Alle berichten | Doetinchem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/doetinchem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Doetinchem nl Sat, 02 Dec 2023 07:43:25 GMT 2023-12-02T07:43:25Z nl Doetinchem - Gezocht - Poging plofkraak - Burgemeester van Nispenstraat - Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-poging-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html Aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem probeerden drie personen op 4 juli een plofkraak te plegen bij een juwelier. Herken jij de mensen op deze beelden? Laat het ons weten! verdachte Wed, 15 Nov 2023 11:47:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/oktober/02-poging-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html 2023-11-15T11:47:00Z Die nacht, rond 3.00 uur, naderden twee mannen lopend de deur van de winkel. Eén van hen deed iets bij de deur, terwijl de ander een spoel vasthield en een draad uitrolde. Een derde persoon kwam erbij. Toen de draad helemaal was uitgerold, liepen de drie mannen de hoek om. Er volgde een enorme ontploffing, die de hele buurt wekte. Voor de mannen had deze echter niet het gewenste effect: de deur was weliswaar zwaar beschadigd, maar het rolluik erachter was nog intact. Toen de mannen beseften dat ze de winkel niet in kwamen, gingen ze ervandoor.

Vragen

  • Herken je de mannen op de beelden misschien aan hun postuur, manier van lopen of kleding?
  • Heb jij camerabeelden van 4 juli van de Burgemeester van Nispenstraat? Zou je die willen bekijken en contact met ons willen opnemen als je personen of voertuigen op de beelden ziet?
  • Heb je die nacht iets gezien?
  • Heb je informatie opgevangen over deze poging tot plofkraak?

Neem dan contact met ons op! 

Contact

Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.96735433 6.28888563
Doetinchem - Gezocht - Diefstal – Terborgseweg – Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/02-diefstal---terborgseweg---doetinchem.html Op de markt in Doetinchem werd de marktopbrengst van een groenteman door toedoen van deze man een stuk minder. De man heeft namelijk geld dat in een kluisje in de cabine van de vrachtwagen lag gestolen. Wie weet wie dit is? verdachte Thu, 13 Jul 2023 15:35:33 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/02-diefstal---terborgseweg---doetinchem.html 2023-07-13T15:35:33Z Op camerabeelden is te zien dat de man op een onbewaakt moment in de cabine van de vrachtwagen wist te klimmen. In het compartiment achter de bestuurdersplek vond hij een kluisje waar 1500 euro in zat. Op andere beelden is te zien dat de man in een witte auto stapt en vervolgens vertrekt.

Vragen
Wie weet wie deze man is? Mogelijk in combinatie met de witte auto?

Contact
Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.95990975 6.29531017
Doetinchem - Gezocht - Plofkraak - Burgemeester van Nispenstraat - Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/02-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html Een juwelier in het centrum van Doetinchem was dinsdagnacht 4 juli het doelwit van een plofkraak. Daarbij is mogelijk een explosief afgegaan. Bij de ingang van het pand was een zwarte brandvlek te zien. Wie is er getuige geweest of heeft camerabeelden waar mogelijk iets op staat? verdachte Fri, 07 Jul 2023 05:47:58 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juli/02-plofkraak---burgemeester-van-nispenstraat---doetinchem.html 2023-07-07T05:47:58Z Buurtbewoners schrokken rond 3 uur 's nachts wakker van een enorme klap en zagen rook bij het pand van de juwelier aan de Burgemeester van Nispenstraat. Meerdere mannen probeerden de zaak binnen te komen maar dat mislukte. De daders waren in het zwart gekleed en gingen ervandoor op een scooter. 

Camerabeelden
De plofkraak vond dus plaats op de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem. We willen de mensen die in de omgeving vragen om hun camerabeelden te bekijken. Mogelijk staat daar iets opvallends op wat met deze zaak te maken kan hebben. Denk aan personen of voertuigen die daar rondreden. Daarnaast zijn we op zoek naar getuigen. Als je iets hebt gezien of meer informatie hebt over deze plofkraak dan horen we dat graag. 

