Alle berichten | Rijswijk | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/rijswijk.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Rijswijk nl Mon, 18 Dec 2017 05:00:30 GMT 2017-12-18T05:00:30Z nl Rijswijk - Twee dieven aangehouden bij juwelier https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/06-rijswijk-twee-dieven-aangehouden-bij-juwelier.html Politieagenten hielden maandag 4 december om 03.00 uur op de Haagweg twee verdachten aan. De mannen vernielden even daarvoor een ruit bij een juwelier in de Herenstraat. nieuwsbericht Mon, 04 Dec 2017 07:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/06-rijswijk-twee-dieven-aangehouden-bij-juwelier.html 2017-12-04T07:26:00Z Agenten kregen een melding dat twee mannen met een voorwerp de ruit van een juwelierswinkel vernielden. Nadat een gat in de ruit was ontstaan renden de mannen weg in de richting van de Haagweg. Agenten die een onderzoek instelden troffen op de Haagweg ter hoogte van de Lindelaan twee mannen aan die voldeden aan een opgegeven signalement. Politieagenten hielden de mannen, 40 en 49 jaar en afkomstig uit Rijswijk, aan. Bij de juwelier troffen agenten een groot gat in de ruit aan. De recherche onderzoekt de zaak. De mannen zitten nog vast. 

]]>
52.0520341 4.33642169999996
Rijswijk - Politie Den Haag Exclusief belicht cold cases https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-cold-cases.html In de derde editie van ‘Politie Den Haag Exclusief’ kregen inwoners van de politie-eenheid Den Haag te horen hoe politie en Openbaar Ministerie onderzoek doen naar cold cases. ‘Afgelopen vrijdag heeft de rechter veertien jaar cel opgelegd voor de moord op Miriam Sharon in 1990; hier staan twee trotse mensen voor u.’ nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-cold-cases.html 2017-11-21T14:27:00Z In een volle Rijswijkse Schouwburg, maandag 20 november, vertelden coldcaseofficier van justitie Hester de Koning en rechercheur Leo Simais van het Coldcaseteam over het onderzoek naar de moord op de destijds 36-jarige Miriam Sharon, in de Haagse Regentesselaan. Haar zevenjarige dochter zag de dader, kort voor deze op gruwelijke wijze haar moeder om het leven bracht. Er kwamen destijds twee verdachten in beeld maar de zaak werd niet opgelost. In 2015 pakte het Coldcaseteam van de Eenheid Den Haag de zaak als cold case op. Leo: ‘Met nieuwe onderzoeksmethoden verkregen we een DNA-profiel van twee destijds achtergebleven sigarettenpeuken en een nagelschaartje. Dat profiel bleek te matchen met één van de verdachten die in 1990 al in beeld was, de nu veroordeelde Israëliër.’

Hester de Koning en Leo SimaisColdcaseofficier Hester de Koning en rechercheur Leo Simais van het Coldcaseteam.

]]>
Het team haalde alles uit de kast om de moord te bewijzen. Zo gingen ze naar het spoorwegmuseum om een spoorwegboekje uit 1990 te raadplegen of het mogelijk was om binnen tweeënhalf uur van Brussel naar Den Haag te komen per trein. Dat bleek inderdaad het geval. In Brussel had de Israëliër namelijk een ticket van het bagagedepot van het treinstation laten afstempelen. Die ticket, met datum en tijdstip erop, zat in zijn jas die hij in zijn haast op de plaats delict achterliet. 

]]>
De Koning legde het begrip verjaring uit die in deze zaak een aanzienlijke rol speelde. ‘Sinds 2006 verjaart moord niet meer. Later gold dit ook voor andere feiten waar minimaal twaalf jaar gevangenisstraf op staat. Toch blijft het lastig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een zaak voor de rechter brengt die als moord niet verjaard is maar wel als doodslag. Dit was ook het geval bij de moord op Miriam Sharon. Als je dan geen veroordeling voor moord kunt bewijzen, sta je met lege handen. Het was dus alles of niets in deze zaak’ De trotse rechercheur en officier kregen voor deze zaak een spontaan applaus van de zaal.

