Alle berichten | Heumen | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/heumen.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Heumen nl Thu, 19 Apr 2018 21:07:07 GMT 2018-04-19T21:07:07Z nl Malden - Gezocht - Vrouw overvallen in haar woning https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/02-oon/ov/vrouw-overvallen-in-haar-woning.html Op drie november 2017 wordt er rond 19.30 uur aangebeld bij een woning aan de Vinkenlaan. Er staat een jonge man voor de deur die aangeeft dat hij een bal in haar tuin heeft geschoten en vraagt of hij die kan ophalen. De vrouw geeft aan dit goed te vinden. verdachte Wed, 21 Mar 2018 12:58:00 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2018/maart/02-oon/ov/vrouw-overvallen-in-haar-woning.html 2018-03-21T12:58:00Z Op dat moment komt er een tweede man met een bivakmuts aanlopen. De vrouw krijgt een duw en de twee gaan de woning binnen, waarna ze de vrouw onder bedreiging van een vuurwapen, of iets dat daarop leek, om geld vroegen. Toen de vrouw aangaf geen geld in huis te hebben, werd de woning doorzocht en zijn de twee er met een aantal goederen vandoor gegaan met de auto van de bewoonster, een zwarte Mercedes. Dit was vermoedelijk rond 20.00 uur.

]]>
De politie is op zoek naar getuigen die vrijdagavond iets hebben gehoord of gezien dat met deze woningoverval aan de Vinkenlaan te maken kan hebben. Het zou gaan om twee mannen van 1.70-175cm lang. De twee spraken onderling een buitenlandse taal, vermoedelijk Turks. Ze droegen beiden witte sneakers, een donkere joggingbroek en driekwart lange jassen waarvan er één legergroen van kleur was. Hebt u informatie over deze woningoverval, neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

]]>
]]>
51.785082 5.858475999999996
Nederland - Opsporing Verzocht: cold case Amsterdam https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/opsporing-verzocht-20-maart-2018.html In de zomer van 1998 wordt in Amsterdam-Noord het lichaam van een man gevonden. Na bijna twintig jaar is nog steeds niet bekend wie hij is. Het hoofdstedelijke cold case team roept vanavond (20 maart) via Opsporing Verzocht de hulp van het publiek in om achter de identiteit van deze man te komen. nieuwsbericht Tue, 20 Mar 2018 19:25:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/20/opsporing-verzocht-20-maart-2018.html 2018-03-20T19:25:00Z In een sloot aan de Bosplaat werd op 8 juli 1998 de dode man aangetroffen. Geweld maakte een eind aan zijn leven. Het moordwapen - een roze/paars koord - zat nog om zijn hals.
Bij de schouw op het stoffelijk overschot viel een aantal zaken op. Zo had de man een grote tatoeage van een Chinese draak over zijn buik en borst lopen. Onder zijn ribbenkast zat een groot litteken. Ondanks die aanknopingspunten (en het feit dat zijn DNA niet in de databanken voorkwam) is het een raadsel gebleven wie deze persoon nu precies was.

]]>
Het cold case team van de Eenheid Amsterdam onderzoekt momenteel de zaak. Inmiddels is onder meer isotopenonderzoek verricht. Hierbij wordt gekeken naar chemische sporen die in het lichaam achterblijven, bijvoorbeeld in haren. Deze sporen kunnen iets zeggen over waar iemand is geweest. Het “je bent wat je eet en drinkt-idee”. Uit dit onderzoek kwam naar voren dat deze man tussen het najaar van 1996 en de zomer van 1998 vooral in een aantal Oost-Europese landen moet zijn geweest. Voordat hij werd vermoord, was hij een tijdje in Duitsland en Zwitserland. Vermoedelijk kwam hij begin juni 1998 naar Nederland.
De politie hoopt dat mensen op deze gegevens en de tv-uitzending reageren. Overigens ligt voor de tip waarmee dit mysterie wordt opgehelderd een beloning klaar van 15.000 euro.

