Alle berichten | Utrechtse Heuvelrug | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/utrecht/utrechtse-heuvelrug.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Utrechtse Heuvelrug nl Fri, 19 Jan 2018 19:00:20 GMT 2018-01-19T19:00:20Z nl Oss - Bestelauto doorrijder aangetroffen en arrestatie in zaak https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/9/09-bestelauto-doorrijder-aangetroffen-en-arrestatie-in-zaak.html De bestelauto die betrokken was bij de aanrijding op de Berghemseweg in Oss tijdens de nieuwjaarsnacht is dinsdagochtend 9 januari aangetroffen in Stroe. Ook hebben we een verdachte in deze zaak aangehouden. Of dit de daadwerkelijke verdachte van het besturen van de auto is, is nog niet duidelijk. nieuwsbericht Tue, 09 Jan 2018 17:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/9/09-bestelauto-doorrijder-aangetroffen-en-arrestatie-in-zaak.html 2018-01-09T17:28:00Z Naar aanleiding van nieuwe informatie die bij ons binnenkwam hebben wij dinsdag in de vroege ochtend op een camping in het Gelderse Stroe de bestelwagen teruggevonden die betrokken was bij de aanrijding in Oss. Het voertuig is in beslag genomen en wordt verder onderzocht door onze verkeersspecialisten.

]]>
Later die middag meldde zich een 39-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg op het politiebureau in Oss die een verklaring wilde afleggen. Vanwege een aantal verdachte omstandigheden is deze man aangehouden. We onderzoeken of hij een rol heeft gehad bij de aanrijding en zo ja welke. Of hij de bestuurder van het voertuig is geweest is nog niet helder. De verdachte zit vast voor verder onderzoek.

]]>
bewaker in cellenblok 52.18622240000001 5.693917899999974
Leersum - Poging plofkraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/29/03-poging-plofkraak.html Inde vroege ochtend van vrijdag 29 december werd een explosief aangetroffen aan een pinautomaat. Ongeveer 75 omwonenden moesten tijdelijk hun huis uit. nieuwsbericht Fri, 29 Dec 2017 10:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/29/03-poging-plofkraak.html 2017-12-29T10:10:00Z Rond 03.00 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Honingraat. Agenten gingen daarheen en zagen een ingeslagen ruit. Er waren twee personen op een rode scooter gezien die wegreden. Agenten gingen op zoek naar hen en ook de politiehelikopter zocht mee. Aan de pinautomaat bleek iets te hangen wat op een explosief leek. Agenten zetten de omgeving af en schakelden team Explosievenverkenning in. Op hun aangeven kwam de explosievenopruimingsdienst. Die schatte in dat er mogelijk gevaar voor omwonenden kon ontstaan.

Ongeveer 50 woningen werden uit voorzorg ontruimd. De bewoners werden opgevangen in een woonzorgcentrum. De EOD stelde het explosief veilig en voerde het af naar een veilige plek. Bewoners mochten weer naar huis en na sporenonderzoek werd de afzetting van de omgeving weer opgeheven. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Getuigen, en mensen die meer weten over deze poging tot plofkraak, worden verzocht contact op te nemen via 0900-8844, of anoniem via 0800-7000.

]]>
52.01016420000001 5.432035000000042
Boekarest - Internationaal politieonderzoek leidt tot aanhoudingen van Roemeense Ransomware verdachten https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/20/11-internationaal-politieonderzoek-leidt-tot-aanhoudingen-van-zes-roemeense-ransomware-verdachten.html Vorige week zijn er door de Roemeense autoriteiten in Roemenie woningen doorzocht van personen die verdacht worden van het infecteren van computersystemen door de verspreiding van CTB-Locker Ransomware. Drie verdachten zijn aangehouden en zes betrokkenen zijn opgehouden voor verhoor. De operatie was het resultaat van een gezamenlijk onderzoek door de Roemeense politie, het Roemeense Openbaar Ministerie, Team High Tech Crime (THTC) van de Nederlandse politie, het Nederlands Openbaar Ministerie, het Britse National Crime Agency, De FBI, de Amerikaanse Secret Service en het European Cyber Crime Center (EC3) van Europol. nieuwsbericht Wed, 20 Dec 2017 10:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/20/11-internationaal-politieonderzoek-leidt-tot-aanhoudingen-van-zes-roemeense-ransomware-verdachten.html 2017-12-20T10:26:00Z De zoekingen vonden plaats op zes locaties in Roemenië. Hierbij zijn diverse laptops, gegevensdragers, documenten honderden sim-kaarten en een Crypto currency mining opstelling in beslag genomen.

