Alle berichten | Gouda | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/gouda.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Gouda nl Mon, 23 Oct 2017 22:19:42 GMT 2017-10-23T22:19:42Z nl Gouda - Politie zoekt getuigen van woningoverval aan de Oosthoef https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/11/06-gouda-politie-zoekt-getuigen-van-woningoverval-aan-de-oosthoef.html Een 32-jarige vrouw werd dinsdag 10 oktober rond 17.15 uur, in een woning aan de Oosthoef, overvallen door een gewapende man. De vrouw alarmeerde na de woningoverval direct de politie die een onderzoek startte. nieuwsbericht Wed, 11 Oct 2017 11:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/11/06-gouda-politie-zoekt-getuigen-van-woningoverval-aan-de-oosthoef.html 2017-10-11T11:36:00Z De dader wist rond 17.15 uur de woning van het slachtoffer binnen te dringen. Daar werd de vrouw bedreigd met een scherp voorwerp. Kort daarna verliet de dader de woning met buit de woning van het slachtoffer. De politie startte direct een buurtonderzoek op, maar dit heeft nog niet tot de aanhouding van de verdachte geleid.

]]>
De dader is een blanke man met een slank postuur. Hij is ongeveer 25 jaar oud en droeg een zwarte jas en een blauwe broek en hij was mogelijk in het bezit van een donkerkleurige rugzak. Hij is na de woningoverval in onbekende richting vertrokken.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die iets verdachts hebben gezien om gehoord in de omgeving van de Oosthoef wat mogelijk te maken kan hebben met de woningoverval. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de recherche in Gouda via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgegeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.0354769 4.703796600000032
Regio Den Haag - Word jij de nieuwe collega van vrijwilliger Henk Weijnen? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je - net als Henk - ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Mon, 09 Oct 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html 2017-10-09T11:56:00Z Vrijwilliger Henk Weijnen is de extra ogen en oren van agenten bij evenementen. ‘We krijgen veel waardering, zowel van mensen op straat als van onze collega’s. Doordat wij als vrijwilligers ondersteuning bieden, kunnen agenten weer andere dingen doen.’

]]>
Vijf jaar is Henk nu vrijwilliger. In 2009 raakte hij arbeidsongeschikt na een hartinfarct. Een hartoperatie en drie jaar herstel later wilde hij weer een maatschappelijk doel dienen, zoals hij het zelf noemt. ‘Ik heb altijd met mensen gewerkt, eerst in de horeca als leidinggevende, later ook in de financiële administratie en als schuldhulpverlener. Toen ik de wervingsadvertentie voor vrijwilligers bij de politie zag, was ik gelijk enthousiast. Hierin kon ik iets voor de maatschappij betekenen en mijn kennis beschikbaar stellen. Bovendien kon ik mijn eigen werktijden bepalen. In overleg met mijn uitkeringsinstantie heb ik me toen aangemeld.‘

]]>
Henk kreeg eerst een basisopleiding van acht avonden over hoe de politie in elkaar zit. ‘Daarna kregen we cursussen over wet- en regelgeving, portofoongebruik en levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van de AED (automatische externe defibrillator). Ook kregen we les in observatie. Als we op straat een verdachte situatie signaleren, moeten we dit op afstand goed in de gaten kunnen houden. Zodra er agenten ter plaatse zijn gekomen, moeten we deze ook een volledig signalement van een eventuele verdachte kunnen geven en een duidelijk verslag van wat we hebben gezien.’

]]>
Bij evenementen is Henk vooral een vraagbaak voor bezoekers. ‘Maar ik geef ook ongevraagd adviezen. Als ik bijvoorbeeld zie dat iemand zijn tas laat openstaan, maak ik hem erop attent dat er zakkenrollers actief zijn. Inmiddels heb ik wel een geoefend oog voor zakkenrollers. Ze lopen meestal rond in groepjes en duwen zogenaamd per ongeluk tegen mensen aan. Dan proberen ze hun slag te slaan. Over het algemeen bedanken mensen me voor de waarschuwing. Heel soms vraagt iemand ook waarmee ik me bemoei. Dan los ik het met humor op: “Ik hoop niet dat ik u na mijn dienst bij het bureau tref, als u aangifte van zakkenrollerij komt doen.” Dan is het ijs al snel gebroken.’

