Landelijke feed | Alle nieuwsberichten | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/algemeen/nb/alle-nieuwsberichten.xml Alle nieuwsberichten van heel Nederland, zowel landelijk als lokaal. nl Tue, 21 Nov 2017 15:13:13 GMT 2017-11-21T15:13:13Z nl Zaandam - Kat met metaaldraad om lichaam aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-kat-met-metaaldraad-om-lichaam.html De politie is op zoek naar informatie over een cyperse kat, die door de eigenaresse vrijdagochtend 17 november werd aangetroffen met een metaaldraad strak om zijn lichaam heen. De eigenaresse is met de kat naar de dierenkliniek geweest voor behandeling en de kat maakt het inmiddels goed. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-kat-met-metaaldraad-om-lichaam.html 2017-11-21T15:00:00Z Hoe dit draad om de kat is gekomen, is vooralsnog niet duidelijk. De dierenpolitie vermoedt dat de kat in een alternatieve val terecht is gekomen en hier vervolgens de dupe van is geworden.

Getuigenoproep
De dierenpolitie is op zoek naar mensen die meer informatie hebben over dit incident. Het moet zijn gebeurd in de nacht van donderdag 16 op vrijdag 17 november of in de ochtend van 17 november, in de omgeving van de Schildersbuurt in Zaandam. Heeft u iets gezien dat hiermee te maken heeft, of weet u waar dit soort dieronvriendelijke vallen staan? Belt u dan s.v.p. met de dierenpolitie van Zaanstreek-Waterland via tel.nr. 0900-8844. Ook kunt u melding doen via een contactformulier op internet.

Heeft u informatie maar blijft u liever anoniem? Meld u het dan s.v.p. bij Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000.

 

20172362162

]]>
52.4515199 4.811413000000016
Schiedam - Vier aanhoudingen na vondst drugslab Schiedam https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/07-vier-aanhoudingen-na-vondst-drugslab-schiedam.html Een anonieme tip over een hennepkwekerij leidde agenten dinsdagmiddag naar een drugslab in een bedrijfspand aan de Admiraal Lucashof. In het lab werd vermoedelijk XTC geproduceerd en de vier aanwezige mannen zijn aangehouden. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 14:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/07-vier-aanhoudingen-na-vondst-drugslab-schiedam.html 2017-11-21T14:58:00Z Op basis van de tip stelden agenten een onderzoek in. Eenmaal binnen in het bedrijfspand troffen ze geen hennep maar een volledig operationeel drugslab aan met een onbekende hoeveelheid chemicaliën en drugs. Uit voorzorg werd de directe omgeving afgezet en werden drie omliggende panden korte tijd ontruimd. Het viertal is ingerekend en de drugs en chemicaliën worden in beslag genomen.

aantreffen drugslab

]]>
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Op deze themapagina leest u wat u kunt doen als u vermoedt dat er ergens in uw omgeving een drugslab aanwezig is.

]]>
aantreffen drugslab 51.9079676 4.383796599999982
Rijswijk - Politie Den Haag Exclusief belicht cold cases https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-cold-cases.html In de derde editie van ‘Politie Den Haag Exclusief’ kregen inwoners van de politie-eenheid Den Haag te horen hoe politie en Openbaar Ministerie onderzoek doen naar cold cases. ‘Afgelopen vrijdag heeft de rechter veertien jaar cel opgelegd voor de moord op Miriam Sharon in 1990; hier staan twee trotse mensen voor u.’ nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 14:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-politie-den-haag-exclusief-belicht-cold-cases.html 2017-11-21T14:27:00Z In een volle Rijswijkse Schouwburg, maandag 20 november, vertelden coldcaseofficier van justitie Hester de Koning en rechercheur Leo Simais van het Coldcaseteam over het onderzoek naar de moord op de destijds 36-jarige Miriam Sharon, in de Haagse Regentesselaan. Haar zevenjarige dochter zag de dader, kort voor deze op gruwelijke wijze haar moeder om het leven bracht. Er kwamen destijds twee verdachten in beeld maar de zaak werd niet opgelost. In 2015 pakte het Coldcaseteam van de Eenheid Den Haag de zaak als cold case op. Leo: ‘Met nieuwe onderzoeksmethoden verkregen we een DNA-profiel van twee destijds achtergebleven sigarettenpeuken en een nagelschaartje. Dat profiel bleek te matchen met één van de verdachten die in 1990 al in beeld was, de nu veroordeelde Israëliër.’

Hester de Koning en Leo SimaisColdcaseofficier Hester de Koning en rechercheur Leo Simais van het Coldcaseteam.

]]>
Het team haalde alles uit de kast om de moord te bewijzen. Zo gingen ze naar het spoorwegmuseum om een spoorwegboekje uit 1990 te raadplegen of het mogelijk was om binnen tweeënhalf uur van Brussel naar Den Haag te komen per trein. Dat bleek inderdaad het geval. In Brussel had de Israëliër namelijk een ticket van het bagagedepot van het treinstation laten afstempelen. Die ticket, met datum en tijdstip erop, zat in zijn jas die hij in zijn haast op de plaats delict achterliet. 

]]>
De Koning legde het begrip verjaring uit die in deze zaak een aanzienlijke rol speelde. ‘Sinds 2006 verjaart moord niet meer. Later gold dit ook voor andere feiten waar minimaal twaalf jaar gevangenisstraf op staat. Toch blijft het lastig. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je een zaak voor de rechter brengt die als moord niet verjaard is maar wel als doodslag. Dit was ook het geval bij de moord op Miriam Sharon. Als je dan geen veroordeling voor moord kunt bewijzen, sta je met lege handen. Het was dus alles of niets in deze zaak’ De trotse rechercheur en officier kregen voor deze zaak een spontaan applaus van de zaal.

