Alle berichten | Nieuwegein | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/nieuwegein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwegein nl Thu, 19 Oct 2017 03:35:21 GMT 2017-10-19T03:35:21Z nl Gezocht - Opgeloste zaak: winkeldief steelt flesjes parfum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/03-nieuwegein30parfum.html Toen hij bij de drogisterij in winkelcentrum Galecop in Nieuwegein op heterdaad werd betrapt, zette een dief met zeven flesjes parfum in zijn tas het op een lopen en wist te ontkomen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op. Inmiddels weet de politie wie de verdachte is. Op heterdaad betrapt Het gebeurde op zaterdag 15 april. De man liep de winkel binnen en stopte iets in zijn tas. De medewerkster had het in de gaten. Toen liep de man gehaast de winkel uit. Buiten de winkel vroeg de medewerkster of ze in zijn tas mocht kijken. Dat wilde de man niet en hij rende het winkelcentrum uit. De medewerkster ontdekte dat de dief zeven flesjes parfum van het merk Guess had gestolen. De waarde van de flesjes parfum bedroeg ongeveer 235 euro. Kijkers herkennen verdachte en geven politie tip RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 30 augustus aandacht aan deze zaak met beelden van de beveiligingscamera. Meerdere kijkers herkenden de verdachte en gaven de politie een tip. Dankzij hen weet de politie inmiddels wie de verdachte is en verdenkt hem ook van nog meer andere winkeldiefstallen, waaronder de diefstal van scheermesjes en elektrische tandenborstels bij de drogisterij aan het Sluisje op 9 februari. De recherche hoopt hem binnenkort te kunnen arresteren. Fri, 13 Oct 2017 10:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/03-nieuwegein30parfum.html 2017-10-13T10:36:00Z Toen hij bij de drogisterij in winkelcentrum Galecop in Nieuwegein op heterdaad werd betrapt, zette een dief met zeven flesjes parfum in zijn tas het op een lopen en wist te ontkomen. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op. Inmiddels weet de politie wie de verdachte is.

Op heterdaad betrapt

Het gebeurde op zaterdag 15 april. De man liep de winkel binnen en stopte iets in zijn tas. De medewerkster had het in de gaten. Toen liep de man gehaast de winkel uit. Buiten de winkel vroeg de medewerkster of ze in zijn tas mocht kijken. Dat wilde de man niet en hij rende het winkelcentrum uit. De medewerkster ontdekte dat de dief zeven flesjes parfum van het merk Guess had gestolen. De waarde van de flesjes parfum bedroeg ongeveer 235 euro.

Kijkers herkennen verdachte en geven politie tip

RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 30 augustus aandacht aan deze zaak met beelden van de beveiligingscamera. Meerdere kijkers herkenden de verdachte en gaven de politie een tip. Dankzij hen weet de politie inmiddels wie de verdachte is en verdenkt hem ook van nog meer andere winkeldiefstallen, waaronder de diefstal van scheermesjes en elektrische tandenborstels bij de drogisterij aan het Sluisje op 9 februari. De recherche hoopt hem binnenkort te kunnen arresteren.

]]>
52.05337928528005 5.082871913909912
Gezocht - Opgeloste zaak: winkeldief met opvallende bontmuts https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-mdn/03-winkeldief-nieuwegein.html Donderdagmiddag 9 februari liep een man met een opvallende bontmuts de drogisterij aan het Sluisje in Nieuwegein binnen. Hij bleef er wat rondhangen in het pad met de scheermesje en liep even later met voor een kleine 300 euro aan winkelgoederen. zonder te betalen de winkel weer uit. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op. Zo ging de dief te werk De man ging plotseling op z'n hurken zitten en stopte zijn tas vol met scheermesjes van het merk Gillette. Ook stopte hij een aantal elektrische tandenborstels van het merk Philips in z'n tas. Met de gevulde tas liep hij naar de uitgang en tilde de tas over de beveiligingspoortjes. Dit om te voorkomen dat het alarm afging. Kijkers herkennen verdachte en geven politie tip RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 12 juli aandacht aan deze zaak met beelden van de beveiligingscamera.. Meerdere kijkers herkenden de verdachte en gaven de politie een tip. Dankzij hen weet de politie inmiddels wie de verdachte is en verdenkt hem ook van nog meer andere winkeldiefstallen, waaronder de diefstal van parfum in winkelcentrum Galecop op 15 april. De recherche hoopt hem binnenkort te kunnen arresteren. Fri, 13 Oct 2017 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-mdn/03-winkeldief-nieuwegein.html 2017-10-13T10:15:00Z Donderdagmiddag 9 februari liep een man met een opvallende bontmuts de drogisterij aan het Sluisje in Nieuwegein binnen. Hij bleef er wat rondhangen in het pad met de scheermesje en liep even later met voor een kleine 300 euro aan winkelgoederen. zonder te betalen de winkel weer uit. De politie zocht de nog onbekende verdachte en vroeg om tips. Dat leverde het gewenste resultaat op.

