Alle berichten | Ooststellingwerf | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/fryslan/ooststellingwerf.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Ooststellingwerf nl Sat, 02 Dec 2023 08:27:34 GMT 2023-12-02T08:27:34Z nl Haule - Coldcase-team vraagt opnieuw aandacht voor het onderzoek naar de dood van Fokko Werkman uit Haule https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/12/coldcase-team-vraagt-opnieuw-aandacht-voor-het-onderzoek-naar-de-dood-van-fokko-werkman-uit-haule.html Op zondagmiddag 12 oktober 2003 wordt kastelein Fokko Werkman aangetroffen in het woongedeelte van het pand, achter zijn dorpscafé de Turfsteker in Haule. Hij blijkt om het leven te zijn gebracht. Het coldcase-team van Politie Noord-Nederland vraagt opnieuw aandacht voor de zaak en is op zoek naar de man die kort voordat Fokko stierf in de woning een (shag)sigaret heeft gerookt. Thu, 12 Oct 2023 06:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/oktober/12/coldcase-team-vraagt-opnieuw-aandacht-voor-het-onderzoek-naar-de-dood-van-fokko-werkman-uit-haule.html 2023-10-12T06:35:00Z Op 12 oktober 2023 is het twintig jaar geleden dat Fokko Werkman in het woongedeelte achter zijn kroeg werd gevonden. Een team van zo’n twintigtal rechercheurs startte destijds een uitgebreid onderzoek naar zijn dood. Hun inzet en de aandacht die de zaak kreeg in TV-programma’s van onder anderen Peter R. de Vries en John van den Heuvel hebben helaas tot op heden niet geleid tot het achterhalen van de verdachte.

Wie was er in zijn woning?
Rechercheur Jitcia Tamminga maakt onderdeel uit van het coldcase-team dat de gewelddadige dood van Fokko onderzoekt. Jitcia: “Eén van de sporen die destijds is veiliggesteld is de (shag)sigaret, de peuk, die in de woning is gevonden en waar DNA op is aangetroffen. Dit DNA komt niet overeen met dat van Fokko en is dus van een ander persoon. We vermoeden dan ook dat er kort voor de dood op vrijdag, zaterdag of zondag 12 oktober, iemand in de woning van Fokko is geweest.

Uit het DNA blijkt dat het gaat om een man. De recherche komt heel graag met deze man in contact, mogelijk heeft hij waardevolle informatie voor ons onderzoek. We willen dan ook graag weten wie degene is die in de woning van Fokko een sigaret heeft gerookt. Het gaat dus om een zelfgerolde sigaret, oftewel een ‘shagje’.

Nooit te laat
De familie van Fokko mist hem nog iedere dag. Jan Werkman, de broer van Fokko: “Fokko was een hardwerkend en geliefd mens. We hopen intens dat als er iemand is die iets weet of zich herinnert zich toch na al die jaren nog meldt”. Jitcia: “Elke brok aan informatie, ieder detail en elke tip kan ons verder helpen in het onderzoek. Daarom roepen we ook nu, twintig jaar na dato, nog steeds mensen op om met ons mee te denken. Het is nooit te laat om informatie te delen. De familie weet na al die jaren niet wie er verantwoordelijk is voor de dood van Fokko en wat het motief is voor zijn dood. Wij willen graag antwoord kunnen geven op die vragen en deze zaak oplossen”.

Informatie
Heeft u informatie over wie deze (shag)sigaret heeft gerookt bij Fokko thuis? Bent u of kent u diegene? Of heeft u andere informatie die ons iets zou kunnen vertellen over wat er gebeurd is met Fokko Werkman op zondag 12 oktober 2003? Heeft u in de afgelopen jaren iemand horen praten over zijn dood of weet u wie er mogelijk iets mee te maken heeft? De politie komt graag met u in contact. Bel met 0900-8844 of met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. 

Weet dat u ook altijd vertrouwelijk informatie met ons kan delen. Dat kan anoniem via 0800-7000, maar ook via het Team Nationale Inlichtingen 088 - 661 77 34.