Leo Simais

 

]]>
Cold cases zijn volgend de definitie onopgeloste moord- en doodslagzaken en andere zeer ernstige misdrijven waar minstens 12 jaar gevangenisstraf op staat. Een cold case is minstens drie jaar oud, maar regelmatig ook tot tientallen jaren oud. De politie-eenheid Den Haag kent ongeveer 150 van deze cold cases. Ook houdt het Coldcaseteam zich bezig met personen die langer dan een jaar vermist zijn. In de Eenheid Den Haag zijn dat er zestig. Tot slot probeert het team onbekend gebleven doden alsnog te identificeren zodat nabestaanden zekerheid krijgen over wat er met hun geliefden is gebeurd.

]]>
Recherchekundige Evelien Aangeenbrug heeft samen met haar collega-recherchekundige Daan Annegarn 48 dossiers van opgeloste moorden doorgespit die als cold case te boek stonden. Evelien: ‘Uit ons onderzoek bleek dat in Nederland ongeveer achthonderd mensen rondlopen met informatie over onopgeloste moordzaken, bijvoorbeeld omdat de dader dit ooit aan ze heeft verteld. Er kunnen vanavond zo maar getuigen hier in de zaal zitten die de dader van een moord kunnen aanwijzen.‘ Hierop sprong een man in de zaal op. ‘Als ik wat weet, tegen wie kan ik dat dan vertellen?’ “Spontaan” werd de melder uitgenodigd om in de pauze zijn verhaal aan Daan en Evelien te vertellen. Na de pauze kreeg het publiek op film te zien hoe dit verhoor was verlopen.

]]>
Het onderzoek van Daan en Evelien leverde ook het inzicht op dat in minder dan de helft van de zaken slachtoffer en dader elkaar kenden. Terwijl bij ‘gewone’ moorden 87% elkaar kent. ‘Dit betekent dat we bij cold cases er meer vanuit moeten gaan dat het slachtoffer op het verkeerde moment op de verkeerde plek was, zoals Marianne Vaatstra.’ Dit en andere uitkomsten van hun research verpakten ze in een aantal quizvragen waarbij het publiek met een lampje kon aangeven of ze voor antwoord 1 of 2 gingen.

]]>
Het onderzoek leverde ook op dat een op de vijf daders in opgeloste cold cases op een gegeven moment last van gewetenswroeging krijgt en zichzelf meldt. 29% van de daders wordt aangehouden na een DNA-match. Vaak nadat ze opnieuw de fout in zijn gegaan en daarom hun DNA moeten afstaan. Soms ook door nieuwe technieken. En in 44% van de zaken kent de getuige de dader, bijvoorbeeld als partner. Vaak heeft de dader zelf aan deze getuige verteld wat hij heeft gedaan. Nadat de relatie is verbroken, besluit de getuige dan toch op een zeker moment naar de politie te stappen. 

]]>
Daders worden na verloop van tijd vaak loslippiger. Soms gebeurt dat in de gevangenis, tegen een medegevangene of een bewaarder. Recherchekundige Jeroen Hammer zag tijdens een afstudeerstage in Amerika gevangenen het kaartspel ‘jail break’ spelen. Op elke speelkaart stond het slachtoffer van een onopgeloste moord. Dankzij dit onder gedetineerden populaire spelletje waren al meerdere zaken opgelost doordat sommige getuigen onder de gevangenen waren gaan praten. In Nederland kreeg dit idee de vorm van een coldcasekalender, met 52 onopgeloste zaken. Deze zijn in gevangenissen door heel Nederland heen uitgedeeld. De media besteedden ook veel aandacht aan de kalender. Zo waren Jeroen en Evelien te gast bij de talkshow Jinek, samen met de dochter van een van de slachtoffers in de kalender, de 72-jarige Martien van der Meijs uit Hilversum. ‘Zij herinnerde mij aan mijn drive waarom ik ooit bij de politie was gaan werken, om slachtoffers te helpen.‘ Dankzij de coldcasekalender is het aantal tips in deze zaken verdubbeld en zijn er twee zaken opnieuw in onderzoek.

Jeroen Hammer en Evelien AangeenbrugRecherchekundigen Jeroen Hammer en Evelien Aangeenbrug.

]]>
Kan iemand alsnog veroordeeld worden voor een misdrijf waarvoor hij eerder is vrijgesproken? ‘Ja, dat kan’, vertelde De Koning. In Nederland sinds 2013 toen door een nieuwe techniek het DNA-bewijs van een overval sterker was geworden. De Hoge Raad kan dan op verzoek een zaak heropenen, volgens de wet herziening ten nadele van de verdachte. In Engeland werd de wet al in 2003 gewijzigd. Billy Dunlop schepte in de gevangenis tegen een bewaarder op dat hij was weggekomen met de moord op Julie Hogg in 1989. Dit kwam haar moeder ter ore die net zo lang gestreden heeft tot de wetswijziging een feit was en de dader alsnog veroordeeld.’

Hester de Koning

]]>
Door de avond heen liep het verhaal van een vrouw wiens vader in 1986 op de boot naar Engeland was gestapt. Simais vertelde hoe op de boot zijn afscheidsbrief werd gevonden waarin stond dat hij van boord zou springen. Zijn lichaam was echter nooit gevonden. ‘In 2013 werd ik gebeld door zijn dochter. Zij wilde weten of we met de huidige technieken de zaak van haar vader opnieuw konden onderzoeken. Ze heeft toen haar DNA afgestaan om dit door de database van ongeïdentificeerde overledenen te laten halen. Haar DNA bleek te matchen met het DNA van een in 1987 op Terschelling aangespoeld lichaamsdeel. Zo kreeg het voorheen naamloze graf op Terschelling toch nog een naam op de grafsteen.’

]]>
In deze bijeenkomsten, onder de naam Politie Den Haag Exclusief, belicht de politie spraakmakende onderzoeken en laat zien welke vaak lastige afwegingen de politie hierin moet maken. In de bijeenkomst komen allerlei aspecten van het veelzijdige politiewerk over het voetlicht.

