Alle berichten | Noordenveld | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/drenthe/noordenveld.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Noordenveld nl Fri, 29 Sep 2023 21:15:22 GMT 2023-09-29T21:15:22Z nl Tilburg/ Veenhuizen - Twee aanhoudingen in Tilburgse moordzaak https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/27/08-twee-aanhoudingen-in-tilburgse-moordzaak.html De politie heeft in het onderzoek naar de moord op de 30-jarige Söner Yetkin twee aanhoudingen gedaan. Het stoffelijk overschot van Yetkin werd op 11 december 2016 op een parkeerplaats aan de Statenlaan in Tilburg aangetroffen. Tue, 27 Jun 2023 09:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/27/08-twee-aanhoudingen-in-tilburgse-moordzaak.html 2023-06-27T09:18:00Z Dinsdagochtend 27 juni werden twee verdachten in de zaak aangehouden. Een 37-jarige man werd in de Penitentiaire Inrichting in Veenhuizen aangehouden, de tweede verdachte, een man van 32 jaar, in Tilburg. Zowel in de PI als op de andere locatie is door de politie een doorzoeking gedaan. De twee mannen zijn ingesloten en zitten in beperkingen.

]]>
53.0256197 6.40814637
Steenbergen, Dinteloord, Antwerpen - Opnieuw aanhoudingen in onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/30/08-opnieuw-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-grootschalige-drugshandel-en-witwassen.html De politie heeft dinsdagochtend 30 mei 2023 met toestemming van de officier van justitie twee verdachten aangehouden in een onderzoek naar grootschalige drugshandel en witwassen. Eerder werden in dit onderzoek al zes verdachten aangehouden, daarvan zitten er nog drie in voorarrest. Tue, 30 May 2023 15:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/30/08-opnieuw-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-grootschalige-drugshandel-en-witwassen.html 2023-05-30T15:42:00Z Exclu
De eerste arrestaties in het onderzoek vonden plaats op vrijdag 3 februari jl. in het kader van de actiedag rond het oprollen van klanten van de criminele telefoondienst Exclu. Bij de operatie in West-Brabant werd onder meer tijdens de doorzoeking van een boerderij in de buurt van Steenbergen een geheime opslag van 1700 kilo ketamine ontdekt met een straatwaarde van een kleine 40 miljoen euro.


Aanhoudingen en doorzoekingen
In Dinteloord werd vanmorgen een 21-jarige man aangehouden. Zijn woning werd doorzocht. Er zijn diverse voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen.  In Antwerpen werd door de Belgische politie op verzoek van de Nederlandse Justitie een 44-jarige man gearresteerd.  De onderzoeksrechter daar gaat beslissen over zijn detentie en overleveringsprocedure. Ook zijn woning werd doorzocht en ook hier werden voor het onderzoek relevante goederen in beslag genomen. In Geleen werd ook nog een woning doorzocht. 

Nog vier verdachten voortvluchtig
In Steenbergen werd tevergeefs getracht een verdachte aan te houden. Hij werd helaas niet aangetroffen. Wel werd zijn woning doorzocht. Ook in Groenlo was een verdachte niet aanwezig. Twee andere verdachten verblijven vermoedelijk in het buitenland en zijn nog niet door het rechercheteam gelokaliseerd.

 

]]>
53.10510427 6.40262246
Assen - Waarschuwing voor toename van bankhelpdeskfraude in omgeving Noord-Drenthe https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/01-waarschuwing-voor-toename-van-bankhelpdeskfraude-in-omgeving-noord-drenthe.html De politie waarschuwt voor een toename van zogeheten bankhelpdeskfraude, waarbij vaak ouderen het slachtoffer worden van oplichters die uit zijn op pinpassen en bankgegevens. Vooral in Noord-Drenthe neemt het aantal meldingen de laatste week flink toe en daarbij zijn meerdere inwoners al voor duizenden euro’s gedupeerd. “De oplichters doen zich vaak voor als een bankmedewerker”, zo legt teamchef Maarten Groenhof (Noord-Drenthe) uit. “Het is echt heel belangrijk dat je meteen ophangt of de deur dichtdoet als je wordt benaderd. Een échte bankmedewerker zou nooit vragen om je pinpas, je pincode of andere bankgegevens.” Fri, 30 Dec 2022 12:45:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/30/01-waarschuwing-voor-toename-van-bankhelpdeskfraude-in-omgeving-noord-drenthe.html 2022-12-30T12:45:00Z Aantal meldingen neemt toe

