Alle berichten | Leiderdorp | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/leiderdorp.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Leiderdorp nl Mon, 21 Aug 2017 23:32:30 GMT 2017-08-21T23:32:30Z nl Leiden - Politie zoekt getuigen van vermoedelijke brandstichting https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/15/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-vermoedelijke-brandstichting.html De politie zoekt getuigen van vermoedelijke brandstichtingen in de omgeving van Leiden-Zuid in de nacht van zaterdag 14 op zondag 15 mei. nieuwsbericht Mon, 15 May 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/mei/15/06-leiden-politie-zoekt-getuigen-van-vermoedelijke-brandstichting.html 2017-05-15T11:56:00Z De politie en brandweer waren het afgelopen weekend op meerdere locaties in Leiden, Leiderdorp en Voorschoten in de weer om brandjes te blussen. Verschillende voertuigen en containers waren in brand gestoken. De politie onderzoekt deze brandstichtingen en sluit een verband tussen de verschillende brandjes niet uit. Twee aangehouden jongeren zijn kort na hun verhoor in vrijheid gesteld. Bent u getuige geweest van de branden, dan komen wij graag met u in contact. Ook als u informatie heeft en dit ons kan helpen bij het onderzoek. Het onderzoek wordt gedaan door de recherche van Leiden. Zij zijn te bereiken via 0900-8844.

]]>
52.1601144 4.497009700000035
Regio Den Haag - ‘Je ziet het pas als je het doorhebt’ https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-regio---je-ziet-het-pas-als-je-het-doorhebt.html De bekende uitspraak van Johan Cruijff ‘Je ziet het pas als het doorhebt’ bleek bijzonder goed van toepassing op ondermijnende criminaliteit, het centrale thema van het seminar ‘De achterkant van Nederland’ op donderdag 20 april in het gemeentehuis van Leiderdorp. nieuwsbericht Mon, 24 Apr 2017 14:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/24/06-den-haag-regio---je-ziet-het-pas-als-je-het-doorhebt.html 2017-04-24T14:16:00Z Gemeenten, Belastingdienst, politie en Openbaar Ministerie in de regio Den Haag gingen met elkaar in debat over de vraag hoe ze samen een vuist kunnen maken tegen ondermijning. De organisatie van het seminar lag in handen van het Regionaal Informatie en Expertise Centrum (RIEC), de Vereniging van Burgemeesters van Gemeenten in Zuid-Holland en het Regionaal Samenwerkingsverband Integrale Veiligheid (RSIV). 

]]>
Jan Tromp aan het woordBasis voor de bijeenkomst was het onlangs verschenen boek ‘De achterkant van Nederland’ van hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops en journalist Jan Tromp. Tops doet aan de Universiteit van Tilburg onderzoek naar ondermijnende criminaliteit. Tromp was adjunct-hoofdredacteur van de Volkskrant en correspondent in Amerika. Samen leggen zij in hun boek bloot hoe ontluisterend ver gevorderd de vermenging van onder- en bovenwereld in Brabant is, met als zichtbaar voorbeeld de aanslag op het gemeentehuis van Waalre. Maar belangrijker is de onzichtbaarheid van deze vermenging, hoe pakken we deze aan?

]]>
In gesprek met de commissaris van de koning in Zuid-Holland Jaap Smit vroeg Jan Tromp hem of deze het ondermijningsbeeld in Zuid-Holland net zo verontrustend als in Brabant vindt. Smit haalde Cruijff aan: ‘Je ziet het pas als je het doorhebt. We hebben grote kassengebieden. Aan de buitenkant zien we rozen, maar aan de binnenkant gebeurt vast van alles. Dat er veel speelt, bewijst bijvoorbeeld de zaak van de omgekochte douaniers in het Rotterdamse havengebied wel. Als commissaris van de koning sta ik misschien niet in de frontlinie zoals burgemeesters, maar als het erop aankomt, kunnen ze op me rekenen. Daarbij moeten we er rekening mee houden dat criminelen zich niet storen aan regels. Wij zijn nette mensen, zij zijn minder net. Waar wij bokshandschoenen dragen, gebruiken zij liever boksbeugels.' 