Politie Den Haag Exclusief vindt één keer per jaar plaats, voor inwoners van de politie-eenheid Den Haag van 18 jaar en ouder. De politie-eenheid Den Haag strekt zich uit van de Bollenstreek en Kaag en Braassem tot het Westland en de Krimpenerwaard. Grotere plaatsen binnen het gebied zijn Noordwijk, Katwijk, Alphen aan den Rijn, Leiden, Gouda, Delft, Zoetermeer en Den Haag.

Plaats delict in scene gezetBij de entree van de Rijswijkse Schouwburg was een plaats delict in scene gezet. Bezoekers kwam binnen via een tent van forensische opsporing.

]]>
52.01152049999999 4.710463300000015
Helmond - Verdachte aangehouden bij woningbrand https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-aangehouden-bij-woningbrand.html Wij hielden dinsdag 21 november rond 8.10 uur een man aan bij zijn woning in de Jan Stevensstraat. In de woning brak rond 7.50 uur een brand uit. Tijdens het blussen werd een hennepkwekerij ontdekt op de zolder van de woning. De man is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor verder onderzoek. Wij doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-aangehouden-bij-woningbrand.html 2017-11-21T14:11:00Z Illegale hennepteelt

Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Daarbij schuwen ze geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. Deze alarmerende signalen leiden ertoe dat de aanpak van de hennepteelt en -handel hoog op de politieagenda staat. Het gaat immers niet meer om een paar ‘onschuldige’ planten in de achtertuin. Op hennepteelt staat een gevangenisstraf van drie jaar.

]]>
51.4792547 5.657009600000038
Vlissingen - Onverlaat gooit fiets van flat https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-vernieling-vlissingen.html Vrijdagmorgen vroeg heeft een onbekende een fiets van de derde verdieping van een flat aan de Van Dishoeckstraat op twee auto's gegooid. De politie is op zoek naar mensen, die meer informatie hebben. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 14:06:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-vernieling-vlissingen.html 2017-11-21T14:06:00Z Maandag deed een 26-jarige vrouw uit Vlissingen via internet aangifte van vernielingen aan haar auto. Vrijdagmorgen ontdekte zij dat haar auto die nacht zwaar beschadigd was. De auto stond geparkeerd op een parkeerplaats van het appartementencomplex. De voorruit en een zijruit waren vernield. Ook was het dak beschadigd. Ook een naburige auto bleek beschadigd.

]]>
Uit onderzoek van de auto-eigenaren bleek dat vermoedelijk rond 2.00 uur iemand een fiets van de derde verdieping naar beneden had gegooid. De benadeelde eigenaar van de fiets meldde zich bij de auto-eigenaren.

]]>
De politie stelt een onderzoek in naar de vernielingen en zoekt mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2017280147.

]]>
51.4536672 3.570912499999963
Den Haag - Getuigen gezocht van mishandeling tijdens Elements feest https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-getuigen-gezocht-van-mishandeling-tijdens-elements-feest.html De politie zoekt getuigen van een mishandeling in de nacht van zaterdag 11 november op zondag 12 november in een uitgaansgelegenheid aan de Prinsegracht. Een jonge vrouw werd daar omstreeks 03.30 uur geslagen en geschopt en raakte daardoor gewond. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 13:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-getuigen-gezocht-van-mishandeling-tijdens-elements-feest.html 2017-11-21T13:41:00Z De jonge vrouw bezocht een 16+feest genaamd Elements. Toen zij omstreeks 03.30 uur voor het podium stond in het midden van de zaal kwam er vanuit het niets een onbekend meisje op haar af en begon haar te schoppen en te slaan. Omstanders probeerden het slachtoffer te ontzetten wat uiteindelijk lukte. Het slachtoffer raakte gewond aan haar gezicht waaronder een gescheurde bovenlip, loszittende tanden en schaafplekken en bloeduitstortingen. Ook liep zij een gekneusde knie op.

]]>
De politie zoekt getuigen van deze zware mishandeling. Was u in de nacht van 11 op 12 november aanwezig bij het 16+ feest en heeft u iets gezien of heeft andere informatie over deze mishandeling? Neem dan contact op Team Jan Hendrikstraat via 0900-8844, liever anoniem dan via M 0800-7000.

]]>
52.07389870000001 4.304846399999974
Hapert - Politie zoekt getuigen overval https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-politie-zoekt-getuigen-overval.html Dinsdagochtend rond 10.00 uur werd een bedrijf aan de Lemel overvallen. Vier mannen kwamen de zaak binnen en overmeesterden de eigenaar en zijn vrouw. De man en vrouw werden door de vier mishandeld en bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp. Na de overval gingen de verdachten er vandoor in een donkere Audi A6. De eigenaar en zijn vrouw zijn naar het ziekenhuis gebracht voor behandeling. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 13:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-politie-zoekt-getuigen-overval.html 2017-11-21T13:35:00Z De precieze buit is op dit moment nog onbekend. Wij zijn op zoek naar getuigen van deze overval. Heeft u iets verdachts gezien in de omgeving van het bedrijf dan kunt u contact opnemen met de recherche op 0900-8844. Dat kan ook anoniem op 0800-7000. 

]]>
51.375243 5.259505799999943
Eindhoven/Son en Breugel - Verdachte inbraak aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-inbraak-aangehouden.html Wij hielden dinsdagochtend rond 8.00 uur een 36-jarige man uit Eindhoven aan in zijn woning. Hij wordt er van verdacht betrokken te zijn bij 2 bedrijfsinbraken in Son en Breugel op zaterdag 9 september. We kwamen de man op het spoor aan de hand van DNA-materiaal dat was achtergebleven bij de bedrijven. De verdachte is de cel ingegaan voor verder onderzoek nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/09-verdachte-inbraak-aangehouden.html 2017-11-21T13:26:00Z DNA

Forensisch onderzoek biedt steeds meer mogelijkheden om de herkomst van biologische sporen te achterhalen. Deze sporen kunnen een belangrijke rol spelen bij de opheldering van diverse soorten misdrijven. Zo kunnen er sporen zitten op kledingstukken van slachtoffers van zedenmisdrijven of bloedsporen op steekwapens van verdachten van mishandeling of doodslag.

