Alle berichten | Dronten | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/flevoland/dronten.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Dronten nl Wed, 20 Oct 2021 00:03:21 GMT 2021-10-20T00:03:21Z nl Dronten - Gezocht - Cold Case: De dood van Judit Nyari https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-cold-case-de-dood-van-judit-nyari.html Op 6 december 1993 wordt bij recreatiebos "De Meerval" bij Dronten het lichaam gevonden van een vrouw. Het blijkt te gaan om de 25-jarige Judit Nyari. Vijf dagen eerder is zij voor het laatst gezien als ze een boete krijgt in de trein naar Utrecht. De politie heeft uitgebreid onderzoek gedaan maar haar moordenaar is nooit gevonden. verdachte Thu, 06 May 2021 13:54:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/januari/03-cold-case-de-dood-van-judit-nyari.html 2021-05-06T13:54:00Z Langs de Elburgerweg in Dronten ligt recreatiebos De  Meerval. De locatie wordt soms gebruikt als parkeerplaats of om te vissen. Op 6 december 1993 wordt verstopt onder bladeren het lichaam gevonden van een vrouw. Ze blijkt met geweld om het leven te zijn gebracht. Het blijkt te gaan om Judit Nyari. Mogelijk was Judit ook bekend onder de naam Judit Klein of Kleine Judit.

Judit werkte de laatste jaren van haar leven in de prostitutie in Amsterdam en had geen vaste woon- of verblijfplaats. Wanneer Judit eind november 1993 in het ziekenhuis ligt in Amsterdam, hoort ze dat ze hiv-positief is. Op 1 december 1993 rond 10.00 uur, verlaat ze het ziekenhuis. Het laatste teken van leven van Judit is een bekeuring die zij diezelfde 1 december rond 22.30 uur krijgt in de trein van Amsterdam naar Utrecht. Vanaf dat moment ontbreekt ieder spoor van Judit.

Over de moord op Judit Nyari maakte de politie een podcastserie: Cold Case: De Moord op Judit Nyari.  In de eerste aflevering vertelt Sandor, de broer van het slachtoffer, of het leven en de dood van zijn zus. Hij worstelt nog elke dag met vragen over wie Judit heeft vermoord en waarom. In de tweede aflevering gaat de inmiddels gepensioneerde rechercheur, die de zaak in de jaren '90 draaide, terug naar de vindplek van het lichaam in Dronten. Het is een raadsel waarom de moordenaar van Judit hier heeft achtergelaten, een verlaten plek, ver van de randstad. En in de derde aflevering komt een tipgever aan het woord. Het is een oud-klasgenoot van Judit. Zij herinnert zich dat Judit ook onder een andere naam bekend was; Judit Klein. Een variant op deze naam wordt niet veel later ook genoemd; Kleine Judit. Mogelijk zijn er meer mensen die Judit onder deze namen gekend hebben. De politie komt graag met hen in contact. 

De podcast Cold Case: De moord op Judit Nyari wordt gemaakt door de politie Midden-Nederland. De hoop is dat door de publiciteit er weer vaker over de dood van Judit gesproken wordt en dat daardoor nieuwe tipgevers zich melden bij de politie. De podcast is onder meer te beluisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en Juke.nl.

]]>
Weet u waar Judit de laatste dagen van haar leven was of wie haar mogelijk iets heeft willen aandoen? Laat het ons weten. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Het is voor haar nabestaanden van groot belang dat er antwoorden komen. Bellen kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Je kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier of informatie doorgeven via Meld Misdaad Anoniem.