]]>
BokshandschoenenTromp haalde diverse praktijkverhalen aan waar hij met Tops de afgelopen vier jaar ingedoken is. Van - heel recent - het gesloten supportersvak bij FC Twente waarvan al een paar jaar bekend was dat dit als drugshol fungeerde tot moedige burgemeesters die drie kwekerijen per week oprollen, corrupte ambtenaren ontslaan én voor de rechter brengen. 'Ondermijning kreeg dertig jaar geleden de kans zich te ontwikkelen door een terugtredende overheid. De burger moest zelfredzaam zijn en volgens toenmalige premier Balkenende een VOC-mentaliteit tonen. Nou, dat is gelukt, alleen staat VOC nu voor verenigde ondermijnende criminaliteit. De criminele ondernemer ziet vaak geen kwaad in de eigen activiteiten en maakt gebruik van onderlinge afspraken in volksbuurten.’ Als voorbeeld gaf Tromp het verhaal van een Brabantse hennepkweker die op zijn zestiende begon met een paar "hokskes". Die hokskes brachten bij elkaar op een gegeven moment 250.000 euro per maand op. Steeds kleinschalig, vaak bij mensen ondergebracht die het geld goed konden gebruiken. De criminele ondernemer zorgt voor de volkswijk, van de overheid verwacht met niets meer.

]]>
Tromp zelf ziet in de aanpak van ondermijning heil in mensen blijven aanspreken. Zoals een burgemeester een bouwmarkt aansprak die koevoeten verkocht aan lui die de inbrekershandschoenen al aanhadden. Of een burgemeester die de mensen in zijn gemeente op hun burgerplicht wijst zaken te melden die duidelijk niet in de haak zijn. ‘Wat ook helpt is om bijvoorbeeld huizen die je onteigent aan de gemeenschap terug te geven. Zo kreeg in de Tilburgse vogeltjesbuurt een onteigend huis de functie van een wijkcentrum. Dat stimuleert de betrokkenheid van de bewoners bij de aanpak van ondermijnende activiteiten in hun wijk.

]]>
Afsluitende paneldiscussieHierna schoven Leidens burgemeester Henri Lenferink, hoofdofficier van justitie Bart Nieuwenhuizen, politiechef van de Eenheid Den Haag Paul van Musscher en plaatsvervangend directeur Belastingdienst Den Haag Eugèn Beekman aan voor een paneldiscussie. Als discussieleider legde Tromp het viertal vaak op humoristische wijze het vuur aan de schenen. Beekman deed een concrete oproep aan alle ketenpartners. ‘Maak een top 10 van personen en bedrijven die niet lijken te deugen, een soort foute top tien. Leggen we onze lijsten bij elkaar, dan kunnen we zien welke personen op meerdere lijsten voorkomen en die als eerste aanpakken.’ Lenferink pleitte ervoor zaken niet tot in alle details voor te bereiden maar om snelle slagen te maken. ‘Dat motiveert. Liever een slag van 75% maken en dan gelijk door naar de volgende zaak, dan wachten tot je iets 100% hebt dichtgetimmerd.’ ‘Op die manier maak je het ondernemersklimaat voor criminelen onaantrekkelijk’, vulde Nieuwenhuizen aan. Voorbeelden dat dit werkt zijn er. Zo haalde Van Musscher de succesvolle strijd aan tegen motorclub Trailer Trash Travellers die in 2013 met een vijandige overname een kleine Leidse motorclub uit zijn thuishonk verjoeg. Hier bundelden de partijen hun krachten waardoor de criminelen uiteindelijk het veld moesten ruimen en celstraffen opgelegd kregen.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Leiderdorp - Hennepkwekerij aangetroffen in pand Leiderdorp https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/06-leiderdorp-hennepkwekerij-aangetroffen-in-pand-leiderdorp.html Agenten troffen dinsdag 28 maart in een pand aan de Bedrijvenweg een hennepkwekerij aan. nieuwsbericht Wed, 29 Mar 2017 08:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/29/06-leiderdorp-hennepkwekerij-aangetroffen-in-pand-leiderdorp.html 2017-03-29T08:25:00Z Agenten namen dinsdag poolshoogte bij het pand nadat er meldingen binnen waren gekomen dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig was. Binnen werden meerdere zogenoemde henneptenten aangetroffen. In totaal werden er 215 hennepplanten en bijna 2400 hennepstekjes in beslag genomen. De hennepplanten en de stekjes evenals de aangetroffen apparatuur zijn vernietigd.