Contact
Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

]]>
]]>
51.96725939 6.28897395
Doetinchem - Plofkraak bij juwelier in Doetinchem: politie zoekt getuigen https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/02-plokkraak-bij-juwelier-in-doetinchem-politie-zoekt-getuigen.html In de nacht van 3 op 4 juli rond 03.10 uur is er een plofkraak geweest bij een juwelier aan de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem. Meerdere mannen hebben geprobeerd de zaak binnen te komen, maar dat is niet gelukt. De verdachten zijn er vandoor gegaan. De politie zoekt nu getuigen. Tue, 04 Jul 2023 09:47:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/juli/4/02-plokkraak-bij-juwelier-in-doetinchem-politie-zoekt-getuigen.html 2023-07-04T09:47:00Z De mannen waren in het zwart gekleed en gingen er op een scooter vandoor. Wij zijn direct een onderzoek gestart. Dit betekent dat we een buurtonderzoek zijn gestart, dat we met getuigen spreken en dat we camerabeelden bekijken.

]]>
Getuigen gezocht

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien of meer informatie hebben. Ook zijn we op zoek naar mensen die in het bezit zijn van camerabeelden. U kunt in contact komen met de politie door te bellen met 0900-8844. Ook kunt u anoniem informatie doorgeven op www.meldmisdaadanoniem.nl of via 0800-7000.

2023302605 SP

]]>
51.96725939 6.28897395
Doetinchem - Politie verstoort drugshandel in de Achterhoek door in te grijpen in Telegramgroep https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/25/02-politie-verstoort-drugshandel-in-de-achterhoek-door-in-te-grijpen-in-telegramgroep.html De politie van het district Noord- en- Oost Gelderland (NOG) heeft deze week ingegrepen in een Telegramgroep waar drugs werd verhandeld. Het is de eerste keer dat een Telegramgroep waarin drugs wordt verkocht, volledig van de beheerder is overgenomen. Tue, 25 Apr 2023 13:44:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/25/02-politie-verstoort-drugshandel-in-de-achterhoek-door-in-te-grijpen-in-telegramgroep.html 2023-04-25T13:44:00Z De beheerder van de Telegramgroep is aangehouden op verdenking van drugshandel en het faciliteren van de handel in drugs. De politie doet op dit moment nader onderzoek. De (persoons)gegevens die in de groep rondgingen worden op dit moment veiliggesteld en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

In de Telegramgroep “Handelachterhoek” werden drugs, illegaal vuurwerk, sigaretten en medicijnen aangeboden. De Telegramgroep faciliteerde deze handel en maakte deze mogelijk, doordat verschillende handelaren aan elkaar werden gekoppeld. De aangekochte goederen werden gekocht om zelf weer door te verkopen of om zelf te gebruiken.

Het onderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het Flexteam NOG, collega’s uit de Basisteams in de Achterhoek, de Intelligence- en Cybercrime afdeling van de politie en Flexteams uit andere districten. Allemaal onder regie van het arrondissementsparket Oost-Nederland van het Openbaar Ministerie.

Larissa Huijmans, plaatsvervangend districtschef van politie Noord- en Oost- Gelderland: ‘Ook online zijn wij als één overheid aanwezig. Als wij merken dat op digitale plaatsen illegale activiteiten plaatsvinden, zullen wij samen met ketenpartners optreden, zoals wij dat ook gewend zijn om te doen in de wijk. We weten dat mensen tegenwoordig net zo vaak online rondhangen op een gemeenschappelijke plaats, als in de fysieke wereld en als men zich daar misdraagt kan dat evenzeer storend zijn voor de maatschappij. Dat zullen wij niet tolereren’.

]]>
‘Narcos’
Intensief digitaal onderzoek leidde naar de identiteit van de beheerder van de Telegramgroep, waarin de verdachte de username “Narcos” gebruikte. Maandagmiddag 24 april 2023 vielen agenten de woning van deze handelaar binnen en werd hij aangehouden. Het gaat om een man uit de gemeente Bronckhorst. De man wordt verdacht van drugshandel en het mogelijk maken en faciliteren van de handel in drugs. In zijn woning werden onder andere verdovende middelen en een aanzienlijk contant geldbedrag aangetroffen. Bij de zoeking was ook de Douane aanwezig. De verdachte zit nog vast en wordt verhoord. Hij zal zich vermoedelijk op een later moment moeten verantwoorden voor de rechter. Ook een 29- jarige vrouw is door de politie aangemerkt als verdachte. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

