Alle berichten | Smallingerland | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/fryslan/smallingerland.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Smallingerland nl Thu, 01 Dec 2022 02:22:41 GMT 2022-12-01T02:22:41Z nl Gezocht - Pinpasfraude Stationsweg Drachten https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---stationsweg---drachten.html We hebben meerdere bruikbare tips binnengekregen. Mede daardoor hebben we nu voldoende informatie om verder te gaan met ons onderzoek. Bedankt voor het meedenken en tippen! Fri, 18 Nov 2022 09:36:09 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/01-pinpasfraude---stationsweg---drachten.html 2022-11-18T09:36:09Z We hebben meerdere bruikbare tips binnengekregen. Mede daardoor hebben we nu voldoende informatie om verder te gaan met ons onderzoek. Bedankt voor het meedenken en tippen!

]]>
53.11401777 6.09683218
Noord-Nederland - Ondersteunende politiediensten verhuizen naar efficiëntere nieuwbouw in Drachten https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/27/01-ondersteunende-politiediensten-verhuizen-naar-efficientere-nieuwbouw-in-drachten.html De politie in Noord-Nederland gaat een aantal ondersteunende diensten verhuizen naar efficiëntere nieuwbouw in Drachten. Onder andere de afdeling Forensische Opsporing, het Ketenbeslaghuis en het Regionaal Service Centrum worden straks ondergebracht in vier nieuwe locaties op het bedrijventerrein Azeven Noord. De nieuwbouw en verbouw vindt plaats in het gebied waar nu ook al de Meldkamer Noord-Nederland staat. Met de verhuizing van de ondersteunende diensten wil de politie een efficiencyslag slaan. Wed, 27 Jul 2022 06:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juli/27/01-ondersteunende-politiediensten-verhuizen-naar-efficientere-nieuwbouw-in-drachten.html 2022-07-27T06:21:00Z De politie heeft de handen ineengeslagen met architect cepezed. In de plannen wordt het onderkomen van de Meldkamer Noord-Nederland uitgebreid en worden er drie nieuwe locaties gerealiseerd op Noorderend 4 en Kelvinlaan 2 en 4. Daar komen in totaal zo’n 535 arbeidsplaatsen (FTE) te werken, tegenover 204 nu. Dat betekent dat andere locaties die niet toekomstbestendig en duurder zijn om te exploiteren worden afgestoten. De politie staat nationaal voor de opgave om te besparen op exploitatiekosten. Ook de eenheid Noord-Nederland moet inleveren en heeft in 2015 de opdracht gekregen om van 135.000 vierkante meter naar 95.000 vierkante meter aan huisvesting te gaan. Daarnaast moet ook de politie voldoen aan de huidige klimaateisen en wil de politie zijn werknemers een goede werkomgeving bieden.

Marieke Nell, Hoofd Bedrijfsvoering van politie Noord-Nederland vindt het terecht dat er kritisch wordt gekeken naar exploitatiekosten: “Geld dat we in stenen steken, kunnen we niet aan capaciteit besteden”, zegt ze. Nell ziet daarnaast nog volop kansen om te besparen op die vierkante meters. Zo staan in sommige panden hele verdiepingen leeg of is de verdeling inefficiënt. Daarnaast zijn de tijden veranderd. “Vroeger moest een agent terug naar zijn computer op het bureau om een melding vast te leggen, tegenwoordig doe je dat op je telefoon of op de laptop in de auto terwijl je collega naar de volgende melding rijdt. Er is dus gewoon minder behoefte aan die kantoorruimte.” Ook zijn er gebouwen die zo oud zijn, dat het te duur is om ze zo te verbouwen dat ze voldoen aan de moderne eisen voor het milieu en veilig en gezond werken. De eenheid Noord-Nederland gaat dus gebouwen afstoten, maar ook nieuwe gebouwen aankopen of laten bouwen. Dat betekent dat er ook opnieuw wordt gekeken naar logische locaties voor bijvoorbeeld ondersteunende diensten. “Dat huisvestingsvraagstuk is een hele puzzel, maar biedt ook een mooie kans. Zo kunnen we diensten die onderling veel samenwerken nu bij elkaar huisvesten. Bijvoorbeeld de meldkamer (112- meldingen) en het Regionaal Service Centrum (0900-8844 meldingen).”

