Alle berichten | Duiven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/duiven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Duiven nl Thu, 25 Feb 2021 22:10:06 GMT 2021-02-25T22:10:06Z nl Loo - Twee aanhoudingen na schietincident in Loo https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/02-loo-twee-aanhoudingen-na-schietincident-in-loo.html De politie heeft twee aanhoudingen verricht na een schietincident in Loo (gemeente Duiven). Het gaat om twee 19-jarige mannen uit Duiven en de gemeente Berg en Dal, ze zitten vast. nieuwsbericht Fri, 08 Jan 2021 11:31:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/januari/8/02-loo-twee-aanhoudingen-na-schietincident-in-loo.html 2021-01-08T11:31:00Z Aan het einde van donderdagmiddag 7 januari kwam er een melding binnen van het schietincident aan de Loowaard. Een auto werd daar, vermoedelijk na een conflict, beschoten. De achterruit werd daarbij geraakt, maar gelukkig raakte er niemand gewond.

]]>
De politie is direct een onderzoek gestart en kon de verdachten in de nacht van donderdag op vrijdag aanhouden aan de Apeldoornseweg in Arnhem. Er wordt verder onderzoek verricht naar de toedracht van het schietincident. Mensen die meer weten, tips hebben of mogelijk getuige zijn geweest van het schietincident vragen we contact op te nemen. Dat kan via 0900-8844 of volledig anoniem via 0800-7000.


^SV 2021010822

]]>
In de boeien, aangehouden 51.93035099999999 5.9871029
Driebergen - Duiven - Geen plichtsverzuim na incident met agressieve hond https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/17/11-geen-plichtsverzuim-na-incident-met-agressieve-staffordshire-terrier.html Bij het onder controle brengen van een hond in februari van dit jaar is door de leden van een arrestatieteam van de politie geen buitensporig of onnodig geweld gebruikt. Dat zijn de uitkomsten van een intern onderzoek en onderzoek door de zogenoemde Commissie Geweldsaanwending. nieuwsbericht Thu, 17 Dec 2020 11:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/december/17/11-geen-plichtsverzuim-na-incident-met-agressieve-staffordshire-terrier.html 2020-12-17T11:02:00Z In de nacht van 8 op 9 februari van dit jaar zijn meerdere politie-eenheden naar een woning in Duiven gestuurd. Daar bevond zich waarschijnlijk een verdachte die eerder die nacht met een vuurwapen personen had bedreigd. Vanwege de mogelijke aanwezigheid van een vuurwapen, is ook een arrestatieteam opgeroepen.

Voor de aankomst van het arrestatieteam kwamen uit de bewuste woning onverwacht twee mensen met honden, waaronder een staffordshire terriër. Beide personen zijn door de politie verzocht om in een politievoertuig plaats te nemen, waarbij de staffordshire terriër zich agressief gedroeg. Aan agenten die de hond wilden overnemen, vertelde één van de personen dat het dier niet door anderen te benaderen was. Daarop bond deze persoon de hond zelf vast aan een boom. De hond was kort aangelijnd met een metalen slipketting rond de hals en daaraan een lange uitloopriem met een rem.

]]>
Op het moment dat het arrestatieteam bezig was de actie in de woning af te ronden, wist de hond uit te vallen naar een passerende politieagent die op een veilig geachte afstand langs het dier liep. Een lid van het arrestatieteam zag de aanval van de hond en dacht dat het dier was losgebroken. Daarop kwam hij zijn collega te hulp en gebruikte hij zijn taser om het gevaar af te wenden. Ook een toegesnelde hondengeleider van het arrestatieteam gebruikte zijn taser.

De leden van het arrestatieteam wilden het dier muilkorven om de dreiging definitief af te wenden. Ze besloten het dier te taseren en daarna met een schild tegen de grond te drukken, om het vervolgens te kunnen muilkorven. Omdat de hond zich op enig moment wist los te wrikken en een lid van het arrestatieteam beet, werd het dier opnieuw getaserd. Daarna is het dier weer met het schild tegen de grond gedrukt en kon de muilkorf worden aangebracht.

