Gezocht | Noord-Holland | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/noord-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Noord-Holland nl Thu, 14 Dec 2017 17:11:08 GMT 2017-12-14T17:11:08Z nl Hilversum - Gezocht - Pinnen met gestolen pasjes in Hilversum https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-hilversum-13-pinner.html Een insluiper steelt uit een woning aan de Boomberglaan twee portemonnees met bankpassen en creditcards. Daarmee probeert een dief op twee locaties in Hilversum geld op te nemen. Dus lukt niet, maar de politie zoekt de nog onbekende verdachte wél. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 14 Dec 2017 10:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-hilversum-13-pinner.html 2017-12-14T10:59:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 13 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op 7 september 2017. Een familie in Hilversum is druk met een grote verbouwing van hun huis aan de Boomberglaan. Het is een komen en gaan van bouwvakkers. Aan het eind van de dag sluiten de eigenaren altijd zelf hun woning goed af. Op woensdagavond 6 september schiet dat er door alle drukte waarschijnlijk bij in. Want de volgende dag ontdekken ze dat er twee portemonnees zijn verdwenen.

Pinnen

In de portemonnees zitten bankpassen en creditcards. Nog voordat de bewoners de passen kunnen blokkeren, probeert iemand ermee te pinnen. Dat gebeurt bij geldautomaten in de Gijsbrecht van Amstelstraat en de Jan van der Heijdenstraat.  Maar de dief heeft de pincodes niet.

Auto of scooter

Omdat tussen beide pogingen slechts 10 minuten zit, vermoedt de politie dat hij een auto of scooter moet hebben gehad.

Signalement

 • blanke huidskleur
 • stevig / sportief postuur
 • blauwe ogen
 • blond haar
 • had een donker petje op met het opschrift New York League
 • droeg een donkere polo met lichte kraag, zakjes op borsthoogte en een rood logo op de linker mouw
 • had een blauwe spijkerbroek aan
 • droeg zwart/witte gympen.
]]>
Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera's bij de geldautomaat of weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachte 52.22594247385119 5.166020393371582
Amsterdam - Gezocht - Dodelijk schietincident De Clercqstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2015/mei/05-amsterdam/schietincident-de-clercqstraat.html De politie heeft beelden vrijgegeven van het schietincident, waarbij in de nacht van dinsdag 12 mei op woensdag 13 mei 2015 een 25-jarige Zaandammer Youssef El Kahtaoui om het leven kwam. verdachte Tue, 12 Dec 2017 19:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2015/mei/05-amsterdam/schietincident-de-clercqstraat.html 2017-12-12T19:15:00Z Er komt kort na 00.15 uur een scooter aanrijden bij de Tapas/Shishalounge Village op de De Clerqstraat, waarna twee mannen gewapend naar binnen gaan. Binnen speelt zich dan iets af wat nog onderwerp van onderzoek is. Om hier duidelijkheid over te krijgen, verzoekt de politie de aanwezigen in de horecaonderneming zich te melden. Zij zijn vrij snel na het incident weggegaan, maar kunnen belangrijke informatie voor het onderzoeksteam hebben. Daarna gaan de twee daders naar buiten, waar het latere slachtoffer op dat moment uit een auto op stapt. Er wordt in zijn richting geschoten, hij overlijdt ter plaatse aan zijn verwondingen.

Op inbeslaggenomen camerabeelden is te zien dat vlak voor het schietincident een lichtgetinte man vanuit de directe omgeving van de shishalounge hard wegrent in de richting van de Bilderdijkstraat. De man staat voor de deur van de horecaonderneming waar op dat moment de vluchtscooter staat. Het gaat om een vermoedelijk Marokkaanse man met een tenger postuur, kort zwart haar, tussen de 22 en 25 jaar oud, 1.75-1.80m lang en gekleed in een grijze sportbroek met lange pijpen en een qua kleur matchende trui.

Bij het schietincident werden een geparkeerde auto, een supermarkt, twee bankgebouwen en een voorbijrijdende tram door kogels geraakt. Hierbij is niemand gewond geraakt. De inzittenden van die tram zijn op de grond gaan liggen. De politie komt graag in contact met inzittenden van de bewuste tram (lijn 3) die nog niet met de politie hebben gesproken.

