Alle berichten | Heerenveen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/fryslan/heerenveen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heerenveen nl Sat, 02 Dec 2023 09:45:40 GMT 2023-12-02T09:45:40Z nl Noord-Nederland - Reactie politie Noord-Nederland op uitspraak rechter na schieten op tractor Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/01-reactie-politie-noord-nederland-op-uitspraak-rechter-na-schieten-op-tractor-heerenveen.html De Blauwe Kamer van de rechtbank Midden-Nederland heeft op vrijdag 1 december uitspraak gedaan in een rechtszaak tegen een agent uit de Eenheid Noord-Nederland. Deze agent werd vervolgd omdat hij op 5 juli 2022 op de A32 bij Heerenveen op een tractor met daarin een destijds 16-jarige bestuurder heeft geschoten. De rechtbank acht de agent schuldig aan poging tot doodslag. Hij is veroordeeld tot een maand voorwaardelijke celstraf met een proeftijd van een jaar en een onvoorwaardelijke taakstraf van tachtig uur. Fri, 01 Dec 2023 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/december/1/01-reactie-politie-noord-nederland-op-uitspraak-rechter-na-schieten-op-tractor-heerenveen.html 2023-12-01T16:00:00Z Joop de Schepper, plaatsvervangend politiechef Eenheid Noord-Nederland, was aanwezig bij de inhoudelijke behandeling van de strafzaak. Ook vrijdag was hij in de rechtbank in Utrecht om het oordeel van de rechtbank aan te horen. Hij reageert namens de politie.

'Het is een spannende en intensieve periode geweest voor de tractorbestuurder en zijn familie maar ook voor onze collega en zijn naaste omgeving. Het heeft grote impact wanneer je je als agent in de rechtbank moet verantwoorden voor een beslissing die je tijdens je werk in een split-second maakt.

Dat politiewerk complex kan zijn, bewijst deze zaak. We doen ons werk in een samenleving waarin gezag steeds vaker ter discussie staat. In een fractie van een seconde moet je in soms buitengewone omstandigheden besluiten hoe je handelt. Je vuurwapen gebruiken is geen lichtvaardig besluit en doe je alleen als je het op dat moment noodzakelijk acht. De agent verklaart dat hij, met de kennis van nu, anders had moeten handelen. Hij heeft dat ook zo aan de tractorbestuurder en zijn familie gezegd.

De uitspraak van vandaag is een pittige; de uitspraak is hoger dan de eis van de officier van justitie. Dat komt behoorlijk binnen omdat er helder wordt gesteld dat er sprake was van poging tot doodslag en er een onvoorwaardelijke straf wordt uitgesproken.

Een objectieve controle op ons optreden is belangrijk. De uitspraak van rechtbank is vandaag klip en klaar. Het optreden van de politie was niet conform de geweldsinstructie en niet subsidiair en proportioneel. Deze uitspraak verdient het dat we die verder bestuderen. Het kan mogelijk gevolgen hebben voor hoe we ons in dergelijke situaties organiseren en hoe we onze mensen instrueren. We willen immers alles in het werk stellen om het risico dat onze medewerkers in een dergelijke situatie terechtkomen zo klein mogelijk te houden. Ik voel die verantwoordelijkheid en vind dan ook dat we hierop moeten reflecteren.

Het is betreurenswaardig dat onze collega in de laatste fase van zijn loopbaan in een dergelijk heftig incident terecht gekomen is. De collega heeft op dit moment ontheffing van werkzaamheden. We gaan met hem in overleg hoe hij het laatste deel van zijn loopbaan gaat invullen.

De betrokken familie en de agent hebben tijdens de zitting aangegeven dat zij hopen dat na de uitspraak de rust voor hen terugkeert. Voor beide partijen is een tijd van bezinning over het oordeel van de rechtbank aangebroken.'

