Alle berichten | Doetinchem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/doetinchem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Doetinchem nl Wed, 14 Apr 2021 19:00:44 GMT 2021-04-14T19:00:44Z nl Doetinchem - Gezocht - Cold case: dood gevonden baby Doetinchem https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-coldcase-sem-vijverberg/de-zaak.html [UPDATE: Op zondagmiddag 29 januari 2006 vinden spelende kinderen een dode baby in het bevroren ijs van de ‘Kapperskolk’ in Doetinchem. De baby, een pasgeboren jongetje blijkt door fors geweld om het leven te zijn gebracht.] Op zondagmiddag 29 januari 2006 vinden spelende kinderen een dode baby in het bevroren ijs van de ‘Kapperskolk’ in Doetinchem. De baby, een pasgeboren jongetje blijkt door fors geweld om het leven te zijn gebracht. De kinderen vertellen het verhaal van de vondst aan hun ouders die direct gaan kijken en de politie bellen. dossier Wed, 07 Apr 2021 10:09:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/dossiers/2021/02-coldcase-sem-vijverberg/de-zaak.html 2021-04-07T10:09:00Z Graf Sem Vijverberg 51.956158230062705 6.279618245677141 Doetinchem - Coldcase onderzoek baby Sem Vijverberg: hoopvolle tips https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/6/02-doetinchem-update-sem-vijverberg.html Doetinchem – In het onderzoek naar de dood van het pasgeboren jongetje Sem Vijverberg is de afgelopen weken veel informatie gedeeld. Het coldcaseteam Oost-Nederland heeft rond de 70 tips binnengekregen waaronder enkele hoopvolle. nieuwsbericht Tue, 06 Apr 2021 14:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/april/6/02-doetinchem-update-sem-vijverberg.html 2021-04-06T14:26:00Z Sem Vijverberg is een jongetje dat in januari 2006 dood gevonden is in het bevroren water van een vijver in Doetinchem. Onlangs is opnieuw aandacht gevraagd voor deze coldcase om erachter te komen wie zijn ouders zijn, wie verantwoordelijk is voor zijn dood en voor het achterlaten van het lichaampje in de vijver.

]]>
In Opsporing Verzocht van dinsdag 6 april wordt een extra oproep gedaan naar een anonieme melder. Deze tipgever zocht op 22 maart contact met Meld Misdaad Anoniem. Men wil graag meer weten over de gedeelde informatie over namen van een mogelijke moeder en vader, over de doodsoorzaak en over het achterlaten van het jongetje in de vijver. Deze melder wordt gevraagd contact op te nemen met de TCI voor een vertrouwelijk gesprek. Hierbij wordt de identiteit van de tipgever afgeschermd. Voor deze zaak is een speciaal nummer opengesteld: Team Criminele Inlichtingen (TCI) 06-84342029. TCI kan garanderen dat je anoniem blijft voor de dader en je identiteit wordt ook niet bekend bij de rechercheurs van het onderzoek en de Officier van Justitie, TCI geeft alleen je informatie door aan het onderzoeksteam. Er wordt dus alles aan gedaan om de dader te pakken en jou gegevens afgeschermd te houden.

]]>
Naast de informatie die de anonieme melder heeft gedeeld, is er nog meer waardevolle informatie binnengekomen na de verschillende acties de afgelopen weken. Het onderzoeksteam is met die informatie erg geholpen. De afgelopen weken is er een groots mediaoffensief geweest. In Doetinchem is geflyerd en zijn tientallen abri’s gevuld met posters over deze zaak. Voetbalclub de Graafschap heeft op 2 april gespeeld in het Sem Vijverberg Stadion, een wedstrijd die in het teken stond van Sem Vijverberg. Ook Xander de Buisonjé brengt een ode aan het omgebrachte jongetje. Samen met producer Edwin van Hoevelaak en diverse bekende muzikanten maakte hij geheel belangeloos het nummer Er is nog hoop waarvan de opbrengsten gaan naar twee goede doelen.