Zie ook onze Gezocht-pagina.

]]>
53.03958759 6.30827026
Haule - Gezocht - Wie bracht Fokko Werkman uit Haule om het leven? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/coldcase-fokko-werkman-uit-haule.html Na een drukke zaterdagnacht sluit kastelein Fokko Werkman in de vroege zondagochtend van 12 oktober 2003 rond 5.00 uur de deuren van dorpscafé de Turfsteker aan de Dorpsstraat in Haule. Diezelfde dag wordt zijn lichaam in het woongedeelte van het pand aangetroffen. Hij blijkt om het leven te zijn gebracht. verdachte Thu, 12 Oct 2023 06:34:37 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/coldcase-fokko-werkman-uit-haule.html 2023-10-12T06:34:37Z De familie weet na al die jaren niet wie er verantwoordelijk is voor de dood op Fokko en wat het motief is voor zijn dood. De politie blijft aandacht vragen voor de zaak in de hoop dat mensen mee (blijven) denken en bijdragen aan het onderzoek, zodat de familie antwoord kan krijgen hun vragen.

Onderzoek
Nadat Fokko is gevonden start de recherche een onderzoek in de vorm van een Team Grootschalige Opsporing (TGO).  De politie houdt in die periode een aantal personen aan, maar hun betrokkenheid bij de dood van Fokko is niet gebleken. Het onderzoek wordt via diverse TV-programma’s onder de loep genomen, onder anderen Peter R. de Vries en John van den Heuvel vragen aandacht voor de zaak. Helaas leidt het niet tot het achterhalen van een verdachte.

Sporen
De woning van Fokko Werkman bevond zich aan de achterzijde van de kroeg. Uit een ingeslagen raampje bij de achterdeur blijkt dat Fokko zeer waarschijnlijk onaangekondigd bezoek heeft gekregen. Daarnaast is een portemonnee verdwenen met daarin 500 euro. Uit het onderzoek naar de doodsoorzaak komt naar voren dat Fokko op zijn hoofd is geslagen.

Wie is er kort voor Fokko's dood bij de woning geweest?
Een ander belangrijk spoor is een gerookte (shag)sigaret die wordt gevonden in de woning. Op die peuk is DNA aangetroffen. Dit DNA komt niet overeen met dat van Fokko en is dus van een ander persoon. We vermoeden dan ook dat er kort voor de dood, op vrijdag, zaterdag of die zondag 12 oktober, iemand in de woning van Fokko is geweest. Uit het DNA blijkt dat het gaat om een man. De recherche komt heel graag met deze man in contact, mogelijk heeft hij waardevolle informatie voor ons onderzoek. We willen dan ook graag weten wie degene is die in de woning van Fokko een sigaret heeft gerookt kort voor zijn dood.

Informatie
Bent u degene die kort voor Fokko’s dood bij hem in de woning een (shag)sigaret heeft gerookt? Het gaat dus om een zelfgerolde sigaret, oftewel een ‘shagje’. Kent u iemand die in die tijd shag rookte en die mogelijk in de woning van Fokko kwam, vertel ons dit dan alstublieft.

Heeft u andere informatie die ons iets zou kunnen vertellen over wat er gebeurd is met Fokko Werkman op zondag 12 oktober 2003? Heeft u in de afgelopen jaren iemand horen praten over zijn dood of weet u wie er mogelijk iets mee te maken heeft? Deel dan uw informatie met ons! Ieder klein detail kan van groot belang zijn. Bel met 0900 – 88 44 of met de Opsporingstiplijn via 0800-6070. U kunt ook gebruik maken van onderstaand tipformulier.

Weet dat u ook altijd vertrouwelijk informatie met ons kan delen. Dat kan anoniem via 0800 - 7000, maar ook via het Team Nationale Inlichtingen 088 - 661 77 34. 