]]>
Opsporing Verzocht besteedt dinsdag 20 maart aandacht aan deze zaak. Maar dit is niet de enige zaak die aan bod komt. Het totale overzicht:
- Nieuwegein: babbeltruc en pinfraude
- Veenendaal: twee fastfoodrestaurants overvallen
- Malden: woningovervallers gezocht
- Rotterdam: mislukte overval op bakkerij
- Eindhoven: verdachte van drugstransport gezocht
- Amsterdam: cold case Bosplaat
- Roermond: ramkraak bij telefoonwinkel
- Gouda: gestolen sieraden aangetroffen
- Almere: de moord op Ali Motamed
Natuurlijk wordt er een terugkoppeling gegeven van de zaken uit de uitzending van vorige week.

]]>
Opsporing verzocht is dinsdag 20 maart van 22.15 uur tot 23.00 uur te zien op NPO1. Woensdag 21 maart rond 12.05 uur wordt het programma herhaald op NPO2.

]]>
Online tippen kan via politie.nl/opsporingverzocht. Als u op een zaak klikt, komt u uit bij het online tipformulier van de politie. Uw tip wordt direct naar de mailbox van het onderzoeksteam verstuurd.

]]>
Belpanel Opsporing Verzocht 52.3702157 4.895167899999933
Nederasselt - Alles wat er tot nu toe bekend over de sauna zaak Nederasselt https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/12/02-nederasselt-update-sauna.html De politie krijgt dagelijks nog veel telefoontjes en mailtjes binnen van bezorgde bezoekers van de sauna in Nederasselt waar vandaan naaktbeelden werden opgenomen en verspreid. Het is heel begrijpelijk dat mensen zich zorgen maken en willen weten of ze op de beelden te zien zijn. Op deze en andere vragen proberen we zo goed mogelijk antwoord te geven. Hieronder staat alle informatie die we op dit moment kunnen delen overzichtelijk op een rij. N.B. In tegenstelling tot eerdere berichtgeving stond de verborgen camera die op vrijdag 9 maart 2018 werd aangetroffen niet meer aan. Deze is wel tot en met donderdag 8 maart 2018 nog in werking geweest. nieuwsbericht Mon, 12 Mar 2018 15:50:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/12/02-nederasselt-update-sauna.html 2018-03-12T15:50:00Z Is er aangifte gedaan, zo ja, door wie?
De eigenaar heeft in januari en in maart aangifte gedaan van hacking van zijn computersysteem. De politie en het OM houden bij hun onderzoek rekening met diverse scenario’s. Er vindt overleg plaats over het opnemen van aangiftes en meldingen. Zodat het onderzoeksteam eerst de informatie op de in beslag genomen apparaten e.d. goed kan analyseren en duiden. Er is daarom ook een meldpunt ingericht zodat het onderzoeksteam een goed en volledig beeld kan krijgen van alle meldingen en aangiftes. Daarnaast hebben wij op dit moment 16 (verzoeken tot) aangiftes binnengekregen.

Welk strafbaar feit onderzoekt de politie?
Het onderzoek van de politie is drieledig: We onderzoeken:

  • Hacken
  • Het uploaden van het beeldmateriaal
  • Het ophangen en inschakelen van verborgen camera’s

Zijn de eigenaar en/of medewerkers van de sauna verdachte?
We onderzoeken de rol van de sauna-eigenaar en de medewerkers. Er worden meerdere scenario’s uitgewerkt.

Worden de eigenaar en het personeel gehoord?
De doorzoeking levert weer aanknopingspunten op voor ons onderzoek. In dat onderzoek proberen we ook uit te vinden wie bij deze zaak betrokken zijn. Wie dat mogelijk zijn valt nu nog niet te zeggen

Zijn de beelden wel gehackt of heeft de eigenaar ze zelf geplaatst?
Dat zijn we op dit moment aan het onderzoeken. De politie heeft specialisten op dit gebied in dienst die hard werken aan het beantwoorden van deze vragen.

Hoeveel mensen staan er op de beelden voor zover nu bekend?
We weten niet hoeveel mensen er gefilmd zijn en in welke tijdsperiode de camera’s actief zijn geweest dus dat is niet te zeggen. We weten ook niet welke beelden er allemaal online hebben gestaan.