]]>
52.96125339 5.92540455
Heerenveen - Vier aanhoudingen na gewapende beroving Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/01-drie-aanhoudingen-na-gewapende-beroving-heerenveen.html Vrijdag 19 mei rond twee uur in de middag werd in de omgeving van het treinstation in Heerenveen een man - onder bedreiging van een vuurwapen - beroofd van zijn telefoon en tas. Het slachtoffer was naar Heerenveen gekomen voor een afspraak, maar trof in plaats daarvan twee mannen die het op zijn spullen voorzien hadden. De twee verdachten konden helaas ontkomen. Hoewel het slachtoffer niet gewond raakte maakte de gebeurtenis uiteraard grote indruk. De recherche nam de zaak dan ook hoog op en is direct een onderzoek gestart. Tue, 04 Jul 2023 08:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/01-drie-aanhoudingen-na-gewapende-beroving-heerenveen.html 2023-07-04T08:40:00Z Dit leidde de politie naar drie verdachten. Het onderzoeksteam had aanwijzingen die er op wezen dat dit drietal een volgend slachtoffer op het oog had. Deze verdachten werden vrijdag 30 juni aangehouden, de twee mannelijke verdachten mede op verdenking van betrokkenheid bij de straatroof op vrijdag 19 mei. Het gaat om een 24-jarige man uit Drachten, een 23-jarige man uit Heerenveen. Er werd ook een minderjarige vrouw uit de gemeente de Fryske Marren aangehouden. De twee mannen zijn vanochtend voorgeleid aan de Rechter-Commissaris. De vrouw is niet voorgeleid, maar blijft wel verdachte.

Onderzoek gaat door

Met de drie aanhoudingen is het onderzoek nog niet afgerond. De recherche ontvangt graag meer informatie van mensen die mogelijk iets hebben gezien of gehoord dat met de misdrijven te maken heeft. Mogelijk zijn er buiten de drie aangehouden verdachten meer personen bij de delicten betrokken. Het is dan ook niet uitgesloten dat er op een later moment meer aanhoudingen volgen. Weet u meer over de beroving onder bedreiging van een vuurwapen die in de middag van vrijdag 19 mei plaatsvond, heeft u bijvoorbeeld informatie over de personen die hier verantwoordelijk voor zijn? Of heeft u iets anders gezien of gehoord wat hier mee te maken kan hebben? Uw informatie kan van belang zijn voor het onderzoek! Wij vragen u met klem contact op te nemen met de politie door te bellen met 0900-8844.

Update 12 juli 2023

Op maandag 10 juli hebben we in dit onderzoek een vierde verdachte aangehouden. Het gaat om een 24-jarige man uit Leeuwarden. De man wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de gewapende straatroof op 19 mei. Hij zit nog vast en wordt verhoord. Het onderzoek gaat door.

]]>
52.9612534 5.92540462
Heerenveen - Zes aanhoudingen voor mishandeling in centrum van Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/9/zes-aanhoudingen-voor-mishandeling-in-centrum-van-heerenveen.html De politie heeft in de afgelopen week zes aanhoudingen verricht voor een mishandeling van een minderjarige jongen uit de gemeente Heerenveen. De mishandeling vond plaats in de nasleep van een voetbalwedstrijd in het Abe Lenstra Stadion op 22 april dit jaar. De minderjarige jongen liep daarbij letsel op. Hij werd tegen zijn gezicht geschopt. De zes aangehouden verdachten zijn twee minderjarige mannen en vier mannen tussen de 18 en 25 jaar uit de gemeenten Heerenveen en De Fryske Marren. Tue, 09 May 2023 13:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/mei/9/zes-aanhoudingen-voor-mishandeling-in-centrum-van-heerenveen.html 2023-05-09T13:03:00Z Het was in de nacht van 22 op 23 april onrustig in het centrum van Heerenveen. Er vonden meerdere conflictsituaties plaats. Bij één van die incidenten werden vier personen belaagd door zes andere personen. Hierbij kwam een minderjarige jongen uit de gemeente Heerenveen ten val. Hij werd onder andere tegen zijn gezicht geschopt.

Onderzoek
De politie is meteen een onderzoek gestart naar het geweldsincident. Daarbij is ook gekeken of er een relatie was met eerdere conflictsituaties in het centrum van Heerenveen. Mogelijk dat de mishandeling voortkwam uit een conflict, eerder in de nacht. Er is gesproken met betrokkenen en getuigen en er zijn meerdere camerabeelden veiliggesteld. Het onderzoek leidde naar de zes verdachten.

Zes verdachten aangehouden
Uiteindelijk zijn op 2, 3 en 4 mei zes verdachten aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging in vereniging en zware mishandeling. Het gaat om drie mannen uit de gemeente Heerenveen, waarvan één minderjarige en twee 18-jarigen en drie mannen uit de gemeente De Fryske Marren, waarvan één minderjarige, een 23-jarige en een 25-jarige. Ze zijn allemaal verhoord over hun rol en betrokkenheid bij de mishandeling. Ze zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachten.