]]>
Als vrijwilliger heb je geen extra bevoegdheden ten opzichte van iedere andere burger. ‘Ik mag dus bijvoorbeeld niet iemand staande houden, om een legitimatie vragen of het verkeer regelen. Ons werk is vooral preventief en signalerend. We lopen altijd met zijn tweeën. Meestal ben ik met een andere vrijwilliger op pad, soms ook met een agent. Via de portofoon kunnen we ook altijd een agent oproepen, die staat dan á la minute naast je.’

]]>
Een vrijwilliger evenementen kan in principe in de hele Eenheid Den Haag worden ingezet. ‘Als een politieteam onze ondersteuning bij een evenement aanvraagt, kun je jezelf op dat evenement inschrijven. Je bepaalt dus zelf wanneer en waar je aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je per week minimaal acht uur draait. Het mooiste wat ik in de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt? Dat was toch wel toen in 2015 de Tour de France Waddinxveen aandeed. Al die toeters en bellen rondom zo’n groots evenement vind ik prachtig.’

]]>
De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Thu, 05 Oct 2017 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html 2017-10-05T09:02:00Z De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding. 

]]>
Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

]]>
Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen. 

]]>
Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

]]>
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

]]>
Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag. 

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Rotterdam - Gewapende tieners plegen straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/30/07-rotterdam-gewapende-tieners-plegen-straatroof.html Snel en accuraat reageerende getuigen die direct 112 belden, medewerkers van het cameratoezicht die live de vlucht van een drietal straatrovers volgden, waren dé succesfactor om vrijdagnacht drie gewapende tieners aan te houden. Het drietal beroofden op de Lijnbaan een 16-jarige Rotterdammer. De jongeren zitten uiteraard nog vast en worden verhoord. nieuwsbericht Sat, 30 Sep 2017 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/30/07-rotterdam-gewapende-tieners-plegen-straatroof.html 2017-09-30T14:19:00Z Omstreeks 03.00 uur bedreigden drie jongeren op de Lijnbaan een 16-jarige Rotterdammer met een vuurwapen en namen van hem enkele persoonlijke eigendommen af. Hierna sloegen zij op de vlucht. Een getuige belde direct via 112 de politiemeldkamer. Mede dankzij camareatoezicht kreeg de politie het vluchtende drietal al snel in de gaten. Alle beschikbare politie-eenheden werden richting de Lijnbaan en omgeving gedirigeerd. Via de Lijnbaan, Churchillplein, Blaak, Binnen Rotte en Mariniersweg probeerden zij uit de handen van de agenten te blijven. Tevergeefs zo bleek al snel. Bij de aanhouding was de politie genoodzaakt om enkele waarschuwingsschoten te lossen. Twee vluchtende jonge vrouwen van 15 en 18 jaar uit Harreveld en Gouda staakten daarop hun vlucht. Een 16-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs korte tijd later ook. In de directe omgeving vonden agenten twee vuurwapens de vermoedelijk bij de straatroof waren gebruikt. Het drietal zit nog vast en wordt verhoord.

]]>
Aangehouden arrestant wordt in Progis ingevoerd 51.9244201 4.4777325999999675
Gouda - Verdachte van poging overval aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-gouda-verdachte-van-poging-overval-aangehouden.html De politie hield zondag 24 september een 22-jarige man uit Amsterdam aan na een poging overval op een tankstation aan het Albert Plesmanplein. nieuwsbericht Mon, 25 Sep 2017 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-gouda-verdachte-van-poging-overval-aangehouden.html 2017-09-25T11:43:00Z Omstreeks 19.50 uur kwam een man de winkel van het tankstation binnen en bedreigde de medewerkster met een mes. Vermoedelijk doordat de medewerkster de man een duw gaf, ging hij er geschrokken zonder buit vandoor. De politie hield na een zoekactie korte tijd later de verdachte aan op de Ronsseweg. De man zit nog vast en wordt verder verhoord.

]]>
52.018371 4.70922859999996
Gouda - Man aangehouden wegens seksueel contact met minderjarig meisje https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-gouda-man-aangehouden-wegens-seksueel-contact-met-minderjarig-meisje.html De recherche heeft maandag 25 september een 32-jarige man uit Gouda aangehouden op verdenking van seksueel contact met een 13-jarig meisje. nieuwsbericht Mon, 25 Sep 2017 06:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-gouda-man-aangehouden-wegens-seksueel-contact-met-minderjarig-meisje.html 2017-09-25T06:49:00Z De ouders van het meisje alarmeerden de politie augustus jl. waarna er een onderzoek werd verricht. De Gouwenaar wordt momenteel verhoord.