Klopt de informatie in de Gelderlander van zaterdag 10 maart waarin een vrouw vertelt dat ze ook slachtoffer is, maar eerder geen aangifte kon doen?
Burgers mogen altijd aangifte doen als ze dat willen. In deze casus is in een andere eenheid contact geweest met de betrokkene. Haar melding is daar vastgelegd en in goed overleg is haar geadviseerd om contact te leggen met de betreffende sauna. Haar uitgewerkte melding heeft zij gekregen om later eventueel aangifte te kunnen doen. 

Wat is de link met een inbeslagname in Drachten?
Een man in Drachten wordt ervan verdacht dat hij de beelden van de handbalsters heeft geüpload. Bij hem zijn diverse digitale gegevensdragers in beslaggenomen. Hij is nog niet aangehouden.

De Stentor meldt dat een hacker vertelt dat hij 24/7 live mee kon kijken. Klopt dat?
Dat zijn we nog aan het onderzoeken. We roepen deze hacker wel van harte op om zich te melden bij de politie zodat we zijn/haar informatie kunnen gebruiken in dit onderzoek.

Zijn er sinds zaterdag veel meldingen bij de politie binnengekomen (via email en anderszins)?
Ja tientallen. Met name inhoudelijke vragen wat mensen kunnen doen, hoe ze erachter kunnen komen of ze ergens te zien zijn. Op de openbare websites zijn de meeste beelden voor zover we kunnen zien inmiddels verwijderd. Dit is geen garantie dat ze niet alsnog ergens weer opduiken

In welke ruimtes zijn camera’s gevonden?
In het totale complex zijn vier camera’s in beslag genomen. Eén daarvan bevond zich in de massageruimte.

De politie meldde eerder dat de camera in de massageruimte nog werkte toen jullie deze aantroffen. Nu melden jullie dat dit toch niet klopt. Hoe zit dat?
In tegenstelling tot eerdere berichtgeving stond de verborgen camera die op vrijdag werd aangetroffen niet meer aan. Deze is wel tot en met donderdag 8 maart nog in werking geweest.

Zijn er al verdachten in beeld?
Er is nog niemand aangehouden. Het onderzoek is nog in volle gang. Er zijn nog geen concrete verdachten.

]]>
Ik ben bezoeker van de sauna. Hoe kom ik erachter of ik ook opgenomen ben?
We weten niet of u bent opgenomen, maar de kans is aanwezig dat dit wel is gebeurd. De hoeveelheid beelden die op porno websites is geplaatst is niet te controleren. Maar uit ons onderzoek lijkt het er op dat er momenteel geen beelden meer op openbare sites te vinden zijn.

Ik heb beelden van mijzelf teruggezien op internet. Moet ik aangifte doen?
Op dit moment hebben meer aangiftes geen meerwaarde voor ons onderzoek. Wij hebben voldoende informatie om gericht onderzoek te kunnen doen. Mensen die zich bij ons hebben gemeld, benaderen wij als het onderzoek daar om vraagt. Maar als u wilt, kun u aangifte doen.

Hoe kom ik erachter of er beelden van mij in de sauna rondgaan op internet
Het is voor de politie ondoenlijk om daar naar te zoeken. Mensen kunnen daar zelf naar zoeken, maar we realiseren ons dat dat een speld in een hooiberg is. Op dit moment lijken de beelden van de openbare sites te zijn verwijderd, dit is echter geen garantie dat er niet nog weer ergens beelden oppoppen.

Moeten vaste bezoekers zich melden?
De politie heeft inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over deze sauna. Nieuwe meldingen en aangiftes zijn niet noodzakelijk voor ons onderzoek, maar wij kunnen ons voorstellen dat u zich toch wilt melden bij de politie. Dat kan via het volgende mailadres: preston.recherche.gelderland-zuid@politie.nl.

Raadt de politie burgers af om aangifte te doen?
Nee, dat doen we nadrukkelijk niet. Burgers mogen altijd aangifte doen als ze dat willen. Voor het verloop van dit onderzoek zijn nieuwe aangiftes en meldingen echter niet noodzakelijk.

