Alle berichten | Apeldoorn | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/apeldoorn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Apeldoorn nl Sun, 24 Jan 2021 22:18:40 GMT 2021-01-24T22:18:40Z nl Apeldoorn - Gezocht - Man betaalt met vals geld, wie herkent hem? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-apeldoorn---man-betaalt-met-vals-geld-wie-herkent-hem.html Een inwoner van Apeldoorn verkocht op 4 december een spiegelreflexcamera via Marktplaats. De koper kwam aan de deur en betaalde de camera met valse bankbiljetten. Van de koper zijn beelden beschikbaar. verdachte Wed, 20 Jan 2021 07:08:12 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-apeldoorn---man-betaalt-met-vals-geld-wie-herkent-hem.html 2021-01-20T07:08:12Z Wie herkent deze persoon? Wie weet waar de camera is gebleven?

]]>
]]>
52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Coronajaar anders dan anders, druk op politie Oost-Nederland blijft hoog, prestaties op peil https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/14/coronajaar-anders-dan-anders.html Daar waar het aantal geregistreerde misdrijven met bijna 2% steeg, wist de politie in Oost-Nederland het percentage opgeloste zaken met 5% te verhogen. Een positief resultaat in een uitdagend en druk jaar dat - evenals het criminaliteitsbeeld - werd gekenmerkt door corona. Er werd een groot beroep gedaan op de samenleving en tegelijk op de wendbaarheid van de politie die, balancerend tussen verbinding en handhaving, zorgde voor rust en stabiliteit. Tijdens de persbijeenkomst op 14 januari blikten regioburgemeester Hubert Bruls, hoofdofficier van justitie Marthyne Kunst en politiechef Oscar Dros terug op een bijzonder 2020. nieuwsbericht Thu, 14 Jan 2021 13:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/14/coronajaar-anders-dan-anders.html 2021-01-14T13:30:00Z Impact van corona

Corona heeft een enorme impact op de samenleving. Het handhaven van uitzonderlijke maatregelen, het vervallen van evenementen en het ongemak in de samenleving maakten het voor iedereen een uitdagend jaar met een belangrijke rol voor de politie. Illegale feesten, korte lontjes, demonstraties, burenruzies, maar ook oog voor kwetsbare mensen: er werd met grote regelmaat een beroep gedaan op de politie. Samen met BOA’s heeft de politie in 2020 de samenleving als geheel zo goed mogelijk door deze coronatijd geloodst en zal dat de komende tijd ook blijven doen.

]]>
Hoofdofficier van justitie Marthyne Kunst zag als gevolg van de corona-maatregelen de druk op de strafrechtketen verder toenemen. De tijdelijke sluiting van de rechtbanken in het voorjaar zorgde voor oplopende voorraden, terwijl er daarvoor al te weinig zittingscapaciteit was bij de rechtbanken Gelderland en Overijssel.

Het doel is om eind 2021 de voorraad zaken die op een afdoening wachten, weer op het niveau van maart 2020 te hebben. Er zijn met de rechtbanken en de advocatuur afspraken gemaakt over een ketenbrede aanpak. Waar mogelijk worden zaken buiten de rechter afgedaan, bijvoorbeeld door het opleggen van een OM-strafbeschikking of een transactie bij ontnemingsvorderingen.

Ook wordt de zittingsruimte zo optimaal mogelijk gebruikt, door uitval zoveel mogelijk te beperken. Het OM is gelukkig niet geconfronteerd met een hoog ziekteverzuim. Hierdoor was het mogelijk om officieren in te zetten bij de extra politierechter-zittingen in de avonduren.

Door de indrukwekkende inzet en flexibiliteit van de medewerkers bij politie en de overige ketenpartners is de keten overeind gebleven. Nu komt het aan op de balans te vinden tussen de afbouw van de voorraden en de intensivering van de integrale inzet op belangrijke onderwerpen als ondermijning, digitale criminaliteit en jeugdcriminaliteit.

