Alle berichten | Apeldoorn | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/apeldoorn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Apeldoorn nl Tue, 22 May 2018 14:01:05 GMT 2018-05-22T14:01:05Z nl Nederland - Grote controle langs Duitse grens https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/grote-controle-langs-duitse-grens.html De bestrijding van de criminaliteit en mobiel banditisme en het vergroten van de verkeersveiligheid langs de grens tussen Nederland en Duitsland. Dat was een paar van de doelen van een omvangrijke internationale controle die van donderdag 17 op vrijdag 18 mei 2018 plaatsvond. Van Groningen tot Aken en in het achterland aan beide zijden van de grens kwamen politiemensen, KMAR en diverse opsporingspartners in actie. Aan deze controle werd aan Nederlandse kant deelgenomen door de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Nationale Politie. Aan Duitse kant werkten de Bundespolizei, de Zoll (douane) en de politiekorpsen van de bondslanden Nordrhein-Westfalen, Niedersachsen en Rheindland-Pfalz, alsmede het kenniscentrum voor vaartuigcriminaliteit in Konstanz mee. Tegelijkertijd werd ook in Polen een controle uitgevoerd. nieuwsbericht Sat, 19 May 2018 06:52:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/19/grote-controle-langs-duitse-grens.html 2018-05-19T06:52:00Z Het zwaartepunt van deze controle op de bestrijding van de criminaliteit lag naast het mobiel banditisme bij verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel en het verhinderen van het illegaal inreizen. Ook werd er gecontroleerd op autodiefstallen. Voor het vergroten van de verkeersveiligheid werd gecontroleerd op verkeersdelicten, zoals rijden onder invloed van alcohol/drugs en overtredingen rond. rijbewijs- of kentekendocumenten. Door controles aan de grens op de grote verkeeraders en controles in het achterland aan beide zijden van de grens werd een grote pakkans bereikt.

]]>
Bij de politie in Osnabrück was een coördinatieteam actief, bestaande uit vertegenwoordigers van de deelnemende opsporingsinstanties. Dit team coördineerden (waar nodig) de samenwerking en verzorgden de contacten tussen de verschillende opsporingsinstanties. De samenwerking tussen de deelnemende instanties was erg effectief.

De resultaten van deze controle waren als volgt:

 • Gecontroleerde voertuigen/vliegtuigen/treinen/schepen: 2909
 • Gecontroleerde personen: 5022
 • Strafbare feiten m.b.t. de Opiumwet: 46
 • Strafbare feiten m.b.t. de vreemdelingenwetgeving: 21
 • waarvan uitreis onder toezicht: 3
 • waarvan overgave aan autoriteiten: 1
 • Overige strafbare feiten: 35
 • waarvan diefstallen: 3
 • waarvan valsheid in geschrifte: 4
 • waarvan mensenhandel / mensensmokkel 1
 • waarvan verdacht geld/geldwasserij:
 • waarvan wet wapens en munitie: 3
 • Rijden onder invloed van alcohol/drugs: 14
 • Bloedproeven: 11
 • Ademanalyses: 11
 • Blaastesten / drugstest op straat: 198
 • Rijden zonder geldig rijbewijs: 14
 • Aanhoudingen: 22
 • Geïnde geldboetes: 11.055,-
 • Overtredingen (Wet Mulder): 163
 • Rapporten: 89
 • Overige zaken: 87
 • Belastingonderzoeken: 6

