Alle berichten | Noordoostpolder | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/flevoland/noordoostpolder.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Noordoostpolder nl Sat, 02 Dec 2023 08:51:50 GMT 2023-12-02T08:51:50Z nl Emmeloord - Aanhouding na vondst illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/14/03-aanhouding-na-vondst-illegaal-vuurwerk.html In een woning aan de Leemanstraat in Emmeloord is maandag 13 november ruim 8 kilogram illegaal vuurwerk aangetroffen. Een 18-jarige man uit Emmeloord is aangehouden, hij zit nog vast. Tue, 14 Nov 2023 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/november/14/03-aanhouding-na-vondst-illegaal-vuurwerk.html 2023-11-14T11:00:00Z Na onderzoek kwamen politieagenten op het spoor van de 18-jarige man die met illegaal vuurwerk aan het fabriceren zou zijn gegaan. Bij de inval trof de politie een lanceerinrichting vermoedelijk ten behoeve van het van het in elkaar geknutselde vuurwerk aan. Omdat de gevaarsetting van het door de verdachte in elkaar geknutselde vuurwerk, mede vanwege de zeer instabiliteit van het vuurwerk zeer groot was, werd een vuurwerk specialist van de politie en de EOD ingeschakeld om het veilig te kunnen afvoeren.

Vuurwerk in de afgelopen decennia steeds zwaarder en gevaarlijker geworden
Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Hierdoor vormt het de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door milieuschade, letsel en zelfs doden. Vuurwerk met de kracht van explosieven wordt gebruikt voor aanslagen en bedreigingen. Maar ook om hulpverleners en handhavers te belagen. De handel in dit vuurwerk is een steeds lucratiever verdienmodel voor criminelen en hun netwerken geworden. Dat levert gevaar op voor de samenleving.

Aanpak politie
Het is onze taak als politie om de handel in verboden vuurwerk – al dan niet in het buitenland gekocht – op te sporen en aan te pakken. Kopers van dit vuurwerk lopen het risico op een fikse boete en een aantekening in hun strafblad. Is er bijvoorbeeld sprake van bedreiging of vernieling, dan zijn de straffen hoger.

Onze aanpak is erop gericht om te voorkomen dat zwaar explosief vuurwerk op straat komt. De afgelopen jaren leidde dat onder meer tot megavangsten in Duitsland en tot het uit de lucht halen van handelsnetwerken via Telegram.

Melden helpt
We kunnen als politie opsporen, handhaven, maar 100% voorkomen dat deze explosieven, die de kracht hebben van een handgranaat, misbruikt worden, kunnen we niet. Het is belangrijk dat we als samenleving inzien dat dit vuurwerk zijn onschuld kwijt is. De handel en opslag van verboden vuurwerkexplosieven levert levensgevaarlijks situaties op. Heeft u hierover informatie: meld dit bij de politie via 0900-8844. Dat kan ook via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Als u informatie heeft over extreme vuurwerkknallen: doe melding via uw gemeente.

]]>
52.71329312 5.75780984
Emmeloord - Gezocht - Bankpasfraude - Hunzestraat – Emmeloord https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/03-bankpasfraude---hunzestraat---emmeloord.html Een 87-jarige vrouw uit Emmeloord is twee keer in korte tijd het slachtoffer van bankhelpdeskfraude. In totaal wordt er 1000 euro gepind met de gestolen pinpas. De pinner staat op beeld. Herken jij deze oplichters? verdachte Wed, 06 Sep 2023 14:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/03-bankpasfraude---hunzestraat---emmeloord.html 2023-09-06T14:09:00Z Op woensdagmiddag 10 mei werd de vrouw gebeld op haar huistelefoon door een zogenaamde bankmedewerker. Ze moest haar bankpas afgeven en er zouden foto’s moeten worden gemaakt van haar waardevolle sieraden. Wanneer er iemand aan de deur komt om de bankpas en sieraden op te halen, geeft ze deze mee. Hierna blijkt dat er 900 euro is gepind met haar bankpas bij een Geldmaat op de Schutterstraat in Almere.

