Gezocht | Utrecht (provincie) | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/utrecht.xml RSS feed gezocht voor de provincie Utrecht nl Mon, 18 Dec 2017 05:12:58 GMT 2017-12-18T05:12:58Z nl Zeist / Huis ter Heide / Soesterberg - Gezocht - Straatroven op fietspad langs A28 ter hoogte van ecoduct bij Soesterberg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-zeist-13-straatroven.html Op het fietspad langs de A28 ter hoogte van het ecoduct bij Soesterberg hebben struikrovers drie keer voorbijgangers bestolen. Deze straatroven vertonen veel overeenkomsten en zijn mogelijk door dezelfde daders gepleegd. De politie heeft inmiddels twee van de verdachten gearresteerd, maar nog niet alle verdachten zijn bekend. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 14 Dec 2017 11:55:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-zeist-13-straatroven.html 2017-12-14T11:55:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 13 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Straatroof 1

De eerste straatroof was op zondagavond 4 juni 2017. Rond 20.10 uur rijdt een 18-jarige man op zijn snorscooter over het fietspad. Een vriend zit bij hem achterop. Als ze dichterbij het wildviaduct komen, zien ze dat daar een jongen met krukken zitten die hun aandacht trekt. De twee stoppen om te kijken wat er aan de hand is. Dan springen er plotseling twee andere jongens uit de struiken tevoorschijn. Eén van hen heeft een mes in zijn hand en daarmee bedreigt hij de twee vrienden. 

De struikrovers eisen hun spullen. Een van de twee daders schopt de 18-jarige man onderuit. Die rolt het talud af. Als hij weer wil opstaan, krijgt hij een harde trap in zijn gezicht. En ondertussen berooft de andere dader zijn vriend van z'n telefoon.

De slachtoffers weten dan rennend weg te vluchten. En dan zien ze dat de straatrovers én de jongen met de krukken wegrennen richting Soesterberg. Diezelfde avond arresteert de politie één van de verdachten. Een paar dagen later arresteert de recherche een tweede verdachte. De derde verdachte wordt nog gezocht.

Signalement van de nog gezochte, onbekende verdachte van deze straatroof:

 • jongeman
 • lichtgetinte huidskleur
 • leeftijd circa 18 jaar
 • lengte ongeveer 1,90 meter
 • breed postuur
 • droeg een groen petje met daarop in witte letters het merk 'Dsquared2' Het petje in het filmpje is zwart, maar volgens het slachtoffer had de dader een groene variant op. 

Straatroof 2

Op zaterdagavond 17 juni 2017 vindt de tweede straatroof plaats. Een 17-jarige jongen uit Utrecht rijdt rond 23.00 uur op zijn bromscooter over de Universumlaan, die naar het ecoduct leidt. Hij denkt dat hij een afspraakje met een meisje heeft dat hij via Snapchat 'ontmoet' heeft. Hij moet aan het eind van de Universumlaan zijn. Als hij daar aankomt, staat daar niet het meisje met wie hij een afspraakje denkt te hebben. Wel springen er twee jongens van achter een boom tevoorschijn en bedreigen hem met een vuurwapen.

Ze hebben hun gezichten bedekt. Eén van hen draagt een zogenaamd Anonymous-masker. Eén van hen schopt hem hard en ze beroven hem van zijn spullen; telefoon, portemonnee en zijn dure merkschoenen. Vervolgens gaan ze ervandoor op de scooter van het slachtoffer. De scooter wordt een dag later brandend aangetroffen op de Kampdwarsweg in Soesterberg.

Signalement van verdachte (2) van deze straatroof:

 • jongeman
 • met een Anonymous masker
 • lengte circa 1,90 meter
 • breed postuur
 • droeg een zwart bomberjack
 • had een zwarte broek aan
 • droeg zwarte handschoenen.

Signalement van verdachte (3) van deze straatroof:

 • jongeman
 • blanke huidskleur
 • lengte ongeveer 1,80 meter
 • slank postuur
 • bruine ogen
 • had een donker, wijd vest aan
 • droeg een zwarte muts
 • had een sjaal voor zijn gezicht.