]]>
]]>
52.50780506994094 5.763742387402772
Midden-Nederland - Team cold cases wil in gesprek met mogelijk belangrijke tipgever zaak Judit Nyari https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/6/03-team-cold-cases-wil-in-gesprek-met-mogelijk-belangrijke-tipgever-zaak-judit-nyari.html Het Team Cold Cases Midden-Nederland vraagt een anonieme tipgever contact op te nemen voor een vertrouwelijk gesprek. Kort geleden heeft de tipgever zich gemeld via Meld Misdaad Anoniem om informatie te delen over de moord op Judit Nyari. De tipgever noemde een naam van een persoon en bracht die persoon in verband met de dood van Judit. Omdat dit zeer belangrijke, concrete en essentiële informatie kan betreffen met betrekking tot deze moordzaak, is het van het allergrootste belang dat de politie contact krijgt met deze tipgever. U kunt hiertoe contact opnemen met het Team Cold Cases van de Politie Midden-Nederland nummer: 0800-6070. Indien u echter afgeschermd wil blijven, belt u dan met Team Criminele inlichtingen via het speciale nummer: 06-8428 5857. (Zie kader) De vertrouwelijkheid en anonimiteit kunnen in dit gesprek volledig gewaarborgd worden. Uw identiteit wordt door het TCI dan niet met het onderzoeksteam gedeeld. Voor de gouden tip is een beloning van 15.000 euro uitgeloofd. Thu, 06 May 2021 05:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/mei/6/03-team-cold-cases-wil-in-gesprek-met-mogelijk-belangrijke-tipgever-zaak-judit-nyari.html 2021-05-06T05:00:00Z “Echt een belangrijke tip. ” Zo noemt rechercheur Willem Kolkman van het Cold Case Team Midden-Nederland de informatie die onlangs binnenkwam via Meld Misdaad Anoniem. Het afgelopen jaar is er in de media veel aandacht geweest voor de zaak van Judit Nyari. Ook publiceert de politie regelmatig podcastafleveringen over de zaak die samen al ruim 150.000 keer beluisterd zijn. In die serie wordt het verhaal verteld van de Amsterdamse Judit die in een problematisch gezin opgroeide, uit huis werd geplaatst, in aanraking kwam met drugs en uiteindelijk in de straatprostitutie in Amsterdam en Utrecht belandde. Op 6 december 1993 werd ze dood gevonden bij een verlaten visplek bij Dronten. Het onderzoek naar haar dood leverde destijds geen ontknoping op. “Het is mooi om te zien hoe er wordt meegeleefd en meegedacht met het verhaal van Judit.” Zegt rechercheur Kolkman in de nieuwste aflevering van de podcastserie. “De anonieme tip die we begin april ontvingen doet sterk vermoeden dat er echt nog mensen zijn die weten wat er met Judit Nyari is gebeurd.”

“Om echt aan de slag te kunnen met deze nieuwe informatie hebben we een vertrouwelijk gesprek met de tipgever nodig.” zegt rechercheur Kolkman. “In dat gesprek kunnen we goede afspraken maken voor het afschermen van de identiteit van de tipgever. We hebben daar tal van opties voor. We zijn de tipgever enorm dankbaar voor deze eerste stap. We hopen dat de tipgever ook de tweede stap wil zetten en echt met ons in gesprek wil gaan op een vertrouwelijke manier.”

De tipgever kan het beste vertrouwelijk contact opnemen met het Team Criminele Inlichtingen  via het speciale rechtstreekse nummer 06-8428 5857. Dit speciale nummer is de hele maand mei bereikbaar voor tips over de zaak van Judit. Ook het normale nummer van het Team Nationale Inlichtingen is beschikbaar via 088-6617734.  Via deze twee lijnen kan vanaf het eerste contact de vertrouwelijkheid en anonimiteit worden gewaarborgd. Andere opties om contact op te nemen zijn de opsporingstiplijn 0800-6070 of via e-mailadres coldcase@politie.nl. Onderstaand tipformulier kan ook gebruikt worden om contact te leggen. Ook informatie van anderen over de zaak is overigens nog steeds van harte welkom. Het is nooit te laat om te praten.

