Alle berichten | Nieuwegein | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/nieuwegein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwegein nl Sat, 16 Dec 2017 01:32:53 GMT 2017-12-16T01:32:53Z nl Nieuwegein - Verdachten aangehouden met hulp van politiehond https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/03-verdachten-aangehouden-met-hulp-van-politiehond.html Twee verdachten dachten in de nacht van maandag 11 op dinsdag 12 december aan de politie te kunnen ontkomen na een poging inbraak in het Makadocenter. Dit lukte niet en de twee werden aangehouden. nieuwsbericht Tue, 12 Dec 2017 12:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/03-verdachten-aangehouden-met-hulp-van-politiehond.html 2017-12-12T12:11:00Z Rond 04.35 uur meldden oplettende getuigen dat er geprobeerd werd in te breken in een snackbar. Toegesnelde agenten zagen hoe de verdachten wegrenden. Eén van hen rende richting het Nypelsplantsoen en probeerde te ontkomen door een flat in te gaan. Een agent zette de achtervolging in en via het trappenhuis kwamen ze op de vierde verdieping. Daar kon hij hem in de kraag vatten en aanhouden.

Speurneus
De andere verdachte was uit het zicht geraakt. Een politiehond gebruikte zijn speurneus om hem te vinden. Het reukspoor leidde naar een brandgang aan de Werkmanlaan. Daar zagen agenten de verdachte aan een schuttingdeur hangen. Op het aanroepen van de agenten ging hij op de grond zitten en kon worden aangehouden.

Onderzoek
De twee mannen, 20 jaar uit Nieuwegein en 21 jaar uit Woerden, werden meegenomen naar het politiebureau. Bij één van hen werd onder andere een schroevendraaier gevonden. Bij de snackbar bleek geprobeerd de deur open te krijgen wat niet gelukt was. De twee verdachten zitten vast, een nader onderzoek is ingesteld.

Melden werkt!
Door de oplettende getuige kon de politie snel handelen en de verdachten aanhouden. Ziet u iets dat niet pluis is in uw wijk? Bel dan 112! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties maar zeker ook wanneer u getuige bent van een inbraak. Ook als u twijfelt, kunt u het nummer bellen. Iemand is namelijk niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden strafbaar zijn. 

]]>
52.02482080000001 5.091819200000032
Gezocht - Opgeloste zaak: pinnen in Nieuwegein met in Utrecht gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-utrecht-nieuwegein-6-pinner.html Een jongeman pinde in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zocht de toen nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in deze zaak. De politie weet nu wie de verdachte is. Diefstal Het gebeurde dinsdagavond 1 augustus 2017. Rond 23.00 uur ging een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij had zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoette hij een kennis. Aan de tafel naast hen zaten drie andere mannen. En die zaten er nog steeds toen hij even na middernacht vertrok. Toen hij thuiskwam, ontdekte hij dat hij zijn tas was vergeten in het eethuis. Hij belde het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hadden, maar dat bleek niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Kennelijk dus met de tas van het slachtoffer. Pinnen In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij liet zijn pas blokkeren, maar toen was er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld was de pinner heel goed te zien. Deze jongeman kwam wat betreft zijn signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis. Herkend en bekend Aandacht in de media met de pinner op beelden van de beveiligingscamera leverde vier tips op, waarin dezelfde naam werd genoemd. De recherche hoopt de inmiddels bekende verdachte binnenkort te kunnen arresteren. Door informatie met ons te delen hebben degenen die de verdachte herkenden met ons samengewerklt aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! Tue, 12 Dec 2017 09:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-utrecht-nieuwegein-6-pinner.html 2017-12-12T09:11:00Z Een jongeman pinde in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zocht de toen nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in deze zaak. De politie weet nu wie de verdachte is.

Diefstal

Het gebeurde dinsdagavond 1 augustus 2017. Rond 23.00 uur ging een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij had zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoette hij een kennis. Aan de tafel naast hen zaten drie andere mannen. En die zaten er nog steeds toen hij even na middernacht vertrok. Toen hij thuiskwam, ontdekte hij dat hij zijn tas was vergeten in het eethuis. Hij belde het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hadden, maar dat bleek niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Kennelijk dus met de tas van het slachtoffer.