Straatroof 3

Op zondag 1 oktober fietst een 39-jarige man uit Zeist op zijn mountainbike over het fietspad aan de Kampweg, in de richting van Zeist. Hem overkomt hetzelfde; er springen twee jongens uit de bosjes, één van hen bedreigt hem met een vuurwapen en ze eisen zijn spullen. Dan komt er een derde straatrover bij staan, die heeft een zilveren masker voor zijn gezicht en een ploertendoder (een uitschuifbare ijzeren staaf met een ijzeren veer en een verzwaard uiteinde) in zijn hand. Ze beroven hem van zijn telefoon, rugzak en mountainbike en gaan er dan fietsend vandoor; één van hen op de fiets van het slachtoffer.

Signalement van twee verdachten (4 en 5) van deze straatroof:

 • jongemannen
 • lengte ongeveer 1,70 meter
 • droegen donkere kleding
 • hadden een petje op
 • één van hen sprak Nederlands met een Marokkaans of Turks accent.

Signalement van de derde verdachte (6) van deze straatroof:

 • jongeman
 • lengte ongeveer 1,80 meter
 • droeg donkere kleding
 • had een zilverkleurig masker op
 • was volgens het slachtoffer opvallend rustig (4 en 5 waren duidelijk meer gespannen).
]]>
Heeft u meer informatie over deze straatroven op 4 juni, 17 juni en 1 oktober? Weet u bijvoorbeeld wie er mee te maken hebben? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Foto van de plaats waar het gebeurde Foto van de plaats waar het gebeurde Foto van de plaats waar het gebeurde 52.11008608487496 5.274510383605957
Leusden - Gezocht - Diefstal tas van reisleider in Leusden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-leusden-13-diefstal.html In de lobby van het hotel aan de Philipsstraat steelt een man de tassen van een Chinese reisleider. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 14 Dec 2017 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-leusden-13-diefstal.html 2017-12-14T08:44:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 13 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt op 28 juli 2017. De Chinese reisleider zet zijn tassen even op een bankje in de lobby. Terwijl hij druk bezig is met het inchecken van zijn gasten, steelt iemand de tassen. In de ene tas - een bruine rugzak - zat zijn laptop met de bedrijfsgegevens van de afgelopen jaren, waar hij géén backup van heeft en in zijn andere tas zaten zijn telefoon, paspoort, bankpasjes etc.

Bewakingsbeeld

Op bewakingsbeelden is te zien hoe een man al telefonerend door de lobby loopt, de tassen pakt en ermee wegloopt. Hij rijdt weg in een kleine, zwarte auto, lijkend op een Mini Cooper.

Gevolgd

Uit bewakingsbeelden van een bedrijf in de omgeving van het hotel blijkt dat de bus met Chinese toeristen op weg naar het hotel gevolgd wordt door een kleine zwarte auto. Die auto is voorzien van witte kentekenplaten. De auto volgt de bus tot het hotel en parkeert daar op het parkeerterrein.

Signalement van de verdachte

 • man
 • blanke huidskleur
 • stevig postuur
 • had een donkere, platte pet op
 • droeg een donkere jas met rode binnenkant
 • had een donkere schoudertas bij zich.
]]>
Herkent u de man of weet u misschien wie deze verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
Opnamen van de verdachte Opname van de auto die de bus volgde 52.1439426 5.418728699999974
Breukelen - Gezocht - Update: de moord op Jaïr Wessels https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-onderzoek-schietincident-breukelen.html Vrijdagmiddag 7 juli 2017 werd rond 15.00 uur de 30-jarige Amsterdammer Jaïr Wessels neergeschoten op de parkeerplaats bij Station Breukelen. Toegesnelde hulpdiensten vochten voor zijn leven. De gewonde man werd naar een ziekenhuis gebracht waar hij later die dag kwam te overlijden. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en zijn handlanger een specifieke getuige en vraagt om tips. verdachte Wed, 13 Dec 2017 14:02:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/03-onderzoek-schietincident-breukelen.html 2017-12-13T14:02:00Z Bekijk het filmpje hieronder van het YouTube-kanaal van AVRO's Opsporing Verzocht. Het is een fragment van deze zaak uit de uitzending van dat programma van 12 september 2017. Op 13 september besteedt het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld ook aandacht aan de zaak. Beide programma's besteedden al eerder aandacht aan de zaak, evenals het tv-programma Bureau NH van RTV NH.

