Alle berichten | Assen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/drenthe/assen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Assen nl Sat, 02 Dec 2023 08:58:59 GMT 2023-12-02T08:58:59Z nl Drenthe - Tientallen geldezels gehoord, 155 aangiftes van oplichting behandeld https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 28 verdachten gehoord, 30 stopgesprekken en 90 verdachten die een waarschuwingsbrief ontvangen. Het is een deel van het resultaat van de afgelopen week in Drenthe, die in het teken stond van de aanpak van geldezels. Deze verdachten kunnen in verband worden gebracht met in totaal 155 slachtoffers met - bij elkaar opgeteld - een schadebedrag van €30.295,-. Thu, 23 Nov 2023 10:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/23/tientallen-geldezels-gehoord-155-aangiftes-van-oplichting-behandeld.html 2023-11-23T10:19:00Z Geldezels, ook wel moneymules genoemd, zijn personen die hun bankrekening beschikbaar stellen aan criminelen, vaak voor een vergoeding. De door criminelen buitgemaakte bedragen, vaak door middel van oplichting, worden overgemaakt naar die rekeningen en daardoor blijven verdachten van de oplichting vaak buiten beeld. Geldezels zijn zich niet altijd bewust van het feit dat zij hiermee strafbaar zijn, laat staan dat ze de gevolgen kunnen overzien, zoals het niet kunnen openen van een bankrekening of afsluiten van een hypotheek.

Kwetsbare verdachten
Vaak zien we dat jongeren geronseld worden of dat er bewust kwetsbare mensen benaderd worden, bijvoorbeeld mensen in geldnood. Een (enkel) strafrechtelijke vervolging kan daarmee soms tot nog meer problemen leiden. Daarom kijkt politie samen met het Openbaar Ministerie (OM) en partners als de reclassering en schuldhulpverlening naar een effectievere oplossing voor de langere termijn. Hiermee is er ook oog voor eventuele problematiek rondom een verdachte, wat de kans op herhaling verkleint.

Resultaten
In de afgelopen week werden in Drenthe 28 verdachten verhoord om zich te verantwoorden over zaken met betrekking tot aan- en verkoopfraude, bijvoorbeeld het niet nakomen van een leverings- of betalingsverplichting en het witwassen van crimineel geld. 

  • Negen verdachten kregen in overleg met het OM een dagvaarding en moeten zich op een later moment verantwoorden bij de rechter;
  • Drie verdachten kunnen een uitnodiging verwachten voor een zogeheten OM-hoorzitting, waarbij de verdachte verantwoording moet afleggen tegenover de officier van justitie;
  • Twee verdachten kregen een taakstraf opgelegd;
  • Drie verdachten krijgen een vervolgtraject bij Halt;
  • Twee personen kregen te horen dat hun rol nader wordt onderzocht, er is meer onderzoek nodig om het vervolgtraject voor hen te bepalen;
  • In tien zaken bleek er na het verhoor van verdachten onvoldoende bewijs te zijn, in overleg met het Openbaar Ministerie werden deze verdachten niet strafrechtelijk vervolgd.

Daarnaast werd er bij drie verdachten een zogenaamde schadevergoedingsmaatregel getroffen. Het gaat onder andere om de twee hierboven genoemde verdachten die eveneens een taakstraf opgelegd kregen. Met hen is afgesproken dat zij de financiële schade van de slachtoffers (deels) gaan vergoeden.

Stopgesprekken
De komende tijd zal er strafrechtelijk onderzoek worden gedaan naar nog zestien andere verdachten in Drenthe. Het gaat om zaken met in totaal 83 aangevers met een totaal schadebedrag van bijna 13.000 euro.  

Naast de in totaal 44 strafrechtelijke onderzoeken werd met 30 andere verdachten een stopgesprek gevoerd. Deze verdachten hebben tot eind van dit jaar om de schadebedragen van hun slachtoffers te vergoeden. Voldoen ze hier niet aan, dan komt er alsnog voor hen een strafrechtelijk vervolg. 

De komende weken worden nog eens 90 verdachten uit Drenthe door de politie bezocht, zij ontvangen een officiële waarschuwingsbrief. 

