Alle berichten | Den Haag | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/den-haag.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Den Haag nl Mon, 24 Apr 2017 22:43:43 GMT 2017-04-24T22:43:43Z nl Regio Den Haag - ‘Je ziet het pas als je het doorhebt’ https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-regio---je-ziet-het-pas-als-je-het-doorhebt.html De bekende uitspraak van Johan Cruijff ‘Je ziet het pas als het doorhebt’ bleek bijzonder goed van toepassing op ondermijnende criminaliteit, het centrale thema van het seminar ‘De achterkant van Nederland’ op donderdag 20 april in het gemeentehuis van Leiderdorp. nieuwsbericht Mon, 24 Apr 2017 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-regio---je-ziet-het-pas-als-je-het-doorhebt.html 2017-04-24T14:16:00Z Gemeenten, Belastingdienst, politie en Openbaar Ministerie in de regio Den Haag gingen met elkaar in debat over de vraag hoe ze samen een vuist kunnen maken tegen ondermijning. De organisatie van het seminar lag in handen van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de Vereniging van Burgemeesters van Gemeenten in Zuid-Holland en het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV). 

]]>
Jan Tromp aan het woordBasis voor de bijeenkomst was het onlangs verschenen boek ‘De achterkant van Nederland’ van hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en journalist Jan Tromp. Tops doet aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Tromp was adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en correspondent in Amerika. Samen leggen zij in hun boek bloot hoe ontluisterend ver gevorderd de vermenging van onder- en bovenwereld in Brabant is, met als zichtbaar voorbeeld de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Maar belangrijker is de onzichtbaarheid van deze vermenging, hoe pakken we deze aan?

]]>
In gesprek met de commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit vroeg Jan Tromp hem of deze het ondermijningsbeeld in Zuid-Holland net zo verontrustend als in Brabant vindt. Smit haalde Cruijff aan: ‘Je ziet het pas als je het doorhebt. We hebben grote kassengebieden. Aan de buitenkant zien we rozen, maar aan de binnenkant gebeurt vast van alles. Dat er veel speelt, bewijst bijvoorbeeld de zaak van de omgekochte douaniers in het Rotterdamse havengebied wel. Als commissaris van de koning sta ik misschien niet in de frontlinie zoals burgemeesters, maar als het erop aankomt, kunnen ze op me rekenen. Daarbij moeten we er rekening mee houden dat criminelen zich niet storen aan regels. Wij zijn nette mensen, zij zijn minder net. Waar wij bokshandschoenen dragen, gebruiken zij liever boksbeugels.' 

]]>
BokshandschoenenTromp haalde diverse praktijkverhalen aan waar hij met Tops de afgelopen vier jaar ingedoken is. Van - heel recent - het gesloten supportersvak bij FC Twente waarvan al een paar jaar bekend was dat dit als drugshol fungeerde tot moedige burgemeesters die drie kwekerijen per week oprollen, corrupte ambtenaren ontslaan én voor de rechter brengen. 'Ondermijning kreeg dertig jaar geleden de kans zich te ontwikkelen door een terugtredende overheid. De burger moest zelfredzaam zijn en volgens toenmalige premier Balkenende een VOC-mentaliteit tonen. Nou, dat is gelukt, alleen staat VOC nu voor verenigde ondermijnende criminaliteit. De criminele ondernemer ziet vaak geen kwaad in de eigen activiteiten en maakt gebruik van onderlinge afspraken in volksbuurten.’ Als voorbeeld gaf Tromp het verhaal van een Brabantse hennepkweker die op zijn zestiende begon met een paar "hokskes". Die hokskes brachten bij elkaar op een gegeven moment 250.000 euro per maand op. Steeds kleinschalig, vaak bij mensen ondergebracht die het geld goed konden gebruiken. De criminele ondernemer zorgt voor de volkswijk, van de overheid verwacht met niets meer.

]]>
Tromp zelf ziet in de aanpak van ondermijning heil in mensen blijven aanspreken. Zoals een burgemeester een bouwmarkt aansprak die koevoeten verkocht aan lui die de inbrekershandschoenen al aanhadden. Of een burgemeester die de mensen in zijn gemeente op hun burgerplicht wijst zaken te melden die duidelijk niet in de haak zijn. ‘Wat ook helpt is om bijvoorbeeld huizen die je onteigent aan de gemeenschap terug te geven. Zo kreeg in de Tilburgse vogeltjesbuurt een onteigend huis de functie van een wijkcentrum. Dat stimuleert de betrokkenheid van de bewoners bij de aanpak van ondermijnende activiteiten in hun wijk.

]]>
Afsluitende paneldiscussieHierna schoven Leidens burgemeester Henri Lenferink, hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen, politiechef van de Eenheid Den Haag Paul van Musscher en plaatsvervangend directeur Belastingdienst Den Haag Eugèn Beekman aan voor een paneldiscussie. Als discussieleider legde Tromp het viertal vaak op humoristische wijze het vuur aan de schenen. Beekman deed een concrete oproep aan alle ketenpartners. ‘Maak een top 10 van personen en bedrijven die niet lijken te deugen, een soort foute top tien. Leggen we onze lijsten bij elkaar, dan kunnen we zien welke personen op meerdere lijsten voorkomen en die als eerste aanpakken.’ Lenferink pleitte ervoor zaken niet tot in alle details voor te bereiden maar om snelle slagen te maken. ‘Dat motiveert. Liever een slag van 75% maken en dan gelijk door naar de volgende zaak, dan wachten tot je iets 100% hebt dichtgetimmerd.’ ‘Op die manier maak je het ondernemersklimaat voor criminelen onaantrekkelijk’, vulde Nieuwenhuizen aan. Voorbeelden dat dit werkt zijn er. Zo haalde Van Musscher de succesvolle strijd aan tegen motorclub Trailer Trash Travellers die in 2013 met een vijandige overname een kleine Leidse motorclub uit zijn thuishonk verjoeg. Hier bundelden de partijen hun krachten waardoor de criminelen uiteindelijk het veld moesten ruimen en celstraffen opgelegd kregen.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag - Verdachte aangehouden voor handel in harddrugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-verdachte-aangehouden-voor-handel-in-harddrugs.html Een 40-jarige Hagenaar werd zaterdag 22 april aangehouden nadat een week eerder in zijn woning aan de Wateringsestraat een grote hoeveelheid geld en verdovende middelen was aangetroffen. nieuwsbericht Mon, 24 Apr 2017 11:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-verdachte-aangehouden-voor-handel-in-harddrugs.html 2017-04-24T11:52:00Z Vanuit de buurt kwamen bij de politie meldingen binnen dat er vanuit de woning in drugs gehandeld zou worden. De aanloop van verslaafden zorgde voor veel overlast. Vanuit Bureau De Heemstraat werd daarop een onderzoek naar de huurder van de woning ingesteld. Tijdens een zoeking in de woning werden op zaterdag 15 april 1700 XTC-pillen, een kilo ketamine, 90 verpakkingen speed en MDMA, een aantal emmers hennep, een kilo hash en 25.000 euro aan cash geld aangetroffen. De verdachte was op dat moment echter niet thuis en was sindsdien voortvluchtig.

