Alle berichten | De Wolden | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/drenthe/de-wolden.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente De Wolden nl Fri, 01 Dec 2023 22:36:50 GMT 2023-12-01T22:36:50Z nl Veeningen - Update: tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar dood Cas Steenbergen https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html In het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen is vanochtend een 20-jarige man aangehouden. De politie vermoedt dat Cas is mishandeld op het moment dat hij naar huis wilde gaan na een feest.  De rol van de verdachte wordt onderzocht. Mon, 27 Nov 2023 10:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html 2023-11-27T10:25:00Z Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022 raakte de toen 23-jarige Cas ernstig gewond. Op 15 augustus, een maand later, komt Cas te overlijden. De politie ging lange tijd uit van een ongeval. Onlangs kwam er nieuwe informatie binnen, waarmee het onderzoek werd heropend.

Oproep
De politie deed dinsdag 14 november 2023 een oproep in het programma Opsporing Verzocht en riep onder andere een man in een grijze trui en een blonde vrouw in het wit op om zich te melden. De recherche ontving na deze oproep 16 tips. Dit heeft enorm bijgedragen aan het onderzoek. Ook hebben meerdere getuigen zich gemeld, waaronder de man in de grijze trui en de vrouw in het wit. Dit alles heeft geleid tot nieuwe informatie, waarop de verdachte is aangehouden. Het gaat om een 20-jarige man uit de gemeente De Wolden. Het betreft een ander persoon dan de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

Beperkingen
We onderzoeken op het moment de rol en betrokkenheid van deze 20-jarige man. Hij zit vast en in volledige beperkingen. Dat betekent dat hij alleen contact mag hebben met een advocaat.

Meerdere aanhoudingen niet uitgesloten
Met de aanhouding is het onderzoek nog niet afgerond. Er wordt nog steeds gesproken met getuigen en daarmee loopt het onderzoek nog volop. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Update 28 november 2023
De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden in het onderzoek naar de dood van Cas Steenbergen. Het gaat om een 18-jarige man uit de gemeente De Wolden. De verdachte zit in volledige beperkingen, hij mag alleen contact met een advocaat hebben. We gaan met hem in verhoor en zijn rol wordt onderzocht. Evenals de eerder aangehouden verdachte betreft ook deze verdachte niet de man in de grijze trui die eerder door de politie werd omschreven.

]]>
52.6663389 6.37220653
Veeningen - Gezocht - Informatie dood Cas - Veeningen - Veeningen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html Na een feest in Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen in de nacht van 16 op 17 juli 2022, wordt Cas Steenbergen ’s ochtends thuis buiten kennis door zijn ouders aangetroffen. Op 15 augustus overlijdt de toen 23-jarige Cas. Weet jij meer? Tip ons! verdachte Wed, 22 Nov 2023 08:15:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/november/wie-heeft-informatie-over-de-omstandigheden-rond-de-dood-van-cas-23.html 2023-11-22T08:15:00Z In deze nacht van 16 op 17 juli 2022 komt de 23-jarige Cas Steenbergen thuis na een feest in het Drentse Veeningen bij CH De Wolden aan de Veeningen. Hij blijkt ernstig gewond te zijn geraakt en wordt de volgende morgen door zijn ouders in bed aangetroffen. Op dat moment is hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus, een maand later, overlijdt Cas.

Het is onduidelijk wat er met hem is gebeurd en hoe hij gewond is geraakt. Politie en Openbaar Ministerie gingen enige tijd uit van een noodlottig ongeval, maar op basis van nieuwe informatie blijkt dat er mogelijk geen sprake was van een ongeluk. Het onderzoek is heropend en de politie is op zoek naar een aantal specifieke personen die ons mogelijk meer kunnen vertellen over wat er met Cas is gebeurd. 

