Alle berichten | Emmen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/drenthe/emmen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Emmen nl Tue, 06 Jun 2023 02:36:19 GMT 2023-06-06T02:36:19Z nl Emmen - Politie doet onderzoek naar bedreiging in woning Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/politie-doet-onderzoek-naar-bedreiging-in-woning-emmen.html De politie doet onderzoek naar een incident waarbij een man in zijn eigen woning wordt bedreigd door twee verdachten. Dit vond plaats op donderdagavond 14 mei rond 22.30 uur. De verdachten wisten hierbij te ontkomen. De politie komt graag in contact met getuigen die mogelijk iets kunnen vertellen over de vluchtroute van de verdachten. Mon, 15 May 2023 14:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/15/politie-doet-onderzoek-naar-bedreiging-in-woning-emmen.html 2023-05-15T14:52:00Z Gisteravond kreeg de politie rond 22.30 uur melding van een verdachte situatie aan de Hoofdstraat in Emmen.

Intimidatie en bedreiging bewoner
De bewoner heeft een afspraak met een man die hij rond 21.00 uur in zijn woning binnen laat. Het gaat om een witte man van 30 à 35 jaar oud die met een Belgisch accent spreekt. Ook had hij een ringbaard. Na enige tijd, ongeveer een uur, verlaat de man de woning om naar eigen zeggen iets uit zijn auto te pakken. Vervolgens komt hij kort daarna terug samen met een andere man. Ze intimideren en bedreigen de bewoner, die van zich af weet te slaan. De mannen vluchten via de brandtrap van het flatgebouw en de bewoner schakelt meteen de politie in.

Verdachten ontkomen
Het is nog onduidelijk wat de intenties zijn geweest van de mannen. Ook is het niet duidelijk hoe en in welke richting zij gevlucht zijn. Toch hopen we dat er mensen zijn die deze mannen hebben weg zien rennen. Met name dat Belgische accent kan een opvallend kenmerk zijn, mogelijk dat het iemand is opgevallen. Daarnaast weten we dus dat diezelfde verdachte een witte man van 30 à 35 jaar oud is die een ringbaard heeft. 

Meer informatie
Heeft u informatie die kan bijdragen aan het onderzoek? Woont u in de Hoofdstraat en beschikt u over een deurbelcamera die de verdachten mogelijk heeft vastgelegd? Neem dan contact op via 0900 - 88 44 of via Meld Misdaad Anoniem 0800 - 7000.

]]>
52.7783386 6.90112685
Emmen - Aanhoudingen in onderzoek naar internationale drugshandel https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/8/01-politie-houdt-man-aan-in-onderzoek-naar-internationale-drugshandel.html De politie heeft 8 mei 2023 een 40-jarige man uit Emmen aangehouden op verdenking van internationale handel in verdovende middelen. Er zijn doorzoekingen gedaan in verschillende panden in Emmen. Het rechercheonderzoek gaat door. Mon, 08 May 2023 10:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/8/01-politie-houdt-man-aan-in-onderzoek-naar-internationale-drugshandel.html 2023-05-08T10:40:00Z Dit bericht is op 8 mei 2023 om 16:45 uur geüpdatet, zie hiervoor de update onderaan dit nieuwsbericht.

De aangehouden man wordt ervan verdacht dat hij zich bezig heeft gehouden met de internationale handel in verdovende middelen (vooral cocaïne) en het witwassen van de opbrengsten. De man lijkt de afgelopen jaren betrokken te zijn bij meerdere grote cocaïnetransporten. Bij deze transporten zijn grote hoeveelheden cocaïne vanuit vooral Zuid-Amerika naar Nederland geïmporteerd en verdeeld over Europa. Hierbij zijn zeer grote geldbedragen gemoeid.

Op dit moment is het onderzoek nog in volle gang en worden nieuwe aanhoudingen en inbeslagnames niet uitgesloten. De verdachte zit in volledige beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.

Cryptocommunicatiedata

Het onderzoek naar deze verdachte liep al geruime tijd. In het onderzoek heeft de recherche onder andere gebruik gemaakt van informatie uit Sky ECC; een ‘afgeschermde’ chatservice waar criminelen onbespied met elkaar dachten te communiceren via versleutelde PGP-telefoons. Sky ECC werd in 2021 offline gehaald en de cryptocommunicatiedata werd veiliggesteld. Berichten uit deze data hebben geleid naar de aangehouden verdachte.

Drugsindustrie en zware criminaliteit

Er gaan op jaarbasis in Nederland vele miljarden euro’s om in de criminele drugsindustrie. Drugsproductie- en handel is vaak de oorzaak van ondermijning in Nederland.