Huisvesting en Dienstverlening

Omdat in de panden in Drachten vooral ondersteunende diensten komen te zitten, zullen de meeste mensen weinig merken van deze verhuizing van de politie. Er zijn ook wijzigingen in de panden van basisteams, die soms wel een publieksfunctie hebben. Marieke Nell benadrukt dat daarbij de dienstverlening altijd zwaar mee wordt gewogen: “Zo is er bijvoorbeeld recent in het Friese Koudum besloten om het bureau daar te verkopen aan de gemeente. Het grote bureau werd weinig gebruikt en dus stoten we het af, maar huren we een klein stukje terug waar de wijkagent kan zitten of waar mensen op afspraak welkom zijn voor bijvoorbeeld een aangifte.” Daarnaast zit dienstverlening niet in stenen volgens Nell: “Aangiftes worden steeds vaker digitaal of bij iemand thuis opgenomen, dat hoeft niet meer altijd op een bureau. Als politie bewegen we daarop mee en passen waar nodig ook onze huisvesting daarop aan.”

Forensische opsporing van vier locaties naar een

Een van de grotere veranderingen is die van de verhuizing van de afdeling Forensische Opsporing. Zij werken nu versnipperd over vier locaties, elk met een eigen specialisatie. Teamchef Peter Velthuis is dan ook blij met de verhuizingsplannen: “Dat maakt ons werk veel efficiënter. Laten we als voorbeeld een vuurwapenwapen nemen waarmee is geschoten tijdens een overval in Zuidoost Fryslân. Dan moet dit vuurwapen in de huidige situatie eerst naar Assen voor de administratieve intake van het bewijsstuk. Daarna gaat het wapen naar Drachten, waar we DNA- en dactyloscopisch onderzoek doen en onderzoek naar vingerafdrukken doen. Vervolgens gaat het vuurwapen terug naar Assen voor administratieve verwerking. De afdeling Wapens, Munitie en Explosieven zit dan weer in Groningen, dus daar moet het wapen heen om vast te stellen of het een werkend vuurwapen betreft. Dit wordt gedaan door werkelijk met het vuurwapen te schieten, zogenaamde proefschoten. Tot slot gaat het dan via Assen nog naar het ketenbeslaghuis waar het wapen opgeslagen wordt.” Hoewel het team nu processen heeft gevonden om dit op te lossen, is de nieuwe situatie een verbetering waar het team naar uitziet. “Onze vier afdelingen en het ketenbeslaghuis zitten straks in het centrale Drachten bij elkaar op één eiland. Al die reisbewegingen zijn dan niet meer nodig, dat scheelt tijd én verkleint de kans dat er iets mis gaat in de bewijsketen.” Velthuis en zijn team denken al jaren mee over de ontwikkeling van het nieuwe pand in Drachten en zijn dan ook blij met de tekeningen van architect cepezed en de samenwerking met Installatieadviseur Deerns. “De komende tijd gaan we samen met cepezed en Deerns om tafel om de inrichting op steeds gedetailleerder niveau vorm te geven.” De realisatie van het pand zal nog zeker enkele jaren in beslag nemen.

Extra uitdaging

Marieke Nell is verheugd over de plannen in Drachten: “De plannen van de architect zijn prachtig. De gebouwen worden energieneutraal, modern en zorgen voor een efficiëntere en toekomstbestendigere organisatie.” Tegelijkertijd ziet Nell in de samenleving ook nieuwe uitdagingen ontstaan die impact zullen hebben op het huisvestingsbeleid. Zo stijgen de bouwkosten en energieprijzen overal. “Die kostenstijging zullen we moeten opvangen en dat willen we niet doen door te bezuinigen op onze mensen. Dus zullen we kritisch moeten blijven op onze huisvesting.” Nell ziet daar ook al kansen voor: “We zien dat door de pandemie steeds meer mensen het thuiswerken hebben ontdekt en nu ook thuis blijven werken. Dat betekent dat er minder vierkante meters nodig zullen zijn dan we een paar jaar geleden dachten.” De maatschappelijke veranderingen zullen mogelijk nog vaker om bijsturing vragen. Maar, zo besluit Marieke Nell: “Met het tekenen van de overeenkomst voor de plannen in het centrale Drachten, is een belangrijk deel van de puzzel wel gelegd.”