Pinnen

In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij liet zijn pas blokkeren, maar toen was er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld was de pinner heel goed te zien. Deze jongeman kwam wat betreft zijn signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis.

Herkend en bekend

Aandacht in de media met de pinner op beelden van de beveiligingscamera leverde vier tips op, waarin dezelfde naam werd genoemd. De recherche hoopt de inmiddels bekende verdachte binnenkort te kunnen arresteren. Door informatie met ons te delen hebben degenen die de verdachte herkenden met ons samengewerklt aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

]]>
52.0911804 5.0989462
Nieuwegein - Gezocht - Parfum gestolen uit winkel in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-6-parfum.html Een parfumerie in Nieuwegein krijgt binnen twee dagen bezoek van dezelfde dief. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 07 Dec 2017 10:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-6-parfum.html 2017-12-07T10:14:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Op donderdag 24 augustus 2017 komt een man de parfumerie aan de Passage in winkelcentrum City Plaza binnen. Hij pakt twee flesjes parfum van het merk Viktor & Rolf Spicebomb. Hij zet de rest van de flesjes vooraan, zodat het niet direct opvalt dat er twee flesjes ontbreken. Hij houdt de doosjes tegen zijn oor alsof hij aan het telefoneren is. Daardoor zijn de doosjes hoger dan de detectiepoortjes en gaat het alarm niet af. En zo verdwijnt de man met twee flessen parfum, die samen zo'n 130 euro waard zijn. Twee dagen later doet hij het nog een keer.

Signalement van de verdachte

 • man
 • blanke huidskleur
 • leeftijd rond de 40 jaar
 • blond haar met inhammen
 • droeg de eerste keer een grijze polo met de letter A.
 • had de tweede keer een roze/blauw gestreepte polo aan.
]]>
Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachte 52.0287421 5.08023019999996
Nieuwegein - Gezocht - Blikken babyvoeding gestolen in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-29-winkeldiefstal.html Een man weet zeven blikken babyvoeding te stelen bij de drogisterij aan het Plein. Babyvoeding is prijzig en dat maakt de blikken een geliefde buit voor dieven. De politie is nog steeds op zoek naar de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 01 Dec 2017 11:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-29-winkeldiefstal.html 2017-12-01T11:58:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 29 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt in de middag van woensdag 10 mei 2017. De man loopt rond 15.45 uur nonchalant de drogisterij in winkelcentrum City Plaza binnen. Hij gaat direct naar het schap met babyvoeding en wanneer hij de kust veilig acht, haalt hij een tas onder zijn jas vandaan. Deze vouwt hij rustig uit en dan stopt hij er zeven blikken babyvoeding in. Met de goed gevulde tas verlaat hij zonder te betalen de winkel.

Oogcontact

Opvallend is dat de dief even oogcontact lijkt te hebben met een andere man in de drogisterij. Aan de hand van de beelden is echter niet te bewijzen dat deze man daadwerkelijk iets met de diefstal te maken heeft en daarom is hij op het filmpje onherkenbaar gemaakt. De politie houdt wel rekening met eventuele medeplichtigheid.