Pas toen de hond gemuilkorfd was, bleek dat de politiemensen ten onrechte in de veronderstelling waren dat het dier was losgebroken. De rem van de uitloopriem was door onbekende oorzaak losgegaan, waardoor het dier veel meer bewegingsvrijheid kreeg en naar de langslopende politieman kon uitvallen. Zij zagen ook dat de riem van de hond slap op de grond lag. In het donker en in de hectiek van het moment hebben de politiemensen niet opgemerkt dat het uiteinde van de riem nog altijd aan de boom vastzat.

Omdat de gemuilkorfde hond zichtbaar medische verzorging nodig had, is hij door de politie naar een dierenarts gebracht. Daar bleek de hond verschillende verwondingen te hebben. Een van de pijltjes waarmee de stroomdraden van de taser in het lichaam worden geschoten, was per ongeluk in een oog van de hond terecht gekomen.

Ook was het gebit van de hond beschadigd. Hoewel hiervoor geen eenduidige verklaring bestaat, is de meest waarschijnlijke dat de hond tijdens spiersamentrekkingen – als gevolg van de taser – hard op zijn eigen metalen ketting heeft gebeten. Een andere mogelijkheid is dat de schade aan het gebit is ontstaan tijdens het verwijderen van de metalen ketting uit de bek van de hond. Een combinatie van spiersamentrekkingen en de metalen ketting in de bek van het dier is mogelijk ook de oorzaak van een kaakbreuk die werd vastgesteld.

]]>
Na een paar maanden bracht de eigenaresse van de hond camerabeelden naar buiten waarop betrokken politiemensen en de hond te zien zijn. Volgens de eigenaresse tonen de beelden aan dat haar hond ernstig is mishandeld. Voor de politie waren de beelden aanleiding een intern onderzoek te laten verrichten door de afdeling Veiligheid, Integriteit en Klachten (VIK). Ook is de zogenoemde Commissie Geweldsaanwending gevraagd het gebruikte geweld te beoordelen.

De betrokken politiemensen spreken met klem tegen dat zij de hond bewust letsel hebben toegebracht of mishandelden. De beelden bevestigen dat ook. Zij hebben juist geprobeerd het dier dat zeer agressief en sterk is, met zo min mogelijk geweld en letsel onder controle te krijgen. Toen de hond eenmaal onder controle was, brachten zij het dier direct naar een dierenarts.

]]>
De uitkomst van zowel het VIK-onderzoek als het onderzoek door de Commissie Geweldsaanwending is dat de betrokken politiemensen niet verwijtbaar handelden. De hond leek losgebroken. Daarom mochten zij er vanuit gaan dat het dier een reële bedreiging vormde en was het geoorloofd om de dreiging af te wenden en het dier onder controle te brengen.

De conclusies van beide onderzoeken zijn niet alleen gebaseerd op verklaringen van getuigen, maar ook op beelden van het incident. De beelden die door de eigenaresse van de hond openbaar zijn gemaakt, bleken niet volledig. Toen de politie – na meerdere verzoeken – alle beelden kreeg, kon worden vastgesteld dat de verklaringen van politiemensen hierop aansluiten.

Diensthoofd DSI Remmert Heuff, verantwoordelijk voor de arrestatieteams in ons land, is opgelucht over de uitkomsten van het onderzoek. ‘Toen ik de beelden van het incident én van de verwondingen van de hond zag, dacht ik: wat is dáár gebeurd? Nu alle beelden zijn bekeken en de betrokken politiemensen hun verhaal hebben gedaan, is me dat helder. Er is zorgvuldig onderzoek gedaan en daaruit blijkt dat mijn mensen zich professioneel hebben gedragen. Ze moesten handelen.’

]]>
Heuff hekelt de beschuldigingen die na het incident in de richting van de politie zijn geuit, onder andere op social media. ‘Politiemensen zouden de hond bewust verwondingen hebben toegebracht. Bijvoorbeeld door doelbewust tanden te hebben uitgetrokken. Dat is absurd. Daar is ook geen enkele aanwijzing voor gevonden. Hoewel de hond een ernstig gevaar leek te vormen, hebben de betrokken politiemensen zich voortdurend om zijn welzijn bekommerd. Het is wrang dat zij door sommige mensen zijn weggezet als dierenmishandelaars. Dat zijn ze niet.’

