Alle berichten | Arnhem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/arnhem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Arnhem nl Fri, 04 Dec 2020 20:10:45 GMT 2020-12-04T20:10:45Z nl Raalte/Arnhem - Illegaal vuurwerk aangetroffen in en rond woningen https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/02-raalte-arnhem-illegaal-vuurwerk-aangetroffen-in-en-rond-woningen.html Op dinsdag 1 december heeft de politie in twee plaatsen illegaal vuurwerk aangetroffen in en naast woningen waar ook kinderen verbleven. Dankzij tips wist de politie het vuurwerk te vinden en kon het in beslaggenomen worden. Er zijn twee verdachten aangehouden. nieuwsbericht Thu, 03 Dec 2020 10:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/3/02-raalte-arnhem-illegaal-vuurwerk-aangetroffen-in-en-rond-woningen.html 2020-12-03T10:02:00Z deze afbeelding is ter illustratie en is geen weergave van het daadwerkelijk in beslag genomen vuurwerk

Op dinsdagmiddag werd een woning gecontroleerd aan de Merwedestraat in Arnhem nadat er een anonieme tip binnenkwam. Agenten vonden 109 nitraten in een schuurtje naast de woning waar ook kinderen verbleven. Een 32-jarige man uit Bemmel en de bewoonster werden aangehouden. Beiden worden verdacht van het bezitten van illegaal vuurwerk. Zoals gebruikelijk wanneer we kinderen aantreffen in gevaarlijke situaties werd er een zorgmelding gemaakt. Daarnaast is de gemeente op de hoogte gesteld van de zaak.

In Raalte werd diezelfde dinsdag ‘s avonds in een woning aan de Iepensingel ongeveer 88 kilo vuurwerk gevonden. Ruim 25 kilo daarvan was illegaal en geknutseld vuurwerk. Een deel van dat vuurwerk lag op slaapkamers onder bedden opgeslagen. De mannelijke bewoner is aangehouden en ook hier heeft de politie een zorgmelding gemaakt.

]]>
We moeten er niet aan denken wat er gebeurd was als dat vuurwerk onder die bedden en in dat schuurtje was geëxplodeerd. Een vonkje van statische elektriciteit kan soms al voldoende zijn voor ontbranding en de gevolgen zijn dan niet te overzien. Niet alleen de bewoners, maar ook de buurt liep hierdoor enorm gevaar. Het is om die reden dat we hard optreden tegen het illegale vuurwerk.

Daarnaast kan het bezit van illegaal vuurwerk grote, persoonlijke gevolgen hebben. Je krijgt een aantekening op de justitiële documentatie en hebt daarmee een strafblad. Het afsteken van het vuurwerk zorgt daarnaast voor overlast en gevaar.

Meld signalen of vermoedens van vuurwerk en de handel ervan (op social media en daarbuiten) via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Zo kunnen wij passende actie ondernemen. Kijk voor antwoorden op vragen over (het bezit van) vuurwerk op onze themapagina.

2020570068 / 2020570673 JS

]]>
Illegaal vuurwerk in beslag genomen 52.3798566 6.2862366
Arnhem/Amersfoort - Hennepkwekerij ontruimd in onderzoek naar schietpartij Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/23/02-hennepkwekerij-ontruimd-in-onderzoek-naar-schietpartij-arnhem.html Op maandagochtend 23 november heeft de politie een hennepkwekerij ontruimd aan de Jansbinnensingel. De kwekerij werd gevonden nadat er in het pand een zwaargewonde man werd aangetroffen. De politie kwam hem op het spoor tijdens het onderzoek naar een schietpartij aan de Cronjéstraat in Arnhem. nieuwsbericht Mon, 23 Nov 2020 16:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/23/02-hennepkwekerij-ontruimd-in-onderzoek-naar-schietpartij-arnhem.html 2020-11-23T16:41:00Z De zwaargewonde man overleed in de nacht van vrijdag op zaterdag in het ziekenhuis. Het gaat om de 53-jarige bewoner van het pand. De politie heeft inmiddels vastgesteld hoe hij om het leven is gekomen, maar doet hier nog geen mededelingen over. In het pand werd in de kelder een hennepkwekerij met 248 planten gevonden. De stroom werd illegaal afgetapt. De burgemeester van Arnhem heeft het pand daarom gesloten.

