Alle berichten | Leiden | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/leiden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Leiden nl Sat, 21 Oct 2017 06:15:44 GMT 2017-10-21T06:15:44Z nl Leiden - Recherche onderzoekt woningoverval Lammenschansweg en zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-leiden-recherche-onderzoekt-woningoverval-lammenschansweg-en-zoekt-getuigen.html De recherche onderzoekt een gewapende overval van maandag 9 oktober. Omstreeks 11.40 uur drongen twee geheel in donker geklede mannen de flatwoning aan de Lammenschansweg binnen en bedreigden de bewoonster met een wapen. nieuwsbericht Mon, 09 Oct 2017 14:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-leiden-recherche-onderzoekt-woningoverval-lammenschansweg-en-zoekt-getuigen.html 2017-10-09T14:25:00Z De overvallers gebruikten geweld en doorzochten vervolgens de woning, waarna ze er met onder meer geld vandoor zijn gegaan. Het is niet bekend hoe en in welke richting ze daarna gevlucht zijn. De bewoonster, een 28-jarige vrouw, liet zich aan haar verwondingen behandelen. Getuigen die informatie hebben wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844. De twee verdachten droegen donkere kleding.  

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.14685000000001 4.492759799999931
Regio Den Haag - Word jij de nieuwe collega van vrijwilliger Henk Weijnen? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je - net als Henk - ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Mon, 09 Oct 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html 2017-10-09T11:56:00Z Vrijwilliger Henk Weijnen is de extra ogen en oren van agenten bij evenementen. ‘We krijgen veel waardering, zowel van mensen op straat als van onze collega’s. Doordat wij als vrijwilligers ondersteuning bieden, kunnen agenten weer andere dingen doen.’

]]>
Vijf jaar is Henk nu vrijwilliger. In 2009 raakte hij arbeidsongeschikt na een hartinfarct. Een hartoperatie en drie jaar herstel later wilde hij weer een maatschappelijk doel dienen, zoals hij het zelf noemt. ‘Ik heb altijd met mensen gewerkt, eerst in de horeca als leidinggevende, later ook in de financiële administratie en als schuldhulpverlener. Toen ik de wervingsadvertentie voor vrijwilligers bij de politie zag, was ik gelijk enthousiast. Hierin kon ik iets voor de maatschappij betekenen en mijn kennis beschikbaar stellen. Bovendien kon ik mijn eigen werktijden bepalen. In overleg met mijn uitkeringsinstantie heb ik me toen aangemeld.‘

]]>
Henk kreeg eerst een basisopleiding van acht avonden over hoe de politie in elkaar zit. ‘Daarna kregen we cursussen over wet- en regelgeving, portofoongebruik en levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van de AED (automatische externe defibrillator). Ook kregen we les in observatie. Als we op straat een verdachte situatie signaleren, moeten we dit op afstand goed in de gaten kunnen houden. Zodra er agenten ter plaatse zijn gekomen, moeten we deze ook een volledig signalement van een eventuele verdachte kunnen geven en een duidelijk verslag van wat we hebben gezien.’

]]>
Bij evenementen is Henk vooral een vraagbaak voor bezoekers. ‘Maar ik geef ook ongevraagd adviezen. Als ik bijvoorbeeld zie dat iemand zijn tas laat openstaan, maak ik hem erop attent dat er zakkenrollers actief zijn. Inmiddels heb ik wel een geoefend oog voor zakkenrollers. Ze lopen meestal rond in groepjes en duwen zogenaamd per ongeluk tegen mensen aan. Dan proberen ze hun slag te slaan. Over het algemeen bedanken mensen me voor de waarschuwing. Heel soms vraagt iemand ook waarmee ik me bemoei. Dan los ik het met humor op: “Ik hoop niet dat ik u na mijn dienst bij het bureau tref, als u aangifte van zakkenrollerij komt doen.” Dan is het ijs al snel gebroken.’