Precies twee maanden later wordt dezelfde vrouw weer opgelicht. Op donderdagmiddag 13 juli wordt ze gebeld op haar huistelefoon. Ze krijgt weer verschillende “bankmedewerkers” aan de telefoon. Ze vertellen haar dat ze het vervelend vinden dat ze is opgelicht en haar graag willen helpen. Ze sturen iemand langs om haar waardevolle spullen veilig te stellen. Gelukkig heeft haar zoon de spullen uit het huis verwijderd en kan ze de man die langs komt alleen maar haar bankpas meegeven. Hierna blijkt dat er 100 euro is gepind met haar bankpas bij de Geldmaat op de Scandinavialaan in Emmeloord.

Signalement verdachte:
- Lichte huidskleur;
- Licht gekleurd jack;
- Wijde broek;
- Sprak goed Nederlands.

Signalement verdachte 2:
- Lichte huidskleur;
- Zongebruind gezicht;
- Ongeveer 185 centimeter lang;
- Blauwe broek met witten vlekken;
- Wit shirt;
- Tussen de 25/30 jaar oud;
- Sprak goed Nederlands.

]]>
Wie herkent deze oplichters of weet waar ze mogelijk verblijven?

]]>
]]>
52.71542479 5.7304579
Gezocht - Gevonden sieraden - woninginbraak - Emmeloord, Lelystad https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2023/augustus/03-gevonden-sieraden---woninginbraak---emmeloord-lelystad.html Eind april is er een verdachte van woninginbraak aangehouden in Lelystad. Tijdens zijn aanhouding heeft hij verschillende sieraden verloren. Weet jij van wie deze sieraden zijn? gezochteeigenaar Tue, 29 Aug 2023 17:51:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2023/augustus/03-gevonden-sieraden---woninginbraak---emmeloord-lelystad.html 2023-08-29T17:51:00Z Op 21 april kreeg de politie een melding van een heterdaad woninginbraak in Emmeloord. De verdachte was er met de auto vandoor gegaan. Al snel werd de auto gezien op de snelweg richting Lelystad. De achtervolging werd ingezet. Toen de politie bij de stilstaande auto aankwam, bleek de verdachte er al vandoor te zijn gerend. Uiteindelijk is de verdachte aangehouden in een bos vlakbij Lelystad, met hulp van de politiehelikopter en de hondengeleider.

De verdachte is tijdens zijn vlucht verschillende sieraden verloren. Deze sieraden zijn vermoedelijk afkomstig van een andere woninginbraak of meerdere woninginbraken. We zijn hard op zoek naar de eigenaar van de sieraden.

]]>
]]>
3. kettingen 2. ketting 1. ring of haarspeld 52.71329312 5.75780984
Luttelgeest - Ontwikkeling in 10 jaar oude woningoverval Luttelgeest https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/27/03-ontwikkeling-woningoverval-luttelgeest.html 14 november 2013 raakte een bewoner gewond bij een woningoverval aan de Lindeweg in Luttelgeest. Het slachtoffer werd geslagen toen meerdere overvallers het huis binnen drongen. En er werd zelfs geschoten. De recherche is na de woningoverval een onderzoek gestart. Helaas is er tot op heden nooit een verdachte aangehouden. Nu tien jaar later is er nieuwe informatie binnengekomen. Om de zaak op te kunnen lossen, hebben we uw hulp nodig. Heeft u informatie over de woningoverval en nog niet met ons gesproken? Doe dat alsnog. Het is nooit te laat om te praten! Tue, 27 Jun 2023 09:04:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/27/03-ontwikkeling-woningoverval-luttelgeest.html 2023-06-27T09:04:00Z Rond 22.30 uur avond zit de bewoner beneden op de bank televisie te kijken. Zijn vrouw hoort ineens gerommel en besluit te gaan kijken. Maar voordat ze het door heeft wordt ze op de grond gegooid. Er komt een man de woonkamer binnen en die slaat direct in op de destijds 62-jarige bewoner. Hij bedreigt vervolgens de bewoner en zijn vrouw en eist geld.  En om kracht bij te zetten wordt er zelfs geschoten. Ook worden de handen en voeten van de slachtoffers vastgebonden. Hierbij zijn mogelijk nog twee andere daders bij betrokken. Hierna gaan de verdachten er met een geldbedrag vandoor. Het is onbekend in welke richting en op welke manier.