]]>
51.44164199999999 5.469722499999989
Utrecht - Vrouw slachtoffer van straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/03-vrouw-slachtoffer-van-straatroof.html Op de Amsterdamsestraatweg is maandagavond een 22-jarige vrouw slachtoffer geworden van een straatroof. De dader is er met haar telefoon en portemonnee van door gegaan. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/03-vrouw-slachtoffer-van-straatroof.html 2017-11-21T12:59:00Z Op 20 november om 21.40 uur wachtte een vrouw in een bushokje aan de Amsterdamsestraatweg op haar bus. Het betrof de halte aan het Julianapark ter hoogte van de Sweder van Zuilenweg. Na enkele minuten wachten kwam een man voor haar staan. Onder bedreiging van een mes moest de vrouw van de overvaller haar telefoon en portemonnee aan hem geven. Ook moest zij haar pincode opnoemen. Hierna fietste de man weg in de richting van de Bessemerlaan. De vrouw deed aangifte.

]]>
De aangeefster gaf het volgende signalement van de overvaller:

- Man

- Ongeveer 20 jaar oud

- Licht getinte huidskleur

- Tenger postuur

- Ongeveer 175 cm lang

- Zwarte jas

- Droeg een capuchon

]]>
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. Online melden kan via onderstaand meldformulier of via M-online.

]]>
52.1089174 5.085764299999937
Zwolle - Man opgepakt in onderzoek naar aanranding https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/02-zwolle-man-opgepakt-in-onderzoek-naar-aanranding.html In een onderzoek naar de aanranding van een jonge vrouw in juni van dit jaar in Zwolle heeft de politie een verdachte opgepakt. Het gaat om een 51-jarige man uit Assen. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/02-zwolle-man-opgepakt-in-onderzoek-naar-aanranding.html 2017-11-21T12:48:00Z Op donderdagavond 1 juni omstreeks 23.00 uur werd op het Snavelpad in Zwolle een jonge vrouw door een op dat moment onbekende man belaagd. Doordat de vrouw het op een gillen zette reageerden voorbijgangers. De aanrander sloeg vervolgens op de vlucht. Een zoekactie in de buurt en een Burgernetmelding leverden geen resultaat op. Bij sporenonderzoek wist de politie een DNA-spoor veilig te stellen dat bleek te matchen met de 51-jarige Assenaar. De man werd maandagochtend in zijn woonplaats aangehouden en zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

N.B. Uit privacyoverwegingen worden geen mededelingen gedaan over de leeftijd en woonplaats van het slachtoffer.

(2017250468) ^PK

]]>
DNA-streng 52.992753 6.564228400000047
Moerdijk - Automobiliste overleden na frontale aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-ongeval-moerdijk.html Dinsdagmorgen ontstond op de Zuidelijke Randweg een ernstige aanrijding tussen een vrachtauto en een auto. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-ongeval-moerdijk.html 2017-11-21T12:44:00Z Rond 10.30 uur werden de hulpverleningsdiensten gewaarschuwd voor het ongeval op de weg, die rond industrieterrein Moerdijk leidt. De diensten gingen met spoed naar de Randweg. Ook kwam een traumahelikopter naar Moerdijk. De medische hulp mocht niet baten. De automobiliste, een 28-jarige inwoonster uit Fijnaart overleed ter plaatse. De vrachtwagenchauffeur, een 25-jarige man uit Klundert kwam met de schrik vrij.

]]>
De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van het ongeval. Zo wordt een sporenonderzoek uitgevoerd en worden getuigen verhoord. De chauffeur van de vrachtwagen is meegegaan naar het politiebureau om een verklaring af te leggen.

]]>
51.70181669999999 4.627349900000013
Tilburg - Geweld tegen politie https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-geweld-tegen-politie.html De politie arresteerde maandag 20 november rond 19.00 uur op de Blaakweg een 36-jarige bestuurder uit Breda, omdat hij geweld tegen de politie gebruikt heeft. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-geweld-tegen-politie.html 2017-11-21T12:35:00Z Een motoragent ontving een melding dat een personenauto gesignaleerd stond. De agent zag een voertuig dat voldeed aan het signalement en gaf in de omgeving van de gemeente Goirle een stopteken. Hij vroeg naar het rijbewijs, maar de bestuurder kon deze niet tonen. Daarop wilde de motoragent de verdachte aanhouden en reikte naar de autosleutel, maar de bestuurder gaf echter gas. De agent werd meegesleept. Hij duwde zich van de auto af om zichzelf in veiligheid te stellen. De surveillance zag desbetreffende auto over de Rillaerse-Baan rijden en zette de achtervolging in. Andere eenheden schoten te hulp en ze reden hem klem op de Blaakweg.
De verdachte is aangehouden en hij zit vast voor verhoor.

Onacceptabel
Geweld tegen politiemensen tijdens en buiten werktijd is onacceptabel en elk incident is er één te veel. Over die grens gaan, accepteert de politie niet.

]]>
51.53898520000001 5.047877100000051
Alphen aan den Rijn - Man mishandeld, politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-alphen-aan-den-rijn-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html Een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn fietste vrijdag 17 november omstreeks 00.10 uur over de President Kennedylaan toen hij vanuit het niets door een onbekende man werd mishandeld. Het slachtoffer deed aangifte en de politie onderzoekt de zaak. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-alphen-aan-den-rijn-man-mishandeld-politie-zoekt-getuigen.html 2017-11-21T12:24:00Z Het slachtoffer fietste in de richting van winkelcentrum De Ridderhof en wilde net voor de kruising met de Polluxstraat de weg oversteken. Vanaf de andere kant kwam een onbekende man aanlopen die pal voor de fiets van het slachtoffer stopte, waardoor deze niet verder kon fietsen. Vanuit het niets duwde de onbekende tegen de fiets van de Alphenaar, die zich verweerde. Er ontstond een worsteling waarbij er rake klappen vielen.

