Alle berichten | Limburg-Zuid (streek) | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ab/streken/zuid-limburg-streek.xml RSS-feed van Zuid-Limburg nl Thu, 14 Dec 2017 17:07:51 GMT 2017-12-14T17:07:51Z nl Sittard - Twee arrestaties voor overval op cafetaria https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/10-twee-arrestaties-voor-overval-op-cafetaria.html De politie heeft twee personen aangehouden, omdat zij verdacht worden van een overval op een cafetaria aan de Tudderenderweg. Bij de overval, die afgelopen vrijdagavond werd gepleegd, raakte niemand gewond. nieuwsbericht Tue, 12 Dec 2017 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/12/10-twee-arrestaties-voor-overval-op-cafetaria.html 2017-12-12T15:17:00Z Uit het eerste onderzoek kwam een 18-jarige jongeman uit Sittard al snel in beeld. Hij werd afgelopen zondag gearresteerd in een woning in Sittard. Uit het vervolgonderzoek bleek vervolgens wie de tweede verdachte in deze overval moest zijn. Het gaat om een 16-jarige jongen die maandag is aangehouden.

]]>
In de woning van de eerste verdachte ontdekte de politie een aantal airsoftwapens en daarnaast pakjes sigaretten die waarschijnlijk van de overval afkomstig zijn. Ook in de woning waarin de tweede verdachte verbleef, vonden agenten pakjes sigaretten die vermoedelijk tijdens de overval zijn buitgemaakt. 

]]>
51.0006238 5.8864787999999635
Kerkrade - Twee aanhoudingen bij drugsdeal https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/8/10-twee-aanhoudingen-bij-drugsdeal.html De politie is woensdagmiddag getuige geweest van een drugsdeal op de Meuserstraat in Kerkrade. Twee personen zijn hierbij aangehouden. nieuwsbericht Fri, 08 Dec 2017 15:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/8/10-twee-aanhoudingen-bij-drugsdeal.html 2017-12-08T15:48:00Z Rond 17.00 uur zagen agenten hoe twee auto’s op de Meuserstraat stopten en waarbij uit de kofferbak van de ene auto een tas overhandigd werd aan de bestuurder van de andere auto.
Bij controle bleek dat zich in de tas hennep, cocaïne en een grote partij xtc-pillen bevonden.

De bestuurders van de twee auto’s werden ter plaatse aangehouden. Het gaat om een man van 58 jaar uit Heerlen en een man van 25 jaar uit Eygelshoven.
Beide verdachten zijn vrijdag voorgeleid aan de Rechter-Commissaris.

 

]]>
50.8809084 6.07927989999996
Geleen / Kerkrade - Wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen bij actie Satudarah https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/10-wapens-drugs-motoren-en-geld-in-beslag-genomen-bij-actie-satudarah.html Bij de doorzoekingen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen - waar OMG (Outlaw Motorcycle Gang) Satudarah haar clubavonden houdt - en verschillende woningen in Geleen en Kerkrade zijn woensdagavond- en donderdagnacht onder andere wapens, drugs, motoren en geld in beslag genomen. nieuwsbericht Thu, 07 Dec 2017 14:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/7/10-wapens-drugs-motoren-en-geld-in-beslag-genomen-bij-actie-satudarah.html 2017-12-07T14:10:00Z In totaal zijn zeven personen aangehouden. De vijf verdachten in het kader van het strafrechtelijk lopende onderzoek van politie en Openbaar Ministerie. Daarnaast nog eens twee personen die aanwezig waren in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen.

Resultaten
De politie trof in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen een hoeveelheid, vermoedelijk, verdovende middelen aan, alsmede een wapen dat nog onderzocht wordt op echtheid. Deze spullen zijn in beslag genomen.
In vier andere woningen in Geleen alsmede in een woning in Kerkrade zijn eveneens doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn onder andere twee geladen wapens, munitie, een boksbeugel, een taser, een aanzienlijke hoeveelheid geld, zes motoren, verdovende middelen, materialen en spullen te gebruiken bij een hennepkweker en informatiedragers in beslag genomen.