]]>
De traditionele veel voorkomende criminaliteit zoals woninginbraken, diefstallen, overvallen of straatroof daalden fors, omdat er meer thuis werd geleefd en gewerkt. Omgekeerd steeg de digitale criminaliteit. Vooral digitale fraude zoals pishing, helpdeskfraude of vriend-in-noodfraude steeg explosief met meer dan 50%. Ook fraude via online verkoopsites nam toe evenals het hacken en gijzelen van computernetwerken.

Corona werkte als katalysator die zorgde dat de al bestaande groei in een stroomversnelling kwam. Het actief misbruiken van het coronathema en het feit dat werken, ontspannen, kopen en communiceren meer dan ooit online plaatsvindt, onderstreept eens te meer dat criminelen razendsnel in staat zijn om zich aan te passen aan de actualiteit.

De politie heeft de bestrijding van corona-gerelateerde cybercrime geïntensiveerd. Illegale corona-gerelateerde webshops zijn offline gehaald en verdachten aangehouden. Om vriend-in-noodfraude en helpdeskfraude tegen te gaan is intensief samengewerkt met onder meer de Fraudehelpdesk, de Betaalvereniging, de bancaire sector en de telecomsector. Tientallen verdachten zijn in Oost-Nederland, maar ook daarbuiten aangehouden. Er is zicht op veel meer verdachten en de ingezette lijn op gebied van opsporing en preventie wordt in 2021 doorgezet.

]]>
Vanaf het moment dat corona Nederland bereikte, werd fors meer om politie gevraagd. Op de meldkamers kwamen 9% meer urgente meldingen binnen ten opzichte van 2019. Voor een deel vloeiden deze meldingen voort uit de corona-maatregelen. Zo steeg het aantal meldingen van overlast door incidenten met jeugd, burengerucht of verwarde personen. Mensen waren meer thuis, zagen meer van elkaar, accepteerden minder en de bereidheid om te melden nam toe. De horeca was een groot deel van het jaar gesloten en veel evenementen gingen niet door waardoor de politie capaciteit vrij kon maken om in te gaan op de vele verzoeken om hulp.

Blijvend investeren in wijkteams is een krachtige en effectieve manier om - samen met andere partners zoals gemeenten en jeugdwerk - persoonlijk in verbinding te zijn met bewoners in de wijken. Dit om zorgen die daar leven tijdig te signaleren, helpen op te lossen en problemen voor te zijn. Hierdoor kan bijvoorbeeld voorkomen worden dat probleemjongeren uitgroeien tot criminelen.

Een zorg die blijft is dat de druk op de politie door incidenten rond verwarde personen niet is afgenomen. Integendeel: in 2020 is het aantal íncidenten ondanks een landelijk meldnummer net als in de voorgaande jaren toegenomen. De samenwerking met partners in het strafrechtdomein maar ook het maatschappelijk domein is cruciaal om complexe vraagstukken aan te pakken, aldus de driehoek.

]]>
De politie werkt in de frontlinie van de samenleving. Ook in 2021 zal de politie weer voor uitdagende keuzes worden gesteld die op basis van prioriteiten in de lokale driehoek worden gemaakt. Tegelijk wordt er gewerkt aan de ‘politie van morgen’ voor een blijvende veilige samenleving. Er wordt volop ingezet op gebiedsgebonden politie, opsporing, intelligence en dienstverlening.

De beschikbare capaciteit blijft een uitdaging, de komende jaren stromen veel politiemensen uit en de instroom van nieuwe mensen kan dat niet bijbenen. Opnieuw werd door de regioburgemeester gepleit voor investering in de strafrechtketen. Landelijk moeten de wijkteams van de politie in 2030 zijn uitgebreid met in totaal 3800 fte, te beginnen met 500 oplopend tot 1000 politiemensen de komende regeerperiode. Daarnaast is zo’n €325 miljoen extra nodig om de politie met mensen en middelen in de pas te laten lopen met de digitalisering van de samenleving. In totaal is 578 miljoen nodig.

