne Faber in de omgeving van het Blookerpark gestaakt. Bij de zoektocht, waarvoor de politie verschillende specialismen heeft ingezet, zijn geen bijzonderheden aangetroffen. Morgen wordt de zoekactie voortgezet. nieuwsbericht Sat, 07 Oct 2017 17:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/03-zoekactie-naar-anne-gestaakt-voor-vandaag-huis-ter-heide.html 2017-10-07T17:46:00Z In het onderzoek naar de vermissing van Anne werken veel verschillende politiespecialismen mee. Ook krijgt de politie advies van experts van onder meer Defensie.

Vermissingsonderzoek

Een rechercheteam met verschillende soorten rechercheurs en analisten coördineert het vermissingsonderzoek. Familierechercheurs vormen het vaste contact tussen de familie en de recherche.

Telecomgegevens

Het rechercheteam zorgt onder andere dat getuigen worden gehoord, buurtonderzoek wordt gedaan onderzoekt de vele tips die binnenkomen. Digitaal experts van de politie doen onderzoek naar de telecomgegevens van Annes telefoon. Daarvoor vraagt de politie ook medewerking van providers. Forensische onderzoekers stellen sporen veilig, doen sporenonderzoek en hebben het contact met het Nederlands Forensisch Instituut, waar sporen verder onderzocht worden.

Specialistische ondersteuning

Het rechercheteam heeft contact met het politieteam dat de zoekacties coördineert. Daarin krijgt het team advies van onder andere Defensie waar en hoe te zoeken. Politieagenten in ME-dienst en verschillende soorten politiespeurhonden worden opgeroepen voor zoekacties. Voor verschillende soorten sporen zijn verschillende politiespeurhonden opgeleid. Zo vullen ze elkaar aan.

Samen met de familie

Deze opsomming is niet compleet, maar geeft een globaal beeld van de specialismen in dit onderzoek. Ook werkt de politie bij de zoekacties nauw samen met de familie en vrienden van Anne, en met het Rode Kruis. Wanneer het nodig is, vraagt de politie nog meer experts of inzet van andere organisaties, zoals de brandweer.

]]>
Agent doorzoekt met hond bosgebied 52.1119467 5.253937199999996
De Bilt, Soest, Soesterberg, Utrecht - Voortgang onderzoek naar vermissing Anne Faber https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/03-voortgang-onderzoek-naar-vermissing-anne-faber.html De politie is op donderdag 5 oktober verder gegaan met de zoekactie naar de vermiste Anne Faber. Het zoekgebied is uitgebreid. De Mobiele Eenheid (M.E.) zoekt samen met ruim honderd burgers in het gebied ten noorden van de voormalige vliegbasis Soesterberg. Ook heeft de politie intussen een gerichtere vraag over Anne’s fiets en telefoon. nieuwsbericht Thu, 05 Oct 2017 16:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/03-voortgang-onderzoek-naar-vermissing-anne-faber.html 2017-10-05T16:39:00Z Bekend is nu dat de rode sticker op het achterspatbord van Anne’s fiets geen gewone sticker is, maar een verfsticker. Ook is er een foto beschikbaar van een zelfde zwart telefoonhoesje met witte stippen als Anne om haar telefoon heeft of heeft gehad. Ziet u een wit met zilverkleurige Iphone 5S, met of zonder dit hoesje, dan horen wij dit heel graag z.s.m. via de opsporingstiplijn 0800-6070.

 

Wat doet de politie nu?

De politie zocht donderdag verder met speurhonden en ME en vele burgers rond het Berkenlaantje in Soest, waar het laatste signaal van Anne's telefoon vandaan kwam. Het onderzoeksteam krijgt hierbij steeds advies van specialisten van politie en defensie hoe en waar te zoeken. Speurhonden zijn heel belangrijk omdat zij tijdens het zoeken sporen niet vernietigen. Een risico dat wel speelt waar mensen lopend zoeken. Daar worden steeds afwegingen in gemaakt. De uitslag van het NFI of de gevonden kleding van Anne is, kan nog een aantal dagen duren.

 

Hoe staat de politie nu in het onderzoek?

Politie en vrienden en familie zoeken met man en macht naar Anne. De politie is, net zoals Anne’s familie, dankbaar voor alle hulp van mensen die informatie delen op social media en meezoeken op de plaatsen waar Anne mogelijk geweest is. Elke tip en elk gevonden voorwerp dat mogelijk van Anne is of met haar vermissing te maken heeft, wordt onderzocht. Dat levert hopelijk nieuwe aanknopingspunten op om te bepalen waar en hoe verder te zoeken in het enorm grote gebied waar zij is gaan fietsen. Het is niet uit te sluiten dat zij buiten dat gebied is. Daarom wordt nog steeds gevraagd naar getuigen, camerabeelden (van beveiligingscamera’s of bijv. dashcams) en (telecom)gegevens die daar aanwijzingen in geven.

 

Wat hebben de tips en zoekacties opgeleverd?

