Alle berichten | IJsselstein | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/ijsselstein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente IJsselstein nl Tue, 12 Dec 2017 23:12:35 GMT 2017-12-12T23:12:35Z nl IJsselstein - Hennepkwekerij in woning https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/03-hennepkwekerij-in-woning.html In een woning aan de Televisiebaan vonden agenten woensdagavond 6 december een hennepkwekerij. Ook lagen er op vuurwapen gelijkende voorwerpen in het huis. nieuwsbericht Thu, 07 Dec 2017 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/03-hennepkwekerij-in-woning.html 2017-12-07T15:02:00Z Bij de politie was een anoniem tip binnengekomen over de mogelijke hennepkwekerij en vuurwapens. Omdat er sprake was van mogelijke vuurwapens, ging het team ‘Dienst speciale interventies’ het huis in. Binnen bleek inderdaad een hennepkwekerij te zijn met 95 hennepplanten. Ook lagen er op vuurwapengelijkende voorwerpen in het huis. Voor de hennepkwekerij was illegaal stroom afgetapt. De kwekerij werd ontmanteld, een nader onderzoek is ingesteld. 

]]>
Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u risico op brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.

Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:
-       Aanwezigheid van hennepgeur;
-       Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
-       Constant zoemend of ronkend geluid;
-       Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

]]>
Hennepplantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
-       via de politieapp of het onderstaande meldformulier,
-       via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
-       anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
-       via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999

]]>
Stockfoto Hennep met watermerk 52.0259202 5.052430299999969
IJsselstein - Drie verdachten aangehouden voor woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-drie-verdachten-aangehouden-voor-woninginbraak-ijsselstein.html De politie heeft dinsdagavond 28 november op heterdaad drie verdachten aangehouden voor inbraak in een woning aan het Saffierpad. Het gaat om drie mannen: twee Utrechters van 49 en 16 jaar oud en een 35-jarige man uit Houten. nieuwsbericht Wed, 29 Nov 2017 10:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-drie-verdachten-aangehouden-voor-woninginbraak-ijsselstein.html 2017-11-29T10:59:00Z Omstreeks 19.00 uur kreeg de politie een melding van een alerte getuige dat er werd ingebroken bij de woning. Agenten gingen er op af en troffen de verdachten aan de achterzijde van de woning. Zij zijn ingesloten voor verhoor. Nog niet duidelijk is of er iets is weggenomen uit de woning. De politie stelt nader onderzoek in.

]]>
52.02952130000001 5.04982659999996
IJsselstein - Man gewond bij conflict https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/7/03-man-gewond-bij-conflict-ijsselstein.html Bij een conflict in een bedrijf aan de Kamerlingh Onneslaan is een 19-jarige man (woonplaats onbekend) zwaargewond geraakt. De politie hield een 44-jarige man uit Almere aan. nieuwsbericht Tue, 07 Nov 2017 11:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/7/03-man-gewond-bij-conflict-ijsselstein.html 2017-11-07T11:20:00Z Omstreeks 11.00 uur kreeg de politie en melding dat een medewerker van het bedrijf een slagaderlijke bloeding zou hebben. Agenten en meerdere ambulances gingen naar het bedrijf. Het slachtoffer bleek aanspreekbaar en werd vervoerd naar het ziekenhuis.

]]>
De politie stelde direct een onderzoek in en hield een 44-jarige medewerker aan op verdenking van betrokkenheid bij het ontstaan van het letsel. Nader onderzoek moet duidelijk maken wat er precies is voorgevallen.

]]>
52.0123697 5.064145000000053
IJsselstein - Gezocht - Gewelddadige overval op bedrijf in IJsselstein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-ijsselstein-7-overval.html Twee personen overvallen middenin de nacht een echtpaar in hun kipverwerkingsbedrijf aan de Produktieweg. Ze halen alles overhoop, steken de boel in brand en gaan er met buit vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Tue, 07 Nov 2017 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-ijsselstein-7-overval.html 2017-11-07T09:49:00Z Bekijk het filmpje hieronder van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is de reconstructie van deze zaak uit de aflevering van dat programma van 7 november 2017. Ook het tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht besteedde aandacht aan de zaak. Dat was in de uitzending van 8 november. 

De vrouw (41) van een echtpaar uit Gouda heeft sinds 2013 een kipverwerkingsbedrijf, samen met haar broer. Haar echtgenoot is afgekeurd maar helpt waar hij kan in het bedrijf mee. Op woensdag 3 mei 2017 komen ze iets na 03.00 uur aan bij het bedrijf in IJsselstein. Het bedrijf is opgedeeld in twee gedeeltes: het verwerkingsdeel en het opslag- en kantoorgedeelte. Ze doen allebei de deuren open en gaan direct aan de slag.