]]>
52.98786299 6.54936171
Assen - Agent gewond bij aanhouding: verdachte veroordeeld tot vier maanden cel https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html Op donderdagochtend 28 september om 10:00 uur ontving de politie een melding over een 24-jarige man uit Delfzijl die zonder geldig vervoers- en identificatiebewijs zou reizen. Bij aankomst van de agenten weigerde de man de trein te verlaten. Dit leidde tot een aanhouding waarbij de man zich hevig verzette. Eén van de agenten werd hierbij in het gezicht geslagen. Tue, 14 Nov 2023 13:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/29/01-agent-gewond-bij-aanhouding---incident-op-station-assen.html 2023-11-14T13:40:00Z Bij de poging om de verdachte uit de trein te verwijderen, volgde een stevige worsteling. Met behulp van toegesnelde agenten werd de verdachte aangehouden en naar het bureau gebracht. Tegen de verdachte is tweemaal aangifte gedaan van geweld tegen politieambtenaren (GTPA).

Update: vervolging
De rechtbank heeft de verdachte veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier maanden voor het aanvallen van twee agenten. Daarnaast is hij verplicht een schadevergoeding van €450,- te betalen aan de agent die in zijn gezicht werd geslagen.

Reactie clusterchef
Na de uitspraak sprak Esther Sopacua, clusterchef Assen, haar waardering uit voor de snelle en doortastende handelingen van alle betrokken agenten tijdens het incident. "De veiligheid van onze collega’s is van het grootste belang. We zijn tevreden met de uitkomst van de rechtszaak en hopen dat dit een duidelijk signaal afgeeft tegen geweld gericht op politieagenten en andere hulpverleners."

]]>
52.99064295 6.56947634
Assen - Zes verdachten aangehouden voor betrokkenheid bij schietincident Maria in Campislaan Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html Meerdere mensen bellen op woensdag 4 oktober omstreeks 17:40 uur 112. Zij hebben schoten gehoord op de Maria in Campislaan in Assen. Hulpdiensten die op de melding af gaan treffen een zwaargewonde man op de grond aan. Hulpverlening wordt gestart en de politie begint gelijk een onderzoek. Er zijn zes verdachten aangehouden. Thu, 05 Oct 2023 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/5/01-zes-aanhoudingen-schietincident-assen.html 2023-10-05T10:54:00Z Het slachtoffer is een 24-jarige man uit Assen. Nadat agenten en ambulancepersoneel eerste hulp hebben verleend, is hij in kritieke toestand in de ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Conflict meerdere personen
Agenten horen van getuigen dat er voorafgaand aan het schietincident een conflict heeft plaatsgevonden waarbij meerdere personen betrokken zijn. In de omgeving gaan meerdere politie-eenheden op zoek naar de betrokken personen.

Zes aanhoudingen
Politieonderzoek leidt diezelfde avond tot de aanhouding van vier verdachten in de omgeving van de Maasstraat (twee mannen van 21 uit Assen, een 27-jarige man uit Assen en een 19-jarige man uit Arnhem). In de Schultestraat wordt een vijfde verdachte aangehouden. Deze verdachte is een 28-jarige man uit Assen. Op donderdag 5 oktober is ook een 20-jarige man uit Assen aangehouden. Alle verdachten zitten vast en worden gehoord over hun rol bij het conflict en het schietincident. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Op verschillende locaties in Assen zijn vervoersmiddelen (twee auto’s en twee fietsen) in beslag genomen voor onderzoek.

Politieonderzoek
Het politieonderzoek gaat door. Zo worden diverse sporen geanalyseerd door specialisten. In de omgeving van het schietincident wordt uitgebreid buurtonderzoek gedaan. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.

Deel uw informatie met de politie
Heeft u camerabeelden van het schietincident, wat daaraan voorafging of wat er daarna gebeurde? Verspreid deze dan niet online maar deel ze met de politie. U kunt uw beelden aan ons doorsturen door het onderstaande tipformulier in te vullen. Heeft u het incident zien gebeuren maar nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact met ons op. Ook als u andere informatie heeft die ons kan helpen in het onderzoek, elk klein detail kan daarin belangrijk zijn, vragen we u contact met ons op te nemen.

U kunt ons bellen op telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Informatie die u in het onderstaande tipformulier deelt, komt direct bij het onderzoeksteam terecht.

