Alle berichten | Zoetermeer | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/zuid-holland/zoetermeer.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Zoetermeer nl Wed, 18 Oct 2017 13:02:39 GMT 2017-10-18T13:02:39Z nl Regio Den Haag - Word jij de nieuwe collega van vrijwilliger Henk Weijnen? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je - net als Henk - ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Mon, 09 Oct 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/9/06-vrijwilliger-henk-weijnen.html 2017-10-09T11:56:00Z Vrijwilliger Henk Weijnen is de extra ogen en oren van agenten bij evenementen. ‘We krijgen veel waardering, zowel van mensen op straat als van onze collega’s. Doordat wij als vrijwilligers ondersteuning bieden, kunnen agenten weer andere dingen doen.’

]]>
Vijf jaar is Henk nu vrijwilliger. In 2009 raakte hij arbeidsongeschikt na een hartinfarct. Een hartoperatie en drie jaar herstel later wilde hij weer een maatschappelijk doel dienen, zoals hij het zelf noemt. ‘Ik heb altijd met mensen gewerkt, eerst in de horeca als leidinggevende, later ook in de financiële administratie en als schuldhulpverlener. Toen ik de wervingsadvertentie voor vrijwilligers bij de politie zag, was ik gelijk enthousiast. Hierin kon ik iets voor de maatschappij betekenen en mijn kennis beschikbaar stellen. Bovendien kon ik mijn eigen werktijden bepalen. In overleg met mijn uitkeringsinstantie heb ik me toen aangemeld.‘

]]>
Henk kreeg eerst een basisopleiding van acht avonden over hoe de politie in elkaar zit. ‘Daarna kregen we cursussen over wet- en regelgeving, portofoongebruik en levensreddende handelingen zoals reanimatie en het gebruik van de AED (automatische externe defibrillator). Ook kregen we les in observatie. Als we op straat een verdachte situatie signaleren, moeten we dit op afstand goed in de gaten kunnen houden. Zodra er agenten ter plaatse zijn gekomen, moeten we deze ook een volledig signalement van een eventuele verdachte kunnen geven en een duidelijk verslag van wat we hebben gezien.’

]]>
Bij evenementen is Henk vooral een vraagbaak voor bezoekers. ‘Maar ik geef ook ongevraagd adviezen. Als ik bijvoorbeeld zie dat iemand zijn tas laat openstaan, maak ik hem erop attent dat er zakkenrollers actief zijn. Inmiddels heb ik wel een geoefend oog voor zakkenrollers. Ze lopen meestal rond in groepjes en duwen zogenaamd per ongeluk tegen mensen aan. Dan proberen ze hun slag te slaan. Over het algemeen bedanken mensen me voor de waarschuwing. Heel soms vraagt iemand ook waarmee ik me bemoei. Dan los ik het met humor op: “Ik hoop niet dat ik u na mijn dienst bij het bureau tref, als u aangifte van zakkenrollerij komt doen.” Dan is het ijs al snel gebroken.’

]]>
Als vrijwilliger heb je geen extra bevoegdheden ten opzichte van iedere andere burger. ‘Ik mag dus bijvoorbeeld niet iemand staande houden, om een legitimatie vragen of het verkeer regelen. Ons werk is vooral preventief en signalerend. We lopen altijd met zijn tweeën. Meestal ben ik met een andere vrijwilliger op pad, soms ook met een agent. Via de portofoon kunnen we ook altijd een agent oproepen, die staat dan á la minute naast je.’

]]>
Een vrijwilliger evenementen kan in principe in de hele Eenheid Den Haag worden ingezet. ‘Als een politieteam onze ondersteuning bij een evenement aanvraagt, kun je jezelf op dat evenement inschrijven. Je bepaalt dus zelf wanneer en waar je aan de slag gaat. Het is de bedoeling dat je per week minimaal acht uur draait. Het mooiste wat ik in de afgelopen vijf jaar heb meegemaakt? Dat was toch wel toen in 2015 de Tour de France Waddinxveen aandeed. Al die toeters en bellen rondom zo’n groots evenement vind ik prachtig.’

