Alle berichten | Nieuwegein | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/nieuwegein.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Nieuwegein nl Tue, 27 Jun 2017 06:52:46 GMT 2017-06-27T06:52:46Z nl Amstelveen - Gezocht - Intensief rechercheonderzoek naar explosief onder auto Martin Kok https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/05-intensief-rechercheonderzoek-naar-explosief-onder-auto-martin-kok.html De Amsterdamse recherche is nog altijd met een uitgebreid onderzoek bezig naar het explosief dat op 2 juli 2016 werd aangetroffen onder de auto van Martin Kok. verdachte Tue, 30 May 2017 07:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/05-intensief-rechercheonderzoek-naar-explosief-onder-auto-martin-kok.html 2017-05-30T07:00:00Z Omstanders zagen die avond rond 22.00 uur iets zitten onder een geparkeerde auto aan de Amsteldijk, waarna de politie werd gebeld. Het bleek om een auto te gaan waarmee Martin Kok naar het naastgelegen restaurant was gereden om te dineren. Het restaurant werd ontruimd en de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) heeft het explosief meegenomen en ontmanteld.

Betrokken auto in Nieuwegein in brand gestoken

Enkele uren nadat het explosief werd aangetroffen werd in Nieuwegein aan de Richterslaan een brandende zwarte Audi A4 aangetroffen. Er zaten geen kentekenplaten op de Audi. Onderzoek maakte duidelijk dat deze Audi eerder die avond op camerabeelden is vastgelegd aan de Amsteldijk. De recherche heeft in het onderzoek gebruik kunnen maken van duidelijke camerabeelden rond de plaats delict en van de betrokken Audi.

Explosief 40 keer krachtiger dan handgranaat

De recherche gaat er van uit dat het explosief geplaatst is met als doel Martin Kok te doden. Het explosief is vermoedelijk aan de Amsteldijk onder de auto geplaatst. Uit onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut is gebleken dat het een extreem krachtig explosief is, met maar liefst 40 keer de kracht van een handgranaat. Als dit explosief die avond was afgegaan dan was het zeer reëel dat er meerdere dodelijke slachtoffers en zwaargewonden waren gevallen. De ravage was enorm geweest en ook het naastgelegen restaurant was beschadigd geraakt. Om de impact van het explosief te tonen, heeft de politie in samenwerking met Defensie een explosief met dezelfde kracht onder een soortgelijke auto als die van Martin Kok tot ontploffing gebracht en vastgelegd op beeld.

Verdachten

Het onderzoeksteam zet alles op alles om de verdachten te achterhalen. Op maandag 29 mei is een 49-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident, maar waarschijnlijk niet voor het plaatsen van het explosief. De recherche verwacht meer aanhoudingen te verrichten.

Martin Kok werd op 8 december geliquideerd in Laren. Het Amsterdamse onderzoeksteam onderzoekt of er mogelijk een verband is tussen zijn liquidatie en het geplaatste explosief. 

]]>
Nieuwe aanhouding in onderzoek naar extreem zwaar explosief

De recherche heeft dinsdagavond 30 mei een 26-jarige man uit Utrecht aangehouden in het onderzoek naar het explosief dat onder de auto van Martin Kok is geplaatst. Het gaat om een man uit Utrecht. Hij wordt verdacht van het plaatsen van het explosief onder de auto.  Een dag eerder, op maandag 29 mei, werd ook al een verdachte aangehouden in verband met betrokkenheid bij het incident. Dat gaat om een 49-jarige man uit Zuid-Holland. Deze man is voorgeleid en inmiddels gehouden. De 26-jarige man uit Utrecht zal vrijdagmiddag 2 juni worden voorgeleid bij de rechter-commissaris. Hij zit in beperkingen en mag alleen met zijn advocaat contact hebben.