]]>
Waar vind ik actuele informatie over de regels rond het gebruik van camera’s in publieke en besloten ruimtes?
Meer informatie staat op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens: www.autoriteitpersoonsgegevens.nl

Specifiek over sauna’s meldt de Autoriteit Persoonsgegevens:

Mag ik worden gefilmd in de sauna?

Dit mag alleen in de ruimtes waarin u niet ontkleed bent. Het uitgangspunt is dat er geen cameratoezicht mag plaatsvinden in ruimtes waar de saunabezoekers ontkleed kunnen zijn, zoals kleedkamers, doucheruimtes, toiletten, zwem- en bubbelbaden, sauna’s en de ruimtes waarin de bezoekers in en uit de sauna’s komen. Het filmen van mensen die ontkleed zijn maakt een grote inbreuk op de persoonlijke levenssfeer.
De afweging tussen het belang van de verantwoordelijke en het belang van de betrokkene zal onder normale omstandigheden altijd in het voordeel van de betrokkene uitvallen. Hij mag namelijk op zo’n plaats verwachten onbespied te zijn. Het gegeven dat zich in deze ruimtes mogelijk onoorbare zaken afspelen is op zich onvoldoende reden om dit verwachtingspatroon te doorbreken. Bovendien kan het doel, beveiliging en/of het voorkomen van (ongewenste) intimiteiten ook op andere manieren worden bereikt. Bijvoorbeeld door het personeel, al dan niet herkenbaar als personeel, regelmatig te laten rondlopen.

 

]]>
51.7721853 5.743459600000051
Nederasselt - Politie doet doorzoeking bij Sauna & Beauty Oase https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/10/02-politie-doet-doorzoeking-bij-sauna--beauty-oase.html De politie en het Openbaar Ministerie (OM) doen onderzoek naar de openbaar gemaakte beelden van ontklede mensen in de Sauna & Beauty Oase in Nederasselt (gemeente Heumen). De eigenaar van de sauna heeft in februari aangifte gedaan van hacking van zijn camerasysteem. De politie en het OM houden bij hun onderzoek rekening met diverse scenario’s. nieuwsbericht Sat, 10 Mar 2018 11:22:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/10/02-politie-doet-doorzoeking-bij-sauna--beauty-oase.html 2018-03-10T11:22:00Z Gisteren heeft de eigenaar een nieuwe aangifte gedaan van hacking. Toen de politie onderzoek deed naar aanleiding van deze aangifte, is er een verborgen camera en het bijbehorende computersysteem in beslag genomen. 

]]>
Vanmorgen heeft de politie een doorzoeking gedaan in de sauna. Daarbij zijn drie camera’s en de gebruikte plafondplaten en bekabeling in beslag genomen. Deze goederen vormen belangrijke aanknopingspunten in het onderzoek naar hoe en door wie deze beelden openbaar zijn gemaakt. Deze drie camera’s waren niet meer in werking op het moment van de doorzoeking
 
De politie heeft inmiddels diverse aangiftes en meldingen ontvangen over deze sauna. Ook hebben wij vernomen dat er burgers zijn die aangeven dat ze geen aangifte konden doen over deze zaak. De politie is echter altijd bereid om aangiftes aan te nemen. Nieuwe meldingen en aangiftes zijn op dit moment echter niet noodzakelijk voor ons onderzoek, maar wij kunnen ons voorstellen dat u zich toch wilt melden bij de politie. Dat kan via het volgende mailadres: preston.recherche.gelderland-zuid@politie.nl.  Het onderzoeksteam zal, als de eerste resultaten in kaart zijn gebracht, natuurlijk contact opnemen met de melders en mensen die aangifte willen doen. Dit meldpunt is ingesteld omdat we niet direct  alle melders te woord kunnen staan.

]]>
De politie heeft de voornaamste site die de beelden openbaar heeft gemaakt, opdracht gegeven de beelden te verwijderen. Echter zullen de beelden inmiddels op veel andere website geüpload zijn en daar kan de politie helaas niets tegen doen. Wel blijven we scherp op het delen en uploaden van deze beelden. Zo is er gisteren belastbaar materiaal in beslag genomen in een woning in Drachten.  Het uploaden van deze bestanden levert elke keer weer een nieuw strafbaar feit op. 

