Landelijke feed | Alle berichten | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/algemeen/ab/algemeen.xml Deze feed bevat alle nieuws-, opsporing- en vermistberichten, zowel landelijk als lokaal. nl Tue, 27 Jun 2017 12:22:02 GMT 2017-06-27T12:22:02Z nl Nederland - Jaarcijfers 2016 landelijke opsporingscommunicatie https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/00-jaarcijfers-2016-landelijke-opsporingscommunicatie.html Ook in 2016 waren burgers weer volop betrokken bij het oplossen van misdrijven, vermissingen en identificaties van onbekende personen. Vorig jaar kwamen in landelijke tv-programma’s 342 politieonderzoeken onder de aandacht. In 138 van deze zaken, ofwel 40 procent, werden verdachten aangehouden of identiteiten vastgesteld. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/00-jaarcijfers-2016-landelijke-opsporingscommunicatie.html 2017-06-27T12:00:00Z Samenwerking met burgers speelt een steeds grotere rol in de opsporing. Keer op keer blijkt dat mensen vaak al een tijd met informatie over een bepaalde zaak rondlopen. Soms zijn ze zich hier niet van bewust. En daarom wordt de burger regelmatig door de politie gevraagd om proactief mee te denken in opsporingsonderzoeken. In feite heeft de politie hiermee de mogelijkheid voor een heel groot ‘buurtonderzoek’ onder miljoenen mensen.

]]>
Een van de mooiste voorbeelden van het inroepen van de hulp van burgers is de langjarige samenwerking met onder meer het programma Opsporing Verzocht. In 2016 lijkt ook sprake van een nieuwe trend: er waren meerdere zaken waarin daders zich na een uitzending van het opsporingsprogramma zelf bij de politie meldden. Het bekendste voorbeeld hiervan is de 14 jaar oude Posbankmoord; de daders zijn inmiddels veroordeeld. Vorig jaar meldden zich op deze manier ook al de dader van een mishandeling bij de TT Assen en de dader van een overval op een taxichauffeur in Haarlem.

]]>
Dankzij kijkerstips werd een verdachte gearresteerd voor een reeks gewelddadige verkrachtingen eind januari in Amsterdam. Een andere kijkerstip leidde in de zaak van de vermoorde zakenman Koen Everink tot een aanhouding. Ook de zogenoemde ‘Zwarte Piet-zaak’ werd mede door kijkers opgelost. Eind 2014 liep een medewerkster van een tankstation in Borne blijvend hersenletsel op nadat een als Zwarte Piet verklede overvaller haar met een knuppel sloeg. Deze zomer werden de twee verdachten veroordeeld.

]]>
Om meedenkende burgers te bereiken, heeft de afdeling opsporingscommunicatie van de politie overeenkomsten afgesloten met diverse mediapartners, onder wie Hart van Nederland van SBS, Goedemorgen Nederland van WNL en het ANP. De meest intensieve samenwerking is er al jaren met Opsporing Verzocht van AVROTROS. In 2017 bestaat dit opsporingsprogramma alweer 35 jaar. En dat dit nog steeds aanspreekt blijkt uit het feit dat het seizoen 2015/2016 qua kijkcijfers het meest succesvolle seizoen van Opsporing Verzocht in tien jaar tijd is geweest. Gemiddeld stemden 1.255.000 kijkers af op de live-uitzending.

]]>
Naast opsporingsberichtgeving via landelijke tv-programma’s maken de politie en het Openbaar Ministerie ook gebruik van regionale opsporingsprogramma’s en de website van de politie. Ook Twitter en sociale netwerken zoals Burgernet vormen in heterdaadsituaties een krachtig instrument bij opsporing. De politie zet verder de politie-app in met pushberichten naar specifieke gemeenten, waarin wordt verwezen naar zaken in de uitzending van Opsporing Verzocht en Hart van Nederland.

]]>
Nieuw was vorig jaar in de zaak van ‘het hoofd’ in Amstelveen de inzet van onder meer Facebook advertising. In Amsterdam West leidde de inzet van het Mobile Media Lab en Opsporing Verzocht tot een aanhouding in de zaak van de vermoorde fietsenmaker in Amsterdam West. 

]]>
Anniko van Santen - Opsporing Verzocht 52.13263300000001 5.2912659999999505
Rotterdam/ Axel/ Breda - Derde verdachte voor ontvoering en mishandeling opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-derde-verdachte-voor-ontvoering-en-mishandeling-opgepakt.html Een 34-jarige Rotterdams No Surrender lid is in de gevangenis in Rotterdam aangehouden. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij de ontvoering en mishandeling van een mede clublid. De Rotterdammer zat al vast voor een andere zware mishandeling, ook van een ex-club lid. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-derde-verdachte-voor-ontvoering-en-mishandeling-opgepakt.html 2017-06-27T11:48:00Z De verdachte is dinsdagochtend 27 juni aangehouden in zijn cel. De politie is nog altijd op zoek naar een vierde verdachte. Deze zou mogelijk verblijven in Rotterdam of Axel. In beide plaatsen is daarom dinsdagochtend een inval gedaan in twee panden. De verdachte, ook een lid van No Surrender, is niet aangetroffen. De woningen zijn onder leiding van de rechter commissaris doorzocht. In Rotterdam werd onder andere een stroomstootwapen in beslag genomen. Het onderzoeksteam van de politie blijft jacht maken op deze vierde man en roept hem op zich te melden.

]]>
Het incident waarvoor de Rotterdamse verdachte is aangehouden vond plaats op de Kruisweide in Breda voor een winkel van IKEA. Een (toenmalig) kaderlid van motorclub No Surrender werd, terwijl hij op de grond lag, door vier mannen geschopt en geslagen. Daarna werd hij naar zijn eigen auto geleid en meegenomen. De vechtpartij en ontvoering werd vastgelegd met bewakingscamera’s. Ondanks dat het slachtoffer zich heeft verzet, liep hij verschillende verwondingen in zijn gezicht op.

]]>
De bewakingsbeelden werden 12 juni getoond in het opsporingsprogramma Bureau Brabant en 13 juni in Opsporing Verzocht. Eerder meldde een 26-jarige Hagenaar, lid van de outlaw motorcycle gang No Surrender, zich bij de politie. Hij had zich zelf als een van de ‘daders‘ herkend en wilde daarover een verklaring af leggen. Deze verdachte zit inmiddels in bewaring. Een tweede verdachte, een 36-jarige Bredanaar, werd op 20 juni door de Koninklijke Marechaussee aangehouden in een vliegtuig op Schiphol.