Een aantal weken geleden werd het Westerkwartier geteisterd door oplichters. In enkele weken tijd kreeg de politie tientallen aangiftes binnen. In de afgelopen tijd nam het aantal meldingen in Noord-Drenthe toe. Zo kreeg de politie meldingen van bankhelpdeskfraude in onder andere Vries en Norg. Ook in Noord-Drenthe komen er op sommige dagen meerdere meldingen binnen. “We zien dat het aantal aangiftes toeneemt en we sluiten ook niet dat de oplichters actief worden in het omliggende gebied”, zegt Groenhof. “We zien dat er in korte tijd ineens een flink aantal meldingen komen vanuit een bepaald gebied. We nemen deze oplichtingen zeer serieus en we doen onderzoek. Daarnaast willen we de inwoners ook vooral waarschuwen: trap er niet in!”

Heel slim en doortrapt

De werkwijze van deze oplichters lijkt heel erg op de werkwijze die werd gebruikt in het Westerkwartier. Slachtoffers worden – vaak telefonisch – benaderd door een zogenaamde bankmedewerker. “De oplichters weten het vertrouwen te winnen, omdat ze beschikken over persoonsgegevens en rekeningnummers van de slachtoffers”, zegt Groenhof. Er zou iets mis zijn met de betaalrekening, denk aan verdachte transacties. Vaak komt er vervolgens iemand aan de deur die een pinpas, een pincode en soms zelfs contant geld komt ophalen. Soms vragen de oplichters ook of ze handelingen mogen doen via internetbankieren. Groenhof: “We zien ook wel dat ze dan spaargeld overmaken naar de lopende rekening of geld op een andere manier wegsluizen, zonder dat ze vervolgens nog een pinpas nodig hebben. Ze gaan heel doortrapt en slim te werk. Het kan zomaar zijn dat je ook het nummer van je bank in beeld ziet, als je wordt gebeld door een oplichter.”

Laat ze niet binnen en hang op!

De oplichters mikken vooral op ouderen. In veel gevallen worden die voor duizenden tot zelfs tienduizenden euro’s gedupeerd. “Je kan je voorstellen dat dit -nog los van het schadebedrag- een enorme inbreuk maakt op de veiligheidsgevoelens van de slachtoffers”, zegt Groenhof. “De oplichters gaan zeer geslepen te werk en halen alles uit de kast om je vertrouwen te winnen.  Maar nogmaals: bankmedewerkers komen nooit aan je deur. Laat ze dus ook niet binnen. Ze zullen ook nooit telefonisch contact opnemen en vragen om belangrijke bankgegevens. Hang dus op en schakel hulp in van bijvoorbeeld familieleden.”

Praat hierover met je (groot)ouders

Groenhof realiseert zich ook dat ouderen niet altijd op de hoogte zijn van deze vorm van fraude en de gevaren ervan. “Ik wil dan ook kinderen en kleinkinderen oproepen om hierover met hun (groot)ouders in gesprek te gaan”, zegt hij. “Leg ze uit hoe deze oplichters te werk gaan!”