Getuigen hebben na het fatale schietincident twee donkergetinte verdachten zien wegrijden in de richting van de Elisabeth Wolffstraat op een donkerkleurige (motor)scooter, vermoedelijk een zwarte Beverly 500. Deze scooter is teruggevonden en werd ergens in de periode tussen 4 mei en 13 mei gestolen.

]]>
De recherche heeft de volgende vragen en komt graag met deze specifieke getuigen in contact:

 • Wie waren er aanwezig in de inmiddels gesloten Shishalounge op de Clerqstraat en heeft nog niet met de politie gesproken?
 • Wie weet iets over de donkergetinte man die in de nacht van 12 op 13 mei 2015 gewond raakte of meent hem die nacht gezien te hebben?

Heeft u informatie? Vul uw informatie dan in via het onderstaande tipformulier. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Via het formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u ook anoniem uw tip achterlaten. Dit kan ook in een vertrouwelijk gesprek met Team Nationale Inlichtingen.

 

]]>
Inmiddels staat vast dat Youssef El Kahtaouiecht alleen maar is doodgeschoten omdat hij toevallig als voorbijganger keek wat er aan de hand was. De politie en het OM hebben besloten om een beloning van 20.000 euro uit te loven voor de tip die leidt tot de aanhouding en vervolging van de dader.

Op één van de kogels die is afgevuurd is DNA gevonden. Na dit DNA-spoor wordt onderzoek gedaan.

  

]]>
]]>
52.37085689081024 4.870140552520752
Amsterdam - Gezocht - Woningoverval Herman Gorterstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/05-woningoverval-herman-gorterstraat.html Op donderdag 14 september werd op klaarlichte dag een 56-jarige man met veel geweld overvallen in zijn huis aan de Herman Gorterstraat in Amsterdam-Zuid. verdachte Tue, 12 Dec 2017 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/november/05-woningoverval-herman-gorterstraat.html 2017-12-12T11:00:00Z Twee mannen die zich voordeden als pakketjesbezorger belden bij hem aan, duwden de man naar binnen en bedreigden hem met een vuurwapen. Boven in de woning werd hij zwaar mishandeld en uiteindelijk vastgebonden in de badkamer. Na bijna een uur wist hij via stembediening op zijn telefoon zijn vrouw te alarmeren. Een dader had een Noord-Afrikaans uiterlijk, was 23 tot 25 jaar oud en ongeveer 1.80 m lang. Hij had een wat dikker postuur, zwart haar, en een rond vol gezicht. Hij droeg die dag een donkere trainingsbroek, zwarte schoenen en petje. De andere dader had ook een Noord-Afrikaans uiterlijk, en was iets jonger, 20 tot 22 jaar oud en iets langer dan zijn mededader. Hij had een dun tot normaal postuur en zwart haar. Hij droeg die dag een grijze trainingsbroek, zwarte Nike Huaraches en een zwart petje. Beide daders spraken Nederlands met een accent, straattaal.

En beide daders droegen een geel reflecterend hesje, vermoedelijk zodat het slachtoffer zou denken dat ze pakketbezorgers waren. De politie hoopt dat ze daardoor zijn opgevallen rond de Herman Gorterstraat in Amsterdam, op donderdagmorgen 14 september.

De twee daders hebben veel buit gemaakt: tientallen sieraden zoals parelkettingen, oorbellen en een flink aantal kostbare horloges. Daarnaast zijn er kleding en bankpasjes gestolen. Die buitgemaakte spullen hebben ze tijdens de overval in een zwarte rolkoffer van het merk Victorinox gestopt en daarna uit het huis van het slachtoffer meegenomen.

 

]]>
Wie heeft een vermoeden wie deze overvallers zijn ?

Wie heeft de overvallers die donderdag 14 september zien rijden in de Maserati met Italiaans kenteken en/of heeft gezien dat de auto op de Pieter Postsingel is achtergelaten?

Wie heeft de overvallers – mogelijk  met rolkoffer – gezien vanaf de Pieter Postsingel ?

Wie heeft de matdonkergrijze Piaggo Vespa gezien, of heeft gezien wie die weer heeft weggehaald of weet waar deze nu staat?