]]>
Telegrambericht van de politie
Accounts en groepen die zich (online) bezighouden met criminele activiteiten, zoals de handel in drugs en andere illegale goederen, doen er alles aan om hun gegevens afgeschermd te houden. Zowel handelaren als kopers wanen zich op Telegram anoniem. Na de aanhouding van de verdachte is het beheer van de Telegramgroep overgenomen om de handel te verstoren en te stoppen. De politie heeft in de Telegramgroep het onderstaande bericht verstuurd. De politie heeft vervolgens de Telegramgroep verwijderd. 

Ons bericht in de Telegramgroep:

“Deze groep is overgenomen door de politie. Alle data uit deze groep is bewaard. De beheerder van deze Telegramgroep zit op dit moment vast en wordt verhoord. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het is verboden om te handelen in drugs.  De maatschappelijke gevolgen van drugsgebruik zijn groot; drugs zijn verslavend, slecht voor je gezondheid en zorgen vaak voor financiële problemen. Ook zorgt de handel voor overlast en gaat het vaak samen met geweld. Wij nemen dit daarom zeer serieus. Op de handel in drugs staat een straf tot 8 jaar. Daarnaast deelt de politie informatie met andere overheidspartijen, zoals bijvoorbeeld de gemeente, de belastingdienst en het UWV. Wanneer drugs worden aangetroffen in een woning, kan de gemeente optreden en besluiten om de woning te sluiten. Ook kan de handel in drugs betekenen dat je je uitkering en/of toeslagen van de belastingdienst kwijtraakt. Stop met deze activiteiten! Je bent gewaarschuwd. Heb je hulp nodig of wil je anoniem chatten over je drugsgebruik? Ga dan naar www.iriszorg.nl”

]]>
Aanpak drugshandel
De bestrijding van de (lokale) handel in drugs heeft de aandacht van de politie. De handel en het gebruik van drugs kunnen veel overlast veroorzaken. De politie pakt daarom plaatsen waar drugs wordt gedeald aan. Het gebruik van drugs leidt namelijk tot meer criminaliteit en heeft schadelijke effecten voor de volksgezondheid.

Drugscriminaliteit heeft een aantrekkingskracht op jongeren en jongvolwassenen. Ook veel van de deelnemers van de Telegramgroep “Handelachterhoek” behoorden tot deze doelgroep. Dit is een zeer zorgwekkende ontwikkeling. Het komt dikwijls voor dat jongeren gratis drugs aangeboden krijgen met het doel om ze te ronselen voor criminele activiteiten. Jongeren bouwen zo een schuld op en worden vervolgens gedwongen om opdrachten uit te voeren. De politie vindt het daarom belangrijk dat deze praktijken zo snel mogelijk worden gestopt.

]]>
Integrale samenwerking
Ondermijning door georganiseerde criminaliteit is een complex vraagstuk. Criminaliteit wordt steeds complexer en sterker georganiseerd. Het is daarom belangrijk dat de politie samenwerkt met ketenpartners, om zo de krachten te bundelen en georganiseerde criminaliteit effectief aan te pakken.

Ook in dit onderzoek 04Anfield heeft de politie samengewerkt met ketenpartners, zoals de gemeente en de Douane. Er zal op basis van de informatie die uit het onderzoek naar voren komt worden bekeken of er nog meer informatie kan worden gedeeld met ketenpartners.

]]>
Meld verdachte situaties
Ziet u een verdachte situatie die mogelijk met de handel of productie van drugs te maken heeft, bijvoorbeeld een pand waar opeens veel aanloop is van verschillende, onbekende mensen? Bel de politie op 0900-8844 of bel anoniem met Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.

^SP

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Aanhoudingen in drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/4/02-doetinchem-aanhoudingen-in-drugsonderzoek.html De politie heeft dinsdagochtend 4 april en 23-jarige man en een 21-jarige man uit Doetinchem aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Tue, 04 Apr 2023 12:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/april/4/02-doetinchem-aanhoudingen-in-drugsonderzoek.html 2023-04-04T12:25:00Z Onder leiding van een rechter-commissaris werd op meerdere adressen in Doetinchem huiszoeking gedaan. Hierbij werden harddrugs, enkele kilo’s softdrugs, vuurwapens en een hoeveelheid contant geld aangetroffen. Deze goederen werden in beslaggenomen. Ook werden de twee mannen aangehouden.

Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. Het onderzoek is in volle gang en omwille van het onderzoek wordt geen verdere informatie verstrekt.

2022385580 HP

 

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Gezocht - Vuurwerkbom – van Rooseveltstraat – Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/02-vuurwerkbom---van-rooseveltstraat---doetinchem.html Wie heeft er meer informatie over de vuurwerkbom die afgelopen september afging bij een woning aan de Rooseveltstraat in Doetinchem? verdachte Thu, 16 Mar 2023 15:56:52 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/maart/02-vuurwerkbom---van-rooseveltstraat---doetinchem.html 2023-03-16T15:56:52Z Op woensdag 7 september rond 01:45 uur werden de bewoners ruw opgeschrikt door een enorme explosie. Het bleek dat er een vuurwerkbom was ontploft, waardoor de voordeur was opgeblazen. De ravage was enorm.

De dader heeft een enorm risico genomen. De explosie was zo krachtig dat zelfs een woning tegenover het pand beschadigd raakte. Gelukkig is er niemand gewond geraakt, maar er was ook een kind in de woning aanwezig en die is enorm geschrokken en bang geworden door de explosie.

Beelden

Op bewakingsbeelden is een man met een hoodie te zien. Hij lijkt iets met een aansteker aan te steken omdat zijn gezicht oplicht. Daarna volgt een enorme explosie.

 

]]>
We zijn meteen een onderzoek gestart en kunnen jouw hulp daarbij goed gebruiken. Heb je meer informatie over deze vuurwerkbom? Of weet jij wie de man is die we op de beelden zien? Misschien heb jij destijds iets gezien of gehoord wat met deze vuurwerkbom te maken kan hebben? Neem dan contact met ons op.

Contact

Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl

]]>
]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Gezocht - Winkeldiefstal – Hamburgerstraat – Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/02-winkeldiefstal---hamburgerstraat---doetinchem.html Op 5 oktober kwam een man samen met een vrouw en een kind in een kinderwagen een drogisterij binnen aan de Hamburgerstraat in Doetinchem. De man schroomde niet om in bijzijn van het kind een diefstal te plegen. Hij wist het veiligheidslabel van een parfum te verwijderen en vertrok zonder af te rekenen. Wie is deze man? verdachte Fri, 13 Jan 2023 07:56:20 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/januari/02-winkeldiefstal---hamburgerstraat---doetinchem.html 2023-01-13T07:56:20Z ]]> 51.96484754 6.31513759 Doetinchem - Controle in stadion De Vijverberg https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/17/02-doetinchem-controle-in-stadion-de-vijverberg.html De politie heeft vrijdag een controle gehouden in het stadion van voetbalclub De Graafschap. Met meerdere agenten en speciaal opgeleide honden werd er in onder meer het supportershome gezocht naar de mogelijke aanwezigheid van vuurwerk. Er is niets aangetroffen. Sat, 17 Dec 2022 12:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/17/02-doetinchem-controle-in-stadion-de-vijverberg.html 2022-12-17T12:15:00Z De club was uiterst meewerkend en ook bestuursleden van de supportersvereniging kwamen naar De Vijverberg. Algemeen directeur van De Graafschap Hans Martijn Ostendorp: “We begrijpen dat controles als deze uitgevoerd worden, waarbij gericht wordt gezocht naar verborgen drugs en vuurwerk. We zijn blij dat uit het onderzoek is gebleken dat er in ons stadion niet zulke zaken voorhanden zijn.”

Niet alleen De Graafschap

Vuurwerk komt helaas met enige regelmaat stadions in. Dat geldt niet alleen voor De Graafschap, maar voor alle clubs in Oost-Nederland. Een jong meisje liep in de eerste seizoenshelft nog brandwonden op door vuurwerk tijdens de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. De verdachte is door de politie opgespoord.