]]>
52.5101 5.76843375
Biddinghuizen - 19-jarige drugsdealer aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-19-jarige-drugsdealer-aangehouden.html Op donderdag 1 april is een 19-jarige man uit Biddinghuizen aangehouden na een vondst van verschillende hard- en softdrugs in zijn auto. Er werden meer dan 60 zakjes cannabis, meer dan 50 zakjes wit poeder en een grote hoeveelheid pillen en sigaretten gevonden. Fri, 02 Apr 2021 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/2/03-19-jarige-drugsdealer-aangehouden.html 2021-04-02T11:13:00Z Er was een vermoeden dat de jonge man drugs zou dealen vanuit zijn auto. Dat was een reden om deze auto te doorzoeken. Naast de vondst in auto bleek de man verschillende soorten drugs op zak te hebben, ook werden er twee wapens gevonden. De 19-jarige is aangehouden en de gevonden verboden middelen zijn in beslag genomen. Deze zullen nog verder worden onderzocht.

]]>
52.4731141 5.6879966
Midden-Nederland - Politie-onderzoekers: "Moord Judit Nyari past in patroon" https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/1/03-politie-onderzoekers-moord-judit-nyari-past-in-patroon.html De Amsterdamse Judit Nyari die in december 1993 werd vermoord zou het slachtoffer kunnen zijn geweest van een nog onbekende seriemoordenaar. Dat zegt het Rotterdamse Cold Case team in de politiepodcast: Cold Case: De moord op Judit Nyari. Het team deed onderzoek naar moorden in het hele land op kwetsbare vrouwen in de jaren ’80 en ’90. In die periode werden meer dan 100 kwetsbare vrouwen vermoord. Het gaat in een groot deel van de gevallen om prostituees. Veel van die zaken zijn nooit opgelost. Fri, 02 Apr 2021 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/1/03-politie-onderzoekers-moord-judit-nyari-past-in-patroon.html 2021-04-02T04:00:00Z Judit Nyari was 25 jaar oud toen ze op 6 december 1993 dood werd gevonden bij recreatiebos De Meerval bij Dronten. Ze was toen al vijf dagen niet meer gezien. Op één december was een conducteur in de trein van Amsterdam naar Utrecht de laatste die haar sprak. Judit kreeg een boete omdat ze zwart reed.

Afgelopen jaar heeft de politie regelmatig aandacht besteed aan haar zaak via de politiepodcast Cold Case: De moord op Judit Nyari. In die serie komen familieleden, bekenden van het slachtoffer, hulpverleners en politiemensen aan het woord. In de serie wordt duidelijk dat Judit opgroeide in een problematisch Amsterdams gezin. Ze werd uit huis geplaatst, belandde op straat, raakte verslaafd en kwam in de prostitutie terecht. Vlak voor haar dood heeft Judit in het ziekenhuis gelegen omdat ze hiv bleek te hebben. In de zesde aflevering van de podcast vertelt een toenmalig GGD-hulpverlener dat Judit in die laatste periode voor haar dood een flapuit was en zich als een stampend kind kon gedragen. “Misschien wist ze wel dingen. Misschien heeft ze dingen geroepen die ze beter niet had kunnen roepen.”

Judit is dus niet de enige kwetsbare vrouw die in de jaren ’80 en ’90 vermoord is. Het cold case team in Rotterdam doet al jaren uitgebreid onderzoek naar mogelijke patronen en clusters in de ruim honderd moorden op kwetsbare vrouwen in die periode. Coördinator René Bergwerff: “Het kan niet zo zijn dat als er nu nog 80 zaken open staan, dat we dan met 80 verschillende daders te maken hebben. Dat lijkt niet waarschijnlijk. Met andere woorden; er moeten gewoon zaken aan elkaar te relateren zijn. Er moeten gewoon daders voor meer dan één zaak verantwoordelijk zijn.” De specifieke resultaten van het Rotterdamse brede onderzoek kunnen in het belang van de betrokken onderzoeken niet gedeeld worden. Bergwerff: “Wat ik wel kan zeggen; de zaak van Judit past wel in een belangrijk deel van de prostitutiemoorden zoals we ze zien.”