   
 • Inbeslaggenomen voorwerpen: Gestolen Franse auto; gasalarmpistool; gasdrukpistool; mes; gestolen Duitse auto; gestolen Duitse kentekenplaten
 • Inbeslaggenomen verdovende middelen: 600 kg Apaan; 736,6 gram marihuana; 29,1 gram Hashish; 2662 gram cocaine; 3500 gram henneptoppen; 19,2 gram amphetamine; 6 joints; 35 gram paddo’s
]]>
Op de autosnelweg A74 (NL) onder de gemeente Venlo werd bij een gezamenlijke controle door de Koninklijke Marechaussee en de douane een Roemeense vrachtwagen gecontroleerd. Bij een controle van de laadruimte werden tegen het kopschot 2 zakken aangetroffen die een sterke chemische lucht afgaven. Uit onderzoek bleek dat het hier handelde om de grondstof apaan of benzylmethylkethon (BMK), in poedervorm, zijnde een grondstof voor het produceren van amfetamine. Het betrof een hoeveelheid van 600 kg. De goederen zijn inbeslaggenomen en de 58 jarige Roemeense chauffeur is aangehouden. Er wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bij een controle op de autosnelweg A1 (NL) werden verschillende personen aangehouden. Een persoon werd aangehouden die illegaal in Nederland verbleef. Het betrof een persoon met de Libanese nationaliteit. Hij is teruggestuurd naar Duitsland. Op dezelfde controleplaats werd een 23 jarige persoon aangehouden met de Duitse

nationaliteit. Hij reed in een gestolen Franse auto. De bestuurder is aangehouden en de auto inbeslaggenomen. Een nader onderzoek wordt ingesteld. Er werd ook een 29 jarige persoon aangehouden met de Duitse nationaliteit aangehouden die in het bezit was van een gasalarmpistool en een mes. Het pistool en het mes zijn inbeslaggenomen en het onderzoek loopt nog. Bij de controle werd ook een persoon aangehouden die nog 25 dagen gevangenis moest uitzitten.

Bij een controle op de autosnelweg A12 (NL) werden twee personen aangehouden met de Bulgaarse nationaliteit. De 33 jarige bestuurder werd aangehouden omdat hij in het bezit was van een gasdrukpistool. Het pistool is inbeslaggenomen en er komt een nader onderzoek. De 34 jarige bijrijder werd aangehouden omdat hij in het bezit was van enkele grammen cocaïne. De drugs werden inbeslaggenomen.

Bij een controle op de autosnelweg A67 (NL) werden 2 personen met de Duitse nationaliteit aangehouden. De jongens van 19 en 17 jaar reden in een gestolen Duitse auto, voorzien van elders gestolen Duitse kentekenplaten. De auto en de platen zijn inbeslaggenomen en tegen de jongens wordt een onderzoek ingesteld.

Op de N280 in de buurt van Venlo (NL) werd een 39 jarige Marokkaan aangehouden. Tegen deze persoon loopt een uitleveringsverzoek van Marokko i.v.m. de opiumwetgeving. Bij dezelfde controle werd ook en 52 jarige Kosovaar aangehouden die in Nederland gesignaleerd stond als ongewenst vreemdeling. De Marechaussee handelt dit verder af.

Bij een controle in de trein van Arnhem naar Emmerich werd een 25 jarige persoon met de Duitse nationaliteit aangehouden die in het bezit was van 102 gram cocaïne. De drugs zijn inbeslaggenomen en een verder onderzoek wordt ingesteld.

Bij een controle in Enschede werden 2 personen met de Nederlandse nationaliteit aangehouden. De 44 en 24 jarige personen hadden 3,5 kg gedroogde henneptoppen in hun auto. De drugs is inbeslaggenomen en tegen beide personen worden een onderzoek ingesteld.

Bij een controle op de Autobahn A30 (D) werd een Nederlandse huurauto gecontroleerd. In de auto zaten 2 Nederlanders van 26 en 31 jaar. Op het lichaam van de 31 jarige Nederlander trof de Bundespolizei 303 gram cocaïne aan. Verder werd nog 3 gram Marihuana. De beide personen zijn aangehouden en een onderzoek wordt ingesteld.

Een 21-jarige Nederlandse wordt na inreis in Duitsland op de A 61 bij Mönchengladbach- Rheydt door de Bundespolizei Kleve gecontroleerd. In haar in Nederland geregistreerde huurauto wordt in een meegevoerd tas wurden 2000 gr Cocaine en 150 gr Crack gevonden. De persoon wordt aangehouden. Verdere onderzoek door het Zollfahndungsamt Essen.