]]>
Als vrijwilliger heb je geen extra bevoegdheden ten opzichte van iedere andere burger. ‘Ik mag dus bijvoorbeeld niet iemand staande houden, om een legitimatie vragen of het verkeer regelen. Ons werk is vooral preventief en signalerend. We lopen altijd met zijn tweeën. Meestal ben ik met een andere vrijwilliger op pad, soms ook met een agent. Via de portofoon kunnen we ook altijd een agent oproepen, die staat dan á la minute naast je.’

]]>
Een vrijwilliger evenementen kan in principe in de hele Eenheid Den Haag worden ingezet. ‘Als een politieteam onze ondersteuning bij een evenement aanvraagt, kun je jezelf op dat evenement inschrijven. Je bepaalt dus zelf wanneer en waar je aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je per week minimaal acht uur draait. Het mooiste wat ik in de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt? Dat was toch wel toen in 2015 de Tour de France Waddinxveen aandeed. Al die toeters en bellen rondom zo’n groots evenement vind ik prachtig.’

]]>
De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Leiden - Zondag passantenonderzoek in zaak Tomatenstraat https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/06-leiden-zondag-passantenonderzoek-in-zaak-tomatenstraat.html Afgelopen dinsdag maakte de politie in het opsporingsprogramma Team West bekend dat de door een misdrijf overleden persoon in de Tomatenstraat de 38-jarige Pool Tomasz Kierat is. Het rechercheteam wil meer te weten komen over het slachtoffer en wat er precies met hem is gebeurd. Rechercheurs houden daarom zondag 8 oktober in de omgeving van de Tomatenstraat een passantenonderzoek. nieuwsbericht Fri, 06 Oct 2017 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/6/06-leiden-zondag-passantenonderzoek-in-zaak-tomatenstraat.html 2017-10-06T08:44:00Z In een woning in de Tomatenstraat troffen agenten zondag 24 september rond 19.45 uur een overleden man aan. Uit onderzoek bleek dat hij door een misdrijf is overleden. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) doet, onder leiding van een officier van justitie, het onderzoek. Het opsporingsprogramma Team West besteedde afgelopen dinsdag aandacht aan deze zaak. Het rechercheteam maakte bekend dat het slachtoffer de 38-jarige Tomasz Kierat uit Polen is. Het team komt graag meer te weten over het slachtoffer. Het is nog niet bekend waar het slachtoffer woonde of verbleef. Zijn er getuigen die dat kunnen vertellen? Heeft u hem vaker in de buurt gezien van de Tomatenstraat of kent u hem van andere (verblijf)plaatsen? Daarnaast komt de recherche ook nog steeds graag in contact met getuigen die zondag 24 september tussen 13.45 en 19.45 uur in of rondom de woning in de Tomatenstraat 60 iets gezien of gehoord hebben. Mogelijk is hun iets opgevallen of is er aanloop geweest van (andere) mensen? Of zijn er opvallende voertuigen die zondag of de dagen daarvoor gezien? Alle informatie is welkom.

Zondag passantenonderzoek
Omdat er nog veel vragen voor het rechercheteam zijn, vindt zondag 8 oktober een passantenonderzoek plaats in de omgeving van de Tomatenstraat. Rechercheurs zullen passanten aanspreken en flyers uitdelen met bovenstaande informatie in zowel het Nederlands als in het Pools.

Tips? Bel de politie!
Heeft u informatie die kan helpen bij dit onderzoek? Neemt u dan contact op met het rechercheteam via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. Spreekt u liever met iemand van het Team Criminele Inlichtingendienst? Belt u dan met 079-3458999.

 

 

]]>
Tomasz Kierat 52.1453551 4.488411499999984
Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Thu, 05 Oct 2017 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html 2017-10-05T09:02:00Z De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding. 

]]>
Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

]]>
Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen. 

]]>
Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

]]>
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

]]>
Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag. 