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
53.11591744 6.11792386
Drachten - Verdachte van seksuele uitbuiting aangehouden in Drachten https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/10/01-verdachte-van-seksuele-uitbuiting-aangehouden-in-drachten.html De politie hield op dinsdagochtend 10 mei in Drachten een 32-jarige man uit Drachten aan als verdachte in een mensenhandelonderzoek. De man wordt ervan verdacht een vrouw te hebben gedwongen tot prostitutie. De politie roept mensen op zich te melden als zij informatie hebben die van belang kan zijn in dit onderzoek. Tue, 10 May 2022 06:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/mei/10/01-verdachte-van-seksuele-uitbuiting-aangehouden-in-drachten.html 2022-05-10T06:20:00Z Rond 08:00 uur werd de man aangehouden in Drachten. Hij wordt verdacht van mensenhandel in de vorm van seksuele uitbuiting. De aangehouden verdachte zit op dit moment in volledige beperkingen en wordt gehoord. Het onderzoek gaat door.

Onderzoek gestart na meerdere meldingen

Een aantal maanden geleden kwamen er meldingen van illegale prostitutie binnen bij het basisteam Oost Fryslân. Hierop startte het Team Mensenhandel van de recherche Noord-Nederland een onderzoek. Dit onderzoek leidde tot de aanhouding van deze verdachte. Na de aanhouding is de woning van de verdachte doorzocht. Agenten namen hierbij een auto, een boot en meerdere gegevensdragers in beslag. Deze in beslag genomen goederen zullen worden onderzocht.

Deel informatie met de politie

De politie hoopt op extra informatie van mogelijke getuigen of andere betrokkenen en roept iedereen die informatie heeft die in dit onderzoek van belang kan zijn op zich te melden. Je kunt je informatie delen via het online tipformulier of telefonisch via 0900-8844. Anoniem informatie delen kan ook online of telefonisch via 0800-7000. Je kunt je ook melden bij het politiebureau in Drachten.

]]>
53.1065522 6.09336223
Drachten - Twee personen aangehouden voor datalek Friese scholengemeenschap https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/21/twee-personen-aangehouden-voor-datalek-friese-scholengemeenschap.html Voor mogelijke betrokkenheid bij een datalek in januari op een Friese scholengemeenschap zijn dinsdag 15 februari twee personen aangehouden. Ze worden verdacht van computervredebreuk, datadiefstal en het verspreiden van gegevens. Mon, 21 Feb 2022 08:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/februari/21/twee-personen-aangehouden-voor-datalek-friese-scholengemeenschap.html 2022-02-21T08:31:00Z Eind vorige maand werd er melding gedaan bij de politie van een datalek bij een scholengemeenschap gevestigd in Drachten. Gevolg van het lek was dat de persoonlijke gegevens van ruim duizend leerlingen openbaar zijn gemaakt. De directie van de scholengemeenschap heeft meteen verschillende maatregelen genomen en deed op 20 januari dit jaar aangifte van computervredebreuk, datadiefstal en het verspreiden van gegevens.

Onderzoek door cybercimeteam
Het cybercrimeteam Noord-Nederland is in samenwerking met basisteam Oost-Fryslân een uitgebreid onderzoek gestart. Op dinsdag 15 februari zijn er twee verdachten aangehouden. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Drachten en de gemeente Opsterland, die beide leerlingen zijn van de desbetreffende scholengemeenschap. Er zijn zoekingen gedaan in beide woningen van leerlingen waarbij digitale gegevensdragers in beslag zijn genomen. De verdachten zijn verhoord over hun betrokkenheid bij het datalek. Zij zijn inmiddels in vrijheid gesteld in afwachting van het onderzoek, maar blijven beide verdachte. Er wordt een dossier opgemaakt en verzonden naar het Openbaar Ministerie voor de strafrechtelijke afhandeling. 

Aangifte
Het doen van aangifte is van groot belang als u u of uw organisatie slachtoffer wordt van cybercrime. De informatie kan van groot belang zijn voor de kwaliteit van opsporing en vervolging, maar ook vergroot het de kennis en informatiepositie van de politie op het gebeid van cybercrime. Meer weten? Kijk op https://www.politie.nl/onderwerpen/cybercrime.html.