]]>
Controle vrachtauto 52.21115700000001 5.96992309999996
Apeldoorn, Enschede - Geen plichtsverzuim voor Enschedese politieman na aanhouding collega https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/17/02-geen-plichtsverzuim-voor-enschedese-politieman-na-aanhouding-collega.html De Bezwarenadviescommissie heeft een onderzoek afgerond naar aanleiding van een bezwaar van een politie-inspecteur uit Enschede, die vorig jaar een berisping kreeg opgelegd na de aanhouding van een Amsterdamse politieman. Op grond van het advies van de commissie heeft korpschef Erik Akerboom besloten, de berisping in te trekken. nieuwsbericht Thu, 17 May 2018 14:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/17/02-geen-plichtsverzuim-voor-enschedese-politieman-na-aanhouding-collega.html 2018-05-17T14:25:00Z Op 27 mei 2016 ging het mis in de hal van het politiebureau in Enschede. Een Amsterdamse politieman kwam verhaal halen nadat zijn vader aangifte wilde doen. De vader werd gewezen op een alternatieve manier om zijn zaak te melden, dit tot grote onvrede van de Amsterdamse politieman die van deze afdoening hoorde en zich daarna aan de balie meldde. De situatie liep uit de hand waarop de inspecteur besloot de Amsterdamse politieman aan te houden.

De afdeling Veiligheid Integriteit en Klachten (VIK) stelde een oriënterend onderzoek in. Op basis van de uitkomsten van het interne onderzoek oordeelde de politieleiding van de eenheid Oost-Nederland dat de politieman uit Enschede zich schuldig had gemaakt aan plichtsverzuim en hiervoor schriftelijk werd berispt.

Bezwaar
De politie-inspecteur diende bezwaar in tegen dit besluit van de Eenheidsleiding. Conform het advies van de bezwaarcommissie oordeelt de korpschef dat ondanks dat de betreffende politie-inspecteur meer informatie had moeten inwinnen bij de andere aanwezige politiefunctionarissen, niet gezegd kan worden dat hij zodanig nalatig of onzorgvuldig heeft gehandeld dat er sprake is van plichtsverzuim. Dat de betreffende politie-inspecteur daardoor een onjuiste inschatting van de situatie heeft gemaakt is onzorgvuldig, maar maakt niet dat er sprake is van plichtsverzuim.

De commissie oordeelt dat de politie-inspecteur heeft gehandeld naar de omstandigheden van situatie.

]]>
Nieuwe uniform politie 52.21115700000001 5.96992309999996
Gezocht - Winkeldiefstal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/02-oon/gld/winkeldiefstal.html Een onbekende vrouw steelt in januari meerdere keren dekbedovertrekken bij een winkel aan de Linie. De dekbedovertrekken worden iedere keer korte tijd later retour gebracht naar de winkel door een jong meisje die vervolgens het geld in ontvangst neemt. De totale schade bedraagt bijna € 250,- De vrouw staat duidelijk op de bewakingsbeelden. Inmiddels heeft de verdachte zichzelf gemeld.   Wed, 16 May 2018 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/02-oon/gld/winkeldiefstal.html 2018-05-16T16:00:00Z Een onbekende vrouw steelt in januari meerdere keren dekbedovertrekken bij een winkel aan de Linie.
De dekbedovertrekken worden iedere keer korte tijd later retour gebracht naar de winkel door een jong meisje die vervolgens het geld in ontvangst neemt. De totale schade bedraagt bijna € 250,- De vrouw staat duidelijk op de bewakingsbeelden.

Inmiddels heeft de verdachte zichzelf gemeld.