]]>
De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag.

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Regio Den Haag - Ben jij onze nieuwe vrijwilliger? https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html Heb je hart voor de maatschappij en wil je ook in je vrije tijd bijdragen aan een veiliger samenleving? Dan kunnen wij jouw hulp prima gebruiken: als vrijwilliger bij de politie. nieuwsbericht Thu, 05 Oct 2017 09:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/oktober/5/06-den-haag-zoekt-vrijwilligers.html 2017-10-05T09:02:00Z De politie-eenheid Den Haag zoekt vrijwilligers voor verschillende ondersteunende taken. Zo hebben we vrijwilligers nodig voor toezicht bij evenementen, als gastheer of -vrouw op een politiebureau, voor preventieadvies, voor vervoer van politiemensen die zelf niet mobiel zijn, als conflictbehandelaar (mediation) en voor werving van nieuwe politiemensen.

]]>
De politie werkt graag met vrijwilligers omdat jij met jouw kennis en vaardigheden een waardevolle aanvulling aan het politiewerk kunt leveren. De politie biedt je een zinvolle en afwisselende tijdsbesteding. 

]]>
Voor je als vrijwilliger aan de slag gaat, krijg je kosteloos een opleiding. Ook als je eenmaal aan het werk bent, biedt de politie je kansen om je kennis en vaardigheden verder te verdiepen. Vrijwilligerswerk doen bij de politie is interessant en veelzijdig. Je hebt contact met burgers, andere vrijwilligers en beroepscollega’s. Voor je inzet ontvang je een onkostenvergoeding en reiskostenvergoeding (woon-werkverkeer). De politie sluit een ongevallenverzekering en een (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering voor je af.

]]>
Voor vrijwilligerswerk bij de politie geldt een minimumleeftijd van 18 jaar. Een maximumleeftijd is er niet. Daarnaast gelden voor de verschillende functies specifieke selectie-eisen. Op de informatieavond krijg je uitleg over deze specifieke eisen. 

]]>
Als vrijwilliger ben je ongeveer acht uur per week beschikbaar voor het werk, opleiding en overleg. Je kunt op wisselende tijden worden ingeroosterd, zeven dagen per week, 24 uur per dag. Over je inzettijden worden in onderling overleg afspraken gemaakt.

]]>
Een antecedentenonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure. Dit geldt zowel voor beroeps- als voor vrijwillige politiemedewerkers.

]]>
Je werkt binnen de politie-eenheid Den Haag, waar je inzetbaar bent voor alle basisteams. Uiteraard wordt er rekening gehouden met je voorkeuren.

]]>
Geïnteresseerd? Bel 088 - 964 8900 of mail team.vrijwilligers.den.haag@politie.nl en maak een afspraak voor een van onze informatieavonden: woensdag 11 oktober, dinsdag 7 november en donderdag 7 december. De avonden beginnen om 19.00 uur en vinden plaats in politietrainingcentrum de Yp, aan de Katschiplaan 10 in Den Haag. 