Ondermijnende criminaliteit bestaat uit veel soorten criminaliteit en activiteiten die daarmee samenhangen. Illegale inkomsten uit drugsactiviteiten worden in de legale economie witgewassen. Het effect is dat bovenwereld en onderwereld met elkaar verweven raken. Dit ondermijnt en bedreigt onze samenleving en rechtsstaat. Deze ondermijning heeft allerlei zware criminaliteit tot gevolg. Denk aan witwassen, corruptie, bedreiging en geweld. Criminelen ondermijnen het gezag van overheid en opsporingsdiensten en vervagen normen en waarden bij legale partijen. Hierdoor verslechtert ook de veiligheid en leefbaarheid in uw buurt. Daarom pakken politie en het Openbaar Ministerie de betrokken criminele netwerken hard aan.

Meerdere doorzoekingen

Na de aanhouding zijn tot dit moment de woning van de verdachte en vier andere woningen, een garagebox, een bedrijfspand en een horecapand doorzocht. Hierbij is onder andere gebruik gemaakt van speurhonden die specifiek zijn opgeleid om te zoeken naar drugs, wapens en contant geld. Bij de doorzoekingen zijn grote hoeveelheden contant geld, twee vuurwapens en twee auto's in beslag genomen. Het onderzoek gaat verder. 

]]>
Update 8 mei 2023 16:45 uur

Het onderzoek op verschillende locaties in Emmen heeft nog de hele dag geduurd. Naast de 40-jarige man uit Emmen is inmiddels ook een 25-jarige man uit Emmen aangehouden. Er zijn in totaal op negen plekken in Emmen doorzoekingen gedaan. Hierbij zijn onder andere grote hoeveelheden contant geld, meerdere auto’s, tientallen telefoons, digitale goederen, munitie, vuurwapens, meerdere GPS-systemen, dure merkkleding en drugs in beslag genomen. Het onderzoek is nog niet klaar en gaat door. De verdachten zullen worden verhoord.

]]>
52.7783386 6.90112685
Nieuw Dordrecht - Gezocht - Plofkraak - Rietdekkershof - Nieuw Dordrecht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html De bewoners aan de Rietdekkershof in Nieuw Dordrecht liggen op de vroege ochtend van 12 maart 2023 rustig te slapen als ze rond 04:30 uur ineens ruw worden gewekt door een zware explosie. Door de ontploffing wordt een pinautomaat in het buurthuis opengebroken. Als geschrokken buurtbewoners naar buiten komen en de ravage zien, rijden de verdachten net op hoge snelheid weg in een donkerkleurige Audi. De plofkraak is op beeld vastgelegd, herkent u de vier verdachten? verdachte Thu, 20 Apr 2023 05:59:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/april/01-plofkraak---rietdekkershof---nieuw-dordrecht.html 2023-04-20T05:59:00Z Verdachten op beeld

Op de camerabeelden ziet u hoe drie verdachte personen met bivakmutsen en donkere kleding naar de automaat lopen. Ze hebben een koevoet, een explosief en een ontstekingsdraad bij zich. De eerste verdachte blijft bij de automaat en plaatst het explosief terwijl een tweede verdachte het ontstekingsdraad over straat uitrolt. De bijbehorende ontsteker wordt even verderop op de stoep geplaatst. Op de beelden van de pinautomaat zijn de ogen en een deel van het gezicht van twee verdachten te zien. 

Donkere Audi werd mogelijk eerder gezien

Op beelden van een andere camera is te zien dat een donkere Audi rond 04:30 uur achterwaarts vanaf de Oranjedorpsstraat het Rietdekkershof inrijdt. Na onderzoek weten we dat er deze nacht een donkere Audi langere tijd in Zuidoost-Drenthe heeft rondgereden. Dat gebeurde eerder in de nacht, voorafgaand aan de plofkraak. Een zwarte Audi wordt onder andere gezien op de Dordsedijk in Klazienaveen. Deze auto kwam uit de richting van Weiteveen en had ook witte kentekenplaten. 

Heeft u informatie?

Herkent u deze verdachten? Of herkent u de zwarte Audi in combinatie met (één van de) vier personen? Heeft u camerabeelden uit de omgeving van Nieuw-Dordrecht van de nacht van 12 maart waarop mogelijk de donkere Audi is te zien? Of heeft u misschien andere informatie die ons kan helpen bij ons onderzoek? Neem dan contact op met de opsporingstiplijn op 0800-6070. Liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

]]>
]]>
Verdachte 1 Verdachte 2 Verdachte 3 De donkere Audi A5 of A7 met witte kentekenplaten De vier verdachten en de donkere Audi 52.74797073 6.96759413
Veenoord - Aanhouding na achtervolging en gevaarlijk rijgedrag https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/01-aanhouding-na-achtervolging-en-gevaarlijk-rijgedrag.html De politie heeft zaterdagavond rond 21:35 uur op de Boerdijk in Veenoord een 22-jarige man uit de gemeente Hof van Twente aangehouden. Dat gebeurde na een achtervolging. Ook toonde de man zeer gevaarlijk rijgedrag. Sun, 16 Apr 2023 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/16/01-aanhouding-na-achtervolging-en-gevaarlijk-rijgedrag.html 2023-04-16T09:46:00Z Agenten zagen de man aanvankelijk rond 21:20 uur slingerend rijden over de N34 bij het knooppunt Holsloot. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder onder invloed was, werd besloten de bestuurder een stopteken te geven. De bestuurder negeerde dat stopteken en ging er vandoor.

