Alle berichten | Hattem | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/hattem.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Hattem nl Wed, 20 Oct 2021 00:48:01 GMT 2021-10-20T00:48:01Z nl Driebergen - Aanhoudingen en doorzoekingen in omvangrijk synthetisch drugsonderzoek https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/aanhoudingen-en-doorzoekingen-in-omvangrijk-synthetisch-drugsonderzoek.html In een lopend synthetisch drugsonderzoek heeft de politie vanmorgen op 16 locaties in Noord- en Zuid-Holland en Gelderland doorzoekingen gehouden en zes aanhoudingen verricht. De aangehouden personen worden verdacht van overtreding van de Opiumwet en in een enkel geval ook van witwassen. De verdachten zijn ook te linken aan de criminele organisatie die een lab had ingegraven in Montfoort. Tue, 16 Feb 2021 14:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/16/aanhoudingen-en-doorzoekingen-in-omvangrijk-synthetisch-drugsonderzoek.html 2021-02-16T14:34:00Z Tijdens de actiedag vandaag werken de Landelijke Eenheid en het Landelijk Parket samen met de politie en het OM in Noord-Holland en Gelderland. Er zijn honden ingezet die zijn gespecialiseerd in het opsporen van geld of verdovende middelen.

]]>
Crystal meth, ketels en 2,8 miljoen sigaretten

Elf van de doorzochte panden zijn woningen. Daarnaast doorzocht de politie onder meer twee garages, twee loodsen en een bedrijf. In Wervershoof werd een keukenlab aangetroffen voor het produceren van crystal meth. Hier werd ook een hoeveel crystal meth gevonden. In Enkhuizen werd geen lab aangetroffen maar wel enkele kilo’s crystal meth. In Bovenkarspel zijn grondstoffen aangetroffen voor de productie van synthetische drugs en in een bedrijfspand in Broek op Langedijk werden ketels aangetroffen die nodig zijn voor de productie van synthetische drugs.

In Hattem trof de politie in een loods 2.8 miljoen sigaretten aan. Vermoedelijk illegaal geïmporteerd om te ontkomen aan 640.000 euro aan accijns. De Belastingdienst is over deze vondst geïnformeerd en onderzoekt deze zaak verder.

Naast de behoorlijke hoeveelheden drugs en sigaretten zijn ook zeven (dure) auto’s in beslag genomen, een behoorlijke som contant geld en enkele dure horloges. Misdaad mag immers niet lonen.

]]>
Ingegraven drugslab Montfoort

De vandaag aangehouden verdachten zijn volgens het OM te linken aan de criminele organisatie die verantwoordelijk is voor het op 6 augustus 2020 aangetroffen ingegraven drugslab in Montfoort. Het betrof een professioneel gebouwd, in werking zijnd, crystal meth lab. Dat werd aangetroffen in strafrechtelijk onderzoek 26Bluffton. Het lab was gebouwd in zeecontainers die weer afgedekt waren met dijkverzwaringsklei. In 26Bluffton zitten de aangehouden eigenaar van het terrein waar het drugslab was en een laborant nog steeds vast. Onderzoek wees uit dat deze laborant ook kan worden gelinkt aan een lab in Harmelen in 2019.

]]>
Wordt vervolgd

Informatie uit door politie en justitie bemachtigde en ontsleutelde EncroChat-berichten tussen verdachten, is zeer waardevol gebleken bij het achterhalen van productielocaties, stashes en betrokken verdachten. Zo ook in dit onderzoek. Het onderzoek wordt vervolgd en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.