De politie is bezig met het afronden van het onderzoek. Er zal een proces-verbaal worden opgemaakt. Het Openbaar Ministerie beslist over het verdere vervolg.

]]>
52.9612534 5.92540462
Heerenveen - Gezocht - Bankhelpdeskfraude - Molenplein - Heerenveen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01---bankhelpdeskfraude---molenplein---heerenveen.html Urenlang heeft een 77-jarige vrouw uit Heerenveen een zogenaamde bankmedewerker aan de lijn. De ‘medewerker’ weet op geraffineerde wijze haar vertrouwen te winnen en vertelt dat er gefraudeerd is met haar betaalrekeningen. Ze wordt overgehaald om haar bankpassen af te geven aan een koerier die bij haar thuis komt. Niet veel later zijn er flinke geldbedragen met de passen gepind. De pinner staat goed op beeld, wie herkent deze vrouw(en)? verdachte Wed, 03 May 2023 11:41:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/mei/01---bankhelpdeskfraude---molenplein---heerenveen.html 2023-05-03T11:41:00Z Betaalpassen en sieraden opgehaald door ‘bankmedewerker’

De zogenaamde bankmedewerker die de vrouw belde, had veel gegevens van het slachtoffer. Dat maakte dat de vrouw de medewerker vertrouwde. Toen er eenmaal een vrouwelijke ‘bankmedewerker’ aan haar deur stond op de passen op te halen, werd ze ook overgehaald om enkele sieraden af te geven om in een bankkluis te bewaren. Nu ze immers slachtoffer was geworden van cybercriminelen, was dat wel zo veilig, werd haar voorgehouden.

Het slachtoffer is voor honderden euro’s opgelicht en daarnaast is ze enkele sieraden kwijt die grote emotionele waarde hebben. De impact is dus groot.

Eén of twee verdachten

Op woensdagmiddag 29 maart wordt er met de gestolen pinpas gepind vanaf een geldautomaat aan het Molenplein in Heerenveen. Zo’n 45 minuten later worden er enkele goederen afgerekend in een elektronicazaak aan het Raadhuisplein in Drachten. De laatste transactie is bij een pinautomaat aan de Middelwijk in Drachten.

Op de beelden is zowel in Heerenveen als in Drachten een jonge vrouw op de beelden te zien, maar de kleding en haardracht verschillen. Het zou goed kunnen dat de vrouw op de beelden van de pintransactie dezelfde vrouw is die te zien is op de beelden uit de elektronicazaak. Het kan ook gaan om twee verschillende vrouwen.

Tip de politie

Heeft u informatie die ons in het onderzoek kan helpen? Neem dan contact op met de politie. Dat kan door te bellen naar de tiplijn 0800-6070 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000. Vermeld dan zaaksnummer 2023080305. U kunt ook het tipformulier onderaan deze pagina invullen.

]]>
]]>
52.95742802 5.92517697
Heerenveen - Man aangehouden na mishandeling van hotelpersoneel in Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/28/01-man-aangehouden-na-mishandeling-van-hotelpersoneel-in-heerenveen.html Twee hotelmedewerkers zijn gisteravond rond 23:30 bij een conflict mishandeld in een hotel aan de Golflaan in Heerenveen. Een derde medewerker belde snel met de politie toen ze het rumoer hoorde. Kort na het incident konden agenten in de buurt van het hotel de verdachte aanhouden voor mishandeling. Het gaat om een 28-jarige man uit de gemeente Zutphen. Tue, 28 Feb 2023 11:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/28/01-man-aangehouden-na-mishandeling-van-hotelpersoneel-in-heerenveen.html 2023-02-28T11:59:00Z De man kwam rond 23:30 uur bij de receptie waar twee medewerkers in eerste instantie het gesprek met hem aangingen. Het gesprek escaleerde tot een conflict, waarna de man twee medewerkers mishandelde. De man verliet kort daarop het hotel. Agenten die op de melding afkwamen, zochten op basis van het signalement naar de verdachte en konden in de buurt van het hotel kort na het incident de verdachte aanhouden voor mishandeling. De politie heeft van alle medewerkers hun verklaringen opgenomen en doet verder onderzoek, waaronder het horen van de verdachte.