Bewakingsbeelden
Zo zijn we dringend op zoek naar een man die te zien is op bewakingsbeelden van die nacht. Het gaat om beelden van de ingang van het feestterrein. Hierop is te zien dat Cas over het fietspad langs het feestterrein rijdt. Een paar seconden daarna zien we een man achter Cas aan rennen, waarna beiden uit beeld verdwijnen, achter de feesttent. Die man keert zo’n 35 seconden later weer terug, maar er is niet te zien of er contact is geweest tussen hem en Cas. We komen heel graag in contact met deze man. De beelden delen we nog niet, omdat we de man de kans willen geven met ons contact op te nemen en we zijn exacte rol nog onderzoeken.

Man en vrouw
De man op beelden is vermoedelijk begin 20 jaar en droeg die nacht een grijze trui, een zwarte broek en witte schoenen. Hij was betrokken bij een opstootje na afloop van het feest en we willen graag weten wie hij is. Hij werd door een vrouw op afstand gehouden, alsof ze hem wilde tegenhouden. Ook met haar komt de politie graag in contact. Het gaat om een vrouw met blond haar, een witte jas en een zwarte broek. Zij kan ons waarschijnlijk meer vertellen.

Mogelijke getuigen
Er stonden nog meer mensen in de buurt van Cas die ons mogelijk iets kunnen vertellen. Het gaat om een jonge vrouw in een roze hoodie/trui en een jonge vrouw in mintgroene bovenkleding. Zij leken bij elkaar te horen. Mogelijk zijn ze voor ons waardevolle getuigen die iets gezien hebben van of gehoord hebben over wat er met Cas is gebeurd. 

Heeft u informatie?
We willen heel graag spreken met de hierboven omschreven personen, maar natuurlijk geldt voor iedereen die informatie heeft over die bewuste nacht en over wat er met Cas gebeurd is dat we heel graag met hen in contact komen. Alle informatie, hoe onbelangrijk of klein het misschien ook lijkt, kan voor het onderzoek van belang zijn. 

Neem contact met ons op via de Opsporingstiplijn via 0800 – 60 70. Ook anoniem informatie delen is altijd mogelijk. Bel hiervoor met Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000.

Opsporing Verzocht 14 november

Op dinsdag 14 november besteedde het programma Opsporing Verzocht aandacht aan het onderzoek. Er werd een reconstructie getoond en beelden van het feest die bewuste nacht. Onderaan deze pagina is het item terug te kijken. De uitzending leverde 9 tips op. Deze worden uitgelopen door het onderzoeksteam, maar duidelijk is dat er informatie tussen zit waarop doorgerechercheerd kan worden. 

Opsporing Verzocht 21 november

Vorige week dinsdag deden we een dringend beroep op getuigen, of mensen die via via iets hadden gehoord over wat er met Cas was gebeurd. Nog tijdens die uitzending werd er al gebeld. Tot de start van de uitzending gisteravond hebben er 16 mensen contact met ons opgenomen om informatie te delen over wie er bijvoorbeeld die avond op het feest waren. Daar zit ook echt nieuwe informatie voor ons bij. Gisteravond deden we de oproep om informatie met ons te delen opnieuw. Op dit moment is het nog niet duidelijk wat er in de nacht van 16 op 17 juli 2022 precies met Cas is gebeurd. We houden op basis van de verklaringen die bij ons binnen zijn gekomen nog rekening met meerdere scenario's. Wat in ieder geval duidelijk is geworden nu we met meerdere mensen hebben gesproken, is dat er zeker nog mensen rondlopen die informatie hebben en zich niet bij ons gemeld hebben. Daarom blijven we de oproep doen: ben jij diegene die meer weet? Meld je dan! 