]]>
53.1065522 6.09336223
Midden-Nederland - 17 aanhoudingen in onderzoek wapenhandel: “Een AK47 kopen was een fluitje van een cent” https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/03-17-aanhoudingen-in-onderzoek-wapenhandel.html De politie heeft 17 mannen aangehouden in een groot onderzoek naar wapenhandel. De verdachten komen uit Amersfoort, Almere, Lelystad, Oss, Drachten, Tilburg, Arnhem, Nijmegen, Soest en Nieuwegein. Tue, 12 Jan 2021 10:24:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/03-17-aanhoudingen-in-onderzoek-wapenhandel.html 2021-01-12T10:24:00Z De zaak kwam in januari 2020 aan het rollen na verkregen informatie uit een vuurwapenhandel onderzoek bij de politie Noord Nederland, een aanhouding van een verdachte met een vuurwapen in Amsterdam en een aanhouding van twee verdachten in Lelystad voor het bezitten van verdovende middelen. Hierbij waren waarnemingen van de agenten van het basisteam Lelystad Zeewolde waardevol. Op in beslag genomen telefoons werden onder andere chatberichten aangetroffen over de aanschaf van vuurwapens en munitie. Aanleiding voor de recherche om een groot onderzoek op te starten.

]]>
Luciano Pavarotti

Dat onderzoek leidde in mei 2020 naar een 35 jarige man uit Amersfoort met de bijnaam Luciano Pavarotti. Om deze vermoedelijke wapenhandelaar te kunnen pakken, zette de politie specialisten op het gebied van chatverkeer in en een pseudokoper(s). Die kocht munitie, maar ook een machinegeweer. Nadat er voldoende bewijs was vergaard, werd de verdachte op 27 mei 2020 aangehouden. Aansluitend vond er een doorzoeking plaats in zijn woning. Bij de doorzoeking in zijn woning zijn vervolgens een groot geldbedrag, een vuurwapen en een grote hoeveelheid munitie gevonden. Onder de verdachte werden ook telefoons inbeslaggenomen.  Deze toestellen zijn door experts van de digitale recherche uitgeplozen. En met resultaat: uit chatberichten kwamen nog vijf nieuwe verdachten naar voren.

 

]]>
Ombouwen alarmpistolen

Eén van die verdachten is een man uit Oss. Hij bleek samen met de man uit Amersfoort op grote schaal alarmpistolen uit het buitenland in te voeren. Door de Ossenaar werden de alarmpistolen omgebouwd tot echte vuurwapens. Bij een inval in de woning van deze man werden ook allerlei wapens, munitie en ombouw materiaal aangetroffen.

]]>
Aanbieden van vuurwapens in Lelystad en Almere

Ook  twee mannen uit Lelystad kochten vuurwapens van de man uit Amersfoort. De aangekochte vuurwapens werden vervolgens via WhatsApp te koop aangeboden aan diverse “klanten” in Lelystad en Almere. Dit resulteerde de afgelopen maanden in vijf doorzoekingen op diverse locaties in Lelystad en Almere. Bij deze doorzoekingen werden twee vuurwapens, munitie en verdovende middelen aangetroffen. Bij een derde man uit Lelystad werden nog eens twee vuurwapens en een automatisch vuurwapen aangetroffen.

]]>
Het team

De politie heeft sinds begin maart van 2020 met een team van zo’n 10 man van de Dienst Regionale Recherche (DRR) intensief aan de zaken gewerkt. In het team zaten niet alleen rechercheurs, maar ook digitale experts, pseudokopers, een AT (arrestatieteam) en observatieteam. Er werd intern intensief samengewerkt met  onder andere de DRIO (Dienst Regionale Informatie Organisatie) en verschillende politie-eenheden in het land.

]]>
Aanpak wapenhandel

Illegale wapens dienen geen ander doel dan het faciliteren van criminelen. Ze plegen er ernstige misdrijven mee, denk aan gewapende overvallen, bedreigingen en liquidaties. ’Het heeft dan ook grote prioriteit voor justitie en politie om deze praktijken aan te pakken. In dit onderzoek bleek het kinderlijk eenvoudig een vuurwapen te kopen. “Het was schokkend om te zien dat we met een simpel berichtje in een chat zo een machinegeweer konden regelen.”, zegt Folkert van Dekken, teamleider van het onderzoek

]]>
Help mee!

De politie heeft de hulp van burgers bij de aanpak van wapenbezit en wapengeweld hard nodig. Heeft u weet van een wapen, dan kunt u deze op verschillende manieren kwijt. Natuurlijk kunt u gewoon terecht bij 0900-8844 of www.politie.nl. Maar u kunt ook bellen met het TCI, Team Criminele Inlichtingen op 079-3458 999.  Blijft u liever anoniem, dan kunt u uw informatie kwijt op 0800-7000 of meldmisdaadanoniem.