Vanuit de richting van het politiebureau stopte een automobilist bij het verkeerslicht die de fietser te hulp schoot. Hij kwam tussen de twee instaan. Na wat duw- en trekwerk riep de onbekende man nog dat hij het slachtoffer neer had willen steken. Op dat moment besloot de 21-jarige zijn fiets te pakken en te vluchten. Hij zag zijn belager weglopen in de richting van de Briljantstraat. De automobilist vervolgde zijn weg. 

Signalement
De verdachte was een lichtgetinte man tussen de 25 en 30 jaar oud, 1.85 meter lang, met een tenger postuur. Hij had kort zwart haar, met een ongeschoren gezicht. Verder droeg hij een lichtkleurige trui, een donkere broek en donkere schoenen.

Politie zoekt automobilist en andere getuigen
Politie Alphen aan den Rijn zoekt de automobilist die het slachtoffer hielp en natuurlijk de verdachte. Ook spreekt de politie graag eventuele andere getuigen. Hebt u iets gezien of gehoord of hebt u meer informatie die kan helpen de verdachte van deze mishandeling te vinden? Neem dan contact op met politie Alphen aan den Rijn via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan met 0800-7000.

]]>
52.1427983 4.675048500000003
Hulst - Brute beroving in Hulst in Opsporing verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-brute-beroving-in-hulst-in-opsporing-verzocht.html Het opsporingsprogramma Opsporing verzocht besteedt vanavond, dinsdag 21 november, aandacht aan de brute beroving op een 57-jarige man afgelopen donderdagmiddag 16 november. De hulp van het publiek wordt ingeroepen om de daders te vinden. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-brute-beroving-in-hulst-in-opsporing-verzocht.html 2017-11-21T12:13:00Z De man loopt donderdagmiddag om 14.40 uur vanuit zijn werk naar zijn auto op het Cornelis de Vosplein. Voor hij kan instappen valt een man hem aan. Zijn handlanger is te zien op een scooter. Als de dader weer vlucht, springt hij bij die persoon achterop. In het speciale opsporingsbericht een signalement en beschrijving van de scooter.
 

]]>
Wie heeft een idee door wie de straatroof in Hulst is gepleegd? Wie heeft een vermoeden wie de bestuurder van de scooter is? Wie heeft de dader al eerder gezien die donderdagmiddag 16 november? Neem dan contact op met de politie op telefoonnummer 0800-6070. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000.

]]>
De live uitzending van Opsporing Verzocht is op dinsdag 21 november tussen 20.30 uur en 21.15 uur op NPO1. Op woensdag 22 november kunt u nog een herhaling van de uitzending bekijken op NPO2 rond 12.10 uur.

]]>
51.2802959 4.0544614000000365
Rhenoy - Politie onderzoekt zware mishandeling https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/rhenoy---zware-mishandeling.html De politie is een onderzoek gestart naar een zware mishandeling van een 64-jarige vrouw uit Rhenoy (gemeente Geldermalsen). Zij werd in een pand aan de Dorpsstraat in Rhenoy aangetroffen en werd gewond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kreeg hierover een melding op dinsdag 21 november rond 12.05 uur. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 12:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/rhenoy---zware-mishandeling.html 2017-11-21T12:10:00Z Onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd en welk motief aan deze mishandeling ten grondslag ligt. Op de Dorpsstraat in Rhenoy vindt onderzoek plaats door de recherche; zo worden onder meer sporen veiliggesteld en worden getuigen gehoord.
Mocht u informatie hebben over dit voorval, dan kunt u bellen met de politie op 0900-8844. Als u anoniem wilt blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
^RL

]]>
51.8824694 5.154750499999977
Delft - Hagenaar moet nog zestig dagen zitten https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-hagenaar-moet-nog-zestig-dagen-zitten.html In een pand aan de Kleveringweg heeft het EVA-team van de politie-eenheid Den Haag dinsdag 21 november rond 08.45 uur een 50-jarige Hagenaar aangehouden. Hij moet nog een celstraf van zestig dagen uitzitten. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 11:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/06-hagenaar-moet-nog-zestig-dagen-zitten.html 2017-11-21T11:56:00Z De rechtbank veroordeelde de Hagenaar op 5 september tot zestig dagen gevangenisstraf voor verduistering in Nootdorp. Omdat hij onvindbaar bleek, kreeg het EVA-team op 23 oktober het verzoek om hem op te sporen. Tijdens het onderzoek naar zijn verblijfplaats stuitte het EVA-Team op een spoor van openstaande rekeningen die door de Hagenaar waren achtergelaten.

Het EVA-team
Het zogenoemde EVA-team (Executie Vonnissen Afgestraften) richt zich op veroordeelden die nog een straf uit moeten zitten. Het team kijkt vooral naar de ‘grote vissen’, gesignaleerden die vermoedelijk hun geld verdienen in de criminaliteit. Sinds het begin van dit jaar heeft het EVA-team al voor meer dan honderd jaar celstraf bij elkaar aangehouden.

]]>
In de boeien aangehouden 52.0248649 4.364619800000014
Breda - Vuurwerk en drugs https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-vuurwerk-en-drugs.html De politie arresteerde maandag 20 november rond 21.30 uur op de Iabc drie mannen op verdenking van drugs en vuurwerk. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 11:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-vuurwerk-en-drugs.html 2017-11-21T11:45:00Z De politie controleerde twee naast elkaar geparkeerde auto’s, omdat het vermoedde bestond dat er drugs in het spel was. Tijdens het controleren van de twee voertuigen vonden de agenten ongeveer 50 gram hennep, pillen, twee boksbeugels en vijf pakken illegaal vuurwerk, waaronder de zogeheten Big Shot. De verdachten werden aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek, een 24-jarige man uit Sint Willebrord, een 19-jarige man uit Breda en een 29-jarige man uit Rijen. 