]]>
52.0704978 4.3006999000000405
Zoetermeer - Vier aanhoudingen na vechtpartij https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/29/06-zoetermeer-vier-aanhoudingen-na-vechtpartij.html De politie ontving donderdag 28 september rond 15.30 uur een melding van een vechtpartij op het Croesinckplein. Agenten hielden alle vier betrokkenen bij de vechtpartij aan. De recherche zoekt getuigen. nieuwsbericht Fri, 29 Sep 2017 08:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/29/06-zoetermeer-vier-aanhoudingen-na-vechtpartij.html 2017-09-29T08:07:00Z Agenten gingen ter plaatse en hoorden van getuigen dat de vier ruzie kregen op straat en over en weer naar elkaar beledigingen en bedreigingen hadden gedaan. Aanleiding hiervoor was een woordenwisseling. Uiteindelijk bleek de woordenwisseling te gaan tussen een 37-jarige man en een 58-jarige man, allebei uit Zoetermeer. De 37-jarige man vernielde ook een auto en verwondde zichzelf met een steekvoorwerp. Ambulancepersoneel bracht hem voor behandeling naar het ziekenhuis. Verder waren bij de vechtpartij nog een 63-jarige vrouw en een 62-jarige man ook uit Zoetermeer betrokken. Agenten namen deze man en vrouw mee naar het politiebureau voor verhoor. Na verhoor werden zij heengezonden met een proces-verbaal. De officier van justitie zal bepalen wat er verder gaat gebeuren. De andere twee zitten niet vast maar moeten zich nog op een later moment bij het politiebureau melden voor verhoor. Ook daarna wordt een proces-verbaal opgemaakt.

]]>
De recherche van Zoetermeer komt graag in contact met mensen die de vechtpartij en/of vernieling gezien hebben. Bent u getuige geweest? Neem dan contact op via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

 

]]>
52.05838499999999 4.506016999999929
Zoetermeer - Jongen (14) aangehouden na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/27/06-zoetermeer-jongen-14-aangehouden-na-steekincident.html Zoetermeer - Nadat de politie dinsdag 26 september omstreeks 15:30 uur een melding van een steekincident in een bedrijf aan de Jacob Leendert van Rijweg kreeg, stelden agenten onder leiding van de officier van justitie onmiddellijk een strafrechtelijk onderzoek in. Agenten hielden dinsdagavond een 14-jarige jongen uit Rotterdam aan als verdachte van het steekincident. De politie zoekt nog getuigen. nieuwsbericht Wed, 27 Sep 2017 07:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/27/06-zoetermeer-jongen-14-aangehouden-na-steekincident.html 2017-09-27T07:02:00Z Agenten die ter plaatse kwamen, troffen in het pand een 38-jarige medewerkster met meerdere steekwonden aan. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis vervoerd. De verdachte vluchtte na het steekincident het pand uit en vertrok te voet in de richting van de Van Leeuwenhoeklaan. Uiteindelijk leidde het onderzoek naar de 14-jarige jongen. Hij zit vast en wordt gehoord. Voor het onderzoek is de politie nog op zoek naar getuigen.

Signalement
De verdachte droeg een zwarte broek, een witte blouse met beige colbert en een zwarte jas met vermoedelijk een bontkraag. Verder droeg hij een rond zwart hoedje en een zwarte bril.

Iets gezien? Iets gehoord?
De districtsrecherche van Zoetermeer zoekt getuigen van dit steekincident. Hebt u de verdachte met het ronde zwart hoedje en zwarte bril tussen 15.00 uur en 16.00 uur zien lopen in de omgeving van de Jacob Leendert van Rijweg?  Of zag u het steekincident in het pand? Dan bent u een belangrijke getuige voor ons! Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

]]>
Politielogo op zijkant politieauto 52.0588217 4.486657899999955
Zoetermeer - Vrouw gewond bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/26/06-zoetermeer-vrouw-gewond-bij-steekincident.html Politieagenten kregen dinsdag 26 september om 15.30 uur een melding dat in een bedrijf aan de Jacob Leendert van Rijweg een vrouw gestoken zou zijn. nieuwsbericht Tue, 26 Sep 2017 14:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/26/06-zoetermeer-vrouw-gewond-bij-steekincident.html 2017-09-26T14:42:00Z Agenten die een onderzoek instelden, troffen in het pand een 38-jarige medewerkster met een steekwond aan. Het slachtoffer is door ambulancepersoneel naar een ziekenhuis vervoerd. De recherche kent de identiteit van de verdachte en stelt een onderzoek in. 