]]>
53.00054561 6.5449538
Assen - Politie onderzoekt steekincident Kerkstraat Assen (update: verdachte aangehouden) https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/23/01-steekincident-kerkstraat-assen.html Een 21-jarige man raakte in de nacht van vrijdag 22 september op zaterdag 23 september gewond bij een steekincident in de Kerkstraat Assen. De politie is een onderzoek gestart naar wat er precies is gebeurd. Sat, 23 Sep 2023 07:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/23/01-steekincident-kerkstraat-assen.html 2023-09-23T07:18:00Z De melding komt omstreeks 01:00 uur binnen bij de meldkamer. Meerdere eenheden gaan ter plaatse. In de Kerkstraat wordt het slachtoffer aangetroffen. De man uit Assen is gecontroleerd door ambulancepersoneel en naar het ziekenhuis vervoerd.

Meerdere politie-eenheden hebben in de omgeving direct gezocht naar de verdachte. Ook wordt een Burgernetmelding verstuurd met daarin een signalement. Het zou gaan om een man van ongeveer 18 jaar. De verdachte droeg een rode trui en zwarte broek. Ondanks inspanningen om de verdachte te vinden, is hij niet meer aangetroffen.

Politieonderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Er is met getuigen gesproken en er zijn camerabeelden bekeken. Ook gaan we verder in gesprek met het slachtoffer om zijn verhaal te horen. Heeft u informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan komen we graag met u in contact. Ook als er iets geregistreerd is op uw deurbel- of beveiligingscamera uit de omgeving, willen we dat graag weten. Bel de politie: 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.

Update 23 september 16:00 uur:
Er is inmiddels een verdachte aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit Beilen. Hij zit vast en wordt verhoord.

]]>
52.99300267 6.56039646
Assen - Twee verdachten aangehouden na steekincident Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/19/01-twee-verdachten-aangehouden-na-steekincident-assen.html Maandagmiddag 18 september heeft er een steekincident plaatsgevonden nabij de Oude-Molenstraat. De politie heeft maandagavond nog twee personen aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het steekincident. Het onderzoek gaat door en de politie vraagt getuigen zich te melden. Tue, 19 Sep 2023 06:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/september/19/01-twee-verdachten-aangehouden-na-steekincident-assen.html 2023-09-19T06:54:00Z De politie kreeg maandagmiddag rond 16:30 uur de melding van het steekincident. Toegesnelde agenten troffen een gewonde 28-jarige man uit Assen aan. Hij is gecontroleerd door ambulancepersoneel. De politie startte direct een (sporen)onderzoek. Van de twee verdachten was een duidelijk signalement beschikbaar. Zij zijn maandagavond nog aangehouden in Assen. Het gaat om twee 18-jarige jongens uit Ter Apel. Zij zitten vast en worden verhoord.

Onderzoek gaat door

Ons onderzoek naar de precieze toedracht van het steekincident loopt nog. We vragen getuigen om zich te melden. Heeft u het steekincident zien gebeuren of heeft u iets gezien of gehoord wat met dit incident te maken kan hebben? Of beschikt u over camerabeelden (van een mobiele telefoon, deurbelcamera of dashcam) waar het steekincident of de verdachten op zijn te zien? Deel deze informatie met de politie. Neem telefonisch contact op via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken. Beelden uploaden kan ook via het tipformulier.

]]>
52.99704234 6.56192503
Assen - Gezocht - Bankhelpdeskfraude – Oude Molenstraat - Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/bankhelpdeskfraude---t-forum---assen.html De politie zoekt de verdachte die op vrijdag 28 april 2023 op verschillende plekken in Assen geld pint met een gestolen pas. In totaal wordt er 900 euro afhandig gemaakt van een kwetsbaar slachtoffer. Herkent u de verdachte? verdachte Tue, 06 Jun 2023 14:28:31 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/bankhelpdeskfraude---t-forum---assen.html 2023-06-06T14:28:31Z Een 85-jarige vrouw uit Assen krijgt op 28 april 2023 een telefoontje van iemand die zich voordoet als bankmedewerker. In het gesprek van bijna twee uur wordt het slachtoffer ertoe bewogen haar telefoon in de vliegtuigstand te zetten, haar pincode te verstrekken en haar pinpas en tablet in een envelop te doen. Deze envelop wordt even later door een man opgehaald. Vervolgens wordt er op verschillende plekken in Assen een bedrag opgenomen. Er zijn camerabeelden waarop de man pint bij een geldautomaat in ’t Forum aan de Oude Molenstraat in Assen.