]]>
]]>
53.03958759 6.30827026
Gezocht - Pinpausfraude - Oosterwoldseweg - Haulerwijk https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/01-pinpausfraude---oosterwoldseweg---haulerwijk.html Het delen van de beelden heeft geleid tot meerdere tips, bedankt voor het meedenken! We hebben op dit moment voldoende informatie om het onderzoek voort te zetten. We hebben daarom de beelden van de verdachte verwijderd. We vragen iedereen die de beelden ook gedeeld heeft dit ook te doen. Tue, 27 Jun 2023 14:49:21 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/01-pinpausfraude---oosterwoldseweg---haulerwijk.html 2023-06-27T14:49:21Z Het delen van de beelden heeft geleid tot meerdere tips, bedankt voor het meedenken! We hebben op dit moment voldoende informatie om het onderzoek voort te zetten. We hebben daarom de beelden van de verdachte verwijderd. We vragen iedereen die de beelden ook gedeeld heeft dit ook te doen.

]]>
53.05823064 6.33946219
Oosterwolde - Politie onderzoekt gasexplosie in gebouw aan Gijenham in Oosterwolde https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-onderzoekt-gasexplosie-in-gebouw-aan-gijenham-in-oosterwolde.html De politie doet onderzoek naar een gasexplosie, die zaterdag 11 maart rond 18:00 uur heeft plaatsgevonden in een woning aan de Gijenham in Oosterwolde. Er is een 26-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de explosie. Uit onderzoek moet blijken of de verdachte verwijtbaar gedrag heeft vertoond. Tijdens het ontruimen van het complex stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij. Sun, 12 Mar 2023 08:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/12/01-politie-onderzoekt-gasexplosie-in-gebouw-aan-gijenham-in-oosterwolde.html 2023-03-12T08:31:00Z Rol bij explosie
Bij de explosie is een 21-jarige man uit Oosterwolde gewond geraakt. Hij is uiteindelijk overgebracht naar het ziekenhuis. De 26-jarige man, die werd aangehouden, zal vandaag worden gehoord over zijn rol bij de explosie.

Verschillende hulpdiensten
Het gebouw waar de explosie plaatsvond, is zwaar beschadigd geraakt. Omdat verschillende hulpdiensten moesten samenwerken, werd opgeschaald naar GRIP1. Het complex werd door de brandweer en de Veiligheidsregio Fryslân ontruimd. Omwonenden zijn elders opgevangen. Na onderzoek van experts blijkt dat het gebouw voor nu onveilig is. Voor de omwonenden wordt vervangende huisvesting geregeld.

Kleine hennepkwekerij
Tijdens de ontruiming stuitte de politie in een andere woning op een kleine hennepkwekerij. Zodra de situatie in het pand veilig is, zal de politie ook onderzoek gaan doen naar de aangetroffen hennepkwekerij.

Heeft u tips of beelden?
De politie heeft al met een aantal getuigen gesproken. Mogelijk heeft u nog andere informatie of zelfs camerabeelden van de explosie. Heeft u tips of beelden? Neem contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000. U kunt uw tips en beelden ook doorgeven via Politie.nl of onderstaand tipformulier.

Update I - 13 maart
Zaterdagavond 11 maart hebben wij een 26-jarige man uit Oosterwolde aangehouden op verdenking van het mede veroorzaken van de explosie die eerder die avond plaatsvond. Deze man zit nog vast en wordt gehoord over wat er is gebeurd en wat zijn rol hierbij is. Zondagmiddag hebben wij een tweede verdachte aangehouden, een 21-jarige man uit Oosterwolde. Hij is na de explosie met verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. Ook hij is aangehouden op verdenking van het mede veroorzaken van de explosie. Wegens de behandeling van zijn verwondingen zit hij niet vast op het bureau. Hij moet hij zich beschikbaar houden voor het onderzoek. Hij wordt gehoord over wat er is gebeurd.

