Alle berichten | Westland | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/westland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Westland nl Sun, 22 Oct 2017 08:03:35 GMT 2017-10-22T08:03:35Z nl Den Haag, ’s-Gravenzande, Haarlem, Leiden, Amsterdam - Verdachten in cocaïnenetwerk aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/06-verdachten-in-cocainenetwerk-aangehouden.html Geldhond Mika wordt steeds enthousiaster en gaat uiteindelijk zitten, zelfs liggen. Vragend kijkt hij achterom. ‘Dat is een melding dat hij geld heeft gevonden’, duidt politiehondengeleider Leo. In een onderzoek naar drugshandel zijn vandaag, woensdag 4 oktober, acht verdachten aangehouden en verschillende doorzoekingen in woningen gedaan, in Den Haag, ’s-Gravenzande, Leiden, Amsterdam en Haarlem. nieuwsbericht Wed, 04 Oct 2017 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/4/06-verdachten-in-cocainenetwerk-aangehouden.html 2017-10-04T13:18:00Z De hoofdverdachte, een 36-jarige Hagenaar, werd 28 juni al in zijn woonplaats aangehouden. Vandaag volgden aanhoudingen van in totaal acht medeverdachten in een onderzoek naar cocaïnehandel. De verdenking is dat de Hagenaar met deze verdachten, vaak met een ‘carrière’ op het gebied van drugs, over en weer cruciale informatie deelde waardoor zij hun criminele handel konden drijven. 

]]>
Enkele medeverdachten wisten vermoedelijk via hun uitgebreide netwerk wanneer bepaalde transporten in havens of op Schiphol zouden binnenkomen. Zo werkte een van hen zelfs op Schiphol en had een ander daar een familielid werken. Op die manier hadden ze gedetailleerde kennis over de verschillende controles en hoe ze deze konden omzeilen. Anderen kennen weer vermoedelijke kopers van partijen drugs. Een vaste groep vormden ze niet met elkaar. De Hagenaar was een van de weinige vaste waarden in het hele gezelschap, samen met zijn 36-jarige vrouw en zijn 62-jarige moeder die nu ook aangehouden zijn. De overige aangehouden verdachten zijn een 37-jarige en een 44-jarige man uit Den Haag, een 55-jarige man uit Haarlem, een 44-jarige man uit Amsterdam, een 43-jarige man uit ’s-Gravenzande en een 46-jarige man uit Leiden. Deze laatste is overigens op Schiphol aangehouden toen hij naar het buitenland wilde vliegen.

]]>
Als een soort makelaar lijkt de hoofdverdachte de juiste personen te hebben gezocht, vaak mensen met een strafblad op het gebied van verdovende middelen, om de invoer grote partijen cocaïne te voltrekken. In juni werd hij al aangehouden toen in zijn woning over de aankoop van duizend kilo cocaïne werd onderhandeld. Die duizend kilo invoeren lukte uiteindelijk niet omdat de deal niet rondkwam. Hij zit nog vast daarvoor. Na zijn aanhouding is toen onder andere een kilo cocaïne in beslag genomen, MDMA, enkele tientallen pillen, duizenden euro’s aan cash geld, een dure Audi en luxe artikelen zoals een mega curved televisie en merkkleding van Philipp Plein. Ook stonden er zaken als een geldtelmachine en een sealapparaat met sealbags. Het merendeel van zijn zaken deed hij ook vanuit zijn woning in Loosduinen waar hij de medeverdachten ook regelmatig naartoe liet komen. 

]]>
‘De hoofdverdachte liet het breed hangen, vertelt onderzoeksleider Mariska. ‘Naast de luxe spullen die in beslag zijn genomen ging hij op vakantie naar Suriname, reisde naar Colombia en Spanje en zij aten regelmatig in restaurants of lieten zij eten thuis bezorgen.’

]]>
Informatie van Europol zette het onderzoek in gang. Daarnaast was er ook veel samenwerking met ketenpartners in Nederland zoals de Landelijke Eenheid, Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD), het Internationaal Rechtshulp Centrum van de politie-eenheid Den Haag, de Koninklijke Marechaussee en het Hit And Run Cargo-team (HARC), een samenwerkingsverband van de Rotterdamse Zeehavenpolitie, Douane, FIOD en het Openbaar Ministerie. Zo heeft de FIOD een inbeslaggenomen motor in onderzoek die via een zogenoemde ‘melding ongebruikelijke transactie’ in beeld was gekomen. Bedrijven waarbij cash boven de 25.000 euro betaald wordt, zijn verplicht dit bij de FIOD te melden. 