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Den Haag, ’s-Gravenzande, Haarlem, Leiden, Amsterdam - Verdachten in cocaïnenetwerk aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/06-verdachten-in-cocainenetwerk-aangehouden.html Geldhond Mika wordt steeds enthousiaster en gaat uiteindelijk zitten, zelfs liggen. Vragend kijkt hij achterom. ‘Dat is een melding dat hij geld heeft gevonden’, duidt politiehondengeleider Leo. In een onderzoek naar drugshandel zijn vandaag, woensdag 4 oktober, acht verdachten aangehouden en verschillende doorzoekingen in woningen gedaan, in Den Haag, ’s-Gravenzande, Leiden, Amsterdam en Haarlem. nieuwsbericht Wed, 04 Oct 2017 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/06-verdachten-in-cocainenetwerk-aangehouden.html 2017-10-04T13:18:00Z De hoofdverdachte, een 36-jarige Hagenaar, werd 28 juni al in zijn woonplaats aangehouden. Vandaag volgden aanhoudingen van in totaal acht medeverdachten in een onderzoek naar cocaïnehandel. De verdenking is dat de Hagenaar met deze verdachten, vaak met een ‘carrière’ op het gebied van drugs, over en weer cruciale informatie deelde waardoor zij hun criminele handel konden drijven. 

]]>
Enkele medeverdachten wisten vermoedelijk via hun uitgebreide netwerk wanneer bepaalde transporten in havens of op Schiphol zouden binnenkomen. Zo werkte een van hen zelfs op Schiphol en had een ander daar een familielid werken. Op die manier hadden ze gedetailleerde kennis over de verschillende controles en hoe ze deze konden omzeilen. Anderen kennen weer vermoedelijke kopers van partijen drugs. Een vaste groep vormden ze niet met elkaar. De Hagenaar was een van de weinige vaste waarden in het hele gezelschap, samen met zijn 36-jarige vrouw en zijn 62-jarige moeder die nu ook aangehouden zijn. De overige aangehouden verdachten zijn een 37-jarige en een 44-jarige man uit Den Haag, een 55-jarige man uit Haarlem, een 44-jarige man uit Amsterdam, een 43-jarige man uit ’s-Gravenzande en een 46-jarige man uit Leiden. Deze laatste is overigens op Schiphol aangehouden toen hij naar het buitenland wilde vliegen.

]]>
Als een soort makelaar lijkt de hoofdverdachte de juiste personen te hebben gezocht, vaak mensen met een strafblad op het gebied van verdovende middelen, om de invoer grote partijen cocaïne te voltrekken. In juni werd hij al aangehouden toen in zijn woning over de aankoop van duizend kilo cocaïne werd onderhandeld. Die duizend kilo invoeren lukte uiteindelijk niet omdat de deal niet rondkwam. Hij zit nog vast daarvoor. Na zijn aanhouding is toen onder andere een kilo cocaïne in beslag genomen, MDMA, enkele tientallen pillen, duizenden euro’s aan cash geld, een dure Audi en luxe artikelen zoals een mega curved televisie en merkkleding van Philipp Plein. Ook stonden er zaken als een geldtelmachine en een sealapparaat met sealbags. Het merendeel van zijn zaken deed hij ook vanuit zijn woning in Loosduinen waar hij de medeverdachten ook regelmatig naartoe liet komen. 

]]>
‘De hoofdverdachte liet het breed hangen, vertelt onderzoeksleider Mariska. ‘Naast de luxe spullen die in beslag zijn genomen ging hij op vakantie naar Suriname, reisde naar Colombia en Spanje en zij aten regelmatig in restaurants of lieten zij eten thuis bezorgen.’

]]>
Informatie van Europol zette het onderzoek in gang. Daarnaast was er ook veel samenwerking met ketenpartners in Nederland zoals de Landelijke Eenheid, Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), het Internationaal Rechtshulp Centrum van de politie-eenheid Den Haag, de Koninklijke Marechaussee en het Hit And Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingsverband van de Rotterdamse Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie. Zo heeft de FIOD een inbeslaggenomen motor in onderzoek die via een zogenoemde ‘melding ongebruikelijke transactie’ in beeld was gekomen. Bedrijven waarbij cash boven de 25.000 euro betaald wordt, zijn verplicht dit bij de FIOD te melden. 