Zaterdag 22 april kon de verdachte worden getraceerd en aangehouden. Hij werd maandag 24 april voorgeleid aan een rechter-commissaris.

Het onderzoek naar de Hagenaar is een onderdeel van de brede aanpak van ondermijning in dat gebied. Onderdeel van de aanpak is dat het aantreffen van de drugs gemeld wordt bij burgemeester. De burgemeester heeft de bevoegdheid om de woning bestuurlijk te sluiten. Wanneer dit gebeurt, zal de buurt geïnformeerd worden en wordt de woning voorzien van posters. Aan de eigenaar van de woning zal gevraagd worden om de huurovereenkomst te ontbinden zodat de overlast voor de buurt permanent stopt.

Drugshandel is een vorm van zware criminaliteit met een zwaar ondermijnend effect. Met probeert het verdiende geld wit te wassen. Drugshandel brengt daarnaast het risico van geweld met zich mee (o.a. ripdeals). Het gebruik van drugs werkt daarnaast drempelverlagend bij geweld, ze vergroten de kans op geweld en zorgen dat de situatie eerder uit de hand loopt. De impact en uitstraling die drugshandel op de omgeving heeft, is groot. Het gebeurt regelmatig dat buurtbewoners wel vermoedens hebben van wat er speelt, maar deze niet durven te delen met de politie.

]]>
52.07080469999999 4.297219000000041
Den Haag - Getuigen gezocht van mishandeling en vernieling bij tankstation https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/06-den-haag-getuigen-gezocht-van-mishandeling-en-vernieling-bij-tankstation.html De politie hield zondag 23 april bij een tankstation op de Ypenburgse Stationsweg twintig personen aan voor openlijk geweld. De recherche heeft de zaak in onderzoek en is op zoek naar getuigen en komt graag in contact met een man in een rode jas die mogelijk ook mishandeld is. nieuwsbericht Sun, 23 Apr 2017 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/06-den-haag-getuigen-gezocht-van-mishandeling-en-vernieling-bij-tankstation.html 2017-04-23T10:21:00Z De politie kreeg rond 4.00 uur de melding dat bij een tankstation een grote vechtpartij gaande was. Meerdere eenheden gingen naar het incident waaronder ook de hondenbrigade. Bij het tankstation troffen zij een grote groep personen aan die bij een geparkeerde partybus hoorde. Zij hadden enkele personen mishandeld die bij het tankstation aanwezig waren en hadden binnen in het tankstation vernielingen gepleegd. Agenten hielden twintig personen aan voor openlijk geweld. De recherche heeft de zaak in onderzoek en komt graag in contact met getuigen. Ook komt zij graag in contact met een man in een rode jas die mogelijk ook mishandeld zou zijn en op de vlucht zou zijn geslagen. 

]]>
Bent of kent u de man in de rode jas? Bent u zelf getuige geweest van het incident? Of heeft u informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
In de boeien, aangehouden 52.05462219999999 4.390550200000007
Den Haag - Hennepkwekerij ontdekt na woningbrand https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/06-den-haag-hennepkwekerij-ontdekt-na-woningbrand.html De politie hield zaterdag 22 april een 53-jarige Hagenaar aan als verdachte van brandstichting van een woning in de Newtonstraat. In een andere woning, beneden de woning waar de brand was, troffen agenten een in werking zijnde hennepkwekerij aan. nieuwsbericht Sun, 23 Apr 2017 08:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/23/06-den-haag-hennepkwekerij-ontdekt-na-woningbrand.html 2017-04-23T08:47:00Z Bij de meldkamer kwam rond 18.00 uur de melding binnen dat er een brand was in een woning in de Newtonstraat. De brandweer bluste de brand. Na onderzoek bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. De politie hield de eigenaar van de woning, de 53-jarige Hagenaar, aan als verdachte van brandstichting. Agenten ontruimden uit voorzorg omliggende woningen. In de woning onder de brand, deed niemand open. Om er toch zeker van te zijn dat niemand daar aanwezig was en er geen brandhaarden waren, forceerden agenten de voordeur. In de woning was niemand aanwezig, maar de agenten ontdekten wel een in werking zijnde hennepkwekerij. Er was een aparte ruimte ingericht waar 242 planten stonden. Eneco constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. De planten en daarbij behorende apparatuur zijn in beslaggenomen voor vernietiging. De recherche heeft de hennepkwekerij in onderzoek en is nog op zoek naar de eigenaar van de woning. 

]]>
Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast.

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

 

]]>
52.0753706 4.283180899999934
Den Haag - Getuigen gezocht van diefstal juwelier en beroving https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/22/06-den-haag-getuigen-gezocht-van-diefstal-juwelier-en-beroving-paul-krugerplein.html Vier nog onbekende mannen namen zaterdag 22 april vanuit de etalage van een juwelier op het Paul Krugerplein sieraden weg. Toen het viertal op de vlucht sloeg, beroofden zij nog een persoon op straat van een ketting. De recherche onderzoekt de incidenten en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Sat, 22 Apr 2017 15:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/22/06-den-haag-getuigen-gezocht-van-diefstal-juwelier-en-beroving-paul-krugerplein.html 2017-04-22T15:56:00Z Rond 14 uur kwam de melding bij de politie binnen dat vier mannen de ruit hadden ingeslagen van een etalage van de juwelier. De eigenaar reageerde direct door het rolluik van de winkel dicht te doen. Dit schrok het viertal dusdanig af dat zij op de vlucht sloegen, maar wel met een nog onbekend aantal sieraden. Tijdens deze vlucht beroofden zij een 52-jarige Hagenaar van een ketting. De vier reden vervolgens op twee donker gekleurde scooters zonder kenteken weg in de richting van de Uitenhagestraat. 

]]>
Vier mannen tussen de 17 en 25 jaar met gezichtsbedekking. Drie mannen waren in het zwart gekleed, een persoon had een fel blauw gewatteerde jas. 