]]>
52.93650368 5.94067067
Gezocht - Woninginbraak - Burgemeester Falkenaweg - Heerenveen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/01-verdachte-gezocht-van-woninginbraak-in-heerenveen.html De oproep voor tips en informatie betreffende de woninginbraak aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen op 3 februari, heeft voldoende aanknopingspunten opgeleverd waarmee we in het politieonderzoek verder kunnen. Wij hebben de beelden van politie.nl en de sociale media verwijderd en vragen iedereen hetzelfde te doen. Bedankt voor het meedenken. Tue, 28 Feb 2023 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/februari/01-verdachte-gezocht-van-woninginbraak-in-heerenveen.html 2023-02-28T10:13:00Z De oproep voor tips en informatie betreffende de woninginbraak aan de Burgemeester Falkenaweg in Heerenveen op 3 februari, heeft voldoende aanknopingspunten opgeleverd waarmee we in het politieonderzoek verder kunnen. Wij hebben de beelden van politie.nl en de sociale media verwijderd en vragen iedereen hetzelfde te doen. Bedankt voor het meedenken.

]]>
52.95077312 5.93437601
Gezocht - Politie Fryslân zoekt eigenaren van meer dan zestig mogelijk gestolen sieraden https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2023/februari/01-politie-fryslan-zoekt-eigenaren-van-meer-dan-zestig-mogelijk-gestolen-sieraden.html De politie is op zoek naar de eigenaren van meer dan zestig sieraden, die mogelijk zijn gestolen. Het gaat om sieraden die in een lopend onderzoek zijn gevonden in een kluis. Dat lopende onderzoek richt zich op adressen in Leeuwarden en Heerenveen. gezochteeigenaar Fri, 24 Feb 2023 14:42:37 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/eigenaar-gezocht/2023/februari/01-politie-fryslan-zoekt-eigenaren-van-meer-dan-zestig-mogelijk-gestolen-sieraden.html 2023-02-24T14:42:37Z Uit het onderzoek is gebleken dat een aantal van de gevonden sieraden is gestolen bij een woninginbraak in Friesland. Daarnaast zijn er nog tientallen sieraden waarvan de afkomst onbekend is. We weten dus ook niet wie de eigenaar van deze sieraden is.

Herkent u een van deze sieraden? Of bent u de eigenaar van een van deze sieraden, neem dan contact met ons op. De foto’s met daarop een sieraad hebben allemaal een nummer gekregen. Wanneer u contact met ons opneemt in verband met een herkenning, noem dan dit nummer erbij.

U kunt contact opnemen met de politie via 0800-6070. U kunt ook het tipformulier op deze pagina gebruiken.

 

]]>
]]>
52.9612534 5.92540462
Heerenveen - Politie houdt grote verkeerscontrole langs A32 https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/6/01-politie-houdt-grote-verkeerscontrole-langs-a32.html Donderdagmiddag en -avond 5 januari 2023 hield de politie langs de A32 tussen Heerenveen en Wolvega een grote verkeerscontrole. De controle werd georganiseerd door een politiestudent. Er zijn honderden auto’s gecontroleerd. Er werden meerdere personen aangehouden en er zijn slag- en steekwapens en verdovende middelen in beslag genomen. Aan de actie deden meerdere ketenpartners mee. Fri, 06 Jan 2023 07:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/januari/6/01-politie-houdt-grote-verkeerscontrole-langs-a32.html 2023-01-06T07:17:00Z De integrale controle had een aantal doelen, waaronder het bestrijden van ondermijnende criminaliteit, het bevorderen van de verkeersveiligheid. Er werd onder andere gecontroleerd op criminele activiteiten, gebreken aan voertuigen, personen met openstaande boetes en de aanwezigheid van drugs of andere verboden middelen of voorwerpen.

Integrale actie

De actie werd georganiseerd en deels uitgevoerd door een dertigtal politiestudenten in verschillende fasen van hun opleiding. Aan de actie deed een groot aantal ervaren politieagenten en belangrijke ketenpartners mee, zoals de RDW, de Dienst Vervoer en Ondersteuning (DV&O), de GGD, de Douane en de Belastingdienst. Er werd in de omgeving van de A32 zowel opvallend als onopvallend gecontroleerd en gesurveilleerd. Bij deze controle werd ook gebruik gemaakt van een zogenaamde ANPR-camera van de politie. Deze camera herkent nummerborden en kan mogelijk verdachte voertuigen signaleren.