]]>
]]>
52.32324536318246 4.894924163818359
Nieuwegein - Gezocht - Verdachten straatroof gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-straatroof-nieuwegein.html Een 15-jarige jongen uit IJsselstein wordt in Nieuwegein gevolgd en beroofd van zijn Rolex-horloge. Tijdens de beroving wordt hij bedreigd met een steekwapen. verdachte Thu, 18 May 2017 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-straatroof-nieuwegein.html 2017-05-18T11:47:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 17 mei 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op woensdagmiddag 18 januari. De IJsselsteiner neemt de tram van City Plaza Nieuwegein naar Nieuwegein-Zuid. Hij gaat voor in de tram zitten. Aan de andere kant van het gangpad gaat een jongen zitten die druk bezig is met zijn telefoon. Hij kijkt een paar keer richting het slachtoffer. Als de tram aankomt bij de halte Nieuwegein-Zuid stappen ze allebei uit. De jongen die druk bezig was met z'n telefoon loopt zonder uit te checken richting de parkeerplaats naast de tramhalte. Het slachtoffer ziet dat de jongeman op de parkeerplaats twee vrienden ontmoet. Hij besteedt er verder geen aandacht aan en loopt richting winkelcentrum Hoog-Zandveld.

STEEKWAPEN
Ter hoogte van de Albert Heijn ziet het slachtoffer de jongen uit de tram met zijn twee vrienden weer. Ze lopen achter hem aan. Het slachtoffer krijgt er geen goed gevoel bij en als hij nog een keer omkijkt komen twee van de drie jongens op hem afrennen. Op de kruising van de Korenbloemstraat en de Lijsterbestunnel bedreigt één van hen de IJsselsteiner met een steekwapen. Ze beroven hem van zijn horloge en vluchten richting de Albert Heijn.

De vriend van het slachtoffer komt tijdens de beroving aan, maar wordt op dreigende toon weggestuurd door de verdachten.

HORLOGE
Het horloge is een Rolex Submarine met een groene wijzerplaat met datumaanduiding. Het sieraad heeft een emotionele waarde voor het slachtoffer.

SIGNALEMENT
Verdachte 1

 • donkergetinte jongeman
 • lengte tussen de 1,65 en 1,75 meter
 • heeft een normaal postuur
 • heeft een lang gezicht met zwarte volle baard
 • heeft zwart kort haar
 • droeg een donkergroene gewatteerde jas van het merk The North Face
 • droeg donkere trainingsbroek met witte lengtestreep
 • droeg donkere schoenen met witte zoolrand
 • had een zwarte plastic tas bij zich


Verdachte 2

 • lichtgetinte jongeman
 • leeftijd rond de 18 jaar
 • heeft een mager tot normaal postuur
 • lengte circa 1,80 meter
 • heeft een smal gezicht met een opvallende grote neus
 • droeg zijn haar in zwarte pijpenkrullen tot in z'n nek
 • droeg een wit petje van het merk Moncler
 • droeg een donkerblauwe jas van het merk Woolrich
 • droeg zwarte handschoenen
]]>
Herkent u één van de straatrovers of weet u waar het geroofde horloge nu is? Schroom niet om te bellen naar de tiplijn: 0800 - 6070 of naar Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000. U kunt uw tip ook doorgeven met het formulier op deze pagina.

]]>
]]>
Opname van en van de verdachten Afbeelding van het gestolen horloge Afbeelding van de plek waar het gebeurde 52.00825039999999 5.0859801999999945
Nieuwegein - Aanhouding na vondst drie hennepkwekerijen https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/16/03-aanhouding-na-vondst-drie-hennepkwekerijen.html Op maandag 15 mei werden, in drie woningen aan het Van Herwijnenplantsoen, hennepkwekerijen aangetroffen. Een 37-jarige man uit Nieuwegein is aangehouden. nieuwsbericht Tue, 16 May 2017 12:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/16/03-aanhouding-na-vondst-drie-hennepkwekerijen.html 2017-05-16T12:27:00Z De politie kreeg een melding dat in een van de huizen aan het Van Herwijnenplantsoen mogelijk een hennepkwekerij zou zitten. Uit een meting bleek dat er opvallend veel elektriciteit werd gebruikt in de straat. 