]]>
Foto grafje sem vijverberg 51.96469949999999 6.2937736
Doetinchem - Coldcaseteam politie overweldigd door reacties https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/02-doetinchem---cold-case-team-politie-overweldigd-door-reacties.html Het coldcaseteam Oost Nederland is overweldigd door alle reacties die de afgelopen week zijn binnen gekomen naar aanleiding van de nieuwe campagne en het onderzoek naar de gewelddadige dood van baby Sem Vijverberg in januari 2006. Dit leverde, inclusief de tips naar aanleiding van Opsporing Verzocht, inmiddels al rond de 50 tips op. Het team bedankt alle tipgevers voor de aangeleverde informatie en gaat ermee aan de slag. nieuwsbericht Wed, 31 Mar 2021 07:38:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/31/02-doetinchem---cold-case-team-politie-overweldigd-door-reacties.html 2021-03-31T07:38:00Z De campagne die sinds vorige week zaterdag wereldkundig werd gemaakt, leverde zeer veel publiciteit op zowel regionaal als nationaal. Diverse dagbladen, nieuwssites, radiostations en televisieprogramma’s besteedden uitgebreid aandacht aan deze cold case en de unieke samenwerking met voetbalclub De Graafschap en zanger Xander de Buisonjé.

]]>
“Het is hartverwarmend om te zien hoeveel enthousiasme en betrokkenheid er is in de samenleving om dit intrieste misdrijf op te lossen en de waarheid te achterhalen” aldus onderzoeksleider Ferdinand Schellinkhout. “Het kan niet zo zijn dat we accepteren als maatschappij dat een weerloos en pasgeboren kind met grof geweld wordt omgebracht, in een koude vijver wordt achtergelaten en het met een verzonnen naam wordt begraven. Wij willen dit kind zijn echte naam geven en achterhalen wie hem dit heeft aangedaan”.

]]>
Aan de campagne werkten ook diverse andere mensen mee. Directeur Hans Martijn Oostendorp van voetbalclub De Graafschap omarmde het voorstel om samen te werken meteen. De club is verankerd tot in de haarvaten van de Doetinchemse samenleving en wil graag meer betekenen voor de stad en regio dan alleen voetbal. Ook producer Edwin van Hoevelaak (bekend van hits van André Hazes jr, Jeroen van de Boom, Nick&Simon en Wolter Kroes) wilde zijn medewerking, studio en netwerk graag volledig belangeloos inzetten voor dit project. Via hem werd zanger Xander de Buisonjé, zelf vader van een zoon die Sem heet, benaderd voor het schrijven van een speciaal lied. Dit nummer, getiteld “Er is nog hoop” werd daarna ook wederom volstrekt belangeloos ingespeeld door diverse topmuzikanten zoals gitarist Marcel Fisser, drummer Marijn van de Berg en bassist Edwin de Groot, allen bekend van het tv programma De beste zangers.

Het lied ‘Er is nog hoop’ is o.a. te beluisteren via Spotify en alle opbrengsten gaan naar stichting Nidaa, kenniscentrum voor vondeling leggen en babydoding en naar stichting De beschermde wieg, waar een baby anoniem te vondeling kan worden gelegd en acute hulp kan worden verleend aan zwangere vrouwen in nood.

]]>
Op vrijdagavond 2 april om 20.00 uur speelt voetbalclub De Graafschap tegen FC Dordrecht. Ter gelegenheid van de cold case zal het stadion die avond eenmalig worden omgedoopt tot het Sem Vijverberg stadion. De spelers van zowel de thuis- als de bezoekende club én de arbitrage zullen opkomen in een speciaal voor deze gelegenheid ontworpen shirt en een minuut stilte in acht nemen. Ook sponsoren van de club werken aan de actie mee door de boarding langs het veld gedurende dit moment ter beschikking te stellen. Gedurende de wedstrijd zijn er op de tribune grote spandoeken aangebracht waarop aandacht wordt gevraagd voor de cold case Sem Vijverberg. De wedstrijd wordt uitgezonden via ESPN.

