Alle berichten | Alphen aan den Rijn | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/alphen-aan-den-rijn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Alphen aan den Rijn nl Mon, 18 Dec 2017 04:59:25 GMT 2017-12-18T04:59:25Z nl Alphen aan den Rijn - Politie en brandweer oefenen voor jaarwisseling https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/13/06-alphen-aan-den-rijn-politie-en-brandweer-oefenen-voor-jaarwisseling.html Naast de politiehonden knalt het vuurwerk uit elkaar. Verwachtingsvol kijken ze schuin omhoog naar hun geleiders.. Met een duidelijke, maar rustige stem commanderen zij hun honden om door te lopen. nieuwsbericht Wed, 13 Dec 2017 19:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/13/06-alphen-aan-den-rijn-politie-en-brandweer-oefenen-voor-jaarwisseling.html 2017-12-13T19:54:00Z Een voormalige betonfabriek - zes hectare groot - in Alphen aan den Rijn was dinsdag 12 en woensdag 13 december het decor van een grootschalige oefening van het Team Surveillancehonden en de Mobiele Eenheid van de politie-eenheid Den Haag, samen met de brandweer. De zeer realistische oefenscenario’s dienen als voorbereiding op de jaarwisseling.
‘De training is nodig omdat hulpverleners het tijdens de jaarwisseling zwaar voor de kiezen kunnen krijgen,’ vertelt Esther Coster, woordvoerder van de eenheid Den Haag. ‘Voor de gemiddelde Nederlander is het een gezellig feest, voor de hulpdiensten en de politie in het bijzonder is het een enorme operatie met grote risico’s voor medewerkers en burgers. Bij de meldingen tijdens de jaarwisseling trekken politie en brandweer vaak gelijktijdig op. We moeten ons dan ook heel goed voorbereiden.’ 

]]>
Tegen de zeventig mannen en vrouwen spelen de ‘belagers’. In het dagelijks leven zijn ze student aan de politieacademie, of medewerker Openbare Orde en Veiligheid van de gemeente Alphen. Ook maakt de helft van de politiehondengeleiders het de andere helft van de hondengeleiders moeilijk. Woensdag zijn de rollen omgedraaid. De scenario’s lopen onmiskenbaar op in ernst en gewelddadigheid. Per dag trainen ongeveer honderd politiemensen en brandweerlieden hoe ze het meest effectief kunnen samenwerken. Van te voren zijn hier gedetailleerde lesplannen voor gemaakt die politie en brandweer nu in de praktijk moeten voeren. Na elk scenario volgt een debriefing. Wat ging goed, wat ging niet zoals het hoort en wat kan beter?

]]>
Voor de politiehonden heeft de oefening tot doel dat ze wennen aan het zware vuurwerk. Hun bazen - de politiehondengeleiders - trainen uiteraard heel specifiek ook op de inzet van hun hond. Zo vraagt de situatie soms wel, maar soms ook zeker niet om de inzet van een hond. Zo kan een politiehond bijvoorbeeld in een menigte ruimte creëren zodat politiemensen daar hun werk kunnen doen. Denk aan een aanhouding verrichten of een brandje blussen. Hondengeleider Patrick: ‘In deze oefening doet ook een aantal jonge honden mee die voor het eerst tijdens de jaarwisseling gaan meewerken. Voor hen is dit een goede training om commando’s te krijgen in een situatie met vuur en knallen. Voor hun geleiders is het goed om te zien hoe hun hond hierop reageert’.

]]>
In de avond wordt de sfeer in de oefenscenario’s steeds grimmiger, het vuurwerk en de bijbehorende knallen heftiger en harder. De hondengeleiders oefenen nu hun rol als leden van de Mobiele Eenheid, mét hond. Hulpverleners raken ingesloten door rellende tegenspelers. De Mobiele Eenheid heeft als taak ze te ontzetten maar kan dit uiteindelijk niet doen zonder bijstand van de ME-hondengeleiders te vragen.