Signalement van de verdachte

 • lichtgetinte man
 • leeftijd 20 tot 30 jaar
 • lengte 1,80 meter tot 1,85 meter
 • had een kort, donker baardje
 • droeg een zwarte jas
 • had een blauw shirt aan
 • droeg een grijze broek
 • had zwarte schoenen aan met witte verticale streep op de hak
 • droeg een zwarte pet met witte letters voorop.
]]>
Herkent u de man op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opname van de verdachte 52.02876560000001 5.082224600000018
Nieuwegein / Utrecht - Gezocht - Getuigen gezocht in verband met doodschieten man in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-29-schietincident.html Op de Apolloburg in Nieuwegein is een man in zijn auto doodgeschoten. De verdachten gingen ervandoor in een auto. Kort daarna is bij de Haarrijnse Rading in Utrecht een uitgebrande auto aangetroffen. Kort daarna heeft de politie twee verdachten gearresteerd. De recherche roept getuigen en mensen met beelden van de vluchtende daders op zich te melden. verdachte Fri, 01 Dec 2017 07:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-29-schietincident.html 2017-12-01T07:14:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 29 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt 's ochtends vroeg op dinsdag 28 november 2017. Om 07.50 uur opent een schutter op de Apolloburg het vuur op een 43-jarige man. Het slachtoffer wordt dodelijk getroffen en overlijdt in zijn auto. Rond 08.10 uur staat er een auto in brand bij de Haarrijnse Rading in Utrecht. Een getuige ziet een zwarte auto wegrijden. Aan de hand van het kenteken weet de politie die auto te traceren en zet de achtervolging in. In de buurt van het AMC in Amsterdam rijdt de politie de auto klem. De inzittenden zijn twee 24 -jarige mannen uit Amsterdam en Amstelveen. De politie arresteert hen en doet onderzoek naar hun betrokkenheid bij het schietincident in Nieuwegein.

Getuigenoproep

De politie wil nog altijd heel graag in contact komen met getuigen van het schieten op de Apolloburg in Nieuwegein, mensen die gezien hebben dat de auto in brand werd gestoken in Utrecht of met mensen die andere informatie hebben die voor het onderzoek van belang kan zijn. Bijvoorbeeld doordat zij tussen de Apolloburg in Nieuwegein en de Haarrijnserading in Utrecht een zwarte auto opvallend hebben zien rijden. Ook als mensen dashcambeelden hebben dan wil de politie die graag hebben.

]]>
 • Heeft u iets gezien van het schietincident op de Apolloburg in Nieuwegein?
 • Heeft u de vluchtende daders gezien?
 • Heeft u dashcambeelden van de zwarte autoi met de vluchtende verdachten?
 • Heeft u andere informatie die mogelijk van belang is voor het onderzoek?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van de met kogels doorzeefde auto van het slachtoffer 52.0452415 5.079402200000004
  Nieuwegein - UPDATE: Dodelijk schietincident Nieuwegein https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/03-dodelijk-schietincident-nieuwegein.html Het slachtoffer van het schietincident, dat plaatsvond op de Apolloburg in Nieuwegein op dinsdag 28 november, is een 43-jarige inwoner van Nieuwegein. nieuwsbericht Tue, 28 Nov 2017 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/03-dodelijk-schietincident-nieuwegein.html 2017-11-28T15:17:00Z Rond 07.50 uur kreeg de politie de melding van een schietincident. Ter plaatse bleek dat een man in zijn auto was beschoten. Hulp mocht niet meer baten. De man bleek al te zijn overleden. De politie zette de omgeving van Apolloburg af en startte direct een onderzoek. Hierbij werd bekend dat de dader(s) met een zwarte auto waren gevlucht.

  Rond 8.10 uur kwam een melding van een autobrand bij de Haarrijnse Rading in Utrecht. Hierbij werd gezien dat een zwarte auto weg was gereden, waarvan het kenteken bekend werd bij de politie.  De achtervolging werd ingezet via de A2 tot aan Amsterdam Zuid-Oost. Hier verlieten de verdachten de snelweg en kon het arrestatieteam van de politie de auto klemrijden. De inzittenden, twee 24 -jarige mannen uit Amsterdam en Amstelveen werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij de aanhouding werden twee waarschuwingsschoten gelost. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij het schietincident in Nieuwegein.

  ]]>
  De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident op de Apolloburg en met mensen die gezien hebben dat de auto in brand werd gestoken in Utrecht. Ook als u op andere wijze over informatie beschikt willen we graag met u spreken. Heeft u bijvoorbeeld tussen de Apolloburg in Nieuwegein en de Haarrijnserading in Utrecht een zwarte auto opvallend zien rijden, neem dan contact op met de recherche. Het kan ook zijn dat mensen over camerabeelden beschikken van de genoemde locaties, die bijvoorbeeld gemaakt zijn met een dashcam. De politie wil graag in bezit komen van die camerabeelden.