]]>
De aanpak van Outlaw Motorcycle Gangs heeft een hoge prioriteit voor de politie, gemeente en Openbaar Ministerie. Leden van deze motorclubs zijn op grote schaal betrokken bij criminele en/of ondermijnende activiteiten op het gebied van onder meer wapens, drugs en intimidatie. Hierbij wordt door de betrokken partners gekeken naar de meest effectieve werkwijze; dit kan zowel bestuurlijk, strafrechtelijk of anderszins zijn.

]]>
bewaker in cellenblok
Beek - Hennepkwekerij geruimd in loods https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/hennepkwekerij-geruimd-in-loods.html De politie heeft dinsdagochtend in een loods aan de Polychemstraat een professionele hennepkwekerij geruimd. Uit onderzoek kwam de politie uit bij de zeven ruimtes grote kwekerij. Agenten troffen ongeveer 1200 hennepplanten en 900 hennepstekken aan. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/hennepkwekerij-geruimd-in-loods.html 2017-06-27T11:41:00Z De hennepplanten zijn samen met de aanwezige apparatuur in beslag genomen en worden vernietigd. Onderzoek in het pand wees uit dat er sprake is van het illegaal aftappen van elektriciteit. Er zijn geen personen in het pand aangetroffen en er zijn geen aanhoudingen verricht. De zaak is nog in onderzoek.

Wat is het gevaar van hennepteelt?

Mocht zich een hennepkwekerij bij u in de buurt bevinden, dan loopt u het risico van brand door kortsluiting en lekkage. Criminelen die zich bezighouden met illegale hennepteelt gebruiken onderling veel geweld. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor lekkages, brandschade en illegaal getapte energie. Georganiseerde criminelen frauderen met uitkeringen en hypotheken om geld wit te wassen. Overheid, bedrijven en verzekeraars zijn het slachtoffer.

Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!

Ruikt u henneplucht en denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900 – 88 44 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

  • Aanwezigheid van hennepgeur.
  • Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting.
  • Constant zoemend of ronkend geluid.
  • Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

Meer weten over dit onderwerp? Bekijk dan de speciale pagina op politie.nl

LINK: http://www.politie.nl/onderwerpen/illegale-hennepteelt.html

 

 

]]>
Utrecht - Inbrekers op heterdaad betrapt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/03-inbrekers-op-heterdaad-betrapt.html Maandag 26 juni zijn twee mannen gesnapt toen ze een inbraak wilden plegen bij een woning aan de Parkzichtlaan. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 11:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/03-inbrekers-op-heterdaad-betrapt.html 2017-06-27T11:21:00Z Naar aanleiding van een melding rond 12.00 uur ging de politie met meerdere eenheden ter plaatse. Er was dat twee mannen zich verdacht gedroegen en een flatgebouw aan de Parkzichtlaan binnen gingen waar zij, volgens de melder, niet thuis hoorden. In dit flatgebouw troffen de agenten een geforceerde voordeur aan. Het tweetal, 19 en 26 jaar uit Amsterdam, werd nog in de woning aangetroffen, werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor verhoor.

]]>
Rotterdam - Politie onderzoekt overval winkel Rotterdam-Zuid https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/07-politie-onderzoekt-overval-winkel-rotterdam-zuid.html De politie onderzoekt de overval op een textielzaak aan de Vuurplaat in Rotterdam-Zuid, die dinsdagochtend plaatsvond. Ze komt daarbij graag in contact met getuigen. Bij de overval raakte niemand gewond. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 10:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/07-politie-onderzoekt-overval-winkel-rotterdam-zuid.html 2017-06-27T10:28:00Z Iets na half elf komt een man de winkel binnen. Hij bedreigt de kassière met een mogelijk vuurwapen en gaat er met een geldbedrag vandoor. Getuigen zien hem met een andere man wegrennen. Deze man verkende vermoedelijk voorafgaand aan de overval de winkel. Agenten gingen direct naar de Vuurplaat en startten een onderzoek naar de twee verdachten. Dat heeft vooralsnog niet tot een aanhouding geleid.

 

]]>
Heeft u iets gezien of gehoord van dit incident? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844 of maak gebruik van onderstaand tipformulier. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000. De verdachte die de medewerkster bedreigde droeg donkere kleding en had een bivakmuts met legerprint op. De andere verdachte droeg een jas met capuchon, een petje met een rode bies en een donkerblauw trainingspak.

]]>
Detailopname surveillancewagen
Zandvoort - Verdachte aangehouden voor inbraak in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-verdachte-aangehouden-voor-inbraak-in-auto.html De politie heeft dinsdagochtend rond 03:00 uur een 19-jarige jongen uit Utrecht aangehouden op verdenking van diefstal uit een voertuig op de Vondellaan. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-verdachte-aangehouden-voor-inbraak-in-auto.html 2017-06-27T09:53:00Z Beveiligingspersoneel meldde bij de politie dat er op de Vondellaan een aantal mannen zich verdacht ophielden bij een aantal geparkeerde auto’s.  Zij zouden veel interesse hebben in de voertuigen en zouden ook aan de auto’s rommelen. Toen de mannen het beveiligingspersoneel zagen vluchten zij weg. Hun auto bleef achter.

Bij controle bleek dat  een navigatiesysteem uit een van de auto’s  was weggenomen. Later op de ochtend is een van de mannen  teruggekeerd naar het achtergebleven voertuig, waarop de politie de man heeft aangehouden op verdenking van diefstal. De verdachte zit nog vast voor onderzoek.

2017132443

 

]]>
52.37114870000001 4.533355000000029
Breda - Man gewond na schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-man-gewond-na-schietincident.html Een 40-jarige Roosendaler is maandagavond 26 juni rond 17.17 uur beschoten op de Scheldestraat. Daarbij raakte de man gewond. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-man-gewond-na-schietincident.html 2017-06-27T09:49:00Z De politie kreeg kort na het incident een melding binnen en agenten gingen direct naar de Scheldestraat toe. Omdat er geschoten zou zijn droegen ze kogelwerende vesten. De omgeving werd afgezocht, maar zowel de dader als slachtoffer waren spoorloos. Er is direct een buurtonderzoek gestart en de technische recherche heeft ter plaatse sporenonderzoek gedaan.

]]>
Het slachtoffer bleek uiteindelijk naar een ziekenhuis te zijn gegaan. Hij werd daar behandeld aan zijn verwondingen. De man heeft een verklaring afgelegd en de dader zou mogelijk een bekende van hem zijn.