Op termijn worden meer controles niet uitgesloten. Naast de inzet van politie ligt er ook een belangrijke verantwoordelijkheid bij clubs. ‘’Laten we er samen voor zorgen dat wedstrijden veilig en daarmee toegankelijk zijn voor iedereen’’, besluit Naomi Hoekstra, portefeuillehouder Voetbal voor de eenheid Oost-Nederland.

^SV 2022583362

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Vier aanhoudingen na reeks diefstallen met geweld en mishandelingen https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/vier-aanhoudingen-na-reeks-diefstallen-met-geweld-en-mishandelingen.html In september en oktober werden in de gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek verschillende jongeren slachtoffer van diefstal met geweld. Enkele jongeren werden hierbij ook mishandeld. Een jongen van 18 uit de gemeente Oude IJsselstreek is aangehouden voor vier gevallen van diefstal met geweld. Een jongen van 16 uit Doetinchem en jongen van 17 uit de gemeente Oude IJsselstreek zijn ook aangehouden voor een van die incidenten. Bij dit incident is een slachtoffer meerdere malen hard tegen het hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag. De drie worden daarom ook verdacht van poging doodslag. Een 18-jarige jongen uit Doetinchem is eveneens aangehouden op verdenking van diefstal met geweld. Fri, 09 Dec 2022 10:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/december/9/vier-aanhoudingen-na-reeks-diefstallen-met-geweld-en-mishandelingen.html 2022-12-09T10:18:00Z De politie startte een onderzoek na enkele geweldsincidenten in de gemeente Doetinchem en Oude IJsselstreek.

Op 12 september moesten twee 18-jarige jongens op het Julianaplein in Doetinchem onder bedreiging van geweld geld overmaken naar een bankrekening. Dit gebeurde nadat het tweetal was aangesproken door enkele andere jongens die aangaven dat ze zich in ‘hun wijk’ bevonden.

Op 29 september werd een 18-jarige jongen op het treinstation in Terborg door meerdere jongens ernstig mishandeld. Hij werd geschopt en geslagen. Korte tijd later werden dezelfde jongen en een vriend van hem op het treinstation in Gaanderen opnieuw belaagd. Ze werden geslagen, één van de slachtoffers werd meerdere malen, hard tegen het hoofd geschopt terwijl hij op de grond lag.

Op 8 oktober werden twee jongens in Doetinchem op de Burgemeester van Nispenstraat in Doetinchem aangesproken door een groepje jongens. Onder bedreiging van geweld werd de telefoon van een van hen weggenomen. De telefoon werd later teruggevonden in de woning van een van de verdachten en is teruggegeven aan de eigenaar.

Op 28 oktober moest een 19-jarige jongen op het Stationsplein in Doetinchem onder bedreiging zijn telefoon afgeven. Ook werd hij geschopt en geslagen.


Getuigen en camerabeelden

Meerdere getuigen werden gehoord en camerabeelden werden bekeken. Hieruit bleek dat de 16-jarige jongen uit Doetinchem en de twee 18-jarige jongens als verdachte aangemerkt konden worden in alle zaken. De 17-jarige jongen uit de gemeente Oude IJsselstreek kon worden aangemerkt als verdachte van de mishandeling op 29 september. Zij zijn aangehouden en verhoord. Het onderzoek is nog niet afgerond en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Gezocht - Cafer Güngör doodgeschoten in deuropening https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/1994/02---cold-case-cafer-gungor/cafer-gungor-doodgeschoten-in-deuropening.html [UPDATE: Cold case zaak van Cafer Güngör in 1994 doodgeschoten] Op zaterdag 2 juli 1994 rond 6.00 uur wordt Cafer Güngör (53) wakker van de bel. Zijn vrouw en vier kinderen liggen nog te slapen. Cafer opent beneden de voordeur. dossier Wed, 14 Sep 2022 13:37:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/1994/02---cold-case-cafer-gungor/cafer-gungor-doodgeschoten-in-deuropening.html 2022-09-14T13:37:00Z slachtoffer Cafer Güngör 51.96484754 6.31513759 Doetinchem - Vrouw aangehouden in cold case Sem Vijverberg https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-doetinchem-aanhouding-cold-case.html Een vrouw uit Doetinchem is aangehouden in de zaak rond de dood van baby Sem Vijverberg. De politie vermoedt dat zij de moeder is van de gevonden baby in 2006. Een DNA-onderzoek moet uitsluitsel geven. De vrouw wordt ook verdacht van betrokkenheid bij de dood van de baby. Wat haar rol precies is bij de dood en het achterlaten van het lichaampje wordt onderzocht. Wed, 07 Sep 2022 11:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/7/02-doetinchem-aanhouding-cold-case.html 2022-09-07T11:02:00Z Na een grote mediacampagne in 2021 zijn ongeveer tachtig tips binnengekomen die zijn onderzocht. Eén van de tips is anoniem doorgegeven en bevatte gerichte informatie. Naar aanleiding van deze tip kreeg het coldcaseteam Oost-Nederland de vrouw in beeld. Verdere informatie over deze zaak wordt op dit moment niet gedeeld.