]]>
‘Helaas hebben we ook elk jaar te maken met mensen die doelbewust vuurwerk naar ons gooien’, vertelt woordvoerder Coster. ‘Dat tolereren we niet en we gaan er hard tegen optreden. Gooi je doelbewust zwaar knalvuurwerk richting hulpverleners of burgers? Dan kun je vervolgd worden voor (poging tot) zware mishandeling of (poging tot) doodslag. De explosieve kracht van illegaal vuurwerk is enorm. Het kan zelfs de kracht van een handgranaat hebben en het is dan ook levensgevaarlijk. Je kunt je voorstellen wat de gevolgen zijn als zoiets naast je ontploft. Wat ons betreft mag er een verbod komen op dit soort zwaar vuurwerk. Tegen vuurwerk met deze kracht kunnen we niemand beschermen, al doen we nog zo ons best.’

]]>
ME'ers bij brand tijdens oefening 52.1276577 4.668850799999973
Alphen aan den Rijn - Politie zoekt getuigen van poging woningoverval Tsarenhof https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/9/06-alphen-een-den-rijn-politie-zoekt-getuigen-van-poging-woningoverval-tsarenhof.html Twee mannen probeerden vrijdagavond 8 december rond 23.00 uur een man in zijn woning aan de Tsarenhof te overvallen. De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben wat mogelijk met deze poging woningoverval te maken heeft. nieuwsbericht Sat, 09 Dec 2017 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/9/06-alphen-een-den-rijn-politie-zoekt-getuigen-van-poging-woningoverval-tsarenhof.html 2017-12-09T08:20:00Z De daders belden rond 23.00 uur aan bij het slachtoffer en wisten vervolgens de woning binnen te dringen. Het slachtoffer begon direct te schreeuwen waarop de twee daders de woning verlieten. Het tweetal rende weg in de richting van het Koningshof. Daar zijn ze in een donkerkleurige auto gestapt en uit het zicht verdwenen. De politie startte direct een onderzoek in de omgeving, maar van de daders ontbreekt nog ieder spoor.

]]>
Er is maar een summier signalement van de daders bekend. Het gaat om twee mannen die tussen de 1.85 en 1.95 m lang zijn. Beiden hebben een smal postuur en waren in het donker gekleed.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die vrijdagavond 8 december iets verdachts hebben gezien of gehoord in de omgeving van de Tsarenhof wat mogelijk te maken heeft met deze poging woningoverval. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Alphen een den Rijn via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.151735 4.66267670000002
Alphen aan den Rijn - Man mishandeld, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-alphen-aan-den-rijn-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn fietste vrijdag 17 november omstreeks 00.10 uur over de President Kennedylaan toen hij vanuit het niets door een onbekende man werd mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-alphen-aan-den-rijn-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html 2017-11-21T12:24:00Z Het slachtoffer fietste in de richting van winkelcentrum De Ridderhof en wilde net voor de kruising met de Polluxstraat de weg oversteken. Vanaf de andere kant kwam een onbekende man aanlopen die pal voor de fiets van het slachtoffer stopte, waardoor deze niet verder kon fietsen. Vanuit het niets duwde de onbekende tegen de fiets van de Alphenaar, die zich verweerde. Er ontstond een worsteling waarbij er rake klappen vielen.

Vanuit de richting van het politiebureau stopte een automobilist bij het verkeerslicht die de fietser te hulp schoot. Hij kwam tussen de twee instaan. Na wat duw- en trekwerk riep de onbekende man nog dat hij het slachtoffer neer had willen steken. Op dat moment besloot de 21-jarige zijn fiets te pakken en te vluchten. Hij zag zijn belager weglopen in de richting van de Briljantstraat. De automobilist vervolgde zijn weg. 

Signalement
De verdachte was een lichtgetinte man tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.85 meter lang, met een tenger postuur. Hij had kort zwart haar, met een ongeschoren gezicht. Verder droeg hij een lichtkleurige trui, een donkere broek en donkere schoenen.

Politie zoekt automobilist en andere getuigen
Politie Alphen aan den Rijn zoekt de automobilist die het slachtoffer hielp en natuurlijk de verdachte. Ook spreekt de politie graag eventuele andere getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de verdachte van deze mishandeling te vinden? Neem dan contact op met politie Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
52.1427983 4.675048500000003
Boskoop - Drie verdachten van drugsdealen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/15/06-boskoop-drie-verdachten-van-drugsdealen-aangehouden.html De politie heeft dinsdagavond 14 november drie Boskopers van 19, 20 en 23 jaar, aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In oktober hield de politie al drie Boskopers aan voor het dealen van drugs in hun woonplaats. nieuwsbericht Wed, 15 Nov 2017 12:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/15/06-boskoop-drie-verdachten-van-drugsdealen-aangehouden.html 2017-11-15T12:14:00Z De politie zag dat er na de aanhouding van deze eerste drie verdachten nog steeds werd gedeald in de omgeving van de Mendelweg. Het onderzoek werd voortgezet en dit leidde naar deze drie nieuwe verdachten.