De door de politie opgepakte zaken moeten voortvarend door de strafrechtketen kunnen worden voorzien van een betekenisvolle afdoening voor het slachtoffer, de dader en de samenleving.

De driehoek benadrukt het belang van een stabiele financiering van de gehele keten zodat de samenleving kan rekenen op een adequaat antwoord op bestaande en nieuwe veiligheidsvraagstukken, met of zonder pandemie.

]]>
52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Politie heeft man aangehouden die verdacht wordt van zedenmisdrijf https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/02-apeldoorn-politie-heeft-man-aangehouden-die-verdacht-wordt-van-zedenmisdrijf.html Politie zoekt getuigen van het incident nieuwsbericht Tue, 12 Jan 2021 13:56:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/12/02-apeldoorn-politie-heeft-man-aangehouden-die-verdacht-wordt-van-zedenmisdrijf.html 2021-01-12T13:56:00Z Afgelopen nacht rond 00.00 uur fietste een 28-jarige vrouw over de Laan van Osseveld in Apeldoorn.  Ze werd aangesproken door een voor haar onbekende man. De man zou zich daarna schuldig hebben gemaakt aan een zedenmisdrijf jegens de vrouw. Bij de politie kwam een melding binnen van het incident waardoor de gealarmeerde agenten snel ter plaatse kwamen. Ze konden in de omgeving een 30-jarige man uit Apeldoorn aanhouden. 

Getuigen gezocht


De politie is op zoek naar getuigen. Was u rond 00.00 op de Laan van Osseveld ? Misschien waren er mensen die hun hond aan het uitlaten waren of zijn er mensen met camerabeelden of andere opnamen? Heeft u meer informatie neem dan contact met ons op. U kunt bellen met 0900-8844 of anoniem bellen kan ook op 0800-7000. Tips kunnen ook doorgegeven worden via het digitaal tipformulier 

2021017092 CW

]]>
52.2154791 6.0023333
Hazerswoude-Dorp - Dode en gewonde bij verkeersongeval Gemeneweg https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/hazerswoude-dorp.html Bij een ongeval tussen twee personenauto’s op dinsdag 5 januari op de Gemeneweg (N209) is een persoon overleden en een persoon gewond geraakt. nieuwsbericht Wed, 06 Jan 2021 11:16:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/6/hazerswoude-dorp.html 2021-01-06T11:16:00Z Rond 12.45 uur kwam een melding binnen dat er een auto in het water terechtgekomen was. Bij aankomst van de politie bleek dit om een frontale aanrijding te gaan. De bestuurder van de auto in het water, een 62-jarige man uit Apeldoorn, kon door de brandweer worden bevrijd en is naar het ziekenhuis vervoerd. De bestuurder van het andere voertuig is ter plaatse overleden. Het betrof een 21-jarige man uit Alphen aan den Rijn. Het Team Verkeer heeft het onderzoek verder overgenomen.

]]>
Politieauto 52.1125115 4.5873724
Uddel - Uitgebreid onderzoek na brand in Uddel https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/30/02-uddel-uitgebreid-onderzoek-na-brand-in-uddel.html De politie doet uitgebreid onderzoek na een woningbrand aan de Staverhul in Uddel. Maandagavond 28 december ging daar een leegstaande woning in vlammen op. De brand is vermoedelijk aangestoken. nieuwsbericht Wed, 30 Dec 2020 12:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/30/02-uddel-uitgebreid-onderzoek-na-brand-in-uddel.html 2020-12-30T12:58:00Z Een woning in brand steken is uiteraard levensgevaarlijk en onacceptabel. De politie neemt de zaak hoog op en is een onderzoek gestart.