  Heeft u belanrijke informatie en wilt u zich melden bij het onderzoeksteam, dan kan dat via 0900-8844 en anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl. Daar kunnen eventueel ook camerabeelden geüpload worden.

  ]]>
  52.0452415 5.079402200000004
  Nieuwegein - Dodelijk schietincident, twee verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/03-dodelijk-schietincidenttwee-verdachten-aangehouden.html Op dinsdag 28 november vond een schietincident plaats op de Apolloburg. Het slachtoffer, een 43-jarige inwoner van Nieuwegein, is hierbij overleden. nieuwsbericht Tue, 28 Nov 2017 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/03-dodelijk-schietincidenttwee-verdachten-aangehouden.html 2017-11-28T10:17:00Z Rond 07.50 uur kreeg de politie de melding van een schietincident. Ter plaatse bleek dat een man in zijn auto was beschoten. Hulp mocht niet meer baten. De man bleek al te zijn overleden. De politie zette de omgeving van Apolloburg af en startte direct een onderzoek.

  De vermoedelijke verdachten werden gezien in een auto die ervandoor ging via de A2 in de richting van Amsterdam. De achtervolging werd ingezet tot aan Amsterdam Zuid-Oost. Op de Meibergdreef werden de verdachten klemgereden en konden zij worden aangehouden door het arrestatieteam van de politie. De twee werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Bij de aanhouding werden waarschuwingsschoten gelost. De politie onderzoekt of de verdachten betrokken zijn bij het schietincident in Nieuwegein.

  ]]>
  De recherche komt graag in contact met getuigen van het schietincident of met mensen die op andere wijze over informatie beschikken. Er kan worden gebeld met 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem, telefoon 0800-7000 en via www.meldmisdaadanoniem.nl melden. Bovendien kan informatie worden gedeeld via het Meldformulier op Politie.nl.

  ]]>
  klemgereden 52.0452415 5.079402200000004
  Nieuwegein - Gezocht - Diefstal ván en pinnen mét bankpas in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-nieuwegein-22-babbeltruc.html Iemand steelt op het Kauwenhof door middel van een babbeltruc de bankpas van een vrouw. Even later neemt een man met de bankpas van het slachtoffer geld op bij een automaat aan de Passage. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Wed, 22 Nov 2017 14:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-nieuwegein-22-babbeltruc.html 2017-11-22T14:45:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 22 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt op zaterdagmiddag 24 juni 2017. Een vrouw doet samen met haar man boodschappen bij de supermarkt aan het Kauwenhof. Ze rekent af en stopt daarna haar bankpas in haar portemonnee en die stopt ze in haar tas. Dan lopen ze naar hun auto. De vrouw legt haar tas op de passagiersstoel.

  Truc

  Als ze hun boodschappen achter in de auto laden komt een man in een net pak op hen af. Hij heeft een wegenkaart bij zich en vraagt of ze Italiaans spreken. Dat is niet het geval. Vervolgens begint de man druk te gebaren. Zo houdt hij het echtpaar een paar minuten bezig. Het is een afleidingsmanoeuvre, want intussen wordt op de één of andere manier de bankpas van de vrouw gestolen. 

  Als hij weg is, houdt het echtpaar er een raar gevoel aan over en als de vrouw in haar portemonnee kijkt, ziet ze dat ze haar bankpas mist. Ze rijden snel naar huis, bellen de bank om de pas te blokkeren, maar dan is het al te laat. Er is dan al 750 euro gepind bij een automaat van de bank in de supermarkt in winkelcentrum City Plaza.

  Signalement van de verdachte

  • lichtgetinte huidskleur
  • mogelijk afkomstig uit Oost-Europa
  • leeftijd 50 tot 55 jaar
  • lengte ongeveer 1,75 meter
  • stevig postuur
  • donker, golvend haar, achterovergekamd
  • droeg een donker, net pak.

  Volgens het echtpaar is de man die hen aansprak niet dezelfde man als op de beelden van de geldautomaat, maar hun signalementen komen wel erg overeen.