Aangehouden verdachten
In het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen hield de politie vier verdachten aan. Het gaat om drie mannen van 41, 36 en 33 jaar uit Geleen en een man van 43 jaar uit Kerkrade.
Daarnaast werd in een woning in de nabijheid van het pand aan de Borrekuilstraat een man van 35 jaar aangehouden. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging, witwassen en het vormen van een criminele organisatie.

Bij de controle van de aanwezigen in het pand waar de clubavonden gehouden worden, heeft de politie nog eens twee personen gearresteerd. Eén persoon terzake de wet ID (identificatieplicht). Hij is woensdagavond in vrijheid gesteld. Daarnaast hield de politie een man van 24 jaar uit Venlo aan. In zijn auto werd zwaar (verboden) vuurwerk aangetroffen. Het vuurwerk is in beslag genomen. De Venlonaar werd donderdagochtend weer in vrijheid gesteld.

Bestuurlijke rapportages
Van de acties in Geleen wordt een bestuurlijke rapportage opgemaakt voor de burgemeester van deze gemeente.

Onderzoek
Het onderzoek in de woningen en de pand aan de Borrekuilstraat in Geleen duurde tot donderdagochtend rond 04.00 uur. Bij de actie zijn zo’n 200 politieagenten ingezet.

Prioriteit
De aanpak van OMG’s heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn vaak op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

 

 

]]>
50.9798323 5.825208699999962
Geleen / Kerkrade - Vijf aanhoudingen bij actie OMG https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-vijf-aanhoudingen-bij-actie-omg.html Bij de gezamenlijke actie van politie en Openbaar Ministerie, die woensdagavond in Geleen en Kerkrade van start ging, zijn tot nu toe vijf leden van OMG Satudarah, door een arrestatieteam aangehouden. nieuwsbericht Wed, 06 Dec 2017 22:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-vijf-aanhoudingen-bij-actie-omg.html 2017-12-06T22:31:00Z De politie startte rond 22.00 uur een onderzoek in een pand aan de Borrekuilstraat in de Geleense wijk Lindenheuvel waar OMG Satudarah haar clubavonden houdt. Daarnaast werd ook een onderzoek gestart in een tweetal woningen in de directe omgeving van het betreffende pand, twee panden in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade.

]]>
In het pand in Geleen werden vier mannen gearresteerd. Daarnaast is nog een persoon in de woningen in Geleen aangehouden.

]]>
De politie is momenteel bezig met de controle van de aanwezigen in het pand aan de Borrekuilstraat in Geleen en het vaststellen van hun identiteit. Ze worden gecontroleerd op strafbare feiten, zoals bijv. verboden wapenbezit of het in bezit hebben van verdovende middelen.
Nadat de controle is afgerond, kunnen de aanwezigen die geen strafbaar feit hebben gepleegd vertrekken. Op het moment dat iedereen is vertrokken, zal een doorzoeking in het pand starten. Dit zal geruime tijd in beslag nemen.

]]>
Wat de politie bij de doorzoekingen aantreft in zowel het pand aan de Borrekuilstraat als in de woningen, zal in de loop van donderdagochtend bekend gemaakt worden. Dit geldt ook voor eventuele aanhoudingen tijdens de controle bij het pand aan de Borrekuilstraat.

]]>
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

]]>
50.8659457 6.070548599999938
Geleen - Onderzoek in woningen en locatie clubavonden Satudarah https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-onderzoek-in-woningen-en-locatie-clubavonden-satudarah.html In het kader van een lopend onderzoek naar leden van een Outlaw Motorcycle Gangs (OMG) zijn het Openbaar Ministerie en de politie in Limburg in een gezamenlijke actie woensdagavond een onderzoek gestart in het pand waar OMG Satudarah haar clubavonden houdt. Het pand ligt aan de Borrekuilstraat in Geleen. Daarnaast zijn doorzoekingen gestart in vijf woningen in Limburg. nieuwsbericht Wed, 06 Dec 2017 21:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/6/10-onderzoek-in-woningen-en-locatie-clubavonden-satudarah.html 2017-12-06T21:16:00Z De actie ging rond 22.00 uur van start en er zijn zo’n 200 politieagenten bij betrokken.