(2018041031 ^ GvR)

]]>
Politielogo op motorkap politieauto 51.7721853 5.743459600000051
Nijmegen, Beuningen, Plasmolen, Malden, Heumen - Vier verdachten morgen voorgeleid https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/1/02-nijmegen-vier-verdachten-morgen-voorgeleid.html De vier mannen die afgelopen dinsdag 27 februari werden aangehouden op verdenking van overtreding van de Wet wapens en munitie, worden morgen in Arnhem voorgeleid voor de rechter-commissaris. nieuwsbericht Thu, 01 Mar 2018 11:58:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/maart/1/02-nijmegen-vier-verdachten-morgen-voorgeleid.html 2018-03-01T11:58:00Z De 24 en 49-jarige Nijmegenaar, de 46-jarige verdachte uit Malden en de 62-jarige verdachte uit Beuningen werden dinsdag van hun bed gelicht en ingesloten. De politie doet al onderzoek naar het viertal sinds december 2016.

Bij de politieactie van afgelopen dinsdag werden ook een zevental woningen en een bedrijfspand doorzocht. Daar werden onder meer diverse goederen, waaronder meerdere vuurwapens en munitie, een aanzienlijk geldbedrag, computers, telefoons, twee auto’s en twee scooters in beslag genomen. Ook werden in een woning restanten van een hennepkwekerij aangetroffen en in een schuur van een andere woning een hennepkwekerij.

2016597261  (fdv)

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Nijmegen, Beuningen, Malden, Plasmolen, Heumen - Politie houdt vier verdachten aan https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/27/02-nijmegen-politie-houdt-vier-verdachten-aan.html De politie heeft dinsdagochtend, in alle vroegte op diverse plaatsen in en om Nijmegen doorzoekingen gedaan. Zeven woningen in Nijmegen, Malden, Plasmolen en Beuningen en een bedrijfspand in Heumen werden doorzocht. De politie hield twee mannen aan van 24 en 49 jaar uit Nijmegen, een 46-jarige inwoner van Malden en een 62-jarige man uit Beuningen. Zij worden verdacht van overtreding van de Wet wapens en munitie en Opiumwet. Meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. nieuwsbericht Tue, 27 Feb 2018 11:39:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/27/02-nijmegen-politie-houdt-vier-verdachten-aan.html 2018-02-27T11:39:00Z Sinds december 2016 is de politie bezig met het onderzoek. De politie heeft o.a. meerdere vuurwapens en munitie, een aanzienlijk geldbedrag, computers en telefoons en twee auto’s in beslag genomen. In één woning werden de restanten van een hennepkwekerij aangetroffen. In een schuur van een andere woning trof de politie nog een hennepkwekerij aan met 34 planten.

Omdat het onderzoek nog in volle gang is worden er op dit moment geen nadere mededelingen gedaan. Bij de invallen en doorzoekingen werden ongeveer 140 politieagenten ingezet.

2016597261 (fdv)

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Nijmegen - Bestuurder onder invloed aangehouden na gevaarlijk rijgedrag https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/24/02-nijmegen-bestuurder-onder-invloed-aangehouden-na-gevaarlijk-rijgedrag.html Surveillerende agenten zagen in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 02.10 uur een automobilist vanaf Malden richting Nijmegen meerdere verkeersovertredingen begaan. Ze gaven de bestuurder een stopteken maar die negeerde hij en reed met snelheden van boven de 100 km per uur en gedoofde lichten verder. Na een achtervolging, waarbij nog een andere eenheid assisteerde, kon de verdachte in de wijk Zwanenveld worden aangehouden. nieuwsbericht Sat, 24 Feb 2018 10:30:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/februari/24/02-nijmegen-bestuurder-onder-invloed-aangehouden-na-gevaarlijk-rijgedrag.html 2018-02-24T10:30:00Z Het politievoertuig reed met optische- en geluidssignalen achter de bestuurder die, onder meer in de wijken Grootstal en Hatert, zeer verkeersgevaarlijk rijgedrag vertoonde. Daarbij letten de agenten ook voortdurend op de directe omgeving met het oog op mogelijke andere weggebruikers. De man reed zonder verlichting meerdere keren door rood licht en ging onder andere over een bussluis, fietspad en tegen het verkeer in. Dit ging gepaard met snelheden van boven de 100 km in de bebouwde kom. Een andere eenheid kon de achtervolging overnemen en ging direct tot aanhouding over toen de verdachte zich op de 52e straat klem reed.