  ]]>
  Herkent u de pinnende man of weet u misschien wie hij is of heeft u hem ergens gezien? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte Foto van de plaats waar de bankpas werd gestolen 52.0215958 5.074013000000036
  Vianen, Nieuwegein en Aken - Gezocht - In Nieuwegein en Aken pinnen met in Vianen bij inbraak gestolen pasje https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-vianen-15-inbraak-en-pin.html Als de bewoners van een huis aan de Kastanjelaan in Vianen op vakantie zijn, wordt er ingebroken. De daders stelen sieraden, een jas, geld en een bankpasje. Met die pas wordt gepind in Nieuwegein en in het Duitse Aken. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. verdachte Thu, 16 Nov 2017 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/03-vianen-15-inbraak-en-pin.html 2017-11-16T09:36:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 15 november 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  De inbraak vindt plaats op woensdagavond 27 juli 2017. Diezelfde nacht wordt er nog mee gepind. Eerst bij een geldautomaat aan het Hoog Zandveld in Nieuwegein. Later die nacht wordt er geld opgenomen in Aken en nog geen 24 uur later wordt de pas weer gebruikt in Nieuwegein.

  Signalement

  Van de pintransacties in Nieuwegein zijn bewakingsbeelden. Helaas dekt de pinner zijn gezicht af. De eerste keer dat hij pint, draagt hij de jas die hij uit de woning heeft gestolen; een zwarte jas met capuchon en een verticale rits op de rechterborst. Eén van de andere keren draagt hij onder andere een dunne blauwe jas en een ovale zonnebril. Verder is te zien dat hij een blanke huidskleur heeft. 

  Tijdens één van de pintransacties heeft de verdachte ook een fiets bij zich. Het gaat om een lichtkleurige damesfiets met handremmen, versnellingen en verdikte handvatten. De fiets heeft geen voorspatbord.

  ]]>
  Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte 51.9958717 5.106336899999974
  Nieuwegein - Whiskydief op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/11/whiskydief-aangehouden.html De winkeldief die zeven flessen whisky wist te stelen bij slijterij Mitra aan het Muntplein in Nieuwegein is vrijdag 10 november aangehouden. Het lokale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld besteedde in de uitzending van woensdag 8 november ook aandacht aan deze diefstal en toonde de beelden van de winkeldief. Deze 38-jarige verdachte werd vrijdag 10 november in de Voorthuizen op heterdaad betrapt toen hij wederom sterke drank aan het stelen was uit een drankenwinkel. De verdachte is verzekering gesteld en de recherche doet onderzoek naar de diefstallen. Op dit moment wordt de verdachte gelinkt aan meerdere soortgelijke diefstallen in het land. nieuwsbericht Sat, 11 Nov 2017 10:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/11/whiskydief-aangehouden.html 2017-11-11T10:00:00Z Aanhouding winkeldief 52.02482080000001 5.091819200000032 Nieuwegein - Gezocht - Gewapende overval op snackbar in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-overval-snackbar-nieuwegein.html De twee mannen die in september snackbar Het Anker in Nieuwegein overvallen, hebben daar maar een minuut voor nodig. Een medewerker van snackbar Het Anker aan de Handelskade in Nieuwegein staat op vrijdag 15 september rond 21.40 uur nog wat snacks te bereiden voor twee klanten, als er twee gewapende mannen in donkere kleding binnenkomen. verdachte Thu, 26 Oct 2017 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-overval-snackbar-nieuwegein.html 2017-10-26T10:47:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fargment van deze zaak uit de uitzending van 25 oktober 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

   

  WAPENS

  Eén van de mannen heeft een vuurwapen en de andere man beschikt over een stroomstootwapen. Ze eisen geld. De medewerker krijgt een plastic tas van Albert Heijn toegegooid om het geld in te doen. Na één minuut vinden de overvallers het genoeg geweest en gaan ze er met de plastic tas met geld vandoor.
   

  GETUIGEN

  De klanten twijfelen geen moment. Ze rennen de mannen achterna, maar helaas is het al te laat. Beide overvallers springen achterin een vluchtauto en sindsdien ontbreek elk spoor. De vluchtauto is hoogstwaarschijnlijk een donkere Volkswagen GTI Polo, maar dit zou ook een Golf kunnen zijn.
   