]]>
Opvallend was de aanwezigheid van een grote hoeveelheid jeugd die avond. Jongeren die meer weten over de brand vragen we nadrukkelijk om zich te melden. Dat geldt ook voor getuigen van de brand of mensen die weten wie hierachter zit. Daarnaast kunnen gemaakte beelden van groot belang zijn voor het onderzoek.

]]>
Melden kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Ook online tips doorgeven kan via het tipformulier.

^SV 2020613765

]]>
Agent met portofoon en andere communicatiemiddelen 52.2577273 5.782420600000001
Uddel - Tweetal aangehouden na feestje https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/27/02-uddel-tweetal-aangehouden-na-feestje.html Politiemensen hebben vannacht in Uddel (gemeente Apeldoorn) 2 personen aangehouden. De aanleiding was ernstige geluidsoverlast vanuit een woning, waar een 20-tal volwassenen een feestje vierden. Tegen de bewoner wordt een rapportage opgemaakt. nieuwsbericht Sun, 27 Dec 2020 10:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/27/02-uddel-tweetal-aangehouden-na-feestje.html 2020-12-27T10:15:00Z Rond 00.30 uur kwamen er meldingen over geluidsoverlast, waarop de politieagenten naar de woning gingen. Daar lagen restanten van vuurwerkdozen en was op straat zeer harde muziek voor de omgeving hoorbaar. In de woning stonden veel mensen dicht op elkaar, leek een dansfeestje gaande. De agenten wilden de overlast en overtreding van de coronamaatregels stoppen. De bewoner en zijn gasten keerden zich daarbij tegen de politiemensen. Die werden beledigd en voelden zich door de grimmige sfeer die ontstond, bedreigd door de groep veelal beschonken mensen die zich met een aanhouding wilden bemoeien. Vanuir die groep werd met voorwerpen gegooid naar de politie, gedreigd met een slagwapen naar de agenten. Door die dreiging voelden een agent zich genoodzaakt zijn dienstwapen te trekken om die dreiging te stoppen. Daarop zijn meerdere bezoekers weggerend.

De 30-jarige bewoner is aangehouden voor belediging en verzet tegen zijn aanhouding. Tegen deze verdachte wordt daarnaast ook een rapportage opgemaakt als hoofdbewoner van de woning waar de maatregelen niet werden nageleefd. In de omgeving is een 23-jarige man uit Elspeet aangehouden; hij kon zich niet legitimeren. 

 

(2020611128)    ^JA

]]>
52.2577273 5.782420600000001
Apeldoorn - Aanhoudingen na fraude met testen Covid-19 https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/16/02-apeldoorn-aanhoudingen-na-fraude-met-testen-covid-19.html Een Gelders bedrijf in medische goederen is dit jaar slachtoffer geworden van internationale fraude. Het bedrijf dacht zaken te doen met hun vaste Koreaanse leverancier en had een grote hoeveelheid Covid-19 sneltesten besteld. Waarschijnlijk hebben criminelen toegang gekregen tot de mailwisselingen tussen de bedrijven. nieuwsbericht Wed, 16 Dec 2020 10:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/16/02-apeldoorn-aanhoudingen-na-fraude-met-testen-covid-19.html 2020-12-16T10:59:00Z Die vorm van fraude heet BEC-fraude, oftewel Business Email Compromise fraude. In november is een Nigeriaanse hoofdverdachte aangehouden en in de afgelopen weken zijn daar nog twee verdachten bijgekomen. De aanhoudingen vonden in Indonesië plaats. 

]]>
De zaak kwam aan het rollen nadat het Gelderse bedrijf in oktober ontdekte dat betaalde facturen niet bij het Koreaanse bedrijf waren binnengekomen. Het gaat om een bedrag van miljoenen euro’s. De criminelen zagen kans om via valse e-mailadressen en een valse factuur het bedrag over te maken naar een rekening die uitkwam in Indonesië. Op uiterst slinkse wijze is deze vorm van fraude uitgevoerd. Er werd zelfs een nepfirma opgericht en men heeft uiteindelijk via nepaccounts, die niet van echt waren te onderscheiden, het Nederlandse bedrijf aanzienlijk kunnen benadelen. Het bedrijf heeft hiervan direct melding en aangifte gedaan bij de politie.