Resultaten

Dat het nodig is om te blijven controleren, bleek ook nu weer. Er zijn honderden auto’s/vrachtauto’s gecontroleerd. In totaal zijn er 161 bekeuringen uitgeschreven. Onder andere voor het mobiel bellen, gebruiken van de vluchtstrook, niet voldoen aan de technische eisen, een te zware lading, het niet in het bezit zijn van een geldig rijbewijs, snelheid, het rijden zonder verzekering en voor gladde banden. Het rijbewijs van een bestuurder die na correctie 77 km/uur te snel reed is ingevorderd. Er zijn meerdere personen aangehouden, waaronder elf bestuurders voor het mogelijk rijden onder invloed. Er zijn bij de controle meerdere steek- en slagwapens in beslag genomen en de politie trof bij diverse bestuurders een gebruikershoeveelheid drugs aan. Ook dit is in beslag genomen. Halverwege de avond werd in een voertuig een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De bestuurder van dit voertuig is aangehouden en de auto is in beslag genomen. Het onderzoek naar deze situatie loopt.

]]>
52.99213168 5.886095
Heerenveen - Politie onderzoekt woningoverval Europalaan https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/10/woningoverval-europalaan-heerenveen.html Vrijdagavond 9 december omstreeks 20:00 heeft er een woningoverval plaatsgevonden aan de Europalaan in Heerenveen. De politie doet onderzoek. Sat, 10 Dec 2022 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/10/woningoverval-europalaan-heerenveen.html 2022-12-10T10:02:00Z Het is op dit moment nog onbekend wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk gaat het om twee verdachten, maar op basis van de aangifte, getuigenverhoren en eventuele camerabeelden moet dit duidelijker worden. De politie komt dan ook graag in contact met getuigen of mensen in de omgeving van de Europalaan die mogelijk camerabeelden hebben. Heeft u iets verdachts gezien in de avond van vrijdag 9 december of heeft u meer informatie? Neem contact  op met de politie via 0900-8844 of het onderstaande tipformulier.

]]>
52.95646596 5.93196022
Heerenveen - Twee verdachten voor woningoverval in Heerenveen gezocht https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/twee-verdachten-voor-woningoverval-in-heerenveen-gezocht.html In de nacht van woensdag 5 op donderdag 6 oktober is een 29-jarige man in zijn woning aan de Van Cuyckstraat in Heerenveen overvallen door twee jonge verdachten. Dit gebeurde onder dreiging van een steekwapen. De politie is een onderzoek gestart. Thu, 06 Oct 2022 08:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/oktober/6/twee-verdachten-voor-woningoverval-in-heerenveen-gezocht.html 2022-10-06T08:33:00Z Omstreeks 01:45 uur staat één van de verdachten voor de deur van het slachtoffer. Met een smoes haalt hij het slachtoffer over om hem binnen te laten. Direct komt een tweede verdachte mee de woning in. Er ontstaat een worsteling tussen de twee verdachten en het slachtoffer. Hierbij is het slachtoffer lichtgewond geraakt. Vervolgens vluchten de twee verdachten in de richting van het centrum. Bij deze worsteling heeft het slachtoffer een van de verdachten gebeten. Deze verdachte moet dus een bijtwond hebben in zijn hand. 

Politieonderzoek
De politie is een onderzoek gestart. In de woning is sporenonderzoek gedaan en het slachtoffer is gehoord. Donderdag verricht de politie buurtonderzoek en worden mogelijke getuigen gehoord. Ook het opvragen en bekijken van camerabeelden maakt deel uit van het onderzoek.

Getuigen en meer informatie gezocht
De verdachten zijn jonge mannen, zij droegen donkere kleding. Heeft u rondom het tijdstip van overval iets opvallends in de omgeving van de Van Cuyckstraat gezien? Of heeft u het vermoeden dat u de verdachten in de omgeving heeft gezien? Of kent u iemand die sinds een dag een opvallende bijtwond heeft in zijn hand? Die informatie kan van belang zijn in het onderzoek. Deel deze informatie met ons door te bellen naar 0900-8844 of vul het onderstaande tipformulier in. Als u dat liever anoniem doet kunt u melding maken bij Meld Misdaad Anoniem, bel dan 0800-7000.

De politie is ook op zoek naar camerabeelden uit de omgeving. Mogelijk zijn de verdachten te zien op beveiligingscamera’s of deurbelcamera’s. Als u in het bezit bent van beelden, deel die dan met de politie. U kunt de beelden uploaden in het onderstaande tipformulier.