  VERBAND

  Opvallend is dat er op die avond nóg een gewapende overval was, op een snackbar in Lopik. De recherche sluit een eventueel verband niet uit.
   

  SIGNALEMENT

  Verdachte 1 (met het pistool)

  • Lichtgetinte man
  • Leeftijd 18 tot 20 jaar
  • Heeft een slank postuur
  • Droeg een donkere zonnebril
  • Droeg een zwarte sjaal en zwarte handschoenen
  • Droeg een donkerblauwe jas met capuchon
  • Droeg een zwarte spijkerbroek
  • Had blauwe schoenen aan

  Verdachte 2 (met het stroomstootwapen)

  • Lichtgetinte man
  • Leeftijd 18 tot 20 jaar
  • Heeft een stevig postuur
  • Droeg een donkere zonnebril
  • Droeg een zwarte jas
  • Droeg een zwarte trainingsbroek met witte tekens op het rechterbeen
  • Had zwarte sportschoenen aan met witte streep, vermoedelijk Nike
  ]]>
  Was u getuige van deze snelle overval of weet u iets over een eventueel verband tussen de overvallen in Nieuwegein en in Lopik? Neem dan contact op met het tipnummer: 0800 - 6070 of bel Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000. U kunt uw tip ook doorgeven met het formulier onderaan deze pagina.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachten Opname van de plek waar het gebeurde 52.00883049999999 5.093230400000039
  Arnhem - Trio crasht in Duitsland na achtervolging vanuit Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/02-arnhem-trio-crasht-in-duitsland-na-achtervolging-vanuit-arnhem.html Drie mannen van 18, 22 en 26 jaar afkomstig uit respectievelijk Spijkenisse, Groningen en Nieuwegein zijn woensdagavond laat bij Rees in Duitsland gecrasht na een achtervolging door de Nederlandse en Duitse politie. De drie sloegen op de vlucht toen de politie in Arnhem ze wilden controleren. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/02-arnhem-trio-crasht-in-duitsland-na-achtervolging-vanuit-arnhem.html 2017-10-12T09:25:00Z Woensdagavond omstreeks 23.15 uur zagen agenten het trio rijden over de IJsseloordweg bij Arnhem. Omdat uit informatie bleek dat de eigenaar bekend was in verband met diefstallen wilden de agenten een controle instellen. De bestuurder ging er echter vol gas vandoor. Daarop werd de achtervolging ingezet. De rit ging via de A12 via Zevenaar de grens over Duitsland in. Ter hoogte van de afrit naar Rees crashte de wagen en konden de inzittenden worden aangehouden. De drie bleken ongedeerd. In hun auto werden naast een vuurwapen ook goederen aangetroffen die waren buitgemaakt bij een inbraak. Het trio zit in Duitsland vast voor onderzoek

  (2017471753) ^PK

  ]]>
  Zicht vanaf de achterbank van een politie-auto ('s nachts) 51.98510340000001 5.898729600000024
  Nieuwegein - Gezocht - Man bedreigd met mes in tram https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-nieuwegein-12-bedreiging.html Tijdens een rit in de tram in Nieuwegein is een man bedreigd met een mes. De politie heeft de verdachten al gearresteerd, maar is nog op zoek naar een belangrijke getuige om het onderzoek af te kunnen ronden. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 12 Oct 2017 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/03-nieuwegein-12-bedreiging.html 2017-10-12T09:03:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal hieronder. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 11 oktober 2017.

  Drie jongens bedreigen jongeman

  Het gebeurt op 26 september 2017. Een 20-jarige man reist 's avonds met de tram van Utrecht naar Nieuwegein, als hij wordt bedreigd met een mes. De drie jongens die hem bedreigen zijn slechts 14, 15 en 16 jaar.

  Mes

  De jongens stappen bij halte Fokkesteeg in de tram. Ze zijn druk en maken veel lawaai. Niet veel later komen ze naast de man zitten en maken ze een praatje. Dan haalt één van hen plotseling een mes tevoorschijn en bedreigt hij de man. De daders eisen geld, maar de man geeft niet toe.