]]>
Naast de verspreiding van CTB-Locker zijn er binnen de Roemeense groepering twee personen verdacht van het verspreiden van “Cerber” op een groot aantal computers in de Verenigde Staten. De United States Secret Service (USSS) is vervolgens een onderzoek gestart naar de Cerber Ransomware besmetting. In eerste instantie was het onderzoek naar CTB-Locker separaat van het Cerber onderzoek, echter toen bleek dat het om één Roemeense groepering ging, is er besloten om meer gecoördineerd op te treden in de separate onderzoeken.

 

]]>
Ten tijde van de acties vorige week waren de twee verdachten van het Cerber onderzoek echter nog niet gelokaliseerd. De verdachten zijn hierop internationaal gesignaleerd door de Amerikaanse autoriteiten. Op  15 december werden de twee als nog aangehouden op het vliegveld van Boekarest toen zij trachten het land te verlaten.

]]>
Het onderzoek naar CTB-Locker is in Nederland is in 2015 gestart, nadat er een groot aantal besmettingen van deze ransomware variant werd gemeld. De ransomware is veelvuldig verspreid via phishingmails die afkomstig leken te zijn van telecomprovider KPN. De politie heeft tijdens het onderzoek bijna 200 aangiften van CTB-Locker slachtoffers ontvangen, waarvan velen gelinkt kunnen worden aan de Roemeense groep verdachten. Het daadwerkelijke aantal slachtoffers van CTB-Locker in Nederland wordt vele malen hoger geschat.

]]>
In 2016 ontving THTC informatie dat een Nederlandse server betrokken zou zijn bij de verspreiding van het CTB-locker virus. THTC heeft vervolgens de server gekopieerd en grondig onderzocht. Op deze server is broncode aangetroffen voor de verspreiding van phishingmails alsmede een groot aantal varianten van het CTB-Locker virus. Hierop is er een analyse gemaakt van de kwaadaardige bestanden. Om nog beter de werking van het virus te kunnen achterhalen, heeft ook computer securitybedrijf McAfee aanvullend onderzoek gedaan.

]]>
Uiteindelijk heeft intensief onderzoek geleid tot een verdenking jegens de groep van Roemeense verdachten. De Nederlandse politie, het Openbaar Ministerie en de autoriteiten in de andere landen hebben hierop informatie uit de lopende onderzoeken overgedragen aan de Roemeense politie. De Roemeense politie heeft vervolgens een zelfstandig onderzoek geopend naar de groep verdachten. Naast Nederlandse slachtoffers hebben de verdachten vermoedelijk ook slachtoffers gemaakt in België en Italië. De aangehouden personen zullen in Roemenië worden vervolgd.

Het internationale onderzoek gaat verder naar andere verspreiders en de uiteindelijke makers van de CTB-Locker ransomware.

]]>
CTB-locker werd voor het eerst in 2014 gezien en was een van de eerste ransomware-families die Tor gebruikte om de Command en Control-infrastructuur te verbergen. Het virus richtte zich op bijna alle versies van Microsoft Windows. Eenmaal geïnfecteerd werden alle persoonlijke bestanden van de slachtoffers op de computer door de criminelen versleuteld. De criminelen persten de slachtoffers vervolgens af om hun bestanden tegen betaling terug te krijgen. Volgens computer beveiligingsbedrijf McAfee was CTB-Locker in 2016 de nummer één ransomware- familie die slachtoffers over de hele wereld heeft gemaakt. CTB-Locker stond in 2015 al reeds in de top 10 van de ransomware-families.