]]>
Bij de doorzoekingen vandaag heeft de politie onder andere een Volkswagen Tiguan en een Audi SQ5 in beslag genomen. Ook zijn er enkele tienduizenden euro’s aan geld gevonden en veel luxe spullen zoals merkkleding, -schoenen en -tassen. Er worden verschillende personen onderzocht voor witwassen van criminele inkomsten.

inbeslagname auto

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Leiden - Gezocht - Getuigenoproep dodelijk misdrijf Leiden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/03-10/getuigenoproep-dodelijk-misdrijf-leiden.html Op zondag 24 september 2017 omstreeks 19.45 uur werd het lichaam van de overleden 38-jarige Tomasz Kierat aangetroffen in een woning aan de Tomatenstraat in Leiden. verdachte Tue, 26 Sep 2017 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/03-10/getuigenoproep-dodelijk-misdrijf-leiden.html 2017-09-26T10:42:00Z Politieonderzoek wees uit dat hij door een misdrijf om het leven was gekomen.  Er werden twee verdachten van 30 en 45 jaar oud aangehouden. Inmiddels zit alleen de 45-jarige verdachte nog vast. De recherche is onder andere op zoek naar informatie over de woon- of verblijfplaats van het slachtoffer.

]]>
Heeft u meer informatie over de verblijfplaats van het slachtoffer, over de mensen met wie hij omging of heeft u andere informatie over deze zaak? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.1453551 4.488411499999984
Leiden - Man door misdrijf overleden https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-leiden-update-man-38-door-misdrijf-overleden.html Politieagenten troffen zondag 24 september rond 19.45 uur in een woning in de Tomatenstraat een overleden man aan. Uit onderzoek is gebleken dat de man door een misdrijf is overleden. nieuwsbericht Mon, 25 Sep 2017 14:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/25/06-leiden-update-man-38-door-misdrijf-overleden.html 2017-09-25T14:41:00Z Na het aantreffen van het lichaam startte de politie direct onderzoek. Forensische rechercheurs onderzochten de woning en de omgeving van het plaats delict. Verder hoorden rechercheurs getuigen bij een buurtonderzoek. Een Team Grootschalige Opsporing (TGO) is gestart. Dit rechercheteam doet, onder leiding van een officier van justitie, het onderzoek.

Aanhoudingen
De politie hield zondagavond twee personen aan voor mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van het slachtoffer. De twee mannen, 30 en 45 jaar uit Leiden, zitten nog vast en zitten in ‘volledige beperkingen’. Zij mogen alleen contact hebben met hun advocaat.

Iets gezien? Iets gehoord?
Het rechercheteam komt graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u informatie die het rechercheteam kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met M, Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.

]]>
De politie heeft de identiteit van de overleden man vast kunnen stellen. Het slachtoffer is een 38-jarige man, zijn woon- en verblijfplaats moeten nog worden vastgesteld.

]]>
Politieonderzoek in woning Tomatenstraat - Leiden 52.1453551 4.488411499999984
Leiden - Man aangehouden na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/9/06-leiden-man-aangehouden-na-steekincident.html Politieagenten hielden zaterdag 9 september in de vroege ochtend een Leidenaar aan als verdachte van een steekincident. nieuwsbericht Sat, 09 Sep 2017 08:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/9/06-leiden-man-aangehouden-na-steekincident.html 2017-09-09T08:16:00Z Agenten kregen zaterdagochtend een melding dat een ruzie op straat plaatsvond. Een van de mannen zou bij het incident gestoken zijn. Politieagenten die een onderzoek instelden, troffen op straat een 35-jarige Leidenaar aan met een steekwond. Ambulancepersoneel vervoerde het slachtoffer naar een ziekenhuis. In de omgeving hielden agenten een 44-jarige Leidenaar aan als verdachte van het incident. De recherche onderzoekt de zaak. De verdachte zit nog vast. 

