Alle berichten | Noord-Brabant (provincie) | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/provincies/noord-brabant.xml RSS feed Alle Berichten voor de provincie Noord-Brabant nl Tue, 27 Jun 2017 07:07:01 GMT 2017-06-27T07:07:01Z nl Brabant/Limburg - Gezamenlijke actiedag bestrijding georganiseerde hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html De politie, het Openbaar Ministerie en het lokaal bestuur in Zuid-Nederland hebben een gezamenlijke actie gehouden in het kader van de bestrijding van de georganiseerde hennepteelt. Zeven growshops zijn "bezocht", waarbij 11 aanhoudingen zijn verricht. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html 2017-06-26T14:51:00Z Vanmiddag werden verspreid over heel Zuid-Nederland door de gezamenlijke partners zeven growshops bezocht. Daarbij zijn 11 aanhoudingen verricht en is beslag gelegd op diverse goederen en administratie. Er wordt niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. 

]]>
Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol. 

]]>
De invallen vonden allemaal tegelijkertijd om 13.00 uur plaats in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties. 

]]>
Op vrijwel alle locaties werden kweekmaterialen en/of administratie in beslag genomen. De administratie wordt gebruikt voor verder onderzoek. De kweekmaterialen worden deels vernietigd of opgeslagen in afwachting van een uitspraak van de rechter. Enkele bijzonderheden:

In Oud-Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten. Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

Growshops

In Susteren is een growshop doorzocht en daar werd een aanhouding verricht. Hier werd een geldbedrag van enkele tienduizenden  euro’s in beslag genomen.  In Hoensbroek werd een bedrijf doorzocht. Hier werden twee mensen aangehouden en kweekmaterialen in beslag genomen, waaronder een koelkast vol hennepzaad en een zogenoemde zadenteller.

In Oss werd in een woning een pallet vol kweekmateriaal aangetroffen. Hier werd niemand aangehouden, maar er werd wel administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
Bepaalde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters, voedingscomputers en strijkzakken om geknipte hennep geurvrij te verpakken worden vrijwel in iedere professionele of grootschalige hennepkwekerij door de politie aangetroffen. De verkoop van dit soort voorwerpen gebeurt vrijwel altijd vanuit growshops, groothandels of via het internet en is sinds 1 maart 2015 strafbaar gesteld. De wet beperkt zich daarbij niet alleen tot growshops, ook de elektricien die illegaal de stroom aanlegt of de hokkenbouwer is strafbaar. 

]]>
Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, openbaar ministerie, belastingdienst en gemeente op deze facilitators werkt verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.

In recente opsporingsonderzoeken en tijdens de actie van vandaag naar growshops en groothandels is onder meer administratie in beslag genomen of opgevraagd. Het onderzoek aan de administratie van growshops en groothandels wordt gedaan om beter zicht te krijgen op het netwerk van afnemers, leveranciers en faciliterende derden. 

]]>
De actie van vandaag maakt deel uit van de geïntensiveerde aanpak van de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland. Er is sprake van een complex probleem dat ernstiger en dieper in de samenleving geworteld is dan bij aanvang van de geïntensiveerde aanpak werd vermoed. De eerder vrij gemaakte capaciteit bij de politie en Openbaar Ministerie  blijft daarom gehandhaafd en er zal nog nauwer en slimmer worden samengewerkt met andere overheidspartners. 

]]>
51.48265370000001 5.232168699999988
Schijndel - Gezocht - Ondernemer belaagd en bedriegd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/ondernemer-belaagd-en-bedriegd.html Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt een 67-jarige man, een bekende ondernemer in Schijndel, slachtoffer van mishandeling. verdachte Mon, 26 Jun 2017 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/ondernemer-belaagd-en-bedriegd.html 2017-06-26T13:54:00Z De man was aan het werk op zijn kantoor op bedrijventerrein ‘Duin’. De verdachte loopt het gebouw binnen met een houten stok met daarin iets scherps. Hij loopt recht op zijn slachtoffer af en begint op hem in te slaan. Kort daarna vindt er nog een aantal voorvallen plaats waardoor het er op lijkt dat iemand het op deze man heeft voorzien. In deze uitzending een reconstructie. 