]]>
Tijdens het onderzoek werd duidelijk dat de handel in de drugs veelal vanuit een auto gebeurde. Met een scooter werd soms ook de drugs afgeleverd bij afnemers. Dinsdagavond zagen agenten dat er wederom vanuit een auto drugs werd verkocht aan een persoon. Deze afnemer, een 46-jarige Boskoper, werd kort daarna aangehouden en zijn net gekochte drugs werd in beslaggenomen. Hierna werden ook de 23-jarige bestuurder van de auto en een 20-jarige man, eigenaar van de scooter, aangehouden. De 19-jarige verdachte die ook in het onderzoek naar voren kwam werd in de buurt van de Mendelweg gezien. Hij werd na een korte achtervolging op de Lage Weide aangehouden.

]]>
De politie nam een hoeveelheid drugs, vermoedelijk cocaïne in beslag. De drugs waren verdeeld over meerdere gripzakjes. Daarnaast werd ook de auto van de 23-jarige verdachte meegenomen voor verder onderzoek. Ook de scooter is in beslaggenomen.

]]>
De politie is erg alert op signalen van drugshandel. Na meldingen van bewoners dat er vermoedelijk op de Mendelweg werd gedeald in drugs konden in oktober al drie verdachten worden aangehouden. Er werden toen ook al drugs in aangetroffen en in beslaggenomen.

]]>
De handel van drugs vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. De politie vindt het daarom belangrijk dat informatie over drugshandel aan haar wordt gemeld zodat zij de dealers kan aanpakken. Dat melden kan via 0900 – 8844. Wilt u uw informatie liever anoniem doorgeven, dan kan dat via 0800 – 7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. M. is zeven dagen per week bereikbaar. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt 24/7 online melden.

]]>
Cocaïne 52.0671317 4.648202900000001
Alphen aan den Rijn - Politie onderzoekt ramkraak, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/06-alphen-aan-den-rijn-politie-onderzoekt-ramkraak-getuigen-gezocht.html De politie ontving donderdagochtend 12 oktober omstreeks 3:15 uur een melding van een ramkraak in een kledingwinkel in het winkelcentrum aan de Castellumstraat. De recherche onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Thu, 12 Oct 2017 10:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/12/06-alphen-aan-den-rijn-politie-onderzoekt-ramkraak-getuigen-gezocht.html 2017-10-12T10:17:00Z Nadat een getuige de ramkraak meldde, snelden agenten direct naar het winkelcentrum. De getuige vertelde agenten dat hij direct na de kraak vier verdachten zag wegvluchten op twee vermoedelijk klaarstaande scooters. Het ging om vier jonge mannen in donkere kleding met capuchons op. Ook zag de getuige dat de verdachten een aantal grote, volle, zwarte tassen bij zich droegen op de scooters. De scooters reden met hoge snelheid over de Castellumstraat weg in de richting van de Alphense Brug.

De dieven reden eerste met hoge snelheid met een busje de gevel binnen en stalen daarna kleding en goederen uit het pand. Nadat het pand door de politie was afgezet, deden forensische en tactische rechercheurs onderzoek op de plaats delict. Uit onderzoek bleek dat het busje kort diezelfde nacht nog gestolen was in Badhoevedorp aan de Einsteinlaan. Het busje is voor verder onderzoek in beslag genomen. Ook vandaag gaat het onderzoek naar sporen in de winkel verder. De eigenaar van de winkel doet aangifte.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Alphen-Gouda zoekt getuigen van de ramkraak aan de Castellumstraat. Hebt u iets gezien of gehoord van de ramkraak? Of hebt u eerder bij de winkel verdachte omstandigheden waargenomen? Of hebt u gezien dat personen een busje in Badhoevedorp stalen. Dan bent u een belangrijke getuige voor ons! Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen-Gouda via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
Politieauto met zwaailicht in de nacht 52.1289732 4.65975990000004
Boskoop - Drie Boskopers aangehouden op verdenking van dealen van drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/06-boskoop-drie-boskopers-aangehouden-op-verdenking-van-dealen-van-drugs.html De politie heeft in de nacht van donderdag 5 op vrijdag 6 oktober drie Boskopers van 20, 21 en 25 jaar aangehouden op verdenking van het dealen van drugs. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Zij worden maandag 9 oktober voorgeleid bij justitie. nieuwsbericht Sat, 07 Oct 2017 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/7/06-boskoop-drie-boskopers-aangehouden-op-verdenking-van-dealen-van-drugs.html 2017-10-07T11:48:00Z Na eerdere signalen van bewoners was de politie extra alert toen zij een melding kreeg dat er vermoedelijk werd gedeald op de Mendelweg. Bij het dealen waren inzittenden van twee voertuigen betrokken. Agenten waren snel na de melding op de Mendelweg en troffen daar inderdaad twee auto’s en drie personen aan. De auto’s werden doorzocht en er werden verdovende middelen gevonden. Hierop werden de drie mannen aangehouden en de twee auto’s werden meegenomen voor verder onderzoek.

