Alle berichten | Duiven | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/duiven.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Duiven nl Fri, 29 Sep 2023 19:28:57 GMT 2023-09-29T19:28:57Z nl Loo - Gezocht - Inbraak in auto - Loostraat - Loo https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/02-inbraak-in-auto---loostraat---loo.html Aan de Loostraat in Loo (gemeente Duiven) en aan de Zwarteweg in het naburige Groessen stal een inbreker in één nacht een paar honderd euro. Herken jij hem? Tip ons! verdachte Thu, 21 Sep 2023 13:34:05 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/september/02-inbraak-in-auto---loostraat---loo.html 2023-09-21T13:34:05Z In een huis aan de Loostraat liggen bewoners op 28 juni nietsvermoedend te slapen. Camerabeelden laten zien dat een man probeert in te breken, maar dat lukt niet. Vervolgens loopt hij achterom. Daar heeft hij meer geluk. Uit de niet afgesloten werkbus van de bewoners steelt hij contant geld. De volgende dag blijkt dat de man bij meerdere buren hetzelfde heeft geprobeerd. Hij komt op diverse camerabeelden voorbij. 

Groessen

Dezelfde man bezoekt die nacht een bedrijf aan de Zwarteweg in Groessen. Op beelden van een bewakingscamera is te zien hoe hij heel rustig over het terrein loopt. Voorzichtig opent hij een deur, waarna hij met een zaklamp naar binnen schijnt. Later constateert de eigenaar verschillende vernielingen, onder meer aan een autoportier en een kasdeur. Ook mist er briefgeld uit een geldkistje. 

Signalement

De man droeg een blauwe broek, zwarte schoenen en een donkerblauwe jas met capuchon, die hij over zijn hoofd had getrokken. Zijn gezicht was grotendeels afgedekt. De beelden zijn niet heel duidelijk, maar herken jij de man toch? Of denk je te weten wie dit is? Geef het dan aan ons door!

Contact
Geef je tip door via het onderstaande tipformulier of bel de gratis tiplijn op 0800-6070. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000 of via meldmisdaadanoniem.nl.

(Groessen 2023291933)

]]>
]]>
51.93043259 6.00974815
Duiven - Gezocht - Insluipingen – Lijkweg – Duiven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-insluipingen---lijkweg---duiven.html In de nacht van 30 maart zijn er meerdere insluipingen geweest in de gemeente Duiven. Wie weet wie deze man is? Laat het ons weten! verdachte Thu, 08 Jun 2023 14:42:11 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-insluipingen---lijkweg---duiven.html 2023-06-08T14:42:11Z Op de beelden is te zien dat een jongeman in de nacht van 30 maart meerdere keren heeft geprobeerd om bij woningen naar binnen te gaan. Uiteindelijk is het hem gelukt om binnen te komen bij een huis aan de Lijkweg in Duiven. Daar doorzocht hij een auto op de oprit, waarbij hij alleen een pakje sigaretten meenam. Daarna ging hij het huis binnen en nam hij een laptop mee. Bij een huis aan de Bloemendaal in Duiven heeft hij een elektrische fiets die in de achtertuin stond gestolen. Deze Sparta e-bike is vele dagen later teruggevonden op station Westervoort. In een woning aan de Julianastraat in Duiven wist hij ook binnen te komen. Daar zijn een handtas en fotocamera meegenomen. 

 

]]>
We willen weten wie deze man is. Daarnaast willen we graag weten of er andere slachtoffers zijn van deze man. Ben jij ook slachtoffer geworden, maar heb je nog niet met ons gesproken, meld je dan!

Contact opnemen
Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. 

 


Procesnummers: 2023139146, 2023139094, 2023138887

]]>
]]>
51.95877383 6.02285302
Bennekom - Gezocht - Insluiping – Heinrich Witteweg – Bennekom https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-insluiping---heinrich-witteweg---bennekom.html In de ochtend van 30 maart rond 06:30 uur was er een inbraak in een woning aan de Henrich Witteweg in Bennekom. De inbreker trok zijn schoenen uit, liep op zijn sokken naar binnen en nam spullen mee. Wie (her)kent de man? verdachte Thu, 08 Jun 2023 14:40:15 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-insluiping---heinrich-witteweg---bennekom.html 2023-06-08T14:40:15Z Terwijl de bewoners lagen te slapen, liep de inbreker naar de woning. Hij controleerde de deur, trok zijn schoenen uit en ging op zijn sokken naar binnen. Daarna kwam hij twee keer naar buiten met gestolen spullen. Vervolgens stopte hij iets in de kliko en rende weg. Dezelfde verdachte heeft op 7 april ook ingebroken bij een tennisvereniging aan de Bornesteeg in Wageningen. Omdat de inbraken redelijk dicht bij elkaar gebeurd zijn, woont hij mogelijk in de omgeving. 