Wij doen onderzoek naar deze explosie, maar door de zware explosie is de woning op dit moment niet veilig en kan daarom nog niet betreden worden. Doordat het gebouw deels is ontzet is er sprake van instortingsgevaar. Dit maakt (sporen)onderzoek op locatie moeilijker. Wij zoeken naar mogelijkheden om de woning toch te kunnen betreden.

Update II - 13 maart

De Forensische Opsporing heeft een kort onderzoek op locatie gedaan. Een gasexplosie wordt bevestigd. Inmiddels zijn beide verdachten weer in vrijheid gesteld. Zij zitten niet meer vast. Er zal proces-verbaal worden opgemaakt en dan volgt een beslissing over wat er verder gaat gebeuren in dit onderzoek.

]]>
52.98924817 6.30334539
Oosterwolde - Twee personen overleden bij verkeersongeval Oosterwolde https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/24/01-twee-personen-overleden-bij-verkeersongeval-oosterwolde.html In de nacht van vrijdag 23 op zaterdag 24 december heeft er nabij Oosterwolde een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden. Op de Weper (N919) heeft een auto in een bocht door nog onbekende oorzaak een boom geraakt. De auto kwam enkele meters verderop tot stilstand. Twee inzittenden zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder is overgebracht naar het ziekenhuis. De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval. Sat, 24 Dec 2022 07:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/24/01-twee-personen-overleden-bij-verkeersongeval-oosterwolde.html 2022-12-24T07:11:00Z Omstreeks 00:10 uur kregen de hulpdiensten de melding van het verkeersongeval. Politie, brandweer, ambulance en het Mobiel Medisch Team (MMT) kwamen met spoed ter plaatse, maar de medische hulpverlening mocht niet meer baten voor twee van de drie inzittenden. Een 27-jarige man uit de gemeente Steenwijkerland en een 26-jarige man uit Veendam zijn ter plaatse aan hun verwondingen overleden. De bestuurder, een 32-jarige man uit Oosterwolde, is gewond overgebracht naar het ziekenhuis.

Onderzoek naar toedracht

Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar hoe het verkeersongeval precies heeft kunnen gebeuren. Op dit moment is dat nog niet duidelijk. Heeft u het ongeval zien gebeuren en heeft u nog niet met de politie gesproken? Neem dan contact op via 0900-8844.

]]>
53.00894609 6.31457914
Appelscha / Oosterwolde - Gezocht - Ramkraak op casino Noorder Es Appelscha https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/01-appelscha-ramkraak-casino-noorder-es.html Op maandag 4 april, vroeg in de ochtend, kom bij ons de melding binnen van een ramkraak bij het casino aan de Noorder Es in Appelscha. Meerdere overvallers hebben om half 5 ’s ochtends, met de achterkant van een Range Rover, het rolluik en de toegangsdeuren van het casino eruit gereden. Er is op dat moment niemand meer in het pand aanwezig. Bij aankomst treffen toegesnelde agenten de verlaten Range Rover voor het pand, met daarachter de zwaar beschadigde deuren en rolluiken. De schade aan de pui van het casino wordt geschat op zo’n 30.000,-. De daders hebben zich dan al lang en breed uit de voeten gemaakt. De politie deelt camerabeelden van de ramkraak in Appelscha en van de diefstal van meerdere voertuigen in Oosterwolde. verdachte Tue, 14 Jun 2022 12:00:59 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/01-appelscha-ramkraak-casino-noorder-es.html 2022-06-14T12:00:59Z Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de bestuurder om iets voor half vijf met de auto de ingang van het casino ramt. Daarop wordt ook duidelijk dat deze verdachte niet alleen is, want er is een tweede verdachte die naast de gestolen Range Rover staat. En later nog een derde, die eveneens het casino binnen rent. Eenmaal binnen zijn de mannen beter te zien als ze in het volle licht bij de kluis staan. Ze hebben een scala aan inbreekmateriaal mee, zoals koevoeten en schroevendraaiers. Eén van hen gaat recht op de kluis af en probeert deze open te breken. Let bij het zien van deze beelden ook goed op de muts van de andere dader, met opvallende grijswitte randen. 