]]>
Vrijdagmorgen werd het onderzoek in de auto’s voortgezet waarbij er sealbags en wikkels met vermoedelijk cocaïne werden aangetroffen. Naast de verdovende middelen werden nog mobiele telefoons en geld gevonden en ook in beslaggenomen.

]]>
Na de vondst in de auto’s werden doorzoekingen verricht in de woningen van de verdachten. Er werden geld, Viagra pillen, een hoeveelheid cocaïne en lege gripzakjes aangetroffen. De politie nam ook een taser in de vorm van een zaklamp in beslag.

]]>
Terwijl de twee auto’s  werden getakeld reed een auto voor de tweede keer in korte tijd voorbij. Omdat één van de dimlichten kapot was werd de bestuurder aan de kant gezet voor een controle. De bestuurder, een 32-jarige Boskoper, rook naar wiet en had bloeddoorlopen ogen. Ook transpireerde hij veel. Een agent nam een speekseltest af en dit gaf een uitslag van drugsgebruik. De bestuurder werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Bij hem werd ook nog een bolletje hasj aangetroffen en in beslaggenomen. Een bloedproef is afgenomen om de exacte drugssoort te bepalen.

]]>
De handel van drugs vindt plaats in het illegale circuit en hierbij wordt geweld niet geschuwd. Van dat geweld worden vaak ook onschuldige omstanders de dupe. Omwonenden ondervinden daarom veel overlast van drugshandel bij hen in de buurt. De politie vindt het daarom belangrijk dat informatie over drugshandel aan haar wordt gemeld zodat zij de dealers kan aanpakken. Dat melden kan via 0900 – 8844. Wilt u uw informatie liever anoniem doorgeven, dan kan dat via 0800 – 7000. Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijke organisatie en is géén politie. M. is zeven dagen per week bereikbaar. Op maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 24.00 uur en in weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Je kunt 24/7 online melden.

Teamchef John Nieumeijer benadrukt het belang van het melden van drugsdeals: ”De samenleving heeft veel last van de gevolgen van drugsgebruik en het dealen van drugs. Samen met bewoners kunnen we deze overlast tegengaan. Met de informatie die we ondermeer van bewoners ontvangen gaan we actief op zoek naar runners en dealers. Meerdere snelle politieacties hebben ook effect op deze vorm van criminaliteit.”

]]>
52.0671317 4.648202900000001
Boskoop - Twee aanhoudingen na zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/23/06-boskoop-twee-aanhoudingen-na-zware-mishandeling.html Een slachtoffer raakte zaterdagochtend 23 september omstreeks 4:15 uur in de Voorofscheweg gewond na een zware mishandeling. Agenten hielden twee Boskopers van 31 jaar als verdachten aan. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Sat, 23 Sep 2017 10:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/23/06-boskoop-twee-aanhoudingen-na-zware-mishandeling.html 2017-09-23T10:11:00Z Nadat agenten een melding kregen van een vechtpartij, troffen zij ter plaatse het slachtoffer en de twee verdachten aan. Het slachtoffer vertelde dat, na een ruzie eerder die avond in een café, hij was geschopt en geslagen met een hard voorwerp door twee mannen. Omstanders bevestigden dit. Hierop hielden agenten de twee aan. Een van de verdachten bleek ook gewond. De politie onderzoekt de zaak, maar is nog wel op zoek naar getuigen.

