Gezocht | Zuid-Holland | politie.nl http://rss.politie.nl/rss/ob/provincies/zuid-holland.xml RSS feed gezocht voor de provincie Zuid-Holland nl Mon, 21 Aug 2017 23:38:49 GMT 2017-08-21T23:38:49Z nl Gezocht - Maikel Rasoelbaks (44) overleden na mishandeling https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-maikel-rasoelbaks-44-overleden-na-mishandeling.html Op 7 augustus 2017 is een 38-jarige inwoner uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Maikel Rasoelbaks. Het slachtoffer overleed nadat hij op 8 juli 2017 ernstig gewond raakte bij een vechtpartij op de 2e Rosestraat. De verdachte meldde zichzelf bij een politiebureau en is aangehouden. Het is de vijfde verdachte die is aangehouden in deze zaak. Al eerder werden op zaterdag 8 juli een 54- en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten. Zij zitten in nog in voorlopige hechtenis. Dinsdag 25 juli zijn vervolgens een 31- en een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden. Met de aanhouding van de 38-jarige inwoner uit Enschede gaat het onderzoeksteam er op dit moment vanuit dat alle verdachten zijn aangehouden. Tue, 25 Jul 2017 13:34:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-maikel-rasoelbaks-44-overleden-na-mishandeling.html 2017-07-25T13:34:00Z Op 7 augustus 2017 is een 38-jarige inwoner uit Enschede aangehouden voor betrokkenheid bij de gebeurtenissen die leidden tot de dood van Maikel Rasoelbaks. Het slachtoffer overleed nadat hij op 8 juli 2017 ernstig gewond raakte bij een vechtpartij op de 2e Rosestraat. De verdachte meldde zichzelf bij een politiebureau en is aangehouden.

Het is de vijfde verdachte die is aangehouden in deze zaak. Al eerder werden op zaterdag 8 juli een 54- en een 29-jarige Rotterdammer aangehouden als verdachten. Zij zitten in nog in voorlopige hechtenis. Dinsdag 25 juli zijn vervolgens een 31- en een 41-jarige Rotterdammer aangehouden. Zij zijn na verhoor heengezonden.

Met de aanhouding van de 38-jarige inwoner uit Enschede gaat het onderzoeksteam er op dit moment vanuit dat alle verdachten zijn aangehouden.

]]>
51.8989989 4.509809799999971
Rotterdam - Gezocht - Dood Mohammed Ghoumati (35) aan de Crooswijkseweg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/augustus/07-dood-mohammed-ghoumati-35-aan-de-crooswijkseweg.html De verdachten van het dodelijk schietincident zijn te zien op camerabeelden. verdachte Tue, 25 Jul 2017 07:37:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2016/augustus/07-dood-mohammed-ghoumati-35-aan-de-crooswijkseweg.html 2017-07-25T07:37:00Z Rotterdam

Mohammed ontmoet een paar jaar geleden in zijn geboorteland Marokko een Nederlandse vrouw. De twee krijgen een relatie en trouwen. Mohammed verhuist naar Nederland en trekt in bij zijn vrouw in Rotterdam. Hij vindt een baan bij een bakkerij, maar na twee jaar gaan de twee uit elkaar. Sindsdien woont Mohammed in het appartement van een kennis aan de Crooswijkseweg, samen met een aantal huisgenoten.

 

Dinsdagmiddag 12 juli 2016

Op dinsdag 12 juli 2016 heeft Mohammed samen met een huisgenoot gewinkeld in het centrum van Rotterdam. Aan het begin van de avond zijn de twee terug in het appartement. Later die avond vertrekt Mohammed naar zijn werk, een bakkerij in Rotterdam-Zuid.

 

Dinsdagavond 12 juli 2016

Mohammed hoeft maar een paar uur te werken. Tegen 22.30 uur is hij weer thuis, samen met zijn baas en tevens huisgenoot. Ook de drie andere huisgenoten zijn thuis. Het gezelschap blijft nog een paar uur wakker en gaan rond 03.00 uur naar bed.