Uit de woning wist hij een iPhone 13, een iPad9, Bose-oortjes, een Oakley-zonnebril en verschillende sieraden mee te nemen. 

 

]]>
Weet je meer over deze inbraak of waar de gestolen spullen zijn gebleven? Herken je de man aan zijn postuur of manier van bewegen? Geeft het door! 

Contact opnemen
Informatie doorgeven kan via de gratis tiplijn op 0800-6070 of via het onderstaande tipformulier. Liever anoniem je informatie doorgeven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800 7000 of via meldmisdaadanoniem.nl. 

 

Wageningen: 2023151925
https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2023/juni/02-inbraak-clubgebouw---bornesteeg---wageningen.html

 

]]>
]]>
51.95877383 6.02285302
Duiven/Westervoort/Zevenaar - Criminelen slaan Liemers niet over: ‘’Meld verdachte signalen!’’ https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/2/02-liemers-criminelen-slaan-liemers-niet-over-meld-verdachte-signalen.html ‘Is die hennepkwekerij nu pas opgerold? Wij wisten al lang dat die daar zat!’ Het is een reactie van buurtbewoners waar burgemeester Huub Hieltjes (gemeente Duiven) en teamchef van de politie Marijn Huttinga (Rivierenland-Oost) liever vandaag dan morgen vanaf willen. ‘Meld verdachte signalen’, is hun dringende oproep aan inwoners van en bedrijven binnen de Liemers. Thu, 02 Mar 2023 11:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/maart/2/02-liemers-criminelen-slaan-liemers-niet-over-meld-verdachte-signalen.html 2023-03-02T11:00:00Z Brand- en ontploffingsgevaar door bijvoorbeeld kortsluiting, lekkages en wateroverlast, criminelen in de wijk, een toename van het aantal straatdealers, verloedering van de leefomgeving en niet te vergeten: de rekening van gestolen water en elektriciteit die de samenleving indirect betaalt. De lijst met risico’s en gevolgen van een hennepkwekerij is lang. Toch lijkt het aantal meldingen van direct omwonenden over henneplocaties af te nemen. Waar er via Meld Misdaad Anoniem in 2019 nog 39 meldingen bij de politie in de Liemers binnenkwamen, waren dat er in 2022 nog maar 24. Ook het aantal opgerolde hennepkwekerijen nam af.

Criminelen steeds slimmer

Is die daling positief en reden om achterover te leunen? ‘Absoluut niet’, zegt teamchef Marijn Huttinga van de politie in de Liemers resoluut. ‘Laat helder zijn: het is hier veilig en goed wonen, maar die kwekerijen zijn er en criminelen slaan de Liemers écht niet over. Als politie kunnen we het niet alleen. Bewoners zien veel beter en sneller wanneer er zaken niet pluis, anders of vreemd zijn. Die aanwijzingen hebben we hard nodig, want criminelen worden namelijk steeds slimmer. Met isolatie en koelinstallaties wordt de warmte van een kwekerij verdoezeld. Soms vinden we kwekerijen zelfs ondergronds. De tijd dat we een warmtecamera konden inzetten en beet hadden, is voorbij.’

Des te belangrijker zijn meldingen van bewoners, beaamt ook burgemeester Huub Hieltjes. Met ruime bestuurderservaring in Zeeland en Brabant kent hij het klappen van de zweep. ‘Een kwekerij wordt nog wel eens als onschuldig gezien, maar dat is het niet. Er gaat een criminele wereld vol geweld, uitbuiting van kwetsbare personen en intimidatie achter schuil. Als we niet op tijd ingrijpen gaat het van kwaad tot erger. Daarom ook de oproep: verdachte personen op vreemde tijdstippen? Meld! Een constant zoemend of ronkend geluid van de afzuiging? Meld! Uitgebreide timmeractiviteiten, onbekende voertuigen of een sterke hennepgeur? Meld! Natuurlijk geldt dat niet alleen voor hennep, maar voor alle vormen van criminaliteit. Zo houden we onze mooie leefomgeving samen veilig.’