]]>
Politieagent op de rug 52.0588217 4.486657899999955
Zoetermeer - Verdachte aangehouden in dubbele liquidatie Zoetermeer https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/26/06-zoetermeer-verdachte-aangehouden-voor-dubbele-liquidatie-zoetermeer.html Op dinsdag 26 september is een 26-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in Zoetermeer op 25 april 2017. Het onderzoek naar mogelijke andere verdachten is nog in volle gang. nieuwsbericht Tue, 26 Sep 2017 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/26/06-zoetermeer-verdachte-aangehouden-voor-dubbele-liquidatie-zoetermeer.html 2017-09-26T11:29:00Z 52.3702157 4.895167899999933 Zoetermeer - Gezocht - Woningoverval Antoon Coolenhove https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/woningoverval-antoon-coolenhove-zoetermeer.html Tussen donderdag 14 september 22.00 uur en vrijdag 15 september 02.00 uur vindt er een overval plaats op een woning op de Antoon Coolenhove te Zoetermeer. verdachte Mon, 18 Sep 2017 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/woningoverval-antoon-coolenhove-zoetermeer.html 2017-09-18T10:42:00Z De 89-jarige bewoonster raakt hierbij gewond en zij wordt beroofd van een geldbedrag. De bewoonster weet niet zeker of het om 1 of meerdere daders gaat. 

 

]]>
Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie over deze woningoverval? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0628495 4.47827570000004
Zoetermeer - Gezocht - Woningoverval Zalkerbos https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/woningoverval-zalkerbos-zoetermeer-kopie.html Op dinsdag 12 september tussen 17.30 en 20.30 uur wordt een 78-jarige bewoonster in haar woning aan het Zalkerbos te Zoetermeer ernstig mishandeld. verdachte Mon, 18 Sep 2017 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/woningoverval-zalkerbos-zoetermeer-kopie.html 2017-09-18T10:42:00Z Ook zijn er spullen uit haar woning gestolen. Het vermoeden is dat dit gepleegd is door meerdere daders.
 

 

]]>
Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie over deze woningoverval? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.061106 4.468049400000041
Zoetermeer - Gezocht - Diefstal (Shoulderen) Zoetermeer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/diefstal-shoulderen-zoetermeer.html Op maandag 9 maart omstreeks 15.00 uur wordt een 92 jarige vrouw bij de supermarkt de Jumbo aan de Groen Blauwlaan te Zoetermeer gevolgd door een man en een vrouw. verdachte Mon, 18 Sep 2017 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-19-09/diefstal-shoulderen-zoetermeer.html 2017-09-18T10:42:00Z Bij de kassa wordt haar pincode afgekeken (shouldering). Bij aankomst bij haar woning aan het Van Dijcksbruin te Zoetermeer wordt haar portomonnee d.m.v. een worsteling weggenomen. Nog voor haar pinpas geblokkeerd kon worden was er al voor 1000 euro gepind bij station Centrum West te Zoetermeer. Op de camerabeelden zijn een man en een vrouw te zien die vlakbij het slachtoffer stonden tijdens het pinnen. In de maand maart zijn dezelfde verdachten op verschillende locaties in Nederland te zien waar ze diverse diefstallen plegen

 

]]>
Heeft u iets gezien of heeft u andere informatie over deze diefstal? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.03917449999999 4.4943786000000046
Zoetermeer - 78-jarige vrouw in haar woning aan Zalkerbos overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/06-zoetermeer-78-jarige-vrouw-in-haar-woning-aan-zalkerbos-overvallen.html Een 78-jarige vrouw is dinsdag 12 september tussen 18.00 en 20.30 uur overvallen in haar appartement op de zesde etage van de flat aan het Zalkerbos. De vrouw werd bovendien zwaar mishandeld. nieuwsbericht Fri, 15 Sep 2017 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/06-zoetermeer-78-jarige-vrouw-in-haar-woning-aan-zalkerbos-overvallen.html 2017-09-15T09:43:00Z De politie kreeg de melding dat de bewoonster gewond was aangetroffen in haar woning. De recherche heeft nader onderzoek gedaan en gaat nu uit van een overval omdat meerdere goederen blijken te zijn gestolen. Meerdere personen waren die dinsdag de woning binnengekomen en mishandelden de vrouw. Zij liep letsel op in het gezicht.