]]>
52.1561113 5.387826599999999
Drachten - Vondst blijkt buit van woningoverval Drachten https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/12/01-vondst-blijkt-buit-van-woningoverval-drachten.html Een jongen die vrijdagmiddag in een water in Drachten aan het zwemmen was, heeft bij toeval een geldkistje met persoonlijke papieren gevonden. Bij nader onderzoek bleek dat het geldkistje was weggenomen bij de laffe overval op een 93-jarige vrouw in haar woning in Drachten. Sun, 12 Apr 2020 05:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/12/01-vondst-blijkt-buit-van-woningoverval-drachten.html 2020-04-12T05:48:00Z  

De overval vond plaats op maandag 21 oktober 2019. Afgelopen dinsdag werd aandacht besteed aan deze zaak in het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. 

Sporenonderzoek 

De jongen overhandigde het kistje aan de politie.Het geldkistje wordt op sporen onderzocht. Het onderzoek naar de dader(s) is nog in volle gang.

]]>
53.1068114 6.1010398
Nederland - In Opsporing Verzocht: man neergeschoten in Den Haag https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html Een 26-jarige Hagenaar is afgelopen zondag neergeschoten in zijn woonplaats. Van de daders is mogelijke kleding gevonden, maar voor de rest ontbreekt ieder spoor. Rechercheurs roepen op 7 april via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in. Tue, 07 Apr 2020 14:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/7/00-opsporing-verzocht-7-april-2020.html 2020-04-07T14:00:00Z Het slachtoffer parkeerde zondag rond 17.30 uur zijn auto op het Zonneoord in Den Haag. Plotseling stapte een man van een motor en begon te schieten. Hierna nam de schutter weer plaats op de motor, die bestuurd werd door een andere man. Zij vertrokken. Het slachtoffer bleef gewond achter.
De verdachten waren in het zwart gekleed, droegen een gesloten helm en hadden een licht getinte huidskleur. De schutter is waarschijnlijk zo’n 20 jaar oud en ongeveer 1.70 meter lang. De bestuurder van de motor is langer (waarschijnlijk 1.90 meter) en circa 25 jaar oud.

]]>
Vondst motorjassen

Er is tactisch en forensisch onderzoek gedaan op het Zonneoord en op de Arckelweg in Poeldijk. Op die laatst locatie lagen een tas en twee motorjassen in het water. Momenteel wordt onderzocht of deze spullen te maken hebben met het schietincident.

]]>
Getuigen

De recherche roept onder meer via Opsporing Verzocht getuigen op zich te melden. Het gaat om mensen die iets hebben gezien, gehoord of op een andere manier informatie hebben over het schietincident of wat er is gebeurd op de Arckelweg in Poeldijk. Melden kan via 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

]]>
Alle items in de uitzending

Hier vindt u een overzicht van alle items die in de uitzending aan bod komen:
- Uden: plofkraak op afstortkluis Rabobank
- Ermelo: woninginbraak
- Vlaardingen: overvallen op supermarkten
- Drachten: woningoverval op een 93-jarige vrouw
- Brakel: woningoverval bij tuindersgezin
- Den Haag: schietincident op het Zonneoord
- Nijmegen: overval op New York Pizza
- Amsterdam: overval op een drogisterij
- Cornjum: moord op Karin Grijpstra
Uiteraard wordt er een terugkoppeling gegeven op de zaken uit de vorige uitzending.

]]>
Uitzending

Opsporing Verzocht is dinsdag van 20.30 uur tot 21.15 uur te zien op NPO1. Het programma wordt een dag later rond 15.55 uur herhaald op NPO2.

]]>
51.6631071 5.623922699999999
Drachten - Politie onderzoekt poging woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/politie-onderzoekt-poging-woningoverval.html De politie doet onderzoek naar een (poging) woningoverval in de Middelwyk in Drachten. Vrijdagavond kwamen twee onbekende mannen aan de deur van een woning. De bewoner die de deur opende, werd direct door het tweetal belaagd. Doordat de bewoner zich hevig verzette, gingen de verdachten er vandoor. Het slachtoffer is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. Sat, 04 Apr 2020 09:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/april/4/politie-onderzoekt-poging-woningoverval.html 2020-04-04T09:07:00Z Getuigenoproep
Vanwege het incident is de politie uiteraard op zoek naar getuigen en eventuele camerabeelden. Het incident vond rond 21.40 uur plaats aan de Middelwyk. De verdachten droegen een masker tijdens het incident en renden na het gebeuren weg richting de Noorderdwarsvaart. De politie heeft daarom de volgende vragen:

  • Heeft u iets opmerkelijks gezien vrijdagavond aan de Middelwyk?
  • Heeft u vrijdagavond personen met maskers gezien wat u verdacht vond?
  • Beschikt u of uw buurman misschien over camerabeelden in de omgeving waarop iets opmerkelijks is te zien?

