Alle berichten | Stichtse Vecht | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/stichtse-vecht.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Stichtse Vecht nl Wed, 18 Oct 2017 12:56:28 GMT 2017-10-18T12:56:28Z nl Maarssen - woningovervallers aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/03-woningovervallers-aangehouden.html Vier woningovervallers zijn aangehouden in en rond een appartementencomplex aan de Schaepmanstraat. nieuwsbericht Wed, 18 Oct 2017 10:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/18/03-woningovervallers-aangehouden.html 2017-10-18T10:26:00Z In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 oktober kwam rond 03.15 uur een melding van een getuige dat er mogelijk een overval plaatsvond.  Meerdere agenten zijn naar de bewuste woning gereden en toen zij daar aankwamen sloegen vier mannen op de vlucht. Alle vier zijn aangehouden.  De verdachte zijn 31, 34 en 26 jaar oud en komen uit Amsterdam en omgeving.  De bewoners zijn opgevangen en nagekeken door ambulancepersoneel.  De vier verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

]]>
Op de Hogendorpstraat heeft de politie een zwarte bus met blauwe kentekenplaten inbeslaggenomen.  De politie zoekt getuigen die meer weten over deze bus, bijvoorbeeld wanneer deze daar is geparkeerd en door wie. Bent u getuige geweest van deze woningoverval of heeft u voor de overval verdachte personen gezien rond de Schaepmanstraat, belt u dan naar het rechercheteam van de politie Stichtse Vecht, via 0900-8844.  Heeft u informatie en wilt u liever anoniem blijven, belt u dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

]]>
52.1450657 5.045553899999959
Breukelen - Twee verdachten aangehouden in moordonderzoek Jaïr Wessels https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/13/03-breukelen-twee-verdachten-aangehouden-in-moordonderzoek-jair-wessels.html Het onderzoeksteam dat de moord op Jaïr Wessels onderzoekt, heeft twee verdachten aangehouden. De verdachten zitten vast en zijn op last van de Officier van Justitie in beperkingen gesteld. nieuwsbericht Fri, 13 Oct 2017 07:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/13/03-breukelen-twee-verdachten-aangehouden-in-moordonderzoek-jair-wessels.html 2017-10-13T07:04:00Z Op vrijdag 7 juli kwam rond 15.00 uur een melding binnen dat een man was neergeschoten. De dader was weggereden in een auto in de richting van de Rijksweg A2. Ondanks dat vluchtroutes direct werden afgesloten, wist de schutter te ontkomen. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Hij overleed later die dag aan zijn verwondingen.

Aanhoudingen

Direct na het schietincident werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd waarin meerdere rechercheurs met verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. Dit onderzoek leidde naar twee verdachten. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober zijn in Spanje en in Nederland de twee mannen met Nederlandse nationaliteit een woning aangehouden. Na de gedane aanhoudingen doorzocht de recherche meerdere woningen. Het onderzoek gaat verder, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
52.1710222 5.001328899999976
Vermist - Anjelie Basco https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2017/september/anjelie-basco.html De Filipijnse Anjelie is als au-pair werkzaam. Ze is vertrokken vanaf het adres waar ze verblijft, maar is niet teruggekomen. Mogelijk heeft ze gereisd met het openbaar vervoer. vermistvolwassene Thu, 14 Sep 2017 18:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/2017/september/anjelie-basco.html 2017-09-14T18:43:00Z Anjelie heeft een tenger postuur. Ze was bij haar vertrek gekleed in een zwarte jurk tot haar knieën en met lange mouwen.

]]>
Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

]]>
geslachtVrouwhaarkleurZwartlengte150 cmnaamAnjelie BascooogkleurBruin]]>
Anjelie Basco 52.21500280000001 5.016584999999964
Breukelen - Gezocht - Update: de moord op Jaïr Wessels https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-onderzoek-schietincident-breukelen.html Vrijdagmiddag 7 juli 2017 werd rond 15.00 uur de 30-jarige Amsterdammer Jaïr Wessels neergeschoten op de parkeerplaats bij Station Breukelen. Toegesnelde hulpdiensten vochten voor zijn leven. De gewonde man werd naar een ziekenhuis gebracht waar hij later die dag kwam te overlijden. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en zijn handlanger een specifieke getuige en vraagt om tips. verdachte Wed, 13 Sep 2017 11:26:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-onderzoek-schietincident-breukelen.html 2017-09-13T11:26:00Z Bekijk het filmpje van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de uitzending van dat programma van 12 september 2017. Op 13 september besteedt het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld ook aandacht aan de zaak. Beide programma's besteedden al eerder aandacht aan de zaak, evenals het tv-programma Bureau NH van RTV NH.