De recherche is op zoek naar getuigen die iets verdachts hebben gezien op dinsdag 12 september tussen 18.00 en 20.30 uur. Ook andere informatie dat van belang kan zijn voor het onderzoek kan worden doorgegeven aan de recherche via 0900 – 8844.

]]>
52.06094929999999 4.4680722000000515
Zoetermeer - Vrouw in woning overvallen, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/06-zoetermeer-vrouw-in-woning-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html De politie kreeg op vrijdag 15 september omstreeks 02.20 uur de melding van een overval in een woning aan de Antoon Coolenhove. nieuwsbericht Fri, 15 Sep 2017 06:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/15/06-zoetermeer-vrouw-in-woning-overvallen-politie-zoekt-getuigen.html 2017-09-15T06:29:00Z De 89-jarige bewoonster gaf aan dat er aangebeld was en dat er een persoon binnenkwam en haar woning doorzocht. Mogelijk waren er meer personen betrokken bij de overval. De bewoonster kon daar geen duidelijkheid over geven. Ook het tijdstip van de overval is niet zeker. Vermoedelijk tussen donderdag 22.00 uur en vrijdag 01.30 uur.

De overvaller is na het doorzoeken van de woning er vandoor gegaan met geld. De vrouw raakte bij de overval gewond. Of zij gevallen is, danwel geduwd of geslagen is, is onbekend.

De recherche doet verder onderzoek en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 – 8844. Getuigen die verdachte personen of verdachte voertuigen hebben gezien rond de genoemde tijdstippen wordt verzocht te bellen.

]]>
52.0628495 4.47827570000004
Zoetermeer - Aanhouding in onderzoek dubbele liquidatie https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/06-aanhouding-in-dubbele-moord-zoetermeer.html Een arrestatieteam hield dinsdag 12 september kort voor half 3 een 26-jarige Amsterdammer in zijn woonplaats aan op verdenking van betrokkenheid bij de dubbele liquidatie in Zoetermeer op 25 april. Het onderzoek naar mogelijke andere verdachten is nog in volle gang. nieuwsbericht Tue, 12 Sep 2017 16:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/12/06-aanhouding-in-dubbele-moord-zoetermeer.html 2017-09-12T16:19:00Z
 

 

 

]]>
52.0593572 4.520319299999983
Zoetermeer - Gezocht - Woningoverval Zoetermeer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/woningoverval-zoetermeer.html Op dinsdagochtend 25 april omstreeks 9.45 uur vond er een overval plaats op een woning aan de Koningstraat. Na een worsteling met de bewoner, rennen twee verdachten zonder buit de woning uit. Camerabeelden brengen twee mannelijke verdachten in beeld. verdachte Mon, 04 Sep 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/september/06-dh/tw-05-09/woningoverval-zoetermeer.html 2017-09-04T22:00:00Z De overvallers belden aan en toen de bewoner open deed, drongen zij naar binnen. Hierbij mishandelde het tweetal de Zoetermeerder. Zij liepen uiteindelijk, zonder buit, weg in de richting van de Prinsenstraat, in de richting van supermarkt de Hoogvliet. Ambulancepersoneel behandelde de bewoner in de woning maar het slachtoffer hoefde niet voor behandeling naar het ziekenhuis. De twee verdachten waren getinte jongens, ongeveer 16 jaar met zwart krullend haar. Zij droegen een jas van PostNL, een nette broek en gymschoenen. Een van hen had een sporttas bij zich. 