Zo ging de dief te werk

De man ging plotseling op z'n hurken zitten en stopte zijn tas vol met scheermesjes van het merk Gillette. Ook stopte hij een aantal elektrische tandenborstels van het merk Philips in z'n tas. Met de gevulde tas liep hij naar de uitgang en tilde de tas over de beveiligingspoortjes. Dit om te voorkomen dat het alarm afging.

Kijkers herkennen verdachte en geven politie tip

RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld besteedde op 12 juli aandacht aan deze zaak met beelden van de beveiligingscamera.. Meerdere kijkers herkenden de verdachte en gaven de politie een tip. Dankzij hen weet de politie inmiddels wie de verdachte is en verdenkt hem ook van nog meer andere winkeldiefstallen, waaronder de diefstal van parfum in winkelcentrum Galecop op 15 april. De recherche hoopt hem binnenkort te kunnen arresteren.

]]>
52.03774409999999 5.094432600000005
Arnhem - Trio crasht in Duitsland na achtervolging vanuit Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/02-arnhem-trio-crasht-in-duitsland-na-achtervolging-vanuit-arnhem.html Drie mannen van 18, 22 en 26 jaar afkomstig uit respectievelijk Spijkenisse, Groningen en Nieuwegein zijn woensdagavond laat bij Rees in Duitsland gecrasht na een achtervolging door de Nederlandse en Duitse politie. De drie sloegen op de vlucht toen de politie in Arnhem ze wilden controleren. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/02-arnhem-trio-crasht-in-duitsland-na-achtervolging-vanuit-arnhem.html 2017-10-12T09:25:00Z Woensdagavond omstreeks 23.15 uur zagen agenten het trio rijden over de IJsseloordweg bij Arnhem. Omdat uit informatie bleek dat de eigenaar bekend was in verband met diefstallen wilden de agenten een controle instellen. De bestuurder ging er echter vol gas vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet. De rit ging via de A12 via Zevenaar de grens over Duitsland in. Ter hoogte van de afrit naar Rees crashte de wagen en konden de inzittenden worden aangehouden. De drie bleken ongedeerd. In hun auto werden naast een vuurwapen ook goederen aangetroffen die waren buitgemaakt bij een inbraak. Het trio zit in Duitsland vast voor onderzoek

(2017471753) ^PK

]]>
Zicht vanaf de achterbank van een politie-auto ('s nachts) 51.98510340000001 5.898729600000024
Nieuwegein - Gezocht - Man bedreigd met mes in tram https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-nieuwegein-12-bedreiging.html Tijdens een rit in de tram in Nieuwegein is een man bedreigd met een mes. De politie heeft de verdachten al gearresteerd, maar is nog op zoek naar een belangrijke getuige om het onderzoek af te kunnen ronden. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 12 Oct 2017 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-nieuwegein-12-bedreiging.html 2017-10-12T09:03:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal hieronder. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 11 oktober 2017.

Drie jongens bedreigen jongeman

Het gebeurt op 26 september 2017. Een 20-jarige man reist 's avonds met de tram van Utrecht naar Nieuwegein, als hij wordt bedreigd met een mes. De drie jongens die hem bedreigen zijn slechts 14, 15 en 16 jaar.