]]>
Gedurende de afgelopen week zijn er al diverse tips bij het team aangeleverd. Daar is het team heel dankbaar voor. Heeft u ook informatie of vermoedens wie (een van de) ouders van Sem is/zijn of wie er betrokken is geweest bij zijn dood of het achterlaten in de vijver?

Neem dan alstublieft contact op! Dat kan via het gratis telefoonnummer van de tiplijn: 0800-6070. Wilt u anoniem informatie delen? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. 

Voor de tip die leidt tot de oplossing in deze zaak is een beloning van €15.000,- beschikbaar.

Meer informatie over het onderzoek vindt u op: www.politie.nl/semvijverberg

]]>
politie 51.96469949999999 6.2937736
Nederland - Opsporing Verzocht over cold case baby Sem https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/30/opsporing-verzocht-30-maart-2021.html Het is nooit opgehelderd wat er met de pasgeboren baby Sem is gebeurd. Het jongetje werd in 2006 gevonden in een bevroren vijver in Doetinchem. Het coldcaseteam van de politie Oost-Nederland roept de hulp van het publiek in, ook vanavond in Opsporing Verzocht. nieuwsbericht Tue, 30 Mar 2021 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/30/opsporing-verzocht-30-maart-2021.html 2021-03-30T14:36:00Z Op 29 januari 2006 vinden drie jonge kinderen in Doetinchemse wijk De Hoop iets wat op een pop lijkt. Thuis vertellen ze over hoe echt de pop leek. De ouders van de kinderen vertrouwen het niet. Teamleider Ferdinand Schellinkhout: ´Zo wordt het naakte lichaampje van het jongetje ontdekt. De kinderen gaven hem een voornaam. Op zijn grafje staat de naam Sem Vijverberg, waarbij de achternaam verwijst naar een markante locatie in Doetinchem, namelijk het voetbalstadion van De Graafschap.´

]]>
Waarschijnlijk heeft Sem maar een paar uur geleefd. Hij is gezond ter wereld gekomen, maar is bezweken aan zwaar geweld. 'Waarna hij naakt werd achtergelaten in de vijver. Dat is zo hard. Het jochie heeft nooit een kans gehad', aldus Schellinkhout.

Het park waarin Sem werd achtergelaten heeft een bijzondere geschiedenis. Veertien jaar voor Sem werd daar ook al een kindje aangetroffen. 'Dat leefde nog. Gelukkig werd het toen op tijd gevonden.' De teamleider sluit niet uit dat de moeder van deze baby ook de ouder van Sem is. 'Het is een van de scenario’s die we onderzoeken.' Ondanks grootschalige onderzoeken en het natrekken van DNA-sporen, kwam er geen doorbraak in de zaak Sem.

]]>
Het coldcaseteam doet vijftien jaar na de vondst weer een poging en pakt daarbij groot uit. Dinsdagavond zendt Opsporing Verzocht een uitgebreid item over Sem uit. En daar stopt het niet. Ook voetbalclub De Graafschap stapt naar voren. Schellinkhout: 'Vrijdag zal het stadion eenmalig het ‘’Sem Vijverberg stadion’’ heten. De spelers, van zowel de thuisclub als de bezoekende ploeg en de scheidsrechters komen in speciale shirts het veld op en houden een minuut stilte. Via de shirts, grote spandoeken op de tribunes en de reclameborden worden mensen die iets weten, opgeroepen te reageren. Het maakt niet uit dat het vijftien jaar geleden gebeurde. Het is nooit te laat om te reageren. ESPN zendt beelden van deze wedstrijd gratis uit, zodat veel mensen deze boodschap kunnen zien.'