]]>
]]>
51.61966249999999 5.433497299999999
Eindhoven - Dode en twee gewonden na ongeluk vluchtende auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-dode-en-twee-gewonden-na-ongeluk-vluchtende-auto.html Een auto die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole botste maandagochtend 26 juni tegen een boom op de ventweg aan de Eindhovense Boutenslaan. Twee personen raakten gewond en één persoon overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-dode-en-twee-gewonden-na-ongeluk-vluchtende-auto.html 2017-06-26T10:48:00Z Agenten gaven maandagochtend rond 1.30 uur op de Aalsterweg in Eindhoven een auto met een Belgisch kenteken een stopteken voor een algemene verkeerscontrole. Bij het zien van de politie ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging botste de auto op de ventweg aan de Boutenslaan in een scherpe bocht tegen een boom. De 29-jarige Brusselse bestuurder van de auto en een 20-jarige inzittende uit het Belgische Meise raakten ernstig gewond. De derde persoon die als bijrijder in de auto zat, een 29-jarige inwoner van Sint-Jans-Molenbeek, overleed op de plaats van het ongeluk aan zijn verwondingen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het verlenen van medische assistentie. De gewonde mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte aard van hun verwondingen is op dit moment  niet bekend bij ons. 

]]>
Op de locatie van het ongeluk is uitvoerig en nauwkeurig onderzoek verricht. Een specialist op het gebied van verkeersongevallenanalyses van de eenheid Zeeland-West-Brabant ondersteunde hierbij. De recherche van het district Helmond doet verder onderzoek naar de vluchtpoging en de achtergronden van de inzittenden. Hierbij is ook de samenwerking met de Belgische politie gezocht. In en in de omgeving van de auto zijn een aantal zakjes met softdrugs aangetroffen en een hoeveelheid geld. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De bestuurder en de 20-jarige inzittende zijn aangehouden voor verder onderzoek. Zij verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis. De 29-jarige verdachte bleek in België nog gezocht te worden voor het uitzitten van een gevangenisstraf.

]]>
51.4250683 5.474106500000062
Tilburg - Man aangehouden voor huiselijk geweld https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-man-aangehouden-voor-huiselijk-geweld.html Een 27-jarige man is aangehouden nadat hij en zijn vriendin op straat ruzie hadden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-man-aangehouden-voor-huiselijk-geweld.html 2017-06-26T09:25:00Z Een motoragent kreeg een oproep van de meldkamer om naar een adres in de wijk Tilburg-Noord te gaan omdat er een vrouw werd mishandeld. De vrouw zou in een auto zijn gesleurd. De motoragent en andere eenheden van de politie zochten de wagen aan de hand van de beschrijving van een getuige. Al snel zag de agent de auto rijden op de Heikantlaan. Hij zette een achtervolging in over de Quirijnstoklaan en Ringbaan Oost. Op het viaduct liet hij de auto stoppen. De verdachte zat achter het stuur met naast hem zijn vriendin. Hij werd aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en is naar het cellencomplex gebracht. Hij verklaarde dat er ruzie was geweest. 

]]>
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl

]]>
Centralisten van de meldkamer in Venlo 51.5515503 5.110082899999952
Tilburg - Gezocht - Man van trap geduwd in binnenstad https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/08-man-van-trap-geduwd-in-binnenstad.html In de nacht van zaterdag 20 op zondag 21 mei 2017 werd op de Heuvel een 27-jarige man slachtoffer van mishandeling. verdachte Mon, 26 Jun 2017 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/08-man-van-trap-geduwd-in-binnenstad.html 2017-06-26T09:08:00Z Hij was met wat vrienden op stap als hij ineens door de verdachte van een hoge trap wordt geduwd. Het slachtoffer was er vrij slecht aan toe. De politie weet dat er veel mensen hebben gezien wat er is gebeurd en roept deze mensen op om zich te melden. In deze uitzending zal de slachtoffer een interview geven. 