Leo Simais

 

]]>
Cold cases zijn volgend de definitie onopgeloste moord- en doodslagzaken en andere zeer ernstige misdrijven waar minstens 12 jaar gevangenisstraf op staat. Een cold case is minstens drie jaar oud, maar regelmatig ook tot tientallen jaren oud. De politie-eenheid Den Haag kent ongeveer 150 van deze cold cases. Ook houdt het Coldcaseteam zich bezig met personen die langer dan een jaar vermist zijn. In de Eenheid Den Haag zijn dat er zestig. Tot slot probeert het team onbekend gebleven doden alsnog te identificeren zodat nabestaanden zekerheid krijgen over wat er met hun geliefden is gebeurd.

]]>
Recherchekundige Evelien Aangeenbrug heeft samen met haar collega-recherchekundige Daan Annegarn 48 dossiers van opgeloste moorden doorgespit die als cold case te boek stonden. Evelien: ‘Uit ons onderzoek bleek dat in Nederland ongeveer achthonderd mensen rondlopen met informatie over onopgeloste moordzaken, bijvoorbeeld omdat de dader dit ooit aan ze heeft verteld. Er kunnen vanavond zo maar getuigen hier in de zaal zitten die de dader van een moord kunnen aanwijzen.‘ Hierop sprong een man in de zaal op. ‘Als ik wat weet, tegen wie kan ik dat dan vertellen?’ “Spontaan” werd de melder uitgenodigd om in de pauze zijn verhaal aan Daan en Evelien te vertellen. Na de pauze kreeg het publiek op film te zien hoe dit verhoor was verlopen.

]]>
Het onderzoek van Daan en Evelien leverde ook het inzicht op dat in minder dan de helft van de zaken slachtoffer en dader elkaar kenden. Terwijl bij ‘gewone’ moorden 87% elkaar kent. ‘Dit betekent dat we bij cold cases er meer vanuit moeten gaan dat het slachtoffer op het verkeerde moment op de verkeerde plek was, zoals Marianne Vaatstra.’ Dit en andere uitkomsten van hun research verpakten ze in een aantal quizvragen waarbij het publiek met een lampje kon aangeven of ze voor antwoord 1 of 2 gingen.

]]>
Het onderzoek leverde ook op dat een op de vijf daders in opgeloste cold cases op een gegeven moment last van gewetenswroeging krijgt en zichzelf meldt. 29% van de daders wordt aangehouden na een DNA-match. Vaak nadat ze opnieuw de fout in zijn gegaan en daarom hun DNA moeten afstaan. Soms ook door nieuwe technieken. En in 44% van de zaken kwamen getuigen voor die op de hoogte waren van de identiteit en betrokkenheid van daders van cold cases. Vaak heeft de dader zelf aan deze getuige verteld wat hij heeft gedaan. Nadat de relatie is verbroken, besluit de getuige dan toch op een zeker moment naar de politie te stappen. 

]]>
Daders worden na verloop van tijd vaak loslippiger. Soms gebeurt dat in de gevangenis, tegen een medegevangene of een bewaarder. Recherchekundige Jeroen Hammer zag tijdens een afstudeerstage in Amerika gevangenen het kaartspel ‘jail break’ spelen. Op elke speelkaart stond het slachtoffer van een onopgeloste moord. Dankzij dit onder gedetineerden populaire spelletje waren al meerdere zaken opgelost doordat sommige getuigen onder de gevangenen waren gaan praten. In Nederland kreeg dit idee de vorm van een coldcasekalender, met 52 onopgeloste zaken. Deze zijn in gevangenissen door heel Nederland heen uitgedeeld. De media besteedden ook veel aandacht aan de kalender. Zo was Jeroen te gast bij de talkshow Jinek, samen met de dochter van een van de slachtoffers in de kalender, de 72-jarige Martien van der Meijs uit Hilversum. ‘Zij herinnerde mij aan mijn drive waarom ik ooit bij de politie was gaan werken, om slachtoffers te helpen.‘ Dankzij de coldcasekalender is het aantal tips in deze zaken verdubbeld en zijn er twee zaken opnieuw in onderzoek.

