Alle berichten | Lingewaard | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/lingewaard.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Lingewaard nl Tue, 11 May 2021 07:33:26 GMT 2021-05-11T07:33:26Z nl Huissen - Gezocht - Dieven stelen fiets uit parkeergarage https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-huissen---dieven-stelen-fiets-uit-parkeergarage.html Tussen dinsdag 9 en woensdag 10 maart hebben onbekende twee elektrische fietsen gestolen. De fietsen stonden gestald in een ondergrondse parkeergarage onder een appartementencomplex aan de Stadswal Noord. verdachte Wed, 31 Mar 2021 06:43:50 GMT https://www.politie.nl/gezocht-en-vermist/gezochte-personen/2021/maart/02-huissen---dieven-stelen-fiets-uit-parkeergarage.html 2021-03-31T06:43:50Z Op camerabeelden is te zien dat twee mannen op de fietsen de parkeergarage uitrijden, vermoedelijk in de richting van de Pelgrimstraat.

]]>
Wie herkent deze personen of kan iets over deze zaak vertellen?

]]>
]]>
51.9357323 5.9342586
Gendt - Project Stuwdam steun in rug van ondernemers bij verzet tegen criminelen https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/3/02-lingewaard-project-stuwdam-steun-in-rug-van-ondernemers-bij-verzet-tegen-criminelen.html Ondernemers en boeren krijgen steun in hun verzet tegen criminelen die zaken met hen willen doen. Politie, de gemeente Lingewaard en de omgevingsdienst trekken voor dit doel gezamenlijk op in het project Stuwdam. Op 3 februari wordt gestart in Gendt. Centrale doelstelling: de bedrijven bewust maken van risico’s en signalen die wijzen op criminele intenties van potentiële zakenpartners en een betere informatiepositie van de overheid. Op deze manier kunnen we samen optreden tegen ondermijnende criminaliteit, de gezamenlijke weerbaarheid vergroten en wordt het gebied onaantrekkelijk voor criminelen. nieuwsbericht Wed, 03 Feb 2021 12:00:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2021/februari/3/02-lingewaard-project-stuwdam-steun-in-rug-van-ondernemers-bij-verzet-tegen-criminelen.html 2021-02-03T12:00:00Z De politie geeft prioriteit aan het opsporen en ontmantelen van drugslabs en opslaglocaties en regelmatig met succes. Maar het allerbeste is als die criminelen geen poot aan de grond krijgen. Dat vraagt om een weerbare houding van boeren en bedrijven, maar die kunnen daar hulp goed bij gebruiken.

]]>
Steeds vaker worden eigenaren van loodsen en schuren benaderd door criminelen, die interesse hebben om een drugslab te starten of om grondstoffen op te slaan. De financiële verleiding is soms groot, zeker als het bedrijf het moeilijk heeft. Zaken doen met criminelen heeft een grote prijs; voor je het weet zit je er aan vast en raak je verzeild in een milieu waar je niet in terecht wilt komen. ‘Samenwerking’ met criminelen brengt immers grote risico’s met zich mee. In de eerste plaats is degene die bijvoorbeeld een pand verhuurt waar strafbare feiten plaatsvinden, zelf strafbaar met alle gevolgen van dien: aanhouding en vervolging, financiële schade door boetes. Daarnaast komt het regelmatig voor dat criminelen geweld gebruiken als iemand niet doet wat hij of zij zegt (of bedreigingen uiten of overgaan tot afpersing). Een drugslab is bovendien riskant voor de gezondheid (gezien de gebruikte chemicaliën) en het levert door de vaak halfbakken constructies serieus brandgevaar op.

]]>
Door direct contact te leggen met bedrijven (onder andere door hen te bezoeken en controles uit te voeren) en hen bewust te maken van risico’s, kunnen bedrijfsleiders maatregelen nemen. Zo worden ze op de hoogte gebracht over signalen die kunnen wijzen op criminele intenties en waar ze deze vervolgens kunnen melden. Voorbeelden van signalen zijn dat criminelen vaak contant willen betalen en hun identiteit niet willen vrijgeven.