De aandacht voor de zaak van Judit heeft afgelopen jaar al zo’n 10 nieuwe tips opgeleverd maar het team Cold Cases in Midden-Nederland kan nog steeds meer informatie goed gebruiken. Zo wil het team graag weten of iemand meer weet over de contacten van Judit in de laatste periode van haar leven. Ook is de vindplaats van Judit nog steeds een groot raadsel. De politie wil graag weten waarom iemand gekozen zou kunnen hebben voor De Meerval in Dronten om Judit achter te laten. Dat Judit slachtoffer is geworden van een seriemoordenaar is één van de scenario’s. Het is ook mogelijk dat Judit een conflict had met iemand bijvoorbeeld over drugs of dat ze ruzie heeft gekregen met een klant. Ook sluit de politie niet uit dat Judit contact had met een zogenoemde weldoener, iemand die prostituees onderdak bood in ruil voor seks en macht.

De politie vraagt iedereen die meer weet over de zaak zich te melden. Dat kan via onderstaand tipformulier of via de opsporingstiplijn; nummer 0800-6070. Ook anonieme meldingen zijn welkom via 0800-7000.

]]>
52.5089548 5.762668199999999
Dronten - 650 respondenten enquête politie Dronten, Noordoostpolder, Urk https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/03-650-respondenten-enquete-politie-dronten-noordoostpolder-urk.html De politie van team Dronten, Noordoostpolder en Urk (DNU) bedanken de 650 respondenten die de moeite hebben genomen de enquête in te vullen over onze huidige dienstverlening. Fri, 19 Mar 2021 14:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/19/03-650-respondenten-enquete-politie-dronten-noordoostpolder-urk.html 2021-03-19T14:01:00Z Fysiek contact met politie
In de enquête werd gevraagd naar de behoefte aan openstelling van politiebureaus en de gelegenheid tot het doen van aangifte. Opvallend is dat velen van u het fysieke contact met ons aan het politiebureau op prijs stellen. Dit is voor ons goed om te weten.

Nieuwe media
Het groot aantal respondenten dat via de QR-code of de link naar de enquête de moeite heeft genomen deze digitaal in te vullen geeft ook de bevestiging dat het contact via social media en politie.nl gewaardeerd wordt.

Hoe nu verder
Met de uitkomsten van de enquête gaan wij aan de slag om de dienstverlening verder te optimaliseren. Uiteraard houden wij u hiervan op de hoogte!

]]>
52.5346819 5.7218086
DNU - Uw mening telt! Politie DNU houdt een enquête over dienstverlening https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/03-enquete-dienstverlening-dnu.html De politie van team Dronten, Noordoostpolder en Urk (DNU) gaat een enquête houden onder de inwoners van de drie gemeenten. In deze korte enquête zal specifiek gevraagd worden wat de inwoners vinden van de huidige dienstverlening van de politie. Thu, 25 Feb 2021 09:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/25/03-enquete-dienstverlening-dnu.html 2021-02-25T09:24:00Z  

Laat weten wat u ervan vindt!
In de enquête wordt gevraagd naar de behoefte aan openstelling van politiebureaus en de gelegenheid tot het doen van aangifte. Aangifte doen en contact hebben met de politie kan op diverse manieren. Welke manier heeft uw voorkeur? Door het invullen van de enquête helpt u de politie om hun dienstverlening beter aan te passen aan de wensen en voorkeuren van de inwoners van DNU!

QR code, linkje of op papier
Door het scannen van bovenstaande of onderstaande QR code komt u bij de enquête. Lukt dit niet dan kunt u via het volgde linkje ook de enquête vinden https://nl.surveymonkey.com/r/ZD2X8H8

Mocht u toch liever een papieren versie van onze enquête invullen dan is deze af te halen op de politiebureaus van Dronten, Emmeloord of Urk.

 

]]>
52.5346819 5.7218086
Swifterbant - Getuigen gezocht van straatroof https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/7/03-swifterbant-getuigen-gezocht-van-straatroof.html Een vrouw werd op woensdagavond 6 januari op brutale wijze bestolen van haar mobiele telefoon. De politie zoekt getuigen. Thu, 07 Jan 2021 12:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/7/03-swifterbant-getuigen-gezocht-van-straatroof.html 2021-01-07T12:16:00Z Het slachtoffer wandelde rond 21.15 uur over het Zonnebloempad, toen een man haar passeerde en haar mobiele telefoon uit haar hand griste. De dader ging ervandoor richting in de richting van de Lange Streek. Hij sprong in een donkerkleurde auto – mogelijk een Stationwagen - die hier vanaf de Klaproosdreef in de richting van de Industrieweg reed.