]]>
Antwoorden

Gedurende de campagne deed de politie een uiterste poging, na al die jaren, antwoorden te vinden. Op verschillende manieren is aandacht gevraagd voor de zaak. Voetbalvereniging De Graafschap doopte stadion de Vijverberg eenmalig om naar het Sem Vijverberg stadion en zanger Xander de Buisonjé maakte een lied. Ook verschillende televisie-uitzendingen stonden stil bij de hernieuwde aandacht. Die aandacht was doorslaggevend.

]]>
Nooit te laat om te praten

In totaal zijn ongeveer tachtig tips binnengekomen en onderzocht. Eén tip maakte het verschil. In onderzoeken naar onopgeloste misdrijven is het vaak zoeken naar dat ene puzzelstukje. Door op verschillende manieren aandacht te –blijven- vragen voor onopgeloste zaken, kan na jaren alsnog het ontbrekende stukje boven water komen. Deze zaak is daar het voorbeeld van.

]]>
Sem Vijverberg

In januari 2006 vinden spelende kinderen het levenloze lichaampje van een jongetje in de rietkraag van de Kapperskolk in Doetinchem. Uit onderzoek komt vast te staan dat de baby door geweld om het leven is gebracht en is achtergelaten. Het jongetje krijgt uiteindelijk een naam. Sem Vijverberg. Eén van de kinderen die de jongen had aangetroffen, vindt Sem een leuke naam. De achternaam Vijverberg is een verwijzing naar het stadion van de Doetinchemse voetbalclub De Graafschap. 

Sem wordt op 9 februari 2006 begraven in Doetinchem. In bijzijn van de burgemeester, de politie, de betrokken families die Sem in het water hebben gevonden en buurtbewoners, wordt het jongetje naar zijn laatste rustplaats gebracht.

]]>
Impact

De zaak heeft altijd een grote impact gehad in Doetinchem en daarbuiten. We realiseren ons dat ook deze aanhouding kan zorgen voor een grote impact op betrokkenen zowel rond de verdachte als binnen de politie. Rechercheurs hebben de afgelopen jaren nauwe betrokkenheid gehad en gehouden bij deze zaak. Veel kranten en omroepen hadden op verschillende momenten aandacht voor het onderzoek. Ook regionale en landelijke opsporingsprogramma’s vroegen aandacht voor de zaak. Daarnaast zijn er reconstructies gemaakt. De komende tijd doet het coldcaseteam Oost-Nederland verder onderzoek op zoek naar antwoorden die zestien jaar lang onbekend zijn gebleven.

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Gezocht - Winkeldiefstal - Zaagmolenpad - Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/02-winkeldiefstal---zaagmolenpad---doetinchem.html Dit duo maakte gebruik van een zelfscankassa, maar rekende niet alles af. Op beelden is te zien hoe ze te werk gaan. Ze rekenen een pakje zakdoekjes af en gaan met een volle kar de winkel uit. De gestolen spullen stoppen ze in een bestelbus en ze rijden weg. Wie herkent dit duo? Mogelijk in combinatie met een witte bestelbus? verdachte Wed, 01 Jun 2022 06:46:50 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/mei/02-winkeldiefstal---zaagmolenpad---doetinchem.html 2022-06-01T06:46:50Z