Slechts twee minuten erna verlaten ze alle drie het casino. Eén van de daders tikt nog op het raam om duidelijk te maken dat ook de laatste inbreker vaart moet maken. De indringers vluchten er vervolgens met een andere gestolen auto vandoor, een zwarte BMW. Een dag erna wordt deze auto teruggevonden in een bosje aan de Poostweg in Hemrik. Dat is zo’n 20 kilometer verderop. Hoe ze daarvandaan weer vertrokken zijn is nog niet duidelijk.

Gestolen voertuigen

De verdachten zijn na de ramkraak snel gevlogen, maar de ramkraak is goed voorbereid. Eerder die nacht stelen de verdachten namelijk de BMW en Range Rover bij een autobedrijf aan de Esgang in het nabij gelegen Oosterwolde. Ook hier zijn camerabeelden van. Op deze camerabeelden, van iets voor 3:00 uur ’s nachts, is te zien hoe ze hun plannen uitvoerig aan het voorbereiden zijn. Een van de verdachten klimt omhoog en kijkt zelfs even recht in de camera. Duidelijk is ook dat een van de  mannen een trui draagt van het merk Hugo Boss.

Deel informatie met de politie

Hebt u na het zien van de camerabeelden een vermoeden wie de daders van deze brutale autodiefstal en ramkraak zijn, laat het dan weten. Geef uw tips door via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem. Dat nummer is 0800-7000.

]]>
]]>
Overval Appelscha - verdachte NN1 Overval Appelscha - verdachte NN2 Overval Appelscha - verdachte NN2 Overval Appelscha - verdachte NN3 52.95497321 6.33633193
Haule - Dode en zwaargewonde bij ontploffing drugslab nabij Haule [update 2 juni] https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/1/01-dode-en-zwaargewonde-bij-ontploffing-drugslab-nabij-haule.html Dinsdagavond 31 mei kregen de hulpdiensten de melding van een brand aan de Polderweg nabij Haule. In het pand waar de melding vandaan kwam trof de politie een synthetisch drugslab. Ter plaatse bleek dat een persoon om het leven is gekomen en is een persoon zwaargewond geraakt. De politie doet onderzoek. Wed, 01 Jun 2022 09:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/1/01-dode-en-zwaargewonde-bij-ontploffing-drugslab-nabij-haule.html 2022-06-01T09:46:00Z Rond 21:55 uur kregen wij de melding van een brand en ontploffing in een pand achter een woning aan de Polderweg. Ter plaatse bleek al snel dat er geen sprake was van een brand, maar van stevige rookontwikkeling na de ontploffing. Politie, brandweer, ambulance en het MMT kwamen met spoed ter plaatse. Onderzoek wees al snel uit dat de ontploffing is ontstaan door een drugslab in werking. Als gevolg van de ontploffing is er een persoon om het leven gekomen en een 21-jarige man uit Eindhoven zwaargewond geraakt.

Onderzoek

Na het aantreffen van het drugslab is de Landelijke Faciliteit Ontmantelen opgeroepen. In het pand zijn diverse ketels aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Toen bij aankomst van de hulpdiensten bleek dat het om een drugslab ging is de locatie direct aangemerkt als plaats delict. Het onderzoek is op dit moment nog in volle gang en de politie is nog bezig met de identificatie van de overleden persoon. Dit is op dit moment nog niet afgerond. De zwaargewonde man hebben we ook nog niet kunnen horen over zijn betrokkenheid. De bewoners van de woning zijn op een andere locatie ondergebracht. Het onderzoek naar het drugslab en welke drugs hier werden geproduceerd gaat door. We proberen te achterhalen wat er in het pand precies is gebeurd en hoe de explosie plaats heeft kunnen vinden.