Jeroen Hammer en Evelien AangeenbrugRecherchekundigen Jeroen Hammer en Evelien Aangeenbrug.

]]>
Kan iemand alsnog veroordeeld worden voor een misdrijf waarvoor hij eerder is vrijgesproken? ‘Ja, dat kan’, vertelde De Koning. In Nederland sinds 2013 toen door een nieuwe techniek het DNA-bewijs van een overval sterker was geworden. De Hoge Raad kan dan op verzoek een zaak heropenen, volgens de wet herziening ten nadele van de verdachte. In Engeland werd de wet al in 2003 gewijzigd. Billy Dunlop schepte in de gevangenis tegen een bewaarder op dat hij was weggekomen met de moord op Julie Hogg in 1989. Dit kwam haar moeder ter ore die net zo lang gestreden heeft tot de wetswijziging een feit was en de dader alsnog veroordeeld.’

Hester de Koning

]]>
Door de avond heen liep het verhaal van een vrouw wiens vader in 1986 op de boot naar Engeland was gestapt. Simais vertelde hoe op de boot zijn afscheidsbrief werd gevonden waarin stond dat hij van boord zou springen. Zijn lichaam was echter nooit gevonden. ‘In 2013 werd ik gebeld door zijn dochter. Zij wilde weten of we met de huidige technieken de zaak van haar vader opnieuw konden onderzoeken. Ze heeft toen haar DNA afgestaan om dit door de database van ongeïdentificeerde overledenen te laten halen. Haar DNA bleek te matchen met het DNA van een in 1987 op Terschelling aangespoeld lichaamsdeel. Zo kreeg het voorheen naamloze graf op Terschelling toch nog een naam op de grafsteen.’

]]>
In deze bijeenkomsten, onder de naam Politie Den Haag Exclusief, belicht de politie spraakmakende onderzoeken en laat zien welke vaak lastige afwegingen de politie hierin moet maken. In de bijeenkomst komen allerlei aspecten van het veelzijdige politiewerk over het voetlicht.

Politie Den Haag Exclusief vindt één keer per jaar plaats, voor inwoners van de politie-eenheid Den Haag van 18 jaar en ouder. De politie-eenheid Den Haag strekt zich uit van de Bollenstreek en Kaag en Braassem tot het Westland en de Krimpenerwaard. Grotere plaatsen binnen het gebied zijn Noordwijk, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Delft, Zoetermeer en Den Haag.

Plaats delict in scene gezetBij de entree van de Rijswijkse Schouwburg was een plaats delict in scene gezet. Bezoekers kwam binnen via een tent van forensische opsporing.

]]>
52.01152049999999 4.710463300000015
Rijswijk - Gezocht - Diefstal parfum Rijswijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/06-d/tw-07-11/diefstal-parfum.html Op zaterdagmiddag 20 mei werkten een man en een vrouw samen bij de diefstal van 8 verpakkingen parfum bij een drogist in het winkelcentrum In den Boogaard aan de Prins Johan Friso Promenade te Rijswijk. De diefstal werd vastgelegd op camerabeelden. verdachte Mon, 06 Nov 2017 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/06-d/tw-07-11/diefstal-parfum.html 2017-11-06T23:00:00Z Op de beelden is te zien dat een man en een vrouw deze verpakkingen meenamen in een zwart-wit gestreepte tas en hierna de zaak verlieten. Toen het alarm afging, renden ze allebei een andere kant op. In totaal bedraagt de buit 400 euro. 