Vervolgens stopte het voertuig op de Boerdijk bij Veenoord. Twee agenten hebben geprobeerd de man aan te houden, maar daarbij verzette hij zich. De bestuurder ging er opnieuw vandoor. Daarbij ontstond een onveilige situatie, waarbij de agenten maar net konden voorkomen dat ze werden aangereden.

Uiteindelijk is de bestuurder verderop aangehouden, toen het voertuig opnieuw tot stilstand kwam. De politie heeft onder andere een autoruit ingeslagen om controle te krijgen over de verdachte.

De 22-jarige man is overgebracht naar het politiebureau. Uit een blaastest bleek dat hij onder invloed was van alcohol. De man wordt verder verdacht van poging zware mishandeling, het negeren van een stopteken en gevaarlijk rijgedrag. Hij zit nog vast en hij zal worden gehoord. Het onderzoek naar de incidenten is volop gaande.   

]]>
52.72576115 6.84177261
Nieuw-Dordrecht - Politie zoekt vier verdachten na plofkraak in Nieuw-Dordrecht https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-zoekt-vier-verdachten-na-plofkraak-in-nieuw-dordrecht.html De politie is op zoek naar minstens vier verdachten van een plofkraak aan de Rietdekkershof in Nieuw-Dordrecht. Rond 04:30 uur is daar geprobeerd om een geldautomaat open te breken met behulp van een explosief. De verdachten zijn er vandoor gegaan, mogelijk in een donkerkleurige auto. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er een buit is gemaakt. De politie roept inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving op om camerabeelden te bekijken. Sun, 12 Mar 2023 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-zoekt-vier-verdachten-na-plofkraak-in-nieuw-dordrecht.html 2023-03-12T09:14:00Z Opvang omwonenden
De Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) is ter plaatse gekomen om te kijken of het pand, waar de geldautomaat gevestigd is, veilig is. Dat onderzoek was zondagochtend rond 09:00 uur nog gaande. Zo wordt er gekeken of er niet nog andere explosieven bij de geldautomaat zijn. Ook wordt onderzoek gedaan naar het gebruikte explosief. De politie onderzoekt of er een buit gemaakt is. Directe omwonenden zijn opgevangen op een nabijgelegen locatie. Rond 11:00 uur gaf de EOD het sein veilig en kon men weer naar huis. 

Voertuig(en) en vluchtrichting
De plofkraak aan de Rietdekkershof is door meerdere buurtbewoners gemeld. De politie trof ter plaatse geen verdachten aan. We zijn meteen met een onderzoek begonnen. Er zal sporenonderzoek worden uitgevoerd en inmiddels zijn er meerdere camerabeelden veiliggesteld. Daarnaast hebben agenten gesproken met getuigen en omwonenden. Uit die informatie werd duidelijk dat er minstens vier verdachten in donkere kleding betrokken waren bij de plofkraak. Het is op dit moment nog niet helemaal duidelijk met wat voor voertuig(en) en in welke richting zij zijn weggevlucht.

Tips en camerabeelden
De politie spreekt met zoveel mogelijk getuigen en omwonenden. Het kan zijn dat iemand anders ook beschikt over waardevolle informatie of zelfs beelden van bijvoorbeeld een deurbelcamera of dashcam. Heeft u tips of beelden? En heeft u die nog niet gedeeld met de politie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. U kunt uw informatie ook anoniem delen via 0800-7000. U kunt tips en beelden ook insturen via Politie.nl of onderstaand tipformulier. 

UPDATE 14:00 UUR

Donkerkleurige auto
Uit onderzoek blijkt dat de verdachten mogelijk zijn weggevlucht in een donkerkleurige auto. Dat is vlak na de plofkraak gebeurd, zo rond 04:30 uur. Het voertuig was vermoedelijk voorzien van een witte kentekenplaat. We sluiten op dit moment niet uit dat er ook een ander voertuig betrokken is geweest bij de plofkraak. Daarnaast zien we vaak dat daders van plofkraken een voorverkenning doen. Mogelijk dat dit voertuig of andere verdachte voertuigen eerder in Nieuw-Dordrecht zijn gezien.  