]]>
]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Dertien verdachten na reeks brutale diefstallen https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/14/02-achterhoek-dertien-verdachten-na-reeks-brutale-diefstallen.html De politie heeft dertien verdachten in beeld na een reeks brutale diefstallen van dure apparatuur. Het gaat om machines die worden gebruikt in het grondverzet, veelal shovels en kranen. De incidenten vonden plaats tussen maart en juli 2021, voornamelijk in de Achterhoek. Negen verdachten zijn daadwerkelijk aangehouden, vier verdachten werden gehoord. Thu, 14 Apr 2022 12:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/april/14/02-achterhoek-dertien-verdachten-na-reeks-brutale-diefstallen.html 2022-04-14T12:39:00Z In totaal is er in het afgelopen halfjaar door de recherche van de teams Achterhoek Oost en Achterhoek West onderzoek gedaan naar vijftien zaken. In dertien zaken ging het om diefstal. Er werden dure machines weggenomen in Aalten, Etten, Hasselt, Klarenbeek, Olst, ’s-Heerenberg, Silvolde, Terborg, Tiel, Ulft, Winterswijk, Zevenaar en Zieuwent. Bij een zaak in Doetinchem bleef het bij een poging tot diefstal en bij een zaak in Amsterdam ging het om de verduistering van een geleasede graafmachine.

Gigantische schade

De waarde van de machines loopt in sommige gevallen op tot tienduizenden euro’s. De economische schade voor de desbetreffende ondernemers lag in werkelijkheid nog veel hoger, doordat werkzaamheden niet konden worden uitgevoerd, projecten vertraging opliepen of doordat er extra materiaal gehuurd moest worden.

Verdachten

Bij één van de verdachten, een 35-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, werd een sleutelbos met tientallen valse sleutels van shovels aangetroffen en inbeslaggenomen. Uit onderzoek bleek dat de machines deels in Duitsland te koop werden aangeboden. Een 23-jarige man uit Winterswijk werd met een gestolen shovel uit Nederland aangehouden in de plaats Everwinkel in Duitsland. De man werd door de Duitse politie verhoord, nadat een particulier recherchebureau de Duitse politie had getipt. Bij een hoofverdachte – een 28-jarige man uit Doetinchem – werden thuis ook zo’n 300 hennepstekken aangetroffen.

De overige verdachten zijn drie mannen uit Winterswijk (25, 27 en 31 jaar), twee mannen uit Doetinchem (22 en 25 jaar), een 28-jarige man uit Terborg, een 36-jarige vrouw uit Apeldoorn, een 41-jarige man uit Dieren, een 46-jarige man uit Deventer en een 47-jarige man uit Almelo.

Significante daling aangiftes

Uiteindelijk zijn er negen shovels teruggevonden. Ook een aanhangwagen kon terug worden gebracht bij de rechtmatige eigenaar. Na alle aanhoudingen nam het aantal aangiftes significant af. Met de branche zal worden overlegd hoe dergelijke diefstallen in de toekomst kunnen worden voorkomen. Belangrijke tip voor eigenaren is om duur materiaal te voorzien van GPS.

^SV

]]>
51.96484754 6.31513759
Doetinchem - Gezocht - Winkeldiefstal – Houtsmastraat – Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/02-winkeldiefstal---houtsmastraat---doetinchem.html Op 19 december stalen twee mannen tientallen opzetborstels voor elektrische tandenborstels uit een drogisterij aan de Houtsmanstraat in Doetinchem. De mannen wisten precies waar ze moesten gaan staan en hoe ze de diefstal konden afschermen. Uit het zicht van de medewerkers stopte één man meerdere opzetborstels in een tas. verdachte Wed, 13 Apr 2022 08:24:37 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/april/02-winkeldiefstal---houtsmastraat---doetinchem.html 2022-04-13T08:24:37Z Toen de mannen de winkel verlieten, ging het alarm af. Eén man zette de tas met gestolen opzetborstels buiten de winkel neer, liep terug naar binnen en deed alsof er niets was gebeurd. 

]]>

  • Wie zijn de twee mannen op de beelden?
  • Wie weet meer over deze diefstal?
]]>
]]>
51.96484754 6.31513759