]]>
Samen met verschillende partners, waaronder de Koninklijke Marechaussee, heeft het Cybercrimeteam Oost-Nederland nauw samengewerkt met de Criminal Investigation Department (CID) van de Indonesische Politie. Zo is er vol ingezet op het veiligstellen van de ontvreemde geldbedragen. Er is zicht op een deel van het bedrag en Nederland heeft het verzoek gedaan aan Indonesië om het geld dat is veiliggesteld te restitueren aan het Gelderse bedrijf.

Tekst gaat verder onder foto

]]>
Door snel handelen en een goede internationale politionele samenwerking kon de gebruikte bankrekening van de daders worden bevroren, waarbij een groot deel van het geld veilig kon worden gesteld.  Hierna konden de Indonesische collega’s binnen enkele dagen het crimineel netwerk in kaart brengen en niet veel later aanhouden.  

Door het wereldwijd strategisch plaatsen van liaisonofficieren kunnen de politie en de Koninklijke Marechaussee doeltreffend internationaal samenwerken op strafzaken. Naar het resterende geld wordt nog onderzoek gedaan, dergelijke onderzoeken kunnen erg complex en tijdrovend zijn. 

^MvS/SV

 

]]>
Politielogo 52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Vier aanhoudingen na reeks containerdiefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/15/02-apeldoorn-vier-aanhoudingen-na-reeks-containerdiefstallen.html De politie heeft vier aanhoudingen verricht na een reeks containerdiefstallen. Het gaat in totaal om zestien gestolen containers met een totaalwaarde, inclusief inhoud, van ruim 180.000 euro. nieuwsbericht Tue, 15 Dec 2020 11:10:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/15/02-apeldoorn-vier-aanhoudingen-na-reeks-containerdiefstallen.html 2020-12-15T11:10:00Z In Etten, Almelo, Nijverdal, Doetinchem, Ede, Didam, Renswoude, Enter, Hardenberg, Weert en Dedemsvaart werden containers gestolen bij verschillende bedrijven; voornamelijk metaalbedrijven. Er werd gebruik gemaakt van een vrachtauto met een haakarm waarmee de containers op de vrachtauto getrokken werden.

In oktober 2020 werden een 44-jarige man uit Doetinchem en een 46-jarige man uit Deventer al aangehouden. In december zijn ook nog een 53-jarige man uit Voorst en 44-jarige man uit Deventer aangehouden.

]]>
De politie kon de verdachten aanhouden door belangrijke hulp van getuigen. Veel van die getuigen zijn werkzaam in de metaalhandel.

Naast de hulp van deze mensen, is de politie nog op zoek naar meer getuigen van de diefstal in Almelo. Op Bedrijvenpark Twente in Almelo werden in de nacht van vrijdag 21 op zaterdag 22 augustus vier containers gestolen. Twee van die containers zijn inmiddels teruggevonden, maar de politie is op zoek naar de andere twee containers, zoals te zien op de foto. Mensen die meer weten over de diefstal of weten waar de containers zijn kunnen bellen met 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.  

]]>
De vrachtauto die bij de diefstallen werd gebruikt is in beslag genomen. Het onderzoek loopt nog en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

^SV 2020118179

]]>
52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Aanhouding na geweldsvideo https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/02-schijndel-aanhouding-na-geweldsvideo.html De politie heeft een 24-jarige man uit Doetinchem aangehouden voor poging tot zware mishandeling na het verschijnen van een video waarop ernstig geweld te zien is. De man zit vast. nieuwsbericht Wed, 25 Nov 2020 15:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/25/02-schijndel-aanhouding-na-geweldsvideo.html 2020-11-25T15:54:00Z Enkele weken geleden werd de politie door diverse meldingen met de video geconfronteerd. Ook op sociale media en op diverse nieuwskanalen was er aandacht voor de video. Er werd direct een onderzoek gestart.