]]>
Behalve de grotere bewustwording van bedrijfseigenaren leveren de gesprekken  op hun beurt informatie op voor de gemeente en de politie. Waar nodig wordt op basis daarvan gericht opgetreden. Daarbij kan men denken aan extra surveillances, controles en aanhoudingen.

Stuwdam wordt in 2021 uitgerold over het hele gebied in Gelderland-Midden. Bij het optreden worden de coronamaatregelen in acht genomen.

^RL

]]>
Detailopname surveillancewagen 51.8746119 5.9732173
Bemmel - Scooterrijdster overlijdt na aanrijding https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/1/02-bemmel-scooterrijdster-overlijdt-na-aanrijding.html Een 30-jarige vrouw uit Bemmel, die dinsdagmiddag 31 juli zwaar gewond raakte bij een verkeersongeval op de kruising van de Lingewal met de Karstraat, is in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleden. nieuwsbericht Thu, 01 Aug 2019 08:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/augustus/1/02-bemmel-scooterrijdster-overlijdt-na-aanrijding.html 2019-08-01T08:20:00Z Een 72-jarige vrouw uit de gemeente Overbetuwe reed even na 14.00 uur vanaf de Lingewal rechtsaf de Karstraat in en zag daarbij de 30-jarige vrouw uit Bemmel, die op een scooter op het fietspad reed, over het hoofd. Er ontstond een aanrijding waarbij de scooterrijdster zwaar gewond raakte. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis waar aan haar verwondingen overleed.

 

 

2019340028 HP

]]>
51.9113588 5.915989800000034
Enschede/Hengelo/Huissen/Gendt/Nijmegen/ Aalten/Winterswijk/Dieren/Raalte - Politie houdt zeven verdachten aan in onderzoek naar grootschalige hennepteelt https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/25/02-enschede-hengelo-huissen-gendt-nijmegen-politie-houdt-zeven-verdachten-aan-in-onderzoek-naar-grootschalige-hennepteelt.html Meerdere woningen en panden werden doorzocht. Diverse goederen zijn in beslaggenomen. Waaronder een bedrijfsbus die mogelijk als dekmantel functioneerde. nieuwsbericht Tue, 25 Jun 2019 15:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/juni/25/02-enschede-hengelo-huissen-gendt-nijmegen-politie-houdt-zeven-verdachten-aan-in-onderzoek-naar-grootschalige-hennepteelt.html 2019-06-25T15:02:00Z De politie is afgelopen jaar een onderzoek gestart naar de exploitatie van hennepplantages en witwaspraktijken. Hiervoor zijn vanmorgen zeven mannen aangehouden die worden verdacht van het plegen van misdrijven binnen de opiumwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Als eerste werd een 56-jarige man uit Huissen aangehouden en daarna drie mannen in de leeftijd van 32, 38, 27 en twee mannen van 40 jaar die verblijven en wonen in zowel Hengelo als Enschede. Tevens werd er een 38-jarige man uit Nijmegen aangehouden in een pand in Nijmegen waar 1600 hennepstekken en 263 planten werden aangetroffen. 

stekkenkast

]]>
Na deze aanhoudingen zijn in een paar panden in Hengelo, Huissen, Gendt, Nijmegen, Enschede en in een winkel aan de Zuiderhagen in Enschede doorzoekingen geweest door het rechercheteam. Op twee locaties in Hengelo en Enschede zijn actieve hennepkwekerijen aangetroffen (totaal 600 planten). Op twee andere locaties ontdekten de rechercheurs sporen van geruimde plantages. Op weer andere locaties werden onder andere apparatuur en plantenvoeding voor het telen van hennep in beslag genomen. In Gendt stond een aanhangwagen die compleet was ingericht voor het telen van hennep. Deze is in beslag genomen. 