]]>
52.95887518 5.92096708
Heerenveen - Onderzoek naar zedendelict De Heide Heerenveen: getuigen en camerabeelden gezocht [update 12/08] https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/01-onderzoek-naar-zedendelict-de-heide-heerenveen-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html Op woensdagmiddag 3 augustus heeft tussen 14:00 uur en 16:00 uur een zedendelict plaatsgevonden op het recreatiegebied “De Heide” in Heerenveen. Een meisje van 7 werd het slachtoffer van een zedendelict, waarbij vermoedelijk een minderjarige jongen is betrokken. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Fri, 12 Aug 2022 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/augustus/10/01-onderzoek-naar-zedendelict-de-heide-heerenveen-getuigen-en-camerabeelden-gezocht.html 2022-08-12T10:15:00Z De mogelijke verdachte is rond de 15 jaar oud. Hij heeft een witte huidskleur, waarschijnlijk kort, donkerblond haar en droeg op dat moment een opvallende, oranjekleurige zwembroek. De politie is op zoek naar getuigen die meer weten, iets hebben gezien of die weten wie deze jongen is. Het kan ook zijn dat er mensen zijn die die middag foto’s of video’s hebben gemaakt in het recreatiegebied. Deel deze informatie of beelden met de politie. Dit kan via het online tipformulier onderaan deze pagina, telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Update 12 augustus 2022:

De politie heeft in het onderzoek naar een zedendelict in recreatiegebied “De Heide” in Heerenveen inmiddels vier tips ontvangen. Deze informatie nemen we vanzelfsprekend mee in het onderzoek, maar de tips hebben op dit moment nog niet geleid tot de aanhouding van een verdachte. De politie is daarom nog steeds op zoek naar getuigen en camerabeelden die die middag zijn gemaakt, waar mogelijk de verdachte op is te zien. Informatie of camerabeelden delen kan via het online tipformulier onderaan deze pagina, telefonisch via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. 

]]>
52.9612534 5.92540462
Heerenveen - Getuigen gezocht van bedreiging Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/22/01-getuigen-gezocht-van-bedreiging-heerenveen.html Donderdagavond 21 juli 2022 kregen wij rond 21:20 uur de melding van een conflict nabij een horecagelegenheid aan de Trambaan in Heerenveen. Hierbij zou een 16-jarige jongen bedreigd zijn met een mes. De politie doet onderzoek en is op zoek naar getuigen en camerabeelden. Fri, 22 Jul 2022 07:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/22/01-getuigen-gezocht-van-bedreiging-heerenveen.html 2022-07-22T07:36:00Z Het is onbekend wat de aanleiding is geweest voor dit incident. Het slachtoffer had licht letsel en is even nagekeken door de ambulance, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis. We hebben in de omgeving van de Trambaan gezocht naar de verdachte. Deze was vermoedelijk 19/20 jaar oud, 1.80 lang en had aan de zijkant opgeschoren donkerblond haar. Hij droeg een donkere spijkerbroek, een donker vest en droeg een tasje. Er is gisteravond al met gesproken met een aantal getuigen en het onderzoek naar het incident loopt. Zo worden er camerabeelden bekeken en gaan we in gesprek met het slachtoffer.

Deel je informatie met de politie
Mensen die iets weten over deze bedreiging, die deze hebben zien gebeuren gisteravond of die camerabeelden (van een deurbelcamera, dashcam of mobiele telefoon) worden gevraagd contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of online via het online tipformulier hieronder, o.v.v. zaaksnummer 2022189121.

]]>
52.9609922 5.91708653
Heerenveen - Onderzoek naar ontploffing in appartementencomplex Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/30/01-onderzoek-naar-ontploffing-in-appartementencomplex-heerenveen.html Aan het Gemeenteplein in Heerenveen is donderdagochtend rond 02:40 uur een ontploffing geweest op de tweede etage van een appartementencomplex. Hierbij is niemand gewond geraakt. De politie doet onderzoek naar de explosie. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. Thu, 30 Jun 2022 07:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/30/01-onderzoek-naar-ontploffing-in-appartementencomplex-heerenveen.html 2022-06-30T07:24:00Z De ontploffing is waarschijnlijk veroorzaakt door een zeer zwaar stuk vuurwerk, dat schade heeft aangericht. Een deel van het complex, dat ligt aan het Van Harenspad en het Gemeenteplein, moest worden ontruimd.

