Nieuws | Noord-Brabant | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/nb/provincies/noord-brabant.xml RSS feed nieuws voor de provincie Noord-Brabant nl Tue, 27 Jun 2017 12:15:03 GMT 2017-06-27T12:15:03Z nl Nijmegen - Politie houdt verdachte aan na korte achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-nijmegen-boxmeer-politie-houdt-verdachte-aan-na-korte-achtervolging.html De politie heeft maandagavond even over 21.00 uur een 40-jarige man uit Wolvega aangehouden. Hij was er vandoor gegaan toen agenten hem wilden aanspreken over het feit dat hij achter het stuur zat te bellen. De man wordt o.a. verdacht van poging doodslag. De achtervolging was ingezet op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. De auto werd uiteindelijk gestopt op de A73 ter hoogte van de wijk Dukenburg in Nijmegen. Niemand raakte gewond. nieuwsbericht Tue, 27 Jun 2017 08:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/27/02-nijmegen-boxmeer-politie-houdt-verdachte-aan-na-korte-achtervolging.html 2017-06-27T08:28:00Z Agenten zagen de man rijden op de A73 ter hoogte van knooppunt Rijkevoort. Zij zagen dat hij aan het bellen was en wilden hem daarop aanspreken. De agenten besloten de man een volgteken te geven en wilden hem laten stoppen bij het tankstation Hondsiep langs de A73. Op de afrit naar het tankstation schoot de auto waarin de verdachte reed plotseling weer de A73 op en ging hij er met hoge snelheid vandoor.

Hierop werd de achtervolging ingezet. De 40-jarige verdachte ramde onderweg een politieauto maar het lukte de agenten uiteindelijk om hem te laten stoppen. Zijn auto raakte in de slip en kwam in de berm tot stilstand. De verdachte verzette zich bij zijn aanhouding maar werd uiteindelijk overmeesterd en overgebracht naar het politiebureau in Nijmegen.

Tijdens de rit naar het politiebureau werd hij onwel. Er werd een tussenstop gemaakt in het ziekenhuis. De man kon na controle op de eerste hulp alsnog worden ingesloten. Ook werd bij de man bloed afgenomen om vast te stellen of hij onder invloed was. Bij controle bleek de man niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.

Gisterenavond werd een gedeelte van de A73 afgesloten voor het onderzoek. Vandaag zal het onderzoek worden voortgezet.

2017294368 fdv 

]]>
Politieauto met zwaailicht 51.666959175658555 5.9051513671875
Brabant/Limburg - Gezamenlijke actiedag bestrijding georganiseerde hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html De politie, het Openbaar Ministerie en het lokaal bestuur in Zuid-Nederland hebben een gezamenlijke actie gehouden in het kader van de bestrijding van de georganiseerde hennepteelt. Zeven growshops zijn "bezocht", waarbij 11 aanhoudingen zijn verricht. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 14:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-gezamenlijke-actiedag-bestrijding-georganiseerde-hennepteelt.html 2017-06-26T14:51:00Z Vanmiddag werden verspreid over heel Zuid-Nederland door de gezamenlijke partners zeven growshops bezocht. Daarbij zijn 11 aanhoudingen verricht en is beslag gelegd op diverse goederen en administratie. Er wordt niet uitgesloten dat nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. 

]]>
Growshops en groothandels vormen nog steeds de spin in het web van de georganiseerde hennepteelt. Zij leveren de materialen die nodig zijn om hennepkwekerijen op te zetten en vervullen daarmee een belangrijke faciliterende rol. 

]]>
De invallen vonden allemaal tegelijkertijd om 13.00 uur plaats in Oss, Wijk en Aalburg, Kaatsheuvel, Waalwijk, Oud-Gastel, Roosendaal, Susteren en Hoensbroek. Er zijn woningen, loodsen en bedrijfspanden doorzocht. De aangehouden verdachten betreffen eigenaren van de panden of de beheerders van de diverse locaties. 

]]>
Op vrijwel alle locaties werden kweekmaterialen en/of administratie in beslag genomen. De administratie wordt gebruikt voor verder onderzoek. De kweekmaterialen worden deels vernietigd of opgeslagen in afwachting van een uitspraak van de rechter. Enkele bijzonderheden:

In Oud-Gastel werd in hetzelfde pand waar de growshop zat een hennepkwekerij gevonden met zo’n 300 planten. Er werden verder zo’n 15 pallets met kweekmaterialen in beslag genomen en afgevoerd. Hier werden twee aanhoudingen verricht. Na de doorzoekingen werd een doorstap gemaakt naar een bedrijfspand in Roosendaal. Ook daar werden kweekmaterialen in beslag genomen.