 

Camerabeelden

Op camerabeelden is rond dat tijdstip te zien dat vier jonge mannen die nacht langs de flat van Mohammed aan de Crooswijkseweg lopen en een van hen naar het appartement wijst.

 

Trapportaal

Kort daarna zijn de vier het trapportaal van het appartementencomplex binnengegaan, naar het appartement waar Mohammed en zijn huisgenoten op dat moment lagen te slapen. Waarschijnlijk is één van de vier via het raam in het trapportaal op het balkon geklommen en heeft de andere drie binnengelaten.

 

Fataal schietincident

Wat er vervolgens in het appartement precies gebeurt is onduidelijk, maar één ding is zeker: er is geschoten en Mohammed is de enige die daarbij wordt geraakt. De hulpdiensten kunnen even later niets meer voor hem doen. Hij overlijdt rond 03.45 uur die nacht.

 

Vlucht
De vier verdachten zijn vanaf de Crooswijkseweg weggerend in de richting van de 1e Crooswijksedwarsstraat. Vanaf daar kunnen ze verschillende kanten op zijn gegaan. Mogelijk hadden ze ergens een auto klaar staan, of hebben ze zich ergens in een pand schuilgehouden.

 

Motief

Waarom de vier daders in het appartement waren is nog onbekend, mogelijk dachten ze dat er geld of drugs in het appartement lagen. Wel vermoedt de politie dat het niet doelgericht om Mohammed ging, maar dat hij de pech heeft gehad dat hij geraakt is. Waarschijnlijk had net zo goed één van zijn huisgenoten slachtoffer kunnen worden.

 

Daders
De vier verdachten zijn een paar keer gefilmd in de Rotterdamse wijk Crooswijk. Het lijken alle vier mannen van Noord-Afrikaanse afkomst. Ze lopen op hun gemak over straat, doen eigenlijk geen moeite om hun gezichten af te schermen van de camera. Twee van de vier zijn goed te zien als ze wijzen in de richting van het appartement.

 

]]>
Vierde verdachte schietincident Crooswijkseweg nogmaals in Opsporing Verzocht


De politie toont dinsdag 11 oktober in Opsporing Verzocht opnieuw beelden van een van de vier verdachten van betrokkenheid bij het schietincident in de vroege ochtend van woensdag 13 juli aan de Crooswijkseweg in Rotterdam.


Bij het schietincident kwam een 35-jarige Rotterdammer om het leven. Sindsdien zijn 20 rechercheurs onafgebroken bezig met het onderzoek. Door het recherchewerk zijn inmiddels drie van de vier verdachten herkend. De politie is nu nog op zoek naar de identiteit van de vierde verdachte. De politie heeft nog niemand aangehouden. Vermoedelijk komt de groep mannen uit de regio Amsterdam.


Het team is nog volop bezig met het onderzoek en krijgt graag meer informatie. De politie wil graag weten wie deze man (her)kent.

]]>
]]>
51.9310594 4.492811299999971
Gezocht - Van wie zijn deze gestolen sieraden? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juli/07-van-wie-zijn-deze-gestolen-sieraden.html De politie heeft in de periode van eind mei tot begin juli van dit jaar 16 jonge verdachten aangehouden op verdenking van meerdere misdrijven, waaronder veertien woninginbraken. Deze inbraken vonden voornamelijk plaats in de Tarwewijk en omgeving. Een aantal van de gevonden, gestolen, goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Maar helaas is dat nog niet bij alle goederen gelukt. Wie weet van wie deze sieraden zijn? gezochteeigenaar Tue, 11 Jul 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2017/juli/07-van-wie-zijn-deze-gestolen-sieraden.html 2017-07-11T22:00:00Z Het onderzoek naar de jeugdige groep inbrekers werd opgestart nadat de politie eind vorig jaar / begin dit jaar een toename zag in het aantal inbraakmeldingen van bewoners uit de Tarwewijk.
Rechercheurs kwamen er tijdens het onderzoek achter dat er in tenminste veertien woningen was ingebroken. Drie keer bleek het bij een poging. Ook vond er een diefstal plaats in een schuur en werd er een scooter gestolen. Verder had de politie aanwijzingen dat de verdachten betrokken waren bij nog een straatroof en een helingzaak en bleken twee verdachten bezig met het plannen van een overval.