]]>
Tips? Bel de politie!
De politie wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. Vaak wordt er illegaal stroom afgetapt, wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt dan vragen wij u contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Wilt u uw melding anoniem doorgeven, bel dan met de meldlijn 'Meld Misdaad Anoniem' via 0800-7000.

]]>
52.14224960000001 4.548861100000067
Leiderdorp - Gezocht - Overval Chinees restaurant Leiderdorp https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/06-tw/tw-28-03/overval-chinees-restaurant-leiderdorp.html Op zondagavond 12 maart werden de medewerkers en gasten van een chinees restaurant aan de Winkelhof door twee verdachten overvallen en bedreigd met een vuurwapen. verdachte Mon, 27 Mar 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/06-tw/tw-28-03/overval-chinees-restaurant-leiderdorp.html 2017-03-27T22:00:00Z Rond 21.10 uur vielen twee gemaskerde mannen het restaurant binnen. Op dat moment waren er nog enkele gasten aan het eten. Een van de verdachten had een vuurwapen en deed een greep in de kassa. Hierna gingen de verdachten er via de trap naast de ABN Amro pinautomaat met de buit vandoor. Vermoedelijk stapten zij op een of twee scooters en reden zij hierna weg in de richting van het winkelcentrum Santhorst, of over het Engelendaal richting de Wilddreef.

Signalementen
De verdachte met het vuurwapen is ongeveer 1.85m lang en droeg een opvallende js. De mouwen hebben twee kleuren; lichtblauw en wit. De rugzijde is donkerblauw of zwart. Op de rechterarm staat in grote, grijze letters FOXR. Over zijn donkere bivakmuts droeg hij een soort skibril met rode accenten. Op de zijkant van de bril staat een witte letter O of een soortgelijk teken.
De tweede verdachte is ook 1.85m lang. Hij droeg een witte bivakmuts met daaroverheen een witte capuchon. Hij droeg een donkere jas, een donkere trainingsbroek met witte strepen en donkere handschoenen.

]]>
Herkent u de verdachten of heeft u andere informatie over deze overval die kan leiden tot de aanhouding van deze verdachten? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Beld dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.16193209999999 4.532090799999992
Den Haag - Dinsdag 21 maart in Team West https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/21/06-den-haag-dinsdag-in-team-west.html Helpt u mee bij het oplossen van: een schietpartij #Smitstraat, drie overvallen #Binnenwatersloot #Winkelhof #Stieltjesstraat, een explosie #KamerlinghOnnesplein en oplichting #Sassenheim. De politie wil weer met hulp van de kijkers misdrijven uit de regio kunnen oplossen. De volgende zaken staan centraal in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma. nieuwsbericht Tue, 21 Mar 2017 10:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/21/06-den-haag-dinsdag-in-team-west.html 2017-03-21T10:29:00Z In de Smitstraat vond dinsdag 21 februari omstreeks 12:30 uur een schietpartij plaats naar aanleiding van een deal op marktplaats. Het 23-jarig slachtoffer sloot de deal en sprak af voor de overdracht van de aankoop in de Smitstraat. De verdachte was iets later en kwam direct op de 23-jarige aflopen en bedreigde hem met een vuurwapen en vroeg om zijn tas. Toen het slachtoffer wegrende, loste de verdachte een schot. De recherche heeft goede beelden en zoekt de verdachte. 

]]>
Bij het restaurant Eazie Wok aan de Binnenwatersloot vond op zaterdag 18 februari omstreeks 22:30 uur een overval plaats. De verdachte bedreigde met een mes de medewerkers en eiste contanten. Van de verdachte zijn goede beelden beschikbaar. 

]]>
Twee gewapende, gemaskerde mannen overvielen zondag 12 maart omstreeks 21:10 uur het restaurant de Chinese Muur aan het Winkelhof. Ze bedreigden het personeel met een vuurwapen en gingen er met een geldbedrag vandoor. De recherche zoekt getuigen. 