Overval

Dan komen ineens twee gewapende mannen met bivakmutsen het kantoor binnenvallen. De een is fors, de ander heeft een normaal postuur. De forse dader loopt direct op de man af en richt een pistool op zijn hoofd. Hij roept direct: "Op je knieën!'' De man doet dit en vervolgens vraagt de dader: waar is het geld en de kluis! En hij slaat de man hierop een aantal keer tegen zijn hoofd. De andere dader loopt op de vrouw af en dwingt haar ook op haar knieën. Vervolgens duwt hij haar op haar buik tegen de grond en tapet hij de armen van de vrouw op de rug vast. Ze is weerloos als de man haar kleding gaat onderzoeken op geld. Dan ziet hij de gouden ketting van de vrouw en neemt die mee.

Onbekende taal

Nadat het echtpaar is vastgebonden, gaat de dader met het normale postuur het kantoor uit. Het echtpaar hoort hem buiten in een onbekende taal met iemand praten. Mogelijk is buiten nog een derde dader of hij was met iemand aan de telefoon. De forsere dader blijft in het kantoor. Na een kwartier komt zijn compagnon terug en gaan de twee er vandoor in de witte Renault Master van het stel.

Brandlucht

De slachtoffers zitten dan nog steeds vastgebonden in het kantoortje en ruiken een brandlucht. Na ongeveer drie kwartier weet de man zichzelf los te krijgen. Al die tijd waren ze doodsbang waar die brandlucht vandaan kwam en of de brand hen zou insluiten. Uiteindelijk bleek dat de daders in het verwerkingsdeel van het bedrijf een pallet met verpakkingsmateriaal in brand hebben gestoken. Dat heeft een tijdje enorm heftig gebrand en ervoor gezorgd dat alle apparatuur verwoest is. Gelukkig zat er goed isolatiemateriaal op de wanden waardoor het vuur geen grip heeft gekregen op het gebouw, want dan was de schade vele malen groter geweest. En was het de vraag of het stel op tijd uit het gebouw was gekomen.

Dader 1

Op bewakingsbeelden van naastgelegen bedrijven is de aankomst van de daders wel te zien. De dikkere is tussen de 1.75 – 1.80 meter lang. Hij droeg een donkergrijze/zwarte jas met capuchon, een zwarte broek, mogelijk van leer, zwarte, strakke handschoenen en een bivakmuts met twee gaten voor de ogen. En hij had een harde stem.

Dader 2

De andere man had een normaal postuur en was een stukje langer. Hij droeg een blauwe jas met capuchon en een bruine broek en had ook een bivakmuts met twee gaten voor de ogen op. En hij droeg opvallende witte/geelachtige stoffen handschoenen. Van beide mannen is geen huidskleur gezien. Hoe ze daar bij het bedrijf aangekomen zijn en of ze de slachtoffers daar bijvoorbeeld hebben opgewacht is niet duidelijk. 

Industrieterrein

Het overvallen kipverwerkingsbedrijf ligt op het industrieterrein “Over Oudland” in IJsselstein. Dat is in de omgeving beter bekend als industriegebied “Lage Dijk”. Midden in de nacht wordt daar veel geladen en gelost. Het is al wel even geleden maar dat er een aantal mannen daar in de omgeving van de Produktieweg rondhingen die nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei is misschien toch iemand bijgebleven. 

Ook kan niet worden uitgesloten dat de daders de slachtoffers al vanuit Gouda zijn gevolgd.

Teruggevonden bestelbus van slachtoffers

De witte Renault Master waarin de daders zijn gevlucht is later terug gevonden. Hij stond in de berm van de N207 bij Bergambacht in de richting van Gouda. Hij was leeg en stond op een rare plek. Misschien dat iemand iets heeft gezien van het achterlaten van die bus daar op die vreemde plek. Mogelijk dat de daders daar in een ander voertuig zijn overstapt. Als ze direct daar naartoe zijn gereden, dan moeten ze daar zo rond 04.00 uur zijn aangekomen. De witte Renault Master is overigens inmiddels weer terug bij de leasemaatschappij dus als u die nu ziet rijden is er niets mee aan de hand.

Gouden ketting

De daders hebben ook de gouden ketting van de vrouw meegenomen, een zeer specifieke ketting. Het gaat om een grote platte gouden schakelketting met twee muntjes eraan en een hangertje daartussen. Deze ketting is speciaal voor haar huwelijk in Duitsland gemaakt en is dus uniek. Ze droeg de ketting al 21 jaar en heeft veel waarde voor haar. Ze zou hem zeer graag weer terugkrijgen.