]]>
]]>
51.560596 5.091914299999985
Breda - Zoek-app "vindt" telefoondief https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoek-app-vindt-telefoondief.html Een vrouw werd bestolen van haar handtas met daarin haar telefoon. Via een zoek-app wist ze haar telefoon te traceren en hebben agenten een verdachte aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoek-app-vindt-telefoondief.html 2017-06-26T08:59:00Z De vrouw was zondagnacht 26 juni rond 03.00 uur in een café aan de Vismarktstraat. Zij vroeg een bekende even op haar tas te letten terwijl zij het toilet bezocht. Toen zij terug kwam was hij, maar ook haar tas verdwenen. De vrouw belde hem om te vragen waar haar tas was,  maar hij antwoordde dat niet te weten. Via een zoek app kon zij het adres traceren waar haar telefoon was. Dit was in het centrum van de stad. Het slachtoffer liep naar het adres, maar bij aanbellen werd niet open gedaan. Agenten werden gealarmeerd en. Zij gingen het huis binnen met een machtiging van de Officier van Justitie. Daar vonden zij een slapende man (25) en de tas van de vrouw met daarin de telefoon. De man is aangehouden op verdenking van diefstal.

]]>
WhatsAp op telefoonscherm 51.5896445 4.7738573000000315
Breda - Drugsdealer opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-drugsdealer-opgepakt.html Tijdens een surveillance op de Nijverheidssingel zag een agent een man (25) rijden. De man reed zonder geldig rijbewijs en was in het bezit van drugs. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-drugsdealer-opgepakt.html 2017-06-26T08:46:00Z De bestuurder passeerde zondagmiddag 26 juni rond 16.45 uur de agent op de Nijverheidssingel en werd door hem herkend. De agent wist dat de man geen geldig rijbewijs had en volgde de auto die steevast te hard reed.  De auto reed via verschillende wegen naar de Boschstraat. Daar parkeerde de bestuurder zijn wagen en werd door agenten aangehouden. Hij bleek een dealerhoeveelheid drugs (Hennep, cocaïne, heroïne) bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor.

]]>
51.5905509 4.782644699999992
Veldhoven - Motorrijder overlijdt na aanrijding met bromfietser https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html Een 33-jarige motorrijder uit Veldhoven is zondagavond om het leven gekomen na een ongeluk op de Meerhovendreef in zijn woonplaats. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html 2017-06-26T08:32:00Z De man kwam even daarvoor in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Eindhoven. De motorrijder kwam daarbij ten val, gleed door tegen een paal en raakte daarbij ernstig gewond. De man werd in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overleed. De jonge bromfietser raakte niet gewond.

Verkeersspecialisten onderzoeken de exacte toedracht van het ongeluk.

]]>
51.43349509999999 5.4057374999999865
Oss - Gezocht - Spullen gevonden bij politie-actie https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-spullen-gevonden-bij-politie-actie.html Bij een politieactie in 2016 werden in een woning in Oss diverse spullen in beslag genomen. verdachte Mon, 26 Jun 2017 08:04:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-spullen-gevonden-bij-politie-actie.html 2017-06-26T08:04:00Z Ze vonden twee vuurwapens met munitie, maskers en jammers (stoorzenders die door criminelen gebruikt worden). Tevens werd een hoeveelheid sieraden aangetroffen. Herkent u een van de sieraden? Of de maskers? 

]]>
]]>
51.7611801 5.514048199999934
Schijndel - Gezocht - Ernstig ongeval door keien op de weg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-ernstig-ongeluk-door-keien-op-de-weg.html Een automobiliste uit Schijndel raakte in de nacht van 23 op 24 juni ernstig gewond bij een aanrijding in haar woonplaats. Het ongeluk werd veroorzaakt door keien die op het wegdek lagen. verdachte Mon, 26 Jun 2017 07:17:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-ernstig-ongeluk-door-keien-op-de-weg.html 2017-06-26T07:17:00Z Het lijkt erop dat de keien doelbewust op straat zijn gelegd. De politie komt graag in contact met diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn en met getuigen die over informatie beschikken die kan helpen bij het onderzoek.