Ruim 400 tips zijn binnengekomen. Ook zijn er camerabeelden binnengekomen die geanalyseerd worden. En bij elke zoekactie zijn voorwerpen gevonden die verzameld zijn. Daarvan is niet direct te zien of ze met Anne te maken hebben. Alle tips en aangetroffen voorwerpen worden in het onderzoek betrokken.

In het dossier Anne Faber staat alle informatie rond de vermissing en de laatste ontwikkelingen.

 

]]>
Politieagent met portofoon 52.1763515 5.299197000000049
Bilthoven - Woningoverval in Bilthoven - getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/21/03-woningoverval-in-bilthoven---getuigen-gezocht.html In de nacht van woensdag 20 op donderdag 21 september heeft er een woningoverval plaatsgevonden op de Frans Halslaan. De recherche doet onderzoek en roept getuigen op zich te melden. nieuwsbericht Thu, 21 Sep 2017 06:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/21/03-woningoverval-in-bilthoven---getuigen-gezocht.html 2017-09-21T06:58:00Z Rond 04.00 uur drongen twee overvallers de woning binnen en bedreigden de bewoners, die op dat moment lagen te slapen. De daders gebruikten geweld en gingen er met diverse goederen vandoor. In de omgeving werd direct een zoekactie gestart naar de overvallers, die er op een scooter vandoor gingen. De twee mannen werden ondanks de zoekactie niet meer aangetroffen. Ambulancepersoneel kwam ter plaatse, maar er hoefde niemand naar het ziekenhuis gebracht te worden. Op dit moment doen rechercheurs en specialisten van Forensische Opsporing onderzoek in de woning en is de omgeving afgezet.

Getuigen gezocht!

De twee overvallers hadden donkere kleding aan en gingen er op een scooter vandoor. Mogelijk zijn ze weggereden in de richting van de Hobbemalaan. Bent u getuige geweest en heeft u iets gezien of gehoord afgelopen nacht? Of heeft u in de dagen voorafgaand aan deze overval daar in de omgeving verdachte personen gezien? Geef u informatie dan door via onderstaan tipformulier of bel 0900-8844.

]]>
Detailopname van uniformen motoragenten 52.141896 5.202176699999995
Bilthoven - Automobilist rijdt woning in https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/18/03-automobilist-rijdt-woning-in.html In de nacht van donderdag 17 op vrijdag 18 augustus reed een automobilist een woning in aan de 1e Brandenburgerweg. Hij bleek onder invloed van alcohol en softdrugs en werd aangehouden. nieuwsbericht Fri, 18 Aug 2017 07:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/18/03-automobilist-rijdt-woning-in.html 2017-08-18T07:36:00Z Rond 03.50 uur kwam een melding van geluidsoverlast in een parkeergarage aan de Kwinkelier. Agenten gingen poolshoogte nemen en zagen een auto de garage uitrijden. Ze gaven de bestuurder een stopteken die echter besloot om met hoge snelheid weg te rijden. Na een korte achtervolging crashte de auto, door nog onbekende oorzaak, in een woning. De bewoner kwam met de schrik vrij, de gevel raakte ernstig beschadigd.

Aanhouding
In de auto zaten vier mannen. Twee van hen, 18 jaar uit Bunnik en Utrecht, raakten gewond en moesten per ambulance naar een ziekenhuis. De andere inzittende, 18 jaar uit Utrecht, werd nagekeken door ambulance personeel maar hoefde niet mee. Agenten namen bij de 18-jarige bestuurder uit Bilthoven een alcohol- en speekseltest af. Daaruit bleek dat hij onder invloed was van alcohol (455 ug/l) en onder invloed was van softdrugs (THC). Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het alcoholpromillage in combintie met het feit dat hij een beginnend bestuurder is, zorgde ervoor dat zijn rijbewijs werd ingenomen. Specialisten van de Verkeersongevallenanalyse doen onderzoek naar de toedracht van het ongeval. 

]]>
52.1182031 5.185949899999969
Bilthoven - Motorrijder ernstig gewond na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/03-motorrijder-ernstig-gewond-na-aanrijding.html Maandagochtend 31 juli ontstond op de Berlagelaan een aanrijding tussen een auto en een motor. De motorrijder raakte ernstig gewond. nieuwsbericht Tue, 01 Aug 2017 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/1/03-motorrijder-ernstig-gewond-na-aanrijding.html 2017-08-01T10:58:00Z Rond 11.40 uur reed een 38-jarige Utrechter op zijn motor over de Berlagelaan. Een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 62-jarige man uit Bilthoven, wilde linksaf slaan. Een aanrijding was het gevolg waarbij de motorrijder van zijn motor af werd geworpen en meters verder op de straat terecht kwam. Hij was aanspreekbaar en werd met letsel aan onder andere zijn rug en hoofd overgebracht naar een ziekenhuis. Specialisten van het Tactisch Verkeersteam doen onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. 