 

]]>
52.2163485 6.004668700000025
Apeldoorn - Slachtoffer aanrijding Laan van Malkenschoten overleden https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/02-apeldoorn-%E2%80%93-bestuurder-scootmobiel-overleden-na-ongeval.html Het slachtoffer van de aanrijding op de Laan van Malkenschoten ter hoogte van de kruising met de Paramariboweg is vannacht in het ziekenhuis aan zijn verwondingen overleden. nieuwsbericht Wed, 16 May 2018 11:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/16/02-apeldoorn-%E2%80%93-bestuurder-scootmobiel-overleden-na-ongeval.html 2018-05-16T11:13:00Z Bij het ongeval op dinsdag 15 mei waren een bestuurder van een personenauto en een bestuurder van een scootmobiel betrokken. Op het moment van de aanrijding was het slachtoffer, een 80-jarige man uit Apeldoorn, met zijn scootmobiel zijn hondje aan het uitlaten. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij later aan zijn verwondingen overleed. Zijn Jack Russel ging er tijdens het ongeval vandoor maar is later teruggevonden en thuisgebracht. 

2018210915 JR

]]>
52.1789126 5.972080000000005
Zutphen, Arnhem, Dieren, Apeldoorn, Heumen - Zaken in Bureau GLD van woensdag 16 mei https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/02-zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-16-mei.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald. nieuwsbericht Tue, 15 May 2018 07:17:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/15/02-zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-16-mei.html 2018-05-15T07:17:00Z Zutphen, pinnen met gestolen pinpas
Op woensdagmiddag 20 december werd een 72-jarige vrouw bestolen van haar portemonnee in het centrum van Zutphen. Korte tijd later werd geld van haar rekening gepind door een onbekende, jonge vrouw. Deze vrouw was in het gezelschap van een andere jonge vrouw. De vrouwen staan duidelijk op bewakingsbeelden van de bank. Wie kent of herkent de onbekende vrouwen?
2017584281

Arnhem, gewapende overval op tankstation
Op woensdagavond 21 januari overviel een onbekende man een tankstation aan het Kramersgildeplein. Onder bedreiging van een vuurwapen weet de man geld en sigaretten buit te maken. De man is duidelijk op bewakingsbeelden vastgelegd. Wie kent of herkent hem?
2018049213

Dieren/Winterswijk, diefstal babymelkpoeder
Op dinsdagmiddag 30 januari nam een onbekende man meerdere blikken babymelkpoeder weg uit een winkel aan de Misterstraat in Winterswijk. Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de man de blikken in zijn mandje stopt en op een andere plek in de winkel overhevelt in zijn rugzak. Zonder de voeding af te rekenen verlaat hij de winkel. Vermoedelijk sloeg deze man ook op 24 april op dezelfde manier toe in een winkel aan het Callunaplein in Dieren. Wie kent of herkent de onbekende man?
2018050440

Apeldoorn, Winkeldiefstal
Een onbekende vrouw steelt in januari meerdere keren dekbedovertrekken bij een winkel aan de Linie. De dekbedovertrekken worden iedere keer korte tijd later retour gebracht naar de winkel door een jong meisje die vervolgens het geld in ontvangst neemt. De totale schade bedraagt bijna € 250,- De vrouw staat duidelijk op de bewakingsbeelden. Wie kent of herkent haar?
2018051673

Heumen, jongen beroofd op fietspad
Een 16-jarige jongen werd op zondagavond 13 mei op het fietspad naast de Maasdijk beroofd door een onbekende man met een masker. Onder bedreiging van een wapen moet de jongen zijn rugzak afgeven. In de uitzending meerdere vragen en een signalement van de onbekende man.
2018197045

]]>
52.14273600000001 6.19605839999997
Apeldoorn - Verdachte overval tankstation ook verdacht van overval cafetaria https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/02-apeldoorn-aanhouding-overval.html De recherche verdenkt de 34-jarige man die op 8 mei werd aangehouden in verband met de overval op een tankstation aan de Laan van Orden in Apeldoorn ook van de overval op 2 mei op een cafetaria aan de 1e Wormenseweg. nieuwsbericht Mon, 14 May 2018 11:35:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/14/02-apeldoorn-aanhouding-overval.html 2018-05-14T11:35:00Z Na de overval op het tankstation werden beelden van de verdachte gedeeld onder politiemensen. Een agent herkende hem, waarna hij werd aangehouden. Uit het onderzoek blijkt dat de man mogelijk ook betrokken is bij de overval op de cafetaria. De 34-jarige zit in voorlopige hechtenis.