 

 

]]>
Na de overval zijn de daders gevlucht in de auto van het slachtoffer. Dit was een grijze Maserati type Quattroporte uit 2012 met Italiaans kenteken. De daders zijn daarmee vanuit de Herman Gorterstraat naar de Pieter Postsingel in Amsterdam-west gereden, waar de Maserati is achtergelaten. Zo’n Maserati met Italiaans kenteken is opvallend, de politie hoopt dat mensen zich kunnen herinneren dat de Maserati daar door die overvallers is neergezet. En als iemand weet hoe de mannen vanaf daar zijn verder gevlucht hoort de politie dat natuurlijk ook graag. Ze kunnen toen misschien zijn opgevallen door die zwarte rolkoffer.

Voor de overval reden de overvallers vermoedelijk op een matdonkergrijze Piaggo Vespa Sprint met voorop een windscherm. Deze hebben ze vermoedelijk geparkeerd in de buurt van de Herman Gorterstraat, de Churchilllaan of de Herman Heijermansweg. Graag wil de politie weten wie die Vespa op een van die straten heeft zien staan na 11.00 uur ‘s ochtends op 14 september. Of misschien heeft iemand gezien wie die Piaggo Vespa Sprint heeft weggehaald of weet waar deze nu is.

]]>
]]>
52.346425 4.883289800000057
Zaandam - Gezocht - De zaak Milica van Doorn https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/04-zaandam-moord-op-milica-van-doorn/de-zaak-milica-van-doorn.html [UPDATE: DNA-verwantenonderzoek in zaak Milica van Doorn] De 19-jarige Milica is op zondagavond 7 juni 1992, Eerste Pinksterdag, op een verjaardagfeest in een flat aan de Fluitekruidweg in Zaandam. Nadat zij rond middernacht vertrekt om de bus te halen, komt zij niet meer thuis. De volgende ochtend wordt haar lichaam gevonden in de vijver bij de St. Jozefkerk in de wijk Kogerveld. Zij is verkracht en op gewelddadige wijze om het leven gebracht. dossier Mon, 11 Dec 2017 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/04-zaandam-moord-op-milica-van-doorn/de-zaak-milica-van-doorn.html 2017-12-11T09:59:00Z Milica van Doorn Luchtfoto plaats delict 52.4596718 4.831102999999985 Amsterdam - Gezocht - Gewapende overval Dalsteindreef https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-gewapende-overval-dalsteindreef.html De politie is dringend op zoek naar twee personen die een overval hebben gepleegd op een supermarkt aan de Dalsteindreef. verdachte Fri, 08 Dec 2017 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-gewapende-overval-dalsteindreef.html 2017-12-08T11:00:00Z Op zaterdag 25 november wordt een supermarkt aan de Dalsteindreef rond 18.21 uur volop bezocht door klanten, als er plotseling een man met een vuurwapen naar binnen rent. Met het vuurwapen in zijn hand rent hij naar de kassa’s, grijpt een caissière in haar nek en eist dat zij de kassalade opent. De caissière blijft uiterst kalm en doet wat haar opgedragen wordt. Met wat geld uit de kassa rent de overvaller weg. Hij is nog geen 20 seconden in de winkel geweest. Medewerkers en klanten blijven geschrokken achter. Met een scooter, waarop een tweede dader buiten zat te wachten, rijden ze weg.

Van de overvaller in de winkel is het volgende signalement bekend:

 • Man van tussen de 18 en 20 jaar oud
 • Getinte huidskleur
 • Ongeveer 1.90 meter lang
 • Hij sprak Nederlands, volgens het slachtoffer met een Antilliaans/Surinaams accent

Heeft u informatie over de overval? Vul uw informatie dan in via het onderstaande tipformulier. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Via het formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u ook anoniem uw tip achterlaten. 