De 32-jarige automobiliste uit Schijndel reed zaterdagochtend 24 juni rond 3.45 uur over de Structuurweg in haar woonplaats. Ze reed over een kei die op het wegdek lag. Haar auto kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. De vrouw kwam bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer bevrijdde haar uit de auto. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze liep onder meer een klaplong op. Een traumahelikopter kwam naar de plaats van de aanrijding om medische assistentie te verlenen. Kort na de aanrijding reed een andere automobilist ook over de keien heen. Hij raakte niet gewond. Zijn auto liep wel schade op. De keien, die op de weg lagen, zorgden voor een uiterst gevaarlijke verkeerssituatie. Wij onderzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is. De vrouw ligt momenteel nog op de Intensive Care van het ziekenhuis. Ze is niet aanspreekbaar en heeft al diverse operaties moeten ondergaan. 

Getuigen
Gespecialiseerde rechercheurs op het gebied van verkeer deden onderzoek op de plaats van de aanrijding. Hieruit komt naar voren dat de keien op het wegdek de oorzaak vormen voor de aanrijding. Heeft u tussen 2.30 en 3.45 uur gezien wie de keien op de Structuurweg heeft neergelegd? Of beschikt u anderzijds over informatie die ons kan helpen bij het opsporen van diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Deelt u uw informatie liever anoniem met ons, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Het is ook mogelijk om uw melding digitaal te doen, vul hiervoor onderstaand tipformulier in.

]]>
]]>
51.61966249999999 5.433497299999999
Bergen op Zoom - Wapens en harddrugs gevonden in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-wapens-en-harddrugs-gevonden-in-auto.html Een 56-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagavond 25 juni op de Wassenaarstraat aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 06:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-wapens-en-harddrugs-gevonden-in-auto.html 2017-06-26T06:31:00Z Agenten vonden rond 21.30 uur bij een controle van de auto waarin de man reed meerdere wapens waaronder een knuppel en twee messen. In de auto lag ook een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs. Hierop is de man gearresteerd. De wapens en drugs zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. 

]]>
51.49415829999999 4.2927760000000035
Bergen op Zoom - Dronken bestuurder heeft gestolen kleding in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-dronken-bestuurder-heeft-gestolen-kleding-in-auto.html Een 44-jarige man (woonplaats onbekend) is zondagmiddag 25 juni aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 06:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-dronken-bestuurder-heeft-gestolen-kleding-in-auto.html 2017-06-26T06:29:00Z Een motoragent zag de man rond 16.20 uur op de Bunkerbaan in Hoogerheide rijden. Hij had het vermoeden dat de man te veel had gedronken en gaf een stopteken voor een controle. De bestuurder negeerde dit en reed verder. Op de Markiezaatsweg kon de man gestopt worden. De ademanalysetest wees uit dat de man te veel alcohol op had (875 ug/l). Op de achterbank troffen agenten gestolen kledingstukken aan. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. 

]]>
51.4263239 4.340863000000013
Sint-Michielsgestel - Aanhouding op heterdaad na melding 112 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/09-aanhouding-op-heterdaad-na-melding-112.html Op de vroege zondagochtend van 25 juni hielden wij een verdachte man uit ’s-Hertogenbosch aan op verdenking van het stelen van een fiets uit een schuur bij een woning in Sint-Michielsgestel. Dankzij een alerte melding via 112 konden we de verdachte kort na de inbraak aanhouden. nieuwsbericht Sun, 25 Jun 2017 11:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/09-aanhouding-op-heterdaad-na-melding-112.html 2017-06-25T11:27:00Z In de melding werd zondagochtend rond 4.45 uur aangegeven dat ingebroken was in een schuur bij een woning aan de Van Wittemstraat in Sint-Michielsgestel. Uit de schuur werden een fiets en een gereedschapskist gestolen. De melder kon een signalement van een persoon en een voertuig geven. Op basis van deze gegevens gingen wij op zoek naar een mogelijke verdachte. Op de Molenbergstraat in Sint-Michielsgestel stond een geparkeerde bestelauto die voldeed aan de omschrijving. In de bestelbus troffen wij de gestolen fiets en aan. Een 47-jarige Bosschenaar, die bij de auto stond, werd rond 5.15 uur aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek. De fiets is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.