]]>
52.73085390000001 5.152192599999999
Hattem/Wezep - Politie vindt luchtdrukwapen in onderzoek naar incident in het bos https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/hattem-wezep-politie-vindt-luchtdrukwapen-in-onderzoek-naar-incident-in-het-bos.html Het onderzoek naar het incident in het bos tussen Wezep en Hattem is grotendeels afgerond. In dit bericht wil de politie zoveel mogelijk duidelijkheid geven over de loop van het onderzoek. Sun, 30 Sep 2018 18:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/30/hattem-wezep-politie-vindt-luchtdrukwapen-in-onderzoek-naar-incident-in-het-bos.html 2018-09-30T18:15:00Z De politie startte zaterdagmiddag een onderzoek nadat er een melding binnenkwam dat er mogelijk geschoten was in een bos. Een boswachter vertelde dat hij op enkele meters afstand iets van een kogel voorbij hoorde komen. Andere getuigen vulden aan dat er sprake was van twee verdachten, een van de mannen zou een lang gewaad dragen. Een oplettende voorbijganger kon het kenteken van de auto van een van de mannen noteren.

]]>
Arrestatieteam

Voor de politie was het op dat moment moeilijk in te schatten wat er precies gaande was. Om geen risico te nemen, werd meteen ingezet op de opsporing van de twee mannen. Mede dankzij het kenteken dat was doorgegeven, werd al snel duidelijk waar de mannen woonden. Een arrestatieteam werd ingezet omdat er mogelijk wapens in het spel waren. Rond zes uur ’s avonds konden de beide mannen aangehouden worden. Ze wonen allebei op het adres waar ze aangehouden werden.

]]>
Zoekacties

Gisteren zijn tijdens de doorzoeking van het huis zijn er geen wapens of iets dergelijks gevonden. Het uitgebreide sporenonderzoek in het bos leverde ook geen aanwijzingen naar een wapen op. Om erachter te komen of er geschoten is, en waarmee, ging het onderzoek wel verder. Daarom werd er vandaag door het rechercheteam opnieuw met getuigen gesproken en zijn de twee verdachten uitgebreid verhoord.

]]>
Verdachten hebben bekend

Vandaag hebben de verdachten bekend dat ze met een luchtdrukwapen geschoten hebben. Aan de hand van informatie uit de verhoren heeft de politie het wapen gevonden in de woning van de verdachten, het bleek verstopt te liggen Zo’n luchtdrukwapen is niet verboden, maar het is zonder vergunning niet toegestaan om daarmee in de openbare ruimte te schieten. Uit het onderzoek is niet gebleken dat de verdachten gericht op de boswachter hebben geschoten. Mede daarom zijn ze heengezonden. De politie rond het onderzoek nu verder af, waarna het Openbaar Ministerie een besluit of en hoe de zaak vervolg krijgt.

]]>
52.4739306 6.068175800000063
Hattem/Wezep - Onderzoek na melding over schot in bos (UPDATE) https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/29/hattem-wezep-onderzoek-na-melding-over-schot-in-bos.html De politie doet onderzoek om te achterhalen of er geschoten is in een bos bij Hattem en Wezep. Vanmiddag kwam er een melding binnen dat er een schot of knal was gehoord. Een boswachter zag twee mannen het bos uitrennen. Sat, 29 Sep 2018 13:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/september/29/hattem-wezep-onderzoek-na-melding-over-schot-in-bos.html 2018-09-29T13:18:00Z UPDATE

18.05 uur: Er zijn twee mensen aangehouden in een pand in Hattem. Het arrestatieteam is daarvoor ingezet. Het pand wordt nu verder doorzocht.

18.55 uur: Het onderzoek in het bos tussen Wezep en Hattem is afgerond. We hebben daar onder andere met speurhonden gezocht. In het pand waar de verdachten zijn aangehouden wordt op dit moment nog wel gezocht.

23.00 uur: Het onderzoek in het huis van de mannen is inmiddels klaar. We hebben geen wapens of iets dergelijks gevonden. Het onderzoek is daarmee niet klaar. De verdachten zitten nog vast en worden morgen verder gehoord over het incident. Verder verwachten we vandaag geen nieuws meer.  