Bij de ultieme poging om de waarheid te achterhalen, levert ook zanger Xander de Buisonjé een bijdrage inde vorm van het lied ’’Er is nog hoop’’. Schellinkhout: 'Hij heeft een hartverwarmend nummer gemaakt. Het is echt een muzikaal monument voor Sem. Hij, producer Edwin van Hoevelaak en de musici deden dit belangeloos omdat ze achter onze zoektocht staan. Diverse kranten, nieuwssites, radio- en tv-programma´s hebben al aandacht aan het lied en daarmee aan deze zaak besteed.'

]]>
'Dus als mensen nog iets weten of vermoeden, meld het! Dat kan zelfs anoniem via M', luidt de oproep van de teamleider. 'De moeder moet rond eind januari 2006 zijn bevallen. Gezien de lengte en het gewicht van de baby, moet zij minstens 37 weken zwanger zijn geweest. Dat betekent ook dat ze voor een groot deel van 2005 zwanger was. Of die zwangerschap goed te zien was of niet, mensen moeten iets weten, vermoeden of hebben gemerkt. Misschien was er een vrouw - vermoedelijk uit (de omgeving van) Doetinchem - die zwanger was en op een gegeven moment geen kindje had en daar toch een geloofwaardig verhaal bij had.'

]]>
Vanavond besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan Sem. Daarnaast komen ook andere zaken in de uitzending aan bod:

Daarnaast wordt een terugkoppeling gegeven van de resultaten uit de vorige uitzending. Opsporing Verzocht is dinsdag 30 maart vanaf 21.20 uur te zien op NPO1. De volgende dag wordt de uitzending om 13.25 uur herhaald op NPO1.

]]>
Bord langs snelweg voor cold case baby Sem - Doetinchem - De Graafschap 51.96469949999999 6.2937736
Doetinchem - Gezocht - Man slachtoffer van bankfraude https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-doetinchem---man-slachtoffer-van-bankfraude.html Op 26 november werd een man gebeld door iemand die zich voordeed als medewerker van de bank. Het verhaal was zo overtuigend dat de het slachtoffer zijn bankpas afgaf toen even later een onbekende persoon aan de deur kwam. verdachte Wed, 24 Mar 2021 10:43:26 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-doetinchem---man-slachtoffer-van-bankfraude.html 2021-03-24T10:43:26Z Later die dag werden bij een bankautomaten aan de Haareweg en Terborgseweg op verschillende momenten flinke bedragen van de rekening van het slachtoffer gepind. Van de man die aan de deur van het slachtoffer kwam is een signalement bekend:
leeftijd ongeveer 30 jaar
180-185cm lang
donkere ogen
droeg een mondkapje (blauw) en baseball pet (zwart/wit)
droeg een trainingspak (zwart/wit)
droeg sportschoenen (zwart/wit)

]]>
Wie herkent deze pinner? Eventueel in combinatie met het signalement van de persoon die aan de deur kwam?

]]>
]]>
51.96469949999999 6.2937736
Doetinchem - Politie hoopt op doorbraak in zaak Sem Vijverberg https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/20/02-coldcase-sem-vijverberg.html Met een grote campagne vraagt de politie de komende periode aandacht voor de dood van Sem Vijverberg. Het jongetje werd in januari 2006 gevonden in de rietkraag van de vijver de Kapperskolk aan de Torontostraat in Doetinchem. Spelende kinderen zagen het jongetje en dachten dat er een pop in het water lag. De opgeroepen ouders zagen direct dat het ging om een pasgeboren baby en schakelden de politie in. nieuwsbericht Sat, 20 Mar 2021 06:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/maart/20/02-coldcase-sem-vijverberg.html 2021-03-20T06:00:00Z De politie start in 2006 direct een groot onderzoek. De buurt wordt gevraagd naar informatie en ook via de media wordt opgeroepen informatie te delen. Ook in de maanden die volgen wordt grondig onderzoek gedaan. Helaas is nooit vast komen te staan wie de ouders van Sem Vijverberg zijn, wie hem in het ijskoude water hebben achtergelaten en wie verantwoordelijk is voor de dood van het jongetje.