Het slachtoffer

Jaïr Wessels (30) uit Amsterdam heeft een vriendin, een dochter van 9 en zoontje van 2 jaar. Jaïr is een bekende van de politie, en lijkt nogal wat contacten en vijanden in het criminele circuit te hebben. In de periode voor zijn dood is hij op het Spaanse eiland Ibiza  te vinden, waar hij verschillende feesten bezoekt.

Jaïr landt op zondag 2 juli weer op Nederlandse bodem, om naar de dansvoorstelling van zijn 9-jarige dochter te kunnen gaan. Op vrijdag 7 juli om iets voor 14.00 uur bezoekt hij een interieurontwerper aan de Bolestein in Amsterdam. Hij blijft daar zo’n drie kwartier binnen om te praten over de inrichting van een huis in Zuid-Spanje. Hij lijkt haast te hebben als hij vertrekt bij de interieurontwerper, hij rijdt vervolgens naar het station in Breukelen.

De dader

Terwijl Jaïr vanuit Amsterdam onderweg is, rijdt een zwarte Seat Leon het parkeerterrein bij station Breukelen op. Rond 15.00 uur arriveert ook Jaïr op de locatie en dat is voor één van de inzittenden van de Seat om het teken om in actie te komen. Voor de ogen van verschillende getuigen neemt de schutter Jaïr van dichtbij onder vuur. De schutter stapt na zijn daad in de Seat Leon en rijdt daarin met zijn handlanger weg de A2 in de richting van de aldaar gelegen Mc Donalds en vervolgens de A2 op.

De dader was volledig in het zwart gekleed. Hij had een automatisch wapen bij zich en ook een pistool. 

De afspraak

Het is voor de politie van cruciaal belang om te weten met wie Jaïr die vrijdagmiddag 7 juli in Breukelen had afgesproken of wat hij daar deed. Om 16.00 uur die dag had hij in Rotterdam een afspraak, alleen is niet duidelijk met wie. De politie hoopt ook dat er mensen uit zijn omgeving zijn die meer kunnen vertellen over wat er speelde in de periode voor zijn dood en wat misschien wel de reden is geweest voor deze afrekening. Daar kan ook vertrouwelijk over gesproken worden met het Team Nationale Inlichtingen.

Het onderzoek

Direct na het schietincident formeert de politie een Team Grootschalige Opsporing (TGO), waarin meerdere rechercheurs met verschillende specialismen hebben plaatsgenomen. Het team heeft een aantal onderzoeksvragen die ze in de uitzending van Opsporing Verzocht aan het publiek voorleggen.

Ongeveer een half uur na de moord wordt de zwarte Seat Leon met het kenteken 83-RRG-3 aangetroffen op een parkeerplaats aan de Slotlaan in Loenersloot. Er is nog geprobeerd de auto in brand te steken, maar dat is niet gelukt. De politie neemt de auto in beslag. Net als op de plek van de moord doen specialisten van de Forensische Opsporing op de vindplaats van de vluchtauto een sporenonderzoek. De vluchtauto blijkt gestolen te zijn op woensdag 21 juni tussen 17.00 uur en 19.00 uur op de Nicolaas Beetsstraat in Utrecht. Mogelijk hebben de daders al sinds 21 juni in die auto rondgereden. De politie wil graag weten wie erover kon beschikken en waar de auto heeft gestaan of heeft gereden in de weken voor de moord.

