Alle berichten | Millingen aan de Rijn | politie.nl https://rss.politie.nl/rss/ab/gemeenten/gelderland/millingen-aan-de-rijn.xml RSS feed Alle Berichten voor de gemeente Millingen aan de Rijn nl Sun, 22 Sep 2019 16:27:30 GMT 2019-09-22T16:27:30Z nl Wijchen - Bekende én nieuwe wijkagenten in de buurt https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/3/02-wijchen-bekende-en-nieuwe-wijkagenten-in-de-buurt.html Tweestromenland, het gebied van het basisteam dat werkt vanuit het politiebureau in Wijchen, heeft er enkele nieuwe wijkagenten bij. Veel vertrouwde gezichten in de buurt, gaan in een andere omgeving aan de slag. Uiteraard met hun collega’s van basisteam Tweestromenland. nieuwsbericht Mon, 03 Apr 2017 11:29:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2017/april/3/02-wijchen-bekende-en-nieuwe-wijkagenten-in-de-buurt.html 2017-04-03T11:29:00Z Het basisteam omvat de gemeenten Groesbeek, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten en West Maas en Waal. Het team voert de kerntaken van de politie uit: de basispolitiezorg. Wijkagenten vervullen daarin een hoofdrol. Zij weten immers goed wat er in hun wijk speelt en welke kwesties aandacht van de politie vragen. Met het vertrek van enkele wijkagenten én de aanstelling van nieuwe medewerkers is gekeken naar een passende herverdeling. Daardoor zijn sommige vertrouwde gezichten vanaf nu werkzaam in een andere omgeving.

]]>
Op Politie.nl onder Mijn buurt vind je jouw wijkagent; je kunt met hem/haar contact opnemen. De wijkagent is te volgen via Twitter door het icoontje bij de naam aan te klikken.

Per gemeente kun je ook nieuwsberichten van de politie volgen via Facebook. Op veelvoorkomende vragen vind je vaak al een antwoord via Politie.nl onder Thema’s.

De wijkagenten hebben we alvast voor u hier per gemeente vermeld:

Millingen aan de Rijn - Kekerdom Jeroen Caerteling
Ooijpolder - Beek - Ubbergen Brugt Peper
Berg en Dal - Heilig Landstichting Edwin Dekker
Groesbeek centrum Martin de Heus
Groesbeek  zuid Rianne Willems
Groesbeek noord Patrick van der Wal
Malden Willie Janssen-Bouwmeester
Buitengebied Malden, Heumen, Overasselt, Nederasselt Silvia van de Loght
Wijchen, Woezik en industrieterrein Etienne Fontein
Wijchen noord Hanneke Arts
Wijchen centrum Henry van Galen
Wijchen zuid tijdelijk waarnemer
Wijchen dorpen Gerrie van Doorn
Beuningen oost Anita van Roosmalen
Beuningen west Martijn Goppel
Beuningen dorpen Jos van Eimeren
Beuningen industrieterreinen Janneke Arts
Druten noord Martijn van Raaij
Druten zuid Gijs Janssen
Druten dorpen Mark Lissen
Beneden Leeuwen - Boven Leeuwen Marcel van Mourik
Wamel - Dreumel - Alphen Martin de Bruin
Maasbommel – Altforst - Appeltern Willy Hagen
]]>
De wijkagent richt zich op de aanpak van veiligheidsvraagstukken zoals overlast, kleine criminaliteit, milieu en verkeer. De wijkagent maakt onderdeel uit van een basisteam. In samenwerking met collega’s van de surveillancedienst, recherche, milieu en jeugd werkt de wijkagent voortdurend aan het verbeteren en vergroten van de veiligheid in uw wijk of buurt.

]]>
Het onderhouden van contact met externe partners, zoals de gemeente en maatschappelijke organisaties, valt ook onder het takenpakket van de wijkagent. Met deze organisaties worden problemen besproken en wordt overlegd hoe deze adequaat aangepakt kunnen worden, en door wie. Ook dan is informatie uit de buurt van essentieel belang. Hebt u vragen, tips of opmerkingen over de veiligheid in uw buurt of wijk, neem dan gerust contact op met uw wijkagent.
^JA