2018182666, 2018188842 FB

]]>
In de boeien, aangehouden 52.20328359999999 5.935230000000047
Apeldoorn - Gezocht - Duo breekt in bij snackbar https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/02-oon/gld/duo-breekt-in-bij-snackbar.html Op maandagmorgen 26 februari breken twee onbekende personen in bij een snackbar aan de Snijdersplaats. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee rond 03.40 uur komen aanlopen, een ruit verbreken en naar binnen klimmen. Na korte tijd verdwijnen de twee weer met hun buit. verdachte Wed, 09 May 2018 16:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/mei/02-oon/gld/duo-breekt-in-bij-snackbar.html 2018-05-09T16:00:00Z Wie herkent dit onbekende duo van de beelden?

]]>
]]>
1 2 3 4 52.20331940000001 5.995238500000028
Apeldoorn - Man aangehouden voor overval op tankstation https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/02-man-aangehouden-voor-overval-op-tankstation.html Een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats werd op dinsdagmiddag 8 mei aangehouden op verdenking van het plegen van een gewapende overval op een tankstation aan de Laan van Orden op vrijdagavond 27 april. Die avond kwam rond 20.35 uur een gewapende man het tankstation binnen en wist onder bedreiging van een wapen geld en sigaretten buit te maken. De man werd herkend door een politieman nadat de beelden van de overvaller intern werden verspreid. De verdachte werd ingesloten op het bureau. 2018182666 (JT) nieuwsbericht Wed, 09 May 2018 13:05:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/9/02-man-aangehouden-voor-overval-op-tankstation.html 2018-05-09T13:05:00Z man wordt geboeid afgevoerd 52.20328359999999 5.935230000000047 Apeldoorn, Eerbeek, Arnhem, Nijmegen - Zaken in Bureau GLD van woensdag 9 mei https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/7/zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-9-mei-2018.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald. nieuwsbericht Mon, 07 May 2018 10:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/7/zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-9-mei-2018.html 2018-05-07T10:37:00Z Apeldoorn, duo breekt in bij snackbar
Op maandagmorgen 26 februari breken twee onbekende personen in bij een snackbar aan de Snijdersplaats. Op bewakingsbeelden is te zien hoe de twee rond 03.40 uur komen aanlopen, een ruit verbreken en naar binnen klimmen. Na korte tijd verdwijnen de twee weer met hun buit. Wie herkent dit onbekende duo?
2018086529

Eerbeek, inbraak bij bedrijf
Op maandagavond 25 december (eerste kerstdag) wordt ingebroken bij een bedrijf aan de Coldenhovenseweg. Op bewakingsbeelden is te zien hoe een onbekend persoon een deur forceert en de bewakingscamera wegdraait. Bij de inbraak worden o.a. verschillende voedingsmiddelen weggenomen. Wie kent of herkent de onbekende inbreker?
2017590862

Arnhem, diefstal rugzak in restaurant
Op woensdagavond 7 maart stelen twee onbekende jongemannen een rugzak uit een restaurant aan de Oude Stationsstraat. Op bewakingsbeelden is duidelijk te zien hoe de twee binnenkomen en de rugzak op slinkse wijze wegnemen. Met de rugzak verlaten ze dan het restaurant. Mogelijk is één van de twee mannen al eerder betrokken geweest bij een diefstal van een portemonnee in december in hetzelfde restaurant.
2018105505

Nijmegen, bejaarde vrouw gewond bij straatroof op klaarlichte dag
Op woensdagmiddag 25 april rond 17.10 uur werd een 76-jarige vrouw met geweld beroofd van haar handtas op de Van Gentstraat. De bejaarde vrouw werd hard van achteren geduwd, waardoor zij ten val kwam. Ze werd met een gebroken heup, een gebroken pink en letsel aan haar gezicht opgenomen in het ziekenhuis. Haar tas werd later teruggevonden aan de Genestetlaan. In de uitzending diverse vragen en een signalement van de dader.
2018179114