]]>
52.01152049999999 4.710463300000015
Gouda - Twee aanhoudingen bij inbraak restaurant https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/06-gouda-twee-aanhouding-bij-inbraak-restaurant.html De politie kreeg zondagochtend 24 september omstreeks 1:00 uur een melding van een inbraak in een restaurant aan de Vuurdoornlaan. In de omgeving hielden agenten twee jongens, een 17 en 18-jarige uit Gouda, aan als verdachten. nieuwsbericht Sun, 24 Sep 2017 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/06-gouda-twee-aanhouding-bij-inbraak-restaurant.html 2017-09-24T08:42:00Z Een medewerker van het restaurant was nog aan het werk toen hij melding bij de politie deed dat er twee inbrekers probeerden binnen te komen. De twee zouden op een scooter aangekomen zijn. Ter plaatse aan het pand troffen agenten braaksporen aan. De inbrekers waren er al vandoor gegaan.

Agenten zagen in de omgeving de scooter rijden en startten direct een achtervolging. De verdachten lieten uiteindelijk hun scooter achter op de Van Reenensingel, vluchtten te voet verder en verstopten zich in bosschages. Met behulp van de politiehonden en door een melding van een bewoner, vonden agenten beide in een achtertuin aan de Heuvellaan. De scooter waar de twee op reden bleek gestolen. Ook troffen agenten inbrekerswerktuigen aan in de omgeving. De eigenaar van het restaurant deed aangifte. De twee zitten nog vast voor verhoor.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche Alphen-Gouda zoekt getuigen van deze poging inbraak. Hebt u iets gezien of gehoord in de omgeving van de Vuurdoornlaan-Van Rheenensingel - Heuvellaan? Neem dan contact op met de districtsrecherche Alphen-Gouda via 0900-8844. Blijf jij liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
Agent laat diensthond uit politieauto 52.0225884 4.691450300000042
Gouda / Maassluis - Gezocht - Oplichting bij verkoop gestolen auto Gouda https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-29-08/oplichting-bij-verkoop-gestolen-auto-gouda.html Nadat een man begin april reageerde op een te koop aangeboden auto op internet, bleek bij het overschrijven in Gouda dat de auto gestolen was. De verkoper ging er snel vandoor en de koper bleef gedupeerd achter. verdachte Mon, 28 Aug 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-29-08/oplichting-bij-verkoop-gestolen-auto-gouda.html 2017-08-28T22:00:00Z De koper en de verkoper, die zich Alex noemde, ontmoetten elkaar op zaterdag 15 april op het Bernardhof in Gouda. Bij het overschrijven van het kenteken, zag de koper dat het kenteken op de papieren niet klopte met het kenteken op de auto. De verkoper zei dat hij even iemand hierover moest bellen en samen liepen ze terug naar de auto. Nadat de verkoper er ineens vandoor ging en de auto achterliet, wist de koper dat er iets niet klopte. Naderhand bleek de auto vorig jaar december in Maassluis gestolen te zijn. 
De verkoper is goed in beeld bij de poging om het kenteken over te schrijven.

]]>
Herkent u de verdachte die zich Alex noemde? De recherche komt graag met u in contact als u informatie heeft over deze zaak via 0900-8844. Anoniem bellen kan via 0800-7000 bij Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
52.0138429 4.7116157000000385
Gouda - Vier personen aangehouden na melding verdachte situatie https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/21/06-gouda-vier-personen-aangehouden-na-melding-verdachte-situatie.html De politie heeft zaterdag 19 augustus omstreeks 03.30 uur vier Gouwenaren van 33, 37, 40 en 41 aangehouden na een melding van een verdachte situatie op de Willem Tombergstraat. Kort daarna werd daar in een woning een hennepkwekerij aangetroffen. nieuwsbericht Mon, 21 Aug 2017 09:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/21/06-gouda-vier-personen-aangehouden-na-melding-verdachte-situatie.html 2017-08-21T09:01:00Z Om 02.55 uur werd gemeld dat er vier personen met zakken aan het sjouwen waren op de Willem Tombergstraat. De mannen stonden bij een auto in die straat. Agenten troffen de auto wel aan, maar de mannen waren er niet meer. Wel werd er een sterke henneplucht geroken in de auto en lag er een aantal hennepbladeren. De agenten zagen bij een woning een afgeplakte brievenbus en namen bij dit pand poolshoogte. Na meerdere keren aanbellen en aanroepen renden vervolgens vier personen uit de woning. Drie van hen werden al in de tuin aangehouden, de vierde klom terug in de woning en verstopte zich. Op de bovenste verdieping werd een hennepkwekerij aangetroffen met 152 planten. In een andere kamer werd de vierde verdachte door een politiehond gevonden.  De verdachte werd bij de aanhouding door de politiehond gebeten in arm en been. Hij moest voor behandeling aan zijn verwondingen naar het  ziekenhuis. De hennepkwekerij is zaterdag in de loop van de dag ontmanteld. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgenomen. Het energiebedrijf gaat aangifte doen van diefstal. De verdachten zijn in verzekering gesteld en zitten nog vast. Het hennepteam vermoedt dat er minimaal één keer eerder hennep geoogst is.