Beschoten
Er gaan allerlei verhalen rond in de media. Zo zou de boswachter verteld hebben dat hij is beschoten. De politie heeft de boswachter als getuige gehoord, en uit niets blijkt dat er iemand beschoten is. Omdat uit de melding bleek dat er mogelijk wel geschoten was, is de politie meteen een onderzoek gestart. De politiehelikopter heeft assistentie verleend. In het bos werd niemand meer aangetroffen.

Gewaden
Er wordt in de media ook uitgebreid gesproken over de ‘mannen in lange gewaden’. Een getuige heeft dit signalement ook aan de politie doorgegeven. Natuurlijk gebruikt de politie deze informatie in het onderzoek naar dit incident.

Verder onderzoek
In het bos wordt op dit moment nog sporenonderzoek gedaan. Daarmee hoopt de politie vast te kunnen stellen of er daadwerkelijk geschoten is. Ook op andere manieren wordt er onderzoek gedaan, maar op dit moment kan de politie hier verder geen details over geven.  Dit onderzoek heeft inmiddels dus tot twee aanhoudingen geleid. 

]]>
52.46246 6.001166499999954
Vermist - Eefke Wolf https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1983/augustus/eefke-wolf.html Eefke Wolf is voor het laatst gezien op donderdag 18 augustus 1983. Ze had net haar werk beëindigd bij een gezinsvervangend tehuis in Hattem. Eefke zou teruggaan naar haar ouderlijke woning op haar bromfiets, maar ze kwam daar nooit aan. Haar bromfiets werd gevonden in de fietsenstalling van het tehuis. vermistvolwassene Fri, 17 Aug 2018 22:00:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/vermiste-volwassenen/1983/augustus/eefke-wolf.html 2018-08-17T22:00:00Z Er volgde een groot politieonderzoek. Diverse locaties werden door speciale politie-eenheden doorzocht.  Er werd echter geen spoor van Eefke gevonden. Haar verdwijnen kreeg de aandacht van het tv-programma Opsporing Verzocht, maar dit leverde geen informatie op.  Op het moment van verdwijnen was Eefke Wolf 25 jaar oud. Ze woonde nog bij haar ouders.

Gedurende de laatste decennia zijn diverse grote onderzoeken uitgevoerd, maar Eefke bleef onvindbaar. Haar familie lijdt al 35 jaar onder het feit dat ze niet weten wat er gebeurde met Eefke. Daarom is iedere informatie die u misschien heeft welkom. 

]]>
Indien u informatie heeft over de verblijfplaats van deze vermiste persoon, neem dan contact op met de politie via 0800-6070. Belt u van buiten Nederland is het nummer +31793459876.

]]>
geslachtVrouwhaarkleurDonkerblondlengte175 cmnaamEefke WolfoogkleurBlauw]]>
Eefke Wolf Eefke Wolf 52.4739306 6.068175800000063
Hattem - Politie start onderzoek naar opstootjes na voetbalwedstrijd https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/02-hattem-onrust-na-ajax---steaua-boekarest.html De politie is een onderzoek gestart naar geweldplegingen en bedreigingen na de voetbalwedstrijd Ajax Amsterdam – Steaua Boekarest die werd gespeeld op een voetbalveld in Hattem op zaterdag 7 juli rond 22.30 uur. Sun, 08 Jul 2018 06:26:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/juli/8/02-hattem-onrust-na-ajax---steaua-boekarest.html 2018-07-08T06:26:00Z De politie was tijdens de wedstrijd al zichtbaar aanwezig; op enkele confrontaties na, bleef het rustig.
Een half uur na de wedstrijd werd het echter onrustig bij het sportterrein; er werden enkele opstootjes gemeld tussen Nederlandse supportersgroepen. Toen enkele medewerkers van de organisatie de boel probeerden te sussen, kreeg één van hen (personalia niet bekend)  een vuistslag in het gezicht (hij moest naar de huisartsenpost om aan zijn verwondingen te worden verzorgd). Ook een andere 37-jarige medewerker kreeg een klap (maar dat had minder ernstige gevolgen) en weer een ander (een 32-jarige man)  werd bedreigd. Mogelijk zijn ook andere bezoekers belaagd (zij worden opgeroepen zich te melden). De groepen gingen op aandringen van de organisatie snel uiteen.