]]>
Het onderzoek naar de schietpartij aan de Cronjéstraat loopt nog volop. Maandag is er sectie verricht op het lichaam van het 55-jarige slachtoffer. Het rechercheteam geeft op dit moment nog geen nieuwe informatie over de schietpartij of de achtergronden. Er is volop contact met het rechercheteam dat in Amersfoort onderzoek doet naar een dode man in de auto bij het Station om te kijken naar verbanden tussen de onderzoeken. Ook op het lichaam van deze 74-jarige man is maandag sectie verricht. Het rechercheteam dat in Arnhem onderzoek doet, onderzoekt ook nog steeds of er sprake is van een tot nu toe onbekend slachtoffer.

 

]]>
Tijdens het onderzoek zijn er meerdere tips van getuigen binnengekomen. Er werd verschillende keren met Meld Misdaad Anoniem (0800-7000) gebeld om informatie door te geven over betrokkenen. Het rechercheteam is blij met de tips die worden gegeven.

De rechercheteams zijn nu volop bezig om alle tips, sporen en andere informatie te verwerken. Op deze manier wordt vastgesteld wat er precies is gebeurd. Er worden pas nieuwe mededelingen verwacht als er een compleet beeld van alle gebeurtenissen is. Het is nog onbekend wanneer dat zal zijn.

]]>
Agent heeft hennepplant in handen 52.1535841 5.3787522
Arnhem/Amersfoort - Update in onderzoek naar misdrijven in Arnhem en Amersfoort https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/22/update-in-onderzoek-naar-misdrijven-in-arnhem-en-amersfoort.html De rechercheteams die onderzoek doen naar de schietpartij in Arnhem en de dode man in de auto in Amersfoort van afgelopen vrijdag, zijn volop bezig met onderzoek. Op vrijdag en zaterdag is er op drie locaties uitgebreid onderzoek gedaan: het woonadres van het slachtoffer in Laren (Gld.), de woning van het slachtoffer uit Soest en een pand aan de Jansbinnensingel in Arnhem. nieuwsbericht Sun, 22 Nov 2020 12:01:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/22/update-in-onderzoek-naar-misdrijven-in-arnhem-en-amersfoort.html 2020-11-22T12:01:00Z Op vrijdagmiddag werd in Amersfoort een dode man in een auto bij het station gevonden. Hij bleek door een misdrijf om het leven te zijn gekomen. Een Team Grootschalige Opsporing doet hier onderzoek naar. Later op de middag werd een zwaargewonde man in een auto in Arnhem aangetroffen. Hij overleed kort nadat hij gevonden werd. Het onderzoek naar deze zaak leidde naar een pand aan de Jansbinnensingel, waar eveneens een zwaargewonde man werd gevonden. Hij overleed later in het ziekenhuis. Ook voor de Arnhemse gebeurtenissen is een Team Grootschalige Opsporing ingesteld. 

Er wordt nu gekeken naar de verbanden tussen beide onderzoeken. Ook wordt er onderzoek gedaan naar de verhalen over een onbekend slachtoffer. Nu de sporen zijn veiliggesteld zal er vandaag verder gesproken worden met getuigen. Ook zal alle informatie die er tot nu toe beschikbaar is, verder onderzocht worden. De rechercheteams verwachten op dit moment niet dat er dit weekend nog een inhoudelijke update over de onderzoeken te geven is.

]]>
politie 52.1535841 5.3787522
Arnhem - Vuurwerkoverlast in wijk Geitenkamp (update) https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/21/02-arnhem-vuurwerkoverlast-in-wijk-geitenkamp.html Zaterdagavond 22 november heeft de politie in de Arnhemse wijk Geitenkamp vijf verdachten aangehouden voor het afsteken van illegaal vuurwerk. Een van de verdachten wordt ervan verdacht dat hij bewust vuurwerk naar anderen gooide. Ook werd er iemand aangehouden voor het beledigen van agenten. Verder zijn er verschillende verkeersboetes uitgedeeld aan mensen die voor overlast zorgden. nieuwsbericht Sun, 22 Nov 2020 09:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/21/02-arnhem-vuurwerkoverlast-in-wijk-geitenkamp.html 2020-11-22T09:19:00Z De politie was extra in de wijk aanwezig omdat er de voorgaande avonden ook al veel overlast van zwaar illegaal vuurwerk was. Op vrijdag kreeg de politie meerdere meldingen van grote groepen jongeren die overlast veroorzaakten door vuurwerk af te steken in de wijk Geitenkamp. Ook werd er vuurwerk naar auto’s gegooid en er zou in de lucht zou zijn geschoten, dat wordt nog onderzocht. De politie hield vrijdag een 27-jarige man uit Arnhem aan op verdenking van verstoring van de openbare orde en opruiing. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. En ook de komende tijd zal de politie alert blijven op de situatie in de wijk.