]]>
52.1619526 4.483582999999953
Leiden - Twee verdachten aangehouden in onderzoek naar handel in anabolen https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/7/06-leiden-twee-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-handel-in-anabolen.html Agenten hielden dinsdag 5 september in een woning aan de Azurietkade twee verdachten aan op verdenking van handel in anabolen steroïden. Het gaat om een man (37) en vrouw (74) uit Leiden. nieuwsbericht Thu, 07 Sep 2017 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/7/06-leiden-twee-verdachten-aangehouden-in-onderzoek-naar-handel-in-anabolen.html 2017-09-07T08:33:00Z Bij de politie was informatie binnengekomen dat er vanuit een woning aan de Azurietkade werd gehandeld in anabolen steroïden. Dinsdagochtend 5 september werden daar in de woning twee verdachten in dit onderzoek aangehouden. Een man van 37 en een vrouw van 74, beiden uit Leiden, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. Hun mogelijke rol in de handel in anabolen wordt onderzocht.

]]>
Onder leiding van een rechter-commissaris vond er een doorzoeking in de woning plaats. Hierbij werden onder andere een geldbedrag van 20.000 euro in beslag genomen evenals een luxe personenauto. Ook werden er in de woning 12 dozen met diverse geneesmiddelen aangetroffen die voor onderzoek in beslag werden genomen.

]]>
52.1552339 4.466030100000012
Den Haag - Vijf zaken in opsporingsprogramma Team West https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-den-haag-vijf-zaken-in-opsporingsprogramma-team-west.html In de uitzending van Team West brengt de politie-eenheid Den Haag deze week in totaal vijf zaken onder de aandacht van de kijkers, waaronder drie levensdelicten. nieuwsbericht Tue, 05 Sep 2017 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-den-haag-vijf-zaken-in-opsporingsprogramma-team-west.html 2017-09-05T13:19:00Z Dood 39-jarige Farid | Den Haag
Op maandagavond 17 april omstreeks 23.20 uur vond een schietincident plaats op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat. De 39-jarige Farid werd hierbij doodgeschoten. De vermoedelijke verdachte reed met grote snelheid weg over de Laan van Wateringseveld. Er wordt een compositietekening van de dader getoond en er is een beloning van € 20.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Deze zaak zit ook in Opsporing Verzocht.

Dood 45-jarige vrouw | Maasland
Op zondagochtend 11 juni treffen agenten een zwaargewonde 45-jarige vrouw aan in een woning aan het Ingeland in Maasland. Korte tijd later overleed zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie gaat uit van een misdrijf. Agenten hielden haar 48-jarige echtgenoot aan als verdachte. Hij zit nog vast. De politie zoekt getuigen.

Dood 50-jarige Mustafa Ares | Rijswijk
Op zaterdagochtend 22 juli omstreeks 5.00 uur treffen agenten, op een parkeerplaats bij een recreatiegebied aan de Van der Kooijweg, het lichaam aan van Mustafa Ares. De politie vermoedt een misdrijf en zoekt getuigen. Opsporing Verzocht besteedt ook aandacht aan deze zaak.

Woninginbraak | Rijswijk
Op dinsdagmiddag 4 april tussen 12.30 en 15.30 uur braken dieven in bij een flatwoning op de Generaal Spoorlaan. De politie toont camerabeelden van de drie verdachten, een man en twee vrouwen, die de centrale flathal inlopen.

Woningoverval | Leiden
Op donderdagmiddag 6 juli tussen 13.00 en 14.00 uur pleegden twee verdachten een woningoverval aan de Spreeuwenplaats. Onder dwang stond de bewoonster haar pinpas met pincode af aan de verdachten. De politie toont camerabeelden van de pintransactie aan de Bergmolen, waarbij een verdachte met de gestolen pas pint. 

]]>
Team West is iedere dinsdag om 17.00 uur te zien op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag overdag wordt Team West nog een keer herhaald.