Motief

Er kunnen verschillende motieven zijn voor deze overval en brandstichting. Er zijn in het verleden inbraken geweest in hun bedrijf en bedrijfsauto’s en ook zijn er vernielingen aangebracht. De politie weet dat er concurrenten zijn die niet heel blij zijn met de aanwezigheid van het echtpaar. En hoewel het beter ging met het bedrijf, waren er nog wel schulden, mogelijk kwamen schuldeisers hun geld halen. Maar de daders kunnen, al dan niet bewust, ook hulp van binnenuit hebben gehad. Ze wisten blijkbaar dat er cash geld te halen was. En bovendien waren er wel bewakingscamera’s binnen in het bedrijf maar die waren afgewend zodat daar niets op te zien was.

 

]]>
 • Heeft u de daders mogelijk gezien op dat industrieterrein?
 • Heeft u iets gezien van het wegzetten van die witte Renault Master op de N207 bij Bergambacht?
 • Weet u misschien waar de gouden ketting van de eigenaresse is of heeft deze ergens te koop aangeboden gezien?
 • Weet u misschien wie hier achter kunnen zitten en waarom?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de gouden trouwketting van het slachtoffer Foto van het bedrijf Opname van de verdachten op het terrein Luchtfoto van het industrieterrein Satellietfoto met de mogelijke route en in de inzet een foto van de bus Foto van de aangerichte schade 52.0115805 5.058148899999992
  IJsselstein - Reconstructie van gewelddadige overval in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/03-reconstructie-van-gewelddadige-overval-in-opsporing-verzocht.html Een reconstructie van een gewelddadige overval op een bedrijf aan de Produktieweg wordt dinsdag 7 november getoond in Opsporing Verzocht. De overval vond plaats op woensdag 3 mei waarna er ook brand werd gesticht in het bedrijf. nieuwsbericht Thu, 02 Nov 2017 16:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/2/03-reconstructie-van-gewelddadige-overval-in-opsporing-verzocht.html 2017-11-02T16:52:00Z Rond 03.00 uur werden twee medewerkers verrast door twee personen met bivakmutsen op. De overvallers bedreigden de medewerkers met een vuurwapen en bonden hen vast. Met buit vertrokken ze in de bedrijfsbus van het bedrijf. Er bleek ook brand gesticht te zijn. Gelukkig konden de medewerkers zelf loskomen en de hulpdiensten inschakelen. Naast geld namen de daders ook een ceremoniële trouwketting mee van één van de slachtoffers die grote emotionele waarde voor haar heeft.

  Onderzoek
  De recherche startte direct een onderzoek. Zo werd sporenonderzoek en buurtonderzoek verricht, gesproken met getuigen en betrokkenen. Nu wordt de hulp van de kijker ingeroepen. Opsporing Verzocht toont dinsdag 7 november een reconstructie van de overval. De uitzending is te zien om 20.30 uur op NPO1. Woensdag 2 november besteedt Bureau Hengeveld op RTV Utrecht ook aandacht aan deze zaak. Die uitzending is te zien rond 13.30 uur en wordt elk uur herhaald. 

  Heeft u informatie over de overval? Neem dan contact op met de recherche in IJsselstein via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Online melden kan via onderstaand meldformulier of anoniem via M-online.

   

  ]]>
  52.0115805 5.058148899999992
  IJsselstein - Inbreker op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/31/03-inbreker-op-heterdaad-betrapt-ijsselstein.html Op woensdag 31 mei werd een inbreker op heterdaad betrapt tijdens een woninginbraak. nieuwsbericht Wed, 31 May 2017 13:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/31/03-inbreker-op-heterdaad-betrapt-ijsselstein.html 2017-05-31T13:03:00Z Rond 05.00 uur werd een woninginbraak gemeld op de Oude Utrechtseweg. De bewoner hoorde gestommel in het huis en zag dat meerdere deuren open stonden. Agenten kwamen snel ter plaatse en zagen, bij aankomst, een man vluchten via de achterzijde van het huis. Na een korte achtervolging kon de inbreker worden ingerekend. De man, 20 jaar en afkomstig uit Utrecht, is overgebracht naar het bureau. Nader onderzoek wordt verricht.

  ]]>
  52.0189342 5.06265350000001
  IJsselstein - Overval op bedrijf https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-overval-op-bedrijf.html In de nacht van dinsdag 2 op woensdag 3 mei vond er een overval plaats op een bedrijf aan de Produktieweg. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Wed, 03 May 2017 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-overval-op-bedrijf.html 2017-05-03T09:42:00Z Rond 05.00 uur kwamen twee personen met bivakmutsen op het bedrijf in. Ze bedreigden twee medewerkers met een wapen en bonden hen vast. Met buit gingen de twee in onbekende richting vandoor. De slachtoffers wisten los te komen en de politie in te schakelen. Er werd een vreemde lucht geroken en de brandweer ging het pand in. Het bleek dat er binnen brand was gesticht. Verbrand kunststof zorgde voor de vreemde geur.