Mes

De jongens stappen bij halte Fokkesteeg in de tram. Ze zijn druk en maken veel lawaai. Niet veel later komen ze naast de man zitten en maken ze een praatje. Dan haalt één van hen plotseling een mes tevoorschijn en bedreigt hij de man. De daders eisen geld, maar de man geeft niet toe.

Getuige

Als de jongens weg zijn, loopt de man naar de voorkant van de tram om de bestuurder in te lichten. Onderweg wordt hij aangesproken door een andere man die hem vertelt dat hij alles heeft zien gebeuren en dat hij later graag wil getuigen. Omdat het slachtoffer nog zo in shock is van de gebeurtenis, vergeet hij de gegevens van deze man te noteren. 

Inmiddels heeft de politie de verdachten gearresteerd, maar om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er die avond precies is gebeurd, zijn we op zoek naar getuigen. In het bijzonder naar de man die zijn hulp aanbood aan het slachtoffer. Het betreft een blanke jonge man van rond de 1,95 meter met blond haar. Hij droeg die avond een grijze jas en een grijze spijkerbroek met gaten.

]]>
 • Zat u die avond ook in de tram van Utrecht naar Nieuwegein en heeft u iets van deze poging tot beroving gemerkt?
 • Bent u de getuige die het slachtoffer aansprak?
 • Weet u misschien wie de getuige is die het slachtoffer aansprak?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van tram 52.011695505815354 5.090446472167969
  Driebergen, Nieuwegein - Twee Fransen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/11-twee-fransen-aangehouden-voor-rijden-onder-invloed-van-drugs.html De politie heeft woensdag 11 oktober op de A2 ter hoogte van Nieuwegein binnen enkele uren twee Fransen aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Bijzonderheid was dat de mannen als bestuurder in dezelfde auto werden betrapt. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 08:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/11-twee-fransen-aangehouden-voor-rijden-onder-invloed-van-drugs.html 2017-10-12T08:26:00Z Kort na middernacht controleerden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een personenauto met Frans kenteken met twee inzittenden. Daarbij roken de agenten een doordringende hennepgeur. Tevens vertoonde de 29-jarige Franse bestuurder de bekende kenmerken als bloeddoorlopen ogen, langzame pupilreactie en onrustig gedrag. In de auto werd een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen waarna de bestuurder een speekseltest werd afgenomen. De test reageerde positief op het gebruik van cannabis/THC. De man werd proces-verbaal aangezegd en kreeg een rijverbod voor de periode van 24 uur. 

  ]]>
  Enkele uren later zagen de agenten dezelfde auto weer rijden en bij controle bleek dat nu de eerdere bijrijder achter het stuur zat. Ook hij vertoonde dezelfde symptomen en uitslag van de speekseltest gaf aan dat de 25-jarige man onder invloed van amfetamine en cannabis/THC was. Ook hier volgde een proces-verbaal en een rijverbod voor de tijd van 24 uur. 

  ]]>
  Agent schijnt in auto met zaklantaarn tijdens verkeerscontrole 52.034693251619046 5.064353942871094
  Nieuwegein - Gezocht - Zakkenrolster steelt smartphone https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-diefstal.html In een kledingzaak aan de Passage steelt een dievegge de smartphone van een klant uit haar jaszak. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen smartphone. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 29 Sep 2017 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-diefstal.html 2017-09-29T10:57:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 27 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt op 20 februari als het slachtoffer met een vriendin in de winkel is. Een vrouw komt dichtbij hen staan en doet alsof ze kledingstukken bekijkt. Ondertussen graait ze de telefoon uit de jaszak van het nietsvermoedende slachtoffer. Het gaat om een witte Samsung Galaxy S7 Edge.

  Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • droeg een groene parka jas met capuchon en wit/grijze bontkraag
  • had een zwarte hoofddoek om
  • droeg een zwarte legging
  • had zwarte laarzen aan met een bontje boven aan de laars.
  ]]>
  Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie zij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte Foto van een Samsung Galaxy S7 Edge 52.028504713443176 5.079545974731445
  Nieuwegein - Gezocht - Brandstichting tuinhuisje https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-brand.html Twee mannen steken 's nachts aan het Geinoord een tuinhuisje in brand. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 29 Sep 2017 10:28:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-brand.html 2017-09-29T10:28:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 27 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Hetr gebeurt op 7 juli 2017 kort na middfagnacht. Een bewoner van het Geinoord schrikt wakker van een harde knal en een flits. Hij denkt dat ergens de bliksem is ingeslagen. Maar later blijkt dat zijn tuinhuis in brand staat. Op bewakingsbeeld is te zien dat twee mannen een fakkel aansteken en op de veranda van het tuinhuisje gooien. De fakkel zorgt voor een felle flits en een harde knal, gevolgd door vlammen die snel om zich heen slaan De brandweer heeft de brand geblust. Het motief van de brandstichting is nog onduidelijk.

  ]]>
 • Herkent u de mannen of weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen deze zaak op te lossen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten Foto van het tuinhuisje 52.01709651609289 5.079824924468994
  Nieuwegein - Man bedreigd met mes, politie zoekt specifieke getuige https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/27/03-man-bedreigd-met-mes-politie-zoekt-specifieke-getuige-nieuwegein.html Een 20-jarige man is dinsdagavond 26 september in de sneltram van Utrecht naar Nieuwegein-Zuid door drie personen bedreigd met een mes. Zonder buit gingen de verdachten er vandoor door bij een volgende halte. Twee van de verdachten konden even later worden aangehouden. De derde wist te ontkomen. De politie is een onderzoek gestart en komt graag in contact met een passagier in de tram die het zag gebeuren. nieuwsbericht Wed, 27 Sep 2017 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/27/03-man-bedreigd-met-mes-politie-zoekt-specifieke-getuige-nieuwegein.html 2017-09-27T11:47:00Z Omstreeks 19.10 uur stapten de verdachten in bij de halte Fokkesteeg. Ze gingen om het slachtoffer zitten en eisten geld. Daarbij toonden zij een mes. Onverrichterzake verlieten ze even later weer de tram. Daarbij trokken ze ook nog aan de noodrem. Ze renden de Zandveldseweg op richting de Ratelaar.

  ]]>
  Een getuige wees de inmiddels gealarmeerde politie er op dat de verdachten in bus 77 waren gestapt. Hier troffen agenten twee van de verdachten aan onder een bank. Zij voldeden aan het opgegeven signalement. Intussen probeerde een agent de derde verdachte klem te rijden, maar deze wist toch te ontkomen. De aangehouden verdachten, een 14-jarige jongen uit Utrecht en een 15-jarige jongen uit Nieuwgein, zijn naar het bureau gebracht voor verhoor. Hun ouders zijn op de hoogte gebracht.

  ]]>
  In het compartiment zat in elk geval één andere passagier, een lange blonde man van circa 1.95 meter, met een grijze spijkerbroek met gaten en een grijze jas. Deze gaf aan graag zijn verhaal aan de politie te doen, maar liet geen gegevens achter. De politie komt graag in contact met deze man, maar ook met andere getuigen die iets hebben gezien van de beroving of de vlucht daarna. Ook wil de politie graag weten wie de derde verdachte is. Heeft u informatie die de politie kan helpen bij dit onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

  ]]>
  52.0058983 5.085033199999998
  Nieuwegein - Gezocht - Inbraak bij tennisclub https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-20-inbraak.html In het holst van de nacht breken dieven in bij het clubhuis van tennisvereniging Rijnhuyse aan de Rond het Fort. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 22 Sep 2017 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-20-inbraak.html 2017-09-22T10:02:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 20 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt eind mei 2017. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee mannen over het terras van de tennisvereniging lopen. Ze slaan een terrasdeur in en gaan het clubhuis binnen. Niet veel later komen ze weer naar buiten. Ze hebben niets buitgemaakt, omdat de kassa leeg was. Bij de tennisclub is geen contant geld aanwezig, omdat bezoekers alleen met pin kunnen afrekenen. De mannen zijn niet goed te zien op bewakingsbeelden. Toch hoopt de politie dat er mensen zijn die ze herkennen aan hun postuur en kleding. Op de beelden is te zien dat ze vertrekken op een scooter. 