Het slachtoffer liep bij de mishandeling botbreuken op en de verdachte had een hoofdwond. Twee ambulances vervoerden beide naar het ziekenhuis voor verdere behandeling.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Alphen/Gouda zoekt getuigen van deze zware mishandeling. Hebt u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Voorofscheweg of in het café? Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen/Gouda via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000

]]>
Biker praat met burger 52.0740452 4.653721200000064
Alphen aan den Rijn - Verdachte van schietincident aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-alphen-aan-den-rijnverdachte-van-schietincident-aangehouden.html De politie heeft dinsdagmiddag 29 augustus een 37-jarige Alphenaar aangehouden op verdenking van poging doodslag op zaterdag 26 augustus. Hij meldde zichzelf aan het politiebureau in Gouda. nieuwsbericht Tue, 29 Aug 2017 14:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-alphen-aan-den-rijnverdachte-van-schietincident-aangehouden.html 2017-08-29T14:55:00Z De man werd sinds zaterdagavond gezocht na een schietincident op het woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad in zijn woonplaats. Omstreeks 19.00 uur werden daar twee Alphenaren van 22 en 41 jaar beschoten. Zij raakten gewond en moesten naar het ziekenhuis voor behandeling aan hun verwondingen. Zij zijn buiten levensgevaar. De identiteit van de gevluchte schutter was die avond al bekend, maar de politie had de man nog niet aangetroffen ondanks een grote zoekactie met inzet van het arrestatieteam en ondersteuning van politiehelikopters. Tijdens de zoekactie werd ook naar hem gezocht in een woning aan de Compierekade in, eveneens, Alphen aan den Rijn. De man werd niet aangetroffen en stond sindsdien gesignaleerd.

De recherche moet de verdachte nog horen. Hij zal deze week worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.1059685 4.6880264000000125
Alphen aan den Rijn - Voorkom diefstal van je fiets https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-alphen-aan-den-rijnvoorkom-diefstal-van-je-fiets.html De politie in Alphen aan den Rijn vraagt uw aandacht voor het aantal fietsendiefstallen in deze plaats. Eind van de zomer ziet zij vaak een piek in het aantal gestolen fietsen. nieuwsbericht Tue, 29 Aug 2017 10:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-alphen-aan-den-rijnvoorkom-diefstal-van-je-fiets.html 2017-08-29T10:16:00Z De afgelopen twee weken zijn de meeste fietsen, vooral de merken Gazelle en Batavus, weggenomen vanaf de omgeving Vliestroom en het centrum. In een aantal gevallen is gebruik gemaakt van een loper om de fiets van het slot te halen. De politie adviseert daarom om de fiets zoveel mogelijk in een bewaakte fietsenstalling te plaatsen of als dat niet mogelijk is met een 2e slot ergens aan vast te maken.

Dit jaar, tot en met juli, is er 250 keer aangifte van fietsendiefstal gedaan. In dezelfde periode in 2016 waren dat er 209. Het jaar 2016 sloot af met 456 fietsendiefstallen. Het aantal fietsendiefstal moet minder en daarom wijst de politie op deze cijfers en op meer tips om diefstal van je fiets te voorkomen.

]]>
Bewaakte fietsenstallingen vind je in het centrum (Biesieklette) aan de De Vest 3 en aan het Fossapad 3. Deze zijn gratis. De fietsenstalling op het Fossapad is van maandag tot en met zondag tot 01.00 uur geopend.

Bij het station, tegen betaling, (Fietspoint Oldenburger) aan de De Verbinding 1.

]]>
Hoe voorkom ik dat mijn fiets wordt gestolen?

  • Maak gebruik van meerdere sloten en zet uw fiets vast aan een paal of hek. De ideale situatie is om zowel het frame als alle twee de wielen aan een paal of fietsenrek met een slot vast te zetten. Stal je je fiets voor langere tijd en heb je geen twee sloten? Maak dan in ieder geval het frame vast.
  • Maak de sloten hoog vast en zorg dat de kabel of ketting niet strak staat. Zo is het moeilijker voor fietsendieven om een slot open te knippen of te zagen.
  • Laat uw fiets ’s avonds of ’s nachts niet op een onverlichte plek staan.
  • Laat geen waardevolle spullen achter in fietstassen.
  • Zorg voor een goed slot op de deur van uw schuur of berging.
  • Noteer zoveel mogelijk kenmerken van uw fiets op een fietsregistratiekaart.
  • Is uw fiets toch gestolen? Doe dan altijd aangifte!
  • Is je fiets nog niet voorzien van een uniek framenummer?