Voorkomen

Fraude door nepbankmedewerkers is de afgelopen jaren explosief gestegen. Het aantal slachtoffers is van 2020 tot 2021 bijna verdubbeld, zo blijkt uit cijfers van de banken. De politie, banken en telecombedrijven doen er alles aan om bankhelpdeskfraude aan te pakken. Natuurlijk kan de politie ook de hulp van de inwoners zelf gebruiken. Ziet u bijzonderheden of verdachte situaties in uw buurt? Het gaat soms om vrij jonge daders die in straten, bij huizen of bij pinautomaten ‘verdacht gedrag’ vertonen. Let ook op verdachte voertuigen bij u in de straat. Mocht u dergelijk opvallend en verdacht gedrag zien, bel dan de politie. Noteer ook zoveel mogelijk informatie, zoals signalementen en eventuele kentekens. Neem contact op met de politie op nummer 0900-8844. Is er sprake van een urgente situatie? Komt er bijvoorbeeld iemand langs om een pinpas op te halen en kun je de politie nog op tijd inschakelen? Bel dan 112!

Doe altijd aangifte!

“Ben je toch slachtoffer geworden? Doe dan altijd aangifte”, zo adviseert teamchef Maarten Groenhof. “Schaam je niet. De oplichters worden steeds slimmer en ze overdonderen hun slachtoffers echt op een slimme en doortrapte manier. Je bent niet het enige slachtoffer. Voor ons is het heel belangrijk dat je toch aangifte doet. Zo krijgen wij goed in beeld waar de oplichtingen plaatsvinden. Natuurlijk onderzoeken we ook of er een verband is tussen de verschillende meldingen. Deze vorm van fraude moet namelijk stoppen!”

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.07387807 6.46144066
Roderesch - Getuigen gezocht van dumping drugsafval in Roderesch https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/9/01-getuigen-gezocht-van-dumping-drugsafval-in-roderesch.html De politie zoekt getuigen van een dumping van drugsafval aan de Zuiderdrift in Roderesch. Op woensdagavond 8 juli werden hier zeker 14 vaten aangetroffen met vermoedelijk afval van een drugslab. Thu, 09 Jul 2020 09:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/9/01-getuigen-gezocht-van-dumping-drugsafval-in-roderesch.html 2020-07-09T09:59:00Z Naar aanleiding van het aantreffen van dit afval zijn specialisten van Forensische Opsporing ingezet. Zij doen onderzoek naar de inhoud van de vaten. Ook is er een buurtonderzoek gestart.

De Zuiderdrift ligt in een afgelegen gebied. Het is goed mogelijk dat het afval hier al enige tijd ligt. We willen graag weten hoe lang de vaten daar al liggen en waar ze vandaan komen. We komen graag in contact met getuigen die hier meer over kunnen vertellen of wellicht camerabeelden hebben waar informatie op staat die voor ons van belang is.

Illegale dumpingen vinden vaak plaats in het donker. Mogelijk zijn er mensen die in avonden of nachten voor woensdag 8 juli iets verdachts hebben gezien, zoals verdachte voertuigen, in de omgeving van de Zuiderdrift. Neemt u dan vooral contact op met de politie via 0900-8844.

Schadelijk voor mens, dier en natuur

Dumpingen van drugsafval zijn gevaarlijk omdat de stoffen zeer brandbaar, sterk bijtend of giftig kunnen zijn. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen wat leidt tot waterverontreiniging, met alle schadelijke gevolgen van dien.

Wat te doen als u een illegale dumping ziet?

Als u getuige bent van een illegale dumping, bel dan de politie via 112. Zorg wel dat uw eigen veiligheid voorop staat. Maak als het mogelijk is foto’s, noteer nummerborden en maak een beschrijving van de vervoersmiddelen en de personen. U kunt dit ook melden via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
53.1088607 6.4113381
Roden - Update: Beelden verdachte zedenzaak Roden vanavond in Opsporing Verzocht https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/01-politie-onderzoekt-zedenmisdrijf.html De politie toont vanavond in Opsporing Verzocht beelden van de verdachte van een ernstige zedenzaak in Roden, als hij zich voor die tijd niet meldt. De man wordt ervan verdacht een jong meisje seksueel te hebben misbruikt op maandagmiddag 15 juni. Tue, 23 Jun 2020 07:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/16/01-politie-onderzoekt-zedenmisdrijf.html 2020-06-23T07:46:00Z Op maandagmiddag 15 juni 16.30 speelde het meisje met haar vriendinnetje toen zij in een steeg tussen de Aukemastraat en het Nijlandspark werd aangesproken door een nog onbekende man. Het meisje is vervolgens seksueel misbruikt. Wat het kind exact is overkomen, kan niet worden gemeld. De exacte feiten zijn namelijk belangrijk voor het onderzoek en, bovenal, de privacy van het meisje.