]]>
]]>
52.3259517 4.945705900000007
Amsterdam - Gezocht - Gewelddadige overval Grubbehoeve https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-gewelddadige-overval-grubbehoeve.html De politie doet uitgebreid onderzoek naar een gewelddadige overval op een consultancybedrijf aan Grubbehoeve. verdachte Wed, 06 Dec 2017 15:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-gewelddadige-overval-grubbehoeve.html 2017-12-06T15:00:00Z Op maandag 8 mei zijn twee personeelsleden aan het werk bij een consultancybedrijf aan Grubbehoeve als er even na 17.30 uur plotseling twee mannen het pand binnen komen. De personeelsleden worden bedreigd met een vuurwapen en de mannen eisen geld. Eén van de personeelsleden wordt meerdere keren geslagen en raakt behoorlijk gewond. Als blijkt dat er geen geld aanwezig is, gaan de twee daders er met wat sieraden vandoor. Het gewonde personeelslid wordt naar een ziekenhuis vervoerd waar meerdere wonden gehecht moeten worden.

 

Na de overval werd in de bosjes aan de Glitterstraat een bivakmuts en een deel van een vuurwapen gevonden. Deze voorwerpen zijn ingestuurd naar het NFI voor sporenonderzoek. De recherche houdt er rekening mee dat de gevonden spullen in verband staan met de overval. Van de overval zelf zijn geen camerabeelden, maar de recherche denkt wel dat de verdachten die middag zijn vastgelegd op een bewakingscamera van de flat Grubbehoeve. Voorafgaand aan de overval is te zien dat er drie mannen aan komen lopen. Het vermoeden is dat deze drie bij elkaar horen en dat één van hen tijdens de overval op de uitkijk staat vlak voor het bedrijf. Een minuut later rennen er twee mannen langs en twintig seconden later volgt een derde persoon. Het onderzoeksteam heeft de volgende vragen aan het publiek:
 

 • Wie kent of herkent deze mannen of weet waar zij mogelijk verblijven?
 • Wie heeft hen mogelijk gezien die dag, maandag 8 mei rond 17.30 uur?
 • Wie is getuige geweest van de overval en heeft nog niet gesproken met de politie?
 • Wie weet er meer over de overval?

Heeft u informatie? Vul uw informatie dan in via het onderstaande tipformulier. U kunt ook bellen met de Opsporingstiplijn via: 0800-6070. Anoniem bellen kan naar: 0800-7000. Via het formulier op www.meldmisdaadanoniem.nl kunt u ook anoniem uw tip achterlaten. 

]]>
]]>
52.321504 4.976858200000038
Amsterdam - Gezocht - Winkeldiefstal Huidenstraat https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-winkeldiefstal-huidenstraat.html De politie is op zoek naar een vrouw die een jas heeft gestolen uit een kledingwinkel aan de Huidenstraat in Amsterdam. verdachte Wed, 06 Dec 2017 14:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/05-winkeldiefstal-huidenstraat.html 2017-12-06T14:15:00Z Op camerabeelden is te zien dat de vrouw op donderdag 14 september aan het einde van de ochtend de winkel binnenkomt. Ze bekijkt en past verschillende jassen en ze laat zich uitgebreid helpen door de winkelmedewerkster. De twee vrouwen spreken in het Engels met elkaar. Als de medewerkster even naar beneden gaat om te kijken of een bepaalde jas nog op voorraad is, loopt de vrouw de winkel uit met een jas van 400 euro. De vrouw staat zeer duidelijk op de beelden.

Herkent u de vrouw op de camerabeelden? Dan zijn er verschillende manieren hoe u uw informatie door kunt geven. Er draait op dit moment een kleinschalige pilot met WhatsApp en daarom is het in deze zaak ook mogelijk om uw informatie door te geven via WhatsApp. Dat kan via het telefoonnummer: 06-17214856. Hieronder staat meer informatie over de pilot met WhatsApp. Uiteraard is het ook mogelijk om via de gangbare manieren te tippen. Telefonisch zijn dat de Opsporingstiplijn: 0800-6070 en Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Proef: tips doorgeven via WhatsApp

In het kader van een proef met WhatsApp is het in het onderzoek naar een winkeldiefstal aan de Huidenstraat mogelijk om tips te appen naar de politie. Dat kan via het nummer: 06-17214856.