]]>
Herkent u de man die met de gestolen pinpas geld opneemt bij een geldautomaat in ‘t Forum aan de Oude Molenstraat in Assen? Of heeft u andere informatie die ons kan helpen in het onderzoek?  

Neem dan contact met op met de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via 0800 – 7000.  Ook kunt u gebruik maken van het tipformulier op deze pagina.

]]>
]]>
52.987863 6.54936179
Gezocht - Mishandeling - Oostermoer - Assen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01--mishandeling---oostermoer---assen.html Update 5 september 2023 - Twee jongens aangehouden De politie heeft vanmorgen nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen en een 16-jarige jongen. Update 13 juni 2023 - Twee jongens aangehouden Zaterdag 6 mei rond 01:30 uur in de ochtend fietsen een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen vanuit het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas naar huis. Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond. De politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar de verdachten en getuigen. Aanhouding De politie heeft vanochtend twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling. De afgelopen tijd hebben we beelden getoond van de mishandeling die in de nacht van 5 op 6 mei plaatsvond. Ook in het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht aan besteed. De verdachten werden opgeroepen zichzelf te melden, geen van hen heeft dat gedaan. We kregen meer dan dertig tips binnen en mede daardoor hebben we nu twee aanhoudingen kunnen verrichten. De twee verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. We hebben voor nu voldoende informatie om verder te gaan met het onderzoek. We verwijderen daarom alle beelden van Politie.nl en onze sociale media. We roepen iedereen die de beelden heeft gedeeld, om die ook te verwijderen. Thu, 01 Jun 2023 13:43:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01--mishandeling---oostermoer---assen.html 2023-06-01T13:43:00Z Update 5 september 2023 - Twee jongens aangehouden
De politie heeft vanmorgen nog twee verdachten aangehouden. Het gaat om een 13-jarige jongen en een 16-jarige jongen. 

Update 13 juni 2023 - Twee jongens aangehouden

Zaterdag 6 mei rond 01:30 uur in de ochtend fietsen een jongen van 14 en een jongen van 15 uit Assen vanuit het Bevrijdingsfestival aan de Baggelhuizerplas naar huis. Onderweg komen ze aan de Oostermoer een groep jongeren tegen die hen vanuit het niets aanvalt. Beide jongens worden geslagen en geschopt en raken hierbij gewond. De politie is een onderzoek gestart naar deze mishandeling en is op zoek naar de verdachten en getuigen.

Aanhouding
De politie heeft vanochtend twee jongens van 16 en 14 jaar uit Assen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze mishandeling.

De afgelopen tijd hebben we beelden getoond van de mishandeling die in de nacht van 5 op 6 mei plaatsvond. Ook in het programma Opsporing Verzocht werd er aandacht aan besteed. De verdachten werden opgeroepen zichzelf te melden, geen van hen heeft dat gedaan.

We kregen meer dan dertig tips binnen en mede daardoor hebben we nu twee aanhoudingen kunnen verrichten. De twee verdachten zitten vast en ze worden gehoord over hun mogelijke betrokkenheid bij het incident. We hebben voor nu voldoende informatie om verder te gaan met het onderzoek. We verwijderen daarom alle beelden van Politie.nl en onze sociale media. We roepen iedereen die de beelden heeft gedeeld, om die ook te verwijderen.

 

]]>
53.00442385 6.54392259
Assen - Man aangehouden op verdenking van betrokkenheid strafbare feiten in ziekenhuis Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/01-man-aangehouden-op-verdenking-van-betrokkenheid-strafbare-feiten-in-ziekenhuis-assen.html Op maandag 17 april is een 30-jarige man uit de gemeente Noordenveld aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij het overlijden van patiënten in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen (WZA) ten tijde van de coronapandemie. De aangehouden verdachte was in die periode als verpleegkundige werkzaam in dit ziekenhuis. Thu, 20 Apr 2023 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/20/01-man-aangehouden-op-verdenking-van-betrokkenheid-strafbare-feiten-in-ziekenhuis-assen.html 2023-04-20T08:44:00Z De verdachte wordt vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris. Aan hem zijn beperkingen opgelegd. Dat betekent dat hij voorlopig alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Strafrechtelijk onderzoek

De aanhouding vloeit voort uit een strafrechtelijk onderzoek dat de politie en het Openbaar Ministerie in Noord-Nederland zijn gestart naar aanleiding van een aangifte door het WZA bij de politie. Het verdere onderzoek moet uitwijzen wat er precies is gebeurd. Dit vraagt grote zorgvuldigheid.