]]>
51.5862158 4.73152970000001
Lopik - Verdachte aangehouden na woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/03-verdachte-aangehouden-na-woningoverval.html Bij een woningoverval aan de Lopikerweg Oost werd een verdachte aangehouden. De politie vraagt getuigen zich te melden. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 11:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/03-verdachte-aangehouden-na-woningoverval.html 2017-11-21T11:43:00Z In de nacht van maandag 20 op dinsdag 21 november kwam, rond 1.00 uur, een melding van een woningoverval. De overvaller was nog in de woning, waar een worsteling met een bewoner plaatsvond. Agenten gingen erheen troffen de hevig geschrokken bewoners aan. Eén van hen verklaarde dat de overvaller gevlucht was richting de weilanden achter de woning. Samen met politiehonden werd gezocht in de omgeving, waar een loopspoor werd opgepikt. Het loopspoor stopte bij een slootkant, waarna, na een korte zoektocht, een man werd aangehouden die voldeed aan het signalement van de gevluchte overvaller. Hij, 41 jaar uit Utrecht, werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Voor zover bekend werd bij de overval niets buitgemaakt. De politie onderzoekt de zaak.

]]>
Heeft u iets gezien, of heeft u andere informatie die ons kan helpen het onderzoek, bel dan met de recherche in Maarssen via 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl. Daarnaast kunt u gebruik maken van onderstaand tipformulier.

]]>
agent loopt met speurhond 51.9823128 4.9859590999999455
Rotterdam - Slachtoffers opgelucht na aanhoudingen voor overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/07-slachtoffers-opgelucht-na-aanhoudingen-voor-overvallen.html Het Regionaal Team Overvallen arresteerde vorige week zes verdachten van overvallen gepleegd in de eenheid Rotterdam. Alle slachtoffers zijn geïnformeerd. De impact van een overval op een slachtoffer is groot. Of het nu gaat om een overval op een woning, restaurant of een winkel. De slachtoffers hebben hier lange tijd last van. Daarom zet de politie alles op alles om overvallers op te sporen. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 11:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/07-slachtoffers-opgelucht-na-aanhoudingen-voor-overvallen.html 2017-11-21T11:40:00Z Met volle kracht werkt het Regionaal Team Overvallen (RTO) aan de onderzoeken om overvallers op te sporen en aan te houden. En met resultaat. “Ook deze week hebben we weer zes verdachten aangehouden, aldus Johan Trommel, chef van het RTO. “Een overval heeft veel impact op slachtoffers; als zij horen dat een verdachte van straat is gehaald, geeft hen dat rust. De angst dat een overvaller nog een keer terug komt, is groot. En met een aanhouding wordt een gedeelte van de overval afgesloten, daar doen we het voor."

]]>
De zes arrestaties zijn verricht voor diverse overvallen uit 2017. Allemaal gepleegd in de eenheid Rotterdam. Zo zijn vorige week voor een overval op een winkel in tweedehands goederen aan de Grote Beer in Rotterdam, drie 19-jarige Rotterdammers aangehouden. Op woensdag 15 november nam één van hen onder bedreiging van een mes geld uit de kassa mee.

Met de aanhouding van een 48-jarige Rotterdammer heeft het overvallenteam een belangrijke stap gezet in het oplossen van een overval die zondagavond 12 november op een snackbar aan de Imkerstraat in Rotterdam plaatsvond. Ook hier bedreigde de overvaller het personeel en ging er met geld vandoor.

Dat het oplossen van een overval en het aanhouden van verdachten soms een kwestie van de  langste adem is, blijkt ook uit de aanhouding van een overvaller voor een overval in Dordrecht. Op 18 augustus pleegden 3 verdachten onder bedreiging van een vuurwapen een overval op een juwelier aan het Van Oldenbarneveltplein. Het RTO arresteerde vorige week een 23-jarige man uit Zaandam. Een plaatsgenoot van deze verdachte werd al in oktober gearresteerd.

]]>
Tot slot is vorige week met de aanhouding van een 45-jarige Rotterdammer een verdachte aangehouden voor twee overvallen op de Stadhoudersweg in Rotterdam. De overvallen vonden medio oktober plaats op een snackbar en een Chinees restaurant. De dader dreigde personeel met een mes en maakte geld buit. De beelden van de overvaller werd op 7 november in Opsporing Verzocht en op 9 november in Bureau Rijnmond getoond. Tips n.a.v. deze publicaties leidde naar de verdachte.

]]>
Alle slachtoffers van de overvallen zijn geïnformeerd over de aanhoudingen. Het RTO zet de onderzoeken voort en sluit in een aantal gevallen niet uit dat er nog meer aanhoudingen volgen. Het team zet alles in het werk om overvallen op te lossen. Zodat ook deze slachtoffers weer met een geruster hart aan het werk kunnen.

Overvallers kiezen meestal voor een doelwit dat veel buit oplevert met zo min mogelijk risico. Waar goed wordt beveiligd laten overvallers zich niet zo snel zien. Als u eigenaar of beheerder bent, kunt u door een aantal maatregelen de veiligheid van uw onderneming vergroten. Kijk op deze website voor meer tips: https://www.politie.nl/themas/overval.html

]]>
Aanhouding van een verdachte door een arrestatieteam 51.947504 4.556580199999985
Diemen - Drie mannen aangehouden na woninginbraak in Diemen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/05-drie-mannen-aangehouden-na-woninginbraak-in-diemen.html Op dinsdag 21 november 2017 heeft de politie drie mannen uit Amsterdam op heterdaad aangehouden na een inbraak in een woning in Diemen. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 10:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/05-drie-mannen-aangehouden-na-woninginbraak-in-diemen.html 2017-11-21T10:47:00Z Rond 02:45 uur kreeg de politie een melding dat drie mannen zich verdacht ophielden bij een woning waarvan de bewoners op vakantie waren. Agenten spoedden zich meteen richting de locatie en zetten de omgeving af.

De verdachten waren ondertussen de woning binnen gegaan. Zij hadden blijkbaar niet gerekend op de snelle politie-inzet: het moment dat ze de woning weer wilden verlaten, konden twee verdachten direct worden aangehouden. De derde verdachte sloeg op de vlucht, maar met hulp van de politiehelikopter en de inzet van een diensthond hielden agenten ook hem in de omgeving van de woning aan. Het gaat om twee mannen van 26 en een man van 34 jaar oud. De recherche heeft de zaak in onderzoek.