]]>
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen.

]]>
Kerkdriel - Automobilist rijdt zich vast op betonblok; onder invloed https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-kerkdriel-automobilist-rijdt-zich-vast-op-betonblok-onder-invloed.html De politie heeft maandagavond laat de handen vol gehad aan de drie inzittenden van een auto die zich had vastgereden op een betonblok in de Sint Annatroonstraat in Kerkdriel. De politie was na de melding ter plaatse gegaan en trof het drietal aan. Twee van hen een 52- en een 53-jarige inwoner van Kerkdriel werden aangehouden voor niet voldoen aan bevel of vordering en weerspannigheid. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-kerkdriel-automobilist-rijdt-zich-vast-op-betonblok-onder-invloed.html 2017-06-27T09:43:00Z De bestuurder, een 55-jarige plaatsgenoot had zichzelf al bij de agenten gemeld en gezegd dat hij had gereden. Hij mocht blazen en blies meer dan is toegestaan. Hij werd meegenomen naar het bureau voor een ademanalyse. De andere twee mannen gedroegen zich erg vervelend en weigerden te luisteren naar de agenten. Een van hen gooide met puin naar één van de agenten. Uiteindelijk werden beiden aangehouden en meegenomen naar het bureau. Daar werd proces-verbaal opgemaakt.

2017294464 / 20172944553 / 2017294478   fdv

]]>
Eindhoven - Man aangehouden na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/09-man-aangehouden-na-steekincident.html De politie hield maandagavond 26 juni rond 23.15 uur een bewoner van de Leenderweg aan bij zijn woning. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/09-man-aangehouden-na-steekincident.html 2017-06-27T09:32:00Z De man zou eerder op de avond ruzie hebben gekregen met een 35-jarige Eindhovenaar die in de woning op bezoek was. Daarbij ontstond een gevecht en dat leidde er uiteindelijk toe dat de 35-jarige man met een scherp voorwerp werd gestoken. De gealarmeerde hulpdiensten troffen hem uiteindelijk gewond aan op straat voor de woning. Hij is door de ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor verdere behandeling. De bewoner werd de door de politie aangehouden en is in verzekering gesteld voor verder onderzoek. 

]]>
Vaassen - Derde verdachte aangehouden op verdenking betrokkenheid bij dodelijk schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-vaassen-schietincident.html Het rechercheteam dat onderzoek doet naar de dood van de 25-jarige man die in maart werd doodgeschoten op een carpoolplaats in Vaassen, heeft vanochtend een derde verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Apeldoorn. De politie verdenkt ook deze man van betrokkenheid bij het schietincident. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-vaassen-schietincident.html 2017-06-27T09:31:00Z Het lichaam van het slachtoffer werd in de nacht van vrijdag op zaterdag 11 maart door agenten aangetroffen rond 00.10 uur, na een melding over een verdachte situatie op de carpoolplaats aan de Geerstraat in Vaassen. Direct werd er een groot rechercheteam (TGO) op de zaak gezet.

]]>
Via het rechercheonderzoek kwam eerst een 36-jarige man uit Epe als verdachte in beeld. Deze verdachte is op 30 maart aangehouden en zit nog steeds vast. Op 13 juni werd een tweede verdachte aangehouden, een 38-jarige man uit Zwolle. Ook deze verdachte zit nog vast. Vanochtend is de Apeldoorner als derde verdachte aangehouden. De man is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. Het rechercheteam sluit meer aanhoudingen niet uit.

 

]]>
Het onderzoek naar wat er precies gebeurd is op de parkeerplaats en wie erbij betrokken waren is nog gaande, wel is inmiddels duidelijk dat het vermoedelijk ging om een conflict over harddrugs.

Heeft u informatie over dit conflict en nog niet met de politie gesproken, dan kunt u contact opnemen met het team via 900-8844, via het tipformulier op deze pagina of – als u anoniem wilt blijven – via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem). Een mail sturen naar het rechercheteam kan ook, via onrab17004@politie.nl 

 

2017111069

]]>
Etten-Leur - Aangehouden na zwaaien met nepvuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-aangehouden-na-zwaaien-met-nepvuurwapen.html Een 33-jarige man uit Etten-Leur die in zijn achtertuin stond te zwaaien met een nepvuurwapen is aangehouden. Agenten namen het neppistool in beslag. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/08-aangehouden-na-zwaaien-met-nepvuurwapen.html 2017-06-27T09:22:00Z De politie kreeg maandag 26 juni rond 17.00 uur de melding dat er iemand in de wijk Hooghuis met een vuurwapen in zijn achtertuin liep. Toen agenten bij de woning aan kwamen gaf de bewoner aan dat hij in het bezit was van een neppistool. Dat bleek niet van echt te onderscheiden te zijn. Daarop hebben de agenten het in beslag genomen en de bewoner aangehouden. De man is meegenomen naar het politiebureau. Daar is hij gehoord en tekende hij afstand van het balletjespistool. Rond 20.30 uur is hij met een proces-verbaal op zak naar huis gestuurd.

 

]]>
Haarlem - Verdachten aangehouden na poging diefstal https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-verdachten-aangehouden-na-poging-diefstal.html De politie heeft maandagmiddag rond 13.30 uur twee personen aangehouden die kort daarvoor een busje van een pakketbezorger hadden opengebroken op de Gedempte Oude Gracht in Haarlem. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-verdachten-aangehouden-na-poging-diefstal.html 2017-06-27T09:08:00Z Een oplettende burger deed een melding dat hij had gezien dat twee mannen aan de bestelbus aan het rommelen waren en hierop de bus binnenstapte. Hierop keerde de bezorger snel terug naar zijn busje. Hier zag hij een onbekende man in zijn bus staan. De bezorger schreeuwde dat de man weg moest gaan. Hierop vluchtte het tweetal weg in een ander voertuig. Een getuige was zo scherp geweest om het kenteken van de auto van de verdachten te noteren. De mannen zijn kort hierop door agenten aangehouden op de Nassaulaan.
De verdachten zijn een 25- jarige man uit Den Haag en een 49-jarige man uit Rijswijk. Het tweetal zit vast voor onderzoek.