]]>
 • Op 27 november heeft de politie een 20-jarige verdachte uit de gemeente De Wolden aangehouden. Op dit moment wordt er vanuit gegaan dat Cas mishandeld is op het moment dat hij wegfietste van het feestterrein. De recherche onderzoekt de betrokkenheid en rol van de verdachte. Het onderzoek loopt nog volop, we zijn nog in gesprek met getuigen en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zie voor meer informatie: https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/27/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-dood-cas-steenbergen.html
 • De politie heeft dinsdag 28 november een tweede verdachte aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man, eveneens uit de gemeente de Wolden. 
 • Beide verdachte zijn heengezonden. De 20-jarige man blijft verdachte in het onderzoek. De 18-jarige man is niet langer verdachte.
 • ]]>
  ]]>
  Op de afbeelding staat het slachtoffer 52.6663389 6.37220653
  De Schiphorst - Onderzoek naar omstandigheden rondom overlijden van Cas Steenbergen heropend https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html De politie en het Openbaar Ministerie hebben onlangs het onderzoek naar de omstandigheden rondom het overlijden van Cas Steenbergen heropend. De ouders en directe betrokkenen zijn hierover reeds geïnformeerd. Het onderzoek wordt heropend op basis van nieuwe informatie. Wed, 08 Nov 2023 09:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/8/01-onderzoek-naar-omstandigheden-rondom-overlijden-van-cas-steenbergen-heropend.html 2023-11-08T09:00:00Z Cas is in de nacht van 16 op 17 juli 2022 ernstig gewond geraakt, toen hij van het feestterrein bij CH De Wolden in Veeningen naar zijn huis in De Schiphorst fietste. De ouders van Cas troffen hem ’s ochtends aan en op dat moment was hij niet meer bij kennis. Op 15 augustus 2022 overleed de toen 23-jarige Cas.

  De politie is op 17 juli begonnen met een onderzoek naar wat er met Cas kan zijn gebeurd. Als politie en OM gingen we er tot nu toe vanuit dat er sprake was van een noodlottig ongeval, ergens tussen het feestterrein en zijn huis in De Schiphorst. Tot op heden is echter nog onduidelijk wat er precies is gebeurd met Cas. We hopen dat we op basis van die nieuwe informatie én aanvullend onderzoek duidelijk kunnen krijgen wat de oorzaak kan zijn geweest voor het ernstige letsel van Cas. 

  Dat aanvullende onderzoek is volop gaande. We hebben inmiddels gesproken met mogelijke getuigen en betrokkenen en we kijken opnieuw naar de resultaten van het eerdere onderzoek. Samen met de nieuwe informatie moet dat leiden tot een betere tijdlijn en reconstructie van wat er met Cas kan zijn gebeurd. We hopen op korte termijn meer informatie vanuit het onderzoek te kunnen delen. 

  ]]>
  52.6663389 6.37220653
  Zuidwolde - Grote hoeveelheid drugsafval gedumpt in Zuidwolde https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/01--grote-hoeveelheid-drugsafval-gedumpt-in-zuidwolde.html Omwonenden van De Stuw in Zuidwolde treffen op dinsdag 4 juli 2023 een ravage aan op straat, wanneer zij wakker worden. Over een afstand van ruim tweehonderd meter zijn vrieskisten, centrifuges, blauwe vaten, bakken met verfoplosser en ander afval gedumpt. Het afval is hoogstwaarschijnlijk afkomstig uit een drugslab. De forensische opsporing van de politie doet onderzoek en we zijn op zoek naar camerabeelden uit de omgeving of getuigen, die mogelijk iets gezien of gehoord hebben Tue, 04 Jul 2023 13:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/01--grote-hoeveelheid-drugsafval-gedumpt-in-zuidwolde.html 2023-07-04T13:53:00Z Kleine vrachtwagen

  Gezien de hoeveelheid afval, vermoeden we dat een kleine vrachtwagen ’s nachts over De Stuw is gereden en dat het afval hier al rijdend uit is geduwd. We gaan ervan uit dat de vrachtwagen over de Hoogeveenseweg en mogelijk ook over de Linieweg is gereden.

  Getuigen en camerabeelden gezocht

  De politie is op zoek naar getuigen die iets gezien of gehoord hebben in de nacht van maandag op dinsdag 4 juli dat mogelijk iets te maken heeft met deze dumping. Mogelijk heeft iemand ’s nachts een vrachtauto horen rijden op een bijzondere plek. Ook zijn we op zoek naar mensen die mogelijk camerabeelden hebben, waarop een kleine vrachtauto of ander voertuig is te zien, die ’s nachts door de omgeving van Zuidwolde heeft gereden.

  Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

  Schadelijk voor de omgeving

  Drugsafval dat zomaar in de natuur gedumpt wordt, is zeer schadelijk voor mens, dier en milieu. Ook drugslabs in de buurt kunnen gevaren opleveren voor vanwege de giftige stoffen en de kans op explosies of brand. Vermoed u een drugslab in de buurt? Neem ook dan contact op met de politie.

  ]]>
  52.68619881 6.44015973
  Zuidwolde - Politie lost waarschuwingsschot bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/01-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html Bij een conflict aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan in Zuidwolde is maandagmiddag 20 februari vermoedelijk op een woning geschoten. De verdachte werd even later aangetroffen in de omgeving van Tiendeveen. Hier werd hij aangehouden. Bij deze aanhouding werd een waarschuwingsschot gelost. De politie doet nader onderzoek naar wat er in Zuidwolde is gebeurd. Tue, 21 Feb 2023 08:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/01-politie-lost-waarschuwingsschot-bij-aanhouding.html 2023-02-21T08:45:00Z Omstreeks 16:30 uur komt bij de politie de melding binnen van een conflict aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan waarbij vermoedelijk op een woning is geschoten. De verdachte gaat er na het incident in zijn auto vandoor. De politie is na de melding direct op zoek gegaan naar de man. Hij wordt iets na 18:00 uur gezien in de omgeving van Tiendeveen. Omdat er bij het incident is geschoten starten de agenten een zogenaamde uitpraatprocedure (BTGV). Omdat verdachte niet luistert naar de bevelen van de agenten wordt een waarschuwingsschot gelost. Hierna kan de verdachte, een 41-jarige man uit Hoogeveen, worden aangehouden. In zijn voertuig worden een luchtbuks en een groot geldbedrag aangetroffen.

  Getuigen en camerabeelden gezocht

  Weet u meer over wat er maandagmiddag aan de Mevrouw Jans-Dijkstralaan in Zuidwolde is gebeurd of hebt u gezien dat er op de woning is geschoten? Heeft u camerabeelden uit de omgeving van de Mevrouw Jans-Dijkstralaan waar de verdachte of het mogelijke schietincident op is te zien? Of heeft u op een andere manier informatie die voor ons onderzoek van belang kan zijn? Neem dan contact op met de politie door te bellen naar 0900-8844. U kunt ook het online tipformulier gebruiken. Via dit tipformulier kunt u ook camerabeelden met ons delen. Anoniem informatie doorgeven kan via 0800-7000.

  ]]>
  52.6694321 6.42413038
  Ruinerwold - Hennepkwekerij opgerold na anonieme tip https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/hennepkwekerij-opgerold-na-anonieme-tip.html Afgelopen week hebben we vier verdachten aangehouden. Dit in verband met een eerder onderzoek waarbij we een grote hennepkwekerij hebben opgerold op een bedrijventerrein in Ruinerwold. Fri, 03 Jul 2020 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/3/hennepkwekerij-opgerold-na-anonieme-tip.html 2020-07-03T09:19:00Z Anonieme tip
  De politie kwam de kwekerij op het spoor door een anonieme tip. Daarop zijn wij een onderzoek gestart, waarbij we zicht kregen op vier verdachten en een pand waar we een hennepkwekerij aantroffen. Bij het aantreffen van de kwekerij was deze al deels ontruimd, maar duidelijk is dat er zeker 1200 planten hebben gestaan.

  Vier verdachten aangehouden
  De vier verdachten (een 39-jarige vrouw uit Havelte, een 39-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland, een 54-jarige man uit Ruinerwold en een 56-jarige man uit Hoek van Holland) zijn aangehouden. Zij worden verdacht van het meerdere malen vervaardigen van hennep en diefstal van stroom ten behoeve van de hennepkwekerij.