De recherche komt graag met u in contact als u antwoord heeft op een van bovenstaande vragen. Uiteraard horen zij ook van u als u iets anders weet wat ons kan helpen. De politie is zijn bereikbaar via 0900-8844, maar u kunt ook anoniem informatie delen via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.

Camera in beeld
De politie gebruikt in het dagelijks werk vaak camerabeelden om misdaden op te lossen. Behalve bedrijven gebruiken ook particulieren steeds vaker beveiligingscamera’s. Denk bijvoorbeeld aan camera’s die rondom een huis hangen, maar ook aan camera’s die gekoppeld zijn aan een deurbel. Om te weten waar camera’s geïnstalleerd zijn en wat zij ‘zien’, maakt de politie gebruik van een databank, genaamd ‘Camera in Beeld’. Met deze databank kan de politie nog sneller zien waar in de buurt van een misdaad zich camera’s bevinden die mogelijk beelden van de dader(s) hebben. Wilt u zich aanmelden? Dat kan via de themapagina op politie.nl..

 

UPDATE 

Doordat het slachtoffer zich stevig heeft verweerd, zijn er sterke vermoedens dat één van de twee verdachten bij het incident gewond is geraakt. Een van hen moet een pijnlijke schouder of nek hebben opgelopen. Dit moet getuigen of anderen in de omgeving van de verdachte zijn opgevallen. 

]]>
53.10959339999999 6.1150036
Drachten - Jongen ernstig gewond bij steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/23/01-jongen-ernstig-gewond-bij-steekincident.html Zondagavond is een 15-jarige jongen uit Drachten ernstig gewond geraakt bij een steekincident op de Zuidkade. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Mon, 23 Dec 2019 10:53:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/december/23/01-jongen-ernstig-gewond-bij-steekincident.html 2019-12-23T10:53:00Z Meteen na het incident is de politie met een onderzoek gestart. Er is een forensisch onderzoek gestart en er is met een aantal getuigen gesproken. Kort daarna zijn twee verdachten aangehouden in verband met hun vermoedelijke betrokkenheid bij dit steekincident. Het gaat om een 15-jarige jongen uit Gorredijk en een 14-jarige jongen uit Drachten. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau om te worden verhoord.

Bij de afhandeling van het incident is een politieman gewond geraakt na een woordenwisseling met enkele personen. Hij werd daarbij mishandeld. Hij is aan zijn verwondingen behandeld in het ziekenhuis.

Het onderzoek naar het steekincident is sinds zondagavond in volle gang. Het is nog niet bekend wat de aanleiding is geweest voor dit incident.

]]>
53.1068819 6.10403210000004
De Krim/Coevorden/Drachten - Tweede verdachte aangehouden voor wrede woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/16/02-tweede-verdachte-aangehouden-voor-wrede-woningoverval.html Op dinsdagmiddag 14 mei werd een 19-jarige inwoner van Drachten aangehouden. Ook deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op een 82-jarige inwoonster van De Krim. Dezelfde ochtend werd ook al een 43-jarige inwoner van Coevorden voor dezelfde overval aangehouden. Thu, 16 May 2019 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/16/02-tweede-verdachte-aangehouden-voor-wrede-woningoverval.html 2019-05-16T11:00:00Z De bejaarde vrouw werd op die maandagavond 10 december 2018 overvallen door twee mannen in haar woning aan de Kikkertsveldweg. Hierbij werd de vrouw door de mannen opgesloten in haar meterkast. Pas 15 uur later werd de vrouw uit haar benarde situatie bevrijd door twee ongeruste vriendinnen. De overvallers gingen er uiteindelijk met o.a. haar zitmaaier vandoor.

Aan deze wrede overval werd meerdere malen uitvoerig aandacht besteed in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en Onder de Loep (RTV Oost). Dit leverde tientallen tips op. Mede hierdoor konden de twee aangehouden verdachten worden opgespoord. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

2018557331 (JT)

]]>
52.6677022 6.604290099999957