Agenten gingen ter plaatse en roken een sterke wietlucht bij het huis. Ze gingen naar binnen, maar troffen een lege kwekerij aan. Gezien de geur die rondhing vermoedden de agenten dat op een andere plek wel hennep aanwezig zou moeten zijn. Ze zochten verder in de straat en stuitte op een huis, waar wel iemand thuis was, maar niet werd opengedaan. De agenten besloten via de achterkant naar binnen te gaan en troffen een man aan. In de woning werd een kwekerij van 200 planten gevonden. De man werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Na verder onderzoek bleek ook in een andere woning in de straat een hennepkwekerij te zijn van 345 planten.

De kwekerijen werden ontruimd en de hennep werd in beslag genomen ter vernietiging.

]]>
52.0351565 5.083881799999972
Nieuwegein / Amsterdam - Gezocht - Pinnen met gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-nieuwegein10pin.html Een vrouw uit Nieuwegein wordt in haar eigen woonplaats bestolen van haar bankpas. Twee dagen later komt ze erachter en dan blijkt dat er al meerdere keren in Amsterdam is gepind met haar pas. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt om tips. verdachte Wed, 10 May 2017 14:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-nieuwegein10pin.html 2017-05-10T14:04:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit tv-programma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht van 10 mei 2017.

De 51-jarige Nieuwegeinse doet op dinsdag 7 februari 2017 rond 16.00 uur inkopen op de Waardijnburg in Nieuwegein. Ze bezoekt een supermarkt en een tabakswinkel. Bij beide winkels rekent ze af met haar bankpas en gebruikt ze haar pincode. Ze loopt naar haar auto en rijdt naar huis. Zonder dat ze het door heeft, is haar bankpas uit haar portemonnee gestolen. Dat gebeurde vermoedelijk toen ze op weg was naar haar auto. Haar pincode is waarschijnlijk bij één van de twee winkels afgekeken.

De vrouw wordt twee dagen later gebeld door de bank. Dat is op donderdag 9 februari om 08.00 uur. De bankmedewerker vertelt haar dat er die nacht drie keer met haar bankpas is gepind. Het zijn flinke bedragen en dit vindt hij opvallend. Hij zegt dat er vermoedelijk fraude is gepleegd. De vrouw kijkt direct in haar portemonnee en ziet tot haar grote schrik dat haar bankpas er niet meer in zit.

Pinnen

Er wordt in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 februari drie keer gepind op het Buikslotermeerplein in Amsterdam. De eerste keer is net na middernacht, de tweede en derde keer zijn kort na 00.30 uur. Uit camerabeelden blijkt dat het om twee verdachten gaat.

Signalementen

Verdachte 1:

 • jongeman
 • getinte huidskleur
 • donkere ogen
 • droeg een donkere gewatteerde jas
 • had een lichtblauwe capuchon
 • droeg een donker wollen mutsje met logo op de voorkant
 • had een zwarte broek aan met lichte verticale streep
 • droeg zwarte schoenen met witte zoolrand.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • negroïde
 • droeg een donkere jas van het merk Canada Goose met capuchon en logo op de linker bovenarm
 • had een blauwe zonnebril op
 • droeg een blauwe spijkerbroek
 • had zwart met witte schoenen aan.
]]>
Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachten Opname van de verdachte Opname van de verdachte 52.04169690000001 5.0762339999999995
Nieuwegein - Politie houdt jonge inbrekers aan in Nieuwegein https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-politie-houdt-jonge-inbrekers-aan-in-nieuwegein.html De politie heeft dinsdagavond 2 mei twee jongens van 17 en 15 jaar oud aangehouden op de Lauriergaarde in Nieuwegein. De twee Nieuwegeiners worden verdacht van een inbraak in een woning aan de Lauriergaarde. nieuwsbericht Wed, 03 May 2017 13:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-politie-houdt-jonge-inbrekers-aan-in-nieuwegein.html 2017-05-03T13:48:00Z De politie kwam iets voor elf uur ’s avonds ter plaatse na een melding van een buurtbewoner die onraad vermoedde. Aangekomen bij de woning zagen agenten twee verdachten weg rennen. Een van hen kon snel worden aangehouden. De tweede verdachte werd na inzet van een speurhond gevonden in een achtertuin in de buurt van de woning.         