]]>
Bent u getuige geweest van de diefstal of beroving? Of heeft u informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.  

]]>
52.06881560000001 4.290212999999994
Eenheid Den Haag - Maak het inbrekers niet te makkelijk https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/21/06-den-haag-maak-het-inbrekers-niet-te-makkelijk.html Ga je er tijdens de meivakantie even lekker tussenuit of een dagje weg? Let op, want traditioneel wordt in de vakantieperiodes meer ingebroken. Neem daarom bij vertrek voorzorgsmaatregelen om je woning beter te beveiligen. nieuwsbericht Fri, 21 Apr 2017 11:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/21/06-den-haag-maak-het-inbrekers-niet-te-makkelijk.html 2017-04-21T11:31:00Z Realiseer je dat een inbraak zo is gepleegd. Na een week vakantie thuiskomen en een grote ravage aantreffen is heel vervelend. Wek de indruk dat iemand thuis is door bijvoorbeeld tijdschakelaars op lampen te installeren. Vraag goede buren of bekenden om de post uit het zicht te leggen en een oogje in het zeil te houden.

Tips tegen inbreken tijdens vakantie

  • Sluit ramen en deuren en doe ze op slot. Haal de sleutels eruit en berg ze op.
  • Breng tijdschakelaars aan op je verlichting. Een woning die dag en nacht donker is, is voor een inbreker een duidelijke hint.
  • Rij niet dagen voordat je op vakantie gaat met een dakkoffer op je auto. Inbrekers rijden geregeld door de wijk op zoek naar inbraakgevoelige huizen. Een goede inbreker heeft in de gaten dat je op vakantie gaat.
  • Kijk uit met wat je de digitale wereld laat weten. Een crimineel kan onbedoeld je tweet, Facebookbericht of weblog onder ogen krijgen.
  • Laat in huis een kaartje achter met het telefoonnummer van een contactpersoon die de politie in geval van nood kan bellen.
]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag - Politie vraagt met stoepborden aandacht voor schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/21/06-den-haag-politie-vraagt-met-stoepborden-aandacht-voor-schietincident.html Op vrijdag 21 april plaatst de politie stoepborden en deelt ze flyers uit aan passanten en omwonenden nabij de Sylvain Poonsstraat. Met de actie wordt aandacht gevraagd voor het schietincident op maandag 17 april waarbij de 39-jarige Farid dodelijk werd geraakt. Heeft u informatie? Deel dit dan met de politie. nieuwsbericht Fri, 21 Apr 2017 10:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/21/06-den-haag-politie-vraagt-met-stoepborden-aandacht-voor-schietincident.html 2017-04-21T10:58:00Z Het schietincident vond op maandag 17 april in de late avond, rond 23.20 uur, plaats op het parkeerterrein aan de Sylvain Poonsstraat. Het slachtoffer, de 39-jarige Farid uit Houten werd overleden aangetroffen in zijn auto, een donkerkleurige Citroën C3. Uit het onderzoek van de politie bleek dat bij het schietincident een grijze stationwagen betrokken was. Omdat de politie in dit onderzoek meer tips goed kan gebruiken, wordt aan passanten en omwonenden extra aandacht voor de zaak gevraagd. Ook besteedt ze aandacht voor de zaak in het televisieprogramma Team West.

]]>
Duikers van de politie doorzochten een sloot bij de plaats delict, om uit te sluiten dat hierin na het schietincident sporen achterbleven. Er werden geen relevante zaken gevonden.

]]>
Op dinsdag 18 april riep de politie via het televisieprogramma Opsporing Verzocht getuigen op om zich te melden. Dit leverde vier tips op, die de politie op dit moment onderzoekt.

]]>
Op de lokale zender Omroep West besteedt de politie op dinsdag 25 april wederom op televisie aandacht aan het onderzoek. Kijk om 17.00 uur Team West bij Omroep West. De uitzending wordt daarna in de avond en de volgende dag nog enkele malen herhaald.

]]>
Uiteraard hoeft u de uitzending van Team West niet af te wachten. Als u informatie heeft is het belangrijk dat u dit aan de politie doorgeeft. Dit kunt u doen door 0800-6070 te bellen. Tips kunt u ook anoniem doorgeven door Meld Misdaad Anoniem te bellen via 0800-7000. Ook het Team Criminele Inlichtingen is voor dit onderzoek bereikbaar. Bel hiervoor 079-3458999.

]]>
52.0173213 4.302950900000042
Den Haag - 25-jarige Hagenaar met openstaande straf aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/06-den-haag-25-jarige-hagenaar-met-openstaande-straf-aangehouden.html Het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag hield donderdagochtend 20 april op een bouwplaats aan de Delfstelaan in Den Haag een 25-jarige Hagenaar aan omdat hij nog een straf van 65 dagen moet uitzitten. nieuwsbericht Thu, 20 Apr 2017 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/06-den-haag-25-jarige-hagenaar-met-openstaande-straf-aangehouden.html 2017-04-20T11:00:00Z Voor diefstal uit een woning en het verkopen van gestolen goederen (heling) legde de rechtbank op 25 januari 2016 de Hagenaar een straf op van 65 dagen. Na zijn veroordeling heeft de Hagenaar zijn straf nooit uitgezeten. Ondanks verschillende benaderingen, ook via zijn familie, was de Hagenaar niet van plan zich vrijwillig bij de politie te melden om de staf uit te zitten. Het EVA-team spoorde de man uiteindelijk op en hield hem aan op de bouwplaats. 

]]>
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van  van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

]]>
52.06977140000001 4.2973380999999335
Den Haag - Behulpzame man steelt portemonnees https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/06-den-haag-behulpzame-man-steelt-portemonnees.html Een 88-jarige Haagse die woensdag 19 april spontaan hulp kreeg aangeboden bij het naar binnen brengen van haar boodschappen, bleek na vertrek van de behulpzame man te zijn bestolen van haar portemonnees. De vrouw is vermoedelijk vanaf de supermarkt naar huis gevolgd, de recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Thu, 20 Apr 2017 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/20/06-den-haag-behulpzame-man-steelt-portemonnees.html 2017-04-20T09:18:00Z De vrouw kwam woensdag omstreeks 13.00 uur met haar boodschappen aan bij de ingang van haar woning aan de Koningstraat. Op het moment dat zij in het portiek naar binnen liep, liep er een onbekende man met haar mee die aanbood haar te helpen met tillen. De man is vervolgens met de vrouw meegelopen haar woning in, ogenschijnlijk met goede intenties. Nadat de man was vertrokken ontdekte de vrouw echter dat zij haar twee portemonnees miste.