Het sporenonderzoek van de Seat Leon loopt nog. De politie hoopt daar binnenkort meer over te horen van het Nederlands Forensisch Instituut.

De getuige

Er zijn verschillende mensen die de moord hebben gezien. Er is in ieder geval nog één getuige die de politie nog steeds niet heeft gesproken, dat is een blonde vrouw. Inmiddels weet de politie waar zij moet hebben gestaan tijdens de moord. Dat was ongeveer midden op de parkeerplaats, op zo’n 15 meter van de plek waar Jaïr is doodgeschoten. Ze moet het voor haar ogen hebben zien gebeuren en met deze vrouw wil de politie alsnog dringend in contact komen, dat kan ook via het Team Nationale Inlichtingen.

De tweede vluchtauto

In Loenersloot ziet een voorbijganger de inzittenden van de Seat overstappen in een grijze stationwagen. En achter het stuur van die stationwagen zit een kale man. De politie heeft een compositietekening van die man kunnen maken. Tien dagen na de moord wordt een grijze stationwagen aangetroffen op de Julianalaan in Vinkeveen. Het gaat om een Peugeot 308. Die blijkt gestolen te zijn op 8 mei vanuit Capelle aan den IJssel en er zitten valse kentekenplaten op. Door de locatie Vinkeveen, relatief dichtbij Breukelen en Loenersloot, houdt de politie er rekening mee dat dit de auto is die door de daders als tweede vluchtauto is gebruikt. De politie wil vooral weten wie de auto heeft gestolen en door wie de auto is achtergelaten in en wie er tussen 18 mei en 17 juli over de auto beschikte. 

De bewakingsbeelden

Op bewakingsbeelden zijn een Seat Leon en een grijze stationwagen rond 13.30 uur rijdend door Loenersloot gezien. Dat is dus dus ruim anderhalf uur vóór de moord. De politie houdt er rekening mee dat dit de Seat is die bij de moord is gebruikt met daarachter de grijze stationwagen die als tweede vluchtauto gebruikt is.

]]>
 • Weet u misschien wie er bij deze moord betrokken zijn?
 • Bent u de blonde vrouw die nog niet als getuige is gehoord of weet u misschien wie die vrouw is?
 • Weet u misschien met wie Jaïr Wessels op 7 juli om 16.00 uur in Rotterdam een afspraak had?
 • Weet u misschien met wie Jaïr op 7 juli in Breukelen had afgesproken of wat hij daar deed?
 • Herkent u de bestuurder van de stationwagen misschien van de compositietekening?
 • Heeft u de Seat Leon en de grijze stationwagen voor of na de moord zien rijden in de omgeving van Breukelen en Loenersloot?
 • Weet u iets over de diefstal van de Peugeot 308, die op 18 mei is gestolen vanuit Capelle aan den IJssel? 
 • Twijfel niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem. Wilt u een afspraak maken met de politie en in vertrouwen informatie delen? Bel dan het Team Nationale Inlichtingen via 079-345 8999.

  ]]>
  Het onderzoek van de recherche leidde in eerste instantie naar twee verdachten. In de nacht van donderdag 12 op vrijdag 13 oktober zijn in Spanje en in Nederland de twee mannen met Nederlandse nationaliteit in een woning gearresteerd. Na de gedane arrestaties doorzocht de recherche meerdere woningen. Het onderzoek ging verder, meer aanhoudingen werden niet uitgesloten. Dinsdag 12 december hield de recherche een derde verdachte aan. Deze man is op last van de officier van justitie in beperkingen gesteld. De twee eerder aangehouden verdachten, zitten nog vast.