]]>
Tips? Bel de politie.
Herkent u de verdachten of heeft u andere tips?
De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.04013438158442 4.3137431144714355
Rijswijk - Gezocht - Pinnen met gestolen pas in Rijswijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/31-10/pinnen-rijswijk.html Op zondagmiddag 23 april werd tijdens het winkelen in winkelcentrum In Den Boogaard de portemonnee gestolen van een 70-jarige vrouw. Kort hierna werd daarmee geld gepind. verdachte Mon, 30 Oct 2017 23:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/31-10/pinnen-rijswijk.html 2017-10-30T23:00:00Z De aangeefster ontdekte de diefstal toen zij wilde afrekenen in één van de winkels. Voordat ze de kans had om de pas bij de bank te blokkeren, bleek er al 100 euro gepind te zijn. Op de camerabeelden is een vrouw te zien die pint met de gestolen pas. 

 

]]>
Tips? Bel de politie.
Herkent u de verdachte? Of heeft u meer informatie over deze diefstal? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.03588339999999 4.31652280000003
Den Haag - Zes verdachten vast voor grootschalige fietsendiefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/25/06-den-haag-verdachten-vast-voor-grootschalige-fietsendiefstallen.html Aan de Lulofstraat hielden agenten op woensdag 25 oktober rond 11.30 uur, in een onderzoek naar grootschalige fietsendiefstallen in de regio, twee verdachten aan. In Rijswijk en de regio Rotterdam werden in de loop van de middag nog vier verdachten aangehouden. Agenten verdenken de mannen van betrokkenheid bij fietsendiefstallen in georganiseerd verband. nieuwsbericht Wed, 25 Oct 2017 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/25/06-den-haag-verdachten-vast-voor-grootschalige-fietsendiefstallen.html 2017-10-25T14:19:00Z Het Flexteam Leiden-Bollenstreek startte enkele maanden geleden een onderzoek nadat er in Katwijk in korte tijd een groot aantal meldingen van fietsendiefstallen was binnengekomen. In het onderzoek kwam het team een 31-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats op het spoor. De man werd in maart van dit jaar in Katwijk aangehouden voor fietsendiefstal.  Uit het vervolgonderzoek kwam naar voren dat de verdachte met meerdere personen fietsen langs de kuststrook ontvreemdden. De gestolen fietsen, veelal elektrische fietsen of fietsen van de duurdere merken, werden in grote aantallen in een busje naar Polen gebracht. Daar werden zij voor ongeveer 450 euro per stuk verkocht.

BusFietsen in bus

 

]]>
De dieven brachten de gestolen fietsen naar loodsen in de regio. Zo werden er meerdere fietsen naar een loods in Naaldwijk gebracht. Daar werden de fietsen geprepareerd, vervolgens gedemonteerd en naar Polen vervoerd. Later bleek dat er ook fietsen naar loodsen in Wateringen, Den Haag en Rotterdam werden gebracht.

Fiets in loods

]]>
Vandaag vonden in die loodsen doorzoekingen plaats.  In samenwerking met Eurojust doorzochten agenten een loods in Polen. In Den Haag en het Westland troffen agenten meerdere mogelijk gestolen fietsen aan. In een loods in Rotterdam stonden 21 fietsen klaar om vervoerd te worden. In Polen troffen agenten vier gestolen fietsen aan.  Naast de onderzoeken in loodsen hielden agenten ook meerdere verdachten in dit onderzoek aan. Twee verdachten op de Lulofstraat in Den Haag (32 en 39 jaar), een in Rijswijk (34 jaar) en drie In de regio Rotterdam (23, 29 en 37 jaar). In Rijswijk troffen agenten in de kelderbox van de verdachte ook nog enkele fietsen aan. De politie onderzoekt of alle aangetroffen fietsen van diefstal afkomstig zijn. De verdachten zitten nog vast.

]]>
De politie vraagt slachtoffers van fietsendiefstal altijd aangifte te doen. Op die manier kunnen we niet alleen een gestolen fiets bij de rechtmatige eigenaar krijgen als deze teruggevonden wordt, maar krijgen we ook een beeld van hoe omvangrijk de diefstallen zijn.

]]>
Het Flexteam Leiden-Bollenstreek wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams in Leiden en de Bollenstreek en de (districts-)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij en fietsendiefstallen.