]]>
Inmiddels is duidelijk dat de video vermoedelijk in Schijndel is opgenomen. De recherche in Noord- en Oost-Gelderland doet verder onderzoek naar de zaak. De verdachte wordt gehoord en zal donderdag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

^SV 2020532549

]]>
In de boeien aangehouden 52.21115700000001 5.9699231
Beekbergen - Waarschuwingsschot gelost en politiehond gewond bij aanhouding https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/02-waarschuwingsschot-gelost-en-politiehond-gewond-bij-aanhouding.html Een agent heeft vrijdag 20 november iets na 15.00 uur een waarschuwingsschot gelost bij een aanhouding aan de Dorpstraat. Ook is een politiehond gewond geraakt. Een man is aangehouden. nieuwsbericht Fri, 20 Nov 2020 15:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/02-waarschuwingsschot-gelost-en-politiehond-gewond-bij-aanhouding.html 2020-11-20T15:58:00Z De politie kreeg rond 14.30 uur het verzoek om bijstand te verlenen bij een melding. Omdat de man dreigde met een scherp voorwerp, wilde de politie tot aanhouding overgaan. Er is hierbij een waarschuwingsschot gelost. Omdat de dreigende situatie aanhield, is ook een politiehond ingezet om de verdachte onder controle te krijgen. Hierbij heeft de verdachte de politiehond verwond, maar is hij zelf ook gewond geraakt. De verdachte is aangehouden en wordt behandeld. De politiehond is naar een dierenarts gebracht.

Onderzoek

De politie doet onderzoek naar de exacte toedracht van dit incident. Daarbij kan de politie  ook uw hulp gebruiken. 

Politie zoekt getuigen
Was u getuige van dit incident of beschikt u anderzins over informatie die politie kan helpen? Neemt u dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. U kunt ook uw melding doorgeven via het onderstaande tipformulier.

]]>
Politie-embleem 52.1588041 5.971265400000001
Apeldoorn - Organisatie verantwoordelijk voor tientallen hennepkwekerijen https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/02-apeldoorn-organisatie-verantwoordelijk-voor-tientallen-hennepkwekerijen.html De politie in Apeldoorn heeft maandag 26 oktober 2020 drie personen aangehouden voor deelname aan een organisatie gericht op beroepsmatige hennepteelt. De verdachten zijn alle door de raadkamer in gevangenhouding gesteld. Het gaat om een 27-jarige man uit Sliedrecht, een 27-jarige man uit Etten-Leur en een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats. nieuwsbericht Fri, 13 Nov 2020 15:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/13/02-apeldoorn-organisatie-verantwoordelijk-voor-tientallen-hennepkwekerijen.html 2020-11-13T15:11:00Z Er zijn woningen doorzocht in Breda, Sliedrecht en Zoetermeer waarbij er beslag is gelegd op onder meer voertuigen, zoals te zien op de foto's. 

]]>
De politie kwam de organisatie op het spoor na een hennepkwekerij in februari 2020 op de Korenstraat in Apeldoorn. De groepering wordt in verband gebracht met maar liefst 58 woningen die sinds half 2017 werden gehuurd voor hennepteelt. De locaties lagen verspreid over heel Nederland, geen provincie werd gespaard. In 2020 werden 29  van de 58 hennepkwekerijen aangetroffen, de rest ervoor.

]]>
De hennepkwekerijen bevonden zich in woningen die door particulieren werden verhuurd. De huurders deden zich voor als een Chinees stel of gezin die werkzaam waren bij het plaatselijke restaurant. De daders maakte daarbij gebruik van vervalste identiteitsdocumenten en loonstroken. In werkelijkheid werden de woningen volledig gebruikt ten behoeve van de beroepsmatige hennepteelt. De verhuurders bleven vaak achter met veel schade in hun panden en een huurcontract van iemand die niet bleek te bestaan. Op de meeste locaties is de burgemeester overgegaan tot tijdelijke sluiting van de panden die allemaal in dichtbevolkte gebieden lagen.