]]>
De man was een blanke man van ongeveer 30 jaar oud en 1.65 -1.70m lang met kort donker haar en een verzorgd uiterlijk. Hij sprak accentloos Nederlands en droeg een spijkerbroek met daarop een Feyenoord-windjack met rode accenten en een Feyenoord-embleem op de linkerzijde van de jas. De verdachte is de vrouw mogelijk gevolgd vanaf de supermarkt aan de Grote Markt waar zij boodschappen deed. Zij liep daarna via de Paviljoensgracht, de Zuidwal, het Groenewegje, de Gortmolen en de Slijpmolen naar haar woning.

]]>
Heeft u woensdag iets gezien in de omgeving van de Fagelstraat / Koningstraat dat met deze diefstal te maken kan hebben? Is het u opgevallen dat een man in een Feyenoord-jack een oudere vrouw gevolgd is vanaf de Grote Markt naar de Koningstraat of meent u iemand te herkennen in het signalement? Neem dan contact op met de recherche aan Bureau Hoefkade via nummer 0900-8844. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

]]>
52.069372 4.3138466000000335
Noord-Holland - Dronepiloten opgespoord tijdens 'drone-athon' [video] https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/04-dronepiloten-opgespoord-tijdens-drone-athon.html Op woensdag 19 april heeft de politie Noord-Holland in samenwerking met de Koninklijke Marechaussee en het Openbaar Ministerie Noord-Holland dronevliegers gecontroleerd of zij zich aan de regels hielden. nieuwsbericht Wed, 19 Apr 2017 14:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/19/04-dronepiloten-opgespoord-tijdens-drone-athon.html 2017-04-19T14:35:00Z Ruim veertig medewerkers van de politie deden mee aan de zogenoemde 'drone-athon'. Vanuit het politiebureau in Schagen werden tijdens de actie dronebestuurders opgespoord. Dit gebeurde door actief op het internet te rechercheren. De agenten bekeken onder meer honderden video's en speurden op fora en in online communities naar overtredingen met drones.

]]>
In de praktijk
Als de politie een melding krijgt van een dronevlieger in overtreding is de drone vaak al 'gevlogen' voordat de agenten ter plaatse zijn. Als de politie een drone ziet vliegen is het vaak lastig om de locatie van de bestuurder te traceren. De 'drone-athon'-actie had als doel dronevliegers die zich niet aan de regels houden te waarschuwen als het gaat om lichte overtredingen. Daarnaast werden de particulieren gewezen waar zij de juiste informatie kunnen vinden over wat je wel en niet met een drone mag.

Regels, gevaren en risico's
Voor relatief weinig geld kunnen particulieren een drone bij vrijwel iedere speelgoedwinkel kopen. Vaak zijn deze 'hobbyvliegers' niet op de hoogte van de regels, gevaren en risico's. Zo mag er niet gevlogen worden boven mensenmassa's, de bebouwde kom, spoorlijnen, autowegen en vaak niet boven natuurgebieden. Ook mag er niet in de nacht gevlogen worden en moet de bestuurder altijd zijn drone vanaf de grond kunnen zien vliegen. In de wijde omgeving van luchthavens, zoals Schiphol of plekken waar helikopters opstijgen en/of landen, mag absoluut niet gevlogen worden. Veel particulieren zijn zich niet bewust van deze regels en de daarbij behorende gevaren en risico's.

De politie krijgt regelmatig meldingen van drones die zijn neergestort. De dienst luchtvaartpolitie kreeg in 2015: 64 meldingen en in 2016: 96 meldingen. Naar verwachting zijn deze cijfers slechts het topje van de ijsberg.

Actie 'drone-athon'
De actie 'drone-athon' richtte zich op het constateren van overtredingen. Dus het vliegen boven verboden gebied of het op andere wijze overtreden van regels. Veel van de dronebestuurders zijn woensdag opgespoord en hebben een waarschuwing gekregen. Een aantal overtredingen waren dusdanig ernstig dat het Openbaar Ministerie gaat bekijken of er strafvervolging (bijvoorbeeld een boete) mogelijk is.

Dronevliegers die tijdens de actie een waarschuwing hebben gekregen zullen bij de eerst volgende geconstateerde overtreding direct een boete krijgen.

Veilig vliegen
Informatie over veilig vliegen met je drone kan je vinden op https://www.rijksoverheid.nl/drones. Op deze website staan o.a. een kaart met de verboden gebieden, de regels en andere informatie over veilig vliegen met je drone.

Resultaten
45 dronebestuurders krijgen een waarschuwing. In vijf andere gevallen is er proces-verbaal opgemaakt, samen met het Openbaar Ministerie worden deze zaken verder onderzocht. De politie Noord-Holland en het Openbaar Ministerie zijn tevreden over de actie 'drone-athon'.

]]>
Rangonderscheidingsteken agent(e) 52.3873878 4.646219400000064
Den Haag - Identiteit doodgeschoten man bekend https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/18/06-den-haag-identiteit-doodgeschoten-man-bekend.html De identiteit van de doodgeschoten man op maandag 17 april op een parkeerplaats op de Sylvain Poonsstraat is bekend bij de politie. Omdat de familie nog niet op de hoogte is kunnen de gegevens nog niet worden gedeeld. De man overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. nieuwsbericht Tue, 18 Apr 2017 13:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/18/06-den-haag-identiteit-doodgeschoten-man-bekend.html 2017-04-18T13:24:00Z Om 23.20 uur werd het schietincident gemeld bij de politie. Volgens een getuige was een auto daarna weggereden in de richting van de snelweg. De politie heeft met meerdere eenheden en een politiehelikopter gezocht, maar heeft de dader(s) niet meer aangetroffen. Het sporenonderzoek op de parkeerplaats heeft nog tot dinsdagochtend geduurd.

]]>
De politie heeft een zogenoemd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Dit rechercheteam doet onderzoek naar het schietincident onder leiding van een officier van justitie.

]]>
Bent u getuige geweest van het schietincident of de vluchtactie van de dader(s)? Of heeft u andere informatie die de politie kan helpen met het onderzoek? Neemt u dan contact op met het TGO-team van de eenheid Den Haag van de politie via 0900 – 8844. Liever anoniem? Bel Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

]]>
52.0173213 4.302950900000042
Zoetermeer - Vier Zoetermeerders aangehouden wegens straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/18/06-zoetermeer-vier-zoetermeerders-aangehouden-wegens-straatroof.html De politie heeft dinsdag 18 april vier Zoetermeerders van 19, 21, 21 en 26 jaar aangehouden op verdenking van het plegen van een straatroof op vrijdag 13 januari. nieuwsbericht Tue, 18 Apr 2017 12:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/18/06-zoetermeer-vier-zoetermeerders-aangehouden-wegens-straatroof.html 2017-04-18T12:09:00Z De politie kwam de verdachten op het spoor door onder meer camerabeelden en getuigenverklaringen. De verdachten zitten nog vast voor verder verhoor. 