]]>
Bij de doorzoekingen vandaag heeft de politie onder andere een Volkswagen Tiguan en een Audi SQ5 in beslag genomen. Ook zijn er enkele tienduizenden euro’s aan geld gevonden en veel luxe spullen zoals merkkleding, -schoenen en -tassen. Er worden verschillende personen onderzocht voor witwassen van criminele inkomsten.

inbeslagname auto

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Delft - Twee politieagenten gewond bij aanhoudingen https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/06-delft-twee-politieagenten-gewond-bij-aanhoudingen.html Bij een actie van politieagenten in de nacht van zondag 1 oktober om een overlastgevende groep te verwijderen uit het centrum van Delft, raakten twee politieagenten gewond. De verdachte werd aangehouden. nieuwsbericht Sun, 01 Oct 2017 15:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/06-delft-twee-politieagenten-gewond-bij-aanhoudingen.html 2017-10-01T15:10:00Z Omstreeks 04.45 uur zorgde een groep uitgaanspubliek voor onrust in de Kromstraat. Deze groep keerde zich uiteindelijk tegen de politie en de beveiliging. Bij de actie om de openbare orde te herstellen, raakten twee politieagenten gewond. Een 22- jarige Delftenaar werd hiervoor als verdachte aangehouden.

Een 34–jarige verdachte uit Naaldwijk werd door een politiehond in zijn been gebeten. Zijn verwonding werd aan het politiebureau door een arts bekeken en hij is in de loop van de ochtend met onder andere een proces verbaal voor het niet voldoen aan een bevel of vordering heengezonden.  Een derde verdachte werd ook door de politiehond gebeten, maar wist in het tumult te ontkomen.

De gewonde politieagenten werden op locatie door de GGD gecontroleerd en gingen daarna naar de Eerste Hulp om verder behandeld te worden.

Omstreeks 05.15 uur was de situatie rustig en kon het uitgaanspubliek hun weg vervolgen. 

]]>
51.99237340000001 4.208034399999974
Naaldwijk - Honselersdijk - Man aangehouden na bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/06-westland-man-aangehouden-na-bedreiging.html Op zaterdagavond 30 september kregen politieagenten de melding van een bedreiging in een woning aan de Veilingweg in Honselersdijk. De verdachte werd kort daarna in Naaldwijk aangehouden en vernielde daarbij de ruit van een politiebus. nieuwsbericht Sun, 01 Oct 2017 14:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/1/06-westland-man-aangehouden-na-bedreiging.html 2017-10-01T14:40:00Z Rond 23.40 uur hoorden de agenten van de getuigen in de woning dat de verdachte niet meer aanwezig was, maar dat hij kort daarvoor twee mensen met een mes had bedreigd.
De agenten kregen het signalement van de verdachte en de informatie dat hij mogelijk richting Naaldwijk zou fietsen. Hierna bleek dat hij op de hoek van het Raoul Wallenbergplein met de Dijkweg in Naaldwijk meerdere voorbijgangers met een mes had bedreigd. Toen politieagenten de verdachte zagen lopen op de Dijkweg, liep hij op dat moment met een mes in zijn hand achter een andere man aan.

]]>
De agenten spraken de verdachte aan en sommeerden hem het mes neer te leggen. Toen hij hier niet op reageerde, gebruikten ze pepperspray om hem aan te houden. De verdachte hield echter nog steeds bedreigend het mes in zijn handen en was nog niet van plan om zich door de agenten te laten overmeesteren. Hierop trokken de agenten hun vuurwapen en riepen hem nogmaals aan om zijn wapen te laten vallen. De verdachte luisterde hiernaar en kon toen worden aangehouden. Tijdens het overbrengen naar de surveillanceauto, vernielde de verdachte met zijn hoofd de ruit van de politiebus. De GGD behandelde hem op locatie aan een hoofdwond. Tijdens de aanhouding bemoeide een andere man zich met de situatie, hij werd aangehouden voor openbare dronkenschap. De verdachte van de bedreiging, een 33-jarige inwoner van Honselersdijk, zit nog vast aan het politiebureau. De recherche is bezig met het onderzoek. De andere verdachte, een 35-jarige inwoner van Honselersdijk, kreeg een proces verbaal en is aan het eind van de ochtend in vrijheid gesteld.

]]>
De recherche komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van dit incident of die misschien zelf door de verdachte zijn benaderd of bedreigd. Hebt u informatie? De recherche is bereikbaar via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

 

]]>
52.0092852 4.222984600000018
Naaldwijk - Verdachte aangehouden na mishandeling agent https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/17/06-naaldwijk-verdachte-aangehouden-na-mishandeling-agent.html Politie agenten hielden zaterdag 16 september om 21.15 uur op de Verdilaan twee mannen aan. Een van de mannen sloeg een agent bij het incident in zijn gezicht. nieuwsbericht Sun, 17 Sep 2017 07:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/17/06-naaldwijk-verdachte-aangehouden-na-mishandeling-agent.html 2017-09-17T07:52:00Z Agenten reden over de Verdilaan toen een groep personen allerlei verwensingen riep en zich hinderlijk gedroegen. Politieagenten die de groep aansprak op hun gedrag werden door een van de mannen uit de groep bedreigd. Agenten hielden deze man aan waarna anderen uit de groep zich met de aanhouding gingen bemoeien. Een van de agenten kreeg een vuistslag in zijn gezicht. Toch lukte het agenten om de zich verzettende verdachte, een 38-jarige man uit ’s-Gravenzande, na het gebruik van pepperspray aan te houden.