]]>
Vast is komen te staan dat het jongetje geleefd heeft en door fors geweld om het leven is gebracht. Mogelijk leefde hij nog toen hij moederziel alleen is achtergelaten in het koude water. De politie is in 2006, net als nu, zorgvuldig omgegaan met de gevoeligheden rond dit onderzoek. Toch wordt er flink ingezet om antwoorden te vinden op de vraag wie er verantwoordelijk is voor de dood van Sem.

‘Het gaat hier wel om een misdrijf, dat moeten we niet uit het oog verliezen. Deze zaak vraagt om antwoorden. Wie bracht het kindje om het leven, waarom moest het dood en wie zijn de vader en moeder?' Dat zegt de teamleider van het coldcaseteam in Oost-Nederland, Ferdinand Schellinkhout.

]]>
Het coldcaseteam Oost-Nederland hoopt met de mediacampagne die in de maanden maart en april wordt gehouden informatie te krijgen waarmee deze zaak kan worden opgelost. In onder andere de Doetinchemse wijk De Hoop, waar Sem in januari 2006 is gevonden, wordt geflyerd. Het mobiel media lab rijdt enkele dagen rond in Doetinchem, op de truck informatie over deze zaak.

Om de zaak in de stad nog meer onder de aandacht te brengen heeft de politie samenwerking gezocht met Betaald Voetbal De Graafschap. De Doetinchemse club heeft een belangrijke positie in de stad en de regio en is bereid om veel aandacht aan de zaak te geven.

Op 30 maart wordt op verschillende manieren landelijke aandacht gevraagd, zo is er in de avond een uitzending van Opsporing Verzocht aandacht voor deze zaak.

]]>
Heeft u informatie die van belang kan zijn om de vragen te beantwoorden, het is nooit te laat om te praten. Bel gratis de Opsporingstiplijn op 0800-6070 of mail naar coldcase@politie.nl. U kunt uw informatie desnoods anoniem delen door te bellen met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000. U kunt ook gebruik maken van het tipformulier, via de button op deze site.  

]]>
Foto grafje sem vijverberg 51.96469949999999 6.2937736
Doetinchem - Gezocht - Woninginbraak, politie vraagt om herkenning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-doetinchem---woninginbraak-politie-vraagt-om-herkenning.html Twee vrouwen hebben op 27 november op klaarlichte dag, rond 11:45 uur ingebroken bij een appartement aan de Burgemeester van Nispenstraat. verdachte Wed, 17 Mar 2021 12:27:20 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/januari/02-doetinchem---woninginbraak-politie-vraagt-om-herkenning.html 2021-03-17T12:27:20Z Nadat ze de bewakingscamera ontdekten schakelden ze deze uit. Ze doorzochten de hele woning en gingen er met enkele honderden euro’s vandoor. Gelukkig staan de verdachten goed op beeld.

]]>
Wie kent deze vrouwen?

]]>
]]>
51.9671884 6.289335800000001
Doetinchem - Zes aanhoudingen in onderzoek na aantreffen ontmanteld drugslab https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/02-doetinchem-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-na-aantreffen-ontmanteld-drugslab.html De politie heeft een langer lopend onderzoek naar aanleiding van het aantreffen van een ontmanteld drugslab in een loods aan de Havenstraat afgerond. nieuwsbericht Fri, 19 Feb 2021 10:21:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/19/02-doetinchem-zes-aanhoudingen-in-onderzoek-na-aantreffen-ontmanteld-drugslab.html 2021-02-19T10:21:00Z Op 23 april 2020 werd in een loods een ontmanteld drugslaboratorium aangetroffen. Het drugslab werd ontdekt nadat bij de politie werd gemeld dat op het terrein een container stond die een sterke penetrante lucht verspreidde.
In april troffen agenten geen apparatuur, maar nog wel chemicaliën aan.

De politie stelde na het aantreffen van het ontmantelde drugslab verder onderzoek in. In de loop van 2020 werden vijf mannen aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Een zesde verdachte werd eind januari 2021 aangehouden. Na verhoor zijn alle verdachten weer in vrijheid gesteld.