]]>
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

]]>
51.6419309 5.334745600000019
Tilburg - Zakkenroller doet zich voor als drugsdealer https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/08-zakkenroller-doet-zich-voor-als-drugsdealer.html Afgelopen nacht werden in de binnenstad van Tilburg verschillende personen slachtoffer van een zakkenroller. Die opende zijn gesprek met zijn slachtoffers in gebrekkig Engels steevast met “Wil je drugs kopen?” nieuwsbericht Sun, 25 Jun 2017 08:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/08-zakkenroller-doet-zich-voor-als-drugsdealer.html 2017-06-25T08:38:00Z Na sluitingstijd meldde zich in totaal zes personen bij de politie die slachtoffer waren geworden van zakkenrollerij. Opvallend was dat zij allemaal benaderd waren met dezelfde openingszin en daarna spullen miste. De buit bestond vooral uit portemonnees, telefoons en geld. Enkele slachtoffers konden een summier signalement geven. Zodoende controleerde de politie nog twee mogelijke verdachten, maar die hadden waarschijnlijk niets met de zaak te maken.

]]>
Zakkenroller steelt portemonnee 51.5572022 5.091011500000036
Breda - Bestuurster rijdt eerst opzettelijk een jonge vrouw aan en daarna een getuige https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/08-bestuurster-rijdt-eerst-opzettelijk-een-jonge-vrouw-aan-en-daarna-een-getuige.html Een 27 jarige inwoonster van Breda is zaterdagavond aangehouden omdat zij na elkaar twee jonge vrouwen had aangereden. Nadat zij eerst op de Vlaszak opzettelijk een 19 jarige Bredase omver reed, schepte ze kort daarna een getuige (26) die haar kenteken wilde noteren. nieuwsbericht Sun, 25 Jun 2017 07:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/08-bestuurster-rijdt-eerst-opzettelijk-een-jonge-vrouw-aan-en-daarna-een-getuige.html 2017-06-25T07:54:00Z Het voorval begon die avond om 21.45 uur op de Vlaszak. Het 19 jarige slachtoffer merkte ineens dat de bestuurster van een blauwe auto haar bijna aanreed en stopte. Vanuit het raam van de auto kreeg zij een scheldkanonnade over zich heen, terwijl ze geen idee had wat ze misdaan had. Toen de automobiliste wegreed zocht het slachtoffer steun bij een vriend die net aan kwam lopen en samen liepen ze door. Het tweetal stak vervolgens over op het zebrapad richting Oude Vest toen de jonge vrouw plots een enorme klap voelde. Ze ging onderuit en zag de blauw auto van haar weg rijden.

 

Ook getuige aangereden

Deze opzettelijke aanrijding werd door enkele getuigen gezien. Een daarvan, een 26 jarige inwoonster van Breda, besloot de blauwe auto op haar fiets een stukje te volgen om het kenteken te kunnen noteren. Toen de bestuurster van de auto dat in de gaten kreeg gaf ze opnieuw gas en reed de getuige omver. Opnieuw wilde ze er vandoor gaan, maar dit werd belemmerd door een Taxichauffeur (25) die getuige was geweest van het hele voorval. Hij wierp zich voor de auto van de verdachte en al bonzend op het raam wist hij de auto tot stoppen te dwingen. De verdachte verklaarde later dat haar auto technische mankementen had waardoor de aanrijding was ontstaan. Getuigenverklaringen spreken dit echter tegen. De vrouw werd aangehouden.