Het bleek te gaan om een 35-jarige inwoner van Nijmegen. De man is aangehouden voor overtreding van artikel 5 WegenVerkeersWet, het in gevaar brengen van de verkeersveiligheid en artikel 8, rijden onder invloed. Bij de onvermijdelijke blaastest blies de Nijmegenaar 730 ug/l, ruim boven de wettelijk strafbare limiet van 220. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd. Ook vonden de agenten wikkels met vermoedelijk drugs in de auto, dat ter vernietiging in beslag is genomen.
De verdachte wordt gehoord en er zal proces-verbaal tegen hem worden opgemaakt.

2018084168 ^MJV

]]>
51.7868226 5.850941000000034
Overasselt - Drie personen aangehouden voor hennepkweek https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/02-drie-personen-aangehouden-voor-hennepkweek.html In een woning aan de Hoogstraat werd op dinsdagmorgen 28 november een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. In de kwekerij stonden 158 planten. De stroom ten behoeve van de kwekerij werd illegaal van het net afgetapt. Drie personen die in de woning aanwezig waren, twee mannen van 31 en 35 jaar en een 31-jarige vrouw, werden aangehouden. De planten en de apparatuur werden in beslag genomen en zullen worden vernietigd. Tegen de eigenaar van de kwekerij zal proces-verbaal worden opgemaakt. 2017484987 (JT) nieuwsbericht Wed, 29 Nov 2017 11:19:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/29/02-drie-personen-aangehouden-voor-hennepkweek.html 2017-11-29T11:19:00Z Agent zit in kamer met hennepplanten 51.761633 5.788123400000018 Nijmegen, Malden - Politie treft gestolen auto aan; verdachte aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/8/02-nijmegen-politie-treft-gestolen-auto-aan-verdachte-aangehouden.html De politie heeft dinsdagavond een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden in de parkeergarage onder een supermarkt aan de Fenikshof in Nijmegen. Hij werd aangetroffen in een auto die als gestolen stond gesignaleerd. Deze auto, een zwarte Mercedes, werd vorige week vrijdagavond bij een woningoverval in de Vinkenlaan in Malden weggenomen. Hij wordt verdacht van heling en overtreding van de Wet ID. nieuwsbericht Wed, 08 Nov 2017 12:08:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/8/02-nijmegen-politie-treft-gestolen-auto-aan-verdachte-aangehouden.html 2017-11-08T12:08:00Z Agenten kregen een overlast melding en gingen naar de opgegeven locatie aan het Fenikshof. Omdat er niemand meer werd aangetroffen reden zij de parkeergarage in om te kijken of zich daar mogelijk jongelui ophielden. Toen zij de parkeergarage inreden zagen zij een zwarte Mercedes staan met daarin twee personen. De twee zagen dat ze waren gezien en probeerden te vluchten. Eén van hen lukte het om te ontsnappen. De ander, de 20-jarige Nijmegenaar werd aangehouden.

Hij gaf eerst een valse naam op toen ze hem naar zijn naam vroegen. Ook verzette hij zich hevig bij zijn aanhouding. Tijdens de aanhouding werd ook duidelijk dat de Mercedes waar zij in zaten afkomstig was van de woningoverval aan de Vinkenlaan van vorige week vrijdag in Malden. Daar werd de bewoonster in haar huis overvallen en gingen de verdachten er vervolgens met haar auto vandoor.

O de verdachte ook in verband kan worden gebracht met de woningoverval wordt nog onderzocht. Vanavond wordt in het programma Bureau GLD van Omroep Gelderland, aandacht geschonken aan de overval in Malden.