Gevaarlijk

Illegaal vuurwerk kan erg gevaarlijk zijn. Als iemand een partij illegaal vuurwerk op zolder of op een slaapkamer heeft liggen, kunnen er gewonden of doden vallen als er iets misgaat. Daarnaast horen we van verschillende wijkbewoners dat ze genoeg hebben van de overlast. En daarom doet de politie een beroep op de bewoners van de wijk. Weet je dat iemand een partij vuurwerk heeft liggen? Of weet je dat iemand er in handelt? Bel de politie dan via 0900-8844. Je kunt ook anoniem blijven, belt dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem)

 

   

]]>
Man rolt vuurwerkrol uit op straat 52.0035908 5.9388296
Arnhem - Onderzoek naar schietpartij Cronjéstraat https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/21/02-arnhem-onderzoek-naar-schietpartij-cronjestraat.html Vrijdagmiddag 20 november werd er aan de Cronjéstraat een zwaargewonde man in een auto aangetroffen. Toen agenten ter plaatse kwamen zagen ze dat de man was neergeschoten. Samen met de andere hulpdiensten werd er hulpverlening opgestart. Korte tijd daarna overleed het slachtoffer. Het gaat om een 55-jarige man uit Laren (Gld). nieuwsbericht Sat, 21 Nov 2020 18:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/21/02-arnhem-onderzoek-naar-schietpartij-cronjestraat.html 2020-11-21T18:11:00Z Update: op zondag 22 november om 13.00 is er een update over het onderzoek gepubliceerd. 

Er is direct een onderzoek gestart. In het onderzoek stuitte de politie op informatie die leidde naar een woning aan de Jansbinnensingel in Arnhem. Omdat er mogelijk wapens in het spel waren, werd er groot opgeschaald. Rond twee uur ’s nachts is de Dienst Speciale Interventies de woning binnen gegaan. Daar werd een zwaargewonde man aangetroffen. De man is overgebracht naar het ziekenhuis, waar hij is overleden. Over zijn identiteit doet de politie op dit moment geen uitspraken.

]]>
In de media gaan verschillende berichten over een link met een misdrijf in Amersfoort. Ook wordt er gesproken over een onbekend slachtoffer. De recherche kent deze verhalen en doet hier onderzoek naar. Het onderzoek is volop gaande om vast te stellen wat er precies is gebeurd. Over de link tussen de verschillende locaties en overleden personen kunnen daarom nog geen mededelingen gedaan worden.

]]>
Het team heeft nu de volgende vragen aan mogelijke getuigen:

  • Wie heeft vrijdagmiddag rond de Cronjéstraat iets gezien dat met deze zaak te maken kan hebben?
  • Wie heeft er vrijdag rond de Jansbinnensingel iets opvallends gezien dat met deze zaak te maken kan hebben?
  • Zijn er mensen die één van de mannen kennen en informatie hebben die relevant is voor het onderzoeksteam?

Bel vandaag nog met uw informatie naar de politie via 0900-8844. Wilt u anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

]]>
politie 51.9859298 5.9063949
Wijchen - Viertal verhoord in ondermijningsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/02-wijchen-viertal-verhoord-in-ondermijningsonderzoek.html Deze week heeft de politie een onderzoek naar ondermijning afgerond. Vier mannen zijn in dit onderzoek aangehouden en verhoord over hun rol in het faciliteren van hennepkwekerijen en onderdeel zijn van een crimineel samenwerkingsverband. De verdachten zijn afkomstig uit Tiel, Beneden-Leeuwen en Druten. nieuwsbericht Fri, 20 Nov 2020 17:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/20/02-wijchen-viertal-verhoord-in-ondermijningsonderzoek.html 2020-11-20T17:29:00Z Op basis van informatie stapte de politie 13 mei in Druten een woning binnen, in Boven-Leeuwen een bedrijfspand aan de Expeditieweg. Beiden werden doorzocht op basis van de Opiumwet . Op 30 juni doorzochten meerdere rechercheurs en politieagenten een woning in Druten, een woning in Nijmegen, twee woningen in Arnhem én een bedrijfspand in Wijchen. In Nijmegen zijn 300 hennepplanten aangetroffen, in Druten 200 planten. In Wijchen is diezelfde dag een growshop aangetroffen.