Ondanks de uitkomsten van de twee onderzoeken, zegt Heuff, blijft het triest dat een dier gewond is geraakt. ‘De hond heeft blijvend letsel opgelopen en dat is verdrietig. De leden van het arrestatieteam hebben nooit die intentie gehad. Het incident heeft ook hen niet onberoerd gelaten.’

]]>
politie logo 51.9474576 6.0179496
Duiven - Grote vuurwerkcontrole langs de A12 https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/24/02-duiven-grote-vuurwerkcontrole-langs-de-a12.html De politie heeft dinsdag 24 november een grote vuurwerkcontrole gehouden langs de A12. Op rustplaats Aalburgen bij Duiven werden tientallen voertuigen gecontroleerd. nieuwsbericht Tue, 24 Nov 2020 20:07:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/november/24/02-duiven-grote-vuurwerkcontrole-langs-de-a12.html 2020-11-24T20:07:00Z De controle, opgezet door de milieupolitie in Zevenaar, was een samenwerking tussen het lokale politieteam, de Landelijke Eenheid en Rijkswaterstaat. In totaal waren er 27 mensen bij betrokken en werd er van 12:00 tot 20:00 uur gecontroleerd.

]]>
De controle richtte zich primair op de aanwezigheid van vuurwerk in voertuigen, maar ook op andere onderdelen werd gecontroleerd. Uiteindelijk is er geen (illegaal) vuurwerk aangetroffen.

]]>
De laatste tijd zijn er in Oost-Nederland verschillende, grote vuurwerkvondsten gedaan. Onder meer in Borculo, De Lutte, Enschede en Winterswijk. Afgelopen donderdag werd er nog bijna tweeduizend kilo zwaar, illegaal vuurwerk aangetroffen in een voertuig in Andelst. Reden voor de politie en haar partners om de strijd tegen dit (illegale) vuurwerk onverminderd voort te zetten.

De vondst in Andelst (tekst gaat verder onder foto)

]]>
‘Wij denken dat het op dit moment een grotere business is omdat er een tijdelijk verbod geldt vanuit de overheid voor komende jaarwisseling’, vertelt Robbert Hummelink, aanjager vuurwerkaanpak van de politie Oost-Nederland. ‘Wij gaan ervan uit dat er meer instroom is van (illegaal) vuurwerk vanuit het buitenland.’ De politie blijft daarom opvallend en onopvallend controleren de komende weken. Dat gebeurt zowel in de grensstreek als elders in de regio.

Mocht je zelf het vermoeden hebben van opgeslagen (illegaal) vuurwerk in je omgeving, meld dit dan direct. Melden kan via 0900-8844, anoniem via 0800-7000 of via het tipformulier. Ook vuurwerkoverlast kan op deze manier worden gemeld. 

^SV

]]>
vuurwerk 51.9474576 6.0179496
Gezocht - Wie is verantwoordelijk voor de overval op een bakkerij in Duiven? https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/02-duiven---wie-is-verantwoordelijk-voor-de-overval-op-een-bakkerij-in-duiven.html Na de uitzending van Bureau GLD is de verdachte herkend en inmiddels aangehouden. Daarom zijn de beelden verwijderd. Dank voor jullie tips! Een jongeman liep op zaterdag 12 september even na 14:00 uur een bakkerij aan het Eilandplein binnen. Tue, 24 Nov 2020 12:27:46 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/september/02-duiven---wie-is-verantwoordelijk-voor-de-overval-op-een-bakkerij-in-duiven.html 2020-11-24T12:27:46Z Na de uitzending van Bureau GLD is de verdachte herkend en inmiddels aangehouden. Daarom zijn de beelden verwijderd. Dank voor jullie tips!

Een jongeman liep op zaterdag 12 september even na 14:00 uur een bakkerij aan het Eilandplein binnen.