]]>
De politie doet wereldwijd onderzoek naar diverse soorten ransomware en de criminelen die verantwoordelijk zijn voor de verspreiding hiervan. Ondanks deze inspanningen is voorkomen nog altijd beter dan genezen.  Voorkom dat u zelf slachtoffer wordt en kijk voor preventietips en decryptietools op www.nomoreransom.org. Bent u wel slachtoffer geworden, betaal dan niet, maar doe aangifte bij de politie.

]]>
Kabelaansluiting op computer 52.0508132 5.285405500000024
Gezocht - Overval op sigarenwinkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-driebergen31overval.html Een echtpaar runt al 47 jaar de gelijknamige sigarenwinkel aan de Hoofdstraat. In al die jaren is hen nooit iets overkomen, tot vrijdagavond 30 december 2016. Toen stond de 71-jarige man ineens oog in oog met drie gewapende overvallers. Het echtpaar is die avond rond 20.45 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze bekijken de omzet van de verkoop van de eindejaarsloten. Dan zwaait de deur open en stormen de overvallers naar binnen. De vrouw reageert alert en vlucht meteen naar hun woning achter de winkel en doet de deur op slot. De overvallers eisen geld en slaan de winkelier hard tegen zijn hoofd. Als ze geen geld krijgen, proberen ze de tussendeur naar de woning te forceren. Ze slaan de glazen ruit in. Dan schrikt één van hen van iets wat hij buiten ziet en roept dat ze moeten vertrekken. Ze vluchten halsoverkop de winkel uit. De winkelier rent achter ze aan. Hij heeft er bijna één te pakken, maar de overvallers zijn hem net te snel af. De politie heeft de drie verdachten inmiddels aangehouden.  Mon, 11 Dec 2017 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-driebergen31overval.html 2017-12-11T09:59:00Z Een echtpaar runt al 47 jaar de gelijknamige sigarenwinkel aan de Hoofdstraat. In al die jaren is hen nooit iets overkomen, tot vrijdagavond 30 december 2016. Toen stond de 71-jarige man ineens oog in oog met drie gewapende overvallers.

Het echtpaar is die avond rond 20.45 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze bekijken de omzet van de verkoop van de eindejaarsloten. Dan zwaait de deur open en stormen de overvallers naar binnen. De vrouw reageert alert en vlucht meteen naar hun woning achter de winkel en doet de deur op slot. De overvallers eisen geld en slaan de winkelier hard tegen zijn hoofd. Als ze geen geld krijgen, proberen ze de tussendeur naar de woning te forceren. Ze slaan de glazen ruit in.

Dan schrikt één van hen van iets wat hij buiten ziet en roept dat ze moeten vertrekken. Ze vluchten halsoverkop de winkel uit. De winkelier rent achter ze aan. Hij heeft er bijna één te pakken, maar de overvallers zijn hem net te snel af.

De politie heeft de drie verdachten inmiddels aangehouden. 

]]>
52.04898639999999 5.292060799999945
Driebergen - Politie stuit op hennepkwekerij na inbraakmelding https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-politie-stuit-op-hennepkwekerij-na-inbraakmelding-driebergen.html De politie heeft in de nacht van maandag 27 op dinsdag 28 november op heterdaad drie inbrekers aangehouden. De verdachten, twee 30-jarige mannen uit Den Bosch en een 18-jarige man zonder bekende woon- of verblijfplaats – werden betrapt toen zij via een bovenlicht een bovenwoning aan de Traaij naar binnen waren geklommen. nieuwsbericht Wed, 29 Nov 2017 13:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/03-politie-stuit-op-hennepkwekerij-na-inbraakmelding-driebergen.html 2017-11-29T13:20:00Z Dankzij een alerte getuige arriveerde de politie toen de mannen nog in de woning waren. De agenten sommeerden de verdachten om naar buiten te komen en rekenden hen in. Een auto werd in beslag genomen.