  ]]>
  Herkent u de inbrekers of weet u misschien wie de verdachten zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten Foto van het clubhuis 52.03827299999999 5.099528200000009
  Nieuwegein - Gezocht - Zakkenrolster slaat toe in winkelcentrum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-20-zakkenrolster-en-handlanger.html Bij een warenhuis in Cityplaza steelt een zakkenrolster de portemonnee van een winkelende vrouw uit Breda. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 22 Sep 2017 08:35:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-20-zakkenrolster-en-handlanger.html 2017-09-22T08:35:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 20 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt donderdag 9 maart 2017. De Bredase is samen met haar dochter een dagje aan het winkelen in winkelcentrum Cityplaza in Nieuwegein. Halverwege de middag ziet ze dat de rits van haar tas openstaat én dat haar portemonnee met daarin haar bankpas weg is. Op dat moment is er al ruim 1700 euro van haar bankrekening gehaald. De portemonnee blijkt in een warenhuis uit haar tas te zijn gestolen. Daar stond het slachtoffer met haar dochter op de kinderafdeling.

  Bewakingsbeelden

  Op bewakingsbeelden is te zien hoe een vrouw heel dicht bij het slachtoffer gaat staan. Ze doet alsof ze interesse heeft in de kleding die daar hangt, maar steelt ongemerkt de portemonnee uit de tas van de Bredase.

  Pinnen

  Vlak daarna wordt er met de bankpas van het slachtoffer geld opgenomen uit de automaat van de bank net buiten het winkelcentrum. Het is niet duidelijk of de vrouw die staat te pinnen dezelfde vrouw is die de portemonnee steelt.

  Signalementen

   

  Verdachte 1 (de zakkenrolster):

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 35 tot 45 jaar
  • normaal postuur
  • donker haar met een staartje
  • droeg een groen/grijze jas met bontkraag.

  Verdachte 2 (degene die pinde):

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 45 tot 55 jaar
  • normaal postuur
  • haakneus
  • droeg een donkerbruine hoofddoek.
  ]]>
  Herkent u deze vrouwen of weet u misschien wie de verdachten zijn, die het gezellige dagje winkelen van de vrouw uit Breda en haar dochter hebben verpest? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.02775217896081 5.082485675811768
  Nieuwegein - Gezocht - Scheermesjesdief https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-scheermesjes.html Scheermesjes zijn een gewilde buit van winkeldieven. Eind april 2017 lukte het een man om een aantal pakjes met mesjes te stelen bij de drogisterij in winkelcentrum Cityplaza. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips. verdachte Wed, 13 Sep 2017 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-scheermesjes.html 2017-09-13T14:06:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 13 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt op 29 april. Op bewakingsbeeld is te zien hoe de man in de winkel bij het schap met de mesjes een geschikt moment afwacht om zijn slag te slaan. Hij stopt achteloos vier pakjes scheermesjes met een gezamelijke waarde van 100 euro in zijn tas en loopt dan nonchalant de winkel weer uit.

  Signalement

  • man
  • donker stoppelbaardje
  • had een witte pet op
  • droeg een blauwe jas met een witte capuchon
  • had een blauwe spijkerbroek aan
  • droeg zwarte gympen.
  ]]>
  Herkent u deze man of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.027767238026115 5.081766843795776
  Nieuwegein - Brandstichting auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/03-brandstichting-auto-nieuwegein.html Een auto die geparkeerd stond aan de Gazelleweide is dinsdagavond in brand gestoken. Omstreeks 23.40 uur kreeg de politie en melding van de brand. Op basis van informatie uit de buurt gaat de politie uit van brandstichting. De auto is afgesleept voor onderzoek. nieuwsbericht Wed, 13 Sep 2017 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/13/03-brandstichting-auto-nieuwegein.html 2017-09-13T11:47:00Z De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk iets hebben gezien van de brandstichting. Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, bij M., via 0800 – 7000 of www.meldmisdaad.nl.