]]>
Andere agenten die ter ondersteuning naar dit incident waren gestuurd, hielden de man aan die een agent had mishandeld. Deze verdachte, een 31-jarige man uit ’s-Gravenzande, beledigde, schopte en bespuugde politiemensen tijdens de aanhouding. De beide verdachte zitten nog vast. Een politieagent deed aangifte van mishandeling.

 

]]>
Arrestant wordt afgevoerd in politiebus 51.9940429 4.210583799999995
Wateringen - Getuigen gezocht van brandstichting auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-westland-getuigen-gezocht-van-brandstichting-auto.html De recherche van politiebureau Westland onderzoekt een brandstichting die dinsdag 5 september om 01.55 uur op het Zonneblok plaatsvond. nieuwsbericht Tue, 05 Sep 2017 14:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/5/06-westland-getuigen-gezocht-van-brandstichting-auto.html 2017-09-05T14:19:00Z Een getuige belde onmiddellijk de politie via 112 nadat hij een harde knal hoorde en zag dat twee personen zich verdacht ophielden bij een voertuig dat in brand stond. Door de brand raakte de auto zwaar beschadigd en ook een naast het brandende voertuig geparkeerde auto liep brandschade op. De recherche gaat uit van brandstichting en zoekt getuigen. De twee personen, die tijdens de brand snel wegliepen, hadden een lengte van ongeveer 1.70 meter en waren in het zwart gekleed. Een van de verdachten droeg mogelijk een wit petje.

]]>
Bent u getuige geweest van deze brandstichting of heeft u andere informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

]]>
52.0216599 4.282537199999979
Naaldwijk - Jongen gewond na ruzie https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-naaldwijk-jongen-gewond-na-ruzie.html Een 17-jarige Naaldwijker raakte maandag 28 augustus om 16:30 uur gewond na een ruzie bij de skatebaan in Naaldwijk. nieuwsbericht Tue, 29 Aug 2017 06:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/29/06-naaldwijk-jongen-gewond-na-ruzie.html 2017-08-29T06:59:00Z Het slachtoffer kreeg ruzie met een 15-jarige jongen uit ’s-Gravenzande waarna een vechtpartij ontstond. De Naaldwijker kreeg enkele rake klappen en ambulancepersoneel vervoerde hem naar een ziekenhuis. Agenten hielden de verdachte enige tijd later in zijn woning aan. De recherche onderzoekt de zaak.

]]>
51.9961866 4.220419300000003
Maasdijk - Gewonde man aangetroffen op Nollaantje, getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/25/06-maasdijk-gewonde-man-aangetroffen-op-nollaantje-getuigen-gezocht.html De politie is op zoek naar getuigen na het aantreffen van een gewonde man op vrijdag 25 augustus. Omstreeks 10.50 uur troffen voorbijgangers de man aan op de kruising Nollaantje met de Maasdijk. Ter plaatse staat de locatie bekend als de Benedendijk c.q. het Onderpad. nieuwsbericht Fri, 25 Aug 2017 14:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/25/06-maasdijk-gewonde-man-aangetroffen-op-nollaantje-getuigen-gezocht.html 2017-08-25T14:28:00Z De man, een 43-jarige zonder  vaste woon- of verblijfplaats, werd overgebracht naar het ziekenhuis en ligt kritiek. Het is niet bekend hoe hij aan zijn verwondingen komt. Getuigen wordt daarom gevraagd zich te melden bij de politie  via 0900 – 8844. De politie heeft een Burgernetmelding uitgestuurd en een buurtonderzoek verricht. 

]]>
51.955433 4.223251000000005
Den Haag - Gezocht - Moord op 85-jarige vrouw Loosduinen: wie herkent deze man? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-22-08/vrouw-om-het-leven-gebracht-in-den-haag.html Op vrijdagmiddag 30 juni werd de 85-jarige Ans van der Meer in haar woning aan de Louis Davidsstraat gevonden. Zij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gebracht. Er zijn camerabeelden van een man die verschillende keren heeft gepind met de bankpas van het slachtoffer. verdachte Mon, 21 Aug 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-22-08/vrouw-om-het-leven-gebracht-in-den-haag.html 2017-08-21T22:00:00Z De man pinde drie keer bij verschillende pinautomaten en deed dit al op donderdagavond 29 juni, dus voordat het lichaam van het slachtoffer door de politie was gevonden en op 30 juni. Hij pinde in Pijnacker en in Wateringen. 