Signalement dader

  • Licht getinte huid
  • Zwart, gekruld haar
  • Droeg en zwart mondkapje
  • En een zwart met wit trainingspak

De politie werd snel ingeschakeld. Agenten hebben meteen gezocht in de omgeving. Helaas werd de verdachte en het voertuig niet aangetroffen.

De politie zoekt getuigen en roept mensen die meer informatie hebben op om contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via tel. 0800-7000.

]]>
52.56212799999999 5.6450759
Dronten - Politie zoekt foto’s en vriendin van vermoorde Judit Nyari https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/30/03-politie-zoekt-fotos-en-vriendin-van-vermoorde-judit-nyari.html Ene “Giny” zou mogelijk nieuw licht kunnen laten schijnen op de laatste periode van het leven van de vermoorde Judit Nyari uit Amsterdam. Wie is zij? En wat is er mis met de foto die de politie van Judit heeft? Die vragen stelt de politie in aflevering 4 van de podcastserie Cold Case: De moord op Judit Nyari. De nieuwe aflevering is vanaf vandaag beschikbaar. Fri, 30 Oct 2020 04:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/30/03-politie-zoekt-fotos-en-vriendin-van-vermoorde-judit-nyari.html 2020-10-30T04:30:00Z De 25-jarige Judit Nyari werd op 6 december 1993 dood gevonden op een visstek vlakbij Dronten. Ze bleek vermoord. De daders zijn nooit gepakt. Afgelopen jaar is de politie gestart met een podcastserie over haar zaak in de hoop nieuwe informatie te verzamelen. In totaal zijn er inmiddels 5 nieuwe tips binnengekomen. In de vorige aflevering vertelde een tipgever al dat Judit ook bekend stond onder andere namen, “Judit Klein”, of “Kleine Judit”. Vandaag komt aflevering 4 uit. Daarin wordt duidelijk dat Judit in haar tijd in de Amsterdamse prostitutie mogelijk veel optrok met ene “Giny”. De politie komt graag in contact met deze vrouw. Als je weet wie deze Giny is hoort de politie dat graag.

Ook is in aflevering 4 te horen dat Judit Nyari mogelijk niet goed herkenbaar is op de foto die de politie van Judit heeft. Zo blijkt Zuster Bernadette, een non die in de jaren ’90 opvang organiseerde voor straatprostituees, Judit niet te herkennen vanaf deze foto. Pas als zij een foto te zien krijgt van Judit, zoals ze in Dronten werd gevonden, herkent zuster Bernadette de 25-jarige Amsterdamse. De politie is daarom op zoek naar betere foto’s van Judit Nyari. De podcast is te beluisteren via Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts of een andere podcastapp.

Weet jij meer over “Giny”, heb je fotomateriaal van Judit of weet je hoe we aan beter fotomateriaal kunnen komen? We horen het graag. Ook andere informatie over de zaak is welkom. Tips doorgeven kan via 0800-6070 of anoniem via 0800-7000. Ook via onderstaand formulier kunnen tips worden doorgegeven, net als via de site van Meld Misdaad Anoniem,. De redactie van de podcast is te bereiken op podcast@politie.nl.