]]>
52.01537789999999 4.719284199999947
Leeuwarden - Verdachte aangehouden na verkeerscontrole https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/01-verdachte-aangehouden-na-verkeerscontrole.html De politie heeft woensdagmorgen in de Archipelweg in Leeuwarden een 23-jarige man uit Gouda aangehouden. De man ging er vandoor na een verkeerscontrole. Hij is ingesloten voor verhoor. nieuwsbericht Wed, 12 Jul 2017 11:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/12/01-verdachte-aangehouden-na-verkeerscontrole.html 2017-07-12T11:55:00Z Agenten zagen de man in een auto door Leeuwarden rijden en vermoedden dat hij niet handsfree aan het bellen was. Bovendien was zijn rijgedrag opvallend. Nadat de automobilist gestopt was vroegen agenten hem om zijn rijbewijs te tonen. De Gouwenaar ging er echter vandoor en werd daarbij achterna gereden door de betrokken agenten. Enkele honderden meters verderop liet de verdachte zich uit zijn auto vallen waarna de wagen tegen een boom rolde. De verdachte ging er rennend vandoor.

Na een achtervolging te voet werd de 23-jarige vastgehouden en geboeid. Daarbij viel een onbekende hoeveelheid drugs uit zijn kleding. De man wist weg te rennen en werd even verderop, geboeid en al, door omstanders vastgepakt en overgedragen aan de agenten. De politie doet onderzoek naar de achtergronden van dit incident. De Gouwenaar is ingesloten voor verhoor.

De politie werkt samen met partners en burgers aan veiligheid. Die samenwerking is de basis voor een veiliger samenleving. De politie waardeert in dit geval in Leeuwarden de alerte houding van omstanders door de verdachte vast te houden en over te leveren aan de politie. 

]]>
53.2080888 5.819055800000001
Alphen aan den Rijn - Alphenaar aangehouden voor overval pizzakoerier https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/06-alphen-aan-den-rijn-alphenaar-aangehouden-voor-overval-pizzakoerier.html De districtsrecherche in Gouda hield op dinsdag 4 juli 2017 een 19-jarige Alphenaar aan op verdenking van betrokkenheid bij een overval van een pizzakoerier op 13 juni. Het onderzoek naar de overval gaat onverminderd verder, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. nieuwsbericht Thu, 06 Jul 2017 10:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juli/6/06-alphen-aan-den-rijn-alphenaar-aangehouden-voor-overval-pizzakoerier.html 2017-07-06T10:44:00Z De koerier was dinsdag 13 juni om 19.10 uur naar de Saffierstraat gereden om daar een bestelling te bezorgen.
Op het adres in de flat dat hem was doorgegeven, had echter niemand iets besteld waarop hij vertrok. Beneden werd hij door twee jonge mannen bedreigd en moest hij zijn portemonnee en pizza’s afgeven waarna de twee er vandoor gingen in de richting van de Zegerplas.
De recherche startte direct een onderzoek naar de beroving. Gaande het onderzoek werd de identiteit van de nu aangehouden verdachte duidelijk. De officier van justitie verleende toestemming om hem buiten heterdaad aan te houden, waarna de recherche hem op 4 juli aanhield. De verdachte zit vast en zal vrijdag 7 juli worden voorgeleid aan een rechter-commissaris. Het onderzoek naar de overval gaat onverminderd verder, de recherche sluit meer aanhoudingen niet uit. Daarnaast zal worden onderzocht of de verdachte betrokken is bij een andere overval.