Het onderzoek is hiermee afgerond en het dossier wordt overgedragen aan de officier van justitie voor beslissing over verdere strafvervolging.

 

2020180467 (hp)

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.94960039999999 6.291026
Doetinchem - Gezocht - Bewoner bedreigd bij woningoverval, wie kent de daders? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-doetinchem---bewoner-bedreigd-bij-woningoverval-wie-kent-de-daders.html Twee personen hebben op woensdag 16 december even na 23:00 uur een bewoner van de Beethovenlaan in zijn appartement overvallen. verdachte Wed, 03 Feb 2021 07:09:21 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/februari/02-doetinchem---bewoner-bedreigd-bij-woningoverval-wie-kent-de-daders.html 2021-02-03T07:09:21Z Een van de overvallers had een mes bij zich en de andere een vuurwapen. Ze eisten onder andere geld. Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer het vuurwapen, naar later bleek een airsoftwapen, wist af te pakken. Hij kreeg hierbij wel rake klappen en raakte gewond. Van de daders weten we dat ze allebei nog erg jong waren, circa 18/19 jaar. Ze spraken tijdens de overval straattaal waarvan één van de twee dit zonder accent uitsprak. Een van de overvallers had grote donkere wallen onder zijn ogen.

]]>
Wie herkent de daders of kan iets over deze zaak vertellen?
Wie mist een airsoftwapen of weet van wie dit nepwapen is?

]]>
]]>
51.9682658 6.3056443
Doetinchem - Politie zoekt getuigen na woningoverval https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/17/02-politie-zoekt-getuigen-na-woningoverval.html De politie is op zoek naar getuigen na een gewelddadige woningoverval in de Beethovenlaan in Doetinchem. Woensdagavond, rond 23.10 uur kregen agenten een melding om ter plaatse te gaan naar de Beethovenlaan. Daar bleek een gewelddadige woningoverval te hebben plaatsgevonden. De bewoner werd bedreigd met een wapen en is daarbij ook gewond geraakt. Het slachtoffer werd met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Er zijn nog geen verdachten aangehouden. De politie is direct een onderzoek gestart en is op zoek naar mensen die mogelijk iets hebben gezien en/of hebben gehoord. nieuwsbericht Thu, 17 Dec 2020 10:12:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/17/02-politie-zoekt-getuigen-na-woningoverval.html 2020-12-17T10:12:00Z Woensdagavond, 16 december, drongen twee mannen de woning van het slachtoffer binnen. Er waren op dat moment ook 2 andere personen in de woning die daar op bezoek waren. De bewoner werd bedreigd met een wapen. Uiteindelijk ontstond er een worsteling met de bewoner en de twee daders, waarbij de bewoner gewond raakte. De twee bezoekers raakten niet gewond. Uiteindelijk zijn de twee mannen er met buit vandoor gegaan Er is nog geen duidelijkheid over de manier waarop de verdachten de woning zijn binnengedrongen of over hun vluchtroute.

De politie is direct een onderzoek gestart naar de toedracht van deze gewelddadige woningoverval. Agenten doen in de omgeving buurtonderzoek, bekijken of er camerabeelden beschikbaar zijn en roepen getuigen op om zich te melden.

]]>
Het onderzoek is in volle gang en de politie komt graag in contact met mensen die iets gezien en/of hebben gehoord woensdagavond 16 december. We hebben de volgende vragen:

  • Heeft u iets opvallends gezien of gehoord woensdagavond 16 december tussen 23.30 uur en 00.00 uur, in de Beethovenlaan of in de omgeving?
  • Wie heeft er woensdagavond 16 december verdachte voertuigen (auto’s, bromfietsen, motors) gezien in de straat of in de omgeving?
  • Woont u in de Beethovenlaan of omgeving en heeft u camerabeelden, maar nog niet gedeeld met de politie? Dan vragen wij u dat alsnog te doen. We zijn benieuwd of er nog iets opvallends te zien is op uw camerabeelden.
  • Het kan ook zijn dat de verdachten de Beethovenlaan of omgeving eerder hebben verkend. Heeft u in de afgelopen week of weken iets opvallends gezien of gehoord? Dan horen wij dat heel graag.
  • Heeft u andere informatie die belangrijk kan zijn voor het onderzoek? Alle tips zijn welkom!