]]>
51.9406243 6.007687599999999
Harderwijk - Diverse bestuurders aangehouden voor drugsbezit in Gelderland https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/7/02-harderwijk-diverse-bestuurders-aangehouden-voor-drugsbezit.html Zowel in Duiven, Nijmegen als Harderwijk drugs aangetroffen in het verkeer. nieuwsbericht Fri, 07 Aug 2020 13:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/augustus/7/02-harderwijk-diverse-bestuurders-aangehouden-voor-drugsbezit.html 2020-08-07T13:22:00Z In Harderwijk werd op donderdag 6 augustus rond 18.30 uur  op de Achterste Wei een voertuig gezien dat bij een eerder poging om te controleren er vandoor was gereden. De bestuurder van de auto kon nu wel staande worden gehouden. Toen de agenten de bestuurder controleerden roken ze een henneplucht. Toen de bestuurder op verzoek van de agenten zijn zakken leeghaalde kwamen er 17 wikkels uit. Hierop werd de man, 23 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, aangehouden Tevens had de man een fors geldbedrag bij zich. Hij deed afstand g van de aangetroffen drugs. De man is in verzekering gesteld voor nader onderzoek. De man wordt verdacht van het in bezit hebben en het verhandelen van harddrugs. 

Gestolen auto, vals rijbewijs en onder invloed van drugs
 

Politieagenten in Nijmegen kregen dezelfde avond omstreeks 22.19 uur de melding dat er een gestolen voertuig door de ANPR-camera was gereden. De betreffende auto zou richting Nijmegen rijden. De agenten namen hun post in op de Campusbaan ter hoogte van de Graafseweg. Na enkele minuten zagen ze de betreffende gesignaleerde auto voorbij rijden. Ze hebben de bestuurder ter hoogte van de Burghardt van Den Berghstraat in Nijmegen een stopteken gegeven. De bestuurder van de auto gaf hier gehoor aan en werd gecontroleerd. 
De bestuurder gaf zijn rijbewijs af maar kon geen geldig kentekenbewijs tonen. Daarop is hij aangehouden terzake heling c.q. diefstal van het voertuig. Hij is overgebracht naar het hoofdbureau van politie in Nijmegen. Op heb bureau zag de politieagent dat de persoon op de foto van het rijbewijs  geen gelijkenis vertoonde met de aangehouden bestuurder. De moedervlek die de aangehouden man had stond niet op de foto van het rijbewijs. Tevens wist de man de naam, welke op het rijbewijs stond, niet correct te vermelden.  Uit onderzoek bleek de bestuurder een 36-jarige man uit Polen te zijn. In de inbeslaggenomen auto werden tevens diverse zakjes mogelijk met harddrugs aangetroffen (gebruikershoeveelheid). De bestuurder heeft op het bureau een speekseltest ondergaan. Daarmee werden sporen van harddrugs aangetroffen.  Van de man is daarom, voor nader onderzoek, een bloedproef afgenomen door de GGD-arts.  De 36-jarige Poolse man is in verzekering gesteld. 

Basepijpje, knalrevolver en harddrugs

Door de politie werd op donderdag 6 augustus omstreeks 23.30 uur een voertuig, die over de A12 in Duiven in de richting van Duitsland reed, gecontroleerd. De agenten zagen tijdens de staande houding van de bestuurder een basepijpje in de auto liggen. Ze vorderden daarop alle verdovende middelen en kregen een wikkel met mogelijk harddrugs overgedragen. De agenten zochten vervolgens zelf in het voertuig en troffen een knalrevolver aan. Alle aangetroffen goederen zijn in beslag genomen en de twee inzittenden van de auto, een 63-jarige man uit Twello en een 50-jarig man uit Apeldoorn, zijn aangehouden en overgebracht naar het cellencomplex in Arnhem alwaar zij zijn opgesloten voor nader onderzoek. 