Tekst gaat verder onder video

]]>
Redenen voor inwoners om niet te melden lopen uiteen, merkt Huttinga. ‘De politie zal het wel weten, of: de buurman zal het wel gemeld hebben. Dat horen we regelmatig.’ De burgemeester vult aan: ‘Je moet er niet vanuit gaan dat de politie alles weet. Meldingen van bewoners zijn cruciaal. Liever tien keer te vaak, dan één keer te weinig. Wie wegkijkt moet niet verbaasd zijn dat criminelen steeds meer voet aan de grond krijgen in de wijk.’

Meld Misdaad Anoniem

Wie angst heeft om te melden kan terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dat is een honderd procent onafhankelijke organisatie en géén politie: ‘Alleen als de anonimiteit gewaarborgd kan worden stuurt Meld Misdaad Anoniem de anonieme melding door naar de partners, zoals de politie en andere opsporingsdiensten. De anonimiteit van de melder is voor Meld Misdaad Anoniem belangrijker dan het oplossen van een zaak’, valt er te lezen op hun site. De politie doet eerst verder onderzoek nadat een anonieme melding is doorgezet. ‘Pas als onderzoek de anonieme melding ondersteunt, kunnen de opsporingspartners overgaan tot actie.’

De meest recente acties in de Liemers waren er in februari. In een woning in Duiven werd door een tip een hennepdrogerij aangetroffen. In een drogerij wordt de opbrengst uit een kwekerij gedroogd en klaargemaakt voor de uiteindelijke handel. Het is de laatste halte voordat het eindproduct de coffeeshop of straatdealer bereikt. In een vakantiewoning in Lathum (gemeente Zevenaar) werden restanten van een hennepstekkerij aangetroffen. Een stekkerij zit vooraan in het hennepproces. De planten die er worden gekweekt gaan uiteindelijk naar de hennepkwekerij. ‘Hennepactiviteiten op deze locaties zijn natuurlijk ontzettend ondermijnend. Het gaat ten koste van mensen die er vakantie vieren of wonen en het zorgt voor vermenging van boven- en onderwereld’, benadrukt de teamchef.

Extra aandacht

Wie naar de cijfers kijkt ziet dat de Liemers er niet specifiek uitspringt. Toch vinden gemeenten en politie het belangrijk om alert te blijven. De komende maanden wordt er nadrukkelijk aandacht besteed aan het thema hennep met uitingen op sociale media, gesprekken in de wijken en extra prioriteit voor de opsporing. ‘Laten we naast het werk dat de politie al verricht de vele ogen en oren in onze dorpen gebruiken om de veiligheid er nog verder te vergroten’, besluit burgemeester Hieltjes.

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.95877383 6.02285302
Duiven - Hennepdrogerij aangetroffen in Duivense woonwijk https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/02-duiven-hennepdrogerij-aangetroffen-in-duivense-woonwijk.html De politie heeft dinsdagochtend een hennepdrogerij aangetroffen in een Duivense woonwijk. Op een adres aan de Titan werd bijna tien kilo aan gedroogde henneptoppen en hennepgruis aangetroffen en in beslag genomen. De vermoedelijke straatwaarde bedraagt tienduizenden euro's. Tue, 21 Feb 2023 13:46:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2023/februari/21/02-duiven-hennepdrogerij-aangetroffen-in-duivense-woonwijk.html 2023-02-21T13:46:00Z De bewoner werd in de woning aangetroffen en zal op een later moment over de zaak worden gehoord. Ook de woningcorporatie is in kennis gesteld om te bekijken welke gevolgen de vondst voor de bewoner heeft.

Een drogerij is een belangrijke schakel in het proces van de illegale hennepteelt. In een drogerij wordt de opbrengst uit een kwekerij gedroogd en klaargemaakt voor de uiteindelijke handel. Het is de laatste halte voordat het eindproduct de coffeeshop of straatdealer bereikt.

Nog een vondst in de Liemers

Eerder deze maand deden agenten ook al een hennepvondst in de Liemers. In een chalet in Lathum werden op 2 februari restanten van een hennepstekkerij aangetroffen. Een stekkerij zit vooraan in het hennepproces. De planten die er worden gekweekt gaan uiteindelijk naar de hennepkwekerij.