2017132022

]]>
Hattem Apeldoorn Nijmegen Arnhem Zutphen - Onderwerpen Bureau Gld woensdag 28 juni 2017 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-onderwerpen-bureau-gld-woensdag-28-juni-2017.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) ieder uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna om het uur worden herhaald. Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht' of 'Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-onderwerpen-bureau-gld-woensdag-28-juni-2017.html 2017-06-27T09:04:00Z Hattem, woninginbraak met geweld
Op zaterdagavond 4 maart rond 19.30 uur kwamen twee inwoners van Hattem thuis na een bezoek aan de bioscoop. Thuis aangekomen treffen ze twee onbekende jonge mannen in hun woning. Hierbij ontstaat een handgemeen waarbij de bewoners klappen kregen met een ijzeren staaf. De twee raakten hierbij ernstig gewond en moesten aan hun verwondingen worden behandeld in het ziekenhuis. Van een van de inbrekers is een compositietekening gemaakt. Deze wordt in de uitzending getoond.
2017100969

Apeldoorn, diefstal portemonnee op station
Op donderdag 30 maart werd een 75-jarige inwoonster van Enschede ongemerkt bestolen van haar portemonnee op het station. Pas later in de trein, wanneer de conducteur vraagt om haar plaatsbewijs, ontdekt ze dat haar portemonnee verdwenen is. In de tussentijd heeft een onbekende man van middelbare leeftijd al geld opgenomen met haar pinpas bij een pinautomaat aan de Hofstraat. De man staat duidelijk op bewakingsbeelden. Wie kent of herkent hem?
2017145884

Nijmegen, man bedreigt politieman met de dood tijdens voetbalrellen
Een onbekende man bedreigt op 22 april, na afloop van de wedstrijd NEC – Excelsior, tijdens de voetbalrellen een politieman met de dood. De bedreigingen zijn duidelijk vastgelegd met een bodycam die door politiemensen tijdens deze rellen werd gedragen. Deze beelden worden in de uitzending getoond. Wie kent of herkent deze onbekende man?
2017185863

Arnhem, Poging straatroof, verdachten op beeld
In de vroege ochtend van maandag 1 mei werd een 20-jarige inwoonster van Arnhem belaagd door twee onbekende jonge mannen op de Roggestraat. De twee probeerden met geweld haar tas te stelen maar omdat de vrouw zich flink verzette, gingen de twee er uiteindelijk zonder buit vandoor. Het onbekende tweetal werd in de directe omgeving vastgelegd door bewakingscamera’s. Wie kent of herkent dit onbekende duo?
2017195988

Zutphen, diefstal kleding door jongedames
Op donderdag 11 mei stelen drie onbekende jonge dames kleding bij een winkel aan de Overwelving in Zutphen. Het personeel vindt de prijslabels later terug in de pashokjes. De drie dames, die een buggy met een jonge baby bij zich hadden, zijn zeer duidelijk op bewakingsbeelden vastgelegd. Wie kent of herkent dit onbekende drietal?
2017213079

]]>
Cuijk - Gezocht - Diefstal kentekenplaten en brandstof https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-diefstal-kentekenplaten-en-brandstof.html Tussen zondagmiddag 29 januari 2017 12.30 uur en maandagochtend 30 januari 9.30 uur werden er kentekenplaten gestolen van een auto in Cuijk. verdachte Tue, 27 Jun 2017 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/09-diefstal-kentekenplaten-en-brandstof.html 2017-06-27T08:45:00Z Diezelfde middag op 30 januari 2017 werd er rond 15.30 uur getankt zonder te betalen met een auto met de gestolen kentekenplaten erop. Dit gebeurde bij een tankstation in Bruchem, gemeente Zaltbommel. We hebben beelden van deze diefstal bij het tankstation.

 

]]>
Wie herkent deze man? 

]]>
]]>
51.72892660000001 5.879208999999946
Nijmegen - Politie houdt verdachte aan na korte achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-nijmegen-boxmeer-politie-houdt-verdachte-aan-na-korte-achtervolging.html De politie heeft maandagavond even over 21.00 uur een 40-jarige man uit Wolvega aangehouden. Hij was er vandoor gegaan toen agenten hem wilden aanspreken over het feit dat hij achter het stuur zat te bellen. De man wordt o.a. verdacht van poging doodslag. De achtervolging was ingezet op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. De auto werd uiteindelijk gestopt op de A73 ter hoogte van de wijk Dukenburg in Nijmegen. Niemand raakte gewond. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-nijmegen-boxmeer-politie-houdt-verdachte-aan-na-korte-achtervolging.html 2017-06-27T08:28:00Z Agenten zagen de man rijden op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. Zij zagen dat hij aan het bellen was en wilden hem daarop aanspreken. De agenten besloten de man een volgteken te geven en wilden hem laten stoppen bij het tankstation Hondsiep langs de A73. Op de afrit naar het tankstation schoot de auto waarin de verdachte reed plotseling weer de A73 op en ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Hierop werd de achtervolging ingezet. De 40-jarige verdachte ramde onderweg een politieauto maar het lukte de agenten uiteindelijk om hem te laten stoppen. Zijn auto raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar werd uiteindelijk overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen.

Tijdens de rit naar het politiebureau werd hij onwel. Er werd een tussenstop gemaakt in het ziekenhuis. De man kon na controle op de eerste hulp alsnog worden ingesloten. Ook werd bij de man bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Gisterenavond werd een gedeelte van de A73 afgesloten voor het onderzoek. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

2017294368 fdv 

]]>
Politieauto met zwaailicht 51.666959175658555 5.9051513671875
Amsterdam - Man aangehouden in vermissingszaak Sabrina Oosterbeek https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/05-man-aangehouden-in-vermissingszaak-sabrina-oosterbeek.html De politie heeft op dinsdagochtend 27 juni een verdachte aangehouden in de vermissingszaak van Sabrina Oosterbeek. Het gaat om een 44-jarige Amsterdammer. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/05-man-aangehouden-in-vermissingszaak-sabrina-oosterbeek.html 2017-06-27T08:00:00Z Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij haar vermissing. In zijn woning wordt uitgebreid onderzoek verricht. Sabrina is nog altijd vermist. De verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben. Alle informatie over het onderzoek is hier te vinden

]]>
In de boeien aangehouden
Amsterdam - Gezocht - Vermissing Sabrina Oosterbeek https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/05-vermissing-sabrina-oosterbeek.html De recherche vreest dat de vermiste Sabrina Oosterbeek mogelijk slachtoffer is geworden van een misdrijf. De politie is dringend op zoek naar mensen die haar nog hebben gezien of gesproken sinds 8 maart. verdachte Tue, 27 Jun 2017 08:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/maart/05-vermissing-sabrina-oosterbeek.html 2017-06-27T08:00:00Z Sabrina Oosterbeek, geboren in 1986, kreeg als kind de diagnose borderline; een persoonlijkheidsstoornis die zich uitte door stemmingswisselingen. Ze kon bijzonder lief en grappig zijn, zo vertelt haar jongere zus maar in dezelfde mate ook boos of agressief.