]]>
In de kweekpanden werden vaak personen aangetroffen zonder rechtmatige verblijfstatus in Nederland. Die personen verbleven in de panden onder minimalistische omstandigheden. Vermoedelijk werden zij ingezet voor de verzorging en om het pand een bewoonde indruk te geven. Ook was er in alle aangetroffen kwekerijen sprake van brandgevaar aangezien de stroom illegaal en amateuristisch was aangesloten.

]]>
De politie geeft aan dat verhuurders van vastgoed alert moeten zijn op misbruik van hun panden. In deze brochure staan tips en adviezen voor verhuurders. Mensen die het vermoeden van een hennepkwekerij in de buurt hebben, kunnen dat altijd melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

^SV

 

]]>
52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Derde aanhouding in zaak brandbom tegen woning Apeldoorn https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/02-apeldoorn-derde-aanhouding-in-zaak-brandbom-tegen-woning-apeldoorn.html Dinsdagochtend 10 november heeft de politie een derde verdachte aangehouden in het onderzoek naar een brandbom bij een woning aan de Bariumstraat in Apeldoorn. Het gaat om een 20-jarige man uit Amsterdam. nieuwsbericht Wed, 11 Nov 2020 08:57:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/11/02-apeldoorn-derde-aanhouding-in-zaak-brandbom-tegen-woning-apeldoorn.html 2020-11-11T08:57:00Z Eerder werden al een 22-jarige man uit Diemen en een 14-jarige jongen uit Zeist aangehouden. De 20-jarige en 22-jarige man zitten nog vast. De minderjarige verdachte is op vrije voeten gesteld, maar blijft verdachte in de zaak.

]]>
Het  incident vond plaats op 11 april 2020 rond middernacht. Op die avond werd er een explosie en een woningbrand gemeld. Er bleek een brandbom tegen een woning te zijn gegooid waarbij gelukkig niemand gewond is geraakt. Buurtbewoners wisten de brand te blussen. De politie stelde vervolgens een onderzoek in waardoor er inmiddels drie aanhoudingen zijn verricht.

]]>
De zaak is nog in onderzoek.

^SV  2020160380

]]>
In de boeien, aangehouden 52.21115700000001 5.9699231
Ugchelen - Politie zoekt getuigen bij onderzoek overleden vrachtwagenchauffeur A1 (Bruggelen) https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/7/02-politie-zoekt-getuigen-bij-onderzoek-overleden-vrachtwagenchauffeur-a1-bruggelen.html De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een passantenonderzoek uitgevoerd op de parkeerplaats Bruggelen langs de A1 nabij Ugchelen. Dit passantenonderzoek is onderdeel van het TGO dat is ingezet om onder andere de doodsoorzaak van de vrachtwagenchauffeur vast te stellen. De 47-jarige man werd zondagavond 25 oktober 2020 rond 21.30 uur aangetroffen op de parkeerplaats op de A1. De politie is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Sat, 07 Nov 2020 01:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/7/02-politie-zoekt-getuigen-bij-onderzoek-overleden-vrachtwagenchauffeur-a1-bruggelen.html 2020-11-07T01:00:00Z Getuigenoproep

De politie is op zoek naar mensen die iets gezien hebben dat met deze zaak te maken kan hebben. Concreet hebben we de volgen vragen voor mensen die nog niet met de politie hebben gesproken.