]]>
Minstens twee explosieven vernielden op 30 augustus omstreeks 2:45 uur een woning aan het Kamerlingh Onnesplein. De hoofdbewoner lag te slapen tijdens de explosie en raakte gelukkig niet gewond. Wel raakten de voordeur en een ruit vernield door de klap. Op de camerabeelden staan twee verdachten. De recherche wil weten wie dit zijn. 

]]>
Een ouder echtpaar werd vrijdag 29 juli omstreeks 18:30 uur overvallen in hun woning aan de Stieltjesstraat. Twee onbekenden mannen maakten een geldbedrag en persoonlijke goederen buit. De twee slachtoffers hielden lichamelijk en geestelijk letsel over aan de overval. Team West besteedde in de uitzending van 30 augustus al een keer aandacht besteed aan deze zaak. De politie toont wederom de beelden en het onderzoek naar de verdachten loopt. 

]]>
Eind oktober 2016 benaderde een onbekende man het slachtoffer met een aanbod voor onroerend goed dat hij te koop aanbood. Nadat de man het vertrouwen van het slachtoffer won, lichtte de oplichter hem op door een groot geldbedrag van hem te stelen. De onbekende man gebruikt een geldwisseltransactie, waarbij de aangever achter blijft met valse bankbiljetten. Op de camerabeelden bij het casino is de verdachte goed in beeld. 

]]>
Kijkers die tips hebben over de zaken uit de uitzending, kunnen contact opnemen met de desbetreffende rechercheafdeling via telefoonnummer 0800-6070. Liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000. Ook bestaat de mogelijkheid om op www.politie.nl het tipformulier te gebruiken.

 

]]>
In een uitzending van Team West worden beelden en foto’s getoond van verdachten die zich schuldig hebben gemaakt aan het plegen van overvallen, mishandeling, diefstal en oplichting. De politie is op zoek naar de identiteit van deze verdachten.
Team West wordt dinsdagavond uitgezonden om 17:00 uur en de gedurende de avond en woensdagmiddag nog een aantal keer herhaald. De zaken zijn vanaf dinsdagmiddag ook terug te zien op de websites www.politie.nl en www.teamwest.nl.

]]>
52.0704927 4.288235200000031
Leiderdorp - Vrouw aangehouden wegens brandstichting Winkelhof https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/16/06-leiderdorp-vrouw-aangehouden-wegens-brandstichting-winkelhof.html De recherche heeft woensdagmorgen 15 maart een 46-jarige vrouw uit Leiderdorp aangehouden op verdenking van het stichten van brand bij winkelcentrum Winkelhof in haar woonplaats. nieuwsbericht Thu, 16 Mar 2017 12:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/16/06-leiderdorp-vrouw-aangehouden-wegens-brandstichting-winkelhof.html 2017-03-16T12:41:00Z Dinsdagavond 21 februari ontstond brand in de kelderboxen onder het winkelcentrum. Door de brand liepen vier winkels waterschade op. De politie kwam de vrouw op het spoor door camerabeelden. De vrouw werd in haar woning aangehouden en zit nog vast. Zij wordt deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris.

]]>
52.16193209999999 4.532090799999992
Leiderdorp - Politie zoekt specifieke getuige van overval Chinees restaurant Leiderdorp https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/15/06-leiderdorp-politie-zoekt-specifieke-getuige-van-overval-chinees-restaurant-leiderdorp.html De politie is op zoek naar een meisje op een zwarte damesfiets die zondagavond 12 maart kort na de gewapende overval op restaurant de Chinese Muur aan de Winkelhof een beveiligingsmedewerker aansprak. nieuwsbericht Wed, 15 Mar 2017 11:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/15/06-leiderdorp-politie-zoekt-specifieke-getuige-van-overval-chinees-restaurant-leiderdorp.html 2017-03-15T11:05:00Z Het meisje reed zondagavond op een zwarte damesfiets en sprak rond 21.20 uur een beveiligingsmedewerker van het winkelcentrum aan. Ze vertelde de medewerker dat ze zojuist twee gemaskerde mannen restaurant de Chinese Muur uit zag komen. Het meisje is vervolgens haar weg weer vervolgd.

De politie komt graag in contact met deze getuige. Mogelijk dat zij over belangrijke informatie beschikt.