]]>
52.508925158067655 5.761966775126086
Dronten - Vermoorde Judit Nyari mogelijk ook onder andere naam bekend https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/03-vermoorde-judit-nyari-mogelijk-ook-onder-andere-naam-bekend.html De 25-jarige Judit Nyari, die in 1993 werd vermoord, was mogelijk ook onder andere namen bekend. Dat vertelt een tipgever in aflevering 3 van de podcast Cold Case: De moord op Judit Nyari. Judit zou in Amsterdam vaak “Judit Klein” of “Kleine Judit” worden genoemd. De politie roept mensen op zich te melden als ze Judit gekend hebben en mogelijk meer weten over haar contacten destijds. Fri, 09 Oct 2020 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/9/03-vermoorde-judit-nyari-mogelijk-ook-onder-andere-naam-bekend.html 2020-10-09T04:00:00Z Op 6 december 1993 wordt bij visplek de Meerval in Dronten het lichaam gevonden van een vrouw. Het blijkt te gaan om de 25-jarige Judit Nyari uit Amsterdam. Judit werkt de laatste fase van haar leven als prostituee in Amsterdam en Utrecht. Ze wordt op 1 december 1993 voor het laatst gezien in de trein van Amsterdam naar Utrecht.

De zaak van Judit Nyari is sinds begin dit jaar weer in de publiciteit. Zo kreeg de zaak een plek op de Coldcasekalender en ook werden begin dit jaar door de politie  twee podcastafleveringen over de zaak gepubliceerd. Dankzij de publiciteit hebben zich daarna een viertal tipgevers gemeld. Eén van hen kende Judit uit haar jeugd, maar wel onder een andere naam.

In de derde aflevering van de podcastserie Cold Case: De moord op Judit Nyari komt de tipgever zelf aan het woord. “Ik ken die achternaam, Nyari, helemaal niet. Ik ken haar echt als Judit Klein. Ik vond dat toch best wel belangrijk dat wij haar onder een andere achternaam kenden dan jullie”. De tipgever kende Judit uit haar jeugd. De twee zaten bij elkaar in de klas. Toch gebruikte Judit de naam "Judit Klein", of een variant daarop, op latere leeftijd mogelijk nog steeds. Zo komt in de podcast ook een non aan het woord die destijds in het Mirjamhuis in Amsterdam werkte. Volgens haar was Judit in die opvanglocatie voor prostituees bekend onder de naam “Kleine Judit”.

De politie vraagt mensen die Judit hebben gekend, mogelijk onder één van de genoemde namen, en meer weten over haar contacten destijds zich te melden. Dat kan via de opsporingstiplijn 0800-6070 of anoniem via 0800-7000.

De podcast Cold case: De moord op Judit Nyari wordt gemaakt door de politie Midden-Nederland. De hoop is dat er door de publiciteit weer vaker over de dood van Judit gesproken wordt en dat daardoor nieuwe tipgevers zich melden bij de politie. De podcast is onder meer te beluisteren via Spotify, Google Podcasts, Apple Podcasts en Juke.nl.

]]>
52.50864975123197 5.764620362399282
SWIFTERBANT - Woninginbraak Swifterbant - politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/8/03-woninginbraak-swifterbant.html Aan de Rivierduinweg in Swifterbant hebben twee verdachten een woninginbraak gepleegd waarbij zij de bewoner bedreigden met een steekwapen. De politie zoekt getuigen. Thu, 08 Oct 2020 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/8/03-woninginbraak-swifterbant.html 2020-10-08T12:05:00Z Rond 22:30 uur op dinsdag 6 oktober belden twee personen aan bij een woning aan de Rivierduinweg in Swifterbant. De eigenaar deed open, maar zag niemand staan. Ongeveer een kwartier later werd een raam ingeslagen. Twee gemaskerde mannen kwamen zo de woning in en bedreigden de bewoner met een steekwapen.

De bewoner heeft de daders vervolgens weten te verjagen. De daders hebben niets buitgemaakt en zijn vermoedelijk gevlucht in de richting van de Bosweg.

Iets gezien?
Heeft u iets verdachte gezien of gehoord in de omgeving van de Rivierduinweg en dan specifiek in de omgeving met de kruising van de  Bosweg, in de avond van dinsdag 6 oktober? Of heeft u camerabeelden waarop iets te zien is? Meld dat dan bij de politie. Bel 0900-8844 of maak gebruik van het onderstaande tipformulier.

 

 

]]>
52.5885821 5.622099400000001