Hennep-coördinator Ramon Beers, werkzaam in politieteam Tweestromenland over die actie: “Een growshop verkoopt eigenlijk alles wat je nodig hebt voor hennepteelt. Dat kweken is niet zonder gevaar; we zien met regelmaat dan ook branden als gevolg van een illegale kwekerij.” De planten én materialen voor de productie van hennep zijn in beslag genomen en vernietigd.

Begin oktober zijn twee mannen aangehouden in Druten, zij zijn 38 en 39 jaar oud. Zij worden verdacht van het deelnemen aan een crimineel samenwerkingsverband. Zij hebben enkele dagen vastgezeten voor verhoor. Op 28 oktober zijn 2 andere mannen aangehouden en verhoord. Het gaat om 37-jarige man uit Tiel en een 49-jarige man uit Beneden-Leeuwen. Zij worden verdacht van het faciliteren van een hennepkwekerij (toelevering producten, organiseren van de inrichting). De verdachten zijn inmiddels weer in vrijheid gesteld in afwachting van de beslissing van de officier van justitie over hun verdere vervolging.

Onder- en bovenwereld
Met een ondermijningsonderzoek pakt politie het hele productieproces aan: vanaf de growshop tot en met de uiteindelijke afzet van hennep. Criminelen kunnen hun illegale activiteiten- of georganiseerde misdaad- vaak niet uitvoeren zonder de hulp van ‘gewone burgers’. Ook hebben criminelen bijvoorbeeld transport, opslagruimten, woningen en vergunningen nodig. Om het criminele vermogen wit te wassen is de bovenwereld ook van belang. In dit geval is er gebruikgemaakt van bedrijfspanden en een woning om ‘criminele activiteiten’ uit te voeren en veel geld te verdienen door illegale praktijken. 

Bestuurlijke aanpak
Daphne Bergman zit namens de burgemeesters in Gelderland-Zuid in een integrale stuurploeg. “Optreden tegen ondermijning vinden wij als lokaal bestuur, maar ook als politie en openbaar ministerie belangrijk. Doel is het gezamenlijk bestrijden van ondermijning. Samen pakken we die vermenging van onderwereld met de bovenwereld aan. We delen informatie over ondermijningsonderzoeken en springen in op zaken die vermoedens tonen van ondermijnende criminaliteit. En vergis je niet, daar gaat heel veel in om, het is een onzichtbare economie. Als organisaties delen we informatie en onderzoeken we signalen van ondermijning.”

Bergman is burgemeester in Beuningen. Het afgelopen jaar sloot zij verschillende panden nadat de politie in een woning of bedrijfspand drugs vond. “Sluiting van zo’n pand haalt de roulatie er uit. Het zorgt dat het niet langer als drugspand bekend staat. En dat bevordert de veiligheid en leefbaarheid voor de buurt.“

Wat kunt u doen tegen ondermijning?
Iedereen kan te maken krijgen met ondermijnende criminaliteit. Ziet, hoort of ruikt u onraad? Neem dan direct contact op met de politie via 112. Zo’n melding kan van belang zijn voor een onderzoek. Geeft u liever anoniem informatie door, dan kan dat uiteraard via Meld Misdaad Anoniem, via 0800-7000.
 

Meer informatie over het thema ondermijning, kijk dan op de themapagina van Politie.nl

]]>
51.8136739 5.7528948
Arnhem - Autobrand leidt naar hennepkwekerij in woning https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/19/02-arnhem-autobrand-leidt-naar-hennepkwekerij-in-woning.html Donderdagochtend 19 november rond 04:00 uur heeft een auto vlam gevat aan de Mierlostraat in Arnhem. De politie vermoedt brandstichting. Agenten die naar de melding toekwamen troffen op hetzelfde adres een hennepkwekerij aan. nieuwsbericht Thu, 19 Nov 2020 13:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/19/02-arnhem-autobrand-leidt-naar-hennepkwekerij-in-woning.html 2020-11-19T13:26:00Z De bewoner van het pand is aangehouden en de aangetroffen spullen zijn in beslag genomen. Of de autobrand samenhangt met de hennepkwekerij is nog onduidelijk en zal worden onderzocht.

]]>
Mensen die in de nacht van woensdag op donderdag iets hebben gezien, gehoord of meer weten over de mogelijke brandstichting aan de Mierlostraat worden gevraagd om zich te melden. Dat kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
Deze nummers zijn ook bereikbaar voor mensen die het vermoeden hebben van een hennepkwekerij in de buurt. Deze kwekerijen zijn levensgevaarlijk door het mogelijke brandgevaar en zorgen voor verloedering van de buurt. Online melden kan ook via het tipformulier.