]]>
52.0375332 5.066847400000029
Nieuwegein - Voorzorgsmaatregelen na vondst verdacht object https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-voorzorgsmaatregelen-na-vondst-verdacht-object%5B2%5D.html Woensdagochtend 3 mei werd uit voorzorg de A2 afgesloten nadat een verdacht object was gevonden. Het bleek loos alarm. nieuwsbericht Wed, 03 May 2017 11:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/3/03-voorzorgsmaatregelen-na-vondst-verdacht-object%5B2%5D.html 2017-05-03T11:08:00Z Woensdagochtend vonden medewerkers van de Groenvoorziening een verdacht object onder het viaduct van de A2 op het Hooglandse Jaagpad. De Explosieven Opruimingsdienst deed onderzoek. Omdat niet duidelijk was om wat voor object het ging, werden voorzorgsmaatregelen genomen.

Die voorzorgsmaatregelen bestonden onder andere uit het afsluiten van de A2. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten van Oudenrijn tot Vianen. Via omleidingsborden van Rijkswaterstaat werd verkeer omgeleid via de A27. Ook werd het scheepsvaartverkeer stil gelegd op de Hollandse IJssel.

Nadat de Explosieven Opruimingsdienst vast kon stellen dat het geen explosief materiaal betrof, werden de afsluitingen opgeheven. Het verkeer, zowel op de weg als het water, kon zijn doorgang weer vinden. De verwachting is dat het verkeer nog enige tijd hinder ondervindt van de genomen maatregelen.

Waarschijnlijk was het object achtergelaten in het kader van een speurtocht.

 

]]>
Het object, dat in de bosjes lag, zag er verdacht uit. Van een afstand is niet te zien wat erin zit. De EOD (Explosieven Opruimingsdienst) maakte de inschatting dat er mogelijk sprake kon zijn van een explosief. Dan kunnen wij niet anders dan voorzorgsmaatregelen nemen om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. Dat er een briefje bij lag met daarin een tekst, was in eerste instantie niet te zien. Echter, was dat wel het geval geweest dan was onze inschatting hoogstwaarschijnlijk niet anders geweest. Nadat bleek dat het niet om een explosief ging, werden direct de voorzorgsmaatregelen opgeheven.

]]>
52.02482080000001 5.091819200000032
Nieuwegein - Verdachten aangehouden voor overlast https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/12/03-verdachten-aangehouden-voor-overlast%5B2%5D.html De politie kreeg dinsdag 11 april om 19.30 uur een melding van een groep jongeren, nadat zij overlast hadden veroorzaakt ter hoogte van de Fokkesteeg. Twee verdachten werden na een achtervolging aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. nieuwsbericht Wed, 12 Apr 2017 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/12/03-verdachten-aangehouden-voor-overlast%5B2%5D.html 2017-04-12T14:47:00Z Agenten gingen ter plaatse en zagen een aantal jongeren wegrennen, waarna een achtervolging te voet werd ingezet. Een agent stapte in bij een passerende lesauto, die op dat moment werd gebruikt voor een rijles. De achtervolging werd met de lesauto voortgezet waarna een 21-jarige inwoner van Nieuwegein, werd aangehouden. Op de Hoornseschans hield een agent een 26-jarige inwoner van Nieuwegein aan voor het niet kunnen voldoen aan de identificatieplicht. De politie doet nog onderzoek naar de identiteit van de overige overlastgevers.