 

Die diagnose kwam na een aantal traumatische gebeurtenissen in Sabrina’s jonge leven. Ze had daardoor ook moeite met school en in de omgang met leeftijdgenoten, maar dat verbeterde heel erg toen ze speciaal onderwijs ging volgen.

 

Na de basisschool ging het met Sabrina de verkeerde kant op. Ze was heel beïnvloedbaar en liep de verkeerde vrienden tegen het lijf. Op haar 14e begon ze met blowen en toen ze 17 was gebruikte ze harddrugs. Sabrina raakte ernstig verslaafd en is dat gebleven.

 

Nu, als 30-jarige vrouw, woont ze al jaren in de flat Gelderhoofd in Amsterdam-Zuidoost. Het contact met haar familie is prima. Eigenlijk ging het de laatste maanden relatief heel goed met Sabrina.

 

Verdwijning

In de nacht van dinsdag 7 op woensdag 8 maart 2017 verlaat ze om ongeveer 2.45 uur haar woning. Ze heeft een afspraak, zegt ze tegen haar vriend. Met wie ze die afspraak heeft, zegt ze niet maar wel dat het is om haar fiets te verkopen.

 

Sabrina is tot nu toe niet meer thuisgekomen. Haar familie vreest het ergste: dat Sabrina overleden is, misschien ten gevolge van een misdrijf. Onderzoek door de politie lijkt ook steeds meer in die richting te wijzen.

 

Tussen 02.00 en 04.00 uur die nacht heeft Sabrina met haar mobiele telefoon een aantal gesprekken gevoerd. Ook met mensen die bekenden zijn van de politie. Sindsdien is er met dat toestel niet meer gebeld. Haar bankpas of ID-kaart had ze die nacht niet bij zich en er is sindsdien geen geld van haar rekening gepind.

 

Aangifte

Haar moeder, met wie ze gewoonlijk 3 à 4 keer per week contact had, heeft al die tijd niets meer van Sabrina vernomen. Het gebeurde wel vaker dat Sabrina een paar dagen ‘zoek’ was, maar toen er vanaf 8 maart een hele week voorbij ging, deed de familie aangifte van vermissing.

 

 

Signalement

De 30-jarige Sabrina Oosterbeek is 1.68 meter lang, heeft een zeer tenger postuur en bruine ogen. Toen ze voor het laatst werd gezien, was haar haar blond en miste ze twee voortanden. Toen Sabrina ’s nachts de flat verliet, droeg ze een zwart leren jack, een lichtgekleurde spijkerbroek en zwarte laarsjes met hoge hakken en zilveren studs. Ook had ze een witleren schoudertas bij zich.

 

Fietsroute

Ze vertrok op een sportieve, zwarte fiets die opvalt door zijn witte handvatten, blauwe voorband en rode achterband. Waarschijnlijk is Sabrina langs de Gaasperplas richting de wijk Reigersbos gefietst, al zou het ook kunnen dat haar route via het Mandelapark ging.

 

Beloning

Het onderzoek verloopt vrij moeizaam, doordat veel mensen in Sabrina’s omgeving drugsgebruikers of –dealers zijn en niet graag met de politie praten. Daarom vraagt de politie uw hulp om Sabrina te vinden. Voor de tip die leidt tot de oplossing van deze zaak, heeft de Hoofdofficier van Justitie in Amsterdam een beloning uitgeloofd van 10.000 euro.

 

Heeft u Sabrina sinds 8 maart 2017 gezien, neemt u dan contact op. Of misschien woont u in de buurt van het Gelderhoofd of Reigersbos en heeft u een beveiligingscamera aan uw gevel? In dat geval zou de politie heel graag uw opnamen willen bekijken. Laat het weten.

 

Vragen

Wie weet waar Sabrina Oosterbeek in de nacht van 7 op 8 maart 2017 naartoe is gegaan? Heeft u haar gezien in de wijk Reigersbos?

 

Weet u met wie Sabrina Oosterbeek een afspraak had die nacht?

 

Wie herkent Sabrina’s fiets? Waar en wanneer heeft u die gezien?

 

Wie heeft Sabrina Oosterbeek sinds 8 maart 2017 nog gezien?

 

Weet u waar Sabrina Oosterbeek nu is? Of heeft u informatie over waar zij tussen 8 maart en nu geweest kan zijn?

Informatie kan worden doorgegeven via het onderstaande tipformulier.  U kunt uw informatie ook telefonisch aan ons doorgeven via de Opsporingstiplijn: 0800-6070. Wilt u liever anoniem blijven, bel dan naar Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000 of vul geheel anoniem op www.meldmisdaadanoniem.nlhet tipformulier in.

]]>
 

Man aangehouden in vermissingszaak Sabrina Oosterbeek

De politie heeft op dinsdagochtend 27 juni een verdachte aangehouden in de vermissingszaak van Sabrina Oosterbeek. Het gaat om een 44-jarige Amsterdammer. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij haar vermissing. In zijn woning wordt uitgebreid onderzoek verricht. Sabrina is nog altijd vermist. De verdachte zit in alle beperkingen, wat betekent dat hij alleen met zijn advocaat contact mag hebben.

Grote zoektocht in verband met vermissing Sabrina Oosterbeek

In het onderzoek naar de vermissing van de 30-jarige Sabrina Oosterbeek, vindt er op dinsdag 9 mei een grote zoektocht plaats in Amsterdam-Zuidoost.

Ruim 70 politiemensen kammen een gebied uit tussen haar woning aan het Geldershoofd, de Gooiseweg, de A9 en de metrolijn. Sabrina is voor het laatst op beelden gezien toen zij in de nacht van 7 op 8 maart rond 02.45 uur haar woning verliet. Haar telefoon heeft die nacht nog uitgepeild in het gebied waar gezocht wordt. Het onderzoeksteam hoopt aanwijzingen te vinden die duidelijk maken wat er met haar is gebeurd en waar haar persoonlijke spullen zijn gebleven, zoals haar witte schoudertas en telefoon. Naast politiemensen maken ook meerdere speurhonden deel uit van de zoektocht.    