Het slachtoffer

Jaïr Wessels (30) uit Amsterdam heeft een vriendin, een dochter van 9 en zoontje van 2 jaar. Jaïr is een bekende van de politie, en lijkt nogal wat contacten en vijanden in het criminele circuit te hebben. In de periode voor zijn dood is hij op het Spaanse eiland Ibiza  te vinden, waar hij verschillende feesten bezoekt.

Jaïr landt op zondag 2 juli weer op Nederlandse bodem, om naar de dansvoorstelling van zijn 9-jarige dochter te kunnen gaan. Op vrijdag 7 juli om iets voor 14.00 uur bezoekt hij een interieurontwerper aan de Bolestein in Amsterdam. Hij blijft daar zo’n drie kwartier binnen om te praten over de inrichting van een huis in Zuid-Spanje. Hij lijkt haast te hebben als hij vertrekt bij de interieurontwerper, hij rijdt vervolgens naar het station in Breukelen.

De dader

Terwijl Jaïr vanuit Amsterdam onderweg is, rijdt een zwarte Seat Leon het parkeerterrein bij station Breukelen op. Rond 15.00 uur arriveert ook Jaïr op de locatie en dat is voor één van de inzittenden van de Seat om het teken om in actie te komen. Voor de ogen van verschillende getuigen neemt de schutter Jaïr van dichtbij onder vuur. De schutter stapt na zijn daad in de Seat Leon en rijdt daarin met zijn handlanger weg de A2 in de richting van de aldaar gelegen Mc Donalds en vervolgens de A2 op.

De dader was volledig in het zwart gekleed. Hij had een automatisch wapen bij zich en ook een pistool. 

De afspraak

Het is voor de politie van cruciaal belang om te weten met wie Jaïr die vrijdagmiddag 7 juli in Breukelen had afgesproken of wat hij daar deed. Om 16.00 uur die dag had hij in Rotterdam een afspraak, alleen is niet duidelijk met wie. De politie hoopt ook dat er mensen uit zijn omgeving zijn die meer kunnen vertellen over wat er speelde in de periode voor zijn dood en wat misschien wel de reden is geweest voor deze afrekening. Daar kan ook vertrouwelijk over gesproken worden met het Team Nationale Inlichtingen.

Het onderzoek

Direct na het schietincident formeert de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO), waarin meerdere rechercheurs met verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. Het team heeft een aantal onderzoeksvragen die ze in de uitzending van Opsporing Verzocht aan het publiek voorleggen.

Ongeveer een half uur na de moord wordt de zwarte Seat Leon met het kenteken 83-RRG-3 aangetroffen op een parkeerplaats aan de Slotlaan in Loenersloot. Er is nog geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet gelukt. De politie neemt de auto in beslag. Net als op de plek van de moord doen specialisten van de Forensische Opsporing op de vindplaats van de vluchtauto een sporenonderzoek. De vluchtauto blijkt gestolen te zijn op woensdag 21 juni tussen 17.00 uur en 19.00 uur op de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht. Mogelijk hebben de daders al sinds 21 juni in die auto rondgereden. De politie wil graag weten wie erover kon beschikken en waar de auto heeft gestaan of heeft gereden in de weken voor de moord.

Het sporenonderzoek van de Seat Leon loopt nog. De politie hoopt daar binnenkort meer over te horen van het Nederlands Forensisch Instituut.

De getuige

Er zijn verschillende mensen die de moord hebben gezien. Er is in ieder geval nog één getuige die de politie nog steeds niet heeft gesproken, dat is een blonde vrouw. Inmiddels weet de politie waar zij moet hebben gestaan tijdens de moord. Dat was ongeveer midden op de parkeerplaats, op zo’n 15 meter van de plek waar Jaïr is doodgeschoten. Ze moet het voor haar ogen hebben zien gebeuren en met deze vrouw wil de politie alsnog dringend in contact komen, dat kan ook via het Team Nationale Inlichtingen.