Chemicaliën en giftige stoffen

Een drugslab brengt zeer grote gevaren met zich mee, zo blijkt ook bij dit incident. Zo kunnen chemicaliën bijvoorbeeld ontbranden of ontploffen en kunnen giftige stoffen ontsnappen. De gevolgen van een dergelijke ontploffing of brand zijn vaak niet te overzien. Niet enkel de productie van synthetische drugs, maar ook de opslag van de benodigde chemicaliën is levensgevaarlijk. Daarnaast worden de afvalstoffen meestal gedumpt in de natuur. Dat is gevaarlijk voor mens, dier en milieu. De gedumpte stoffen zijn vaak zeer brandbaar, bijtend of giftig. Ook kunnen de chemicaliën in het grondwater terechtkomen, wat leidt tot waterverontreiniging.

Melden is van groot belang

Heb je het vermoeden van een drugslab in je omgeving? Bel dan de politie via 112. Anoniem melden kan bij M. via 0800-7000. Meld Misdaad Anoniem staat los van de politie en meldingen zijn voor agenten nooit terug te herleiden naar een melder. Melden mag altijd en kan laagdrempelig. Agenten kunnen uitzoeken of je vermoedens kloppen. Denk bijvoorbeeld aan een sterk chemische geur of verdachte activiteiten op vreemde plekken en tijdstippen. Alles over de signalen en gevaren van een drugslab in je omgeving, vind je op deze speciale themapagina van de politie.

UPDATE 2 juni 2022:

De identificatie van de overleden persoon is afgerond. Het gaat om een 53-jarige man uit Eindhoven. Het onderzoek naar het drugslab gaat door. 

]]>
53.03568644 6.330239
Appelscha - Onderzoek naar ramkraak casino Appelscha https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/4/01-onderzoek-naar-ramkraak-met-gestolen-auto.html UPDATE 13 juni: Het tv-programma Opsporing NL besteedt maandagavond aandacht aan de ramkraak van een casino aan de Noorder Es in Appelscha. In de vroege morgen van maandag 4 april hebben drie personen met een Range Rover de roldeur van het casino aan de Noorder Es in Appelscha geramd. Nadat de overvallers met de achterkant van de gestolen Range Rover het rolluik in de pui kapot rijden, gaan ze het casino in. Vervolgens vluchten ze die ochtend met een zwarte BMW. Beide auto’s zijn gestolen bij een autobedrijf aan de Esgang in Oosterwolde. Mon, 04 Apr 2022 07:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/4/01-onderzoek-naar-ramkraak-met-gestolen-auto.html 2022-04-04T07:59:00Z Opsporing NL
In de uitzending van Opsporing NL worden beelden getoond van zowel de autodiefstallen als de ramkraak. Herken jij één of meerdere verdachten? Help ons om ze op te sporen en kijk vanavond om 20.30 uur op RTL5 naar Opsporing NL.

Oorspronkelijk bericht 4 april:
Appelscha / Oosterwolde – De politie is maandagochtend vroeg gestart met een onderzoek naar een ramkraak met een gestolen auto aan de Noorder Es in Appelscha. De auto die hierbij is gebruikt blijkt te zijn gestolen bij een autobedrijf in Oosterwolde.

Rond 4.30 uur kwam er een alarmmelding van het pand aan de Noorder Es waar een casino is gevestigd. Agenten troffen een auto aan waarmee de gevel van het pand was vernield. In het casino werden meerdere speelautomaten opengebroken aangetroffen. Er werden geen daders meer aangetroffen. Het is nog niet bekend hoe groot de buit is. Uit het onderzoek tot nu toe is gebleken dat de auto is gestolen bij een autobedrijf aan de Esgang in Oosterwolde. Vermoedelijk hebben de daders gebruik gemaakt van een tweede auto, die ook gestolen is bij het zelfde autobedrijf.

Camerabeelden
Er wordt nu een sporenonderzoek gedaan in en bij het casino en er worden camerabeelden uitgelezen. De recherche is op zoek naar camerabeelden waaruit duidelijk moet worden hoe de daders van Oosterwolde naar Appelscha zijn gereden. Dat kan via de N381 zijn geweest, of langs het kanaal via de Verlaat en de Vaart. Bedrijven op het industrieterrein in Oosterwolde met bewakingscamera’s wordt nadrukkelijk gevraagd om deze beschikbaar te stellen voor het politieonderzoek.