]]>
51.8633 6.047500000000014
Millingen aan de Rijn - Duo ingerekend na woninginbraak https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/25/02-millingen-aan-de-rijn-duo-ingerekend-na-woninginbraak.html Na een woninginbraak vrijdagmiddag in Millingen aan de Rijn heeft de politie twee mannen ingerekend. Het gaat om een 25-jarige Amsterdammer en een 20-jarige man zonder vast adres. De twee werden vrijwel op heterdaad betrapt. nieuwsbericht Sat, 25 Jun 2016 09:43:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/25/02-millingen-aan-de-rijn-duo-ingerekend-na-woninginbraak.html 2016-06-25T09:43:00Z Buurtbewoners zagen het duo die middag rond 12.30 uur onder verdachte omstandigheden bij een huis aan de Lijsterbesstraat. Toen gewaarschuwde agenten poolshoogte kwamen nemen werden beide mannen in de tuin van de woning aangetroffen. De Amsterdammer kon gelijk worden aangehouden, de ander zette het op een lopen. Na een achtervolging te voet door diverse weilanden kon de 20-jarige nabij de Hoefseweg worden achterhaald. Bij de aangehouden mannen werden diverse spullen aangetroffen die uit de woning aan de Lijsterbesstraat werden vermist. Het duo zit voorlopig vast voor onderzoek en verhoor.

(2016311247) ^PK

]]>
agent drukt verdachte tegen muur om boeien om te doen 51.8633 6.047500000000014
Millingen aan de Rijn - Buschauffeur bedreigd en bespuugd https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/12/02-millingen-zaterdagavond-11-juni-heeft-de-politie-een-man-en-een-vrouw-uit-millingen-aan-de-rijn-aangehouden-op-verdenking-van-het-bedreigen-en-bespugen-van-een-buschauffeur.html Zaterdagavond 11 juni heeft de politie een 33-jarige man en een 29-jarige vrouw uit Millingen aan de Rijn aangehouden op verdenking van het bedreigen en bespugen van een buschauffeur. nieuwsbericht Sun, 12 Jun 2016 11:18:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/juni/12/02-millingen-zaterdagavond-11-juni-heeft-de-politie-een-man-en-een-vrouw-uit-millingen-aan-de-rijn-aangehouden-op-verdenking-van-het-bedreigen-en-bespugen-van-een-buschauffeur.html 2016-06-12T11:18:00Z Het voorval vond rond 21.00 uur plaats in Millingen aan de Rijn. Hier wilden de twee, met een kind, uitstappen. Naar aanleiding van een foutmelding van het apparaat waarmee reizigers hun OV-chipkaart dienen te scannen hield de chauffeur de deuren dicht en riep het stel naar voren. Hij wilde hen de gelegenheid geven alsnog te betalen maar er ontstond een woordenwisseling en al gauw stelden de twee zich heel agressief op. De chauffeur opende zijn deuren om de situatie niet verder te laten escaleren maar het stel bleef bij de bus staan, deels in en net buiten de bus. De chauffeur kreeg bedreigingen naar zijn hoofd geslingerd en werd ook door beide verdachten bespuugd.

Ondertussen had de chauffeur zijn noodknop ingedrukt en kwam de politie ter plaatse. Toen de agenten arriveerden waren de verdachten net vertrokken. De politie stelde een onderzoek in en heeft mede dankzij getuigenverklaringen het stel even later thuis aangehouden. Het kind is ondergebracht bij kennissen.

De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen ze op.

 

2016288422

]]>
51.8633 6.047500000000014
Gelderland - Drankrijders betrapt, rijbewijzen ingevorderd https://www.politie.nl/nieuws/2016/mei/30/02-gld-drankrijders.html Zondag 29 mei heeft de politie in Gelderland weer eens de nodige automobilisten betrapt op rijden onder invloed van alcohol, en in één geval harddrugs. Sommigen hadden geen geldig rijbewijs (meer), van twee bestuurders is het rijbewijs ingevorderd. De politie maakt tegen alle bestuurders proces-verbaal op. nieuwsbericht Mon, 30 May 2016 16:02:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/mei/30/02-gld-drankrijders.html 2016-05-30T16:02:00Z Zondagochtend 29 mei ontving de politie om 07.15 uur al de eerste melding over een mogelijk beschonken bestuurder. Iemand was tegen een verkeersheuvel gereden op de Arnhemseweg in Apeldoorn. Een getuige zag de man naast zijn auto wankelen. Zowel de auto, als een lichtmast en een hek liepen schade op. De bestuurder bleek een 27-jarige man uit Rijssen. De politie kwam ter plaatse en nam hem een blaastest af. Hij bleek inderdaad onder invloed en blies op het politiebureau 365 ug/l.