Vrijdag 13 januari  omstreeks 18.15 uur werd een 18-jarige man uit Den Haag op de Boerhaavelaan met geweld beroofd van zijn jas (met inhoud)  door meerdere mannen.

]]>
52.0528217 4.48044260000006
Den Haag - Gezocht - Diefstal e-bike Stationsplein Den Haag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/06-den-haag/tw-18-04/diefstal-e-bike-stationsplein-den-haag.html Op dinsdag 14 maart parkeerde de eigenaar van een zwarte Batavus e-bike zijn fiets voor de supermarkt aan het Stationsplein en sloot deze af. Op het moment dat hij in de winkel was, werd de fiets door twee mannen gestolen. verdachte Mon, 17 Apr 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/06-den-haag/tw-18-04/diefstal-e-bike-stationsplein-den-haag.html 2017-04-17T22:00:00Z Beide verdachten zijn in beeld op bewakingscamera's. Hierop is te zien dat ze komen aanlopen bij de winkel en meteen interesse tonen in de fiets. Ze blijven een tijdje rondhangen bij de supermarkt, mogelijk om te kijken of de eigenaar er al aankomt. Dan overhandigt de ene man iets aan de andere man, vermoedelijk een zogenaamde lopersleutel. Deze verdachte gaat meteen naar de fiets toe, maakt het ringslot open en fietst hierna de fietstunnel in de richting van de achterkant van het station in en verdwijnt dan uit zicht. De andere verdachte loopt weg in de richting van de tramhaltes bij het station. 

]]>
Herkent u de verdachten op beeld, heeft u ze misschien zien rondhangen bij de supermarkt of heeft u andere informatie over deze diefstal? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Anoniem uw verklaring doorgeven kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
]]>
52.0705632 4.32235460000004
Den Haag - Twee mannen aangehouden na woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/14/06-den-haag-twee-mannen-aangehouden-na-woninginbraak.html De politie heeft donderdag 13 april om 19.00 uur twee Hagenaars van 19 en 21 jaar aangehouden op verdenking van inbraak in een woning aan de Van Bleiswijkstraat. nieuwsbericht Fri, 14 Apr 2017 12:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/14/06-den-haag-twee-mannen-aangehouden-na-woninginbraak.html 2017-04-14T12:14:00Z Omstreeks 16.50 uur kwam de bewoonster van de woning aan de Van Bleiswijkstraat thuis en zag een man in de woning staan. De vrouw schrok en de man ging er vandoor gevolgd door een twee persoon. Een getuige zag dat de mannen wegreden in een auto. Later op de avond zagen agenten de vermoedelijke auto met twee inzittenden rijden in de omgeving. De mannen werden staande gehouden voor een controle en aangehouden. De politie nam inbrekerswerktuigen in beslag.

]]>
Veel gemeenten hebben in de Algemene Plaatselijke Verordening opgenomen dat het niet is toegestaan om werktuigen te vervoeren waarmee een inbraak gepleegd kan worden. De aanpak van woninginbraken heeft hoge prioriteit bij de politie. Daarom controleert de politie veel en treedt streng op tegen het overtreden van dat verbod.

]]>
52.0939266 4.280044699999962
Den Haag - Man met mes door politie in been geschoten https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/13/06-den-haag-man-met-mes-door-politie-in-been-geschoten.html Een agressieve man had een mes en vernielde enkele ruiten op het Hobbemaplein op woensdagavond 12 april. De politie schoot de verdachte in zijn been, nadat hij meermaals gewaarschuwd was om het mes te laten vallen. nieuwsbericht Thu, 13 Apr 2017 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/13/06-den-haag-man-met-mes-door-politie-in-been-geschoten.html 2017-04-13T11:48:00Z Getuigen belden de politie en meldden dat de man een mes had. Agenten gingen direct ter plaatse en troffen de verdachte met het mes aan op het plein. Ze waarschuwden de man meerdere malen en losten twee waarschuwingsschoten, omdat de verdachte weigerde mee te werken aan zijn aanhouding. De agenten hebben daarop de verdachte in zijn been geschoten. De verdachte is voor behandeling van de beenwond naar het ziekenhuis gebracht. Het Hobbemaplein werd gedeeltelijk afgesloten voor een sporenonderzoek, ook sprak de politie met meerdere getuigen.

]]>
De Rijksrecherche stelt een onderzoek in. Dit gebruikelijk wanneer een agent zijn dienstwapen gebruikt heeft en iemand daardoor letsel heeft opgelopen.

]]>
Agenten komen regelmatig in situaties waarin geweld gebruikt moet worden. Agenten worden getraind om met deze situaties om te gaan en om indien nodig het dienstwapen te gebruiken. Klik hier voor meer achtergrondinformatie.

]]>
52.0670143 4.2971076999999696
Den Haag - Meerdere auto’s vernield, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/13/06-den-haag.html In de nacht van 12 op 13 april zijn in de Bevelandsestraat en de Markensetraat meerdere auto’s vernield. De politie zoekt getuigen en roept gedupeerden op aangifte te doen. nieuwsbericht Thu, 13 Apr 2017 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/13/06-den-haag.html 2017-04-13T10:40:00Z Rond 22.30 uur werden surveillerende agenten op de Bevelandsestraat aangesproken door een vrouw. Deze getuige had gezien dat een groep van ongeveer 10 tot 15 jongeren van meerdere auto’s de spiegels vernielden. Door de getuige werd gezien dat de groep hierna weg rende de Zeezwaluwstraat in. Vanaf hier is de groep de duinen in gelopen en uit het oog verloren.

]]>
De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u iets gezien of heeft u informatie? Belt u dan met het basisteam Scheveningen via 0900-8844, liever anoniem? Belt u dan met 0800-7000.

]]>
Is uw voertuig in de nacht van 12 op 13 april beschadigd geraakt door deze vernielingen? Dan roept de politie u op om aangifte gaan doen.