De tweede vluchtauto

In Loenersloot ziet een voorbijganger de inzittenden van de Seat overstappen in een grijze stationwagen. En achter het stuur van die stationwagen zit een kale man. De politie heeft een compositietekening van die man kunnen maken. Tien dagen na de moord wordt een grijze stationwagen aangetroffen op de Julianalaan in Vinkeveen. Het gaat om een Peugeot 308. Die blijkt gestolen te zijn op 8 mei vanuit Capelle aan den IJssel en er zitten valse kentekenplaten op. Door de locatie Vinkeveen, relatief dichtbij Breukelen en Loenersloot, houdt de politie er rekening mee dat dit de auto is die door de daders als tweede vluchtauto is gebruikt. De politie wil vooral weten wie de auto heeft gestolen en door wie de auto is achtergelaten in en wie er tussen 18 mei en 17 juli over de auto beschikte. 

De bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden zijn een Seat Leon en een grijze stationwagen rond 13.30 uur rijdend door Loenersloot gezien. Dat is dus dus ruim anderhalf uur vóór de moord. De politie houdt er rekening mee dat dit de Seat is die bij de moord is gebruikt met daarachter de grijze stationwagen die als tweede vluchtauto gebruikt is.

]]>
 • Weet u misschien wie de verdachten zijn?
 • Bent u de blonde vrouw die nog niet als getuige is gehoord of weet u misschien wie die vrouw is?
 • Weet u misschien met wie Jaïr Wessels op 7 juli om 16.00 uur in Rotterdam een afspraak had?
 • Weet u misschien met wie Jaïr op 7 juli in Breukelen had afgesproken of wat hij daar deed?
 • Herkent u de bestuurder van de stationwagen misschien van de compositietekening?
 • Heeft u de Seat Leon en de grijze stationwagen voor of na de moord zien rijden in de omgeving van Breukelen en Loenersloot?
 • Weet u iets over de diefstal van de Peugeot 308, die op 18 mei is gestolen vanuit Capelle aan den IJssel? 
 • Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  ]]>
  Opname van het slachtoffer Foto van het slachtoffer Jaïr Wessels Opname van het slachtoffer Jaïr Wessels al hij gehaast vertrekt Luchtfoto van de omgeving Luchtfoto van de situatie Foto van het parkeerterrein waar het gebeurde Foto van de plaats waar het gebeurde Luchtfoto met daarop aangegeven de plek waar de gezochte getuige zich bevond Foto van de vluchtauto Opname met de Seat Leon rijdend gezien in Loenersloot Opname met de Seat Leon rijdend gezien in Loenersloot Foto van Peugeot 308 Foto van de straat waar de Seat Lein werd gestolen 52.17015250000001 4.991364200000021
  Nederland - Opsporing Verzocht: dood van mevrouw Holshuijsen (99) https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/opsporing-verzocht.html In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 12 september is er onder meer aandacht voor de dood van mevrouw Hendrika Holshuijsen (99). Mogelijk kwam zij door een misdrijf om het leven. Ook is er een getuigenoproep voor het dodelijke schietincident van maandagavond 11 september in Amsterdam. nieuwsbericht Tue, 12 Sep 2017 18:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/opsporing-verzocht.html 2017-09-12T18:28:00Z Agenten vonden donderdag 17 augustus het levenloze lichaam van mevrouw Holshuijsen in haar woning in Amsterdam. Een dag later zou zij 100 zijn geworden. De politiemedewerkers die met het onderzoek bezig zijn, zoeken momenteel naar mensen die iets hebben gezien in of rond het huis van deze dame. Het gaat dan om de periode dinsdagavond 15 augustus tot en met donderdagochtend 17 augustus.

  In de uitzending wordt tevens een oproep gedaan aan getuigen van het schietincident van 11 september aan de Burgemeester de Vlugtlaan in Amsterdam. De 48-jarige man die daarbij zwaargewond raakte, is woensdagochtend aan zijn verwondingen overleden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die zij nog niet heeft gesproken. Ook wordt verzocht om beeldmateriaal te delen.