^SV 2020549217

]]>
Afzetlint gebruikt bij een afzetting van een PD 51.9851034 5.898729599999999
Arnhem - Man in Arnhem mishandeld https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/02-arnhem-man-in-arnhem-in-elkaar-geslagen.html Gisteravond rond 21.38 uur is een 35-jarige man door vijf personen bedreigd en mishandeld. Een 36-jarige man uit Utrecht is op heterdaad aanhouden. Wat de aanleiding was voor de mishandeling wordt onderzocht. nieuwsbericht Wed, 18 Nov 2020 09:40:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/18/02-arnhem-man-in-arnhem-in-elkaar-geslagen.html 2020-11-18T09:40:00Z De man liet gisteravond zijn hond uit toen hij werd aangesproken door een onbekende man. Even verderop op de Fluitekruidstraat voegde nog vier personen zich toe aan de groep. De man werd tegen de grond geslagen en mishandeld. De politie heeft een 36-jarige man aangehouden en is op zoek naar getuigen en de andere vier personen.

]]>
Was u gister rond 21.30 uur in de buurt van de Fluitekruidstraat en bent u getuige geweest van deze mishandeling? Heeft u misschien camerabeelden of andere informatie wat ons kan helpen? Neem dan contact met ons op op 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

2020547184 SP

]]>
Nieuwe uniform politie 51.9632879 5.912278199999999
Arnhem - Opnieuw beroving in Park Presikhaaf https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-arnhem-opnieuw-beroving-in-park-presikhaaf.html Zaterdagavond moest de politie opnieuw naar Park Presikhaaf na een beroving. Op vrijdagavond werd er een jongeman beroofd. Dit keer werden twee studenten slachtoffer, het gaat om een 21-jarige vrouw en een 24-jarige man die in Arnhem wonen. De politie zoekt getuigen. nieuwsbericht Sun, 01 Nov 2020 09:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-arnhem-opnieuw-beroving-in-park-presikhaaf.html 2020-11-01T09:42:00Z Gezien het feit dat er geweld was gebruikt en het niet meteen duidelijk werd wat er gebeurd was, rukte de politie zaterdagavond groot uit. De politieheli werd ingezet, speurhonden kwamen ter plaatse en agenten zetten het park af en gingen op zoek naar de daders en sporen. Die werden helaas niet meer aangetroffen.

 

Uit de verklaringen van de slachtoffers blijkt dat ze tussen 21.00 en 21.30 in het park zaten. Daar werden ze door twee jonge mannen belaagd. De twee gebruikten geweld en dreigden met een mes. Ze gingen er met de spullen van de slachtoffer vandoor. De slachtoffers zijn niet gewond geraakt.

]]>
De politie zoekt nu mensen die iets gezien hebben of die informatie hebben over de daders.

  • Wie heeft er tussen 20.30 en 22.00 uur iets gezien rond Park Presikhaaf dat hiermee te maken kan hebben? Of wie woont in de omgeving en heeft camerabeelden waarop iets te zien is?
  • Wie heeft de daders in de omgeving van het park gezien? Het gaat om twee mannen, tussen de 20 en 25 jaar met een donkere huidskleur. Van een van hen is bekend dat hij een lichtbruine jas en een blauw mondkapje droeg.
  • Wie heeft meer informatie over de daders?

Als u iets weet komt de politie graag met u in contact. Bel via 0900-8844 om vandaag nog uw tips door te geven. Anoniem melden kan ook, u belt dan 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

(2020517261 sk)

]]>
Nachtelijke opname van een agent 51.9845662 5.9408253
Arnhem - Man beroofd in park Presikhaaf https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-arnhem-man-beroofd-in-park-presikhaaf.html Surveillerende agenten stuitten vrijdagavond 31 oktober op de Velperweg op een man die kort daarvoor was beroofd in Park Presikhaaf. De 21-jarige Arnhemmer moest al zijn spullen afgeven. Vermoedelijk zijn er drie daders op de vlucht geslagen. nieuwsbericht Sun, 01 Nov 2020 07:33:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/1/02-arnhem-man-beroofd-in-park-presikhaaf.html 2020-11-01T07:33:00Z De politie is een onderzoek gestart en zoekt mensen die vrijdagavond of in de daarop volgende nacht iets gezien hebben in de omgeving van park Presikhaaf of de Velperweg. Het kan zijn dat u daders hebt zien vluchten, te voet of met een voertuig. Maar misschien is er ook wel iets anders opgevallen. Als u in deze buurt woont, kan het ook zijn dat u camera’s hebt die iets hebben vastgelegd tussen vrijdagavond 22.00 en 24.00 uur.