Heeft u tips voor de politie? Dan kunt u contact opnemen met de politie via 0900 – 8844. 

]]>
52.3339976 4.96074150000004
Breda - Politie onderzoekt overlijden baby https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-politie-onderzoekt-overlijden-baby.html De politie is een onderzoek gestart naar aanleiding van het overlijden van een baby. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 10:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-politie-onderzoekt-overlijden-baby.html 2017-11-21T10:42:00Z Op zondag 20 november 2017 is er een melding binnen gekomen van een baby die onwel was in Breda. Politie en ambulance waren snel ter plaatse en eerste hulp is opgestart. De baby is met spoed naar een ziekenhuis gebracht. In de loop van maandag is het baby’tje komen te overlijden. De artsen kunnen niet zeggen dat het hier om een natuurlijke overlijden gaat en hebben de politie in kennis gesteld. Er is maandag een rechercheteam team geformeerd. Er zal een dezer dagen sectie op het lichaam van het baby’tje verricht worden om de doodsoorzaak te onderzoeken. In verband met de gevoeligheid en complexiteit van deze zaak zal er vooralsnog verder geen informatie verstrekt worden.

]]>
Afzetlint 51.5719149 4.768323000000009
Heerhugowaard - Airsoftwapens in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-airsoftwapens-in-beslag-genomen.html De politie heeft dinsdagochtend twee airsoftwapens in beslag genomen. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 10:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-airsoftwapens-in-beslag-genomen.html 2017-11-21T10:05:00Z De politie controleerde twee jongens (15 en 18 jaar) uit Heerhugowaard bij Middenwaard en zij bleken beiden een airsoftwapen bij zich te hebben. Een had het wapen in zijn tas zitten en de ander in zijn broeksband.

Beide wapens zijn inbeslag genomen en de politie stelt de ouders van beide ouders in kennis.

 

2017238912

 

]]>
52.6619538 4.827936300000033
Uitgeest - Inbrekers in achtertuin aangetroffen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-inbrekers-in-achtertuin-aangetroffen.html De politie kreeg maandagavond rond 19.10 uur een melding dat er inbrekers waren overlopen in de Wethouder Twaalfhovenstraat. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 10:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-inbrekers-in-achtertuin-aangetroffen.html 2017-11-21T10:01:00Z Bij aankomst in haar achtertuin trof een bewoonster twee mannen aan, die de nodige vernielingen aan de achterzijde van de woning hadden gemaakt; meer dan vermoedelijk om de woning in te komen. De mannen renden hard weg na de directe confrontatie met de bewoonster.

De politie heeft na de melding de buurt afgeblokt op zoek naar de daders en een Burgernetmelding werd uitgegeven. Helaas werd het tweetal niet meer aangetroffen.

De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar mensen die maandagavond tussen 18:30 en 19:30 uur mogelijk iets verdachts hebben gezien in de omgeving van de Wethouder Twaalfhovenstraat, dat te maken kan hebben met deze poging inbraak.

Heeft u iets gezien en dit nog niet gedeeld met de politie? Belt u dan s.v.p. met de politie van Basisteam IJmond via tel.nr. 0900-8844.

 

2017238672

]]>
52.5234143 4.706141399999979
Groningen - Verdachte die mogelijk wapen leverde schietincident Korreweg aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/01-verdachte-die-mogelijk-wapen-leverde-schietincident-korreweg-aangehouden.html Op maandagmiddag 20 november is een 23-jarige man uit Assen in het cellencomplex in Groningen aangehouden. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/01-verdachte-die-mogelijk-wapen-leverde-schietincident-korreweg-aangehouden.html 2017-11-21T09:59:00Z Hij zat op dat moment nog vast voor een ander delict. Hij wordt er van verdacht het wapen te hebben geleverd aan de 20-jarige verdachte die op vrijdag 15 oktober een 21-jarige Groninger neerschoot. Deze raakte blijvend verlamd na het schietincident.  Na de aanhouding heeft de politie zijn woning in Assen doorzocht maar het wapen waarmee werd geschoten werd niet gevonden.  De politie onderzoekt de rol die de 23-jarige heeft gehad. 

]]>
53.2310846 6.570368300000041
Alkmaar - Aandacht trekken van de politie https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-aandacht-trekken-van-de-politie.html Een 21-jarige Alkmaarder vestigde in de nacht van maandag op dinsdag de aandacht op zichzelf, naar aanleiding van zijn rijgedrag. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/04-aandacht-trekken-van-de-politie.html 2017-11-21T09:59:00Z De Alkmaarder reed met hoge snelheid vanaf de Kennemerstraatweg richting de Nieuwlandersingel en werd vanwege zijn gevaarlijke rijgedrag aan de kant gezet door de politie. Tijdens de controle bleek dat de Alkmaarder in bezit was van hard drugs. Hij werd aangehouden terzake overtreding van de Opiumwet.

De harddrugs  zijn in beslag genomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

 

2017238790

]]>
52.6281302 4.74626539999997
Walsoorden - Weer touringcar uitgebrand, politie onderzoekt oorzaak https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-brand-walsoorden.html Maandagavond is op een parkeerplaats aan de Eeckseweg een touringcar uitgebrand. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-brand-walsoorden.html 2017-11-21T09:42:00Z De brand in de lege bus werd rond 20.55 uur aan de hulpverleningsdiensten gemeld. Het voertuig stond op een parkeerplaats voor vrachtwagens. De brandweer gaf rond 21.50 uur het sein brand meester. De touringcar brandde volledig uit. Vrachtauto's, die naast de bus geparkeerd stonden, liepen brandschade op.

]]>
De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de brand. Op woensdagavond 13 september brandde op dezelfde parkeerplaats ook een touringcar van dezelfde eigenaar uit.