]]>
]]>
Sabrina Oosterbeek 52.323888 4.970697500000028
Castricum - Vrouw van fiets getrokken en tegen hoofd geslagen https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-vrouw-van-fiets-getrokken-en-tegen-hoofd-geslagen.html De politie zoekt getuigen van een mishandeling op zondag 25 juni tussen 02.45 uur en 04.00 uur. Dit gebeurde op de Korte Brakersweg / Buitendijkspad in Castricum. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 07:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/04-vrouw-van-fiets-getrokken-en-tegen-hoofd-geslagen.html 2017-06-27T07:21:00Z Het slachtoffer, een 23-jarige vrouw, weet het exacte tijdstip niet precies meer. Ze werd door een onbekend gebleven persoon / personen van haar fiets getrokken en kreeg een klap tegen haar hoofd. Daarna is het slachtoffer een heel stuk kwijt. Toen de vrouw weer bij kwam zag het slachtoffer drie personen in haar omgeving. Ze heeft haar fiets en spullen gepakt is snel weggefiets. Mogelijk heeft het drietal iets te maken met de mishandeling of zijn het belangrijke getuigen. 

Het slachtoffer heeft het incident maandag bij de politie gemeld en aangifte gedaan. De politie zoekt getuigen of mensen met informatie. Tips kunnen doorgegevens worden via 0900-88844. 

201713218

]]>
Zwolle - Politie onderzoekt mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-zwolle-politie-onderzoekt-mishandeling.html De politie is een onderzoek gestart naar een mishandeling die zondagavond 25 juni rond 23.00 uur plaatsvond op de Plattenborgstraat. Een Zwollenaar is mishandeld nadat hij een buurman had gevraagd of de muziek wat zachter kon. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 06:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-zwolle-politie-onderzoekt-mishandeling.html 2017-06-27T06:52:00Z Nadat de man aan de deur was geweest liep de situatie uit de hand en werd hij door één van de gasten van zijn buurman mishandeld. Daarna ging de dader er van door in een stationwagen met handelaarskentekenplaten en zilveren dak dragers. Omstanders belden de politie. Agenten zagen een voertuig rijden terwijl ze onderweg waren naar de Plattenborgstraat. Ze controleerden het voertuig maar de inzittenden bleken niet bij de mishandeling betrokken te zijn. Eén van de inzittenden vond het echter wel nodig om de agenten te beledigen. 

]]>
De politie heeft ondertussen al meerdere getuigen gesproken en er is een duidelijk signalement van de dader. Het gaat om een blanke man met een stevig postuur. Vermoedelijk is hij rond de 40 jaar oud. Hij heeft kort haar met een kuif aan de voorkant. Hij droeg een blauw shirt en een korte broek. Na de mishandeling reed hij dus weg in een stationwagen met handelaarskentekenplaten en zilveren dak dragers. Bent of kent u deze man? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Anoniem een tip doorgeven is mogelijk via 0800-7000.

(2017292770) NV

]]>
Portofoon 52.5374738 6.037687900000037
Middelburg - Zoekingen in onderzoek naar handel en productie hennep https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoekingen-in-onderzoek-naar-handel-en-productie-hennep.html De politie heeft vandaag in een onderzoek naar de handel en productie van hennep in zeven loodsen op industrieterrein Arnestein zoekingen gedaan. Een grote hoeveelheid kweekmateriaal is in beslag genomen. Een man uit Vlissingen is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 15:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoekingen-in-onderzoek-naar-handel-en-productie-hennep.html 2017-06-26T15:17:00Z Tijdens de zoekingen in de bedrijfspanden heeft de politie zo’n 24 pallets met goederen die gebruikt kunnen worden voor het kweken van hennep n beslag genomen. Ook werden een motorfiets, heftruck en bromfietsen in beslag genomen. Er wordt niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. 

 

]]>
51.4979025 3.637771100000009
Brabant/Limburg - Gezamenlijke actiedag bestrijding georganiseerde hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html De politie, het Openbaar Ministerie en het lokaal bestuur in Zuid-Nederland hebben een gezamenlijke actie gehouden in het kader van de bestrijding van de georganiseerde hennepteelt. Zeven growshops zijn "bezocht", waarbij 11 aanhoudingen zijn verricht. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html 2017-06-26T14:51:00Z Vanmiddag werden verspreid over heel Zuid-Nederland door de gezamenlijke partners zeven growshops bezocht. Daarbij zijn 11 aanhoudingen verricht en is beslag gelegd op diverse goederen en administratie. Er wordt niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. 

]]>
Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol. 

]]>
De invallen vonden allemaal tegelijkertijd om 13.00 uur plaats in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties. 

]]>
Op vrijwel alle locaties werden kweekmaterialen en/of administratie in beslag genomen. De administratie wordt gebruikt voor verder onderzoek. De kweekmaterialen worden deels vernietigd of opgeslagen in afwachting van een uitspraak van de rechter. Enkele bijzonderheden:

In Oud-Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten. Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

Growshops

In Susteren is een growshop doorzocht en daar werd een aanhouding verricht. Hier werd een geldbedrag van enkele tienduizenden  euro’s in beslag genomen.  In Hoensbroek werd een bedrijf doorzocht. Hier werden twee mensen aangehouden en kweekmaterialen in beslag genomen, waaronder een koelkast vol hennepzaad en een zogenoemde zadenteller.

In Oss werd in een woning een pallet vol kweekmateriaal aangetroffen. Hier werd niemand aangehouden, maar er werd wel administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
Bepaalde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters, voedingscomputers en strijkzakken om geknipte hennep geurvrij te verpakken worden vrijwel in iedere professionele of grootschalige hennepkwekerij door de politie aangetroffen. De verkoop van dit soort voorwerpen gebeurt vrijwel altijd vanuit growshops, groothandels of via het internet en is sinds 1 maart 2015 strafbaar gesteld. De wet beperkt zich daarbij niet alleen tot growshops, ook de elektricien die illegaal de stroom aanlegt of de hokkenbouwer is strafbaar. 

]]>
Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, openbaar ministerie, belastingdienst en gemeente op deze facilitators werkt verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.

In recente opsporingsonderzoeken en tijdens de actie van vandaag naar growshops en groothandels is onder meer administratie in beslag genomen of opgevraagd. Het onderzoek aan de administratie van growshops en groothandels wordt gedaan om beter zicht te krijgen op het netwerk van afnemers, leveranciers en faciliterende derden. 