Oproep aan inwoners Nieuw-Dordrecht en omgeving: bekijk camerabeelden
De politie doet een oproep aan alle inwoners van Nieuw-Dordrecht en omgeving, die in het bezit zijn van camera's. We willen u vragen om deze beelden te bekijken in het tijdvak van 03:30 uur en 05:30 uur. Ziet u een donkerkleurige auto op de beelden? Neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie. Ziet u een ander verdacht voertuig of een verdacht persoon? Laat het ons dan ook weten. Tenslotte kan het zijn dat het voertuig eerder in Nieuw-Dordrecht is geweest voor een voorverkenning. Misschien heeft u de afgelopen dagen iets verdachts gezien in de omgeving van de Rietdekkershof.

Aanvankelijk meldden we dat het zou gaan om een donkerkleurige Audi, maar het kan ook zijn dat het om een ander merk gaat. 

Alle belangrijke informatie, tips en relevante beelden kunt u delen via onderstaand tipformulier. U kunt ons ook bellen via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). 

]]>
52.74749373 6.96785638
Emmen - Drugslab opgerold in Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/9/01-drugslab-opgerold-in-emmen.html Bij een inval in een pand aan de Boslaan in Emmen heeft de politie woensdagmiddag 8 maart een synthetisch drugslab opgerold. Daarbij zijn twee personen aangehouden. Het gaat om een 57-jarige man uit Emmen en een 58-jarige man uit Tilburg. Thu, 09 Mar 2023 15:55:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/9/01-drugslab-opgerold-in-emmen.html 2023-03-09T15:55:00Z De politie kwam het lab in de wijk Emmerschans op het spoor tijdens een lopend politieonderzoek in de Eenheid Zeeland-West Brabant. Het spoor kwam uit bij het pand aan de Boslaan. De twee verdachten konden hier op heterdaad worden aangehouden op verdenking van de productie van synthetische drugs en voorbereidingshandelingen voor het produceren van synthetische drugs.

De aanwezige spullen zijn door de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO) van de politie onderzocht, zijn afgevoerd en worden vernietigd.

Georganiseerde criminaliteit
Productie en handel van synthetische drugs vallen net als witwassen onder ondermijnende criminaliteit. Criminelen maken voor de illegale activiteiten gebruik van legale bedrijven en diensten. Voor politie en OM heeft de aanpak van ondermijning een grote urgentie. Ondermijnende criminaliteit zorgt voor onveilige situaties en het ontwricht de samenleving.

Tips
Heeft u informatie of tips die ons kunnen helpen bij dit onderzoek? Of heeft u in de omgeving van de Boslaan in Emmen iets gezien dat u is opgevallen? Bel dan 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Vermoedt u een drugslab?
Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. Tekenen dat er zich een drugslab bevindt zijn bijvoorbeeld de aanwezigheid van een sterke synthetische geur (anijsachtig of chemisch prikkelend, zurig of aceton). In het betreffende gebouw zijn vaak kieren en/of ramen afgekit met purschuim. Ook kunnen de ramen beslagen zijn, afgeplakt of bedekt; de gordijnen gaan bijvoorbeeld nooit open.

Heeft u het vermoeden van een drugslab? Bel dan de politie ­­via 112. Anoniem melden kan ook via 0800-7000. Meer informatie over hoe te handelen bij het aantreffen van een drugslab vindt u op de Themapagina ‘Hoe te handelen bij aantreffen van een mogelijke drugslab'

]]>
52.7913075 6.91919368
Emmen - [Update] Vierde verdachte aangehouden na aantreffen overleden persoon aan Hunenbaan https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/01-drie-verdachten-aangehouden-na-aantreffen-overleden-persoon-aan-hunenbaan.html De politie heeft zaterdag 11 februari drie verdachten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van 35-jarige man uit Emmen. Dinsdag 14 februari is een vierde verdachte aangehouden. Het slachtoffer is die zaterdagochtend rond 07.15 uur onder verdachte omstandigheden overleden aangetroffen op de galerij van een wooncomplex aan de Hunenbaan. Sun, 12 Feb 2023 14:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/12/01-drie-verdachten-aangehouden-na-aantreffen-overleden-persoon-aan-hunenbaan.html 2023-02-12T14:20:00Z De recherche doet onderzoek naar de omstandigheden waaronder de man om het leven is gekomen. Forensische Opsporing heeft in en rondom de plek waar het slachtoffer is gevonden sporenonderzoek gedaan. Alle scenario’s staan op dit moment nog open en ook een misdrijf kan nog niet worden uitgesloten.

Drie aanhoudingen

De politie heeft zaterdagochtend drie verdachten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid bij het overlijden. Het gaat om een 20-jarige man uit Emmen, een 22-jarige man uit Emmen en een 23-jarige man uit Emmen. Zij zitten nog vast en worden gehoord. De recherche doet onderzoek naar hun rol en mogelijke betrokkenheid bij het overlijden van de 35-jarige man. Dinsdag 14 februari is een 23-jarige man uit de gemeente Midden-Drenthe aangehouden. 