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 51.5886687 4.780681200000004
Schijndel - Keien op wegdek aanleiding ernstig ongeluk; getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/09-keien-op-wegdek-aanleiding-ernstig-ongeluk-getuigen-gezocht.html Een automobiliste uit Schijndel raakte in de nacht van 23 op 24 juni ernstig gewond bij een aanrijding in haar woonplaats. Het ongeluk werd veroorzaakt door keien die op het wegdek lagen. Het lijkt erop dat de keien doelbewust op straat zijn gelegd. De politie komt graag in contact met diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn en met getuigen die over informatie beschikken die kan helpen bij het onderzoek. nieuwsbericht Sat, 24 Jun 2017 11:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/09-keien-op-wegdek-aanleiding-ernstig-ongeluk-getuigen-gezocht.html 2017-06-24T11:38:00Z De 32-jarige automobiliste uit Schijndel reed zaterdagochtend 24 juni rond 3.45 uur over de Structuurweg in haar woonplaats. Ze reed over een kei(en) die op het wegdek lag. Haar auto kreeg een klapband en botste vervolgens tegen een boom. De vrouw kwam bekneld te zitten in het voertuig. De brandweer bevrijdde haar uit de auto. De vrouw is zwaargewond overgebracht naar het ziekenhuis. Ze liep onder meer een klaplong op. Een traumahelikopter kwam naar de plaats van de aanrijding om medische assistentie te verlenen. Kort na de aanrijding reed een andere automobilist ook over de keien heen. Hij raakte niet gewond. Zijn auto liep wel schade op. De keien, die op de weg lagen, zorgden voor een uiterst gevaarlijke verkeerssituatie. Wij onderzoeken wie hiervoor verantwoordelijk is.

]]>
Gespecialiseerde rechercheurs op het gebied van verkeer deden onderzoek op de plaats van de aanrijding. Hieruit komt naar voren dat de keien op het wegdek de oorzaak vormen voor de aanrijding. Heeft u tussen 2.30 en 3.45 uur gezien wie de keien op de Structuurweg heeft neergelegd? Of beschikt u anderzijds over informatie die ons kan helpen bij het opsporen van diegene(n) die hiervoor verantwoordelijk zijn? Neem dan contact met ons op via 0900-8844. Deelt u uw informatie liever anoniem met ons, bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Het is ook mogelijk om uw melding digitaal te doen, vul hiervoor onderstaand tipformulier in.

]]>
Ambulance 51.6245485 5.4398188999999775
Roosendaal - Aanhouding na dreiging https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-aanhouding-na-dreiging.html De politie arresteerde zaterdag 24 juni omstreeks 08.00 uur in een stilstaande trein op het NS station een 29-jarige man uit Schiedam, omdat hij riep dat hij een bom zou laten afgaan. nieuwsbericht Sat, 24 Jun 2017 11:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-aanhouding-na-dreiging.html 2017-06-24T11:25:00Z In de intercitytrein van Amsterdam naar Brussel veroorzaakte de verdachte onrust door passagiers aan te spreken. Op het moment dat de conducteur hem daarop wilde aanspreken, riep de man dat hij een bom zou laten afgaan. De trein kwam inmiddels in het station aan en de politie arresteerde de 29-jarige verdachte. De passagiers werden uit de trein gehaald en uit zekerheid doorzocht een politiehond de trein. Er werd niets aangetroffen dat leek op een explosief. Het station was enige tijd niet toegankelijk en het treinverkeer naar Roosendaal werd tijdelijk stilgelegd. De politie denkt dat het om een verwarde man gaat. De recherche doet nader onderzoek. 