]]>
Getuigenoproep

Er zijn nog geen aanhoudingen verricht, maar de politie neemt deze zaak hoog op en is een onderzoek gestart. Er hebben zich al mensen gemeld die films hebben gemaakt en aangeleverd. We roepen echter iedereen op die iets gezien of gefilmd heeft om zich te melden bij de politie.
2018302218 ^RL

]]>
52.3702157 4.895167899999933
Elburg, Wezep, Heerde, Hattem - Flexibele openingstijden voor politieposten https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/29/02-elburg-wezep-heerde-hattem-flexibele-openingstijden-voor-politieposten.html Dienstverlening verbeteren, zichtbaarheid vergroten en daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. Tue, 29 May 2018 11:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/mei/29/02-elburg-wezep-heerde-hattem-flexibele-openingstijden-voor-politieposten.html 2018-05-29T11:14:00Z De politieposten in Elburg, Wezep, Heerde en Hattem zijn met ingang van 1 juni 2018 niet meer op vaste tijden geopend. Dit gebeurt om meer op straat te kunnen zijn en om beschikbaar te zijn waar en wanneer dat u uitkomt. De politiebureaus in Epe en Nunspeet blijven wel geopend.

Minder bezoekers politiepost
De politie in de vier gemeenten merkt dat steeds minder mensen naar de politieposten komen. Oorzaken hiervan zijn o.a. dat u voor gevonden of verloren voorwerpen en de vermissing van een reisdocument terecht kunt bij de gemeente en niet meer bij de politie. Ook verschuift het contact steeds meer richting social media.
De politie wil daar zijn waar de mensen de politie nodig hebben. Dan is het jammer dat agenten in bureaus zitten te wachten op bezoekers die niet komen.

Vaker aanwezig in de wijk
Om de dienstverlening te verbeteren is in overleg met de gemeenten besloten om geen vaste openingstijden meer te hanteren voor de politieposten. De vaste uren waarop de politiemedewerkers gepland stonden om te werken vanuit de politiepost in Elburg, Wezep, Heerde of Hattem worden nu ingezet op andere plekken binnen de gemeenten. Willen mensen thuis met een agent afspreken, dan kan dat. Ook een afspraak in bijvoorbeeld een wijkcentrum of op de politiepost is geen probleem.

Geen vaste openingstijden.  Wat nu?
Wilt u contact met de politie? Bel dan eerst telefoonnummer 0900-8844 voordat u de politiepost bezoekt. Samen met u overleggen we wat in uw situatie de best passende mogelijkheid voor contact is.

Vaker aanwezig in uw wijk en dorpskern
Door de huidige technische middelen kunnen agenten op iedere plek aangiftes opnemen - ook bij u thuis- en andere werkzaamheden verrichten. Agenten zijn hierdoor fysiek meer aanwezig op straat in de wijken en dorpskernen. Het streven is om u van dienst te zijn op tijden en op locaties die voor u goed uitkomen.

Bereikbaarheid politie in Elburg, Wezep, Heerde of Hattem
U kunt met uw vraag, melding, aangifte of klacht op verschillende manieren, 24 uur per dag, contact opnemen met de politie in Elburg, Wezep, Heerde of Hattem.