Arrestaties
Het onderzoeksteam kwam zeker 16 verdachten op het spoor. In de afgelopen periode zijn zij afzonderlijk aangehouden. Het zijn verdachten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar uit Rotterdam. De jongeren gingen in wisselende samenstelling op pad. Bij de aanhoudingen werd een aantal gestolen goederen aangetroffen, zoals horloges, een ketting en inbrekerswerktuigen. Vier verdachten zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld. De andere verdachten moeten later voor de rechter verschijnen. Het onderzoek wordt nog voortgezet. Tips zijn daarom nog altijd van harte welkom. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gestolen goederen
Een aantal van de gevonden, gestolen, goederen zijn teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. Maar helaas is dat nog niet met alle goederen gelukt. Zo is er van enkele sieraden niet bekend waar deze gestolen zijn. Bent u de eigenaar van deze juwelen (zie foto’s) of kent u de eigenaar? Neem dan contact op met de politie op 0900-8844 of vul het onderstaande formulier in. 

]]>
]]>
gevonden in Tarwewijk gevonden in Tarwewijk gevonden in Tarwewijk gevonden in Tarwewijk 51.89521879999999 4.484848800000009
Rotterdam - Gezocht - Wie herkent de verdachte, betrokken bij de invoer van cocaïne in de Rotterdamse haven? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-wie-herkent-de-verdachte-betrokken-bij-de-invoer-van-cocaine-in-de-haven.html De politie en het HARC-team onderschepten dinsdag 16 mei ruim 20 kilo cocaïne op een containerterminal in Rotterdam. Daarvoor werd een 49-jarige man aangehouden. Maar er was nog een verdachte bij betrokken. Wie herkent de man? verdachte Tue, 11 Jul 2017 11:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-wie-herkent-de-verdachte-betrokken-bij-de-invoer-van-cocaine-in-de-haven.html 2017-07-11T11:09:00Z De cocaïne werd op dinsdag 16 mei aangetroffen in een container. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten af te wachten wie de cocaïne kwam ophalen.

Dat gebeurde op donderdag 18 mei op een terrein waar lege containers geplaatst worden. De twee verdachten komen die ochtend vroeg bij de container aan en zijn geruime tijd bij de container. Ze bekijken hem van alle kanten en gaan ook een aantal keer naar binnen. Een tijdje later verlaten ze het terrein en rijden samen richting Rotterdam-Zuid.

Van één van de mannen is al snel de identiteit duidelijk. Hij wordt diezelfde dag aangehouden en is inmiddels in bewaring gesteld. De identiteit van de tweede verdachte is nog altijd onbekend. Wie herkent hem? 

Herkenning
De man is op beelden te zien wanneer hij op donderdag 18 mei rond 08.00 uur parkeert op het parkeerterrein van het tankstation aan de Slinge. Hij stap als bijrijder uit een witte bestelbus (Fiat Doblo) die dan weg rijdt. Vervolgens loopt hij richting de shop en koopt daar een flesje water. Daarna is het onbekend of hij te voet vertrekt of dat hij weer wordt opgepikt.

Herkent u de verdachte? Meld het bij de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Onderstaand tipformulier invullen kan ook!

HARC-team
In de Rotterdamse haven is een samenwerkingsverband actief tussen de Douane, de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) van de Belastingsdienst en de Zeehavenpolitie Rotterdam. Het team is gespecialiseerd in het onderzoeken van de invoer, doorvoer en uitvoer van verdovende middelen. De meeste onderzoeken die zij doen komen voort uit incidenten die gerelateerd zijn aan het Rotterdamse Havengebied, maar er worden ook onderzoeken gedaan die hun oorsprong elders in het land hebben.