Apeldoorn, man pleegt gewapende overval op tankstation
Op vrijdagavond 27 april rond 20.45 uur pleegt een onbekende man een gewapende overval op een tankstation aan de Laan van Orden. Met geld en sigaretten vlucht de onbekende man na de overval. De overvaller is tijdens maar ook kort na de overval vastgelegd door bewakingscamera’s. Door een camera in de omgeving ook zonder de bivakmuts die hij tijdens de overval droeg. Wie kent of herkent deze onbekende man?
2018182666

]]>
52.20331940000001 5.995238500000028
Apeldoorn - Beginnend bestuurder onder invloed en hardleers https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/5/02-apeldoorn-beginnend-bestuurder-onder-invloed-en-hardleers.html Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 04.00 uur een automobilist tegen de richting in rijden op de Meester van Rhemenslaan. Zij stelden nadere controle in, waaronder een blaastest. De later bleek beginnend bestuurder reed danig onder invloed. Na aanhouding en genomen maatregelen ging de man nogmaals de fout in door wederom achter het stuur te stappen; agenten zagen het gebeuren en grepen meteen in. nieuwsbericht Sat, 05 May 2018 14:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/5/02-apeldoorn-beginnend-bestuurder-onder-invloed-en-hardleers.html 2018-05-05T14:47:00Z Politieagenten zagen de bestuurder, van 27 jaar uit Apeldoorn, meerdere verkeersovertredingen maken. Zo nam hij bij een doodlopende weg het fietspad. Hierop werd hij door de agenten op de Wilhelmina Druckerstraat voor controle aan de kant gezet. De blaastest op straat gaf een "F", doorgaans een indicatie voor behoorlijk alcoholgebruik. Daarop kon de verdachte mee naar het politiebureau voor een ademanalyse. De uitslag bedroeg 810 ug/l, ruim boven de wettelijke grens van 88 ug/l voor beginnend bestuurders; immers voor deze doelgroep gelden strengere eisen. Hierop is het rijbewijs van de man ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van 12 uur opgelegd. Er werd een dagvaarding aan hem uitgereikt.

]]>
Toen politieagenten even later in de gaten hadden dat de achtergebleven auto van de verdachte wegreed, gingen zij erachteraan om de situatie in ogenschouw te nemen. Na staande houding bleek dat dezelfde man weer achter het stuur zat, nog steeds onder invloed en tijdens invordering van zijn rijbewijs. De 27-jarige werd opnieuw aangehouden en overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee. Aangezien het een militair betreft wordt het verdere onderzoek gedaan door de KMAR.

2018194410 ^MJV

]]>
52.2120329 5.955630499999984
Apeldoorn - Cafetaria in Apeldoorn overvallen https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/2/02-cafetaria-in-apeldoorn-overvallen.html Gisteravond rond 22.50 uur is er een snackbar aan de 1e Wormenseweg in Apeldoorn overvallen. De eigenaar is hierbij bedreigd door de overvaller. De overvaller is er met een onbekende buit vandoor gegaan en is op een fiets gevlucht in de richting van de Laan van Mensenrechten. De politie heeft een onderzoek ingesteld en is op zoek naar getuigen. nieuwsbericht Wed, 02 May 2018 08:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/2/02-cafetaria-in-apeldoorn-overvallen.html 2018-05-02T08:13:00Z Signalement

De Recherche is direct een onderzoek gestart. Daaruit kwam een signalement van de overvaller naar voren.

 • Blanke man
 • Normaal postuur
 • Gekleed in zwarte jas voorzien van zwarte capuchon
 • Jas heeft een opvallende witte rits in het midden van de jas
 • Jas is voorzien van steekzakken met een opvallende witte belijning
 • Zwarte bivakmuts met grote ronde open kijkgaten
 • Schoenen in donkere kleur met opvallende witte zool aan de achterzijde
]]>
Bent u getuige geweest van deze overval of heeft u meer informatie over de overval? Bel dan met ons via 0900 8844 of anoniem via 0800 7000. U kunt ook het tipformulier invullen.