]]>
Het gaat om een meisje van ongeveer 18 jaar oud. Zij had opvallend lang haar en reed op een zwarte damesfiets, vermoedelijk een zogenoemde Opoefiets.

]]>
Twee gewapende mannen overvielen zondagavond 12 maart omstreeks 21.00 uur restaurant de Chinese Muur aan de Winkelhof. Zij sloegen na de overval op twee scooters op de vlucht richting winkelcentrum Santhorst.

]]>
Dader 1 bedreigde het personeel met een vuurwapen. Hij is ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een opvallende jas met op de rechterbovenarm in grote grijskleurige letters de tekst FOXR. De mouwen van de jas zijn van de pols tot aan de bovenarm lichtblauw van kleur. Vanaf de bovenarmen tot en met de schouders zijn de mouwen wit van kleur. De rug- en borstpartij van de jas is donkerblauw of zwart. Verder droeg de man een soort skibril met rode accenten met aan de zijkant een witte letter O of soortgelijk teken. Verder droeg hij een donkere bivakmuts en had hij donkere handschoenen aan.

Dader 2 is ook ongeveer 1.85 m lang. Hij had een wit masker op met daar overheen een witte capuchon. Verder droeg hij een donkere jas en een donkere trainingsbroek met witte strepen op de zijkant. Ook hij had donkere handschoenen aan.

]]>
De politie komt graag in contact met het meisje op de zwarte damesfiets die zondagavond rond 21.20 uur een beveiligingsmedewerker aansprak. Ook andere mensen die meer informatie hebben over deze overval, maar nog niet met de politie hebben gesproken wil de politie graag spreken. Er kan contact worden opgenomen met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem een tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.16193209999999 4.532090799999992
Leiderdorp - Chinees restaurant Leiderdorp overvallen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/13/06-leiderdorp-chinees-restaurant-leiderdorp-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html Restaurant de Chinese muur aan de Winkelhof werd zondagavond 12 maart omstreeks 21.00 uur door twee gewapende mannen overvallen. Zij sloegen na de overval op twee scooters op de vlucht in de richting van winkelcentrum Santhorst. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Mon, 13 Mar 2017 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/13/06-leiderdorp-chinees-restaurant-leiderdorp-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html 2017-03-13T10:40:00Z Kort na 21.00 uur kwamen twee gewapende mannen het restaurant aan de Winkelhof binnen. Een van de mannen eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld uit de kassa. Daarna sloegen zij op de vlucht. Op twee scooters reden zij in de richting van winkelcentrum Santhorst.

]]>
Dader 1 bedreigde het personeel met een vuurwapen. Hij is ongeveer 1.85 m lang. Hij droeg een opvallende jas met op de rechterbovenarm in grote grijskleurige letters de tekst FOXR. De mouwen van de jas zijn van de pols tot aan de bovenarm lichtblauw van kleur. Vanaf de bovenarmen tot en met de schouders zijn de mouwen wit van kleur. De rug- en borstpartij van de jas is donkerblauw of zwart. Verder droeg de man een soort skibril met rode accenten met aan de zijkant een witte letter O of soortgelijk teken. Verder droeg hij een donkere bivakmuts en had hij donkere handschoenen aan.

 

Dader 2 is ook ongeveer 1.85 m lang. Hij had een wit masker op met daar overheen een witte capuchon. Verder droeg hij een donkere jas en een donkere trainingsbroek met witte strepen op de zijkant. Verder had hij donkere handschoenen aan.