Onderzoek
Aanleiding voor de actie is een onderzoek gericht op betrokkenheid van leden van de OMG bij geweldsdelicten waaronder afpersing en bedreiging maar ook bij witwassen.

Geleen en Kerkrade
In het betreffende pand aan de Borrekuilstraat in Geleen is inmiddels een aantal personen aangehouden. Op dit moment worden alle personen die aanwezig zijn in het pand gecontroleerd. Nadat alle personen gecontroleerd zijn en het pand hebben verlaten, zal een doorzoeking starten.

De toegangs- en een aantal andere wegen naar en in de omgeving van het pand zijn afgezet.

Er werd in Geleen niet alleen een onderzoek in het betreffende pand aan de Borrekuilstraat gestart. Ook op twee andere locaties in de nabijheid van het pand in Geleen, twee locaties in Geleen-Zuid en in een woning in Kerkrade heeft de politie een doorzoeking gestart.

Resultaten
De actie is nog in volle gang en op dit moment zijn de doorzoekingen nog bezig. Er kan nog geen informatie gegeven worden over de resultaten en over het precieze aantal aanhoudingen.

Prioriteit
De aanpak van OMG's heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeenten en Openbaar Ministerie. Leden zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

 

]]>
50.9798323 5.825208699999962
Herten - Drie mannen aangehouden na poging inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/10-drie-mannen-aangehouden-na-poging-inbraak.html In de nacht van zondag op maandag heeft de politie in Herten drie mannen aangehouden op verdenking van inbraak. Al snel bleek dat de drie eerder die nacht hadden ingebroken in Roosteren. nieuwsbericht Mon, 04 Dec 2017 16:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/10-drie-mannen-aangehouden-na-poging-inbraak.html 2017-12-04T16:49:00Z Na een inbraakmelding van een bewoonster van de Hoofdstraat in Herten, rond 4.00 uur, startte de politie een onderzoek in de omgeving. In de buurt van de woning van de meldster troffen de agenten een auto aan met daarin drie mannen. In de auto lag inbrekersgereedschap en diverse goederen. De mannen zijn aangehouden. Bij de inbraak in Herten is niets buitgemaakt. De goederen in de auto bleken afkomstig van een inbraak uit een bedrijfspand in Roosteren. Uit onderzoek bleek dat het drietal eerder in de nacht in Roosteren bij een bedrijf naar binnen was geweest. Toegang tot het pand werd verschaft door een deur te forceren. Bij deze inbraak werd onder andere drank en een ipad buitgemaakt.

De auto waarin het drietal zat is in beslaggenomen. De drie Poolse mannen, 31 en 32 jaar oud zijn aangehouden en de politie onderzoekt de zaak.


BVH 2017193170 en BVH 2017193034.

]]>
51.172532 5.958613000000014
Heerlen - Voetganger overleden aan verwondingen verkeersongeval https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/10-voetganger-overleden-aan-verwondingen-verkeersongeval.html Een 76-jarige man uit Heerlen is zondagavond 3 december in het ziekenhuis overleden aan de gevolgen van een verkeersongeval. De man werd donderdagavond 23 november op de Ganzeweide aangereden door een auto. nieuwsbericht Mon, 04 Dec 2017 12:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/4/10-voetganger-overleden-aan-verwondingen-verkeersongeval.html 2017-12-04T12:50:00Z Op 23 november net na 19.00 uur zag een 42-jarige automobilist uit Heerlen een voetganger, die op dat moment een zebrapad overstak, over het hoofd en kwam in aanrijding met de man. De voetganger werd daarop met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zondagmiddag 3 december is de man, in het Heerlense ziekenhuis, aan zijn verwondingen overleden.  