]]>
52.0639147 4.318132399999968
Rijswijk - Gezocht - Diefstal Ipad Rijswijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/24-10/diefstal-ipad.html Op zaterdagmiddag 18 maart werd er een Ipad weggenomen bij de Mediamarkt in Rijswijk. De diefstal is in beeld op bewakingscamera's. verdachte Mon, 23 Oct 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/oktober/06-dh/24-10/diefstal-ipad.html 2017-10-23T22:00:00Z Op camerabeelden is te zien dat de verdachte de doos met daarin een Ipad pakt en daarna nog door de winkel loopt. Dan is hij te zien bij de uitgang waar hij de doos over de beveiligingspoortjes heen zwaait en daarna de winkel verlaat zonder te betalen.

]]>
Tips? Bel de politie
Herkent u de verdachte of heeft u informatie over deze diefstal?
De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.03462439999999 4.317078700000025
Rijswijk - Aanhoudingen na dodelijk ongeval met fietser https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/06-rijswijk-aanhoudingen-na-dodelijk-ongeval-met-fietser.html Een 62-jarige fietser kwam zaterdagavond 23 september om het leven toen hij omstreeks 19:15 uur werd aangereden op de Generaal Spoorlaan. De politie hield drie mannen, 18, 19 en 45 jaar uit Den Haag, aan voor de mogelijke betrokkenheid bij het veroorzaken van de dodelijke aanrijding. nieuwsbericht Sun, 24 Sep 2017 09:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/24/06-rijswijk-aanhoudingen-na-dodelijk-ongeval-met-fietser.html 2017-09-24T09:10:00Z De fietser werd geschept door een auto. Omstanders stapten direct uit om hulp te verlenen, maar al snel bleek duidelijk dat het slachtoffer was overleden aan zijn verwondingen. Bij het ongeval waren meerdere auto’s betrokken. Agenten hielden de bestuurders van twee betrokken voertuigen, 18 en 19 jaar, en de eigenaar van een van de auto’s aan. De politie onderzoekt de oorzaak van het ongeval en is op zoek naar meer getuigen.

Iets gezien?
De politie zoekt getuigen die iets hebben gezien om de toedracht van dit dodelijk ongeval  te onderzoeken. Hebt u iets gezien? Neem dan contact op met de districtsrecherche Delft-Westland via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 52.0409993 4.3181151
Rijswijk - Getuigen gezocht van overval supermarkt https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/06-rijswijk-getuigen-gezocht-van-overval-supermarkt.html Een nog onbekende man overviel maandag 11 september een supermarkt op het Hendrik Ravensteijnplein. De recherche onderzoekt de overval en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Tue, 12 Sep 2017 07:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/06-rijswijk-getuigen-gezocht-van-overval-supermarkt.html 2017-09-12T07:37:00Z Bij de politie kwam rond 20.00 uur de melding binnen dat de supermarkt was overvallen. Een man met een masker bedreigde de baliemedewerkster met een steekwapen. Hij ging er met geld uit de kassa vandoor en rende weg in de richting van de Schouwburg. 

]]>
De verdachte was blank, ongeveer 25 jaar, had een normaal postuur en was ongeveer 1.70 meter lang. Hij droeg een zwart trainingspak met een capuchon over zijn hoofd. Verder droeg hij een wit masker met zwarte tanden en gaas rond de ogen. 

]]>
Herkent u de persoon aan het signalement? Heeft u het masker ergens in de omgeving zien liggen? Of heeft u andere informatie die de recherche kan helpen bij het onderzoek? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M. (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.  