  ]]>
  Hieronder vindt u het overzicht van alle items die in de uitzending aan bod komen:
  - Amsterdam: dodelijk schietincident
  - Breukelen: de moord op Jaïr Wessels
  - Nederland: ladingdiefstal op de A73
  - Kelpen-Oler: zwaargewonde man
  - Assen: babbeltruc en pinfraude
  - Purmerend: poging tot woninginbraak
  - Amsterdam: de dood van mevrouw Holshuijsen
  - Ulvenhout: woningoverval op een gezin
  - Bladel: vrouw gewond bij woningoverval
  Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.

  ]]>
  Opsporing Verzocht is dinsdag 12 september van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 13 september rond 12.00 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op het second screen. Wilt u de zaken nog eens terugkijken? Kijk dan op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht.

  ]]>
  Belpanel 52.3702157 4.895167899999933
  Breukelen - Ontwikkelingen in onderzoek dodelijk schietincident Jaïr Wessels https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/03ontwikkelingen-in-onderzoek-dodelijk-schietincident-jair-wessels.html Aankomende dinsdag 12 september zal Opsporing Verzocht opnieuw aandacht besteden aan het onderzoek van het dodelijk schietincident dat vrijdagmiddag 7 juli op het station in Breukelen plaatsvond. Daarbij kwam de 30-jarige Jaïr Wessels om het leven. nieuwsbericht Mon, 11 Sep 2017 09:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/03ontwikkelingen-in-onderzoek-dodelijk-schietincident-jair-wessels.html 2017-09-11T09:03:00Z Het Team Grootschalige Opsporing (TGO) dat vlak na het schietincident werd samengesteld met meerdere rechercheurs en recherchespecialisten maakt vorderingen. Meerdere getuigen zijn gehoord en het onderzoek is op dit moment in volle gang. In de uitzending van Opsporing Verzocht zal onder andere beeld getoond worden van een mogelijke tweede vluchtauto en een compositietekening van een van de daders die betrokken is bij de moord op Jaïr. Mogelijk dat deze tekening een herkenning gaat opleveren.

  Uitzending

  Opsporing Verzocht wordt dinsdag 12 september uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 13 september om 12.10 uur op NPO 2. Ook het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld zal woensdag 13 spetember in de uitzending aandacht besteden aan deze zaak.

  ]]>
  52.1710222 5.001328899999976
  Nederland - Dodelijk schietincident Breukelen in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/11/00-opsporing-verzocht-11-juli-2017.html De 30-jarige Amsterdammer Jair Wessels overleed vrijdag 7 juli, nadat hij bij station Breukelen was beschoten. Via Opsporing Verzocht roept de politie de hulp van het publiek in om de zaak te kunnen oplossen. nieuwsbericht Tue, 11 Jul 2017 18:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/11/00-opsporing-verzocht-11-juli-2017.html 2017-07-11T18:15:00Z Afgelopen vrijdag kreeg de politie de melding dat er was geschoten op een parkeerterrein bij het station. Op straat lag een gewonde man. Het slachtoffer - Jair Wessels - werd overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij overleed aan zijn verwondingen. De recherche is momenteel druk bezig met het onderzoek naar het schietincident. Zij roept mensen die informatie hebben op zich te melden.

  ]]>
  Het schietincident in Breukelen is niet de enige zaak waarvoor aandacht wordt gevraagd. Opsporing Verzocht toont ook items over:
  - de in Breda ontsnapte Luciano Dijkman
  - het ernstige verkeersongeluk in Schijndel, waar keien op het wegdek waren gelegd
  - onbekende dode man in Haarlem
  - bankpasfraude in Zelhem
  - de gewapende overval op de Lidl in Sas van Gent
  - een plofkraak in Elburg
  - het openbreken van parkeerautomaten in Goes
  - brandstichting in Utrecht
  - gevonden goederen in Abcoude
  - een anonieme tipgever in een Zwolse cold case-zaak
  - een woninginbraak in Amsterdam
  Uiteraard wordt een terugkoppeling gegeven over de resultaten van de vorige uitzending.

  ]]>
  Opsporing Verzocht is dinsdag 11 juli van 20.30 uur tot 21.20 uur te zien op NPO 1. Op woensdag 12 juli rond 11.40 uur is de herhaling op NPO 2. Met uw tablet, laptop of smartphone kunt u ook kijken op het second screen. Wilt u de zaken nog eens terugkijken? Kijk dan op deze speciale pagina van Opsporing Verzocht.