]]>
]]>
51.9333817 4.068238800000017
Rotterdam - Gezocht - Slachtoffer mishandeling Coolhaven gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-slachtoffer-mishandeling-coolhaven-gezocht.html Vier meisjes pleegden eind mei verschillende mishandelingen om deze te kunnen filmen en op Instagram te plaatsen. Van één van deze mishandelingen, namelijk die van (vermoedelijk) 31 mei op de Coolhaven, is nog geen aangifte gedaan. De politie komt graag in contact met het meisje dat deze dag is lastig gevallen in een speeltuintje nabij de Coolhaven. verdachte Fri, 07 Jul 2017 09:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-slachtoffer-mishandeling-coolhaven-gezocht.html 2017-07-07T09:58:00Z Dinsdag 30 mei werden op het Schouwburgplein twee dames mishandeld die hand in hand liepen. In eerste instantie leek het te gaan om anti-homogeweld, maar al snel blijkt dat soortgelijke mishandelingen zijn geweest met willekeurige slachtoffers. Zo kwam er kort daarna een aangifte binnen van een mishandeling op de Mauritsstraat die qua signalement en ‘werkwijze’ sterk overeen kwamen. Op filmpjes was te zien dat het inderdaad om dezelfde daders gingen. Inmiddels zijn er vijf personen aangehouden, vier meisjes en een jongen. En weten we dat de daders de mishandelingen pleegden om het te kunnen filmen en dit op een speciaal Instagram account te zetten. Zo kwamen we er achter dat de daders ook nog een meisjes hebben mishandeld op vermoedelijk 31 mei nabij het metrostation Coolhaven. Zij zat samen met een ander meisje op een bankje in de buurt van een speeltuin. 

]]>
De politie is op zoek naar deze twee meisjes. Ben of ken je deze meisjes, neem dan contact op met de politie via 0900-8844. 

]]>
]]>
51.9095579 4.458340399999997
Rotterdam - Gezocht - Mishandeling Stationsplein Rotterdam https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-mishandeling-stationsplein-rotterdam.html Een man fietst begin april met zijn vriendin langs het Rotterdamse CS als hij onenigheid krijgt met drie mannen. De drie mannen mishandelen de Rotterdammer. De politie is op zoek naar deze mannen en publiceert camerabeelden. verdachte Wed, 05 Jul 2017 18:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/07-mishandeling-stationsplein-rotterdam.html 2017-07-05T18:13:00Z De 34-jarige Rotterdammer en zijn vriendin reden op de fiets door het fietstunneltje bij Rotterdam CS toen hij, ter hoogte van de Hema, zag dat er op het fietspad drie mannen liepen. De mannen waren met een sleutelbos aan het gooien. Die sleutelbos belandde in de buurt van de voorband van zijn fiets, waarop de man de sleutels wegschopte om er niet over te vallen. Op datzelfde moment passeerde hij de drie mannen. Eén van de mannen schopte tegen zijn achterband waardoor het slachtoffer viel. Zijn vriendin reed op dat moment achter hem. Het slachtoffer krabbelde overeind en zag dat de daders door waren gelopen in de richting van de Hema. Toen hij naar de daders schreeuwde "vinden jullie dit normaal?”, kwamen de mannen terug. Er ontstond een discussie waarbij de drie mannen zich zeer agressief gedroegen. Daarop besloot het slachtoffer de politie te bellen. Eén van de mannen liep naar het slachtoffer toe en schopte de telefoon uit het slachtoffer zijn handen. Van wat er daarna gebeurde kan het slachtoffer zich niet alles meer precies herinneren, maar hij kreeg in ieder geval meerdere trappen tegen zijn hoofd. Tot er een onbekende persoon uit de tunnel (uit de richting van Blijdorp) kwam fietsen. Deze man raapte de telefoon van het slachtoffer op en bracht hem naar het slachtoffer die toen alsnog 112 belde. Het is dan 19:37 uur.