 

]]>
50.9175818 5.955260400000043
Maastricht - Drie jongens aangehouden verdacht van overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/1/10-drie-jongens-aangehouden-verdacht-van-overvallen.html De politie heeft woensdag 29 november drie jongens uit Maastricht aangehouden die alle drie worden verdacht van twee overvallen. De jongens van 14 en 18 en 19 jaar zouden op 5 en 23 november gewapende overvallen hebben gepleegd op twee drogisterijen in Maastricht. nieuwsbericht Fri, 01 Dec 2017 13:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/december/1/10-drie-jongens-aangehouden-verdacht-van-overvallen.html 2017-12-01T13:42:00Z Op zondagmiddag 5 november werd een drogisterij aan de Voltastraat rond 16.45 uur overvallen. Donderdagavond 23 november rond 19.30 uur werd de cassiere van een drogisterij aan de Ambyerstraat Noord bedreigd met een vuurwapen. Het drietal wordt vrijdagmiddag voorgeleid bij de rechter commissaris.

]]>
50.8524154 5.712719099999958
Nederland - Opsporing Verzocht 28 november 2017 https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/opsporing-verzocht-28-november-2017.html In de uitzending van Opsporing Verzocht van dinsdag 28 november wordt onder meer aandacht gevraagd voor de dood van Sofie Kerklaan uit Amsterdam. Zij kwam medio november om het leven. nieuwsbericht Tue, 28 Nov 2017 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/28/opsporing-verzocht-28-november-2017.html 2017-11-28T11:21:00Z Sofie werd in de nacht van zaterdaq 11 op zondag 12 november zwaargewond gevonden op het trottoir van het Djakartaterras in de hoofdstad. Ondanks de inspanningen van de hulpdiensten bezweek de 27-jarige Amsterdamse aan haar verwondingen.
In het televisieprogramma roept de politie mensen op zich te melden als zij iets hebben gezien of gehoord dat mogelijk met de dood van Sofie heeft te maken. Een getuige verklaarde die bewuste novembernacht harde stemmen te hebben gehoord aan het Djakartaterras. Mogelijk was er sprake van een woordenwisseling of ruzie. Heeft u bijvoorbeeld daar informatie over, deel dat s.v.p.

]]>
Een overzicht van de onderwerpen in de uitzending:
- Amsterdam: de dood Sofie Kerklaan
- Amsterdam: pinpas buitgemaakt met babbeltruc
- Amsterdam: schietincident in woonwijk
- Groningen: vrouw opgelicht door 'Belastingdienst'
- Maastricht: woningoverval
- Purmerend: inbrekers te zien op pinbeelden
- Rotterdam: woningoverval
- Rotterdam: Turkse vrachtwagenchauffeur overvallen
- Zevenbergen: diefstal van uniformonderdelen
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit het programma van vorige week.

]]>
Opsporing Verzocht is dinsdag 28 november vanaf 20.30 uur te zien op NPO 1. Het programma wordt woensdag 29 november rond 12.00 uur herhaald via NPO 2.

]]>
Belpanel nieuw decor 52.3702157 4.895167899999933
Maastricht - Gewapende overval drogisterij https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/10-overval-drogisterij.html Twee gemaskerde mannen hebben donderdagavond een drogisterij aan de Ambyerstraat Noord overvallen. De twee bedreigden rond 19.30 uur een medewerker met een vuurwapen en eisten geld. Toen de cassiere geen geld gaf, verdween het tweetal zonder buit. Zij vluchtten op een scooter in de richting van de verkeerslichten bij de kerk in Amby. Er raakte niemand gewond. nieuwsbericht Fri, 24 Nov 2017 13:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/24/10-overval-drogisterij.html 2017-11-24T13:08:00Z De politie heeft een Burgernetbericht verstuurd met een oproep om uit te kijken. Dit heeft nog niet geleid tot een aanhouding. De scooter waarop zij reden is teruggevonden in Wittevrouwenveld. De politie heeft een buuronderzoek gehouden en is een onderzoek gestart. Zij wil graag in contact komen met mensen die meer informatie hebben over deze overval. Zij kunnen digitaal melden via politie.nl/melden of telefonisch via het algemeen telefoonnummer 0900-8844. Ook kan anoniem worden gemeld bij M. via 0800-7000. 

]]>
50.86723850000001 5.733013400000004