]]>
De actie van vandaag maakt deel uit van de geïntensiveerde aanpak van de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland. Er is sprake van een complex probleem dat ernstiger en dieper in de samenleving geworteld is dan bij aanvang van de geïntensiveerde aanpak werd vermoed. De eerder vrij gemaakte capaciteit bij de politie en Openbaar Ministerie  blijft daarom gehandhaafd en er zal nog nauwer en slimmer worden samengewerkt met andere overheidspartners. 

]]>
51.48265370000001 5.232168699999988
Schijndel - Gezocht - Ondernemer belaagd en bedriegd https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/ondernemer-belaagd-en-bedriegd.html Op vrijdag 28 oktober 2016 wordt een 67-jarige man, een bekende ondernemer in Schijndel, slachtoffer van mishandeling. verdachte Mon, 26 Jun 2017 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/ondernemer-belaagd-en-bedriegd.html 2017-06-26T13:54:00Z De man was aan het werk op zijn kantoor op bedrijventerrein ‘Duin’. De verdachte loopt het gebouw binnen met een houten stok met daarin iets scherps. Hij loopt recht op zijn slachtoffer af en begint op hem in te slaan. Kort daarna vindt er nog een aantal voorvallen plaats waardoor het er op lijkt dat iemand het op deze man heeft voorzien. In deze uitzending een reconstructie. 

]]>
]]>
51.61966249999999 5.433497299999999
Spijkenisse, Barendrecht, Ridderkerk - Politie houdt fietsendieven aan, veertien zaken opgelost https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/07-politie-houdt-fietsendieven-aan-veertien-zaken-opgelost.html Met de aanhouding van twee fietsendieven van 23 en 39 jaar uit Rotterdam en Krimpen aan den IJssel heeft de politie veertien fietsendiefstallen in Barendrecht, Ridderkerk en Spijkenisse opgelost. De diefstallen vonden plaats in de laatste maanden van 2016 en de eerste van 2017. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 13:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/07-politie-houdt-fietsendieven-aan-veertien-zaken-opgelost.html 2017-06-26T13:06:00Z Eén van de twee mannen werd herkend door een kijker van het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond dat op 4 mei aandacht aan de diefstallen besteedde een beelden van de mannen liet zien. Deze kijker belde de politie  en de Rotterdammer kon op 6 juni worden aangehouden.  Het vervolgonderzoek leidde naar de identiteit van de Krimpenaar die tien dagen later werd ingerekend.
De Rotterdammer zit vast, de Krimpenaar is met een dagvaarding in vrijheid gesteld. Van de gestolen fietsen werd er helaas niet één teruggevonden. 

]]>
Twee agenten staan naast arrestant voor politiebalie 51.85615019999999 4.297218100000009
Rotterdam - Lid motorclub in cel https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/07-lid-motorclub-in-cel.html Een 24-jarige Schiedammer is in de nacht van zaterdag op zondag 25 juni in Rotterdam aangehouden nadat hij op alle fronten weigerde mee te werken met de politie. Hij ging hevig in verzet bij zijn aanhouding en bleef vervelend en agressief tijdens zijn rit naar het politiebureau. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 13:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/07-lid-motorclub-in-cel.html 2017-06-26T13:04:00Z Agenten zagen zondagochtend rond 05.00 uur een ruzie op straat langs de Maasboulevard. Een van de mannen wilde weglopen, maar de ander bleef hem volgen en bedreigen. De agenten haalden de twee uit elkaar en wilden graag weten wie het waren.

De achtervolger weigerde echter meermalen zijn identiteit te geven en dus hielden de agenten hem aan. Maar daar wilde de Schiedammer ook niet aan meewerken. Hij ging hevig in verzet. De politie moest twee keer pepperspray gebruiken om hem onder controle te krijgen. Meerdere agenten waren nodig om hem vanaf de Maasboulevard naar het politiebureau te vervoeren.

Ook op het politiebureau bleef de man agressief. Zeker nadat bleek dat hij gesignaleerd stond vanwege meerdere openstaande boetes. Omdat de Schiedammer weigerde deze te betalen, werd hij ingesloten. De 29-jarige verdachte is bij de politie bekend als lid van de motorclub Yellow Snakes.

]]>
In de boeien aangehouden 51.9190185 4.506923400000005
Ternaard Rotterdam - Gezocht - Pinner met gestolen pas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/01-pinner-met-gestolen-pas.html Deze man pint in de nacht van donderdag 23 maart op vrijdag 24 maart met een gestolen pinpas. verdachte Mon, 26 Jun 2017 12:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juni/01-pinner-met-gestolen-pas.html 2017-06-26T12:58:00Z De pas is donderdagavond 23 maart weggenomen bij een overval op een woning aan de Groedse in Ternaard. Deze man pint een paar uur later met de gestolen pas bij een automaat in Rotterdam.

 

]]>
Wie herkent de man?

]]>
]]>
53.3827578 5.964687899999944
Duitsland - Gezocht - Duitse overvallers gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/mei/11-duitse-overvallers-gezocht.html Drie overvallers zijn al jaren spoorloos en voortvluchtig. In het Noord-Duitse plaatsje Stuhr wordt op 6 juni 2015 een geldtransportwagen klemgereden en met een Kalashnikov beschoten. De twee medewerkers blijven ongedeerd. Omdat de geldwagen automatisch op slot gaat maken de daders geen buit en slaan op de vlucht. De schok in Duitsland is groot als na sporenonderzoek duidelijk wordt dat drie oud-RAF leden de overval hebben gepleegd: Ernst-Volker Staub, Burkhard Garweg en Daniela Klette. verdachte Mon, 26 Jun 2017 12:33:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/mei/11-duitse-overvallers-gezocht.html 2017-06-26T12:33:00Z In de periode 2011 tot 2016 heeft het drietal zich waarschijnlijk schuldig gemaakt aan 6 gewelddadige overvallen op supermarkten en 2 op geldtransporten in Wolfsburg en Cremlingen. De Duitse politie heeft recent de hand kunnen leggen op foto’s die in het voorjaar van 2016 zijn gemaakt waarop Burkhard Garweg en Ernst-Volker Staub te zien zijn. Van Daniela Klette is een foto uit 1988 gepubliceerd.