  De kwekerij is ontmanteld, alle planten en apparatuur in het pand zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Daarnaast heeft de politie ook verschillende voertuigen, crossmotoren, een camper en gereedschappen in beslag genomen. Er is een wederrechtelijk verkregen voordeel berekend van bijna 960.000 euro.

  Risico's en schade
  Mocht zich een hennepkwekerij bij jou in de buurt bevinden, dan loopt je risico op brand door kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie.

  Vermenging onder- en bovenwereld
  Criminele organisaties maken enorme winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. Dergelijke criminele organisaties schuwen geweld, afpersing, corruptie en zelfs liquidaties niet. De aanpak van de georganiseerde hennepteelt is een landelijke prioriteit voor de politie. Bij de aanpak is niet alleen de overheid betrokken. Ook bedrijven en verzekeraars doen er alles aan hennepteelt samen met de politie een halt toe te roepen. 

  Help mee hennepkwekerijen te bestrijden
  De hulp van burgers is van groot belang. Ruik je henneplucht en denk je dat er een hennepkwekerij in je buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Lees hier meer over illegale hennepteelt.
   

  ]]>
  52.72242720000001 6.2477691
  Kerkenveld - Drugslab aangetroffen met grote hoeveelheid synthetische drugs https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/27/01-drugslab-aangetroffen-met-grote-hoeveelheid-synthetische-drugs.html De politie heeft vrijdag in een pand aan de Riegshoogtendijk een in werkend zijnd drugslaboratorium aangetroffen met een forse hoeveelheid synthetische drugs, waaronder crystal meth. Sat, 27 Jun 2020 09:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/27/01-drugslab-aangetroffen-met-grote-hoeveelheid-synthetische-drugs.html 2020-06-27T09:22:00Z De geschatte handelswaarde van de aangetroffen drugs wordt geschat op ongeveer drie miljoen euro. Deze waarde zou op de markt kunnen oplopen tot een veelvoud van dit bedrag. Bij de inval is de bewoner van het pand aangehouden.
  Vrijdag is een begin gemaakt met het ontmantelen van het lab en met de afvoer en inventarisatie van de in beslag genomen drugs en andere voorwerpen. Een nader onderzoek moet duidelijk maken wie verantwoordelijk gehouden kan worden voor dit drugslab.

  ]]>
  Crystal meth

  De drugsoort crystal meth wordt algemeen als zeer gevaarlijk beschouwd, vanwege de sterke en vernietigende werking. Het is krachtiger dan andere drugssoorten en het werkt meteen verslavend.

  ]]>
  Vermoedt u een drugslab?

  Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op.
  De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving. Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. 
  Vermoedt u een drugslab? Bel dan de politie via 112.  Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op onze website.

  ]]>
  52.6639123 6.530084500000001
  Koekange - Gezocht - Pleegdochter van de aardbodem verdwenen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/01-koekange-pleegdochter-van-de-aardbodem-verdwenen/de-zaak.html [UPDATE: Coldcase zaak] De pleegouders van Willeke Dost (15) uit Koekange troffen haar ‘s ochtends 15 januari 1992 niet aan in haar kamer. Willeke was vast en zeker al op de fiets naar school gegaan, dachten ze. Aan het eind van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist. dossier Wed, 14 Feb 2018 08:14:58 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2017/01-koekange-pleegdochter-van-de-aardbodem-verdwenen/de-zaak.html 2018-02-14T08:14:58Z 52.7032953 6.304302900000039 Vermist - Willeke Dost https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1992/januari/01-willeke-dost.html Willeke is onder verdachte omstandigheden verdwenen. De verouderingsfoto, gemaakt in 2004, toont Willeke als 27-jarige vrouw. vermistvolwassene Tue, 23 Oct 2012 13:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1992/januari/01-willeke-dost.html 2012-10-23T13:47:00Z Hebt u informatie over deze vermissing? Neem dan contact op met de politie via 0800-6070.

  ]]>
  geslachtVrouwelijkhaarkleurBlondlengte175 cmnaamWilleke DostoogkleurBlauw]]>
  Foto Willeke Dost Willeke Dost 52.7000927 6.3184641