Tips en meer informatie

Het onderzoek naar de toedracht van het overlijden is in volle gang. Heeft u iets gezien of gehoord? Dan komen wij heel graag met u in contact via 0900-8844 of via het tipformulier. U kunt ook anoniem melding doen via M. op 0800-7000.

]]>
52.7783386 6.90112685
Emmen - Dodelijk steekincident in Emmen, twee verdachten aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/15/dodelijk-steekincident-in-emmen-2-verdachten-aangehouden.html Een 26-jarige vrouw uit Groningen is zaterdagavond 14 januari door een steekincident om het leven gekomen. Het incident gebeurde aan de Stationsstraat in Emmen rond 20:20 uur. De politie doet onderzoek naar dit incident en heeft twee verdachten aangehouden. Sun, 15 Jan 2023 08:51:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/15/dodelijk-steekincident-in-emmen-2-verdachten-aangehouden.html 2023-01-15T08:51:00Z Hulpverlening mocht helaas niet meer baten

Aangekomen op de plek van het incident, troffen de hulpdiensten een zwaargewonde vrouw aan. Hulpverlening mocht niet meer baten, het slachtoffer overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Twee verdachten aangehouden

De politie zocht in de directe omgeving naar mogelijke verdachten met ondersteuning van onder andere een politiehelikopter. Kort na het incident werd een 19- jarige man in Emmen aangehouden. Later op de avond is een 16-jarige jongen aangehouden in de gemeente de Wolden. De politie onderzoekt hun betrokkenheid bij dit incident.

Politie zoekt camerabeelden

De politie is nog op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van de Stationsstraat in Emmen die mogelijk kunnen ondersteunen bij het onderzoek. Reed u met een auto met dashboardcamera in de buurt van de stationsstraat rond het tijdstip van het incident? Of heeft u een deurbelcamera waar mogelijk iets verdachts op te zien is. Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Update 21 januari 2023

Vanochtend hebben wij een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar het dodelijke steekincident in Emmen zaterdagavond 14 januari. Het gaat om een 19-jarige man. Hij wordt verdacht van mogelijke betrokkenheid bij het incident. Hij zit vast en wordt verhoord.

]]>
52.7783386 6.90112685
Emmen - Politie onderzoekt gewapende overval fastfoodrestaurant Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/10/01-politie-onderzoekt-gewapende-overval-fastfoodrestaurant-emmen.html Maandagavond 9 januari vond er een gewapende overval plaats op een fastfoodrestaurant aan de Hoenderkamp. Twee jongemannen hebben onder bedreiging van een zwartkleurig wapen een geldbedrag buitgemaakt. Uit onderzoek is gebleken dat er bij de overval waarschijnlijk een schot is gelost. De politie doet onderzoek en is op zoek naar camerabeelden en getuigen. Tue, 10 Jan 2023 08:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/10/01-politie-onderzoekt-gewapende-overval-fastfoodrestaurant-emmen.html 2023-01-10T08:42:00Z Rond 22:20 uur kwamen de mannen het pand binnen. Ze droegen bivakmutsen en bedreigden daar het aanwezige personeel met een wapen. Bij de overval is mogelijk ook een schot gelost, maar het is nog onbekend met wat voor wapen er is geschoten. Het kan bijvoorbeeld gaan om een vuurwapen of een vuurwerkpistool, zwart van kleur. Er raakte gelukkig niemand gewond. Er waren op het moment van de overval verschillende medewerkers en klanten in het pand aanwezig. Voor hen is slachtofferhulp geregeld.

Vluchtroute

De verdachten gingen er na de overval met een geldbedrag vandoor. Ze zijn vermoedelijk rennend via de achterzijde van het pand gevlucht, richting het voet- en fietspad aan De Hoge Loo/de Eigenaardweg. Mogelijk hebben de overvallers tijdens hun vlucht goederen zoals een sporttas of bivakmutsen weggegooid. Treft u deze goederen in de omgeving van de Hoenderkamp aan? Neem dan contact op met de politie.

Signalementen

Het gaat vermoedelijk om twee jongemannen van rond de 16 jaar, volledig in het zwart gekleed. Beide overvallers droegen een bivakmuts en één van hen was in het bezit van een sporttas. Eén van de verdachten had waarschijnlijk opvallende weggeschoren streepjes of sneetjes in zijn linker wenkbrauw. De eerste verdachte is rond de 1.70 lang, de tweede verdachte is iets groter (rond de 1.85).

Getuigen en camerabeelden gezocht

Na de overval is de politie direct een onderzoek gestart. Er is met getuigen gesproken en er is sporenonderzoek gedaan. Het onderzoek loopt nog volop en de politie is op zoek naar meer getuigen en naar camerabeelden. Bent u getuige geweest van deze overval? Hebt u informatie die ons zou kunnen helpen om deze zaak op te lossen? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer 0900-8844. Als u liever anoniem wilt blijven, dan kunt u uw informatie ook delen met Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn te bereiken via hun website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch via 0800-7000.