Het slachtoffer is door een ambulance overgebracht naar het EMC. Naast de fysieke pijn en verwondingen heeft het slachtoffer enorme angsten uit gestaan. Nog meer om zijn vriendin dan om zichzelf, omdat hij niet kon zien of ze haar ook iets aan deden.

]]>
Wie herkent deze mannen? Het slachtoffer schat in dat dader 1 tussen de 30 en 35 jaar oud is, ongeveer 1.90m lang en van Nederlandse afkomst. Hij heeft donkerbruin haar golvend haar, licht blauwe ogen, een normaal postuur en was die dag gekleed in een zwarte leren korte jas en donker blauwe spijkerbroek. 

Dader 2 schat hij tussen de 1.75 en 1.80m lang, 35 a 40 jaar oud en ook van Nederlandse afkomst. Deze man had een gezet postuur, een kaal hoofd en was die dag gekleed in een donkere jas en een lichte broek. 

Dader 3 droeg die dag een jack met een donkere print, was waarschijnlijk tussen de 30 en 40 jaar, blank en had donker, naar achteren gekamd haar. 

Verschillende omstanders/getuigen hebben het slachtoffer geholpen en de drie mannen van hem af getrokken. De politie wil uiteraard graag met deze personen in contact komen. Heeft u geholpen of heeft u informatie, neem dan alstublieft contact op met de politie.

 

Heeft u informatie dam vragen wij u te bellen met de politie via 0900-8844 of uw tip achter te laten op deze pagina. Anoniem melden mag ook op www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.

 

]]>
]]>
51.9244201 4.477732500000002
Noordwijk - Gezocht - Getuigenoproep overleden man in zee bij Noordwijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/getuigenoproep-overleden-man-in-zee-bij-noordwijk.html Op vrijdagmiddag 9 juni ontdekten kitesurfers voor de kust van Noordwijk, bij de Langevelderslag, het levenloze lichaam van een man. Uit politieonderzoek bleek dat hij geen natuurlijke dood was gestorven. Zijn identiteit is inmiddels bekend. De recherche zoekt getuigen die het 24-jarige slachtoffer in de periode voor zijn overlijden nog hebben gezien. verdachte Mon, 03 Jul 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/getuigenoproep-overleden-man-in-zee-bij-noordwijk.html 2017-07-03T22:00:00Z Het slachtoffer kwam uit Druten, in Gelderland. Hij verbleef dan ook voornamelijk in die omgeving. Hij droeg meestal een koptelefoon en een rugzak, dit is ook te zien op de camerabeelden die kort voor zijn overlijden zijn opgenomen in Den Haag. Uit het rechercheonderzoek is gebleken dat hij op woensdagmiddag 7 juni zijn woning heeft verlaten en met de trein, waarschijnlijk via Rotterdam, naar Den Haag is gereisd. Op de camerabeelden is te zien dat hij op 7 juni even voor 21.30 uur aankomt op station Hollands Spoor. Hij loopt dan richting de tramhaltes en stapt dan op tram 11 richting Scheveningen. Vermoedelijk is hij uitgestapt bij de halte Willem de Zwijgerlaan. Dat zou dan om ongeveer 21.53 uur geweest moeten zijn. Vanaf hier ontbreekt ieder spoor.