Wanneer de overvallers de woning hebben verlaten weten de man en vrouw zich te bevrijden en de politie te bellen. Er is ook vrij snel een ambulance ter plaatse. De man werd overgebracht ter controle naar het ziekenhuis.

Signalement verdachte die man mishandeld

 • Man
 • Tussen 20 en 30 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 a .190 lang
 • Strakke zwarte kleding
 • Bivakmuts

Er is geen signalement van de mogelijk andere overvallers.

Nieuwe informatie in onderzoek
De recherche is na de woningoverval een onderzoek gestart. Helaas is er tot op heden nooit een verdachte aangehouden. Nu bijna 10 jaar later zijn er ontwikkelingen in het onderzoek. Er is nieuwe informatie binnengekomen waarmee de recherche verder kan. Wat dit precies is, daar kan de recherche op dit moment vanwege tactische redenen niets over melden. 

Voor het onderzoek is het ontzettend belangrijk om in contact te komen met mensen die meer informatie hebben over deze woningoverval. Weet u meer en heeft u dit niet gedeeld met de recherche. Doe dit dan alsnog. Het is nooit te laat om te praten.

Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op www.politie.nl om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

Vragen

Weet u wie er achter de overval zit?

Heeft u informatie wat kan helpen bij het onderzoek?

Heeft u destijds iets gehoord over de overval?

Heeft u enig idee waarom de overvallers juist dit adres hebben gekozen?

]]>
52.74485671 5.83661875
Luttelgeest - Gezocht - Woningoverval - Lindeweg - Luttelgeest https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-woningoverval-aan-de-lindeweg-in-luttelgeest.html 14 november 2013 raakte een bewoner gewond bij een woningoverval aan de Lindeweg in Luttelgeest. Het slachtoffer werd geslagen toen meerdere overvallers het huis binnen drongen. De recherche is na de woningoverval een onderzoek gestart. Helaas is er tot op heden nooit een verdachte aangehouden. Nu tien jaar later is er nieuwe informatie binnengekomen. Om de zaak op te kunnen lossen, hebben we uw hulp nodig. Heeft u informatie over de woningoverval en nog niet met ons gesproken? Doe dat alsnog. Het is nooit te laat om te praten! verdachte Mon, 26 Jun 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-woningoverval-aan-de-lindeweg-in-luttelgeest.html 2023-06-26T22:00:00Z Rond 22.30 uur avond zit de bewoner beneden op de bank televisie te kijken. Zijn vrouw hoort ineens gerommel en besluit te gaan kijken. Maar voordat ze het door heeft wordt ze op de grond gegooid. Er komt een man de woonkamer binnen en die slaat direct in op de destijds 62-jarige bewoner. Hij bedreigt vervolgens de bewoner en zijn vrouw en eist geld. En om kracht bij te zetten wordt er zelfs geschoten. Ook worden de handen en voeten van de slachtoffers vastgebonden. Hierbij zijn mogelijk nog twee andere daders bij betrokken. Hierna gaan de verdachten er met een geldbedrag vandoor. Het is onbekend in welke richting en op welke manier.

Wanneer de overvallers de woning hebben verlaten weten de man en vrouw zich te bevrijden en de politie te bellen. Er is ook vrij snel een ambulance ter plaatse. De man werd overgebracht ter controle naar het ziekenhuis.

Signalement verdachte die man mishandeld

 • Man
 • Tussen 20 en 30 jaar oud
 • Ongeveer 1.80 a .190 lang
 • Strakke zwarte kleding
 • Bivakmuts

Er is geen signalement van de mogelijk andere overvallers.

Nieuwe informatie in onderzoek

De recherche is na de woningoverval een onderzoek gestart. Helaas is er tot op heden nooit een verdachte aangehouden. Nu bijna 10 jaar later zijn er ontwikkelingen in het onderzoek. Er is nieuwe informatie binnengekomen waarmee de recherche verder kan.