]]>
52.048521 4.332062199999996
Den Haag - Vijf zaken in opsporingsprogramma Team West https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-den-haag-vijf-zaken-in-opsporingsprogramma-team-west.html In de uitzending van Team West brengt de politie-eenheid Den Haag deze week in totaal vijf zaken onder de aandacht van de kijkers, waaronder drie levensdelicten. nieuwsbericht Tue, 05 Sep 2017 13:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-den-haag-vijf-zaken-in-opsporingsprogramma-team-west.html 2017-09-05T13:19:00Z Dood 39-jarige Farid | Den Haag
Op maandagavond 17 april omstreeks 23.20 uur vond een schietincident plaats op een parkeerplaats aan de Sylvain Poonsstraat. De 39-jarige Farid werd hierbij doodgeschoten. De vermoedelijke verdachte reed met grote snelheid weg over de Laan van Wateringseveld. Er wordt een compositietekening van de dader getoond en er is een beloning van € 20.000 uitgeloofd voor de gouden tip. Deze zaak zit ook in Opsporing Verzocht.

Dood 45-jarige vrouw | Maasland
Op zondagochtend 11 juni treffen agenten een zwaargewonde 45-jarige vrouw aan in een woning aan het Ingeland in Maasland. Korte tijd later overleed zij in het ziekenhuis aan haar verwondingen. De politie gaat uit van een misdrijf. Agenten hielden haar 48-jarige echtgenoot aan als verdachte. Hij zit nog vast. De politie zoekt getuigen.

Dood 50-jarige Mustafa Ares | Rijswijk
Op zaterdagochtend 22 juli omstreeks 5.00 uur treffen agenten, op een parkeerplaats bij een recreatiegebied aan de Van der Kooijweg, het lichaam aan van Mustafa Ares. De politie vermoedt een misdrijf en zoekt getuigen. Opsporing Verzocht besteedt ook aandacht aan deze zaak.

Woninginbraak | Rijswijk
Op dinsdagmiddag 4 april tussen 12.30 en 15.30 uur braken dieven in bij een flatwoning op de Generaal Spoorlaan. De politie toont camerabeelden van de drie verdachten, een man en twee vrouwen, die de centrale flathal inlopen.

Woningoverval | Leiden
Op donderdagmiddag 6 juli tussen 13.00 en 14.00 uur pleegden twee verdachten een woningoverval aan de Spreeuwenplaats. Onder dwang stond de bewoonster haar pinpas met pincode af aan de verdachten. De politie toont camerabeelden van de pintransactie aan de Bergmolen, waarbij een verdachte met de gestolen pas pint. 

]]>
Team West is iedere dinsdag om 17.00 uur te zien op TV West. Daarna wordt het programma elk uur herhaald. Op woensdag overdag wordt Team West nog een keer herhaald.

]]>
Team West Esther Coster 52.1601144 4.497009700000035
Rijswijk - Gezocht - Woninginbraak Rijswijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/inbraak-rijswijk.html Op dinsdagmiddag 4 april werd er ingebroken in een flatwoning aan de Generaal Spoorlaan. Daarbij werden onder andere sieraden gestolen. Bewakingscamera's filmden de drie verdachten. verdachte Mon, 04 Sep 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/inbraak-rijswijk.html 2017-09-04T22:00:00Z De bewoner ontdekte die middag bij thuiskomst de inbraak. De cilinder van het voordeurslot was eruitgehaald en de hele woning was doorzocht. Er bleek een roze hoedendoos te zijn gestolen met daarin veel sieraden. Verder was er een geldbedrag meegenomen en een antiek goudkleurig kruis. Dit kruis is ongeveer 200 jaar oud, is 7 cm lang en 4,5 cm breed en is bewerkt met versieringen. Het was van de vader van de bewoner en heeft dus een grote emotionele waarde voor hem.
Mede dankzij een goede verklaring van een buurtbewoner zijn de vermoedelijke inbrekers op camerabeelden gevonden. Een van de vrouwen heeft tijdens de inbraak voor de deur van de woning gestaan. 

]]>
Herkent u de drie verdachten of heeft u ze misschien vaker in de buurt van de Generaal Spoorlaan gezien? Of heeft u meer informatie over het antieke goudkleurige kruis? De recherche komt dan graag met u in contact via 0900-8844. Meld u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
]]>
52.0429 4.320367000000033