Ook zijn wij op zoek naar camerabeelden uit de omgeving van het fastfoodrestaurant, bijvoorbeeld van een beveiligingscamera of deurbelcamera. Als u in het bezit bent van beelden waar de verdachten mogelijk op zijn te zien, neem dan contact op met de politie. Bent u maandagavond rond het tijdstip van de overval, rond 22:20 uur, langs het fastfoodrestaurant aan de Hoenderkamp gereden met uw auto en bent u in het bezit van een dashcam? Dan hebt u mogelijk beelden gemaakt van de overvallers. Als dat zo is dan wordt u ook verzocht contact op te nemen met de politie.

Update 28-03-2023

Twee personen die verdacht worden van betrokkenheid bij een dodelijk geweldsincident aan de stationsstraat in Emmen worden ook verdacht van deze overval op het fastfoodrestaurant. Zie berichtgeving OM.nl

]]>
52.77173956 6.89788075
Emmen - Politie onderzoekt explosie horecagelegenheid centrum Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/20/politie-onderzoekt-explosie-horecagelegenheid-centrum-emmen.html Aan de Kolhoopstraat in Emmen heeft in de nacht van 19 op 20 oktober 2022 een zware explosie plaatsgevonden bij een horecagelegenheid. Dit gebeurde rond 04:00 uur. Er was niemand in het pand aanwezig en er is niemand gewond geraakt. De schade aan het pand is groot. De politie is een onderzoek gestart. Thu, 20 Oct 2022 09:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/20/politie-onderzoekt-explosie-horecagelegenheid-centrum-emmen.html 2022-10-20T09:48:00Z De politie kreeg rond 04:00 uur een melding van een explosie. Bij aankomst zagen ze dat de schade aan het pand aanzienlijk was. De politie gaat uit van opzet. Op dat moment was er niemand in het pand of directe omgeving aanwezig. Er zijn dan ook geen gewonden gevallen. Als er wel personen aanwezig geweest waren, had het heel anders af kunnen lopen.

Politie zoekt verdachte en getuige

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. Bij de horecagelegenheid is sporenonderzoek gedaan, er is gesproken met getuigen en ook zijn er beelden bekeken. Op die beelden zijn vlak voor de explosie twee mannen te zien. We zijn naar op zoek naar beide personen, waarbij we persoon 2 zien als een belangrijke getuige. Bekijk hier de beelden van de twee personen.

Tips? Bel ons!

Naast deze twee personen is de politie ook op zoek naar andere getuigen. Heeft u informatie over wat er in de nacht van 19 op 20 oktober bij de horecagelegenheid aan de Kolhoopstraat heeft plaats gevonden? Of heeft u beelden vastgelegd bijvoorbeeld via een deurbelcamera? Laat het ons weten of stuur de beelden in via politie.nl. Heeft u wellicht iemand voorafgaande aan de explosie zich in de omgeving van de Kolhoopstraat zien ophouden, laat het ons ook weten en bel 0900-8844 of meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
52.78929516 6.89574352
Emmen - Politieagent in Emmen bedreigd en gewond https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/10/01-politieagent-in-emmen-bedreigd-en-gewond.html Emmen – Zondagmiddag 9 oktober werd een politieagent bedreigd en belaagd door tientallen personen. Hij liep daarbij ook letsel op. De agent reageerde op zijn dienstmotor op een melding van een scootermeeting en scooteroverlast nabij de Huygensstraat in Emmen. Geweld tegen politieambtenaren wordt niet getolereerd en de agent heeft aangifte gedaan van wat hem is overkomen. De politie roept iedereen op die iets weet over wat er zondagmiddag aan de Huygensstraat is gebeurd, die informatie met de politie te delen. Heb je bijvoorbeeld beelden gemaakt met je mobiele telefoon? Deel ook die beelden met de politie. Mon, 10 Oct 2022 09:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/10/01-politieagent-in-emmen-bedreigd-en-gewond.html 2022-10-10T09:20:00Z De motoragent was rond 16:00 uur als eerste en enige agent aanwezig nadat de overlastmelding binnenkwam. Hij trof op de Huygensstraat een grote groep personen. Hij controleerde daar van een 20-jarige bestuurder van een motorscooter de papieren. De bestuurder bleek niet in het bezit van een rijbewijs en reed op een motorscooter zonder kentekenplaat. Hierop nam de agent de motorscooter in beslag.

Toen de agent met de bestuurder hierover in gesprek was, kwam een grote groep personen dreigend op hem af en sloten hem in. Ze riepen daarbij onder andere “Pak hem”. Mensen uit de groep begonnen de agent te duwen en belaagden hem, waarna de agent meerdere collega’s ter assistentie opriep. Bij het duwen liep de agent letsel op aan zijn rug en hand. De bestuurder van de motorscooter ontkwam in de commotie. Zijn gegevens zijn bij de politie bekend. Vermoedelijk kwamen de aanwezigen vanuit verschillende delen van Noord-Nederland, waaronder Groningen.