  ]]>
  ]]>
  Opname van het slachtoffer Foto van het slachtoffer Jaïr Wessels Opname van het slachtoffer Jaïr Wessels al hij gehaast vertrekt Luchtfoto van de omgeving Luchtfoto van de situatie Foto van het parkeerterrein waar het gebeurde Foto van de plaats waar het gebeurde Luchtfoto met daarop aangegeven de plek waar de gezochte getuige zich bevond Foto van de vluchtauto Opname met de Seat Leon rijdend gezien in Loenersloot Opname met de Seat Leon rijdend gezien in Loenersloot Foto van Peugeot 308 Foto van de straat waar de Seat Lein werd gestolen 52.17015250000001 4.991364200000021
  Gezocht - Nep-thuishulp steelt bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/03-zeist05babbeltruc.html Een bejaarde man uit Zeist laat op vrijdagavond 13 januari 2017 in goed vertrouwen twee vrouwen zijn woning binnen die van de thuiszorg zouden zijn. Maar dan blijkt dat ze helemaal geen thuishulpen zijn; het zijn dievegges. Ze bestelen het slachtoffer van zijn bankpas en even later zien ze kans om ook zijn pincode te achterhalen. Er wordt daarna voor meer dan duizend euro gepind bij een geldautomaat in Utrecht. Inmiddels is een 32-jarige vrouw uit Zeist herkend, aangehouden en verhoord.  Wed, 13 Dec 2017 10:24:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/april/03-zeist05babbeltruc.html 2017-12-13T10:24:00Z Een bejaarde man uit Zeist laat op vrijdagavond 13 januari 2017 in goed vertrouwen twee vrouwen zijn woning binnen die van de thuiszorg zouden zijn. Maar dan blijkt dat ze helemaal geen thuishulpen zijn; het zijn dievegges. Ze bestelen het slachtoffer van zijn bankpas en even later zien ze kans om ook zijn pincode te achterhalen. Er wordt daarna voor meer dan duizend euro gepind bij een geldautomaat in Utrecht.

  Inmiddels is een 32-jarige vrouw uit Zeist herkend, aangehouden en verhoord. 

  ]]>
  52.09073739999999 5.121420100000023
  Houten - Gezocht - Pinnen met verduisterde bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-houten3verduistering.html Zonder dat ze er iets van merkt, wordt er grof misbruik gemaakt van de bankpas van een bejaarde uit Houten. Als haar zoon haar bankrekening bekijkt, ziet hij dat dieven voor meer dan duizend euro hebben gepind. verdachte Wed, 13 Dec 2017 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-houten3verduistering.html 2017-12-13T10:15:00Z Eén van de twee zoons van de 75-jarige Houtense beheert de bankrekening van zijn moeder. Hij controleert op 3 december 2016 haar rekening en ziet dat er tussen donderdag 1 december en zaterdag 3 december meerdere keren is gepind met haar bankpas. Dat is vreemd, want zijn moeder is geestelijk niet meer in staat om te pinnen. Hij beseft dat de bankpas in verkeerde handen is gevallen en blokkeert de pas.

  Verhuizing

  De vrouw moet in de loop van 2016 noodgedwongen verhuizen naar een verpleeghuis. Ze kan niet al haar spullen meenemen, dus een gedeelte blijft achter in haar appartement. Eind november laten haar twee zoons de spullen ophalen door een bedrijf. Ondanks dat de zoons het meubilair hebben gecontroleerd op de inhoud, sluiten ze niet uit dat de bankpas mét de pincode ergens in achtergebleven is. Die is vermoedelijk met een meubelstuk meegegaan met het bedrijf en daar door iemand aangetroffen. Vervolgens is er grof misbruik van gemaakt.

  Meerdere pinners

  Uit camerabeelden blijkt dat er niet door één verdacht is gepind, maar door meerdere personen. Inmiddels is één verdachte herkend. De politie is nog op zoek naar de andere verdachte. 

  Signalement
   

  • jongeman
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd 20 tot 30 jaar
  • opvallende onderlip
  • droeg een wollen muts
  • had een blauwe jas aan met capuchon, bontkraag en een logo op de linker bovenarm
  • droeg een groen vest met donkere rits
  • had een donkere broek aan
  • had een schoudertas met zwarte band bij zich.