]]>
Team West Esther Coster 52.1601144 4.497009700000035
Leiden - Gezocht - Woningoverval Leiden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/woningoverval-leiden.html Op donderdagmiddag 6 juli tussen 13.00 en 14.00 uur vond een woningoverval plaats aan de Spreeuwenplaats. De bewoonster gaf onder dwang haar bankpas en pincode af aan twee overvallers. Een camera registreerde een van de verdachten die een pintransactie deed. verdachte Mon, 04 Sep 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/woningoverval-leiden.html 2017-09-04T22:00:00Z De 59-jarige bewoonster raakte gewond bij de woningoverval. De twee mannen dwongen het slachtoffer haar pinpas met pincode af te geven en pinden na de overval twee keer met de pas. Een camera registreert dat omstreeks 13.50 uur een verdachte met de pas van het slachtoffer pint bij een pinautomaat in winkelcentrum De Kopermolen, aan de Bergmolen. De verdachte draagt een petje, een donker shirt, een lichte broek en heeft een klein nektasje bij zich. 

Later, omstreeks 14.00 uur, vindt aan de Kooilaan een tweede pintransactie met haar pas plaats, hiervan zijn helaas geen camerabeelden. 

]]>
Herkent u de verdachte op de foto of hebt u verdachten op 6 juli tussen 13.00 en 14.00 uur in de buurt van de Spreeuwenplaats gezien? Neem dan contact op met de districtsrecherche Leiden via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000

]]>
]]>
52.1791786 4.512640599999941
Leiden - Politie zoekt getuige van beroving op Heinekenpad, bij viaduct onder A4 https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/06-leiden-politie-zoekt-getuige-van-beroving-op-heinekenpad-bij-viaduct-onder-a4.html De politie is op naar een getuige van een beroving op het Heinekenpad op vrijdag 1 september omstreeks 15.30 uur. De getuige was één van de twee mannen die achter twee verdachten fietsten nadat het slachtoffer was beroofd. nieuwsbericht Sun, 03 Sep 2017 10:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/06-leiden-politie-zoekt-getuige-van-beroving-op-heinekenpad-bij-viaduct-onder-a4.html 2017-09-03T10:06:00Z Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit Hazerswoude-Rijndijk, fietste op het Heinekenpad vanuit de richting van de Zaalbergweg in de richting van het industrieterrein aan de Productieweg. Ter hoogte van het viaduct onder de A4 stonden twee jongens die hem vervolgens beroofden toen hij hen genaderd was. Zijn telefoon was net weggenomen toen een voorbijganger kwam aangefietst. Deze fietser schoot het slachtoffer te hulp door achter de jongens aan te gaan en ondertussen de politie te bellen. De verdachten waren weggefietst. Een andere voorbijganger schoot ook te hulp en fietste ook de verdachten achterna. De politie kon even later een 15-jarige Zoeterwoudenaar aanhouden. De politie doet verder onderzoek naar de tweede verdachte en is op zoek naar de tweede voorbijganger voor een getuigenverklaring. Hij kan contact opnemen met de recherche in Leiden via 0900 – 8844.

]]>
52.1420851 4.507286900000054
Ellertshaar - Vermiste student terecht na zoekactie https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/31/01-vermiste-student-terecht-na-zoekactie.html De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in de omgeving van Ellertshaar een zoekactie gehouden naar een vermiste 18-jarige student uit Leiden. De jongeman meldde zich donderdagochtend, in goede gezondheid, bij een camping in Schoonloo. nieuwsbericht Thu, 31 Aug 2017 08:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/31/01-vermiste-student-terecht-na-zoekactie.html 2017-08-31T08:27:00Z Aanleiding

Rond 3.15 uur in de nacht kwam bij de politie een melding binnen dat de jongeman vermist was. Hij was vermist geraakt tijdens een groepsactiviteit van een studentenvereniging in een bosperceel tussen de Ellertsweg en de Hoofdweg.