De motorscooter die de agent in beslag wilde nemen, werd in het gedrang weer meegenomen door mensen uit de groep. Toen de agent met zijn pepperspray dreigde, viel de groep uiteen en renden de aanwezigen snel weg toen ook meerdere politie eenheden snel arriveerden. Er zijn daarna nog een aantal scooterbestuurders gecontroleerd en kentekens genoteerd. De agent hoefde zich gelukkig niet te laten behandelen aan zijn verwondingen.

Signalementen bekend
Agressie en geweld tegen politieagenten is onacceptabel. Agenten moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Agressie of geweldtegen medewerkers wordt niet getolereerd. De politie doet altijd direct aangifte van geweld. Het onderzoek naar deze zaak is dus ook direct opgestart. Van twee personen zijn er signalementen bekend.

Eén van de personen die de agent heeft belaagd heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Getinte huidskleur
 • Fors postuur
 • 1m65 tot 1m70 groot
 • Blauwe hoodie
 • Zwarte sjaal/bivakmuts
 • Krullend haar
 • Blauwe schoenen

De persoon die in het tumult de motorscooter meenam heeft het volgende signalement:

 • Man
 • Witte huidskleur
 • Witte trui
 • Zwarte bodywarmer met capuchon
 • Ongeveer 1m90 groot
 • Slank postuur

Deel je informatie met de politie
Als je bij het incident was en je hebt je informatie nog niet met de politie gedeeld, komen we graag met je in contact. We komen specifiek graag in contact aanwezigen die het incident hebben gefilmd. De beelden die zij hebben kunnen waardevol zijn in het onderzoek. Er gaan al beelden van het incident rond op verschillende social media. Deze beelden hebben wij ook in ons bezit. Blijf je liever anoniem? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem door te bellen naar 0800-7000. Je kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina invullen. In dit tipformulier kun je ook foto- en videomateriaal toevoegen.

]]>
52.74000142 6.96040192
Emmen - Vrouw uit Emmen (39) aangehouden voor ernstig incident in woning Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/21/01-aanhouding-geweldsincident-emmen.html In de nacht van woensdag 20 juli op donderdag 21 juli heeft er in een woning aan de Laan van de Marel in Emmen een incident plaatsgevonden waarbij een man ernstig gewond is geraakt. Een 39-jarige vrouw uit Emmen is aangehouden voor betrokkenheid bij het incident. Thu, 21 Jul 2022 07:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/21/01-aanhouding-geweldsincident-emmen.html 2022-07-21T07:46:00Z Omstreeks 01:50 uur kreeg de politie een melding van een geweldsincident in een woning. Ter plaatse troffen agenten een 55-jarige man uit Oude Pekela zwaargewond aan. Hij is zeer waarschijnlijk verwond met een scherp voorwerp en is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. De verdachte raakte zelf ook gewond bij het incident. Na behandeling in het ziekenhuis is zij overgebracht naar het cellencomplex. Zij zal worden verhoord.

Onderzoek
De politie houdt er rekening mee dat het gaat om een incident in de huiselijke sfeer. Er is een onderzoek ingesteld naar wat er deze nacht precies is gebeurd in de woning. Donderdag zal Forensisch Opsporing (FO) sporenonderzoek verrichten in het huis. Ook wordt er buurtonderzoek gedaan.

]]>
52.78889052 6.93596753
Emmen - Man aangehouden voor witwassen: meerdere dure goederen in beslag genomen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/19/01-man-aangehouden-voor-witwassen-meerdere-dure-goederen-in-beslag-genomen.html Op dinsdag 19 juli heeft de politie een man uit Emmen aangehouden op verdenking van witwassen. De man werd in Amsterdam aangehouden. In zijn woning in Emmen zijn meerdere dure goederen in beslag genomen. De man wordt gehoord en het onderzoek gaat door. Tue, 19 Jul 2022 12:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/19/01-man-aangehouden-voor-witwassen-meerdere-dure-goederen-in-beslag-genomen.html 2022-07-19T12:43:00Z Na meerdere anonieme meldingen werd een uitgebreid onderzoek naar witwassen gestart. In dit onderzoek werd dinsdagochtend 19 juli een verdachte aangehouden, op verdenking van witwassen. Het gaat om een 38-jarige man uit Emmen. Hij werd in Amsterdam aangehouden, waar hij op dat moment verbleef. Ook werd zijn woning in Emmen doorzocht. Bij deze doorzoeking werd er conservatoir beslag gelegd op zijn auto, motor en andere dure goederen. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang.