2017516292(fdv) 

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Wilp, Arnhem, Apeldoorn, Eerbeek, Malden - Zaken in Bureau GLD van 8 november https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/6/02-zaken-in-bureau-gld-van-8-november.html Deze week in Bureau GLD weer zaken met goede camerabeelden. Bureau GLD wordt elke woensdagavond vanaf 17.20 uur (direct na het nieuws) elk uur uitgezonden op Omroep Gelderland en zal daarna elk uur worden herhaald. <HR> Naderhand worden de zaken ook geplaatst onder 'Gezocht & Vermist' op www.politie.nl. Bij de items zullen de filmpjes van de uitzendingen te zien zijn, evenals foto's van verdachte personen of aangetroffen goederen. nieuwsbericht Mon, 06 Nov 2017 12:34:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/november/6/02-zaken-in-bureau-gld-van-8-november.html 2017-11-06T12:34:00Z Wilp, pinnen met uit school gestolen pinpas
Op maandagochtend 29 mei werd ingebroken bij een school aan de Kerkstraat. Hierbij werd een bankpas buitgemaakt. Met deze bankpas werd later in Apeldoorn gepind door een onbekende man.  Deze man staat op bewakingsbeelden van de pinautomaat. Deze worden in de uitzending getoond.
2017243039

Arnhem, man mishandeld door onbekend drietal
Een 23-jarige inwoner van Arnhem werd op zondagavond 6 augustus rond 23.40 uur mishandeld door drie onbekende mannen op de Rijnstraat. De drie passeerden de Arnhemmer terwijl ze met z’n drieën op een witte scooter zitten. Vanaf de rijdende scooter gooit één van hen een flesje. Wanneer de Arnhemmer hier op reageert, lopen de drie op hem af en ontstaat een conflict. Hierbij wordt de Arnhemmer tegen zijn hoofd geslagen. De drie onbekende mannen en de mishandeling zijn vastgelegd door bewakingscamera’s. Deze beelden komen in de uitzending aan bod.
2017366639

Apeldoorn/Ede, pinpas gestolen bij woninginbraak
Tussen dinsdagmiddag 29 augustus en woensdagavond 30 augustus werd er ingebroken in woning aan de Koning Lodewijklaan in Apeldoorn. Hierbij werd een pinpas buitgemaakt. Met deze pas werd op dinsdagavond rond 21.30 uur gepind bij een pinautomaat aan de Bellestein in Ede door een onbekende man. De beelden van deze onbekende pinner worden getoond in de uitzending.
2017403686

Eerbeek, onbekende vrouw steelt partij babyvoeding uit supermarkt
Op dinsdagmiddag 12 september steelt een onbekende vrouw een partij babyvoeding uit een supermarkt aan de Stuijvenburchstraat. De onbekende vrouw, die vermoedelijk in gezelschap was van twee onbekende mannen, haalt de pakken voeding uit het schap en stopt ze in een winkelmandje. Daarna pakt ze de voeding over in een, mogelijk geprepareerde, tas en loopt ermee de winkel uit zonder deze af te rekenen. In de uitzending worden beelden van deze verdac hte vrouw getoond.
2017425311

Onbekende gouden oorbel aangetroffen bij controle
Op zondagavond 29 oktober werd tijdens een politiecontrole in Zevenaar een gouden oorbel aangetroffen in een auto. De eigenaar en inzittenden van de auto -bekenden van de politie- konden geen verklaring geven omtrent de herkomst van de oorbel. De politie vermoedt dat deze van diefstal/inbraak afkomstig is. Foto’s van de oorbel worden getoond in de uitzending. Wie kent of herkent het sieraad?
2017502966

Malden, vrouw overvallen in haar woning
Op vrijdagavond 3 november werd een 74-jarige vrouw overvallen in haar woning door twee onbekende mannen. Met een smoes weten de twee haar woning binnen te dringen. Onder bedreiging van een wapen eisen de twee geld. Als de vrouw dat niet kan geven, gaan de twee er uiteindelijk vandoor met haar zwarte Mercedes. In de uitzending diverse vragen.
2017510315

]]>
Bureau GLD 52.22036139999999 6.150227399999949