De rijschoolhouder en praktijkstudent werden door de agenten persoonlijk bedankt voor hun medewerking.

]]>
52.02482080000001 5.091819200000032
Nieuwegein - Gezocht - Zakkenroller pint ruim duizend euro https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/03-nieuwegein05zakkenrollerij.html De dagelijkse boodschappen doen en slachtoffer worden van een zakkenroller; het overkomt een bejaarde man in Cityplaza. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips. verdachte Thu, 06 Apr 2017 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/03-nieuwegein05zakkenrollerij.html 2017-04-06T09:05:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van  5 april 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De 79-jarige man koopt eind oktober 2016 bij een supermarkt in het winkelcentrum twee pakken koffie en rekent af met zijn bankpas. De man die achter hem in de rij staat, kijkt heel onopvallend zijn pincode af. Kort daarna wordt de bankpas van het slachtoffer gestolen.

Pinnen

Op camerabeelden is te zien dat dezelfde man die de pincode heeft afgekeken twee keer met de bankpas vabn de bejaarde pint. Hij haalt bij elkaar ruim 1000 euro van de bankrekening van het slachtoffer. Dat gebeurt nog voordat de bejaarde zijn pas mist.

Signalement van de verdachte

 • man
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd 50 tot 55 jaar
 • normaal postuur
 • kort zwart haar
 • grote neus
 • droeg een groen/wit gestreept overhemd
 • had een donkerkleurig colbert aan.
]]>
Herkent u de verdachte of weet u misschien wie hij is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opname van de verdachte 52.02848849999999 5.084690899999941
Nieuwegein - Getuigen gezocht van woningbrand https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/2/03getuigen-gezocht-van-woningbrand.html In de nacht van zaterdag 1 op zondag 2 april ontstond brand in een woning aan de Hooiersweide. Mogelijk is er sprake van brandstichting. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Sun, 02 Apr 2017 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/2/03getuigen-gezocht-van-woningbrand.html 2017-04-02T12:24:00Z Rond 02.30 uur kwam de melding van een brand in een woning. De brandweer ging de woning in en had de brand snel onder controle, de bewoners bleken niet thuis te zijn. Ter plaatse werd een onderzoek ingesteld en lijkt er mogelijk sprake te zijn van brandstichting.

De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van de Hooiersweide in de nacht van 1 op 2 april? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Neemt u dan contact op met de recherche in Nieuwegein via 0900-8844 of via onderstaand tipformulier. Anoniem melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.0483396 5.071143399999983
Nieuwegein - Verdachten aangehouden voor heling https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/31/03-verdachten-aangehouden-voor-heling.html Donderdagmiddag 30 maart hielden agenten twee verdachten aan die reden op een motorscooter met gestolen kentekenplaat. nieuwsbericht Fri, 31 Mar 2017 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/31/03-verdachten-aangehouden-voor-heling.html 2017-03-31T10:02:00Z Rond 16.15 uur zagen  agenten een motorscooter met twee mannen rijden op de Galecopperwetering. Beide jongens hadden geen helm op en de agenten zagen hoe de bestuurder een wheelie maakte. Ze gaven de bestuurder een stopteken die bij het zien van de agenten er juist vandoor ging. Bij de t-splitsing kon de bestuurder niet meer verder omdat agenten de weg blokkeerden. DE bijrijder kon direct worden aangehouden, de bestuurder kon nog even wegrennen maar snel in de kraag worden gevat. De motorscooter werd in beslag genomen. De kentekenplaat bleek in december 2016 gestolen te zijn in IJsselstein. De twee, 18 jaar uit Houten en 16 jaar uit Nieuwegein, zitten vast voor nader onderzoek.