  ]]>
  Anniko van Santen 52.1710222 5.0013289999999415
  Breukelen - Dodelijk schietincident station Breukelen in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/11/03-dodelijk-schietincident-station-breukelen-in-opsporing-verzocht.html Dinsdag 11 juli besteedt het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht aandacht aan een schietincident op de parkeerplaats bij station Breukelen. Daarbij kwam de 30-jarige Jaïr Wessels uit Amsterdam om het leven. nieuwsbericht Tue, 11 Jul 2017 07:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/11/03-dodelijk-schietincident-station-breukelen-in-opsporing-verzocht.html 2017-07-11T07:32:00Z Op vrijdag 7 juli kwam rond 15.00 uur een melding binnen dat een man was neergeschoten. De dader was weggereden in een auto in de richting van een aldaar gelegen Mac Donalds. Ondanks dat vluchtroutes direct werden afgesloten, wist de schutter te ontkomen. Het slachtoffer werd met spoed overgebracht naar een ziekenhuis. Hij overleed later die dag aan zijn verwondingen. Het slachtoffer is een bekende van de politie.

  TGO

  Direct na het schietincident werd een Team Grootschalige Opsporing (TGO) geformeerd waarin meerdere rechercheurs met verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. Het team heeft een aantal onderzoeksvragen die ze in de uitzending van Opsporing Verzocht aan het publiek willen voorleggen. Daarnaast roept het team getuigen op hun informatie en/of beeldmateriaal met hen te delen.

  Uw tip!

  Heeft u informatie die van belang kan zijn voor het onderzoek? Geef dit dan door via de opsporingstiplijn 0800-6070 of Meld Misdaad via 0800-7000. Informatie doorgeven of uploaden van beeldmateriaal kan via onderstaand tipformulier.

  Uitzending

  Opsporing Verzocht wordt dinsdag 11 juli uitgezonden om 20.30 uur op NPO 1. De herhaling is woensdag 12 juli om 12.10 uur op NPO 2. Ook de regionale opsporingsprogramma, Bureau Hengeveld van RTV Utrecht en Bureau NH van RTV NH, besteden aandacht aan dit onderzoek. Deze programma’s worden op woensdag 12 juli uitgezonden.

  ]]>
  52.1710222 5.0013289999999415
  Breukelen - Slachtoffer schietincident overleden https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/03-slachtoffer-schietincident-overleden.html Het slachtoffer van een schietincident vanmiddag bij station Breukelen is overleden. Het gaat om een 30-jarige Amsterdammer. nieuwsbericht Fri, 07 Jul 2017 20:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/03-slachtoffer-schietincident-overleden.html 2017-07-07T20:55:00Z Rond 15.00 uur kreeg de politie melding dat er was geschoten op een parkeerterrein bij het station in Breukelen. Het slachtoffer is naar een ziekenhuis gebracht, en is daar komen te overlijden. Het gaat om een 30-jarige Amsterdammer.

  De politie startte direct een onderzoek. Het parkeerterrein is lange tijd afgezet geweest voor uitgebreid sporenonderzoek. De recherche is druk bezig met onderzoek naar de aanleiding en de precieze toedracht van de schietpartij.

  Getuigen worden verzocht om zich te melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

   

  ]]>
  52.1706203 4.990633900000034
  Breukelen - Man gewond bij schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/03-man-gewond-bij-schietincident.html Vrijdagmiddag 7 juli raakte een man gewond bij een schietincident op de parkeerplaats bij Station Breukelen. nieuwsbericht Fri, 07 Jul 2017 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/7/03-man-gewond-bij-schietincident.html 2017-07-07T14:26:00Z Rond 15.00 uur kwam de melding van een gewonde man. Hij bleek neergeschoten en lag gewond straat. De dader stapte in een andere auto die vervolgens wegreed in de richting van de A2. Hulpdiensten kwamen ter plaatse, een traumahelikopter landde. Per ambulance werd het slachtoffer naar een ziekenhuis gebracht.  De parkeerplaats is afgezet voor sporenonderzoek.

  ]]>
  De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. Heeft u iets gezien rondom station Breukelen? Heeft u informatie over de vluchtroute? Heeft u andere informatie die het onderzoek kan helpen? Belt u dan met 0900-8844 of meld via onderstaand tipformulier. Hier kunt u ook eventuele foto’s en/of filmpje uploaden. Anoniem melding doen kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.

  ]]>
  Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 52.17015250000001 4.991364200000021