Politie en OM begrijpen dat dit bericht vragen oproept. Vanwege de aan verdachte opgelegde beperkingen kunnen we op dit moment echter niet meer informatie delen. Daarnaast zou dit het onderzoek kunnen schaden. Direct betrokkenen zijn door de politie geïnformeerd.

Contact

Informatie die van belang kan zijn voor het strafrechtelijk onderzoek kan met de politie worden gedeeld door te bellen naar het nummer 0900-8844. Dit kan ook anoniem op het nummer 06-12186462. Eveneens kan een mail worden gestuurd naar altoos.noord-nederland@politie.nl.

De woordvoering over dit onderzoek ligt bij het Openbaar Ministerie, parket Noord-Nederland.

]]>
52.987863 6.54936179
Assen - Diverse vernielingen aan auto’s na evenement op TT-circuit https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/27/diverse-vernielingen-aan-autos-na-evenement-op-tt-circuit.html Krassen op de lak en op de ruiten: tijdens een autoevenement op het TT-circuit in Assen op zondag 26 maart werden verschillende deelnemers onaangenaam verrast toen zij in hun auto wilde stappen. Hun auto bleek beschadigd. Mon, 27 Mar 2023 08:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/27/diverse-vernielingen-aan-autos-na-evenement-op-tt-circuit.html 2023-03-27T08:56:00Z Verschillende aangiften binnen

De beschadigde auto’s stonden geparkeerd op het binnenterrein van het circuit. De politie heeft tot nu toe tientallen aangiften binnengekregen van vernielingen. De meeste aangiften gaan over krassen in de lak en op de ruiten. Een van de aangiften maakt ook melding  van het losdraaien van wielbouten. De verwachting is dat het aantal aangiften verder zal oplopen.

Nog geen aanhoudingen

Er is nog geen verdachte aangehouden. We zijn op zoek naar getuigen en beelden van dashcams die ons kunnen helpen in het onderzoek om de mogelijke dader of daders en het motief te achterhalen.

Was u zondag op het terrein en heeft u iets verdachts gezien of gehoord?  Deel uw informatie niet via social media maar met ons. Dat kan met  onderstaand tipformulier. Blijft u liever anoniem, dan kunt u bellen met 0900-7000.

Doe aangifte

De politie vermoed dat er meer slachtoffers zijn van de vernielingen. We doen dan ook een oproep om aangifte te doen als u gedupeerde bent van de vernielingen. Dat kan via onderstaand aangifteformulier.

]]>
52.96419309 6.5368875
Assen - Heeft u tips over een woningoverval aan de Bremstraat in Assen? https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/heeft-u-tips-over-een-woningoverval-aan-de-bremstraat-in-assen.html Omstreeks 19:30 uur op dinsdag 14 maart 2023 kregen wij de melding van een woningoverval aan de Bremstraat in Assen. Hierbij zijn twee personen, vermoedelijk jonge meisjes, een woning binnen gegaan en hebben zij de aanwezige bewoonster overvallen. Wed, 15 Mar 2023 09:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/15/heeft-u-tips-over-een-woningoverval-aan-de-bremstraat-in-assen.html 2023-03-15T09:38:00Z Heeft u op dinsdagavond 14 maart rond het genoemde tijdstip iets gezien rondom de Bremstraat in Assen? Beschikt u over camerabeelden of over andere informatie die ons kan helpen bij het onderzoek naar deze woningoverval? Dan gaan we graag met u in gesprek! Neemt u contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
52.98733651 6.58155971
Assen - Gaslekkage door koperdiefstal in Assen: getuigen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/01-gaslekkage-door-koperdiefstal-assen.html Tientallen bewoners van de Torenlaan in Assen moesten maandagavond 6 maart enige tijd hun woning verlaten vanwege een gaslek in de straat. De lekkage ontstond in een leegstaande woning en is veroorzaakt door een koperdiefstal. Tue, 07 Mar 2023 09:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/7/01-gaslekkage-door-koperdiefstal-assen.html 2023-03-07T09:05:00Z Omstreeks 18:30 uur ruikt een passant een sterke gaslucht rond een huis aan de Torenlaan. Uit metingen van de brandweer en netbeheerder werd duidelijk dat de hele woning was volgelopen met gas. Daarop is GRIP 1 ingesteld en de woonhuizen en panden in de omgeving zijn ontruimd. Bewoners en gebruikers zijn in een nabijgelegen kerk ondergebracht. Uit de eerste bevindingen ter plaatse werd snel duidelijk dat het gaslek is ontstaan door de diefstal van koperen gasleidingen. Rond 21:30 uur werd sein veilig afgegeven en konden bewoners terug naar hun huis.