Bel dan vandaag nog de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem melden via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

 

(2020515833 2020515770 sk)

]]>
Detail afzetlint 51.9845662 5.9408253
Arnhem - Update in onderzoek naar fatale mishandeling Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-arnhem-aanhoudingen-dodelijke-mishandeling.html Er zijn nog eens twee verdachten aangehouden die worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale mishandeling aan de Spijkerstraat op woensdagavond 28 oktober. Het gaat om twee minderjarige jongens uit Arnhem. nieuwsbericht Fri, 30 Oct 2020 14:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-arnhem-aanhoudingen-dodelijke-mishandeling.html 2020-10-30T14:50:00Z Eén jongen werd donderdagavond 29 oktober aangehouden, de andere jongen vandaag, 30 oktober. Deze twee verdachten hebben zich, in tegenstelling tot de andere vijf, zelf gemeld bij de politie. Zij zitten beiden vast en worden verhoord. Eén verdachte (van de eerste vijf) is inmiddels door het Openbaar Ministerie heengezonden lopende het onderzoek. Het gaat om de minderjarige jongen uit Westervoort, hij wordt niet langer als verdachte in deze zaak beschouwd.

Drie van de verdachten worden vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris.  Van de andere drie zal in het weekend worden besloten of ze langer moeten blijven vastzitten en aan de rechter-commissaris worden voorgeleid.

]]>
We merken dat er veel vragen zijn en geruchten rondgaan, vooral over de toedracht. Deze geluiden horen wij ook en we nemen die mee in het onderzoek. Dat is nog in volle gang en we onderzoeken alle mogelijke scenario’s. Als mensen informatie hebben over de mishandeling of de toedracht ervan horen we dat natuurlijk heel graag. Informatie delen kan door te bellen met 0900-8844. Het is ook mogelijk om informatie te delen zonder dat de politie weet van wie de informatie afkomstig is. Mensen kunnen dan bellen met 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omdat het onderzoek nog in volle gang is, zullen we in deze fase geen nadere informatie verstrekken.

Oorspronkelijk bericht 29-10-2020 | 19:43

De politie heeft op donderdag 29 oktober aan het eind van de middag vijf aanhoudingen verricht. De vijf worden verdacht van betrokkenheid bij een mishandeling op 28 oktober rond 21.15 uur van een 73-jarige man uit dezelfde plaats. De man kwam enkele uren later te overlijden in het ziekenhuis.

Het gaat om een achttienjarige jongen uit Rozendaal en vier minderjarigen (een uit Rozendaal, twee uit Westervoort en een uit Arnhem). De jongens zullen nader worden gehoord over de toedracht en ook over het motief.

Het horen zal –uiteraard met tussenpozen- gedurende enkele dagen plaatsvinden. De politie zal in deze fase geen nadere informatie verstrekken over het onderzoek.

]]>
aanhouding 51.9851034 5.898729599999999
Arnhem - Politie rolt drugsnetwerk op na maanden intensief onderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/30/02-arnhem-politie-rolt-drugsnetwerk-op-na-maanden-intensief-onderzoek.html De politie heeft de afgelopen dagen na maanden intensief onderzoek naar drugshandel zeven verdachten aangehouden. Bij doorzoekingen troffen agenten veel harddrugs, contant geld en dure spullen en voertuigen aan. Dit alles is in beslag genomen. Met de aanhoudingen heeft de politie een drugsnetwerk met een grote afzetmarkt in Arnhem en omgeving opgerold. nieuwsbericht Fri, 30 Oct 2020 08:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/30/02-arnhem-politie-rolt-drugsnetwerk-op-na-maanden-intensief-onderzoek.html 2020-10-30T08:21:00Z Foto ter illustratie.

Drugscriminaliteit is de gemeente Arnhem en de politie al tijden een doorn in het oog. Het zorgt voor veel overlast in de wijken en voor een onveiligheidsgevoel. Daarom wordt het hard aangepakt. Onderdeel van de aanpak is dat meldingen die met drugscriminaliteit te maken hebben zeer serieus worden genomen. Anonieme meldingen waren voor de politie aanleiding voor een groot onderzoek in Arnhem en omgeving.