 

]]>
52.05674440000001 5.084759399999939
Nieuwegein - Gezocht - Fiets gestolen bij ziekenhuis https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-nieuwegein29fiets.html Een bezoekster van het Sint Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein zet haar fiets in de stalling. Als ze drie kwartier later wil vertrekken, is haar fiets weg. Op bewakingsbeeld is te zien hoe een jongeman en een jonge vrouw de fiets meenemen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de fiets en vraagt om tips. verdachte Thu, 30 Mar 2017 12:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-nieuwegein29fiets.html 2017-03-30T12:14:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 29 maart 2017.

Het gebeurt maandagochtend 19 december 2016. Rond 10.50 uur stalt het slachtoffer haar felblauwe fiets. Kort voor 11:30 uur lopen een vrouw en een man de stalling binnen. Ze kijken rond en lopen naar de felblauwe fiets. De vrouw probeert het ringslot open te krijgen. Vermoedelijk gebruikt ze een loper. Maar het lukt haar niet. Dan probeert de man het. Hij krijgt het slot wel open. De vrouw loopt de fietsenstalling uit, gevolgd door de man op de gestolen fiets.

Fiets

Het gaat om een felblauwe damesfiets van het merk Gazelle. Hij heeft een lichtkleurige voorvork, trommelremmen en donkere fietstassen. Aan het stuur zit een bloemenslinger en om het zadel een bloemetjeshoes.

Signalementen

Verdachte 1:

 • jonge vrouw
 • leeftijd ongeveer 20 jaar
 • donkerbruin haar
 • droeg een glimmende zwarte jas met stiknaden en capuchon
 • had een grijze rok aan tot over de knieën
 • droeg een zwarte legging
 • had grote zwarte schoenen aan.

Verdachte 2:

 • jongeman
 • leeftijd 20 tot 30 jaar
 • kort donker haar
 • dunne donkere baard en snor
 • droeg een donkere jas met gestikt ruitjespatroon
 • had een blauwe spijkerbroek aan
 • droeg zwarte schoenen.
]]>
Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachten Foto van de gestolen fiets 52.0258183 5.079358100000036
Nieuwegein - Gezocht - Brandstichting bij garagebedrijf Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-nieuwegein-29-brand.html Via een regenpijp het dak op klimmen om brand te stichten. Dat doet iemand op zondagavond 9 oktober 2016 bij de Carshop aan de Herenstraat in Nieuwegein. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. verdachte Thu, 30 Mar 2017 11:22:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/03-nieuwegein-29-brand.html 2017-03-30T11:22:00Z Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 29 maart 2017.

Het is kort na 23:00 uur als er een persoon uit de richting van de Herenstraat naar de achterkant van de winkel fietst. Hij of zij zet de fiets neer en klimt behendig via de regenpijp omhoog, het dak op. Op camerabeelden is te zien dat er een half uur later een lichtflits in het pand is, mogelijk vlammen, waarna het weer donker wordt. Op dat moment komt de persoon weer naar beneden, pakt de fiets en fietst weg. 

Niet lang nadat de verdachte wegfietst, komen agenten ter plaatse. Ze hebben een inbraakmelding gehad, maar als zij aankomen zien ze veel rook. Ze roepen de brandweer op. De brandweerlieden breken een aantal deuren open en zien binnen dat er een brand woedt. Nadat de brand is geblust concluderen zij uit aangetroffen sporen dat de brand is aangestoken. 

De brandstichter laat op het dak het bericht 'vuile opligters' achter, foutief gespeld. Mogelijk gaat het om een onenigheid tussen de toenmalige huurder van het pand en de verdachte, maar daar is verder nog niks over bekend. 

Behendige klimmer

Er is geen signalement van de verdachte, maar wel is duidelijk dat de persoon lenig naar boven klom en waarschijnlijk een slank persoon is. Dat de verdachte op de fiets was, kan betekenen dat hij of zij uit de omgeving komt.