]]>
Met een machtiging ging de politie de volgende dag het pand binnen en stuitte daarbij op twee ruimtes met een hennepplantage. In totaal werden bijna 400 planten aangetroffen. Ook bleek sprake van diefstal van stroom.

]]>
De kwekerij is ontmanteld en alle goederen zijn in beslag genomen ter vernietiging. Nader onderzoek moet uitwijzen of de inbraak verband hield met de aanwezigheid van de hennepplantage. Ook wordt nader onderzoek ingesteld naar de eigenaar van de kwekerij.

]]>
Agent inspecteert illegale hennepplantage in woning 52.0603243 5.30362070000001
Driebergen - 97 Money mules in Nederland opgespoord https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/11-81-money-mules-in-nederland-opgespoord.html In een gezamenlijke internationale actie naar witwassen zijn 766 verdachten opgespoord waarvan er 159 zijn aangehouden. In Nederland zijn 97 money mules opgespoord. Zij hadden hun rekening beschikbaar gesteld voor andere criminelen. Het totale geldbedrag dat op deze rekeningen is gestort, is bijna vijf miljoen euro. nieuwsbericht Tue, 28 Nov 2017 11:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/11-81-money-mules-in-nederland-opgespoord.html 2017-11-28T11:08:00Z Afgelopen week voerden verschillende handhavingsinstanties en justitiële diensten voor het derde achtereenvolgende jaar een gezamenlijke internationale actie uit, gericht op het aanpakken van money mules. De volgende landen deden hieraan mee: Nederland, Oostenrijk, België, Bulgarije, Kroatië, Denemarken, Tsjechië, Finland, Frankijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Italië, Letland, Moldavië, Polen, Portugal, Roemenië, Servië, Slovenië, Spanje, Zwitserland, Groot-Brittannië en Oekraïne. Daarnaast deden ook Australië en de Verenigde Staten (FBI en SS) mee. De Nederlandse politie in de hoedanigheid van Electronic Crimes Task Force (ECTF), coördineerde deze actie in samenwerking met het LMIO, het OM, Europol en Eurojust. Aan deze succesvolle actie werkten 257 banken en private partijen mee. De ECTF is een samenwerkingsverband tussen politie, OM, de Nederlandse grootbanken (ING, Rabobank, ABN Amro, de Volksbank) en International Card Services (ICS).  

]]>
In Nederland participeerden in totaal acht eenheden aan de actie. Het gaat om de eenheden Limburg, Midden Nederland, Den Haag, Rotterdam, Zeeland West-Brabant, Noord-Holland en Amsterdam en de Landelijke Eenheid. Er zijn 97 money mules verspreid in Nederland opgespoord waarvan er 18 personen zijn aangehouden. De verwachting is dat er nog meer verdachten aangehouden zullen worden.

Caroline Sander, teamleider van de ECTF van de Landelijke Eenheid: 'We zien dat er steeds meer landen deze actie ondersteunen en er een vuist wordt gemaakt om de problematiek gezamenlijk aan te pakken. In 2015 waren dit nog 10 landen, inmiddels is dit aantal toegenomen tot maar liefst 26. Een belangrijke ontwikkeling, omdat geld ook vaak wordt overgeboekt naar buitenlandse rekeningen. Samenwerken met andere landen is hierbij cruciaal.' Aansluitend op de actieweek is een ‘bewustzijnweek’, een preventieprogramma in alle deelnemende landen. Het programma is erop gericht om te voorkomen dat mensen als geldezel optreden. 'In Nederland zien we dat ook jonge mensen vatbaar zijn om zich te laten verleiden/misbruiken door criminelen om crimineel geld wit te wassen. Deze doelgroep moet zich ervan bewust zijn dat de pakkans hoog is en de gevolgen voor de money mule ingrijpend.'