Informatie kunt u doorgeven aan de politie via 0900-8844. Deelt u liever anoniem uw informatie? Dat kan via M, MeldMisdaadAnoniem, via 0800- 7000 of via www.meldmisdaadanoniem.nl

]]>
51.9682658 6.3056443
Doetinchem - Gezocht - Oudere vrouw slachtoffer van diefstal https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/02-doetinchem---oudere-vrouw-slachtoffer-van-diefstal.html Een vrouw van 84 jaar is op donderdag 18 juni tijdens het boodschappen doen bestolen. Op een onbewaakt moment wist de dader haar portemonnee weg te nemen. verdachte Tue, 24 Nov 2020 06:52:01 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/02-doetinchem---oudere-vrouw-slachtoffer-van-diefstal.html 2020-11-24T06:52:01Z Toen het slachtoffer in de gaten had dat haar portemonnee weg was nam ze contact op met de bank om de bankpas te blokkeren. Helaas was er al een flink bedrag van haar rekening gehaald bij een pinautomaat aan de Terborgseweg.

]]>
Wie herkent deze pinner?

]]>
]]>
51.9530525 6.2990939
Doetinchem - Drugsoverlast stopt door alerte melder https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/5/02-doetinchem-drugsoverlast-stopt-door-alerte-melder.html De politie heeft vorige week dinsdag 27 oktober de bewoner van een pand aan de Weustenstraat in Doetinchem aangehouden. Een alerte melder tipte de politie over het dealen van drugs in de woning. nieuwsbericht Thu, 05 Nov 2020 15:28:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/5/02-doetinchem-drugsoverlast-stopt-door-alerte-melder.html 2020-11-05T15:28:00Z In de woning werd een hoeveelheid softdrugs aangetroffen. Naast de bewoner van het pand is ook een 29-jarige vrouw uit Doetinchem aangehouden voor mogelijke betrokkenheid.

]]>
Het dealen in de woning was al langere tijd bron van overlast in de buurt. Door de  anonieme melding en na grondig onderzoek heeft de politie daar een einde aan kunnen maken. Melden loont en kan altijd via 0900-8844 of 0800-7000. Zo kunnen bewoners samen met de politie verloedering en overlast in de buurt tegengaan.

]]>
De aangehouden bewoner zal zich binnenkort moeten verantwoorden voor de rechter.

^SV 2020213119

]]>
huisbezoek 51.96469949999999 6.2937736
Noord-Holland - Verdachten aangehouden op verdenking van oplichting met pinterminals https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/27/04-verdachten-aangehouden-op-verdenking-van-oplichting-met-pinterminals.html De politie Noord-Holland heeft dinsdagochtend drie mannen aangehouden op verdenking van witwassen en oplichting. Het gaat om een 25-jarige man uit Doetinchem, een 20-jarige man uit Delft en een 26-jarige man uit Den Haag. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. nieuwsbericht Tue, 27 Oct 2020 10:54:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/oktober/27/04-verdachten-aangehouden-op-verdenking-van-oplichting-met-pinterminals.html 2020-10-27T10:54:00Z Tussen 30 maart en 16 mei vorig jaar wisten criminelen in totaal veertien pinterminals van een bezorgdienst van een supermarktketen om te wisselen. Daarbij werden tienduizenden euro’s buitgemaakt. De mannen worden verdacht van betrokkenheid bij deze criminele activiteiten.  
De recherche is deze verdachten op het spoor gekomen door uitvoerig onderzoek. Ook de uitzending van Opsporing Verzocht van 31 maart jl., waarin aandacht werd gevraagd voor deze zaak, heeft bruikbare tips opgeleverd.  
De verdachten zitten in alle beperkingen wat betekent dat het drietal alleen contact mag hebben met hun advocaat. Om die reden wordt op dit moment geen verdere informatie gedeeld over het onderzoek en deze verdachten. 