]]>
51.5404857 4.459818300000052
Tilburg - Politie schaalt groot op na melding bedreiging https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-politie-schaalt-groot-op-na-melding-bedreiging.html Een melding dat een familie aan de Ardennenweide in Tilburg door vier mannen bedreigd zou worden leidde afgelopen nacht kort tot een grote politie-inzet. Verschillende politie-eenheden en een politie-heli gingen op zoek naar de mannen die bivakmutsen droegen en een wapen bij zich zouden hebben. nieuwsbericht Sat, 24 Jun 2017 09:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-politie-schaalt-groot-op-na-melding-bedreiging.html 2017-06-24T09:33:00Z Rond 03.15 uur kreeg de politie de melding dat de familie van een feest thuis was gekomen op de Ardennenweide. Nog voor zij naar binnen konden gaan kwamen er vier mannen op hen af gelopen. Ze droegen bivakmutsen en een van hen zou een vuurwapen in zijn hand hebben. Het lukte de familie om snel naar binnen te gaan en de politie te bellen. Die zette meteen groot in op deze bedreiging. Met verschillende politie-eenheden werd de buurt afgezocht. Daarbij werd ook een politie-heli ingezet. Uiteindelijk werd er één persoon (21) aangehouden, maar wisten de anderen te ontkomen. De bedreiging zou mogelijk verband houden met een conflict dat de zoon des huizes enige tijd geleden heeft gehad. De politie onderzoekt de zaak nog nader.

]]>
51.5373428 5.0859402999999475
Breda - Man dreigt met mes en bijt na zijn aanhouding een stuk van zijn tong https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-man-dreigt-met-mes-en-bijt-na-zijn-aanhouding-een-stuk-van-zijn-tong.html Politieagenten hadden vrijdagavond hun handen vol aan een 38 jarige arrestant die iemand achterna was gegaan met een mes. Nadat hij was aangehouden werd hij agressief en beet hij een stuk van zijn eigen tong af. nieuwsbericht Sat, 24 Jun 2017 08:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-man-dreigt-met-mes-en-bijt-na-zijn-aanhouding-een-stuk-van-zijn-tong.html 2017-06-24T08:49:00Z De politie kreeg om 19.30 uur een melding dat er iemand bedreigd werd op de Gravinnen van Nassauboulevard in Breda. Daar had de verdachte volgens een getuige luid schreeuwend ruzie met een andere man. Toen de verdachte een mes tevoorschijn haalde ging de andere man er vandoor. Nadat de gewaarschuwde politie de agressieve man had overmeesterd werd hij in de cel gezet. Daar verwondde hij zichzelf echter hevig door met zijn hoofd op een betonnen tafel te slaan. Ook beet hij een stuk van zijn tong. De man werd daarom in het ziekenhuis eerst medisch behandeld en vervolgens in een speciale observatiecel ingesloten. De politie onderzoekt nog wat de aanleiding voor de bedreiging en het opvolgende gedag is geweest.

]]>
man wordt geboeid afgevoerd 51.5961631 4.779165400000011
Tilburg - Drank mogelijk oorzaak van aanrijding met vier gewonden op A58 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-vier-gewonden-bij-eenzijdig-ongeval-op-a58.html Drank lijkt mogelijk de oorzaak te zijn van het eenzijdige ongeval dat vanmorgen op de A58 tussen Tilburg en Breda gebeurde. De bestuurder van de auto, een 23 jarige Bredanaar, is aangehouden nadat bij een blaastest bleek dat hij te veel alcohol op had. Bij het eenzijdig ongeval raakten vier personen gewond, waarvan één ernstig. de bestuurder zelf bleef ongedeerd. nieuwsbericht Sat, 24 Jun 2017 08:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/24/08-vier-gewonden-bij-eenzijdig-ongeval-op-a58.html 2017-06-24T08:11:00Z De auto, die vanuit Tilburg op weg was richting Breda, raakte even voorbij de parkeerplaats De Blaak van de weg. Hij sloeg over de kop en belandde op zijn kop in een naastgelegen sloot. In de auto zaten op dat moment vijf personen. Direct werd groot ingezet op de hulpverlening. Vijf ambulances werden ingezet om de slachtoffer hulp te bieden. Ook landde er twee trauma helikopters, waardoor de weg korte tijd werd afgesloten. 

]]>
51.539113632514955 5.018777847290039