]]>
52.95497321 6.33633193
Oosterwolde - [Update] Twee verdachten aangehouden voor brandstichting Oosterwolde https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/aanhouding-brandstichting-oosterwolde.html De politie heeft maandagmorgen 22 maart een 50-jarige man uit Amsterdam aangehouden. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in een bedrijvencomplex met meerdere bedrijven in het Friese Oosterwolde. De loods aan de Houtwal werd in de nacht van vrijdag 29 februari op zaterdag 1 maart 2020 in brand gestoken. De spullen en kermisattracties die in de loods lagen opgeslagen, zijn volledig in vlammen opgegaan. De schade loopt in de miljoenen euro’s. Tue, 23 Mar 2021 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/22/aanhouding-brandstichting-oosterwolde.html 2021-03-23T13:22:00Z De politie deed de afgelopen maanden uitgebreid onderzoek naar deze brandstichting. De brand is ontstaan in het gedeelte van de loods waar de kermisattracties stonden opgeslagen. Uit onderzoek bleek dat bij de brandstichting een brandbare vloeistof is gebruikt en er mogelijk een ouder model Volkswagen Caddy betrokken was. Daarnaast werd er een buurtonderzoek gedaan en werd er naar camerabeelden uit de omgeving gekeken. In de uitzending van Opsporing Verzocht op 28 april 2020 werden de beelden getoond en kwamen er 20 tips binnen. Het onderzoek gaat verder. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

[Update dinsdag 23 maart 2021]

Dinsdagmiddag 23 maart 2021 heeft de politie een tweede verdachte aangehouden in deze zaak. Ook deze verdachte wordt verdacht van betrokkenheid bij de brandstichting in het bedrijvencomplex in het Friese Oosterwolde. Het gaat om een 51-jarige man uit Purmerend. Het onderzoek gaat verder. De verdachten zullen worden gehoord. 

]]>
52.9896019 6.294439
Oosterwolde - Man overleden na steekincident - update 6 april https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/01-man-overleden-na-steekincident.html Een man (gegevens kunnen nog niet worden gedeeld) is zaterdagmiddag overleden als gevolg van een steekincident in Oosterwolde. Het slachtoffer werd met verwondingen aangetroffen bij een tankstation aan de Venekoterweg in Oosterwolde. Hoewel ambulancepersoneel zich over de man ontfermde, overleed hij onderweg naar het ziekenhuis. De politie is op zoek naar de dader. Sat, 04 Apr 2020 15:23:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/01-man-overleden-na-steekincident.html 2020-04-04T15:23:00Z Naast sporenonderzoek aan de Venekoterweg, doet de politie ook onderzoek in een woning aan de Gyenham in Oosterwolde. Het is aannemelijk dat in of bij deze woning een steekincident heeft plaatsgevonden, waarna het slachtoffer probeerde te ontkomen richting de Venekoterweg. Wat zich in de woning heeft voorgedaan is nog niet bekend. De recherche doet onderzoek en is op zoek naar degene die verantwoordelijk is geweest voor het incident. Daarbij denkt de recherche te weten wie hierbij betrokken was.

Update - 5 april, 10.00 uur

Het slachtoffer dat zaterdagmiddag naar aanleiding van een steekincident in Oosterwolde overleed, is een 44-jarige man uit Bovensmilde. De politie houdt er rekening mee dat het incident voortkomt uit een relationele aangelegenheid. De verdachte is nog niet aangehouden. Het onderzoek wordt uiteraard voortgezet. 

Update - 6 april, 10.00 uur

De verdachte van het steekincident is vanochtend aangehouden. Hij heeft zichzelf gemeld. Het gaat om een 33-jarige man uit Leeuwarden.

 

]]>
52.9828623 6.296961700000001