Rond 07.45 uur zag de politie een auto de bocht om slingeren, de Bonenburgerlaan in Heerde op. De auto stopte en de bestuurder stapte meten uit. Hij ontkende gereden te hebben. Aangezien de politie de man zelf had zien rijden is hij meegenomen naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hier blies de man, een 32-jarige inwoner van Wezep, 895 ug/l. Ook bleek hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Rond 18.00 uur is een 29-jarige man uit Beuningen door de politie aan de kant gezet nadat de politie een tip ontving dat de man onder invloed van harddrugs achter het stuur zou zitten. De man is stilgezet op de Zeelandsestraat in Millingen. Hij had zichtbaar wit poeder rond zijn neus en bekende ook onder invloed te zijn van cocaïne. Hierop is hij aangehouden. Een GGD-arts kwam naar het politiebureau en heeft van de man een bloedproef afgenomen.

Rond 19.00 uur werd in Doetinchem een bestuurder betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Hij blies op het politiebureau 845 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Rond 21.00 uur botste een 72-jarige vrouw uit Doetinchem op de Rozengaardseweg in Doetinchem tegen een lantaarnpaal. De blaastest gaf aan dat de vrouw ruimschoots teveel gedronken had. De ademanalyse op het politiebureau is meerdere keren geprobeerd, maar wist de vrouw niet succesvol af te ronden. Haar rijbewijs is ingevorderd en een GGD-arts kwam ter plaatse en heeft een bloedproef afgenomen.

Om 23.45 uur werd een 45-jarige Apeldoorner betrapt op rijden onder invloed. Hij is op de Valkenweg in Apeldoorn aan de kant gezet. Zijn rijbewijs was al enkele jaren geleden ingenomen wegens rijden onder invloed. De man blies 500 ug/l en krijgt een proces-verbaal voor rijden onder invloed en rijden zonder gelig rijbewijs.

]]>
Naast het proces-verbaal van de politie, waarmee een rechter de strafrechtelijke straf bepaalt, legt het CBR drankrijders in veel gevallen ook een zogenaamde bestuurlijke maatregel op. Dit kan bijvoorbeeld een verplichte cursus zijn, zoals de Educatieve Maatregel Alcohol en verkeer (EMA). De kosten voor deze meerdaagse cursus moet de betrokkene ook zelf betalen.

 


 

]]>
52.21115700000001 5.96992309999996
Wijchen, Beuningen, Druten, Millingen a/d Rijn, Groesbeek, Beneden-Leeuwen, Malden - Politie Tweestromenland meer op straat; service gegarandeerd https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/24/02-tweestromenland-politie-tweestromenland-meer-op-straat-service-gegarandeerd.html De politie is steeds vaker aan het werk in de wijk dankzij het gebruik van digitale middelen en moderne technologie. Burgers en bedrijven kunnen kiezen uit verschillende mogelijkheden om met de politie in contact te komen: persoonlijk, telefonisch of via internet. In haar communicatie richting de burger maakt de politie zelf ook volop gebruik van moderne media. Denk aan actief gebruik van sociale media, maar ook politie.nl, Opsporing Verzocht en 3D-aangifte. nieuwsbericht Wed, 24 Feb 2016 09:00:33 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/24/02-tweestromenland-politie-tweestromenland-meer-op-straat-service-gegarandeerd.html 2016-02-24T09:00:33Z Bij de invoering van één landelijke politie werd ook opnieuw gekeken naar welke politiebureaus konden blijven bestaan en welke hun deuren moesten sluiten. Ook de politie moet immers steeds efficiënter met haar financiële middelen omgaan. In de eenheid Oost-Nederland gaan of zijn al een aantal bureaus gesloten. In Tweestromenland zullen de politiebureaus van Groesbeek, Malden, Millingen a/d Rijn, Beuningen, Druten en Beneden-Leeuwen binnenkort hun publieksfunctie verliezen. Het bureau in Wijchen blijft open, ook voor als u geen afspraak heeft gemaakt.

Door de sluitingen van deze bureaus is de politie samen met de gemeenten die het aangaan, gaan kijken hoe de service naar de burgers toch gegarandeerd kan worden.