Fietsslot hoog vast

]]>
Doordat de fiets herkenbaar is aan het framenummer en daardoor moeilijker verkoopbaar, wordt een potentiële dief afgeschrikt. Fietsen die toch worden gestolen, kunnen aan de hand van dit unieke nummer makkelijker worden terugbezorgd bij de rechtmatige eigenaar. Het is dan wel belangrijk dat er aangifte van de diefstal is gedaan.

]]>
Via aangiftes weet de politie welke plekken interessant zijn voor dieven. Door deze locaties in kaart te brengen kan de politie gerichter surveilleren en uitkijken naar fietsendieven. Daarnaast maakt de politie gebruik van ‘lokfietsen’ in gebieden waar met regelmaat fietsen worden gestolen. Deze fietsen staan op straat en worden door agenten onopvallend in de gaten gehouden. De lokfietsen bevatten tevens speciale beveiligingsapparatuur, waardoor de politie een signaal krijgt als de fiets wordt verplaatst.

]]>
Vermoedt u diefstal va een fiets? Bel dan 1-1-2. Heeft u meer informatie over diefstal danwel heling van fietsen, maar u wilt anoniem blijven? Neem dan contact op met meld misdaad anoniem via 0800 – 7000.

]]>
52.1276577 4.668850799999973
Alphen aan den Rijn - Twee gewonden bij schietincident, identiteit verdachte bekend https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/27/06-alphen-aan-den-rijn-twee-gewonden-bij-schietincident-identiteit-verdachte-bekend.html Bij een schietincident op een woonwagenkamp aan het Goudse Rijpad raakten zaterdag 26 augustus twee Alphenaren, 22 en 41 jaar, gewond. Ondanks een urenlange klopjacht op de verdachte, is hij nog niet aangehouden. Zijn identiteit is bekend. nieuwsbericht Sun, 27 Aug 2017 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/27/06-alphen-aan-den-rijn-twee-gewonden-bij-schietincident-identiteit-verdachte-bekend.html 2017-08-27T09:05:00Z Omstreeks 19.00 uur kwamen bij de politie meerdere meldingen binnen dat er bij het woonwagenkamp schoten gehoord zouden zijn. Verschillende politie-eenheden gingen naar het Goudse Rijpad, waar twee mannen gewond bleken te zijn. Medisch personeel ontfermde zich over de slachtoffers, waarna deze naar het ziekenhuis vervoerd werden. De auto van de verdachte was achtergebleven in een sloot bij het kamp, de man zelf was gevlucht.

]]>
Terwijl op het Goudse Rijpad het onderzoek werd gestart, was in Alphen een grootscheepse zoekactie gaande naar de verdachte, waarvan de identiteit bekend was. De zoekactie werd vanuit de lucht ondersteund door de politieheli. In de omgeving van een van de vermoedelijke verblijfplaatsen van de verdachte, werden twee mannen aangehouden die met een auto aan kwamen rijden en er bij het zien van de politie vandoor gingen. Zij bleken echter met het incident niets te maken te hebben en werden laten weer heengezonden.

]]>
Toen in de loop van de avond het vermoeden bestond dat de verdachte zich op zou houden in een woning aan het Compierepad, werd een arrestatieteam opgeroepen om de woning binnen te gaan. In het pand werd de verdachte niet aangetroffen waarna de zoektocht in omvang werd afgebouwd. Wel zijn de identiteitsgegevens van de verdachte verspreid onder de dienstdoende agenten in de omgeving van Alphen. De man staat gesignaleerd en vandaag zal opnieuw geprobeerd worden hem te traceren.

]]>
Beide slachtoffers zijn in het ziekenhuis behandeld en zijn, volgens de laatste berichten van vannacht, buiten levensgevaar. De recherche onderzoek de toedracht en de aanleiding van het schietincident. Tijdens het onderzoek op het woonwagenkamp werd een kleine hennepkwekerij aangetroffen. Deze is in opdracht van een officier van justitie geruimd.