Om de puzzelstukjes nog beter op zijn plek te krijgen is het belangrijk om in contact te komen met mensen die meer informatie hebben over deze woningoverval. Weet u meer en heeft u dit niet gedeeld met de recherche. Doe dit dan alsnog. Het is nooit te laat om te praten.

Bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op www.politie.nl om uw tip bij de politie te melden. Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.

]]>
Weet u wie er achter de overval zit?

Heeft u informatie wat kan helpen bij het onderzoek?

Heeft u destijds iets gehoord over de overval?

Heeft u enig idee waarom de overvallers juist dit adres hebben gekozen?

]]>
]]>
Agenten schijnen met zaklamp achter tuinhek ivm controle woninginbraak 52.74652938 5.83786063
Emmeloord - Update: Mannen stelen sieraden van vrouw in haar slaap https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/03-mannen-stelen-sieraden-van-vrouw-in-haar-slaap.html Op basis van onderzoek heeft de recherche op 21 juni een 26-jarige man uit Gouda buiten heterdaad aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij deze inbraak. Het onderzoek naar de mededader wordt voortgezet. Thu, 22 Jun 2023 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juni/1/03-mannen-stelen-sieraden-van-vrouw-in-haar-slaap.html 2023-06-22T13:18:00Z Twee mannen sluipen om 03.00 uur in de nacht van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni een woning binnen aan De Sont. De 94-jarige bewoonster wordt wakker als de daders op haar slaapkamer zijn en daardoor vertrekken de mannen uit de woning. 

De vrouw slaapt en heeft niet door dat twee mannen met bivakmutsen haar woning binnensluipen en haar slaapkamer binnenkomen. De daders kennen geen enkele grens en proberen de sieraden die zij draagt af te doen.  Ze wordt hier wakker van en spreekt de mannen aan. Het duo vlucht direct het huis uit. Helaas hebben ze de sieraden wel meegenomen.

Getuigen gezocht
De politie startte een onderzoek naar deze laffe inbraak. Heeft u 1 juni `s nachts iets gezien of gehoord in de buurt van De Sont, beschikt u over camerabeelden waar wij mogelijk wat aan hebben of heeft u andere informatie over deze inbraak?  Neem dan contact met ons op.

Dat kan op de volgende manieren:

•          Digitaal via onderstaand tipformulier

•          Telefonisch via 0900 8844

•          Anoniem via  Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

]]>
52.71274209 5.74218766
Emmeloord - Gezocht - Woninginbraak – De Sont - Emmeloord https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-mannen-stelen-sieraden-van-vrouw-in-haar-slaap.html Twee mannen sluipen in de nacht van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni een woning binnen aan De Sont. De 94-jarige bewoonster wordt wakker als de daders op haar slaapkamer zijn en daardoor vertrekken de mannen uit de woning. Heb jij iets gezien of gehoord dat ons kan helpen in de zoektocht naar deze brutale daders? verdachte Wed, 31 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/03-mannen-stelen-sieraden-van-vrouw-in-haar-slaap.html 2023-05-31T22:00:00Z Het is drie uur in de nacht wanneer het slachtoffer in haar bed ligt te slapen. De vrouw heeft niet door dat twee mannen met bivakmutsen haar woning binnensluipen en haar slaapkamer binnenkomen. De daders kennen geen enkele grens en proberen de sieraden die zij draagt af te doen.  Ze wordt hier wakker van en spreekt de mannen aan. Het duo vlucht direct het huis uit. Helaas hebben ze de sieraden wel meegenomen.

Getuigen gezocht
De politie is een onderzoek gestart naar deze laffe inbraak en kan uw hulp goed gebruiken. Heeft u 1 juni `s nachts iets gezien of gehoord in de buurt van De Sont,
beschikt u over camerabeelden waar wij mogelijk wat aan hebben of heeft u andere informatie over deze inbraak?  Neem dan contact met ons op.

Dat kan op de volgende manieren:

•          Digitaal via onderstaand tipformulier

•          Telefonisch via 0900 8844

•          Anoniem via  Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000

]]>
Woont u op De Sont en beschikt u over een camera? Help mee en bekijk de beelden van de nacht van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni.  Deel alle bijzonderheden met de recherche via het tipformulier.