]]>
De politie is op zoek naar mensen, die meer over dit incident weten. Hebt u meer informatie? Bel dan met de politie: 0900-8844. Of via het Politie WhatsApp nummer 06 - 1220 7006. Belt u liever anoniem: 0800-7000. U kunt ook een tipformulier invullen. Vermeld in uw bericht zaaknummer 2017280463.

]]>
51.3814114 4.027626499999997
Wjelsryp - Motorrijder gewond na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/01-motorrijder-gewond-na-aanrijding.html Een 46-jarige motorrijder uit Mantgum is maandagavond rond 22.25 uur in botsing gekomen met een personenauto, bestuurd door een 21-jarige man uit gemeente Súdwest-Fryslân. Het ongeval vond plaats op de kruising van de Westerein met de Suderpolderwei. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/01-motorrijder-gewond-na-aanrijding.html 2017-11-21T09:42:00Z De 21-jarige automobilist reed het kruispunt op en zag hierbij vermoedelijk de motorrijder over het hoofd. Dit met een aanrijding tot gevolg. De motorrijder raakte ernstig gewond en is onder andere met meerdere breuken naar een ziekenhuis overgebracht. Van de 21-jarige automobilist is op het politiebureau een verklaring afgenomen.

Zowel de motor als de auto raakten beschadigd en zijn door een bergingsbedrijf afgesleept. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht van de aanrijding.

]]>
Detailfoto van een zwaailicht 53.16665210000001 5.606908999999973
Rotterdam - Automobilist slaat fietser licht uit zijn ogen https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/17/07-automobilist-slaat-fietser-licht-uit-zijn-ogen.html De politie is op zoek naar een automobilist die zaterdag 11 november een fietser op de Nieuwstraat zó hard in zijn gezicht sloeg, dat deze vermoedelijk voor de rest van zijn leven aan een oog blind is. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/17/07-automobilist-slaat-fietser-licht-uit-zijn-ogen.html 2017-11-21T09:17:00Z Die avond tussen 22.45 en 23.15 uur vond op de Nieuwstraat, bij Rotterdam Blaak, een verkeersruzie plaats. Een man en een vrouw fietsten op de Nieuwstraat toen ze bijna werden aangereden door een auto, die een parkeervak uit wilde rijden. Nadat de fietsers de auto ternauwernood hadden kunnen ontwijken, gaf de autobestuurder flink gas en stopte naast de man en vrouw. Hij stapte uit en zei tegen de fietsers dat ze voortaan uit moesten kijken. De agressieve man liep terug naar zijn auto, maar kwam toch weer terug en sloeg de mannelijke fietser in zijn gezicht. De jongen viel op de grond. De kans is groot dat hij met zijn rechteroog nooit meer zal kunnen zien. Na de klap, pakte de automobilist zijn auto en reed hard weg in de richting van station Blaak/ de Markthal.

]]>
De politie is een onderzoek gestart en zoekt getuigen. De bestuurder is een licht getinte man rond de 25 jaar oud. Hij had een geschoren baardje en reed in een donkerkleurige auto. Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of via 0800-7000 als u liever anoniem blijft.

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.91934309999999 4.485342800000012
Oud-Vossemeer - Vier mannen aangehouden na steekincident in café https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-steekpartij-oud-vossemeer.html Maandagavond zijn aan de Ring en de Marehoekstraat vier mannen aangehouden na een steekincident in het café aan de Ring. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 09:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-steekpartij-oud-vossemeer.html 2017-11-21T09:08:00Z De politiemeldkamer kreeg rond 23.10 uur een melding van een vechtpartij in het café in Oud-Vossemeer. Het slachtoffer, een 19-jarige man uit Oud-Vossemeer was in het café ernstig gewond geraakt en naar een woning aan de Marehoekstraat gegaan. Hij werd door een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Hij is aanspreekbaar.

]]>
Toen agenten bij het slachtoffer aankwamen, werden ze uitgescholden en ernstig belemmerd bij de hulpverlening door twee mannen. Het tweetal werd rond 23.20 uur aangehouden. Het gaat om twee inwoners (15 en 17 jaar) uit Oud-Vossemeer. Een van hen was ook gewond en werd geboeid naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom gebracht. Tijdens het vervoer en in het ziekenhuis gedroeg de man zich brutaal, beledigend en recalcitrant. Uiteindelijk weigerde hij de medische hulp en werd door de politie naar het bureau in Bergen op Zoom gebracht.

]]>
Agenten gingen naar het café en hielden rond 1.00 uur twee bezoekers aan, vanwege hun betrokkenheid bij het steekincident. Het gaat om twee inwoners (48 en 62 jaar) eveneens uit Oud-Vossemeer. De aangehouden mannen zijn voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex Mijkenbroek in Breda gebracht.

]]>
De aanwezigen in het café zijn vannacht door de politie kort verhoord. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het incident. Zo worden de betrokkenen uitgebreider verhoord, evenals de aangehouden mannen.

]]>
51.5705615 4.1981289999999944
Raamsdonkveer - Aangehouden met 80 kg vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-aangehouden-met-80-kg-vuurwerk.html De politie arresteerde maandag 20 november rond 16.30 uur op de Mondriaanstraat een 35-jarige bestuurder uit Raamsdonkveer, omdat hij zes dozen met vuurwerk vervoerde. nieuwsbericht Tue, 21 Nov 2017 08:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/21/08-aangehouden-met-80-kg-vuurwerk.html 2017-11-21T08:22:00Z In de laadbak van de bestelauto stonden zes dozen met waarschijnlijk legaal siervuurwerk, in totaal ongeveer 80 kilo. Het is niet bekend waar het vuurwerk voor bestemd was.
Vanwege de veiligheid zijn aan het gebruik, vervoer en opslag van vuurwerk regels gesteld en de bestuurder heeft deze overtreden. Daarom is hij aangehouden en zit hij vast voor verhoor.

Melden
De politie reageert snel op meldingen over transport, handel en opslag van vuurwerk. U kunt uw informatie doorgeven via de politie: 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 en www.meldmisdaadanoniem.nl. 

]]>
51.6969392 4.867620399999964