Diefstal tussen zondagavond en maandagmiddag

De politie is een onderzoek gestart. Dinsdag doen specialisten sporenonderzoek in de woning. Er is met omwonenden gesproken en we kijken we naar camerabeelden.

De diefstal moet hebben plaatsgevonden tussen zondagavond 22:30 uur en maandagmiddag 18:30 uur. Heeft u in deze periode iets opvallends gezien rondom de woning? Zag u bijvoorbeeld personen die langere tijd in of rondom de woning waren? Of een auto die opvallend geparkeerd stond? Neem dan contact op met de politie. Ook als u in bezit bent van een beveiligings- of deurbelcamera waarop mogelijk de diefstal of de verdachte(n) te zien zijn, komen we graag met u in contact.

U kunt bellen naar 0900-8844. Wilt u uw tips liever anoniem doorgeven? Bel dan 0800-7000 voor Meld Misdaad Anoniem.

]]>
52.99276924 6.56151933
Assen - Geweldsincident in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/27/geweldsincident-in-assen.html Op zondagavond 26 februari 2023 ontvingen we even voor 23:00 uur de melding van een geweldsincident aan de Kerkstraat in Assen. Bij dit incident heeft één persoon gering letsel opgelopen. Mon, 27 Feb 2023 08:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/27/geweldsincident-in-assen.html 2023-02-27T08:52:00Z Steekverwonding

Het slachtoffer, een 32-jarige man uit Assen, bleek een steekverwonding te hebben. Hij raakte lichtgewond. Naar de toedracht van dit incident loopt een onderzoek. Er is nog geen verdachte aangehouden.

Tips

We willen graag weten wat zich aan de Kerkstraat heeft afgespeeld. Heeft u informatie of andere achtergrondinformatie waarvan u vermoedt dat dit interessant kan zijn voor het onderzoek? We komen graag met u in contact. Bel met 0900-8844 of neem contact met ons op via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.99307207 6.56026338
Assen - Politie zoekt getuigen van conflict op het Kerkplein in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/17/politie-zoekt-getuigen-van-conflict-op-het-kerkplein-in-assen.html Buiten een horecagelegenheid op het Kerkplein ontstaat op de avond van 16 februari rond 21:35 een conflict. Een melder belt de politie en laat weten ook harde knallen gehoord te hebben. Op de plek van het incident aangekomen, doet de politie onderzoek en houdt kort daarna in de omgeving een verdachte aan. Het gaat om een 17-jarige jongeman uit Emmen. Hij is aangehouden voor bedreiging. Het onderzoek gaat vandaag verder en de politie komt graag in contact met getuigen of mensen die camerabeelden hebben uit de omgeving. Fri, 17 Feb 2023 10:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/17/politie-zoekt-getuigen-van-conflict-op-het-kerkplein-in-assen.html 2023-02-17T10:28:00Z Omgeving tijdelijk afgezet voor onderzoek

Nadat agenten aankomen op het Kerkplein zetten zij de nabije omgeving af. Zo worden eventuele sporen niet vernietigd. Op de plek van het incident spreken politieagenten met mogelijke getuigen en zoeken zij naar sporen. Even later houden agenten in de omgeving van het Kerkplein kort daarop de verdachte jongeman aanhouden.