Growshops

In Susteren is een growshop doorzocht en daar werd een aanhouding verricht. Hier werd een geldbedrag van enkele tienduizenden  euro’s in beslag genomen.  In Hoensbroek werd een bedrijf doorzocht. Hier werden twee mensen aangehouden en kweekmaterialen in beslag genomen, waaronder een koelkast vol hennepzaad en een zogenoemde zadenteller.

In Oss werd in een woning een pallet vol kweekmateriaal aangetroffen. Hier werd niemand aangehouden, maar er werd wel administratie in beslag genomen voor verder onderzoek. 

]]>
Bepaalde goederen zoals assimilatielampen, koolstoffilters, voedingscomputers en strijkzakken om geknipte hennep geurvrij te verpakken worden vrijwel in iedere professionele of grootschalige hennepkwekerij door de politie aangetroffen. De verkoop van dit soort voorwerpen gebeurt vrijwel altijd vanuit growshops, groothandels of via het internet en is sinds 1 maart 2015 strafbaar gesteld. De wet beperkt zich daarbij niet alleen tot growshops, ook de elektricien die illegaal de stroom aanlegt of de hokkenbouwer is strafbaar. 

]]>
Om georganiseerde hennepteelt mogelijk te maken beschikken criminelen over een uitgebreid netwerk van faciliterende derden in de bovenwereld. Een constante focus van de politie, openbaar ministerie, belastingdienst en gemeente op deze facilitators werkt verstorend voor de georganiseerde hennepteelt.

In recente opsporingsonderzoeken en tijdens de actie van vandaag naar growshops en groothandels is onder meer administratie in beslag genomen of opgevraagd. Het onderzoek aan de administratie van growshops en groothandels wordt gedaan om beter zicht te krijgen op het netwerk van afnemers, leveranciers en faciliterende derden. 

]]>
De actie van vandaag maakt deel uit van de geïntensiveerde aanpak van de ondermijnende criminaliteit in Zuid-Nederland. Er is sprake van een complex probleem dat ernstiger en dieper in de samenleving geworteld is dan bij aanvang van de geïntensiveerde aanpak werd vermoed. De eerder vrij gemaakte capaciteit bij de politie en Openbaar Ministerie  blijft daarom gehandhaafd en er zal nog nauwer en slimmer worden samengewerkt met andere overheidspartners. 

]]>
51.48265370000001 5.232168699999988
Eindhoven - Dode en twee gewonden na ongeluk vluchtende auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-dode-en-twee-gewonden-na-ongeluk-vluchtende-auto.html Een auto die op de vlucht sloeg voor een politiecontrole botste maandagochtend 26 juni tegen een boom op de ventweg aan de Eindhovense Boutenslaan. Twee personen raakten gewond en één persoon overleed ter plaatse aan zijn verwondingen. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 10:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-dode-en-twee-gewonden-na-ongeluk-vluchtende-auto.html 2017-06-26T10:48:00Z Agenten gaven maandagochtend rond 1.30 uur op de Aalsterweg in Eindhoven een auto met een Belgisch kenteken een stopteken voor een algemene verkeerscontrole. Bij het zien van de politie ging het voertuig er met hoge snelheid vandoor. Na een korte achtervolging botste de auto op de ventweg aan de Boutenslaan in een scherpe bocht tegen een boom. De 29-jarige Brusselse bestuurder van de auto en een 20-jarige inzittende uit het Belgische Meise raakten ernstig gewond. De derde persoon die als bijrijder in de auto zat, een 29-jarige inwoner van Sint-Jans-Molenbeek, overleed op de plaats van het ongeluk aan zijn verwondingen. Een traumahelikopter kwam ter plaatse voor het verlenen van medische assistentie. De gewonde mannen zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De exacte aard van hun verwondingen is op dit moment  niet bekend bij ons. 

]]>
Op de locatie van het ongeluk is uitvoerig en nauwkeurig onderzoek verricht. Een specialist op het gebied van verkeersongevallenanalyses van de eenheid Zeeland-West-Brabant ondersteunde hierbij. De recherche van het district Helmond doet verder onderzoek naar de vluchtpoging en de achtergronden van de inzittenden. Hierbij is ook de samenwerking met de Belgische politie gezocht. In en in de omgeving van de auto zijn een aantal zakjes met softdrugs aangetroffen en een hoeveelheid geld. Deze zijn in beslag genomen voor verder onderzoek. De bestuurder en de 20-jarige inzittende zijn aangehouden voor verder onderzoek. Zij verblijven op dit moment nog in het ziekenhuis. De 29-jarige verdachte bleek in België nog gezocht te worden voor het uitzitten van een gevangenisstraf.