]]>
De politie van Tweestromenland wil als het gaat om het opnemen van aangiften toe naar een dienstverlening op maat. De burger kan zelf aangeven, hoe, waar en wanneer een aangifte opgenomen gaat worden. Dit kan zijn dat het bij de burger thuis wordt gedaan, op een politiesteunpunt, via internet of op het bureau. Dus wanneer mensen het niet prettig vinden dat de politie bij hen thuis komt dan kan in goed overleg een afspraak worden gemaakt op een politiesteunpunt. Dus dit zijn locaties waar alléén op afspraak een burger kan worden ontvangen. Hier is dus geen open inloop meer!

]]>
•    Beneden-Leeuwen; Zonnebloemstraat 3

•    Druten; Gemeentehuis Heuvel 1

•    Beuningen; Gemeentehuis Van Heemstraweg 46

•    Malden; Gemeentehuis Kerkplein 6

•    Groesbeek; Molenweg 31

•    Millingen a/d Rijn; Heerbaan 115

]]>
-Bij spoed: Bel 112

-U wilt de politie spreken of een afspraak maken: Bel 0900-8844

-U wilt digitaal aangifte doen.

-U wilt aangifte doen van een ernstig feit? De politie komt naar u thuis om aangifte op te nemen; Bel 0900-8844

-U zoekt contact met uw wijkagent: Kijk op www.politie.nl, Facebook of Twitter of bel 0900-8844 als u geen internet heeft. Ga naar politie.nl en klik op mijn buurt.

]]>
51.8136739 5.7528948000000355
MIllingen a/d Rijn - Wijkagent houdt verdachte steekincident aan https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/12/02-millingen-a-d-rijn-wijkagent-houdt-verdachte-steekincident-aan.html Een wijkagent van Nijmegen heeft aan het einde van de ochtend een 31-jarige Nijmegenaar aangehouden die verdacht wordt van zware mishandeling. De verdachte zou betrokken zijn geweest bij het steekincident dat donderdagavond plaatsvond in een woning aan de Heerbaan in Millingen a/d Rijn. Daarbij raakte een 31-jarige man uit die plaats gewond. Het slachtoffer maakt het inmiddels naar omstandigheden goed. nieuwsbericht Fri, 12 Feb 2016 14:54:10 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/12/02-millingen-a-d-rijn-wijkagent-houdt-verdachte-steekincident-aan.html 2016-02-12T14:54:10Z De politie kreeg donderavond rond 20.45 uur de melding dat er een steekincident had plaatsgevonden in een woning. Ter plaatse troffen agenten het slachtoffer gewond aan. De dader was gevlucht. Er werd een traumahelikopter gealarmeerd maar uiteindelijk is het slachtoffer met meerdere steekwonden met de ambulance naar het ziekenhuis in Nijmegen overgebracht. De politie startte direct met sporenonderzoek en een buurtonderzoek om zo zicht te krijgen op de dader en de toedracht van het incident. De gevluchte dader kon vanmorgen alsnog worden aangehouden.

 

2016072688

 

]]>
51.8633 6.047500000000014
Millingen aan de Rijn - Beschonken Nijmeegse rijdt fietser aan https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/7/02-millingen-aan-de-rijn-beschonken-nijmeegse-rijdt-fietser-aan.html Een 58-jarige fietser uit Leuth is zondagavond in Millingen aan de Rijn gewond geraakt nadat hij was aangereden door een auto. De bestuurster van de auto, een 44-jarige vrouw uit Nijmegen, was onder invloed van alcohol. nieuwsbericht Sun, 07 Feb 2016 10:13:00 GMT https://www.politie.nl/nieuws/2016/februari/7/02-millingen-aan-de-rijn-beschonken-nijmeegse-rijdt-fietser-aan.html 2016-02-07T10:13:00Z Volgens getuigen reed de Nijmeegse rond 22.00 uur slingerend over de Heerbaan waarbij ze diverse keren al de stoeprand zou hebben geraakt. Ook zouden enkele voetgangers bijna zijn geraakt. Kort daarop ging het mis en reed ze een fietser aan. Het slachtoffer had vermoedelijk een botbreuk opgelopen en is per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Bij de Nijmeegse werd een alcoholgehalte gemeten van 570 ug/l. Dat is tweeënhalf keer de limiet, reden waarom haar rijbewijs werd ingevorderd.

 

(2016063568) 

]]>
Nachtelijke verkeerscobtrole 51.8633 6.047500000000014