]]>
52.0899516 4.257612399999971
Den Haag - Politie zoekt getuigen van verkeersconflict https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/12/06-politie-zoekt-getuigen-van-verkeersconflict.html De politie onderzoekt een verkeersconflict tussen twee bestuurders van een personenauto. Het conflict vond plaats op dinsdag 11 april rond 13.55 uur en startte aan de Calandstraat ter hoogte van de Neherkade. nieuwsbericht Wed, 12 Apr 2017 10:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/12/06-politie-zoekt-getuigen-van-verkeersconflict.html 2017-04-12T10:12:00Z Op dinsdag 11 april rond 13.55 uur stond de aangever met zijn zwarte Volkswagen Polo voor het verkeerslicht op de Calandstraat ter hoogte van de Neherkade. Naar aanleiding van een woordenwisseling met een bestuurster van een zwarte Mercedes B 150, werd er door haar een voorwerp tegen de auto van de aangever gegooid. Hierna reed zij rechtdoor in de richting van de Goeverneurlaan.

Een aantal minuten later reed de aangever op de Haagweg ter hoogte van de Herenstraat in Rijswijk. Opgeschrikt door een harde knal zag hij dat zijn achteruit was gebarsten. De bestuurder zag wederom de zwarte Mercedes B 150 rijden, welke met hoge snelheid wegreed richting de Lindelaan in Rijswijk. Enkele voetgangers moesten voor de Mercedes B 150 opzij springen. Ook met deze voetgangers komt de politie graag in contact.

]]>
Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie die mogelijk te maken kan hebben met dit verkeersconflict? Neemt u dan contact op met de politie in Delft via het telefoonnummer 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem telefoon 0800-7000.

]]>
52.0626488 4.314050199999997
Den Haag - 19-jarige Hagenaar met openstaande straf aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/11/06-den-haag-19-jarige-hagenaar-met-openstaande-straf-aangehouden.html Het EVA-team van de politie eenheid Den Haag hield dinsdagochtend 11 april in een woning aan de Withuysstraat een 19 jarige Hagenaar aan. De Hagenaar moet nog een straf van 60 dagen uitzitten. nieuwsbericht Tue, 11 Apr 2017 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/11/06-den-haag-19-jarige-hagenaar-met-openstaande-straf-aangehouden.html 2017-04-11T10:53:00Z De straf werd opgelegd nadat hij in maart 2016 uit de kleedkamer van sportcentrum De Uithof een autosleutel en vervolgens spullen uit deze auto had gestolen.

Onder deze goederen bevond zich een mobiele telefoon van aangever. De telefoon heeft de politie uiteindelijk op het spoor van de Hagenaar gebracht waarna deze kon worden aangehouden.

Na zijn veroordeling heeft de Hagenaar zijn straf nooit uitgezeten. Vanmorgen om 10 uur konden de leden van het EVA-Team de man in zijn woning aanhouden zodat hij zijn straf alsnog uit dient te zitten.

]]>
Het EVA-team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-team prioriteit. Ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag, Pijnacker, Breda - Leden No Surrender West aangehouden voor poging liquidatie https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/11/06-leden-no-surrender-west-aangehouden-voor-poging-liquidatie.html Een team van de Dienst Regionale Recherche van de politie-eenheid Den Haag hield dinsdag 11 april omstreeks 06.00 uur de President en de Sergeant at Arms van No Surrender West Coast en een derde verdachte aan die verdacht worden van een mislukte liquidatie van een 40- jarige bewoner uit Den Haag. Deze werd op maandagmiddag 7 november 2016 neergestoken aan de Tinstraat in Ridderkerk. De drie aangehouden verdachten zijn een 34- jarige man uit Pijnacker, een 51- jarige man uit Den Haag en een 31- jarige man uit Breda. UPDATE: In de loop van dinsdagochtend 11 april werd een vierde verdachte aangehouden, een 35-jarige Hagenaar. nieuwsbericht Tue, 11 Apr 2017 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/11/06-leden-no-surrender-west-aangehouden-voor-poging-liquidatie.html 2017-04-11T10:30:00Z Tijdens het onderzoek naar de steekpartij werd in het pand gelegen aan de Tinstraat in Ridderkerk een illegaal laboratorium aangetroffen. Dit laboratorium werd gebruikt voor het produceren van illegale medicatie en anabolen steroïden. De politie doet verder onderzoek naar de link tussen het aangetroffen laboratorium en de steekpartij. De twee verdachten, die lid zijn van de motorclub No Surrender chapter West Coast en ook de derde verdachte worden verdacht van hun betrokkenheid bij dit laboratorium.

]]>
De politie heeft na dit incident direct een verder onderzoek ingesteld daarbij ontstond zicht op deze drie verdachten. Kort na dit incident werden er drie verdachten aangehouden maar deze bleken niet verantwoordelijk te zijn voor deze steekpartij. Vanmorgen werden de drie mannen met toestemming van de officier van justitie, door het Arrestatieteam, op hun verblijfsadressen aangehouden. Op de woon en verblijfsadressen en op drie andere locaties is onder leiding van een rechtercommissaris naar bewijsmateriaal gezocht. In het onderzoek is samengewerkt met de FIOD.
De recherche en het Openbaar Ministerie zetten het onderzoek naar de mogelijke opdrachtgever(s) en het motief in deze zaak voort. Meer aanhoudingen in deze zaak worden niet uitgesloten.

UPDATE: In de loop van dinsdagochtend 11 april werd een vierde verdachte aangehouden, een 35-jarige Hagenaar.

]]>
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

]]>
In de boeien, aangehouden 52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag - Gezocht - Overval tankstation Scheveningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/06-den-haag/tw-11-04/overval-tankstation-scheveningen.html Op woensdagavond 29 maart werd het tankstation aan de Duinstraat overvallen. De verdachte bedreigde de medewerker met een mes. verdachte Mon, 10 Apr 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/06-den-haag/tw-11-04/overval-tankstation-scheveningen.html 2017-04-10T22:00:00Z Rond 20.10 uur kwam de man het tankstation binnen. Hij maakte steekbewegingen naar de medewerkster en dwong haar tot afgifte van geld uit de kassa.

]]>
Herkent u de verdachte of heeft u andere informatie over deze overval? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Verklaart u liever anoniem? Bel dan met  Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
Het slachtoffer omschrijft de verdachte als een man van ongeveer 65 jaar oud. Hij sprak accentloos Nederlands, met een opvallend zachte stem. Het leek hierdoor of hij astmatisch was. De man liep niet heel gemakkelijk. Hij was gekleed in een taupekleurige suede driekwart jas en een zwarte broek. Hij droeg zwarte sportschoenen met een soort gaas. 