]]>
Weet u wie er achter de brandstichting zit bij het pand aan de Herenstraat of weet u meer over de mogelijke aanleiding van de brandstichting? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Garagebedrijf Carshop Foto van tekst op dak 52.03406379999999 5.0921558000000005
Nieuwegein - Getuigen gezocht van verkeersconflict https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/03-getuigen-gezocht-van-verkeersconflict-nieuwegein.html De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien van een verkeersconflict vrijdag 17 maart omstreeks 13.30 uur tussen de bestuurders van een auto en een bestelbus op de Binnenwal. Daarbij werd de automobilist door de bestuurders van de bestelbus bedreigd en vervolgens mishandeld. nieuwsbericht Wed, 29 Mar 2017 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/03-getuigen-gezocht-van-verkeersconflict-nieuwegein.html 2017-03-29T09:30:00Z De bestuurder van de personenauto, een 23-jarige Nieuwegeiner, sloot aan in een rij auto’s die wachtten voor het rode licht. De bestelbus reed rechts over het fietspad en het trottoir om de wachtende auto’s in te halen. De Nieuwegeiner claxonneerde enkele malen omdat hij vreesde bij deze manoeuvres te worden aangereden door de bestelbus. Daarop stapte de andere bestuurder uit en maakte dreigende armgebaren. De Nieuwegeiner probeerde via het open raampje het gesprek aan te gaan, maar daarop werd hij in het gezicht geslagen.

]]>
De politie heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen die iets van het voorval hebben gezien. Heeft u informatie die kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Of vul onderstaand tipformulier in.

]]>
52.02643940000001 5.089928200000031
Heeg - Politie houdt bedrijfsinbrekers aan https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/25/01---politie-houdt-bedrijfsinbrekers-aan.html De politie hield in de nacht van vrijdag op zaterdag twee mannen en een vrouw aan die ervan verdacht worden een inbraak te hebben gepleegd in een bedrijf aan It Butlan. nieuwsbericht Sat, 25 Mar 2017 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/25/01---politie-houdt-bedrijfsinbrekers-aan.html 2017-03-25T08:03:00Z  Nadat het inbraakalarm van het bedrijf afging constateerde de gealarmeerde politie dat een toegangsdeur opengebroken was. Er werd niemand meer bij het pand aangetroffen. De ondertussen ook ter plaatse verschenen oplettende eigenaar had op de weg naar zijn bedrijf het kenteken van een passerende auto genoteerd. Toen het kenteken van de betreffende auto in de ANPR werd gezet werd deze kort hierna in Lelystad door de politie gesignaleerd en gecontroleerd. In de auto werd een uit het bedrijf in Heeg ontvreemde acculader aangetroffen. Het trio, een man van 27 uit Nieuwegein, een man van 33 uit Geldrop en een vrouw van 26 jaar uit Bladel, werd hierna aangehouden en ingesloten. Omdat er enkele dagen voor deze inbraak ook in dit bedrijf ingebroken werd zal de politie de verdachten ook hierover aan de tand voelen.

 

]]>
52.9715521 5.605224000000021
Nieuwegein - Aanhoudingen na autokraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/03-aanhoudingen-na-autokraak.html De politie heeft op woensdag 22 maart een 29-jarige inwoner uit Cothen en een 22-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden voor diefstal uit een auto. Beide mannen zijn ingesloten voor onderzoek. nieuwsbericht Thu, 23 Mar 2017 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/23/03-aanhoudingen-na-autokraak.html 2017-03-23T13:37:00Z Agenten kregen om 11.30 uur een melding van een mogelijke autokraak bij een geparkeerde auto op de Ravenswade. Een oplettende getuige wist het kenteken van de auto te noteren, waarin de verdachten ervandoor gingen. Hierop troffen de agenten het voertuig met de twee inzittenden op de Aziëlaan aan. Na een korte achtervolging werden beide mannen aangehouden op de Zeelantlaan. Tijdens de achtervolging gooide de bijrijder een aantal goederen uit het raam, die door de politie in beslag zijn genomen.

]]>
52.0505041 5.113595300000043