]]>
52.1289361 5.184772000000066
Bilthoven - Poging plofkraak, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/24/03-poging-plofkraak-getuigen-gezocht.html In de nacht van zondag 23 op maandag 24 juli vond er op de Bilderdijklaan een poging plofkraak plaats. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Mon, 24 Jul 2017 11:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/24/03-poging-plofkraak-getuigen-gezocht.html 2017-07-24T11:40:00Z Rond 02.45 uur kwam een alarmmelding van een bank bij de politie binnen. Via Live View, waar de politie gelijk mee kan kijken met bewakingscamera’s, werd gezien dat er een slang in een pinautomaat hing. Toegesnelde agenten zetten de omgeving af en verschillende woningen werden ontruimd in verband met de veiligheid. Toen bleek dat er verder geen explosieven aanwezig waren, werd de omgeving weer vrij gegeven. Drie personen waren bij de pinautomaat gezien en liepen vervolgens weg. In de omgeving zochten agenten en ook een politiehelikopter zocht mee. De verdachten werden niet aangetroffen.

Uw tip!
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het pinautomaat afgelopen nacht of in de dagen hiervoor? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met recherche via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.132628 5.207311000000004
De Bilt - Tweede verdachte aangehouden voor gewelddadige overval De Bilt https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/03-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewelddadige-overval-de-bilt.html Woensdagochtend 29 maart hield de recherche een 21-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval aan de Holle Bilt van 15 september 2016. nieuwsbericht Wed, 29 Mar 2017 09:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/03-tweede-verdachte-aangehouden-voor-gewelddadige-overval-de-bilt.html 2017-03-29T09:20:00Z Die donderdagochtend 15 september stond op de Voordorpsedijk in Groenekan een BMW in brand. Toen agenten naar de woning van de eigenaar gingen aan de Holle Bilt in De Bilt, bleken de bewoners opgesloten te zitten in hun huis. Die ochtend waren zij rond 09.00 uur overvallen in hun woning door drie mannen. Hierbij werden de bewoners onder schot gehouden en beroofd van een aantal kostbare sieraden. Ook werden de autosleutels meegenomen en gingen de drie verdachten ervandoor in de BMW van het echtpaar. De mannelijke bewoner raakte gewond.

Aanhoudingen
Door tactisch onderzoek kwam de recherche een eerste verdachte op het spoor. Deze 22-jarige Zeister werd woensdag 8 februari aangehouden. Hij zit nog steeds vast. Het onderzoek dat werd voortgezet leidde naar de 21-jarige verdachte. De man werd woensdagochtend 29 maart in een woning in Zeist aangehouden.

Beloning
De opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Bureau Hengeveld besteedden aandacht aan deze zaak. Zo maakte Opsporing Verzocht dinsdag 31 januari bekend dat de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland een beloning uitlooft van €7.500 voor de gouden tip die leidt tot oplossing van deze zaak. Hoewel er naar aanleiding van de uitzendingen informatie binnen kwam, zat de gouden tip er niet bij.

Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
52.102975 5.194688400000018
De Bilt - Aanhouding voor overval De Bilt https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/8/03-aanhouding-voor-overval-de-bilt.html Woensdagochtend 8 februari hield de recherche een 22-jarige man uit Zeist aan. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij een gewelddadige woningoverval aan de Holle Bilt van 15 september 2016. nieuwsbericht Wed, 08 Feb 2017 13:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/februari/8/03-aanhouding-voor-overval-de-bilt.html 2017-02-08T13:24:00Z Die donderdagochtend 15 september stond op de Voordorpsedijk in Groenekan een BMW in brand. Toen agenten naar de woning van de eigenaar gingen aan de Holle Bilt in De Bilt, bleken de bewoners opgesloten te zitten in hun huis. Die ochtend waren zij rond 09.00 uur overvallen in hun woning door drie mannen. Hierbij werden de bewoners onder schot gehouden en beroofd van een aantal kostbare sieraden. Ook werden de autosleutels meegenomen en gingen de drie verdachten ervandoor in de BMW van het echtpaar. De mannelijke bewoner raakte lichtgewond.

Aanhouding
De recherche startte direct een groot onderzoek. Meerdere keren werd in verschillende opsporingsprogramma’s aandacht besteed aan deze zaak. Dinsdag 31 januari werd in Opsporing Verzocht bekend gemaakt dat de Hoofdofficier van Justitie van het arrondissementsparket Midden-Nederland een beloning uitlooft van €7.500 voor de gouden tip die leidt tot de oplossing van deze zaak.

Naar aanleiding van de uitzending kwam informatie binnen, maar daar zat niet de gouden tip bij. Door tactisch onderzoek kwam de recherche de verdachte op het spoor en kon de 22-jarige Zeister woensdag 8 februari aangehouden worden. Omdat er bij de overval gebruik gemaakt werd van een vuurwapen, verrichtte een Arrestatieteam de aanhouding. Ook doorzocht de recherche in het kader van het onderzoek twee woningen in Zeist. Het onderzoek wordt voortgezet, meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. 

]]>
52.102975 5.194688400000018