]]>
]]>
52.10156959999999 4.275357699999972
Den Haag - Brandstichting, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/10/06-brandstichting-politie-zoekt-getuigen.html Op zaterdag 8 april, vatte een geparkeerde auto en een scooter en twee fietsen die tegen een gevel van een woning op de Loudonstraat aanstonden, vlam. De recherche van District-west zoekt getuigen van deze brand, waarvan inmiddels duidelijk is dat de brand is aangestoken. nieuwsbericht Mon, 10 Apr 2017 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/10/06-brandstichting-politie-zoekt-getuigen.html 2017-04-10T08:52:00Z Omstreeks 02.00 uur kwam er een melding binnen dat er op de Loudonstraat een scooter en twee fietsen in brand stonden. Ook een geparkeerde auto vatte vlam. De brand was zo heftig dat de vlammen de tweede etage van een portiekwoning bereikten. De melder die de brand ontdekte, waarschuwde direct de bewoners, zij konden via de voorzijde hun woning niet meer uit en vluchtten daarom aan de achterzijde de tuin in. Zowel de scooter als de twee fietsen en de auto raakten zwaar beschadigd. Ook de gevel van de woning raakte beschadigd.

De recherche van District-west zoekt getuigen van deze brandstichting. Heeft u iets gezien of gehoord of heeft u informatie over deze brandstichting, neem dan contact op met de recherche van District-west via 0900-8844. Liever anoniem, dan via M 0800-7000.

 

 

]]>
52.08590840000001 4.345805700000028
Den Haag - Getuigenoproep: man op straat mishandeld https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/10/06-den-haag-getuigenoproep-man-op-straat-mishandeld.html De districtsrecherche Den Haag Centrum zoekt getuigen van een mishandeling die zaterdag 8 april om 16.25 uur op de Fruitweg plaatsvond. nieuwsbericht Mon, 10 Apr 2017 08:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/10/06-den-haag-getuigenoproep-man-op-straat-mishandeld.html 2017-04-10T08:03:00Z Een groep mannen mishandelden een 53-jarige Hagenaar die op de Fruitweg bij een voertuig stond. Ook vernielden de mannen enkele autoruiten. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. De recherche onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

]]>
Bent u getuige geweest van deze mishandeling en vernieling of heeft u informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de districtsrecherche Den Haag Centrum via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

]]>
52.05895100000001 4.305873199999951
Den Haag - Man op straat gestoken https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/9/06-den-haag-man-op-straat-gestoken.html Politieagenten troffen zondag 9 april om 1.45 uur, na een melding over een vechtpartij, op het Lorentzplein een man met een steekwond aan. nieuwsbericht Sun, 09 Apr 2017 06:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/9/06-den-haag-man-op-straat-gestoken.html 2017-04-09T06:40:00Z Agenten kregen een melding dat een groep personen aan het vechten was op het Lorentzplein en de Allard Piersonlaan. Op straat troffen agenten meerdere personen die aan het vechten waren en een 21-jarige Hagenaar met een steekwond aan. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. Agenten hielden drie verdachten, 23, 23 en 27 jaar uit Den Haag, aan. De recherche onderzoekt de aanleiding tot de vechtpartij en de betrokkenheid van de verdachten bij het steekincident.

]]>
Ambulance naast Amsterdamse tram 52.0606088 4.327786100000026
Noord-Holland - #NHVloggers: Achtervolging scooters [VIDEO] https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/04-nhvloggers-achtervolging-scooters.html Naast Facebook, Twitter, Snapchat en Instragram is de politie Noord-Holland nu ook actief met vlogs op sociale media. Drie politievloggers zijn gestart met het maken van video's. nieuwsbericht Fri, 07 Apr 2017 18:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/04-nhvloggers-achtervolging-scooters.html 2017-04-07T18:00:00Z In de video's vertellen onze #NHVloggers: Priscilla (Haarlem), Tom (Zaandam) en Virgil (Alkmaar) over het politiewerk. Op deze manier geven de Noord-Hollandse agenten op een vernieuwde manier een inkijkje in het werk van de politie.

]]>
Tijdens de dienst komt agent Tom twee scooters tegen die hij wil controleren. Dit na een melding van overlast. De scooters gaan er vandoor en de achtervolging wordt ingezet. Al vrij snel besluit agent Tom de achtervolging te staken.

Waarom? Politievlogger Tom legt het uit in de video.

]]>
Elke eerste vrijdag van de maand om 20.00 uur verschijnt er een nieuwe '#NHVloggers'-video.

Meer politievideo's? Abonneer je op ons YouTube-Kanaal: https://www.youtube.com/politienoordholland

]]>
52.3873878 4.646219400000064
Den Haag - Winkeldief aangehouden na herkenning https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-winkeldief-aangehouden-na-herkenning.html Vrijdag 7 april herkende tijdens het winkelen een persoon een winkeldief die zich in het centrum van Den Haag bevond. Agenten hielden de winkeldief om 10.30 uur aan. nieuwsbericht Fri, 07 Apr 2017 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-winkeldief-aangehouden-na-herkenning.html 2017-04-07T14:01:00Z De getuige keek dinsdag 28 maart naar het regionale opsporingsprogramma Team West en zag dat een man een iPad uit een electronicazaak uit Rijswijk wegnam. Tijdens het winkelen zag de getuige vandaag deze winkeldief op het Spui lopen. Onmiddellijk belde de getuige met 112 waarna agenten de man, een 34-jarige Hagenaar, aanhielden. De recherche onderzoekt de betrokkenheid van de Hagenaar bij de diefstal. 

]]>
52.07681829999999 4.3166923
Den Haag - Politie zoekt getuigen van mishandeling en vernieling https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-en-vernieling.html Een 21-jarige Hagenaar werd woensdagavond 5 april om 23:30 uur slachtoffer na een woordenwisseling in een koffiehuis. Een man mishandelde de 21-jarige en vernielde zijn scooter op de Loosduinsekade. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Fri, 07 Apr 2017 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-politie-zoekt-getuigen-van-mishandeling-en-vernieling.html 2017-04-07T11:47:00Z De Hagenaar kwam de man om 20:45 uur tegen in een koffiehuis aan de Regentesselaan en er ontstond een woordenwisseling tussen beide. Toen het slachtoffer om 23:00 uur de koffieshop verliet, stond de verdachte buiten op hem te wachten. De Hagenaar liep met zijn scooter aan de hand over de Loosduinsekade. De verdachte volgde hem te voet. Op de kruising met de Paul Krugerlaan mishandelde de man het slachtoffer. Het slachtoffer liep hierbij verwondingen op aan zijn gezicht. Daarna vernielde de man zijn scooter. De Hagenaar deed aangifte en de recherche is nu op zoek naar getuigen. 