]]>
52.1059685 4.6880264000000125
Alphen aan den Rijn - Pakjes met hennep in kamer van hotelgast aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/15/06-alphen-aan-den-rijn-pakjes-met-hennep-in-kamer-van-hotelgast-aangetroffen.html Een 33-jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats, is vrijdagmorgen 11 augustus aangehouden na het aantreffen van twee pakjes hennep in zijn hotelkamer. De verdachte is maandag 14 augustus voor de politierechter geweest. Hij kreeg een gevangenisstraf van zes weken waarvan drie weken voorwaardelijk met een proeftijd van twee jaar. nieuwsbericht Tue, 15 Aug 2017 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/15/06-alphen-aan-den-rijn-pakjes-met-hennep-in-kamer-van-hotelgast-aangetroffen.html 2017-08-15T10:44:00Z Om 13.15 uur meldde personeel van Avifauna dat zij de kamer van een 33-jarige hotelgast wilde schoonmaken omdat de gast kennelijk al vertrokken was en de verblijftijd inmiddels verstreken was. De kamer was al betaald. In de kamer troffen zij echter twee pakjes aan met een gewicht van ongeveer een kilo elk. Omdat het personeel dit verdacht vond alarmeerde zij de politie.

Korte tijd later werd de hotelgast op de Hoorn, aan de overkant van de straat tegenover het hotel, gezien waar hij werd aangehouden. Uit onderzoek van de politie bleek in de pakjes hennep te zitten. De drugs zijn in beslaggenomen en de verdachte is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Volgens de verdachte was de drugs voor eigen gebruik bedoeld.

 

Hotel Alphen hennep

]]>
52.1333773 4.624955600000021
Alphen aan den Rijn/regio Den Haag - ‘We moeten soms zelfs schieten’ https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/06-%E2%80%98we-moeten-soms-zelfs-schieten%E2%80%99.html ‘Een nepvuurwapen lijkt vaak zo echt dat we ons dienstpistool moeten trekken. In het ergste geval moeten we zelfs schieten.’ Agenten in Alphen reageerden enige tijd geleden op de melding dat een jongen op straat met een nepvuurwapen zwaaide. nieuwsbericht Fri, 07 Jul 2017 06:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/06-%E2%80%98we-moeten-soms-zelfs-schieten%E2%80%99.html 2017-07-07T06:00:00Z Hij schoot er ook mee op zijn vriendjes, voegde degene die de politie belde eraan toe. Agenten troffen de jongen op straat aan. Hoewel hij het neppistool op dat moment niet bij zich had, voelde hij wel al haarfijn aan waarom agent Ellen hem aansprak. ‘Het balletjespistool lag bij hem thuis in de berging’, vertelt Ellen. ‘Dat ding bleek net zo groot als ons dienstwapen te zijn. Hij gaf het gelijk aan ons mee.’

]]>
Zogenoemde balletjespistolen – ook wel bekend als bb-guns – zijn in principe verboden, en zeker op straat. Ellen: ‘Nepvuurwapens zijn vaak niet van echt te onderscheiden. Er zijn zelfs criminelen die met nepvuurwapens overvallen plegen. Worden wij als politie op straat met een nepvuurwapen geconfronteerd, dan moeten we soms in een fractie van een seconde beslissen wat te doen. Lijkt iemand met het wapen te gaan schieten, kan dit dus beteken dat wij geen andere keus hebben dan iemand neer te schieten.’

]]>
Een nepvuurwapen is vaak niet van echt te onderscheiden. Kijk hoe Youtubevloggers de Bucket Boys het ervan afbrengen als ze uit tien vuurwapens de vijf neppers moeten halen.

]]>
Ellen is met de jongen en zijn vriendjes in gesprek gegaan om uit te leggen waarom dit geen geschikt speelgoed voor op straat is en dat wij in het uiterste geval zelfs zouden moeten schieten. Zijn ouders waren blij dat het balletjespistool het huis uit was. ‘Zijn moeder vertrouwde me toe dat ze al haar twijfels bij dat balletjespistool had.’