  • Telefonisch via 112 (spoed) en via 0900-8844 (voor alle andere zaken waarvoor u contact met de politie wilt);
  • Via internet www.politie.nl;

 

]]>
52.39091759999999 6.049637999999959
Hattem - Onderzoek naar dode vrouw in huis https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/20/02-hattem-onderzoek-naar-dode-vrouw-in-huis.html UPDATE: Gisteren is er sectie op het lichaam van de vrouw uitgevoerd. Hieruit is gebleken dat er sprake is van een misdrijf. De verdachte man zit voorlopig nog vast als verdachte van betrokkenheid van de zaak. Fri, 23 Feb 2018 11:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/20/02-hattem-onderzoek-naar-dode-vrouw-in-huis.html 2018-02-23T11:02:00Z Op maandagavond 19 februari is de politie een onderzoek gestart na een melding over een dode vrouw in een huis in Hattem. Het gaat om een huis aan de Kraaijenbergstraat. De melding kwam rond kwart over acht ’s avonds binnen. Agenten gingen naar het huis toe, en vonden daar het lichaam van de overleden vrouw. Een opgeroepen traumahelikopter werd daarom afgezegd.

Het slachtoffer is de 34-jarige bewoonster van het huis. De agenten die ter plaatse kwamen, hadden meteen aanwijzingen dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. In de woning was ook een man aanwezig, hij is daar aangehouden als verdachte van betrokkenheid bij de zaak.

]]>
Onderzoek in de buurt

Vandaag doet de politie verder onderzoek naar sporen in het huis. Ook wordt er in de buurt onderzoek gedaan, agenten zijn in de buurt op zoek naar getuigen. Woont u in de buurt, of was u gisterenavond in de buurt, en heb u iets bijzonders gezien in of rond de Kraaijenbergstraat in Hattem? Of hebt u andere informatie die relevant kan zijn voor dit onderzoek? Geef uw tip hieronder door als u nog niet met de politie hebt gesproken. Bellen met de politie kan ook via 0900-8844.

]]>
Vragen

Op sociale media en in de media doen verschillende verhalen en geruchten de ronde. De politie kan niet op al die geruchten ingaan, maar probeert wel zo goed mogelijk alle vragen te beantwoorden.

  • Klopt het dat het slachtoffer zwanger was?

Hierover doet de politie geen uitspraken in verband met de privacy van het slachtoffer.

  • In Hattem werd maandag kleding gevonden langs de weg. Heeft dit verband met deze zaak?

We hebben geen aanwijzingen dat er verband is tussen de gevonden kleding en deze zaak.

  • Klopt het dat de man en de vrouw elkaar kennen?

Zowel de verdachte als het slachtoffer woonden op hetzelfde adres. Over hun relatie doet de politie in verband met de privacy geen verdere uitspraken.

  • Klopt er dat er eerder melding gedaan is van huiselijk geweld?

Op dit moment gaat de politie niet in op de voorgeschiedenis of achtergrond van het slachtoffer en de verdachte. Het onderzoek is nog pril, en daarom is de politie in deze fase erg terughoudend met informatie. Eventuele getuigen zouden namelijk beïnvloed kunnen worden door informatie over de zaak. Ook raken deze vragen erg aan de privacy van het slachtoffer en de verdachte.  

(2018077336 ^sk)

]]>
52.47742040000001 6.058382400000028
Hattem - Man aangehouden op A50 https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/19/02-hattem-man-aangehouden-op-a50.html Begin van de middag kregen we een melding dat er een voertuig gesignaleerd was op de A50 ter hoogte van Hattem. Fri, 19 Jan 2018 14:36:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/januari/19/02-hattem-man-aangehouden-op-a50.html 2018-01-19T14:36:00Z De auto zou mogelijk met valse kentekenplaten rijden. Het voertuig is aan de kant gezet, en bij onderzoek van de auto troffen de agenten spullen aan die gebruikt worden bij het vervaardigen van synthetische drugs. De bestuurder, een 39 jarige man uit Rosmalen, is aangehouden op verdenking van heling voertuig. De politie doet verder onderzoek.

2018030306 SP

]]>
52.4739306 6.068175800000063