  ]]>
  52.0431652 5.069726599999967
  Nieuwegein - Gewonden bij ernstig verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/03-gewonden-bij-ernstig-verkeersongeval.html Op maandag 11 september zijn vier voertuigen betrokken geraakt bij een verkeersongeval op de Plettenburgerbaan. Drie personen zijn met letsel overgebracht naar het ziekenhuis. nieuwsbericht Tue, 12 Sep 2017 09:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/03-gewonden-bij-ernstig-verkeersongeval.html 2017-09-12T09:35:00Z Rond 13.10 uur kwam bij de politie de melding binnen van het ongeval. Een grijze Peugeot was frontaal in botsing gekomen met een grijze Daihatsu. Deze Daihatsu vloog daarbij over de kop en eindigde vervolgens in de berm. De Peugeot reed daarna frontaal op een tegemoetkomende rode Citroen, waarna de Peugeot tot stilstand kwam op de andere rijbaan. Daar werd de Peugeot met geringe snelheid aangereden door een blauwe Hyundai.

  ]]>
  De 36-jarige mannelijke bestuurder van de Peugeot is met ernstig letsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis. Ook een 34-jarige man, bestuurder van de Citroën, is voor behandeling vervoerd naar het ziekenhuis. De toestand van deze slachtoffers is onbekend. De mannelijke bestuurder van de Daihatsu is met licht letsel naar het ziekenhuis gebracht, maar is inmiddels ontslagen. De Hyundai had enkel blikschade. De Verkeers Ongevallen Analyse onderzoekt wat er precies is gebeurd.

  ]]>
  52.0330135 5.103471300000024
  Nieuwegein - Man aangehouden voor verboden vuurwapenbezit https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/8/03-man-aangehouden-voor-verboden-vuurwapenbezit.html Op donderdagavond 7 september werd een man aangehouden, nadat hij was gezien met een vuurwapen. nieuwsbericht Fri, 08 Sep 2017 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/8/03-man-aangehouden-voor-verboden-vuurwapenbezit.html 2017-09-08T10:13:00Z Rond 23.35 uur kwam een melding van een man die met een vuurwapen over de Graaf Anselmdek liep. De politie ging erheen en trof hem aan. Hij werd gecontroleerd, waarna agenten zijn woning doorzochten. Hierbij werd inderdaad een op een vuurwapen gelijkend voorwerp aangetroffen. De man, 29 uit Nieuwegein, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na onderzoek bleek dat het wapen een nepwapen betrof die niet van echt te onderscheiden was. De man was eerder die avond ook bekeurd toen er een melding was gekomen van overlastgevende jeugd. Daarbij had hij een ei naar een politieauto gegooid.

  ]]>
  52.01484429999999 5.09280519999993
  Nieuwegein - Gezocht - Vals geld uitgeven in casino https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-06-vals-geld.html Bij het casino aan de Poststede is een man wezen gokken met vals geld. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips. verdachte Thu, 07 Sep 2017 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-06-vals-geld.html 2017-09-07T11:39:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Een medewerker van het casino leegt op een ochtend in maart 2017 de speelautomaten en ontdekt dat er 24 valse bankbiljetten van 20 euro in zitten. Dat betekent dat één van de gasten van de avond ervoor slim dacht te zijn en met vals geld heeft gespeeld. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man meerdere malen valse biljetten invoert in een speelautomaat. Het apparaat weigert de biljetten drie keer, maar de vierde keer accepteert de gokautomaat het biljet wel. Dit doet de man meerdere malen.

  Signalement

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 45 tot 55 jaar
  • lengte ongeveer 1,65 meter
  • donker haar met diepe inhammen
  • droeg een grijskleurig sportjasje
  • had een donkerblauwe jas aan.

  Inmiddels hebben de casino-medewerkers alle machines getest. Bij geen enkele werd vals geld geaccepteerd, behalve dus bij deze automaat. Inmiddels is die ook aangepast en accepteert ook deze dus géén vals geld meer.

  ]]>
  Herkent u de man op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte 52.02933549999999 5.083777000000055