   

  ]]>
  Herkent u de verdachte op de camerabeelden of weet u misschien wie het is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte 52.02784259999999 5.1630018999999265
  Gezocht - Opgeloste zaak: pinnen in Nieuwegein met in Utrecht gestolen bankpas https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-utrecht-nieuwegein-6-pinner.html Een jongeman pinde in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zocht de toen nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in deze zaak. De politie weet nu wie de verdachte is. Diefstal Het gebeurde dinsdagavond 1 augustus 2017. Rond 23.00 uur ging een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij had zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoette hij een kennis. Aan de tafel naast hen zaten drie andere mannen. En die zaten er nog steeds toen hij even na middernacht vertrok. Toen hij thuiskwam, ontdekte hij dat hij zijn tas was vergeten in het eethuis. Hij belde het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hadden, maar dat bleek niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Kennelijk dus met de tas van het slachtoffer. Pinnen In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij liet zijn pas blokkeren, maar toen was er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld was de pinner heel goed te zien. Deze jongeman kwam wat betreft zijn signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis. Herkend en bekend Aandacht in de media met de pinner op beelden van de beveiligingscamera leverde vier tips op, waarin dezelfde naam werd genoemd. De recherche hoopt de inmiddels bekende verdachte binnenkort te kunnen arresteren. Door informatie met ons te delen hebben degenen die de verdachte herkenden met ons samengewerklt aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! Tue, 12 Dec 2017 09:11:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-utrecht-nieuwegein-6-pinner.html 2017-12-12T09:11:00Z Een jongeman pinde in Nieuwegein met een in Utrecht gestolen bankpas. De politie zocht de toen nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Zo ook in deze zaak. De politie weet nu wie de verdachte is.

  Diefstal

  Het gebeurde dinsdagavond 1 augustus 2017. Rond 23.00 uur ging een man naar het eethuis in de Kanaalstraat te Utrecht. Hij had zijn tas bij zich. In het eethuis ontmoette hij een kennis. Aan de tafel naast hen zaten drie andere mannen. En die zaten er nog steeds toen hij even na middernacht vertrok. Toen hij thuiskwam, ontdekte hij dat hij zijn tas was vergeten in het eethuis. Hij belde het eethuis om te vragen of ze zijn tas gevonden hadden, maar dat bleek niet het geval. Wel was het een medewerker opgevallen, dat één van de drie mannen van de andere tafel, aan de tafel was gaan zitten waar het slachtoffer en zijn kennis hadden gezeten. En kort daarna was dat drietal weggegaan. Kennelijk dus met de tas van het slachtoffer.

  Pinnen

  In die tas zat onder andere zijn bankpas. Hij liet zijn pas blokkeren, maar toen was er al 1000 euro mee gepind bij een geldautomaat aan het Weverstedehof in Nieuwegein. Op bewakingsbeeld was de pinner heel goed te zien. Deze jongeman kwam wat betreft zijn signalement overeen met één van de drie mannen in het eethuis.

  Herkend en bekend

  Aandacht in de media met de pinner op beelden van de beveiligingscamera leverde vier tips op, waarin dezelfde naam werd genoemd. De recherche hoopt de inmiddels bekende verdachte binnenkort te kunnen arresteren. Door informatie met ons te delen hebben degenen die de verdachte herkenden met ons samengewerklt aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