Na een aantal maanden onderzoek werden maandag 26 oktober in Arnhem-Zuid twee mannen van 27 en 28 aangehouden. Zij worden verdacht van het dealen in drugs. Bij het doorzoeken van hun woningen troffen agenten in totaal meer dan 60.000 euro contant geld aan. Daarnaast zijn meerdere gsm’s, een auto en een bromfiets in beslag genomen. Op dezelfde dag vielen agenten een woning in Velp binnen. Daar werd een 44-jarige man aangehouden. Ook hij wordt verdacht van het dealen in drugs. In zijn woning werden meerdere attributen gevonden waarmee drugs wordt gewogen, versneden en verpakt. Ook werden er een hoeveelheid harddrugs aangetroffen. Deze woning werd vermoedelijk gebruikt als locatie om drugs te versnijden.

Afbeelding aangetroffen contant geld

 

 

]]>
In hetzelfde onderzoek kreeg de politie informatie over een drugsdealers netwerk in Duiven en Zevenaar en omgeving. Dit leidde op 15 oktober tot de aanhouding van vier mannen van 22, 24, 23 en 28 jaar uit Veenendaal, Zevenaar en Arnhem. Op locaties in Tolkamer en Zevenaar verrichte de politie doorzoekingen. Daarbij ontdekten agenten een grote handelshoeveelheid cocaïne en 35.000 euro aan contact geld. Ook werden luxe goederen zoals sieraden en meerdere voertuigen in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek. Mogelijk leidt dit tot nieuwe doorzoekingen en aanhoudingen.

]]>
Op de in beslag genomen auto staat met grote letters ‘afgepakt’. Ook de andere in beslag genomen spullen en het geld worden bij een veroordeling van de verdachten afgepakt. Dat is niet voor niets. De politie en het Openbaar Ministerie willen zoveel mogelijk geld terughalen dat verdiend is met criminele activiteiten. Criminelen die hun status ontlenen aan snel verdiend geld en daarmee een aanzuigende werking hebben op bijvoorbeeld jongeren in hun omgeving, moeten hard worden aangepakt in hun portemonnee. De boodschap is duidelijk: misdaad mag niet lonen!

In beslag genomen voertuig

 

]]>
Ook in dit onderzoek blijkt weer hoe belangrijk het is dat mensen vermoedens van drugscriminaliteit melden bij de politie. Dat kan heel eenvoudig via 0900-8844. Wilt u anoniem melden? Dat is dan ook geen probleem. Dit kan via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
Twee agenten houden man in gebouw aan 51.9851034 5.898729599999999
Arnhem - Politie start grootschalig onderzoek naar mishandeling van man met dodelijke afloop https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-politie-start-onderzoek-mishandeling-man-met-dodelijke-afloop.html De politie is een grootschalig onderzoek gestart naar een mishandeling van een man op de Spijkerstraat op woensdag 28 oktober 2020 rond 21.15 uur. Het slachtoffer, een 73-jarige man uit Arnhem, is naar het ziekenhuis gebracht en daar enkele uren later aan zijn verwondingen overleden. nieuwsbericht Thu, 29 Oct 2020 08:41:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/29/02-politie-start-onderzoek-mishandeling-man-met-dodelijke-afloop.html 2020-10-29T08:41:00Z De politie is op zoek naar mogelijk vijf personen die hierbij betrokken zijn en heeft via Burgernet dezelfde avond nog een oproep gedaan om met informatie te komen over het incident. 

Iedereen die informatie heeft wordt opgeroepen zich te melden bij de politie op 0900-8844. Als men anoniem wil blijven kan men bellen met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

We komen graag in contact met mensen die camerabeelden beschikbaar willen stellen aan de politie. Beschikt u over camerabeelden of over dashcambeelden, dan vragen wij u om deze te delen met de politie. Beelden en ander informatie kunt u uiteraard delen via het tipformulier.

]]>
logo 51.9828268 5.9198499
Arnhem - Getuigen gezocht na geweldsincident in Arnhem https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/02-arnhem-getuigen-gezocht-na-geweldsincident-in-arnhem.html De politie zoekt getuigen na een geweldsincident bij een tankstation aan de IJsseloordweg in Arnhem. Een 23-jarige man uit de gemeente Rheden zou daar in de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober rond 02:00 uur (wintertijd) zijn beroofd na een bezoek aan de tankshop. nieuwsbericht Sun, 25 Oct 2020 12:03:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/25/02-arnhem-getuigen-gezocht-na-geweldsincident-in-arnhem.html 2020-10-25T12:03:00Z Bij de beroving zou het slachtoffer zijn geslagen. Verschillende persoonlijke spullen werden buitgemaakt, evenals een geldbedrag. De politie gaat uit van twee daders die na het incident zijn gevlucht in een blauwe Fiat Punto. 