Zoekactie

Aangezien de jongeman onder invloed verkeerde, het slecht weer was en het een gebied betreft met waterpartijen en drijfzand is direct opgeschaald. Er is door de politie op de grond gezocht door agenten, leden van de mobiele eenheid en een speurhond. Vanuit de lucht is gezocht door een helikopter van de Kustwacht met een warmtebeeldcamera. Ook is de hulp van het publiek ingeroepen met Burgernet.

Terecht

Rond 8 uur meldde de jongen zich bij een camping in Schoonloo. Hij was verdwaald en vroeg de weg naar Ellertshaar. De jongeman verkeerde in goede gezondheid. Agenten zijn het gesprek met de student aangegaan. Hij was geschrokken van de commotie die zijn vermissing had veroorzaakt. Aangezien er geen enkele sprake is van opzet, heeft dit verder geen consequenties.

Vermissingen

Bij ongeveer 80% van de vermissingen die worden gemeld, is het binnen 24 tot 48 uur duidelijk waar de vermiste is. Soms is iemand gewoon even niet bereikbaar of is iemand de afspraak vergeten. Soms is er iets ergs gebeurd. Bij zo’n 20% duurt de vermissing langer en een paar keer per jaar vinden we iemand echt niet en blijft het onduidelijk waar iemand gebleven is. Lees op politie.nl wat de politie kan doen.

]]>
Piloot in helikopter 52.89104599999999 6.71114
Nijmegen - 18-jarige vermiste meisje uit Nijmegen weer terecht https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/02-nijmegen-18-jarige-vermiste-meisje-uit-nijmegen-weer-terecht.html Laila Aïssi, het inmiddels18-jarige meisje uit Nijmegen dat samen met een 15-jarig meisje eveneens uit Nijmegen, sinds 24 april werd vermist, is weer terecht. Op 9 mei werd door ons al melding gemaakt van het 15-jarige meisje dat in goede gezondheid weer terug was. Ook Laila is in goede gezondheid terug gekeerd. nieuwsbericht Wed, 30 Aug 2017 12:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/02-nijmegen-18-jarige-vermiste-meisje-uit-nijmegen-weer-terecht.html 2017-08-30T12:25:00Z De 15-jarige meldde zich vrijdags 5 mei telefonisch bij haar familie.  Dat weekend heeft zij een verklaring bij de politie afgelegd. Laïla is nu ook terecht. Zij heeft zich gemeld bij de politie in Leiden. De politie in Nijmegen zal nog nader onderzoek doen naar de vermissing. De politie doet geen verdere mededelingen.

(fdv)

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Leiden - Verdachte mishandeling meldt zich na uitzending Team West https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-leiden-verdachte-mishandeling-meldt-zich-na-uitzending-team-west.html De verdachte van de mishandeling aan de Janvossensteeg op maandag 7 augustus heeft zich dinsdagavond 29 augustus, na de uitzending van Team West, bij de politie gemeld. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Tue, 29 Aug 2017 19:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-leiden-verdachte-mishandeling-meldt-zich-na-uitzending-team-west.html 2017-08-29T19:04:00Z Op die bewuste maandagmiddag liep het slachtoffer in de Janvossensteeg en werd hij mishandeld door een voor hem onbekende man. Hij kreeg hierbij een harde klap in zijn gezicht waardoor hij zwaar letsel aan zijn gebit opliep. In de uitzending van Team West werden foto´s getoond die afkomstig waren van camerabeelden uit een winkel waar de verdachte binnen was geweest. Op deze foto´s was de verdachte duidelijk in beeld.
Kort na de uitzending nam de verdachte telefonisch contact op met de politie en meldde hij zich daarna aan een politiebureau in Leiden. De man, een 40-jarige inwoner van Den Haag, is aangehouden.
De recherche heeft de zaak in onderzoek, maar vraagt mensen die getuige zijn geweest van deze mishandeling, zich nog steeds bij hen te melden via 0900-8844. 

]]>
52.1612252 4.492457599999966