  ]]>
  52.0911804 5.0989462
  Gezocht - Overval op sigarenwinkel https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-driebergen31overval.html Een echtpaar runt al 47 jaar de gelijknamige sigarenwinkel aan de Hoofdstraat. In al die jaren is hen nooit iets overkomen, tot vrijdagavond 30 december 2016. Toen stond de 71-jarige man ineens oog in oog met drie gewapende overvallers. Het echtpaar is die avond rond 20.45 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze bekijken de omzet van de verkoop van de eindejaarsloten. Dan zwaait de deur open en stormen de overvallers naar binnen. De vrouw reageert alert en vlucht meteen naar hun woning achter de winkel en doet de deur op slot. De overvallers eisen geld en slaan de winkelier hard tegen zijn hoofd. Als ze geen geld krijgen, proberen ze de tussendeur naar de woning te forceren. Ze slaan de glazen ruit in. Dan schrikt één van hen van iets wat hij buiten ziet en roept dat ze moeten vertrekken. Ze vluchten halsoverkop de winkel uit. De winkelier rent achter ze aan. Hij heeft er bijna één te pakken, maar de overvallers zijn hem net te snel af. De politie heeft de drie verdachten inmiddels aangehouden.  Mon, 11 Dec 2017 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/mei/03-driebergen31overval.html 2017-12-11T09:59:00Z Een echtpaar runt al 47 jaar de gelijknamige sigarenwinkel aan de Hoofdstraat. In al die jaren is hen nooit iets overkomen, tot vrijdagavond 30 december 2016. Toen stond de 71-jarige man ineens oog in oog met drie gewapende overvallers.

  Het echtpaar is die avond rond 20.45 uur bezig met het afsluiten van de winkel. Ze bekijken de omzet van de verkoop van de eindejaarsloten. Dan zwaait de deur open en stormen de overvallers naar binnen. De vrouw reageert alert en vlucht meteen naar hun woning achter de winkel en doet de deur op slot. De overvallers eisen geld en slaan de winkelier hard tegen zijn hoofd. Als ze geen geld krijgen, proberen ze de tussendeur naar de woning te forceren. Ze slaan de glazen ruit in.

  Dan schrikt één van hen van iets wat hij buiten ziet en roept dat ze moeten vertrekken. Ze vluchten halsoverkop de winkel uit. De winkelier rent achter ze aan. Hij heeft er bijna één te pakken, maar de overvallers zijn hem net te snel af.

  De politie heeft de drie verdachten inmiddels aangehouden. 

  ]]>
  52.04898639999999 5.292060799999945
  Houten - Gezocht - Pinnen met gestolen bankpas na babbeltruc in Houten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-houten-6-babbeltruc.html Met een babbeltruc weet een man in Houten de bankpas van een bejaarde te stelen en neemt daar even later geld mee op. De politie zoekt de nog onbekende verdachte en zijn handlanger. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 07 Dec 2017 11:06:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-houten-6-babbeltruc.html 2017-12-07T11:06:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het overkomt een 84-jarige man op maandag 12 juni 2017. Het slachtoffer doet die dag inkopen in winkelcentrum 't Rond. Als hij daarna op de Spoorhaag loopt, spreekt een andere man hem aan in een buitenlandse taal. Die man wil zogenaamd een biljet van 10 euro wil wisselen. De bejaarde man pakt zijn portemonnee om te kijken of hij kan helpen. De andere man steekt dan opeens zijn hand in de portemonnee van de bejaarde, zogenaamd om te helpen. Maar hij haalt vliegensvlug de bankpas van de bejaarde eruit, zónder dat het slachtoffer daar iets van merkt. Het wisselen van die tien euro lukt niet en het nietsvermoedende slachtoffer loopt verder.

  Pinnen

  De dief loopt met de bankpas naar de dichtsbijzijnde geldautomaat op het Schonenburgseind en pint 500 euro van bankrekening van het slachtoffer. Hij is gefilmd door de camera van de automaat.

  Signalementen

  Verdachte:

  • man
  • blanke tot lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd circa 30 jaar
  • kort, donker, aan de zijkanten opgeschoren haar
  • had een stoppelbaard
  • zijn voortanden staan uit elkaar.

  ​Tijdens het pinnen komt er een andere man bij hem staan. Dat is vermoedelijk zijn handlanger.