Deel informatie met de politie

Het onderzoek gaat vandaag verder. We bekijken camerabeelden en spreken met getuigen. Heeft u informatie die ons kan helpen bij het onderzoek? Bent u getuige geweest van het conflict op het Kerkplein? Of heeft u bijvoorbeeld camerabeelden uit de omgeving van het Kerkplein die voor ons van belang kunnen zijn? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Tips doorgeven kan ook via het tipformulier hieronder of via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

]]>
52.99223641 6.56000901
Drenthe - Jaarwisseling 2022 - 2023 | Politie Drenthe https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023---politie-drenthe.html In de afgelopen nieuwjaarsnacht zijn grote ongeregeldheden uitgebleven. Dat neemt niet weg dat de politie ook dit jaar veel meldingen ontving over branden, vernielingen, ongevallen en overlast. Ook is er één politieagent gewond geraakt door vuurwerk. Sun, 01 Jan 2023 08:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/1/jaarwisseling-2022---2023---politie-drenthe.html 2023-01-01T08:05:00Z Tijdens de nacht en in de voorbereiding daarop werd intensief samengewerkt met onze partners, waaronder burgemeesters, gemeenten, brandweer, de ambulancedienst en de veiligheidsregio. In de provincie Drenthe verrichtte de politie twee aanhoudingen voor belediging en openlijke geweldpleging.

Omstreeks 19.35 uur ontving de politie melding dat er jeugd in een bushokje brand aan het stichten was en daarbij ook vuurwerk afstak aan de Europa-Weg Zuid in Assen ter hoogte van Baggelhuizen. Eenmaal ter plaatse rende een groep jongeren de wijk in. Terwijl de ene politieagent wachtte op de brandweer ging de andere de wijk in op zoek naar de jongeren. Naar de politieagent bij de auto werd zwaar vuurwerk gegooid. Ze liep hierdoor gehoorschade op. Kort daarop kon een 15-jarige verdachte uit Assen worden aangehouden. Agressie of geweld tegen politieagenten vinden wij onacceptabel. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol tijdens de jaarwisseling en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen.

Aan de Schuttevaerstraat in Meppel is zaterdagavond iemand ernstig gewond geraakt bij een ongeluk met vuurwerk. Het betreft een 48-jarige man uit Ommen. Het ongeval vond rond 20.00 uur plaats. Politie en een ambulance kwamen ter plaatse. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.

In Hoogeveen zijn politieagenten rond 21:00 uur afgegaan op een melding van brand aan de Wolfbosstraat in Hoogeveen. Een groep jeugdigen had daar een vuur gemaakt waar onder andere autobanden op waren gegooid. Politie, brandweer en de ruimploeg van de gemeente trokken samen op om de situatie te beëindigen. De hulpverlening werd in eerste instantie belemmerd, waarop politieagenten de aanwezigen op afstand hebben gehouden. Het vuur werd gedoofd en een 16-jarige jongen uit Hoogeveen werd aangehouden voor belediging.

Omstreeks 23:15 was er een grote straatbrand aan de Pelikaanstraat in Assen. Op het vuur werden onder andere scooters gegooid. Hulpverleners werden gehinderd in hun optreden. De politie heeft de aanwezigen op afstand gebracht, zodat de brand geblust kon worden.

De komende periode zal meer duidelijk worden over de precieze omvang van de schade gedurende de nacht. Ook is het mogelijk dat er naar aanleiding van opsporingsonderzoeken van incidenten/aangiften nog verdachten worden aangehouden.

------------------

Update 3 januari - Tweede aanhouding in geweld tegen politie zaak Assen

Wij hebben gistermiddag een tweede verdachte aangehouden in de zaak waarbij onze collega gewond is geraakt. Het gaat om een 20-jarige man uit Assen. Geweld tegen politieagenten is onacceptabel, de politie neemt deze zaak dan ook hoog op. We zijn op zoek naar mensen die meer weten of mogelijk beelden hebben van het incident dat omstreeks 19:45 plaatsvond aan de Europaweg-Zuid in Assen ter hoogte van Baggelhuizen. Neem in dit geval contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. Melden en/of beelden uploaden kan ook via onderstaand tipformulier.

]]>
52.987863 6.54936179
Assen - Man aangehouden na steekincident in Assen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-man-aangehouden-na-steekincident-in-assen.html Op 31 december rond 15:30 uur vond een steekincident plaats aan de Schepersmaat in Assen. Hierbij is een persoon gewond geraakt. De politie heeft één verdachte aangehouden en doet onderzoek naar de toedracht. Sun, 01 Jan 2023 08:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/2/01-man-aangehouden-na-steekincident-in-assen.html 2023-01-01T08:01:00Z Het slachtoffer was aanspreekbaar en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Onderzoek leidde naar een 38-jarige verdachte zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij kon op dezelfde dag rond 23.30 uur aangehouden worden. De verdachte zit vast en wordt verhoord.

]]>
52.97667785 6.55863427