]]>
Misdaad mag niet lonen

Het afpakken van crimineel geld is een belangrijk onderdeel van de strijd tegen de georganiseerde misdaad en de kleinere, veelvoorkomende criminaliteit. Veel delicten zijn gericht op geldelijk gewin. Met het afpakken van crimineel verkregen vermogen raken OM, politie en ketenpartners criminelen op een plek die hen pijn doet, namelijk in de portemonnee. Door deze aanpak hebben verdachten geen profijt van hun daden en wordt duidelijk gemaakt dat misdaad niet loont.

]]>
Informatie delen?

Heeft u informatie over dit soort criminaliteit? Meld dit dan bij de politie via 0900-8844 of doe dit anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

]]>
52.7783386 6.90112685
Emmen - Drie mannen aangehouden in verband met geweldsincident met dodelijke afloop in horecazaak Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/01-drie-mannen-aangehouden-in-verband-met-geweldsincident-met-dodelijke-afloop-in-horecazaak-emmen.html In een horecazaak aan de Minister Kanstraat in Emmen heeft op zondag 10 juli een geweldsincident tussen meerdere personen plaatsgevonden. Agenten troffen in het pand een 31-jarige man uit Emmen aan met ernstige verwondingen. Deze man is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij later overleed. De politie doet onderzoek naar de toedracht van zijn overlijden. Vrijdag 15 juli zijn in dit onderzoek drie mannen aangehouden op verdenking van mishandeling. Het overlijden lijkt geen direct gevolg van het door de aangehouden mannen toegepaste geweld. Fri, 15 Jul 2022 12:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/01-drie-mannen-aangehouden-in-verband-met-geweldsincident-met-dodelijke-afloop-in-horecazaak-emmen.html 2022-07-15T12:02:00Z Het slachtoffer raakte zondagavond in gevecht met de drie aangehouden mannen. De verdachten zijn een 49-jarige man uit Emmen, een 40-jarige man uit Emmen en een 40-jarige man uit Venlo. Zij worden vandaag gehoord over hun rol bij dit incident.

Vechtpartij in horecazaak

De politie kreeg zondag 10 juli rond 18:35 uur een melding van een vechtpartij tussen meerdere personen in een horecapand aan de Minister Kanstraat in Emmen. De politie is met meerdere eenheden naar het incident toe gegaan. Ter plaatse troffen agenten een aantal personen aan die de 31-jarige Emmenaar in bedwang hielden. Daarbij zouden zij geweld hebben gebruikt. Het lijkt er nu op dat deze personen de man in bedwang wilden houden nadat hij plots agressief gedrag vertoonde tegen de medewerkers van de horecazaak. Agenten hebben samen met medisch personeel de man verder onder controle gebracht. Gezien zijn medische toestand is het MMT ter plaatse gekomen. Het slachtoffer is vervolgens overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij op 12 juli overleed.

Politieonderzoek

De politie is direct een onderzoek gestart naar wat er in het pand is gebeurd. Zo is er sporenonderzoek verricht in het horecapand en zijn er camerabeelden veiliggesteld. Er is sectie verricht op het lichaam van de overleden man. De voorlopige uitkomst hiervan is dat het overlijden geen direct gevolg is van het door de aangehouden mannen toegepaste geweld. De verdachten die vandaag zijn aangehouden en gehoord, zijn aangehouden voor mishandeling. Zij zullen niet worden voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

]]>
52.78750653 6.89775046
Emmen - Politie onderzoekt woningoverval Emmen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/01-politie-onderzoekt-woningoverval-kerspellaan-emmen.html Donderdagavond hebben twee verdachten de bewoners van een woning aan de Kerspellaan geprobeerd te overvallen. De verdachten zijn na de overval vertrokken richting de Hoitingeslag. Het slachtoffer hoefde niet naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden uit de omgeving. Fri, 15 Jul 2022 06:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/15/01-politie-onderzoekt-woningoverval-kerspellaan-emmen.html 2022-07-15T06:43:00Z Iets voor 21:00 uur verschaften twee verdachten met bivakmutsen zich toegang tot een woning. Ze mishandelden een bewoner. Deze kon zich gelukkig verdedigen en hoefde niet naar het ziekenhuis. De twee verdachten droegen donkere kleding en bivakmutsen, met mogelijk een witte afbeelding. Er werd niets buitgemaakt. De politie is direct een onderzoek gestart. Er is nog niemand aangehouden.

Getuigen en camerabeelden gezocht

De verdachten zijn na de woningoverval waarschijnlijk gevlucht in de richting van de Hoitingeslag. Hebt u de verdachten gezien of hebt u camerabeelden uit de omgeving van de Kerspellaan / Hoitingeslag, neem dan contact op met de politie. Informatie doorgeven kan telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt ook het online tipformulier gebruiken om informatie of beelden te delen.

]]>
52.78300778 6.93329757