]]>
Wie iets heeft gezien of gehoord wordt gevraagd om zich te melden bij de politie. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000. Ook is de politie geïnteresseerd in dashcambeelden of andere beelden die mogelijk zijn gemaakt voor, tijdens of na het incident.

^SV 2020506451

]]>
Agent praat door portofoon 51.9851034 5.898729599999999
Arnhem - Mannen opgepakt voor geweld bij in scene gezette tienerdate https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/19/02-arnhem-mannen-opgepakt-voor-geweld-bij-in-scene-gezette-date-met-minderjarige.html Zaterdagavond heeft de politie vijf mannen aangehouden in verband met gebruik van geweld tegen een man in Park Sonsbeek in Arnhem. De man had online met een meisje afgesproken. Toen hij met zijn auto in het park aankwam, werd hij klemgereden door een andere auto. Vervolgens werd het portier van de auto van de man opentrokken. nieuwsbericht Mon, 19 Oct 2020 14:11:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/19/02-arnhem-mannen-opgepakt-voor-geweld-bij-in-scene-gezette-date-met-minderjarige.html 2020-10-19T14:11:00Z Uit verklaringen komt naar voren dat de vijf mannen op jacht waren naar mannen die met minderjarigen willen afspreken om seks, zogenoemde ‘pedojagers’. De man is, mogelijk door anderen, naar Arnhem gelokt door iemand die zich voordeed als meisje. Vervolgens zou er een oproep zijn geplaatst in een besloten Whatsappgroep om de man te ontmaskeren. Daaraan zouden de vijf gehoor hebben gegeven. Toen het portier werd opengetrokken stapte de man zelf uit. Er ontstond een worsteling, waarbij de man  verwondingen opliep aan zijn gezicht . Getuigen belden de politie, waardoor er in korte tijd agenten naar het park kwamen. Alle betrokkenen zijn aangehouden.

]]>
We zien over het algemeen dat burgers steeds vaker zelf actie ondernemen om daders op te sporen. En daar staan politie en OM positief tegenover als iedereen zich aan de regels houdt. We bewegen met de maatschappij mee waar het kan, maar burgers moeten zich wel houden aan de wet. Dat vergroot onze slagkracht en daarmee de veiligheid in heel Nederland.

Eigen onderzoek doen bij je fietsendiefstal en de dief op heterdaad aanhouden en overdragen aan de politie, helpt enorm en levert een bijdrage aan meer veiligheid in de samenleving. Maar bij onderzoek naar online kindermisbruik door burgers ligt het een stuk ingewikkelder. We raden het burgers sterk af om zich voor te doen als minderjarige om potentiele groomers op te sporen. Het mag nooit de bedoeling zijn dat burgers voor eigen rechter spelen. Wanneer daarbij strafbare feiten worden gepleegd, zal de politie dit altijd onderzoeken.

]]>
In dit geval worden de vijf mannen verdacht van openlijke geweldpleging. Ze verklaarden zelf dat het ging om een burgerarrest. De mannen zijn tussen de 19 en 36 jaar uit en komen uit de provincies Gelderland, Utrecht en Overijssel. Op basis van camerabeelden en verklaringen rijst echter niet het beeld dat het nodig was om geweld te gebruiken tegen de man, en daarom zijn de vijf ook aangehouden. Inmiddels is het onderzoek grotendeels afgerond en zijn de mannen heengezonden in afwachting van het vervolg van hun zaak.

De man uit Gelderland die online een afspraakje had gemaakt is ook aangehouden op verdenking van grooming. Hij wordt er van verdacht dat hij een afspraak met een minderjarige wilde maken en daarbij mogelijk op seks uit was. Ook hij is heengezonden in afwachting van het vervolg van zijn zaak.

]]>
Meld je bij de politie als je het vermoeden hebt dat iemand zich schuldig maakt aan misbruik van kinderen. De politie onderzoekt die vermoedens en grijpt direct in als dat nodig is. Bijvoorbeeld als er een kind in gevaar is. Als er voldoende bewijs is kan iemand voor de rechter gebracht worden.

(2020493843 sk)

]]>
xx 51.9851034 5.898729599999999