2018188842 SP

]]>
52.2007418 5.973510099999999
Apeldoorn - Twee aanhoudingen na poging inbraak https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/02-apeldoorn-%E2%80%93twee-aanhoudingen-na-poging-inbraak.html De politie heeft maandagochtend een 22-jarige man en een 27-jarige man, beide afkomstig uit Zutphen, aangehouden op verdenking van vernieling en poging inbraak. De politie kwam de mannen op het spoor na een melding. nieuwsbericht Tue, 01 May 2018 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/02-apeldoorn-%E2%80%93twee-aanhoudingen-na-poging-inbraak.html 2018-05-01T12:01:00Z Even na 10:00 uur kreeg de politie een melding dat twee onbekende mannen met geweld de deur van een woning aan de Arnhemseweg aan het openbreken waren. De politie was snel ter plaatse, maar toen de verdachten de agenten in de gaten hadden sloegen ze op de vlucht. Een oplettende burger zag de mannen de Heeze wijk in rennen, waarop de agenten in de wijk naar de verdachten uit keken. Aan de hand van het opgegeven signalement van de verdachten en de richting waarin ze waren weggerend, kon de politie de mannen enige tijd later inrekenen.

]]>
Op het moment dat ze op de vlucht sloegen hadden de verdachten een zwarte, glanzende tas bij zich. Omdat ze de tas bij de aanhouding niet meer bij zich hadden, vermoedt de politie dat de mannen de tas in de wijk Heeze van zich hebben afgegooid. De politie is op zoek naar deze tas en eventueel andere spullen die mogelijk met het incident te maken hebben. Hebt u een zwarte tas in, of in de omgeving van de wijk Heeze gevonden of zien liggen? Laat het de politie weten via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met M 0800-7000. U kunt ook onderstaande tipformulier invullen.

2018186201 JR

]]>
Politielogo op jas 52.1905698 5.962344099999996
Gendringen, Arnhem, Apeldoorn, Renkum - Zaken in Bureau GLD van woensdag 2 mei 2018 https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-2-mei-2018.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald. nieuwsbericht Tue, 01 May 2018 04:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/1/zaken-in-bureau-gld-van-woensdag-2-mei-2018.html 2018-05-01T04:00:00Z Gendringen, man steelt kentekenplaten van geparkeerde auto
Een onbekende man steelt op zaterdagavond 30 december kentekenplaten van een geparkeerde auto aan de Handelsweg. De man parkeert zijn eigen auto echter vlak onder een bewakingscamera waardoor hij duidelijk in beeld is. Wie kent of herkent deze onbekende man?
2017599353

Arnhem, buurtbewoner betrapt woninginbreker op heterdaad
Op woensdagmorgen 14 maart ziet een buurtbewoner een onbekende man inbreken bij een huis aan het Mr. D. van Ruijvenpad. De buurtbewoner maakt met de mobiele telefoon foto’s van de onbekende man. Nadat deze de mobiele telefoon daarna met geweld probeert af te pakken, gaat hij er vandoor. In de uitzending een foto van de onbekende inbreker. Wie kent of herkent hem?
2018111070/2018111088

Arnhem, man pint na oplichtingstruc belastingdienst
Een onbekende man nam in 2017 verschillende keren grote bedragen op bij verschillende pinautomaten in Arnhem. Het geld dat op deze rekeningen was gestort was verkregen middels een oplichtingstruc waarbij bedrijven zogenaamd werden gebeld door een medewerker van de belastingdienst. De onbekende man staat duidelijk op bewakingsbeelden van de pinautomaat. Wie kent of herkent hem?
2018181048

Apeldoorn, overval op tankstation
Op vrijdagavond 27 april (Koningsdag) werd het tankstation aan de Laan van Orden overvallen door een onbekende man. De man kwam rond 20.30 uur het tankstation binnen, bedreigde de medewerker met een vuurwapen en ging er met een geldbedrag vandoor. In de uitzending meerdere vragen en het signalement van de overvaller.
2018182666