]]>
xx 52.5205869 4.788474
Wehl/Hummelo - Man aangehouden na achtervolging https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/24/02-man-aangehouden-na-achtervolging.html De politie heeft vannacht een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. De man werd aangehouden na een achtervolging die startte in Hummelo en eindigde in Wehl. nieuwsbericht Fri, 24 Jul 2020 08:59:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juli/24/02-man-aangehouden-na-achtervolging.html 2020-07-24T08:59:00Z De politie kreeg een melding dat een voertuig vreemd geparkeerd zou staan aan de Keppelseweg in Hummelo. Toen de politie ter plaatse kwam en de bestuurder van het voertuig vorderde om ergens anders te parkeren, ging de man er met hoge snelheid vandoor. Hij reed zonder verlichting, negeerde meermaals het stopteken en ramde een politievoertuig. Uiteindelijk is de bestuurder op de Didamseweg in Wehl de macht over het stuur verloren en meermaals over de kop gegaan. Hij is hierbij niet gewond geraakt. Na de aanhouding van de man namen agenten een drugstest af. De man testte positief en werd meegenomen naar het bureau.

2020344878 AC

]]>
51.96317639999999 6.201406499999999
Doetinchem - Sluiting cellencomplex Doetinchem gaat door https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/sluiting-cellencomplex-doetinchem-gaat-door.html De sluiting van het cellencomplex in Doetinchem is een pijnlijk maar onvermijdbaar besluit. Dat hebben burgemeester Mark Boumans en politiechef Oscar Dros geconstateerd na aanvullende gesprekken. Vorige maand nam de politiechef het besluit om een aantal cellencomplexen in Oost-Nederland te sluiten. “Dat besluit is niet lichtvaardig genomen. Het is noodzakelijk omdat er steeds minder verdachten zijn en de vereiste capaciteit voor professionele zorg voor alle complexen te groot is. Het besluit was zeker niet gemakkelijk en daarom is goed nagedacht over de gevolgen voor de Achterhoek,” aldus Dros. nieuwsbericht Fri, 15 May 2020 18:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/15/sluiting-cellencomplex-doetinchem-gaat-door.html 2020-05-15T18:09:00Z Eerder uitte Boumans namens de Achterhoekse burgemeesters zijn zorgen over de sluiting van het complex in Doetinchem. “Ik maak me hier zorgen over omdat agenten soms langer uit het gebied zijn; de politiezorg in de Achterhoek mag niet in het gedrang komen. En ook voor de werkgelegenheid en de advocatuur in de regio is het geen positieve ontwikkeling. In de gesprekken van de afgelopen periode heeft de politie aanvullende maatregelen geconcretiseerd waaronder een speciale vervoersdienst voor verdachten en een afhandeling van kortdurende zaken in Doetinchem. Met deze aanvullende maatregelen spreek ik namens de Achterhoekse burgemeesters mijn vertrouwen uit in dit besluit. Als burgemeesters houden we nauwlettend in de gaten wat de sluiting van het cellencomplex voor gevolgen heeft voor de politiezorg en de veiligheid in ons gebied.”

]]>
Rond de zomer zal het cellencomplex in Doetinchem sluiten. Dros: “We hebben meer dan een jaar in samenspraak met onze partners en collega’s naar dit besluit toegewerkt. Voor alle betrokken is het nu ook tijd voor duidelijkheid. De voorbereidingen voor ondersteunend vervoer worden nu getroffen. We blijven goed monitoren wat de gevolgen zijn, na 12 en 24 maanden volgt er een evaluatie.”

Meer uitleg over het besluit is te vinden in het eerdere nieuwsbericht.

]]>
51.96469949999999 6.293773599999999