Mogelijk meerdere betrokkenen

De politie houdt er rekening mee dat het explosief bewust op de betreffende plek is neergelegd. Uit onderzoek moet nog blijken wat hiervoor de reden was. Het is niet uitgesloten dat er meerdere personen betrokken waren bij het incident.

Buurtonderzoek

In en rond het appartementencomplex wordt door de recherche forensisch onderzoek gedaan. De politie is gestart met een buurtonderzoek en er wordt gesproken met getuigen. Ook wordt gekeken of er in de omgeving camerabeelden kunnen worden veiliggesteld.

Heeft u tips of camerabeelden?

De politie is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien of gehoord rond het tijdstip van de explosie. Het kan ook zijn dat iemand uit de omgeving camerabeelden heeft waarop iets verdachts te zien is. Heeft u meer informatie? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844. Dat kan ook anoniem via 0800-7000. Beelden kunt u hier uploaden.

]]>
52.96026899 5.92439149
Heerenveen - Tweede verdachte aangehouden in onderzoek naar overlijden 26-jarige vrouw Heerenveen https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/25/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-overlijden-26-jarige-vrouw-heerenveen.html De politie heeft in het onderzoek naar het overlijden van een 26-jarige vrouw in Heerenveen een tweede verdachte aangehouden. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er een mogelijk zedendelict heeft plaatsgevonden waar de 26-jarige vrouw slachtoffer van is geworden. De politie heeft hiervoor op woensdag 2 februari een 44-jarige man uit Heerenveen als verdachte aangehouden. Wed, 02 Feb 2022 10:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/januari/25/verdachte-aangehouden-in-onderzoek-naar-overlijden-26-jarige-vrouw-heerenveen.html 2022-02-02T10:46:00Z Ook wordt hij, evenals de eerder aangehouden verdachte, verdacht van dood door schuld. De verdachte zal worden gehoord over het zedendelict en om te achterhalen wat zijn rol is geweest bij de gebeurtenissen die hebben geleid tot het overlijden van het 26-jarige slachtoffer. 

Het onderzoek richt zich op deze twee verdachten, er worden vooralsnog niet meer aanhoudingen verwacht. De verdachte die eerder, op dinsdag 25 januari, werd aangehouden is vrijdag in vrijheid gesteld. Hij blijft verdachte. Het onderzoek gaat door. Weet u iets wat (mogelijk) van betekenis kan zijn voor dit onderzoek en heeft u nog niet met ons gesproken? Neem dan contact met ons op via 0900 – 8844 of via Meld Misdaad Anoniem op 0800 – 7000.

-----------------------------------

EERDERE BERICHTGEVING

Update: 28 januari 2022 OM Noord-Nederland

Het OM gaat de 47-jarige man, die dinsdag 25 januari is aangehouden in het onderzoek naar het overlijden van een 26-jarige vrouw in Heerenveen, niet voorgeleiden voor de rechter-commissaris. Hij wordt na verhoor heengezonden. Het onderzoek gaat verder. De man blijft verdachte.

In Nederland geldt het uitgangspunt dat een verdachte het proces in vrijheid mag afwachten. Voorlopige hechtenis is slechts onder strikte voorwaarden mogelijk.

Zoals bij aantoonbaar en concreet recidiverisico, risico op het belemmeren of frustreren van het onderzoek door de politie of voor feiten waar minimaal 12 jaar gevangenisstraf op staat én er sprake is van een geschokte rechtsorde. Deze voorwaarden zijn in dit geval niet aanwezig.

----------------------------

Berichtgeving 25 januari 2022 - Verdachte aangehouden in onderzoek naar overlijden 26-jarige vrouw Heerenveen

De politie heeft in het onderzoek naar het overlijden van een 26-jarige vrouw in Heerenveen een verdachte aangehouden. Hij is aangehouden op verdenking van het plegen van een zedendelict in de woning. Ook wordt hij verhoord als verdachte van dood door schuld. De politie verwacht op korte termijn een tweede persoon aan te houden.

Hij is aangehouden op verdenking van het plegen van een zedendelict in de woning. Ook wordt hij verhoord als verdachte van dood door schuld. De politie verwacht op korte termijn een tweede persoon aan te houden.