]]>
51.4250683 5.474106500000062
Tilburg - Man aangehouden voor huiselijk geweld https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-man-aangehouden-voor-huiselijk-geweld.html Een 27-jarige man is aangehouden nadat hij en zijn vriendin op straat ruzie hadden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 09:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-man-aangehouden-voor-huiselijk-geweld.html 2017-06-26T09:25:00Z Een motoragent kreeg een oproep van de meldkamer om naar een adres in de wijk Tilburg-Noord te gaan omdat er een vrouw werd mishandeld. De vrouw zou in een auto zijn gesleurd. De motoragent en andere eenheden van de politie zochten de wagen aan de hand van de beschrijving van een getuige. Al snel zag de agent de auto rijden op de Heikantlaan. Hij zette een achtervolging in over de Quirijnstoklaan en Ringbaan Oost. Op het viaduct liet hij de auto stoppen. De verdachte zat achter het stuur met naast hem zijn vriendin. Hij werd aangehouden op verdenking van huiselijk geweld en is naar het cellencomplex gebracht. Hij verklaarde dat er ruzie was geweest. 

]]>
De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (‘stalking’). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl

]]>
Centralisten van de meldkamer in Venlo 51.5515503 5.110082899999952
Breda - Zoek-app "vindt" telefoondief https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoek-app-vindt-telefoondief.html Een vrouw werd bestolen van haar handtas met daarin haar telefoon. Via een zoek-app wist ze haar telefoon te traceren en hebben agenten een verdachte aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-zoek-app-vindt-telefoondief.html 2017-06-26T08:59:00Z De vrouw was zondagnacht 26 juni rond 03.00 uur in een café aan de Vismarktstraat. Zij vroeg een bekende even op haar tas te letten terwijl zij het toilet bezocht. Toen zij terug kwam was hij, maar ook haar tas verdwenen. De vrouw belde hem om te vragen waar haar tas was,  maar hij antwoordde dat niet te weten. Via een zoek app kon zij het adres traceren waar haar telefoon was. Dit was in het centrum van de stad. Het slachtoffer liep naar het adres, maar bij aanbellen werd niet open gedaan. Agenten werden gealarmeerd en. Zij gingen het huis binnen met een machtiging van de Officier van Justitie. Daar vonden zij een slapende man (25) en de tas van de vrouw met daarin de telefoon. De man is aangehouden op verdenking van diefstal.

]]>
WhatsAp op telefoonscherm 51.5896445 4.7738573000000315
Breda - Drugsdealer opgepakt https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-drugsdealer-opgepakt.html Tijdens een surveillance op de Nijverheidssingel zag een agent een man (25) rijden. De man reed zonder geldig rijbewijs en was in het bezit van drugs. Hij is aangehouden. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-drugsdealer-opgepakt.html 2017-06-26T08:46:00Z De bestuurder passeerde zondagmiddag 26 juni rond 16.45 uur de agent op de Nijverheidssingel en werd door hem herkend. De agent wist dat de man geen geldig rijbewijs had en volgde de auto die steevast te hard reed.  De auto reed via verschillende wegen naar de Boschstraat. Daar parkeerde de bestuurder zijn wagen en werd door agenten aangehouden. Hij bleek een dealerhoeveelheid drugs (Hennep, cocaïne, heroïne) bij zich te hebben. Dit is in beslag genomen. De man zit vast voor verhoor.

]]>
51.5905509 4.782644699999992
Veldhoven - Motorrijder overlijdt na aanrijding met bromfietser https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html Een 33-jarige motorrijder uit Veldhoven is zondagavond om het leven gekomen na een ongeluk op de Meerhovendreef in zijn woonplaats. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 08:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/09-motorrijder-overlijdt-na-aanrijding-met-bromfietser.html 2017-06-26T08:32:00Z De man kwam even daarvoor in botsing met een bromfiets, bestuurd door een 16-jarige jongen uit Eindhoven. De motorrijder kwam daarbij ten val, gleed door tegen een paal en raakte daarbij ernstig gewond. De man werd in kritieke toestand per ambulance naar het ziekenhuis gebracht, waar hij kort daarna overleed. De jonge bromfietser raakte niet gewond.