Reden om aan te nemen dat het drietal zich in Nederland kan bevinden is ondermeer dat ze strafbare feiten heeft gepleegd in Duitsland ter hoogte van de grens met Nederland, ze ondanks actuele foto’s in Duitsland nog niet konden worden aangehouden, een GSM van een van hen in Nederland werd uitgeschakeld en ze zich in het verleden in Nederland zouden hebben opgehouden.
Het is onbekend hoe ze in Nederland leven. Ze kunnen verblijven op een afgelegen boerderijtje, anoniem in een stad of voortdurend wisselen van woning en zich dan bijvoorbeeld voordoen als toeristen.

De verdachten zijn vuurwapengevaarlijk. Benader ze niet zelf als u ze ziet maar bel in dat geval 112. In de media verscheen bijgevoegd raambiljet over de gezochte overvallers.

raambiljet

]]>
Wie de personen op de foto’s herkent, ze heeft gezien, weet waar ze verblijven of informatie over hen heeft, wordt verzocht te bellen met de Opsporingstiplijn 0800-6070 of Anoniem met 0800-7000. Wilt u contact opnemen met de Duitse politie, bel dan 0049-511-26262-7400 (24 uur per dag)

]]>
]]>
Garweg Garweg 53.0289775 8.736140200000023
Arnhem - Legodieven in de kraag gevat dankzij alerte burger https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/02-arnhem-legodieven-in-de-kraag-gevat-dankzij-alerte-burger.html De politie heeft zondagmiddag in Arnhem-Zuid een 34-jarige vrouw en een 39-jarige man uit Roemenië op heterdaad aangehouden. Zij worden verdacht van diefstal van 34 dozen lego. Dankzij een alerte getuige wisten agenten het duo snel te traceren en aan te houden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 12:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/02-arnhem-legodieven-in-de-kraag-gevat-dankzij-alerte-burger.html 2017-06-26T12:32:00Z De melder had gezien dat er twee vrouwen met een kinderwagen op de Heerlenstraat liepen zonder kind in de wagen. Zij liepen naar hun auto toe en kleedden zich op straat om. Ze stopten de kinderwagen boven in de skibox.

Dat was aanleiding genoeg om de politie te waarschuwen die kort na de melding twee mensen aantrof. Het bleken een man en een vrouw die de hele achterbank van hun auto vol hadden liggen met nieuwe dozen lego. Voor de herkomst van het speelgoed hadden zij geen passend antwoord. Ook konden zij geen aankoopbewijzen laten zien. Het tweetal werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar het onderzoek werd voortgezet. De politie sluit niet uit dat er nog een derde persoon bij de diefstal betrokken was.  

2017292213 fdv 

]]>
Arrestant wordt meegenomen door agenten 51.98510340000001 5.898729600000024
Breda - Politie zoekt getuigen schennispleging https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-politie-zoekt-getuigen-schennispleging.html De politie is dringend op zoek naar mensen die zondagavond kort na 19.20 uur in de trein tussen Rotterdam en Breda zaten. In die trein is een vrouw lastig gevallen door een man die zijn geslachtsdeel aan haar toonde. De politie zoekt getuigen die haar verhaal onderbouwen zodat de man veroordeeld kan worden. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 12:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-politie-zoekt-getuigen-schennispleging.html 2017-06-26T12:11:00Z Op zondag 25 juni 2017 om 19.20 uur zat het slachtoffer in de trein. In de coupe zaten meer mensen. Nadat de trein station Delft gepasseerd was ging er een man naast haar zitten. Na een kort gesprek in gebrekkig Engels veranderde het onderwerp. De vrouw zag dat de man met zijn geslachtdeel uit zijn broek zat. Toen de vrouw van haar verbazing was bekomen schreeuwde ze dat hij weg moest gaan. Dat deed hij ook. De vrouw voelde afschuw en walging over wat haar was over komen. Ze liep naar twee conducteurs die samen met het slachtoffer de man opzochten. Ondanks het feit dat hij wegrende is hij op het station in Breda aangehouden. Om de verdachte, 40 jaar uit Rotterdam, voor dit feit veroordeelt te krijgen wil justitie een onderbouwing van het verhaal door getuigen. Hebt u iets van deze zaak gezien of mee gekregen meldt dit dan bij de politie.
- via de banner onder dit bericht of:
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
 

]]>
Zierikzee - Politie waarschuwt voor Ierse klussers https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-politie-waarschuwt-voor-ierse-klussers.html De politie waarschuwt voor Ierse klusjesmannen in de gemeente Schouwen-Duiveland. Bewoners belden afgelopen weekend de politie dat klussers aan het bedelen waren voor werkzaamheden aan onder meer opritten. Zij vragen hier hoge bedragen voor. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 11:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-politie-waarschuwt-voor-ierse-klussers.html 2017-06-26T11:53:00Z De politie adviseert niet in zee te gaan met mensen die ongevraagd aan de deur komen. Heb je werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden? Zoek dan zelf een persoon of bedrijf waaraan je het werk gunt en maak goede schriftelijke afspraken over de omvang, kwaliteit en de prijs van het werk.

]]>
De politie waarschuwt dat in het verleden dergelijke klusjesmannen vaak niet de afgesproken prestatie en de verwachte kwaliteit leverden. Ook ontstaan er achteraf regelmatig discussies over een te hoge rekening. Er is echter alleen sprake van een strafbaar feit wanneer er daadwerkelijk aangetoond kan worden dat de bewoners opgelicht zijn. In de overige gevallen gaat het dan om een civiel geschil. De politie raadt geïnteresseerden aan vooraf een gespecificeerde offerte aan te vragen en de identiteit van de klusjesmannen vast te stellen zodat een weloverwogen besluit kan worden genomen over het toekennen van de opdracht.

]]>
51.6803568 3.9520129999999654
Den Haag - Politie zoekt getuigen incidenten Parkpop https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/06-den-haag-politie-zoekt-getuigen-incidenten-parkpop.html De recherche is een onderzoek gestart naar incidenten die zich zondag 25 juni tijdens Parkpop voordeden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/06-den-haag-politie-zoekt-getuigen-incidenten-parkpop.html 2017-06-26T11:43:00Z Tijdens Parkpop ontstonden op het veld in het Zuiderpark meerdere vechtpartijen waarbij verschillende personen licht gewond raakten. Ook werden meerdere personen tijdens het evenement betast. De recherche startte een onderzoek en roept getuigen op om zich te melden.

]]>
Bent u getuige geweest van een van deze incidenten of hebt u informatie die voor de recherche van belang is? Bel dan met de districtsrecherche van politiebureau Zuiderpark via 0900-8844. Liever anoniem? Bel M (Meld Misdaad Anoniem) via 0800-7000.

]]>
52.0563896 4.286256200000025