  Signalement van de handlanger

  • man
  • lichtgetinte huidskleur
  • leeftijd circa 50 jaar
  • grote oren
  • mist ondertanden
  • had een beige pet op
  • droeg een beige spencer
  • had een paars/roze overhemd aan.
  ]]>
 • Herkent u deze mannen of weet u wie de verdachte en zijn handlanger zijn?
 • Heeft u ze ergens gezien?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opname van de verdachte en zijn handlanger Opnamen van de verdachte en zijn handlanger 52.03670255807031 5.167500972747803
  Nieuwegein - Gezocht - Parfum gestolen uit winkel in Nieuwegein https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-6-parfum.html Een parfumerie in Nieuwegein krijgt binnen twee dagen bezoek van dezelfde dief. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 07 Dec 2017 10:14:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-nieuwegein-6-parfum.html 2017-12-07T10:14:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Op donderdag 24 augustus 2017 komt een man de parfumerie aan de Passage in winkelcentrum City Plaza binnen. Hij pakt twee flesjes parfum van het merk Viktor & Rolf Spicebomb. Hij zet de rest van de flesjes vooraan, zodat het niet direct opvalt dat er twee flesjes ontbreken. Hij houdt de doosjes tegen zijn oor alsof hij aan het telefoneren is. Daardoor zijn de doosjes hoger dan de detectiepoortjes en gaat het alarm niet af. En zo verdwijnt de man met twee flessen parfum, die samen zo'n 130 euro waard zijn. Twee dagen later doet hij het nog een keer.

  Signalement van de verdachte

  • man
  • blanke huidskleur
  • leeftijd rond de 40 jaar
  • blond haar met inhammen
  • droeg de eerste keer een grijze polo met de letter A.
  • had de tweede keer een roze/blauw gestreepte polo aan.
  ]]>
  Herkent u de verdachte op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachte is? Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachte 52.0287421 5.08023019999996
  De Meern - Gezocht - Plofkraak zonder buit in De Meern https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-de-meern-6-plofkraak.html Twee mannen laten de geldautomaat van de bank aan de Oranjelaan exploderen. Maar deze plofkraak mislukt. Het duo gaat er zonder buit vandoor. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd! verdachte Thu, 07 Dec 2017 08:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/december/03-de-meern-6-plofkraak.html 2017-12-07T08:13:00Z Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 6 december 2017 van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

  Het gebeurt in de nacht van zondag 26 op maandag 27 november 2017. Rond 03.15 uur klinkt er een harde knal. Omwonenden schrikken wakker en bellen 112. Het blijkt dat de geldautomaat opgeblazen is. Onderdelen liggen verspreid op de stoep.

  Bewakingsbeeld

  Op beelden van de beveiligingscamera is te zien hoe twee mannen met een breekijzer, een beitel en een sloophamer de gleuf van de automaat forceren. Vervolgens duwen ze een lang voorwerp in de gleuf en steken ze een lont aan. Er volgt een ontploffing. De mannen proberen geld uit de automaat te halen maar dat lukt niet.

  Signalementen

  Verdachte 1 (links):

  • normaal postuur
  • droeg een donkerblauw regenpak met horizontale reflectiestreep
  • had de capuchon van de trui daaronder over zijn hoofd
  • droeg een zwarte bivakmuts
  • had zwarte schoenen aan
  • droeg zwarte handschoenen.

  Verdachte 2 (rechts):

  • normaal postuur
  • droeg zwarte kleding
  • met op borsthoogte links een wit logo van het merk Puma
  • had een zwarte bivakmuts op
  • droeg zwarte handschoenen
  • had zwarte schoenen aan.

  Tweede keer

  De geldautomaat was een maand eerder ook al doelwit van plofkrakers. Toen bleef het bij een poging. Het explosief dat toen in de automaat was aangebracht, kwam niet tot ontploffing. De Explosieven Opruimings Dienst heeft het explosief toen veiliggesteld. Bewoners van acht woningen moesten uit voorzorg worden geëvacueerd. De recherche onderzoekt of er een verband is tussen de twee plofkraken.

  ]]>
 • Heeft u de plofkrakers aan het werk of op de vlucht gezien?
 • Herkent u de verdachten of weet u misschien wie zij zijn?
 • Heeft u andere informatie die de politie misschien kan helpen de verdachten op te sporen?
 • Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

  ]]>
  ]]>
  Opnamen van de verdachten 52.08001659223086 5.03748893737793