aanhangwagen

Afgelopen jaar zijn meer dan tien hennepplantages in Oost-Nederland, onder andere in Aalten, Winterswijk,  Dieren, Raalte, Hengelo en Enschede, ontmanteld die gelinkt worden aan vijf aangehouden verdachten.

aanhangwagen

]]>
In totaal zijn drie voertuigen in beslaggenomen voor nader onderzoek. Hieronder ook een bedrijfsbus. Deze bus was voorzien van een naam van een bedrijf. Het vermoeden bestaat, dat dit bedrijf enkel als dekmantel en/of witwasconstructie bestond. Vermoedelijk wordt ook de Enschedese winkel gebruikt om ‘zwart’ geld ‘wit’ te wassen. De werkwijze van de 38-jarige hoofdverdachte uit Hengelo wordt, door het gebruik van de bedrijfsbus en de winkel, gezien als ondermijnend. Zie voor meer informatie over ondermijning.  
Het rechercheteam verwacht de komende perioden zowel nog meer personen aan te houden als hennepplantages op te rollen. Zie hier voor meer informatie over hennepteelt.  Vandaag, op de warmste 25 junidag ooit in Twente, hebben ongeveer 65 politiemedewerkers zich ingezet om deze actie uit te voeren. 

(2018324709  CW/HK)

]]>
51.8125626 5.837226399999963
Huissen - Politie houdt man aan naar aanleiding van melding mogelijk schietincident https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/14/02-huissen-politie-houdt-man-aan-naar-aanleiding-van-melding-mogelijk-schietincident.html Maandagavond 13 mei rond 20.50 uur belde iemand in paniek naar de meldkamer. De melder zei dat hij knallen hoorde en dat er werd geschoten. Dit zou zijn gebeurd op de Vierakkerstraat in Huissen. Bij zo’n melding schaalt de politie groot op en de meldkamer stuurt direct veel agenten naar de plaats van de melding. Achteraf bleek gelukkig er in dit geval geen sprake was van een schietincident. Agenten hielden een 25-jarige Arnhemmer aan. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt onderzocht. Om een beeld te geven wat de politie doet in een dergelijke situatie lopen we deze casus even stap voor stap door. nieuwsbericht Tue, 14 May 2019 09:15:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/mei/14/02-huissen-politie-houdt-man-aan-naar-aanleiding-van-melding-mogelijk-schietincident.html 2019-05-14T09:15:00Z
 • De centralist van de meldkamer stuurt in een dergelijke situatie meerdere eenheden aan en koppelt ze aan deze melding.
 •  

  • Agenten die een dergelijke serieuze melding krijgen bereiden zich goed voor. Veiligheid voor henzelf maar ook voor de betrokkenen en de omgeving is prioriteit één. Agenten zijn getraind op dit soort situaties. Zo maken ze in rap tempo een plan van aanpak en gaan systematisch te werk. Ze hangen zware kogelwerende vesten om. Deze bieden meer bescherming dan de lichtere vesten die ze normaal dragen en benaderen de locatie op een tactische manier.

   

  • Agenten werden de hele tijd samen met de meldkamer. Er wordt informatie uitgewisseld  en alle politiesystemen worden geraadpleegd om agenten zo goed mogelijk te helpen bij het voorbereiden. Goed voorbereid zijn en het hoofd koel houden is van groot belang.

   

  • Op de locatie van het incident bevriezen agenten de situatie en zorgen ze voor een veilige werkomgeving. Met hun vuurwapen schietklaar zoeken ze dekking van waaruit ze kunnen ingrijpen.

   

  • Voor de volgende stap worden ook specialisten ingezet. Er wordt contact gezocht met de man en hij wordt naar buiten gepraat. Het is nog steeds een vuurwapengevaarlijke situatie. Eenmaal buiten moet de man luisteren naar de opdrachten van de agenten. Stap voor stap komt de situatie onder controle en is de man geboeid en aangehouden. Hij wordt naar het bureau gebracht. De woning wordt grondig gecontroleerd om eventuele andere personen en gevaarlijke goederen zoals wapens. In de omgeving van de woning doen agenten onderzoek. Uit niets blijkt dat er is geschoten.