]]>
52.01152049999999 4.710463300000015
Gezocht - Eigenaren sieraden gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juni/06-eigenaren-sieraden-gezocht.html De politie is op zoek naar de eigenaren van diverse sieraden die op woensdag 21 juni in Gouda, in de omgeving van de Kievitstraat, in een tuin werden aangetroffen. gezochteeigenaar Mon, 26 Jun 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juni/06-eigenaren-sieraden-gezocht.html 2017-06-26T22:00:00Z De sieraden zaten in een rugzak die kort daarvoor door een verdachte op zijn vlucht voor de politie was weggegooid. Na zijn aanhouding werd de rugzak door de agenten gevonden en bleken er verschillende juwelen, waaronder ringen en medaillons, in te zitten. De recherche is op zoek naar de eigenaren van deze sieraden, mogelijk zijn ze afkomstig van woninginbraken.

]]>
Herkent u een of meerdere sieraden, of heeft u andere informatie die kan leiden naar de eigenaren? De recherche Gouda komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0086914 4.694939100000056
Gouda - Twee mannen aangehouden na melding van poging inbraak in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/06-gouda-twee-mannen-aangehouden-na-melding-van-poging-inbraak-in-auto.html Na een melding van een verdachte situatie bij een auto kon de politie dinsdagavond 6 juni twee Gouwenaren van 24 en 29 jaar aanhouden. nieuwsbericht Wed, 07 Jun 2017 05:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/7/06-gouda-twee-mannen-aangehouden-na-melding-van-poging-inbraak-in-auto.html 2017-06-07T05:58:00Z Om 20.55 uur werd de meldkamer van de politie gebeld over een mogelijke auto-inbraak. Een man had op de Bosboom Toussaintkade geprobeerd de deur van een auto open te krijgen. Hij was daarna weggereden in een auto. Met informatie over de man en kenmerken van de auto reden meerdere agenten naar de locatie om deze te zoeken. Op de Prinses Julianastraat werd de auto gezien. Twee inzittenden werden hierop aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

]]>
Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.

]]>
52.0016674 4.70269600000006
Ammerstol - Gouwenaar aangehouden na melding inbraak in woning https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/06-ammerstol-gouwenaar-aangehouden-na-melding-inbraak-in-woning.html Door alertheid van omstanders wisten agenten al snel een verdachte van woninginbraak aan te houden. Maandag 5 juni, even na 18.00 uur, zagen getuigen twee mannen inbreken bij de woning aan de Visserijstaat. nieuwsbericht Tue, 06 Jun 2017 06:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/6/06-ammerstol-gouwenaar-aangehouden-na-melding-inbraak-in-woning.html 2017-06-06T06:42:00Z Agenten kregen ook de signalementen van de daders mee via de meldkamer. Diverse melders hadden de centrale gebeld en informatie doorgegeven. Zij vertelden ook dat één van de mannen op een fiets er vandoor was gegaan in de richting van de Dijk. Een van de verdachten, een 23-jarige Gouwenaar, werd om 18.10 uur aangehouden in de straat waar de inbraak was. De tweede persoon werd niet meer aangetroffen. Hij werd gezocht bij een bejaardencomplex waar zijn fiets werd aangetroffen.

De politie doet verder onderzoek en heeft sporenonderzoek gedaan in de woning aan de Visserijstraat. De fiets is in beslaggenomen. De Gouwenaar is in verzekering gesteld.

]]>
51.9285293 4.806385399999954
Bodegraven, Gouda - Man uit Enschede aangehouden na melding poging woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/14/06-bodegraven-man-uit-enschede-aangehouden-na-melding-poging-woninginbraak.html De politie heeft rond 24.00 uur een 24-jarige man uit Enschede aangehouden op verdenking van poging inbraak in een woning aan het Elzenhof. nieuwsbericht Sun, 14 May 2017 09:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/14/06-bodegraven-man-uit-enschede-aangehouden-na-melding-poging-woninginbraak.html 2017-05-14T09:30:00Z Zaterdag 13 mei om 23.45 uur zag een getuige dat twee personen probeerden in te breken bij de woning. Net voor aankomst van de agenten vluchtten de mannen op een scooter. Hierop volgende een achtervolging richting Gouda. Op de Winterdijk in Gouda lieten de mannen de scooter achter en renden weg. Kort daarna werd één verdachte op het Nieuwe Parkerf aangehouden. De politie doet verder onderzoek.

]]>
Als u getuige bent van vernieling, inbraak of diefstal dan kunt u 1-1-2 bellen. Want bij dit soort situaties telt iedere seconde. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. ‘1-1-2 daar pak je dus ook daders mee.’

]]>
52.0732608 4.741786600000069