]]>
Nepvuurwapens worden vaak van buitenlandse vakanties mee naar huis genomen. In andere landen is de regelgeving rond de verkoop vaak minder streng. ‘In dit geval bleek het neppistool in Frankrijk te zijn gekocht’, verklaart Ellen. ‘Er zou nog een jongen zo’n ding hebben gekocht. Zo zijn we ook bij deze tweede jongen en zijn ouders langs geweest. Ook daar kregen we gelijk zijn balletjespistool in onze handen gedrukt. Dit leek sprekend op een levensecht Tanfogliopistool, een Italiaans model. Ook met hem hebben we een indringend gesprek gehad. Zijn ouders waren onder de indruk en bijzonder blij met onze komst.’

Niet op straat met een nepvuurwapen

]]>
Stockfoto politie - in scene gezet 52.1276577 4.668850799999973
Alphen aan den Rijn - Politie houdt man aan na bedreiging met mes https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/30/06-alphen-aan-den-rijn-politie-houdt-man-aan-na-bedreiging-met-mes.html De politie hield donderdag 29 juni om 17.10 uur een 36-jarige man aan in zijn woning aan de Venusstraat . De flatbewoner had eerder die middag een andere bewoner in de portiek op de begane grond bedreigd met een groot mes. nieuwsbericht Fri, 30 Jun 2017 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/30/06-alphen-aan-den-rijn-politie-houdt-man-aan-na-bedreiging-met-mes.html 2017-06-30T07:21:00Z Tussen de twee bewoners was eerst een woordenwisseling waarna de bedreiging ontstond met het mes. Toen de bedreigde bewoner zijn telefoon pakte, legde de verdachte het mes in de berging en ging naar zijn woning. De centralist van de politie meldkamer hoorde veel geschreeuw en paniek op de achtergrond. De politie kwam met meerdere agenten en met een politiehond ter plaatse. Pas na meerdere keren aanbellen, deed de verdachte de deur open. Agenten hielden de man vervolgens aan. In de woning lagen meerdere messen. Deze messen en het mes in de berging, een machete, nam de politie in beslag.

]]>
52.1405359 4.6725671000000375
Alphen aan den Rijn - Hennepkwekerij met 761 planten en diefstal van stroom en water https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/19/06-alphen-aan-den-rijn-hennepkwekerij-met-761-planten-en-diefstal-van-stroom-en-water.html Het hennepteam van politiedistrict Alphen – Gouda heeft maandag 19 juni een hennepkwekerij in een bedrijfspand aan de Produktieweg ontdekt en ontmanteld. nieuwsbericht Mon, 19 Jun 2017 14:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/19/06-alphen-aan-den-rijn-hennepkwekerij-met-761-planten-en-diefstal-van-stroom-en-water.html 2017-06-19T14:38:00Z De politie had informatie dat in het pand mogelijk een kwekerij met hennep aanwezig was. In het pand was er inderdaad in twee ruimtes een kwekerij met een growtent ondergebracht. De huurder van het pand is inmiddels aangehouden en uit onderzoek blijkt dat er meerdere oogsten zijn geweest. Ook is er sprake van diefstal van water en stroom ten behoeve van de kwekerij. De politie doet verder onderzoek.

]]>
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

]]>
52.13276140000001 4.643153999999981
Alphen aan den Rijn - Pizzakoerier beroofd op Saffierstraat https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/14/06-alphen-aan-den-rijn-pizzakoerier-beroofd-op-saffierstraat.html Twee mannen van ongeveer 18 jaar hebben dinsdag 13 juni een pizzakoerier op de Saffierstraat beroofd van zijn portemonnee en pizza’s. nieuwsbericht Wed, 14 Jun 2017 10:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/14/06-alphen-aan-den-rijn-pizzakoerier-beroofd-op-saffierstraat.html 2017-06-14T10:51:00Z Om 19.10 uur was de pizzakoerier naar de Saffierstraat gereden om een bestelling af te geven. Op dat adres in de flat was de bestelling niet bekend waarna de pizzakoerier weer wegging. Beneden werd hij door twee mannen verbaal bedreigd en moest hij zijn portemonnee en de pizza’s afgeven. De mannen zijn daarna weggerend in de richting van het Zegerplas.

De recherche doet onderzoek en vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken zich te melden via 0900 – 8844 of anoniem via 0800 -7000. Bij de politie is bekend dat één van de mannen een getinte huidskleur heeft met een Noord-Afrikaans uiterlijk. De ander heeft een donkere huidskleur en een vlassig baardje.

]]>
52.14135139999999 4.680716200000006