Verkeersspecialisten onderzoeken de exacte toedracht van het ongeluk.

]]>
51.43349509999999 5.4057374999999865
Bergen op Zoom - Wapens en harddrugs gevonden in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-wapens-en-harddrugs-gevonden-in-auto.html Een 56-jarige man uit Bergen op Zoom is zondagavond 25 juni op de Wassenaarstraat aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet en de Wet Wapens en Munitie. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 06:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-wapens-en-harddrugs-gevonden-in-auto.html 2017-06-26T06:31:00Z Agenten vonden rond 21.30 uur bij een controle van de auto waarin de man reed meerdere wapens waaronder een knuppel en twee messen. In de auto lag ook een hoeveelheid vermoedelijk harddrugs. Hierop is de man gearresteerd. De wapens en drugs zijn in beslag genomen. De politie doet verder onderzoek. 

]]>
51.49415829999999 4.2927760000000035
Bergen op Zoom - Dronken bestuurder heeft gestolen kleding in auto https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-dronken-bestuurder-heeft-gestolen-kleding-in-auto.html Een 44-jarige man (woonplaats onbekend) is zondagmiddag 25 juni aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. nieuwsbericht Mon, 26 Jun 2017 06:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/26/08-dronken-bestuurder-heeft-gestolen-kleding-in-auto.html 2017-06-26T06:29:00Z Een motoragent zag de man rond 16.20 uur op de Bunkerbaan in Hoogerheide rijden. Hij had het vermoeden dat de man te veel had gedronken en gaf een stopteken voor een controle. De bestuurder negeerde dit en reed verder. Op de Markiezaatsweg kon de man gestopt worden. De ademanalysetest wees uit dat de man te veel alcohol op had (875 ug/l). Op de achterbank troffen agenten gestolen kledingstukken aan. De man is aangehouden en meegenomen naar een politiebureau voor verhoor. 

]]>
51.4263239 4.340863000000013
Sint-Michielsgestel - Aanhouding op heterdaad na melding 112 https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/09-aanhouding-op-heterdaad-na-melding-112.html Op de vroege zondagochtend van 25 juni hielden wij een verdachte man uit ’s-Hertogenbosch aan op verdenking van het stelen van een fiets uit een schuur bij een woning in Sint-Michielsgestel. Dankzij een alerte melding via 112 konden we de verdachte kort na de inbraak aanhouden. nieuwsbericht Sun, 25 Jun 2017 11:27:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/juni/25/09-aanhouding-op-heterdaad-na-melding-112.html 2017-06-25T11:27:00Z In de melding werd zondagochtend rond 4.45 uur aangegeven dat ingebroken was in een schuur bij een woning aan de Van Wittemstraat in Sint-Michielsgestel. Uit de schuur werden een fiets en een gereedschapskist gestolen. De melder kon een signalement van een persoon en een voertuig geven. Op basis van deze gegevens gingen wij op zoek naar een mogelijke verdachte. Op de Molenbergstraat in Sint-Michielsgestel stond een geparkeerde bestelauto die voldeed aan de omschrijving. In de bestelbus troffen wij de gestolen fiets en aan. Een 47-jarige Bosschenaar, die bij de auto stond, werd rond 5.15 uur aangehouden. Hij zit vast voor verder onderzoek. De fiets is inmiddels teruggegeven aan de eigenaar.

]]>
Bewoners weten zelf het beste als er iets niet pluis is in hun buurt. Een vreemd figuur die bij huizen naar binnen loert bijvoorbeeld. Of activiteiten bij een huis waarvan u weet dat de bewoners op vakantie zijn. Wanneer u dan 112 belt, kan de politie wellicht heel snel een inbraak voorkomen of een inbreker op heterdaad aanhouden! Het bellen van 112 is bedoeld voor spoed. Dus niet alleen voor levensbedreigende situaties, maar zeker ook wanneer u getuige bent van een misdrijf of het voorbereiden van een inbraak of diefstal. Dus ook wanneer u een verdachte situatie signaleert waarbij de politie een misdrijf kan voorkómen.
Iemand is niet alleen strafbaar als hij een woninginbraak pleegt. Ook de voorbereidende handelingen kunnen onder bepaalde voorwaarden al strafbaar zijn. Het Openbaar Ministerie heeft al meerdere personen voor de rechter gebracht omdat zij voorbereidende handelingen voor inbraak pleegden. Zij kunnen gevangenisstraffen en hoge boetes krijgen.

]]>
51.6419309 5.334745600000019