]]>
Herkent u de verdachten of de camerabeelden? Was u getuige van de woningoverval? Of heeft u informatie voor ons die kan leiden naar de verdachten? Neem dan contact op met de districtsrecherche Zoetermeer via 0900-8844. Liever anoniem? Bel Meldt Misdaad Anoniem op 0800-7000. 

]]>
]]>
52.0511619 4.482009999999946
Zoetermeer - Zoetermeer 25-jarige man meerdere keren gestoken na woordenwisseling https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/06-zoetermeer-25-jarige-man-meerdere-keren-gestoken-na-woordenwisseling.html De recherche doet onderzoek naar een zware mishandeling van een 25-jarige man uit Zoetermeer. De man werd zondag 3 september verwond door meerdere messteken. Getuigen wordt verzocht zich te melden via 0900 – 8844. nieuwsbericht Sun, 03 Sep 2017 09:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/september/3/06-zoetermeer-25-jarige-man-meerdere-keren-gestoken-na-woordenwisseling.html 2017-09-03T09:52:00Z Omstreeks 00.50 uur reed de Zoetermeerder over de Berlijnstraat waar hij een woordenwisseling kreeg met drie mannen. Na de woordenwisseling werd de Zoetermeerder door twee van de drie mannen aangevallen. Hij raakte toen nog niet gewond en liep door naar een portiek aan de Duitslandlaan. Daar werd hij meerdere keren, vooral in zijn hoofd, gestoken. De drie mannen gingen er daarna vandoor in een auto. De Zoetermeerder werd opgevangen door omstanders, waarna de politie werd gealarmeerd. Een zoekactie, met assistentie van een politiehelikopter, naar de verdachten heeft niet geleid tot aanhoudingen.

De recherche doet nader onderzoek en heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord. Zij verzoekt getuigen die informatie hebben zich ook te melden via 0900 -8844. Heeft u informatie, maar u wenst anoniem te blijven? Bel dan via 0800 – 7000.

]]>
52.0629497 4.4938501000000315
Zoetermeer - Gezocht - Dubbele liquidatie Zoetermeer https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-29-08/dubbele-liquidatie-zoetermeer.html Op dinsdag 25 april werden vader en zoon René en Renéetje van Doorn in hun auto op een parkeerplaats aan de Edisonstraat door een onbekende schutter om het leven gebracht. Op camerabeelden is de verdachte tijdens het misdrijf in beeld. verdachte Mon, 28 Aug 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/augustus/06-dh/tw-29-08/dubbele-liquidatie-zoetermeer.html 2017-08-28T22:00:00Z Op de parkeerplaats stonden de twee verdachten, de schutter en de bestuurder van de vluchtauto, in een BMW ruim 25 minuten te wachten op het moment dat vader en zoon kwamen aanrijden. De slachtoffers zouden gaan sporten en parkeerden hun auto bij de sportschool. Op dat moment kwam de verdachte op de auto aflopen en bracht hij ze met een vuurwapen om het leven. Hierna rende hij terug naar de BMW die al klaar stond om weg te rijden.

Signalement
De verdachte van de liquidatie heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 28 en 35 jaar, hij is ongeveer 1.80m lang en heeft een stevig postuur. Zijn haar is donker en krullend en hij had die dag een ongeschoren gezicht. Op de beelden is te zien dat hij na de liquidatie weg rent en dat zijn been bij iedere pas een aparte beweging maakt. Het lijkt net alsof hij daar niet goed op kan staan. 
De bestuurder van de BMW heeft een licht getinte huidskleur en is vermoedelijk van Noord-Afrikaanse afkomst. Zijn leeftijd is tussen de 20 en 25 jaar oud, hij heeft donker haar en een slank postuur. 

Beelden
In de opsporingsprogramma's Team West en Opsporing Verzocht zijn de camerabeelden en een reconstructie te zien van dit misdrijf. 

]]>
Heeft u informatie over dit ernstige misdrijf? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0593572 4.520319299999983