Het chalet in Lathum was volledig ingericht als stekkerij, maar leek al even niet meer in gebruik. Er stonden veel verdorde moederplanten.

Tekst gaat verder onder de foto
 

]]>
Hennepkwekerijen, drogerijen, stekkerijen; het levert groot gevaar op voor de directe omgeving. Denk aan brandrisico of zelfs ontploffingsgevaar door kortsluiting, oververhitting of lekkage. Daarnaast trekt het criminelen aan die je absoluut niet in de wijk wil hebben. Deze criminelen maken grote winsten met de illegale teelt van hennep. Vaak wordt dat illegaal verkregen vermogen geïnvesteerd in legale branches, zoals vastgoed en horeca. Die vermenging van boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd, is uiterst zorgelijk. 

Meldingen cruciaal

De politie ziet niet alles en tips van bewoners zijn dan ook van groot belang. Ook de zaak in Duiven kwam aan het rollen door een alerte tipgever. Heb je het vermoeden dat er in je omgeving een hennepkwekerij zit? Of heb je tips over andere vormen van criminaliteit? Meld het via 0900-8844. Volledig anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000. In onderstaande video leggen we uit hoe zorgvuldig we met je tip omgaan.

^SV 2023073396/2022349020

]]>
Afbeeldingen worden getoond in het nieuwsbericht op de website.

]]>
51.95877383 6.02285302
Duiven - Gezocht - Openlijke geweldpleging - Rottumstraat - Duiven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-openlijke-geweldpleging---rottumstraat---duiven.html Eind oktober werden twee jongens mishandeld door een grote groep jongens in een tuin in Duiven. De slachtoffers werden geslagen en geschopt en er werd zelfs een grindtegel naar hen gegooid. Wie weet wie dit zijn? verdachte Fri, 06 Jan 2023 09:19:23 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/november/02-openlijke-geweldpleging---rottumstraat---duiven.html 2023-01-06T09:19:23Z Twee vrienden van 17 en 18 jaar liepen in Duiven toen ze werden mishandeld door een grote groep jongens. Nadat de twee vrienden flinke klappen hadden gekregen en er zelfs met een grindtegel naar hen werd gegooid, gingen de daders ervandoor. 

De slachtoffers liepen lichte verwondingen op door deze mishandeling. Dit gedrag is onacceptabel en daarom doen we er ook alles aan om deze groep op te sporen.

 

 

 

]]>
Inmiddels hebben verschillende verdachten zich gemeld of zijn herkend. We zijn nog op zoek naar zeven verdachten. Elke verdachte heeft een code gekregen, laat het weten als je iemand herkent!
Bel dan de Opsporingstiplijn 0800-6070. Anoniem bellen kan ook via 0800-7000. Je kunt ook een tipformulier invullen.

 


 

]]>
]]>
51.95877383 6.02285302
Gezocht - Diefstal – Biograaf - Duiven https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-diefstal---biograaf---duiven.html Thu, 06 Oct 2022 07:05:20 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/september/02-diefstal---biograaf---duiven.html 2022-10-06T07:05:20Z 51.95877383 6.02285302 Groessen - Gezocht - Straatroof - Heiliglandsestraat - Groessen https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-straatroof---heiliglandsestraat---groessen.html Een 17-jarige jongen uit Groessen werd zaterdag 24 september rond 01:15 uur mishandeld en vervolgens beroofd van zijn tas. verdachte Wed, 05 Oct 2022 09:08:34 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2022/oktober/02-straatroof---heiliglandsestraat---groessen.html 2022-10-05T09:08:34Z Hij fietste samen met een vriend naar huis toen ze op de Heiliglandsestraat een groep jongens tegen kwamen. Terwijl één van de jongens uit deze groep de vriend van het slachtoffer tegenhield, mishandelden de anderen het slachtoffer en namen vervolgens zijn tas mee. De daders hebben tijdens de mishandeling ook de bril van het slachtoffer in de berm gegooid.

Signalement

Jongen 1

 • 195 cm lang
 • Slank postuur
 • Zwarte muts
 • Witte hoody
 • Zwarte spijkerbroek
 • Zwarte fiets

Jongen 2

 • 185 cm lang
 • Donkere huidskleur
 • Normaal postuur
 • Zwarte muts
 • Zwarte jas

Van de overige jongens is helaas geen signalement bekend.