   

  • Als duidelijk is dat er geen sprake is geweest van knallen of een schietincident. Schaalt de politie af en wordt de straat weer vrijgegeven. Na alle hectiek gaan agenten weer verder met hun surveillance. Anderen gaan terug naar het politiebureau.  

   

  • Het werk rond dit incident verplaatst zich van de straat naar het toetsenbord van de computer. Alles wordt nauwkeurig vastgelegd in een proces-verbaal. Dit moet nauwkeurig gebeuren want het is van belang voor de verdere rechtsgang.

   

  • Met iedereen die bij het incident betrokken was erbij, wordt nagepraat. Belangrijk aspect daarbij is hoe collega’s erbij zitten. Wat doet het incident met ze? Ook wordt besproken hoe de inzet is verlopen en hoe de samenwerking is gegaan.

   

  2019209011 RV

  ]]>
  Detail afzetlint 51.9362327 5.942264399999999
  Doornenburg - Man door geweld om het leven gekomen https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/28/02-doornenburg-man-door-geweld-om-het-leven-gekomen.html Na een telefonische melding werd maandag 28 januari rond 06.45 uur in een woning aan de Blauwe Hoek het levenloze lichaam van een 58-jarige man aangetroffen. nieuwsbericht Mon, 28 Jan 2019 10:20:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/28/02-doornenburg-man-door-geweld-om-het-leven-gekomen.html 2019-01-28T10:20:00Z De man bleek door geweld om het leven te zijn gekomen. Het is niet bekend of de man ook de bewoner  was. De politie startte direct een onderzoek.

  Een 58-jarige vrouw die buiten bij de woning aanwezig was werd aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de dood van de man. Zij is ingesloten op het politiebureau.

   

   

  2019041683 HP

  ]]>
  Ambulance 51.885869 5.9956339999999955
  Doornenburg - Drugslab gevonden in boerenschuur https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/24/02-drugslab-gevonden-in-boerenschuur.html Vanochtend heeft de politie een drugslab gevonden in een boerenschuur aan de Rijndijk. De politie ontdekte het lab omdat er eerder die ochtend een brand woedde in de schuur. nieuwsbericht Thu, 24 Jan 2019 15:09:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2019/januari/24/02-drugslab-gevonden-in-boerenschuur.html 2019-01-24T15:09:00Z Stockfoto

  Het drugslab was vermoedelijk bedoeld om synthetische drugs mee te maken. Het drugslab wordt nu verder ontmanteld door specialisten van de politie. Daarnaast wordt er verder onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Er is nog niemand aangehouden.

  ]]>
  Heeft u informatie die ons verder kan helpen in het onderzoek? Dan horen wij dat graag! U kunt ons bellen via 0900 8844 of contact opnemen via onderstaand tipformulier. Dat kan ook anoniem via Meld Misdaad Anoniem op 0800 7000.

  2019036296 AC 

  ]]>
  Stock foto 51.8999175 6.002169399999957
  Huissen - Overval in een woning op een bejaard echtpaar https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/02-huissen-overval-in-een-woning-op-een-bejaard-echtpaar.html Politie heeft meteen onderzoek ingesteld en is op zoek naar camerabeelden van de verdachten en roept getuigen zich te melden. nieuwsbericht Mon, 31 Dec 2018 09:14:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/december/31/02-huissen-overval-in-een-woning-op-een-bejaard-echtpaar.html 2018-12-31T09:14:00Z Op zondag 30 december kwam rond 22.30 uur een melding binnen bij de politie van een gewapende overval in een woning aan de Eversstraat in Huissen. Even daarvoor waren de bewoners, een 84-jarige vrouw en een 85-jarige man in hun woning overvallen door gemaskerde en gewapende mannen.