  • Wie is er in de periode tussen vrijdag 23 oktober 19.00 uur en zondagavond 25 oktober 21.30 uur op deze parkeerplaats geweest?
  • Heet u iets opvallends gezien in of rondom de vrachtwagen in het weekend van 25 oktober jl.?
  • Heeft u personen in of rondom de vrachtwagen gezien?
  • Heeft u informatie die het politieonderzoek verder kan helpen?
]]>
Het is ons bekend dat deze parkeerplaats langs de A1 ook bekend staat als plek waar mannen elkaar ontmoeten. Wanneer u behoefte heeft aan een gesprek of informatie wilt delen met iemand van de politie die uit de LHBTIQ+ gemeenschap komt kunt u via mail of telefonsich contact opnemen met de collega’s van Roze in Blauw: 088-169 1234  (24/7).

Voor meer informatie over Roze in blauw: https://www.politie.nl/themas/roze-in-blauw.html

]]>
Informatie over dit onderzoek kunt u delen via onderstaand tipformulier. U kunt de politie bereiken via 0900-8844.

Ook kunt u vertrouwelijk informatie geven via:

  • Team Criminele Inlichtingen 06-13089082 of
  • BEL M (misdaad anoniem) 0800-7000

2020507428 SP

]]>
Vrachtwagen 52.21115700000001 5.9699231
Apeldoorn - Apeldoorner (28) gepakt met illegaal vuurwerk https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/6/02-apeldoorn-apeldoorner-28-gepakt-met-illegaal-vuurwerk.html Op zondag 1 november stak een man illegaal vuurwerk af in Apeldoorn. Een alerte omwonende vatte hem in de kraag en belde de politie. Het bleek te gaan om een 28-jarige man, woonachtig in Apeldoorn. Hij werd aangehouden en biechtte op dat er in zijn woning nog meerdere Cobra’s en nitraten lagen. nieuwsbericht Fri, 06 Nov 2020 13:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/6/02-apeldoorn-apeldoorner-28-gepakt-met-illegaal-vuurwerk.html 2020-11-06T13:25:00Z In zijn woning trof de politie 80 nitraten en 87 Cobra’s 6 aan. Levensgevaarlijk voor de omgeving; het vuurwerk is dan ook direct in beslag genomen en zal worden vernietigd.

]]>
Het in het bezit hebben en/of verhandelen van illegaal vuurwerk zorgt vrijwel altijd voor een strafblad. De rechter kan een maximale gevangenisstraf van zes jaar opleggen. Illegaal vuurwerk is nog steeds een groot veiligheidsprobleem. De inspanningen van de politie, de Inspectie Leefomgeving en Transport en het Openbaar Ministerie om de handel in illegaal vuurwerk te bestrijden worden daarom onverminderd voortgezet. Niet alleen het verkopen van illegaal vuurwerk is strafbaar, ook particulieren die (online) illegaal vuurwerk kopen zijn strafbaar.

]]>
De politie kon dit gevaarlijke vuurwerk in beslag nemen door een alerte omwonende. Melden loont en kan altijd via 0900-8844. Ook anoniem melden is een optie via 0800-7000. De schade kan gigantisch zijn als er iets misgaat met het opgeslagen vuurwerk. Het opsporen en in beslag nemen van dit vuurwerk heeft dan ook hoge prioriteit.

Er is een proces-verhaal opgemaakt en de zaak zal worden overgedragen aan het Openbaar Ministerie.

^SV 2020518822

]]>
Vuurwerkoverlast 52.21115700000001 5.9699231
Ugchelen - Dode man aangetroffen op parkeerplaats https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-dode-man-aangetroffen-op-parkeerplaats.html Na een melding heeft de politie zondagavond 25 oktober een lichaam aangetroffen op een parkeerplaats langs de A1 bij Ugchelen. Het gaat om een 47-jarige man uit Duitsland. Na een kort onderzoek kon de politie de doodsoorzaak van de man nog niet vaststellen en daarbij een misdrijf niet uitsluiten. Inmiddels is er een TGO ingezet om onderzoek doen naar de doodsoorzaak van de man. 2020507428 SP nieuwsbericht Thu, 29 Oct 2020 15:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-dode-man-aangetroffen-op-parkeerplaats.html 2020-10-29T15:13:00Z 52.18305729999999 5.9075346