De tas die is weggenomen is een zwarte schoudertas van het merk Tommy Hilfiger. Hij is vierkant en op de tas zelf zit een scheurtje.  Mogelijk is de tas ergens achtergelaten. Het kan ook zijn dat één van de daders nog in het bezit is van deze tas. Misschien is  in de omgeving opgevallen dat iemand opeens in het bezit was van deze tas zonder daarvoor een duidelijke verklaring te hebben.

Vluchtroute 

De daders zijn na de mishandeling linksaf de Spoorallee in gereden en rechtsaf de Bingerdenallee ingeslagen.

Getuige

Was je getuige van deze straatroof of heb je meer informatie? Heb je bijvoorbeeld voor of na het incident iets verdachts gezien in de buurt van de Heiliglandsestraat? Laat het weten!

]]>
Vragen

Wie weet er meer over deze beroving?

Wie weet wie de verdachten zijn?

Mogelijk is de tas van het slachtoffer ergens achtergelaten. Wie heeft deze gevonden?

 

Neem dan contact met ons op via 0800-7000.

]]>
 

 

 

]]>
]]>
51.92830022 6.02627187
Duiven - Man (30) vast in onderzoek naar drugs- en wapenhandel https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/20/02-duiven-man-30-vast-in-onderzoek-naar-drugs--en-wapenhandel.html De politie heeft dinsdagochtend een 30-jarige man uit Duiven aangehouden in een lopend onderzoek naar de handel in wapens, explosieven en harddrugs. Het arrestatieteam werd vroeg in de ochtend ingezet voor de aanhouding. De man zit vast. Tue, 20 Sep 2022 12:42:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/september/20/02-duiven-man-30-vast-in-onderzoek-naar-drugs--en-wapenhandel.html 2022-09-20T12:42:00Z Naast de aanhouding is de woning van de man doorzocht. Verschillende goederen zijn in beslag genomen, waaronder gegevensdragers.

Cryptocommunicatie

De politie kwam de man op het spoor door informatie uit onderschepte cryptocommunicatie. Na rechercheonderzoek kon de man uiteindelijk worden aangehouden. Het verdere onderzoek in deze zaak loopt en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

Gevaar

De handel in wapens en verdovende middelen gaat gepaard met geweld, intimidatie en een vermenging van de boven- en onderwereld, ook wel ondermijning genoemd. De aanpak ervan heeft hoge prioriteit bij zowel politie als het Openbaar Ministerie. Krijgt u te maken met signalen van (drugs)criminaliteit in uw omgeving? Meld dit dan altijd bij de politie via 0900-8844. Volledig anoniem kan dit via 0800-7000.

^SV 2022130559

]]>
51.95877383 6.02285302
Duiven - Aanhouding na steekincident Duiven https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/02-duiven-aanhouding-na-steekincident-duiven.html De politie heeft woensdagochtend een 17-jarige jongen uit Zevenaar aangehouden na een steekincident in Duiven, afgelopen maart. Een 16-jarige jongen uit Duiven raakte daarbij gewond. Wed, 15 Jun 2022 15:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2022/juni/15/02-duiven-aanhouding-na-steekincident-duiven.html 2022-06-15T15:49:00Z Het incident vond op maandagavond 14 maart plaats aan de Visserlaan in Duiven, dichtbij het station. Er werd vanzelfsprekend direct een onderzoek opgestart. Ook werd er aandacht gevraagd voor de zaak in het opsporingsprogramma BureauGLD van Omroep Gelderland.

Messen en jongeren

Helaas komt de politie met enige regelmaat messen tegen bij jongeren. Met het dragen van een mes nemen zij een groot risico om het wapen ook daadwerkelijk te gaan gebruiken, met alle gevolgen van dien. De aanpak ervan heeft dan ook prioriteit. Wijk- en jeugdagenten spelen een cruciale rol in het gesprek met jongeren, maar ook worden er landelijk speciale inleveracties op poten gezet. 

Verdachte vast

De aangehouden jongen zit vast en het verdere onderzoek naar de zaak loopt. Beschik je over relevante informatie en heb je nog niet met de politie gesproken? Neem dan alsnog contact op via 0900-8844.

^SV 2022112909

]]>
51.95877383 6.02285302