Op vrijdag 15 oktober 2021 werd een 26-jarige vrouw in kritieke toestand aangetroffen in een woning in Heerenveen. Een aantal dagen later overleed zij in het ziekenhuis. De politie is een grootschalig onderzoek gestart. Zo is er toxicologisch onderzoek gedaan en is er door een rechercheteam uitgebreid tactisch en forensisch onderzoek verricht. Ook is er met meerdere betrokkenen gesproken.

Aanhoudingen
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er een mogelijk zedendelict heeft plaatsgevonden in de woning. De politie heeft hiervoor op dinsdag 25 januari een verdachte aangehouden. Het gaat om een 47-jarige man uit Heerenveen. De man wordt verdacht van een zedendelict waarbij een andere in de woning aanwezige vrouw slachtoffer is geworden. De man wordt daarnaast verdacht van dood door schuld. De verdachte zal worden verhoord om te achterhalen wat zijn rol is geweest bij de gebeurtenissen die hebben geleid tot het overlijden van het 26-jarige slachtoffer. De politie verwacht op korte termijn een tweede persoon aan te houden.

Onderzoek gaat door
Teamchef Marjolein Wildeman: “De situatie heeft een enorme impact op alle betrokkenen. Het politieonderzoek kost tijd, omdat we het zorgvuldig en grondig willen doen. Deze aanhouding is een belangrijke ontwikkeling, maar betekent niet dat het onderzoek hiermee ophoudt. Een rechercheteam werkt nog volop aan de zaak”.

Informatie
Weet u iets wat (mogelijk) van betekenis kan zijn voor dit onderzoek en heeft u nog niet met ons gesproken? Dan vragen we u uw informatie met de politie te delen. Elk stukje informatie, hoe klein ook, kan van belang zijn. U kunt bellen met 0900 – 8844. U kunt ook altijd volledig anoniem informatie met de politie delen, via Meld Misdaad Anoniem (0800 – 7000).

]]>
52.9612534 5.92540462
Heerenveen - Twee aanhoudingen in onderzoek naar handel in persoonsgegevens https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/01-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-handel-in-persoonsgegevens.html Duizenden euro’s contant, gegevensdragers en zeven waardevolle leguanen. Dat is wat de politie aantrof bij twee doorzoekingen van woningen in de gemeente Heerenveen. Bij de doorzoekingen zijn op dinsdag 29 juni twee verdachten aangehouden. Fri, 09 Jul 2021 12:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/juli/9/01-twee-aanhoudingen-in-onderzoek-naar-handel-in-persoonsgegevens.html 2021-07-09T12:05:00Z Aanhoudingen

Tijdens een eerder onderzoek in een cybercrimezaak kwam naar voren dat een verdachte in dat onderzoek contact had met iemand die handelt in lijsten met persoonsgegevens. Uit onderzoek bleek dat deze persoon al langer actief was. Het cybercrimeteam van de politie Noord-Nederland startte hierop een onderzoek naar deze verdachte. Dit leidde tot de aanhoudingen van een 34-jarige man uit de gemeente Heerenveen en een 24-jarige vrouw uit Heerenveen. Zij worden verdacht van de handel in persoonsgegevens.

Daarnaast worden zij ook verdacht van het witwassen van uit misdrijven verkregen geld, zo rond de 20.000 euro. In de woning vonden agenten ook zeven waardevolle leguanen. Zij zijn ondergebracht in een reptielenopvang. Momenteel wordt onderzocht of de verdachten deze dieren op legale wijze in bezit hadden.

Het onderzoek gaat verder

Het onderzoek in deze zaak gaat verder. De verdachten zijn inmiddels heengezonden. Zij blijven verdachten in deze zaak. Het proces-verbaal wordt opgemaakt en ingediend bij het Openbaar Ministerie als het onderzoek afgerond is.

Aanpak van cybercrime

De aanpak van de handel in persoonsgegevens is belangrijk. Deze gegevens maken andere vormen van online criminaliteit mogelijk. Denk daarbij aan bijvoorbeeld Vriend-In-Nood-fraude via WhatsApp of gerichte phishing campagnes waarmee geprobeerd wordt om toegang te krijgen tot betaalgegevens van slachtoffers. Lees op deze pagina meer over bijvoorbeeld Vriend-In-Nood-fraude of op deze pagina over hoe je cybercrime kunt voorkomen.

]]>
52.9959911 5.97800181