Heeft u iets gezien of gehoord in de nacht van woensdag 31 mei op donderdag 1 juni?

]]>
]]>
MDNA-logopopmouw 52.71274209 5.74218766
Emmeloord - Gezocht - Autobrand - Saturnusstraat - Emmeloord https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/autobrand---saturnusstraat---emmeloord.html Donderdag 18 mei kreeg de politie rond 23:56 uur een melding van een autobrand. De auto stond geparkeerd op een parkeerterrein ter hoogte van de Saturnusstraat in Emmeloord. De politie doet onderzoek en komt graag in contact met getuigen. verdachte Sun, 21 May 2023 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/autobrand---saturnusstraat---emmeloord.html 2023-05-21T22:00:00Z Zowel de voor- als achterzijden van het voertuig stonden in brand. Het gaat hier mogelijk om brandstichting. De brandweer was de brand snel meester, de politie zoekt nog naar getuigen.

 

Heeft u iets gezien? Of heeft u die avond wellicht iets verdachts opgemerkt? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

 

 

 

Heb je al met de politie gesproken? Dan is het niet nodig nogmaals contact op te nemen. 

]]>
]]>
52.71329313 5.75780991
Flevoland - Gezocht - Bankpasfraude - Diverse locaties – Emmeloord en Urk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/03-bankpasfraude---diverse-locaties---emmeloord-urk.html Op woensdag 22 februari werd een 57-jarige inwoner uit Emmeloord het slachtoffer van een sluwe bankpasfraude-truc. Er wordt een totaalbedrag bijna 5000 euro gepind bij een geldautomaat aan De Akkers op Urk. Van de pinner zijn beelden. Wie herkent deze man? verdachte Thu, 23 Mar 2023 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/03-bankpasfraude---diverse-locaties---emmeloord-urk.html 2023-03-23T13:30:00Z Via de telefoon weet een nep-bankmedewerker toegang te krijgen tot zijn computer en bankgegevens. Ook wordt de pinpas opgehaald en niet veel later verdwijnt er een enorm bedrag van de rekening van het slachtoffer. 

Signalement verdachte

 • Man;
 • Vermoedelijk tussen de 25 á 40 jaar oud;
 • Kort donker haar;
 • Snor en ringbaard;
 • Donkere heuplange jas met capuchon over het hoofd;
 • Lichte broek met op rechter bovenbeen een zwart vlak.
]]>
Wie herkent de verdachte van de beelden?

]]>
Bekijk hier de aflevering van Bureau Flevoland terug: https://www.omroepflevoland.nl/gemist/radio/326179/wie-is-deze-bankpasfraudeur?hn=internal

]]>
]]>
52.71953996 5.74075306
Emmeloord - Getuigen gezocht zwaar vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/27/03-zwaar-vuurwerk-emmeloord.html Zondagavond 25 december rond 23.30 uur ontplofte zwaar vuurwerk in de portiek van een flat aan de Cyprus. De schade was groot. Voor het onderzoek vraagt de politie om getuigen en camerabeelden. Tue, 27 Dec 2022 11:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/27/03-zwaar-vuurwerk-emmeloord.html 2022-12-27T11:48:00Z Eerste kerstdag, laat in de avond, worden de bewoners van een flat aan de Cyprus opgeschikt door een ontploffing in de portiek. Er is zwaar vuurwerk afgestoken. Door de ontploffing zijn verschillende ruiten gesneuveld en het portiek staat vol rook. Omwonenden bellen de brandweer en politie. Gelukkig zijn omstanders meteen in actie gekomen en hebben de brand geblust. Er is niemand gewond geraakt.

Heeft u meer informatie of beelden?
Er is buurtonderzoek gedaan, maar de politie is op zoek naar meer getuigen. Als u nog niet met de politie heeft gesproken, maar wel waardevolle informatie heeft over het incident horen we dat heel graag . Ook als u beelden heeft waar iets op staat wat het onderzoek kan helpen, dan horen we het graag. Tippen en beelden uploaden kan gemakkelijk via onderstaande formulier of via 0900-8844. Anoniem tippen kan natuurlijk ook, via 0800-7000.

]]>
52.7121202 5.74332624