]]>
De recherche komt graag met mensen in contact die het slachtoffer nog hebben gezien na woensdag 7 juni rond 22.00 uur, mogelijk in de omgeving van de Willem de Zwijgerlaan. Maar ook mensen die meer informatie hebben over het slachtoffer zelf, over de mensen met wie hij omging of met wie hij mogelijk had afgesproken, worden gevraagd contact op te nemen met de recherche. Ook wordt er aandacht gevraagd voor de rugzak van het slachtoffer, die tot op heden mist. 
Heeft u informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.2399885 4.450009399999999
Den Haag - Gezocht - Diefstal uit tas in supermarkt in Den Haag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/diefstal-uit-tas-in-supermarkt-den-haag.html Op donderdagmiddag 11 mei werd bij een supermarkt aan het Lorentzplein de portemonnee van een oudere dame uit haar tas gerold. De verdachte is in de winkel gefilmd door bewakingscamera's. verdachte Mon, 03 Jul 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/diefstal-uit-tas-in-supermarkt-den-haag.html 2017-07-03T22:00:00Z Het slachtoffer, een 75-jarige vrouw, werd tijdens het winkelen door de man in de winkel gevolgd. De man deed net alsof hij ook boodschappen aan het doen was. Toen de vrouw op enig moment bukte om iets uit een schap te pakken, bukte de verdachte over haar heen en pakte hij haar portemonnee uit haar tas. Hij ging er daarna meteen vandoor.

]]>
Herkent u de verdachte, heeft u hem misschien al vaker in de supermarkt gezien, of heeft u andere informatie over deze diefstal? Bel dan met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0606088 4.327786100000026
Voorburg - Gezocht - Overval avondwinkel Voorburg https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/overval-avondwinkel-voorburg.html Op dinsdagavond 20 juni werd de avondwinkel aan de Bruijnings Ingenhoeslaan in Voorburg door drie jonge mannen overvallen. Doordat de eigenaar deed alsof hij een wapen ging pakken, vluchtten ze zonder buit de zaak uit. verdachte Mon, 03 Jul 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/overval-avondwinkel-voorburg.html 2017-07-03T22:00:00Z De drie kwamen rond 23.00 uur de winkel binnen op het moment dat een klant de winkel juist wilde verlaten. De man werd meteen beetgepakt en bedreigd met een vuurwapen dat in ieder geval niet van echt te onderscheiden was. Toen de eigenaar kwam aanlopen, dacht hij in eerste instantie dat hij te maken had met een grap, tot hij het vuurwapen zag en een kettingslot dat als wapen werd gebruikt. Op het moment dat eigenaar riep dat hij een wapen zou gaan pakken, schrokken de jonge overvallers en gingen ze er zonder buit vandoor. De overvallers zijn vermoedelijk jonger dan 20 jaar. Een van hen droeg een bivakmuts en had een groene jas met een bontkraag aan. 

]]>
Herkent u de verdachten, heeft u ze misschien voor of na de overval in de buurt van de supermarkt gezien, of heeft u andere informatie over deze zaak? De recherche komt graag met u in contact via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0807681 4.354847599999971
Den Haag - Gezocht - Babbeltruc Den Haag https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/babbeltruc-den-haag.html Op maandagmiddag 24 april werd een oudere dame in haar woning aan de Neherkade slachtoffer van een babbeltruc. Een man en een vrouw kwamen met een smoes haar woning binnen en vertrokken met een geldbedrag. verdachte Mon, 03 Jul 2017 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2017/juli/06-dh/tw-04-07/babbeltruc-den-haag.html 2017-07-03T22:00:00Z De twee verdachten kwamen met de smoes dat zij van de woningbouwvereniging waren bij de 77-jarige vrouw aan de deur. Er zou een waterlekkage zijn. De twee werden binnengelaten, maar de bewoonster vertrouwde het uiteindelijk niet en probeerde haar dochter te bellen. Als de man dit verhindert en de telefoon uit haar handen pakt, sommeert de vrouw dat ze haar woning moeten verlaten. Na hun vertrek blijkt er een paar honderd euro te zijn weggenomen.  De man en vrouw zijn in beeld op de bewakingscamera's van de flat. 

Signalement
De vrouw is klein van postuur en had een bril op met een grote zwart montuur.
De man is lang en was netjes gekleed. Hij had een lichtkleurige pet op, droeg een bril en had een keurig baardje. Hij had een paraplu bij zich.

]]>
Herkent u de man en vrouw of heeft u ze misschien voor of na de babbeltruc in de omgeving van de flat aan de Neherkade gezien? Neem dan contact op met de recherche via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
52.0634414 4.32010450000007