Word geen money mule

]]>
De internationale resultaten zijn onder andere:

 • 766 money mules zijn opgespoord
 • 159 aanhoudingen
 • Meer dan 90% van de transacties van money mules zijn gelinkt aan cybercrime.
]]>
Money Mule 52.0508132 5.285405500000024
Utrecht - Driebergen - Team High Tech Crime wint Anti Fraude Award https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/11-team-high-tech-crime-wint-anti-fraude-award.html Team High Tech Crime (THTC) heeft donderdag 5 oktober de Anti Fraude Award gewonnen. Het team is onderscheiden tijdens het Fraude Film Festival in Utrecht, omdat het dit jaar Hansa Market heeft overgenomen op het dark web, voor het succesvolle onderzoek naar Ennetcom en de rol bij het project NoMoreRansom. nieuwsbericht Fri, 06 Oct 2017 07:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/11-team-high-tech-crime-wint-anti-fraude-award.html 2017-10-06T07:56:00Z THTC was genomineerd vanwege de overname van de Hansa Market op het dark web en het succesvolle onderzoek Ennetcom. Dit zijn twee (van de) baanbrekende en succesvolle prestaties van het THTC in het afgelopen jaar. Beide acties leverden zeer waardevolle informatie op voor de politie. Verder is THTC initiatiefnemer van het succesvolle project “NoMoreRansom”.

Opsporingsdiensten en IT-beveiligingsbedrijven hebben in dit publiek-private initiatief de krachten gebundeld om de activiteiten van cybercriminelen te verstoren. Dit gebeurt door encryptietools beschikbaar te stellen voor slachtoffers om hun versleutelde bestanden op hun computer te ontsleutelen.

THTC streed met deze twee andere genomineerden om de award:

het platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money en de co-founders van de Stichting GDI.Foundation, Vincent Toms en Victor Gevers.

]]>
Het Fraude Film Festival brengt verschillende netwerken uit de publieke en private sector bij elkaar. Het vertonen van inspirerende documentaires en het aangaan van kritische debatten staan hierbij centraal. Het Fraude Film Festival neemt binnen deze debatten een neutrale, onafhankelijke positie in.
Lees hier meer over het Fraude Film Festival.

 

Bron afbeelding: Fraude Film Festival

]]>
Anti Fraude Award 52.09073739999999 5.121420100000023
Driebergen - Gezocht - Zakkenrollerij en pinnen met gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-driebergen-20-zakkenrollerij.html Een vrouw die boodschappen deed bij een supermarkt op de Traaij werd slachtoffer van zakkenrollerij. Dat kostte haar ruim 3900 euro. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips. verdachte Wed, 20 Sep 2017 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-driebergen-20-zakkenrollerij.html 2017-09-20T14:06:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 20 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op 1 april 2017 op de stoep van de supermarkt. Een man komt naar de 57-jarige vrouw toe met een wegenkaart en vraagt haar de weg. Ze wijst hem de weg, maar heeft niet in de gaten dat intussen haar bankpas wordt gestolen. Dit is een veel gebruikte truc van zakkenrollers. De aandacht van het slachtoffer is bij de wegenkaart en ondertussen steelt iemand de bankpas of portemonnee uit de jaszak of de tas van het slachtoffer.

Pinnen

Twee dagen later ontdekt de vrouw dat ze haar bankpas mist. Dan is er al al ruim 3900 euro mee gepind. Eén van de pintransacties vindt plaats bij een automaat van de bank aan de Traaij. . Later wordt er ook nog voor 2900 euro op verschillende locaties in Duitsland gepind.