  Getuige

  Als de jongens weg zijn, loopt de man naar de voorkant van de tram om de bestuurder in te lichten. Onderweg wordt hij aangesproken door een andere man die hem vertelt dat hij alles heeft zien gebeuren en dat hij later graag wil getuigen. Omdat het slachtoffer nog zo in shock is van de gebeurtenis, vergeet hij de gegevens van deze man te noteren. 

  Inmiddels heeft de politie de verdachten gearresteerd, maar om een zo compleet mogelijk beeld te krijgen van wat er die avond precies is gebeurd, zijn we op zoek naar getuigen. In het bijzonder naar de man die zijn hulp aanbood aan het slachtoffer. Het betreft een blanke jonge man van rond de 1,95 meter met blond haar. Hij droeg die avond een grijze jas en een grijze spijkerbroek met gaten.

  ]]>
 • Zat u die avond ook in de tram van Utrecht naar Nieuwegein en heeft u iets van deze poging tot beroving gemerkt?
 • Bent u de getuige die het slachtoffer aansprak?
 • Weet u misschien wie de getuige is die het slachtoffer aansprak?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Foto van tram 52.011695505815354 5.090446472167969
  Driebergen, Nieuwegein - Twee Fransen aangehouden voor rijden onder invloed van drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/11-twee-fransen-aangehouden-voor-rijden-onder-invloed-van-drugs.html De politie heeft woensdag 11 oktober op de A2 ter hoogte van Nieuwegein binnen enkele uren twee Fransen aangehouden voor het rijden onder invloed van verdovende middelen. Bijzonderheid was dat de mannen als bestuurder in dezelfde auto werden betrapt. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 08:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/11-twee-fransen-aangehouden-voor-rijden-onder-invloed-van-drugs.html 2017-10-12T08:26:00Z Kort na middernacht controleerden agenten van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid een personenauto met Frans kenteken met twee inzittenden. Daarbij roken de agenten een doordringende hennepgeur. Tevens vertoonde de 29-jarige Franse bestuurder de bekende kenmerken als bloeddoorlopen ogen, langzame pupilreactie en onrustig gedrag. In de auto werd een gebruikershoeveelheid hennep aangetroffen waarna de bestuurder een speekseltest werd afgenomen. De test reageerde positief op het gebruik van cannabis/THC. De man werd proces-verbaal aangezegd en kreeg een rijverbod voor de periode van 24 uur. 

  ]]>
  Enkele uren later zagen de agenten dezelfde auto weer rijden en bij controle bleek dat nu de eerdere bijrijder achter het stuur zat. Ook hij vertoonde dezelfde symptomen en uitslag van de speekseltest gaf aan dat de 25-jarige man onder invloed van amfetamine en cannabis/THC was. Ook hier volgde een proces-verbaal en een rijverbod voor de tijd van 24 uur. 

  ]]>
  Agent schijnt in auto met zaklantaarn tijdens verkeerscontrole 52.034693251619046 5.064353942871094
  Nieuwegein - Gezocht - Zakkenrolster steelt smartphone https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-diefstal.html In een kledingzaak aan de Passage steelt een dievegge de smartphone van een klant uit haar jaszak. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en de gestolen smartphone. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Fri, 29 Sep 2017 10:57:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-nieuwegein-27-diefstal.html 2017-09-29T10:57:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 27 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt op 20 februari als het slachtoffer met een vriendin in de winkel is. Een vrouw komt dichtbij hen staan en doet alsof ze kledingstukken bekijkt. Ondertussen graait ze de telefoon uit de jaszak van het nietsvermoedende slachtoffer. Het gaat om een witte Samsung Galaxy S7 Edge.

  Signalement van de verdachte

  • vrouw
  • lichtgetinte huidskleur
  • droeg een groene parka jas met capuchon en wit/grijze bontkraag
  • had een zwarte hoofddoek om
  • droeg een zwarte legging
  • had zwarte laarzen aan met een bontje boven aan de laars.
  ]]>
  Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie zij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte Foto van een Samsung Galaxy S7 Edge 52.028504713443176 5.079545974731445