]]>
De recherche van bureau De Heemstraat zoekt getuigen van deze mishandeling en vernieling. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de dader van deze mishandeling en vernieling te vinden, neem dan contact op met de recherche bureau De Heemstraat via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
52.0757455 4.283240599999999
Den Haag - Getuigen gezocht brutale beroving https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-brutale-beroving-van-twee-telefoons.html Een nog onbekende man beroofde, donderdag 6 april om 14.00 uur op het Kaapseplein, onder bedreiging van een vuurwapen een 18-jarige Hagenaar. De recherche onderzoekt deze brutale beroving en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Fri, 07 Apr 2017 09:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/7/06-den-haag-brutale-beroving-van-twee-telefoons.html 2017-04-07T09:36:00Z Het slachtoffer reed in zijn auto op het Kaapseplein ter hoogte van een eetcafé, toen hij de verdachte op een witte omafiets met zwarte bagagedrager midden op de weg voor zich zag rijden. Omdat hij er langs wilde rijden, toeterde hij een paar keer naar de fietser. Toen de bestuurder vervolgens stopte en uit zijn auto stapte op de daar gelegen verkeersdrempel, kwam de fietser op hem af. De fietser bedreigde vervolgens de verdachte de 18-jarige man met een vuurwapen en beroofde hem van twee mobiele telefoons.

Na de beroving zag het slachtoffer de verdachte fietsen naar de Hoefkade, richting de wasserette. Daarna fietste hij de Herman Costerstraat in en toen verloor de 18-jarige hem uit het oog. 

]]>
De verdachte is een licht getinte man, 20 à 25 jaar, met een lengte van 1.80 meter en een mager postuur. De man heeft zwart kort haar en droeg een snor met een dun baardje. Verder droeg hij een donkerkleurige broek, een zwarte dunne jas met rits en zwarte schoenen. Op zijn hoofd droeg hij een zwart petje. Hij reed op een witte omafiets met zwarte bagagedrager. 

]]>
De politie zoekt getuigen van deze gewelddadige straatroof. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de dader van straatroof te vinden, neem dan contact op met de recherche district Den Haag-Centrum via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
52.06149509999999 4.296921399999974
Den Haag - Man beroofd op strand Scheveningen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-kopie.html Een 53-jarige man uit Den Haag werd maandagavond 3 april het slachtoffer van een beroving. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 04 Apr 2017 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-kopie.html 2017-04-04T09:10:00Z De man die rond 20.30 uur aan het hardlopen was over het strand, liep vanaf het Zwarte pad in de richting van de Pier. Plotseling werd het slachtoffer benaderd door twee mannen. De mannen vroegen het slachtoffer om zijn geld. De twee zagen kans het slachtoffer geld afhandig te maken. Hierna renden de twee mannen weg in de richting van strandtent Zeezicht, waarna zij de boulevard opliepen. Hier verloor het slachtoffer de twee uit het oog.

]]>
De eerste man was een blanke man, tussen de 30 en 35 jaar oud. Ongeveer 1,90 meter lang, fors postuur en kort opgeschoren haar. Verder droeg de man een zwarte jas met een spijkerbroek. Hij sprak gebrekkig Nederlands.

De tweede man was een blanke man, tussen de 30 en 35 jaar oud. Hij was ongeveer 1,75 meter lang, half lang donkerbruin golvend haar en dit droeg hij in een scheiding. De man had ook een fors postuur en droeg donkere kleding. Ook hij sprak gebrekkig Nederlands.

Hebt u iets gezien van deze straatroof of heeft u meer informatie wat met deze straatroof te maken heeft? Neemt u dan contact op met het politiebureau Scheveningen via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
52.1168586 4.289441099999976
Den Haag - Drugsdealer opnieuw aangehouden, getuige gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-drugsdealer-opnieuw-aangehouden-getuige-gezocht.html Een 42-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd maandag 3 april aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. In verband met het onderzoek naar de man, is de recherche op zoek naar de getuige die de wijkagent wees op de mogelijk drugsverhandeling door de man. nieuwsbericht Tue, 04 Apr 2017 08:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-drugsdealer-opnieuw-aangehouden-getuige-gezocht.html 2017-04-04T08:24:00Z De wijkagent werd tijdens zijn ronde maandag 3 april omstreeks 16.15 uur op de Herman Costerstraat aangesproken door een onbekend gebleven getuige die meldde dat er zojuist voor een café verderop een drugsdeal had plaatsgevonden. Na het aanhoren van het signalement ging de agent direct poolshoogte nemen, maar trof bij het café geen mensen die voldeden aan het opgegeven signalement. Op dat moment zag hij echter net een man wegfietsen die wèl aan het signalement voldeed en die hij bovendien herkende als een bekende dealer uit de wijk. Na een korte achtervolging, kon hij de man op de Wesselsstraat aanhouden.

De verdachte verklaarde direct net vrij te zijn gekomen na een gevangenisstraf van 2 jaar en geen drugs op zak te hebben. Echter kwam uit zijn kleding in totaal 90 bolletjes drugs en een cash geldbedrag van ruim 1000 euro in kleine coupures. De man werd overgebracht naar het politiebureau en zit daar nog vast voor verhoor.

]]>
In verband met de zaak tegen de man, is het van belang dat de recherche de onbekende getuige spreekt die heeft gezien dat de man vermoedelijk drugs verhandelde. Bent of kent u deze onbekend gebleven getuige, neem dan contact op met de recherche aan Bureau De Heemstraat via nummer 0900-8844 of meld u aan de balie van het bureau.

]]>
52.0661413 4.297114800000031
Den Haag - Hagenaar door EVA-team aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-hagenaar-door-eva-team-aangehouden.html Het EVA-team heeft maandag 3 april een 37-jarige Hagenaar aangehouden die zich niet had gehouden aan de voorwaarden die waren opgelegd na een straf wegens diefstallen door middel van babbeltrucs in zijn woonplaats. nieuwsbericht Tue, 04 Apr 2017 06:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/4/06-den-haag-hagenaar-door-eva-team-aangehouden.html 2017-04-04T06:42:00Z Het EVA-team kreeg dezelfde dag het verzoek om de Hagenaar op te sporen en aan te houden. Rechercheurs van het team wisten aan het begin van de middag de Hagenaar te traceren bij de woning van een familielid en konden hem daar aanhouden. Hij zal zich voor de rechter-commissaris moeten verantwoorden omdat hij niet had voldaan aan de voorwaarden van het Reclasseringstoezicht.

]]>
Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405