  De 85-jarige man hoorde iemand bij de voordeur staan en dacht dat het een bekende was. Toen hij de deur opende werd hij met geweld overmeesterd, geslagen en geschopt. De 84-jarige vrouw bevond zich tijdens de overval in haar slaapkamer. Zij werd wakker doordat een van de daders in haar slaapkamer liep en haar bedreigde met een vuurwapen. Nadat de overvallers, met onder andere geld, de woning verlieten heeft de 85-jarige man hulp gehaald. De verwondingen die de man heeft opgelopen zijn onderzocht en behandeld door broeders van de ambulance.

  De politie heeft meteen een onderzoek ingesteld. Door de bewoners zijn twee overvallers gezien die mogelijk bivakmutsen en/of capuchon droegen. Het is nog onbekend in welke richting de overvallers zijn gegaan na de overval. Ook over een mogelijk vervoersmiddel is momenteel nog niets bekend.

  Heeft u beelden of tips?

  De politie hoopt op getuigen die mogelijk voor of na de overval bijzonderheden, verdachte auto’s, andere vervoersmiddelen of verdachte personen, hebben waargenomen in de omgeving van de woning. Mogelijk zijn er bewakings- of dashcambeelden uit de omgeving met beelden van voor- of na de overval met verdachte personen of vervoersmiddelen. De politie wil deze beelden heel graag ontvangen om deze gewelddadige overval te kunnen oplossen. Tips kunnen doorgegeven worden op 0900-8844 of via het digitale tipformulier. Anoniem een melding doorgeven kan bij Bel Misdaad anoniem op 0800 7000.

  2018586588

  ]]>
  Ambulance 51.9254535 5.942813099999967
  Gendt - Drie mannen op heterdaad aangehouden https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/02-gendt-drie-mannen-op-heterdaad-aangehouden.html Door een alerte getuige kon de politie donderdag 22 november drie mannen op heterdaad aanhouden voor een inbraak in een woning aan de Zandvoortsestraat. nieuwsbericht Fri, 23 Nov 2018 08:48:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/23/02-gendt-drie-mannen-op-heterdaad-aangehouden.html 2018-11-23T08:48:00Z De getuige meldde rond 13.00 uur bij de politie dat een onbekende auto op een verdachte manier over de Zandvoortsestraat reed, dat deze was gestopt en dat mogelijk werd ingebroken in een woning. Agenten waren snel bij de woning en troffen drie inbrekers in de woning aan. 

  Omdat uit de politiesystemen bleek dat de tenaamgestelde van de auto mogelijk in het bezit kon zijn van een vuurwapen, namen agenten bij de aanhouding uit voorzorg hun dienstwapen ter hand. De aanhouding verliep zonder problemen. De mannen, een 18- en 20-jarige man uit Tiel en een 21-jarige man waarvan de woonplaats niet bekend is, zijn ingesloten voor nader verhoor. De auto, die niet op naam gesteld stond van een van de aangehouden mannen, is in beslag genomen.

   

  2018527473 HP

  ]]>
  51.88436850000001 5.953091599999993
  Oosterhout - Man aangehouden op verdenking van internetfraude https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/8/08-man-aangehouden-op-verdenking-van-internetfraude.html De politie heeft donderdag 8 november 2018 in alle vroegte in zijn woning in Oosterhout een 19-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht mensen te hebben opgelicht via internet. Hij is na onderzoek buiten heterdaad aangehouden. nieuwsbericht Thu, 08 Nov 2018 12:49:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2018/november/8/08-man-aangehouden-op-verdenking-van-internetfraude.html 2018-11-08T12:49:00Z De verdachte bood spullen, bijvoorbeeld een go pro camera, te koop aan op een verkoopsite, inde wel het geld van geïnteresseerde kopers, maar leverde vervolgens geen spullen. De politie werkt in dit onderzoek samen met het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO). Op dit moment wordt de man verdacht van drie oplichtingszaken, met slachtoffers in Bemmel, Almere en Apeldoorn. Hij is voor nader onderzoek en verhoor in de cel gezet.

  ]]>
  51.6410202 4.8616901000000325