 
2020369426  2020369351 2020369054  ^cw

]]>
52.33628599999999 5.607977999999999
Duiven - Gezocht - Politie zoekt inbrekers https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/02-duiven---politie-zoekt-inbrekers.html Twee onbekenden mannen komen op donderdag 7 mei rond 01:10 uur met een donkerkleurige auto aan bij een bedrijfspand aan de Impact. Ze breken in en nemen verschillende goederen weg. Daarna gaan ze er weer vandoor met de auto. verdachte Wed, 01 Jul 2020 06:55:40 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/juni/02-duiven---politie-zoekt-inbrekers.html 2020-07-01T06:55:40Z Herkent u deze mannen, mogelijk in combinatie met de auto? Of weet u iets over deze inbraak? We spreken u graag!

]]>
]]>
51.9644541 6.0163287
Apeldoorn - 10e aanhoudingen in onderzoek schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/9/02-10e-aanhoudingen-in-onderzoek-schietincident.html In het onderzoek naar het schietincident op 9 december aan De Sikkel in Apeldoorn heeft de politie 9 juni de 10e aanhoudingen verricht. nieuwsbericht Tue, 09 Jun 2020 13:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/juni/9/02-10e-aanhoudingen-in-onderzoek-schietincident.html 2020-06-09T13:48:00Z De man is vanmorgen vroeg in zijn woning aangehouden. Het gaat om een 32-jarige man uit Duiven. De man wordt verdacht van betrokkenheid bij het incident. Het totaal aantal aanhoudingen in deze zaak komt hiermee op tien. De verdachten die eerder werden aangehouden zitten niet meer vast, maar blijven wel verdachte in deze zaak. Het onderzoek gaat door, we gaan er nu vanuit dat dit voorlopig de laatste aanhouding is.

2019547670 ^SP

]]>
In de boeien aangehouden 52.2019223 5.9573953
Duiven - Aanhouding overval op Jumbo https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/02-duiven---aanhouding-overval-op-jumbo.html Op woensdagochtend 13 mei is een 29-jarige man uit Duiven aangehouden als verdachte van een gewapende overval op de Jumbo supermarkt aan het Eilandplein te Duiven eerder dit jaar. nieuwsbericht Wed, 13 May 2020 11:37:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2020/mei/13/02-duiven---aanhouding-overval-op-jumbo.html 2020-05-13T11:37:00Z De overval vond plaats op dinsdagavond 4 februari tegen 21.00 uur. Een gemaskerde man bedreigde het personeel met een vuurwapen en ging er met een geldbedrag vandoor. De recherche startte direct een onderzoek. Getuigen werden gehoord en er was aandacht voor de overval in de opsporingsprogramma’s Opsporing Verzocht en BureauGLD. Het onderzoek leidde tot de aanhouding van de 29-jarige verdachte. De man zit vast en wordt verhoord.

2020055208^JR

]]>
In de boeien aangehouden 51.9474576 6.0179496
Duiven - Gezocht - Autodieven gezocht https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/02-duiven-%E2%80%93-autodieven-gezocht.html In de nacht van 26 op 27 februari 2020 stelen twee onbekende mannen een Renault Clio. Op het moment van de diefstal staat de auto geparkeerd aan de Eltingerhof. verdachte Wed, 06 May 2020 06:32:59 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/mei/02-duiven-%E2%80%93-autodieven-gezocht.html 2020-05-06T06:32:59Z Wie kent deze personen of kan iets over dit feit of de gestolen auto vertellen?

]]>
]]>
51.9473362 6.0155916
Nieuwleusen - Gezocht - Vrouw slachtoffer van internetfraude https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/02-nieuwleusen-%E2%80%93-vrouw-slachtoffer-van-internetfraude.html Een vrouw reageert op 5 februari op een advertentie op Marktplaats. Op verzoek van de verkoper klikt ze op een link om de betaling te regelen. Halverwege de betaalprocedure vertrouwt ze het niet meer en breekt de betaling af. Het is echter al te laat. In Zwolle en in Duiven worden bedragen van haar rekening gehaald door een onbekende man. verdachte Thu, 16 Apr 2020 14:11:31 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2020/april/02-nieuwleusen-%E2%80%93-vrouw-slachtoffer-van-internetfraude.html 2020-04-16T14:11:31Z Wie kent deze man?

]]>
]]>
52.5845594 6.285519400000001