]]>
Herkent u de verdachte of heeft u hem misschien gezien kort voor, tijdens of na het pinnen in Pijnacker of Wateringen? De recherche komt graag met u in contact, ook als u andere informatie heeft over dit ernstige misdrijf. U kunt uw tips doorbellen via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan via 0800-7000.

]]>
]]>
170822 team west zaak Loosduinen 52.0568781 4.230939700000022
De Lier - Gezocht - Poging overval videotheek De Lier https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-22-08/poging-overval-videotheek-de-lier.html Op dinsdagmiddag 18 juli jaagde de eigenaar van een videotheek aan de Kijckerweg een jonge overvaller zijn zaak uit. verdachte Mon, 21 Aug 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-22-08/poging-overval-videotheek-de-lier.html 2017-08-21T22:00:00Z De verdachte dreigde in de winkel met een kettingslot en sloeg daarmee op de toonbank. De eigenaar van de videotheek schrok hiervan en pakte een schaar van de toonbank om hiermee de overvaller zijn winkel uit te jagen. Dit lukte, want de overvaller ging er vandoor.

Signalement
De verdachte is niet heel duidelijk in beeld, maar hij is ongeveer 20 jaar oud en licht getint. Hij droeg een bomberjack met een donkere capuchon en een donkere trainingsbroek. Hij had een plastic Albert Heijn tas bij zich en het kettingslot waarmee hij dreigde, had een donkere hoes eromheen. Hij sprak Nederlands met een accent. Hij reed op een scooter, mogelijk een Piaggio Zipp.

]]>
Herkent u de verdachte of heeft u iemand met zijn signalement kort voor of na de overval in de buurt van de videotheek (op de scooter) gezien, dan komt de recherche graag met u in contact via 0900-8844. Anoniem bellen kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
]]>
51.9747856 4.235479299999952
Den Haag - Negen verdachten van heling en/of diefstal fietsen aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/9/06-den-haag-negen-verdachten-van-diefstal-fietsen-aangehouden.html De recherche en het Flexteam van het politiedistrict Den Haag Zuid hebben vrijdagavond 4 augustus tijdens een geplande actie negen verdachten aangehouden op verdenking van heling danwel diefstal van fietsen. nieuwsbericht Wed, 09 Aug 2017 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/augustus/9/06-den-haag-negen-verdachten-van-diefstal-fietsen-aangehouden.html 2017-08-09T10:25:00Z De aangehouden personen betreffen twee vrouwen en zeven mannen en zijn afkomstig uit Polen en Den Haag. De verdachten zijn tussen de 20 en 39 jaar. Vijf hoofdverdachten zijn inmiddels voorgeleid aan de rechter-commissaris en zijn in bewaring gesteld.

De recherche was in juli een onderzoek gestart nadat zij informatie hadden ontvangen over de vermoedelijke diefstal van fietsen en het transporteren van de rijwielen vanaf een woning aan de Nunspeetlaan in Den Haag. Bij de woning werden met enige regelmaat fietsen gebracht en vervolgens ingeladen in meerdere voertuigen.

]]>
De recherche heeft verder onderzoek gedaan naar deze praktijken en kreeg meer zicht op verdachten en de gebruikte voertuigen. Uit het onderzoek bleek dat er sprake was van een netwerk van Polen die binnen de eenheid Den Haag (Zuiderpark, Laak, Zoetermeer, Delft, Leidschenveen-Ypenburg, Westland) op grote schaal fietsen wegnamen. Het netwerk werd aangestuurd door de bewoners van de Nunspeetlaan. Zij gaven diverse andere Polen de opdracht om fietsen te stelen of fietsen op te halen die ‘koud’ waren gezet. De fietsen werden veelal op internet te koop aangeboden op een Poolse Marktplaatssite. Ook werden verschillende keren fietsen op bestelling opgehaald bij de woning. In de aanloop naar de actiedag werden afgelopen twee weken tijdens controles van verdachten meerdere fietsen onderschept.

Vrijdag 4 augustus werden uiteindelijk in het onderzoek negen verdachten aangehouden. Tijdens het onderzoek werden 30 fietsen die vermoedelijk van diefstal afkomstig zijn in beslaggenomen. De recherche nam ook valse framenummerstickers, inbrekerswerktuigen, geld en een kleine hoeveelheid drugs in beslag.

]]>
Het Flexteam wordt ingezet ter ondersteuning van de politieteams en de (districts)recherche met onder andere korte en gerichte acties bij veiligheidsproblemen zoals; drugsoverlast, woninginbraken, zakkenrollerij. De verdachten worden verder verhoord en zitten nog vast.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405