Renkum, bejaarde bewoner overloopt duo in woning
Op vrijdagavond 27 april rond 23.20 uur werd een 80-jarige inwoner van een pand aan de Lindelaan wakker van gestommel in zijn woning. Toen hij op inspectie ging in zijn woning, trof hij twee onbekende personen aan. Er ontstond een worsteling tussen de bewoner en het onbekende duo. Hierbij raakte de bejaarde bewoner licht gewond aan zijn arm en zijn hoofd. In de uitzending een gesprek met het slachtoffer en verschillende vragen.
2018182996

]]>
51.8733236 6.377306599999997
Apeldoorn - Twee zwaargewonden na steekincident https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/29/02-apeldoorn-twee-zwaargewonden-na-steekincident.html De politie doet onderzoek naar een steekincident bij een woning in Apeldoorn. Rond half drie kreeg de politie een melding van een vechtpartij aan de Heemradenlaan waarbij steekwapens werden gebruikt. Toen agenten ter plaatse kwamen troffen ze meerdere gewonden aan. nieuwsbericht Sun, 29 Apr 2018 08:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/29/02-apeldoorn-twee-zwaargewonden-na-steekincident.html 2018-04-29T08:44:00Z Twee mannen zijn zwaargewond, ze hebben steekwonden, naar het ziekenhuis gebracht. Een derde man werd ook voor controle naar het ziekenhuis gebracht. Het is voor de politie nog niet duidelijk wat er precies is gebeurd, en wie welke rol heeft gespeeld. Daarom zijn alle drie de mannen als verdachte aangemerkt. Twee andere mannen zijn ook als verdachte aangehouden. De verdachten zijn allemaal mannen en komen uit Apeldoorn, ze zijn tussen de 17 en 46 jaar oud.

Afgelopen nacht is er al een uitgebreid onderzoek opgestart. Zo is er met honden naar sporen gezocht. Dat onderzoek gaat vandaag verder. De politie zal mogelijke getuigen horen om een beter beeld te krijgen van het incident. Hebt u afgelopen nacht iets gezien, of hebt u informatie die met dit incident te maken heeft? Bel dan de politie via 0900-8844 of meld misdaad anoniem 0800-7000.

 

(2018184665 ^sk)

]]>
Telefoonscherm toont meldnummer 0900-8844 52.21115700000001 5.96992309999996
Apeldoorn - Politie zoekt getuigen na overval op tankstation https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/28/02-apeldoorn-politie-zoekt-getuigen-na-overval-op-tankstation.html Wie heeft er gisteravond iets opvallends gezien rond het tankstation aan de Laan van Orden? De politie doet die oproep na een overval op het tankstation. Op Koningsdag kwam een man rond half 9 ’s avonds de zaak binnen. nieuwsbericht Sat, 28 Apr 2018 08:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/april/28/02-apeldoorn-politie-zoekt-getuigen-na-overval-op-tankstation.html 2018-04-28T08:22:00Z De man bedreigde een medewerker met een vuurwapen, of iets dat daarop leek. Daarna ging de dader er met de buit vandoor. De politie werd even later gebeld, er is meteen een onderzoek gestart. Zo heeft de politie al mensen in de omgeving gehoord als getuige, maar de politie wil graag weten of er meer mensen zijn die iets opvallends gezien hebben gisteravond.

De dader is een man van 1,80-1,90 lang. Hij is naar schatting tussen de 25 en 35 jaar oud en heeft vermoedelijk een getinte huidskleur. Hij had een donkere jas aan. Hebt u deze man gisteravond gezien? Of hebt u iets anders gezien of gehoord dat mogelijk met deze overval te maken kan hebben? Bel dan de politie via 0900-8844. U kunt ook het tipformulier op deze pagina invullen.

 

(2018182666 ^sk)

]]>
Telefoonscherm toont meldnummer 0900-8844 52.20328359999999 5.935230000000047