  De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Produktieweg afgelopen nacht of de dagen hiervoor? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Belt u dan met de recherche van het district Utrecht West via 0900-8844 of meld via onderstaand tipformulier. Anoniem melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

  ]]>
  52.0115805 5.058148899999992
  IJsselstein - Verdachten aangehouden na diefstal post https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/25/03-aanhouding-diefstal-post.html Maandag 24 april werden drie verdachten aangehouden voor het stelen van post uit een brievenbus. nieuwsbericht Tue, 25 Apr 2017 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/25/03-aanhouding-diefstal-post.html 2017-04-25T11:41:00Z Maandagmiddag rond 12.45 uur kwam een melding dat er post werd gestolen uit een brievenbus aan de Middenweg in IJsselstein. De melder gaf ook het kenteken van het voertuig door. Agenten gingen direct ter plaatse en zagen op de Boerhaaveweg de auto rijden. De auto werd aan de kant gezet en de agenten kregen toestemming om in de kofferbak te kijken. Daar troffen zij een postzak aan.

  ]]>
  In de auto zaten drie verdachten, zij werden allen aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Het ging om een jongen van 16 jaar uit Abcoude, een 26-jarige man uit Utrecht en een 22-jarige vrouw uit Zeist. Een onderzoek is ingesteld.

  ]]>
  52.0138894 5.052173000000039
  IJsselstein - Inbreker overlopen door bewoner https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/03-inbreker-overlopen-door-bewoner.html In de nacht van woensdag 22 op donderdag 23 maart werd door een bewoner van een woning aan de Maximiliaanstraat een inbreker overlopen. nieuwsbericht Thu, 23 Mar 2017 13:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/03-inbreker-overlopen-door-bewoner.html 2017-03-23T13:29:00Z Omstreeks 04.20 uur hoorde de bewoner geluiden vanuit de woonkamer en ging polshoogte nemen. Hij trof vervolgens een onbekende man aan, die vermoedelijk de woning was binnengekomen om in te breken. Hij greep de man vast maar hij wist desondanks te ontsnappen.

  ]]>
 • Tussen 1.75 – 1.80 meter lang
 • Slank postuur
 • Droeg een zwarte baseball cap met daaroverheen een capuchon
 • Droeg een rechthoekige bril
 • Sprak Nederlands met een buitenlands accent
 • ]]>
  De politie roept getuigen op zich te melden wanneer zij voor, tijdens of na het incident iets verdachts hebben gezien in de directe omgeving van de Maximiliaanstraat. Zij worden verzocht contact op te nemen via het telefoonnummer 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 of via M-Online.

  ]]>
  Sporenonderzoek bij woninginbraak 52.0168927 5.0444376000000375
  Nieuwegein / IJsselstein / Loosdrecht - Doorzoekingen oplichting en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/9/03-doorzoekingen-oplichting-en-witwassen.html Door het FINEC-team van politie Midden-Nederland werd op donderdag 9 maart 2017 een viertal doorzoekingen verricht in het kader van een strafrechtelijk onderzoek naar oplichting en witwassen. De doorzoekingen hebben plaats gevonden in het bedrijfspand van Engofor B.V. te Nieuwegein en in drie woningen (IJsselstein en Loosdrecht). Daarbij werden onder andere (digitale) administratie, voertuigen en banksaldi in beslag genomen. Nader onderzoek zal moeten uitwijzen of het bedrijf zich daadwerkelijk schuldig heeft gemaakt aan fraude. nieuwsbericht Thu, 09 Mar 2017 13:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/9/03-doorzoekingen-oplichting-en-witwassen.html 2017-03-09T13:00:00Z Aanleiding voor het strafrechtelijk onderzoek is een signaal van de Financial Intelligence Unit dat het verdachte bedrijf zich bezig zou houden met zogenoemde Ponzi-fraude. Het FINEC-team is hierop een strafrechtelijk onderzoek gestart. Bij Ponzi fraude worden investeerders aangetrokken door enorm hoge, vaak niet realistische, rendementsbeloften. In de beginfase van deze vorm van fraude worden daadwerkelijk “rendementen” uitgekeerd, zodat er nog meer investeerders worden aangetrokken. Deze uitkeringen worden niet betaald met de winsten uit een succesvolle beleggingsmethode, maar met de inleg van nieuwe beleggers. Ponzi-fraude is een kaartenhuis dat op enig moment instort en waarbij de investeerders uiteindelijk met lege handen staan.

  Het strafrechtelijk onderzoek richt zich op de verdenking terzake oplichting en witwassen. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. Het onderzoek zal worden voortgezet.

   

  finec

  ]]>
  52.02482080000001 5.091819200000032