Signalement van de verdachte

 • man
 • blanke huidskleur
 • lengte ongeveer 1,90 meter
 • grijs haar
 • donkere ogen
 • droeg een grijze trui
 • had een donkere broek aan
 • droeg zwarte schoenen met witte zool.
]]>
Herkent u de man op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachte 52.0546243307591 5.289273262023926
Driebergen - Politie en reddingshondenteams burgers zoeken samen naar vermisten https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/11-politie-en-burger-reddingshondenteams-zoeken-samen-naar-vermisten.html De Stichting Inzet reddingshond Nederland en de politie gaan meer samenwerken bij zoekacties met reddingshonden naar vermisten. Reddingshondenteams van burgers kunnen voortaan, onder aansturing van de politie, meezoeken. Deze samenwerking vergroot de kans om een vermiste levend terug te vinden. nieuwsbericht Mon, 11 Sep 2017 12:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/11/11-politie-en-burger-reddingshondenteams-zoeken-samen-naar-vermisten.html 2017-09-11T12:26:00Z De samenwerking betekent betere coördinatie, meer efficiëntie en een flinke vergroting van de capaciteit van het aantal reddingshondenteams. Als de politie bij een zoekactie naar een vermiste persoon extra hulp kan gebruiken, neemt de politie contact op met de Stichting Inzet reddingshond Nederland (SIN). De SIN coördineert de inzet van burger-reddingshondenteams en zorgt ervoor dat er gekwalificeerde reddinghondenteams beschikbaar zijn. In de regeling zijn afspraken gemaakt over kwaliteitseisen en -borging. Ook gaan de politie en de burgerteams voortaan twee keer per jaar samen oefenen, zodat ze getraind zijn op de samenwerking.
 

]]>
Honden zijn krachtig en wendbaar waardoor ze goed kunnen zoeken naar vermiste personen. Wanneer elke seconde telt, worden honden ingezet om overlevenden te lokaliseren, omdat zij een groot gebied snel kunnen doorzoeken. Bij de politie heeft de afdeling Speur- en Specialistische Dieren van de Landelijke Eenheid speciaal getrainde reddingshonden.
De SIN is een non-profit organisatie die in 1992 op verzoek van het Ministerie van Binnenlandse Zaken is opgericht, als een voor Nederland overkoepelende organisatie voor de inzet van reddingshonden. Ook de SIN heeft gespecialiseerde reddingshondenteams voor het zoeken naar vermisten.
Daarnaast zijn in Nederland diverse reddingshondenorganisaties actief. Alle burger-reddingshondenteams die zich aanmelden via de SIN en voldoen aan de kwaliteitseisen kunnen straks met de politie meezoeken bij een vermissing.

]]>
Samenwerken met burgers en partners is een van de speerpunten van het beleid van de politie. Er zijn tal van voorbeelden waarbij burgers helpen bij de opsporing. Denk aan Burgernet, Amber Alert, tv-programma’s als Opsporing Verzocht en buurt WhatsApp-groepen. Zeker sinds de opkomst van social media, ziet de politie dat burgers of burgerorganisaties mee willen helpen zoeken bij een vermissing. Dat is een goede ontwikkeling maar wel een die de politie wil stroomlijnen. Hiervan maken we in dit geval gebruik van bestaande structuren, waarvan die met de SIN er een is. De samenwerking tussen de SIN en politie bestaat al lange tijd.

]]>
agent loopt met speurhond 52.0538746 5.279336300000068
Leersum - Gezocht - Man steelt computer uit winkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-leersum-06-diefstal-computer.html Een man die zich voordoet als klant bij een computerwinkel aan de Rijksstraatweg, blijkt een dief. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en vraagt om tips. verdachte Thu, 07 Sep 2017 06:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/03-leersum-06-diefstal-computer.html 2017-09-07T06:47:00Z Bekijk het filmpje op ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 september 2017 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Terwijl hij heel rustig door de winkel loopt en een praatje maakt met de medewerker, stopt hij een computer onder zijn jas. 

Het gebeurt op vrijdag 26 mei. De man komt de winkel binnen, kijkt rustig rond. Op het moment dat de medewerker even met iets anders bezig is, pakt hij een computer uit de etalage en verstopt hem onder zijn jas, die over zijn arm ligt.

Signalement

 • man
 • donkere huidskleur
 • zwarte sik
 • afrokapsel
 • atletisch postuur
 • had een grijs T-shirt aan
 • droeg zwarte sportschoenen
 • heeft tatoeages op zijn linker onderarm.
]]>
Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opname van de verdachte 52.0152229 5.418337500000007