Bewakingsbeelden

Opsporing Verzocht besteedt vanavond 23 juni aandacht aan deze zedenzaak en laat daarbij beelden zien. De verdachte, die te zien is op deze beelden, kan voorkomen dat de beelden vanavond getoond gaan worden door zich voortijdig te melden bij de politie. Als hij dat niet doet, wordt de verdachte zonder blurren en dus volledig herkenbaar in Opsporing Verzocht getoond.
De uitzending van Opsporing Verzocht begint vanavond om 20.35 uur op NPO1.

Signalement

In een eerder stadium is het signalement vanuit de eerste burgernetmelding gedeeld. De verdachte die vanavond in Opsporing Verzocht op de camerabeelden te zien is, wijkt af van dat eerste signalement. De verdachte zit op de beelden bijvoorbeeld wel op de fiets, maar van de eerder genoemde fietstassen is geen sprake.  
Een signalement wordt altijd zo snel mogelijk gedeeld op basis van de informatie die dan voor handen is. Die informatie komt bijvoorbeeld uit de allereerste getuigenverklaringen en is dus niet altijd volledig accuraat. 
Op dit moment verstrekt de politie geen nieuw signalement, de beelden worden immers vanavond getoond als de verdachte zich niet meldt. 

]]>
53.1383574 6.4323693
Roden - Politie houdt man aan na melding ruzie en bedreiging met vuurwapen https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/01-politie-houdt-man-aan-na-melding-ruzie-en-bedreiging-met-vuurwapen.html De politie heeft gisteravond aan de Dwazziewegen in Roden een 40-jarige man uit deze plaats aangehouden vanwege een melding van een ruzie en bedreiging met een vuurwapen eerder op de avond. Tijdens de aanhouding was de politie genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen. Fri, 19 Jun 2020 11:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/19/01-politie-houdt-man-aan-na-melding-ruzie-en-bedreiging-met-vuurwapen.html 2020-06-19T11:28:00Z De agenten gingen donderdagavond af op een melding van een ruzie en bedreiging met een vuurwapen bij een woning aan de Dwazziewegen. Daarbij zou mogelijk ook geschoten zijn. Niemand raakte hierbij gewond.

Toen de agenten aankwamen zagen zij de mogelijke verdachte uit een woning komen. Ze wilden hem aanhouden maar tijdens de aanhouding  voelden ze zich genoodzaakt om een waarschuwingsschot te lossen. Hierop konden ze de man aanhouden.

In de woning werd een vuurwapen gevonden. Dit is in beslag genomen. De politie doet onderzoek naar wat zich precies heeft afgespeeld. De man zit nog vast en wordt verhoord.

]]>
53.1486876 6.443768299999999
Roden - Aanhoudingen voor brandstichting pizzeria https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/6/01-aanhoudingen-voor-brandstichting-pizzeria.html De politie heeft de afgelopen periode twee inwoners van Zoetermeer aangehouden. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij een brand die 15 maart jongstleden een pizzeria in het centrum verwoestte. Wed, 06 May 2020 09:32:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/6/01-aanhoudingen-voor-brandstichting-pizzeria.html 2020-05-06T09:32:00Z Uit onderzoek bleek bij de brand in de pizzeria aan het Julianaplein sprake was van opzet. Woensdag 29 april werd een 23-jarige inwoner van Zoetermeer in zijn woonplaats aangehouden. Maandag 5 mei werd in diezelfde plaats een 37-jarige man aangehouden. Tijdens het onderzoek bleken camerabeelden uit de omgeving erg waardevol. Om die reden vraagt de politie vaak om beelden van beveiligingscamera’s bij rechercheonderzoeken.

 

De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. Beiden zitten vanwege het onderzoek nog vast.

]]>
53.138183 6.433925899999999