]]>
De politie komt graag in contact met mensen die meer informatie hebben wat mogelijk te maken heeft met de overval op restaurant de Chinese muur aan de Winkelhof in Leiderdorp op zondag 12 maart omstreeks 21.00 uur. Hebt u meer informatie en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op met de recherche in Leiden via 0900-8844. Liever anoniem uw tip doorgeven? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
52.16193209999999 4.532090799999992
Leiderdorp Amstelveen - Verdachte aangehouden in Amstelveense ontvoeringszaak https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/10/05-verdachte-aangehouden-in-amstelveense-ontvoeringszaak.html In de nacht van donderdag op vrijdag 10 maart 2017 is, door een arrestatieteam, een 29-jarige man in Leiderdorp aangehouden die verdacht wordt van betrokkenheid bij een ontvoering in Amstelveen. De verdachte is een bekende van de politie. Het onderzoek is nog in volle gang en het speurwerk naar de overige verdachten duurt voort. Meer informatie wordt er op dit moment niet verstrekt. nieuwsbericht Fri, 10 Mar 2017 10:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/maart/10/05-verdachte-aangehouden-in-amstelveense-ontvoeringszaak.html 2017-03-10T10:33:00Z Donderdagmiddag 9 maart rond 17.15 uur zagen omstanders hoe op de Van Der Hooplaan in Amstelveen meerdere gemaskerde mannen een man met geweld uit zijn auto trokken. De man werd onder dwang in een andere auto geduwd. Vervolgens reed de auto met hoge snelheid weg.
Rond 21.30 uur werd het slachtoffer door een omstander op straat aangetroffen in de provincie Zuid-Holland. Deze persoon alarmeerde direct de politie. De man, een Rotterdammer, is een bekende van de politie. Hij bleek gewond en moest medisch worden behandeld.

]]>
52.1509854 4.528173299999935
Leiderdorp - Politie treft 4 kilo illegaal vuurwerk aan in woning Leiderdorp https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/28/06-leiderdorp-politie-treft-4-kilo-illegaal-vuurwerk-aan-in-woning-leiderdorp.html Agenten troffen donderdag 24 november omstreeks 20.45 uur 4 kg vuurwerk in een woning aan het Leithonpark nadat er meldingen van vuurwerkoverlast uit de omgeving waren binnengekomen. nieuwsbericht Mon, 28 Nov 2016 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/november/28/06-leiderdorp-politie-treft-4-kilo-illegaal-vuurwerk-aan-in-woning-leiderdorp.html 2016-11-28T08:51:00Z Bij de politie kwamen donderdag 24 november meerdere meldingen van vuurwerkoverlast binnen. Melders hadden meerdere harde klappen in de buurt gehoord. Agenten die poolshoogte namen zagen rond 12.30 uur drie minderjarige jongens vuurwerk afsteken in de Verdamstraat in Leiden. Na onderzoek werd bij één van de jongens, met medewerking van de ouders, 4 kg illegaal vuurwerk aangetroffen in een woning aan het Leithonpark. De jongen heeft een HALT-verwijzing toegezegd gekregen.

]]>
Jongeren van 12 tot 18 jaar die worden aangehouden voor bijvoorbeeld vernieling, winkeldiefstal, overlast met vuurwerk of die veel spijbelen, kunnen de keus krijgen: naar de officier van justitie of naar Halt.

In een Halt-afdoening kunnen jongeren rechtzetten wat zij fout hebben gedaan, zonder dat zij in aanraking komen met het Openbaar Ministerie. Zowel de ouders als de jongere moeten instemmen met een Halt verwijzing. Indien er geen instemming is dan krijgt de jongere een proces verbaal. Halt legt de nadruk op de keuzes die jongeren maken en hoe zij hiertoe komen.

]]>
Het opslaan van grote hoeveelheden vuurwerk in een omgeving die niet voldoet aan de inrichting cq veiligheidseisen, bv een woning of een garage, levert een enorme brand en ontploffingsgevaar op. De politie waarschuwt voor het opslaan van grote hoeveelheden illegaal vuurwerk. Daarnaast merkt de politie dat jongeren het veelal illegaal en zwaarder vuurwerk gebruiken om daarmee vernielingen aan te richten aan het straatmeubilair zoals een abri, postbus, vuilnisbak of anderszins. Vele van dergelijke goederen gingen de afgelopen jaren de lucht in. De schade bedroeg vele duizenden euro's.

 

Straffen Het Korps heeft met het Openbaar Ministerie (OM) afspraken gemaakt over de vervolging van de handel, opslag en afsteken van illegaal vuurwerk. In combinatie met het opblazen en of vernielen van straatmeubilair gaat het OM forse straffen eisen. Straffen die kunnen leiden tot enkele weken hechtenis en of gevangenisstraf. Bel M! Heeft u het idee dat er bij u in de omgeving vuurwerk opgeslagen ligt of op een niet toegestane manier verhandeld wordt? Bel direct met Meld Misdaad Anoniem, via het gratis nummer 0800-7000.

]]>
52.1540338 4.508804400000031