Hulp van burgers is onmisbaar bij het oplossen van zaken. Het gebeurt vaak dat de politie een verdachte kan aanhouden dankzij informatie van burgers. Op dit moment kunnen tips doorgegeven worden via de telefoon of een online tipformulier op www.politie.nl. Omdat communicatiebehoeftes- en mogelijkheden continue veranderen, onderzoekt de politie de mogelijkheid om via WhatsApp te tippen. Het is op dit moment een kleinschalige pilot en om die reden kan er alleen getipt worden over een specifieke zaak; een winkeldiefstal aan de Huidenstraat in Amsterdam. De recherche ontvangt graag informatie over de vrouw die zeer herkenbaar in beeld is. Informatie kan worden doorgegeven via: 06-17214856.

Wat gebeurt er met mijn tip via WhatsApp?

Wanneer je informatie appt naar het nummer 06-17214856, dan wordt dit uitgelezen door een medewerker die ook telefoontjes beantwoordt bij de Opsporingstiplijn. De tip wordt vervolgens doorgezet naar het rechercheteam en als er aanvullende vragen zijn dan wordt er door de rechercheurs contact opgenomen. Indien mensen zich liever niet bij de politie kenbaar willen maken als tipgever, dan wordt geadviseerd om gebruik te maken van Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
]]>
52.3687897 4.885634699999969
Zaandijk - Gezocht - Diefstal rookwaar supermarkt Zaandijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-diefstal-rookwaar-supermarkt-zaandijk.html Tussen dinsdag 1 en woensdag 2 augustus werd er ingebroken in een supermarkt aan de Willem Dreeslaan in Zaandijk. Dit gebeurde tussen 01.54 en 02.15 uur. verdachte Tue, 05 Dec 2017 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-diefstal-rookwaar-supermarkt-zaandijk.html 2017-12-05T13:34:00Z De dader wist de supermarkt binnen te komen door een raam te vernielen. Uiteindelijk ging de man ervandoor met meerdere sloffen sigaretten. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de dader diverse malen de stellages in de winkel verschuift en uit een kast de sigaretten pakt.

]]>
Herkent u de man op de beelden? Neem dan contact op met de politie op de bekende telefoonnummers.

]]>
]]>
52.47541599999999 4.812791000000061
Purmerend - Gezocht - Inbraak reisbureau Purmerend https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-inbraak-reisbureau-purmerend.html Op woensdag 27 juli werd ingebroken in een reisbureau aan de Waterlandlaan in Purmerend. verdachte Tue, 05 Dec 2017 13:31:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-inbraak-reisbureau-purmerend.html 2017-12-05T13:31:00Z De dader betrad rond 19.10 uur het pand en doorloopt het hele kantoor. De man opent kastjes en lades. Na ongeveer tien minuten verliet de man het kantoor weer en wist voor ongeveer 2000 euro aan cash geld buit te maken. Op camerabeelden is te zien hoe de man door het kantoor loopt en kastjes en lades opent.

]]>
Herkent u de man op de beelden? Neem dan contact op met de politie op de bekende nummers.

]]>
]]>
52.50260230000001 4.961672799999974
Alkmaar - Gezocht - Diefstal sieraden juwelier Alkmaar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-diefstal-sieraden-juwelier-alkmaar.html Op zaterdag 26 augustus rond 13.10 uur, stapten twee dames een juwelier aan de Marktstraat in Alkmaar binnen. De vrouwen vertelden de medewerkster dat zij meerdere sieraden wilden kopen. verdachte Tue, 05 Dec 2017 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/04-diefstal-sieraden-juwelier-alkmaar.html 2017-12-05T13:25:00Z Uiteindelijk gaf het duo aan welke sieraden zij wilde kopen en liep de medewerkster hiermee naar de toonbank. In totaal moesten de dames 10.250 euro afrekenen. De medewerkster stopte de sieraden in verschillende zakjes en de vrouwen begonnen zich hiermee te bemoeien. Eén van de vrouw pakte een zakje vast, trok het koordje stuk en bleef hiermee wat rommelen. Na enige discussie, deelden de dames de medewerkster mee dat zij geld moest halen. Het tweetal verliet de winkel en toen bleek dat uit één van de zakjes de sieraden waren verdwenen. In totaal hebben de vrouwen voor 9220 euro buitgemaakt.

]]>
Op camerabeelden zijn de twee vrouwen te zien. Herkent u deze vrouwen? Neem dan contact op met de politie op de bekende nummers.  

]]>
]]>
52.6321107 4.74999379999997